Hur man bygger

Ramhus på kanadensisk teknik gör det själv

Ramhus på kanadensisk teknik gör det själv

Ovanifrån håller takmaterialet sig inom. Rullar måste sprida sig vertikalt. Materialet är fast med naglar.

Som materialet för taket kan du använda skiffer. Börja ligga bör vara på baksidan av byggnaden. I första raden kommer det att vara nödvändigt att lägga 4 ark, i varje efterföljande ett ark mindre. I den sista raden borde det bara vara 1 skiffer.

Rader måste göras jämnt. Om avvikelsen för någon av raderna inte detekteras i tid, måste alla åtgärder utföras först. Skifferen är fast med speciella naglar.

slutsats

Att bygga ramhus på den kanadensiska tekniken är lätt. Ramhus med egna händer kan byggas om några månader. Denna design har ett stort antal fördelar. De främsta fördelarna med kanadensiska hus:

 1. Låg byggnadskostnad.
 2. Lågviktsdesign.
 3. Värmeskydd hemma.
 4. Möjligheten att bygga en struktur om några månader.

Nackdelarna med sådana byggnader:

 1. Behovet av högkvalitativ ventilation.
 2. Brännbarhet byggd.
 3. Du måste ständigt kämpa med gnagare.

Men alla dessa problem kan enkelt lösas med hjälp av moderna verktyg. Ett kanadensiskt hus är ett utmärkt val om du vill bygga ditt eget hem med en liten budget.

Fler artiklar om detta ämne:

Byggandet av loggens hus med egna händer

 • Hur man bygger sköldhus med egna händer?

 • Contribute a better translation

 • Hur man bygger trähus?

  Kanadensiska hus gör det själv. Konstruktionsteknik

  När du bygger ett ramhus med egna händer bör du vara uppmärksam på den kanadensiska byggtekniken. Denna typ av ramhus kommer att kunna bygga ett litet lag utan att använda särskild utrustning och teknik.

  Innan du börjar bygga ett kanadensiskt hus med egna händer är att bestämma syftet

  bostäder. Om du planerar att bo i huset året runt, behöver du ytterligare isolering av ramen för att spara värme. Men om du planerar att bo i huset bara vårsommarperioden behöver du inte ytterligare uppvärmning, och som ett resultat kommer du att spara på material.

  Materialberäkning

  Sip-panel hus från block av väggar

  Bygga ett hus på kanadensisk teknik är ganska enkelt, särskilt eftersom alla material som används i byggandet, kan du enkelt hitta i hårdvaruaffärer. Beräkning av nödvändiga material du kan göra först efter den slutliga planeringen av huset med beräkningen av alla huvudelement och delar av ramen. Och när du köper bäst tar du allt nödvändigt material med en marginal.

  Och sedan får du det perfekta resultatet – ditt eget hus med den ursprungliga layouten och arkitekturen. Kanadensiska hus är av två slag från Sip-paneler och gjorda enligt ramteknik, som vi kommer att överväga.

  Stiftelsen kanadensiska huset

  Konstruktion och installation av ett ramhus med kanadensisk teknik bör startas från stiftelsen. För att hela ramkonstruktionen ska vara stabil och kunna stå säkert, väljs en kolumnformad foundation ofta liksom en stapelfundament. eller plåt fylld med betong. Eftersom vikten av det kanadensiska huset är relativt liten, kommer krympningen av jorden att vara minimal.

  När du lägger grunden bör du också ta hand om en tillräckligt hög vattentätning av betong. Asbeströr används som bas. För att göra detta, i jord på 80 cm avstånd, görs hål runt en meter djup, i vilka rör upp till 1,5 m i höjd och 20 cm i diameter sätts in. Därefter är utrymmet runt rören täckt med jord och betong hälls inuti. Denna teknik stärker hela grunden och ger den styvhet och styrka.

  Kanadensiska husgolv

  Före konstruktion läggs brädorna, vilket kommer att indikera rummens placering. För att göra detta, använd en trädel av 5×20 cm. För att förhindra rötning av vedet behandlas det med ett speciellt antiseptiskt medel. Därefter placerar vi ruberoid under brädorna, vilket skyddar ditt golv mot fuktpenetration. Därefter lägger vi de tvärgående brädorna, lägger isolering på dem, och först därefter lägger vi de brädor vi valt för golvet.

  När du placerar brädorna på fundamentet, kontrollera deras position flera gånger med hjälp av byggnivån. Geometrin för ditt framtida kanadensiska hem kommer att bero på detta. Vid mätning i husets hörn kan det finnas en avvikelse från den etablerade horisontella linjen upp till 12 mm. Fäst styrena noggrant och jämnt på fundamentet med hjälp av förankringsbultar i steg om högst 2 meter. Efter att du har lagt golvet kan du säkert gå vidare till installation och montering av väggar.

  Kanadensiska husväggar

  Innan du bygger ditt eget ramhus med kanadensisk teknik, se till att golvet har en platt och strängt horisontal yta, eftersom eventuella brister och stötar kan provocera en obalans som kommer att bli svår att bli av med i framtiden. Därefter engagera sig djärvt i sammansättningen av hela ramen.

  Det första är att bygga bottenbandet, vilket är en parallellstång med spår ca 50 cm från varandra. Du måste också göra hål för att ansluta kanterna på staplarna. Hålen kommer med vinkel eller rak.

  Kanadensiska teknikhus: recensioner. Kanadensisk rambyggnadsteknik

  Kanadensisk husbyggnadsteknik har blivit populär under en lång tid. Det var sant att det först blev utbrett i europeiska länder och USA. Idag får hus på de kanadensiska tekniska recensionerna positiva och från ryssarna. Vad är hemligheten i populariteten för denna teknik och är det värt att bygga ett sådant hus?

  Lite historia

  Kanadensisk teknik, även känd som SIP, har använts i Europa och Nordamerika i cirka 50 år, och har därför blivit upparbetad till minsta detalj. Samtidigt har denna teknik inte studerats i vårt land förrän nyligen. SIP-paneler har inte studerats med avseende på miljövänlighet, brandsäkerhet, och därför finns det många rykten om myter om kanadensisk bostadsbyggande, varav de flesta helt enkelt inte överensstämmer med verkligheten. I hjärtat av det kanadensiska huset är ramen och namnet ”kanadensisk” som han mottog på grund av att utvecklingen av en uppsättning regler i Ryssland genomfördes på grundval av kanadensiska bostadsbyggnadsnormer. Även om hus byggdes i enlighet med kanadensisk teknik i vårt land innan de bara kallades finska.

  Vad är SIP?

  Som tidigare nämnts bygger den kanadensiska husbyggnaden på en ram, men i huvudsak är det samma panelkonstruktion, eftersom prefabricerade paneler levereras för byggandet av huset på objektet. SIP-paneler monteras som regel på grund av en träbalk, vilket resulterar i att en hållbar och stel ram skapas inuti den konstruktion som kan bära lasten. Så är hus byggda med kanadensisk teknik. Recensioner visar att konstruktionen är snabb, med slutresultatet behagar med sin kvalitet. SIP-panelernas egenhet är deras höga styrka, de kan tåla vindbelastningar, liksom styrkan av snö eller regn. Många sådana bostäder byggdes i USA, där jordbävningar eller tornador ofta uppstår, och dessa till synes bräckliga hus står emot mycket.

  Monteringsfunktioner

  Kanadensisk teknik benämns ofta ramlösa, eftersom det för denna design inte är nödvändigt att en ram finns, extern eller intern. Ofta för att ansluta de använda tangenterna eller termiska insatserna, som är skapade från samma SIP-paneler, har endast en mindre tjocklek. De flesta byggföretag föredrar dock att använda den traditionella byggnadsmetoden, och därför är grunden för husets ram en träbalk. För det första är denna design hållbar. För det andra tillåter tillgängligheten av trä timmer för omgående reparation, om det behövs.

  Kanadensiska husbyggnadsteknik förutsätter att bärande väggar, golv och tak monteras från SIP-paneler, men det är möjligt att använda dem för konstruktion av inre partitioner. Plåtarna används ofta för att täcka kraftramen. Det visar sig att i det kanadensiska huset är elementen av rammen och panelerna nära sammanflätade, så ofta kallas bostadsobjekt rampanel.

  Vilka är fördelarna?

  Det är inte en slump att hemma enligt kanadensisk teknik får recensionerna positiva. Fördelarna med dessa bostadsfastigheter inkluderar:

  1. Unikt värmeskydd: föremål från SIP-paneler är en och en halv gånger varmare än trä-, tegel- eller betonghus.
  2. Höga energibesparingar och ekonomi vid uppvärmning.
  3. Det finns mycket användbart utrymme, nästan 30% mer.
  4. Byggprocessen i sig är ekonomisk, eftersom material måste spenderas mycket mindre än om man byggde från tegel eller loggar.
  5. Byggandet av bostäder utförs på en till två veckor.
  6. Ramhus på kanadensisk teknik krymper inte, så omedelbart efter montering kan du delta i efterbehandling.
  7. På grund av strukturens låga vikt behöver du inte en stark grund.
  8. Montering av ramhuset utförs snabbt, utan användning av specialutrustning.
  9. Alla paneler tillverkas på fabriken, så den kanadensiska tekniken eliminerar nästan risken för äktenskap.
  10. Konstruktion kan utföras när som helst på året, medan landskapet inte kommer att skadas.
  11. Ramhus är kända för tillförlitlighet och opretentiöst underhåll.

  För förhållandena i Ryssland med sitt kalla klimat är husbyggnad med kanadensisk teknik en fördelaktig lösning. För det första är huset värmebeständigt. För det andra kommer tekniska fel inte att uppstå under byggprocessen eftersom alla komponenter i framtida stugan kommer att tillverkas på fabriken, vilket innebär att de kommer att ha exakta dimensioner och märkning. För det tredje har en SIP-panel som består av flera lager material inte luftluckor, vilket innebär att ytterligare vind- och ångisolering för huset helt enkelt inte behövs. Dessutom, huset på kanadensisk teknik (foto bekräftar de olika designbeslut som kan göras för rambyggnad) är energieffektiv. Det är denna princip att vårt tillstånd gradvis introduceras i modern konstruktion för att göra den mer lönsam och effektiv.

  Vad är nackdelarna?

  Naturligtvis, som i någon annan konstruktion, kan ramkonstruktionen inte göra utan nyanser. Så det är värt att överväga att sådana hus inte skiljer sig från brännmotstånd, och det är kanske den största nackdelen med dessa strukturer. Men å andra sidan är alla stugor och lägenheter utsatta för brinnande, eftersom det som ligger inne i dem brinner i första hand. Därför bör du tänka på ett behörigt brandsäkerhetssystem för att skydda ditt hem från brand eller brand. SIP-panel, som vilken annan träprodukt som helst, har en tredje grad av brandbeständighet, den används på samma plats där trä används. Konstruktioner av denna klass kan väl användas för byggandet av enfamiljshus och privata hus – detta är godkänt av byggregler.

  Kanadensisk teknik för konstruktion av ramhus innebär användning av paneler, där isoleringen är expanderad polystyren. Den är skyddad mot öppen eld med OSB-3-plattor, och de är brännbara. Det visar sig att SIP-panelen inte är säkrare än någon annan trästruktur. För att göra det ännu starkare, är panelen klar med gips. Dessutom har man beslutat att bygga ett hus med kanadensisk teknik, föredra CIP-paneler som tillverkas utan att störa processen. Sådana material är som regel dyrare.

  Ska vi vara rädda för gnagare?

  Många tror felaktigt att ramhusen utsätts för gnagare. Men faktum kvarstår: i SIP-paneler börjar gnagare inte. Och detta bekräftas av många års erfarenhet av köpare som har utnyttjat bostaden i mer än ett decennium. För det första är skumpolystyren för möss inte intressant, och de är inte nöjda med sina bo i det. För det andra är det i alla fall nödvändigt att blockera tillgången till värmaren för gnagare – detta kommer att göra det möjligt att lösa problemet naturligt.

  Miljövänligt material

  SIP-paneler är idealiska för att bygga ett hus med kanadensisk teknik. Recensioner är dock ofta fyllda med tvivel om miljökomponenten. I stort sett har varje material sina fördelar och nackdelar, och väljer därför bara köparen. Vi kommer att röra exakt SIP-paneler. Många tror att OSB-ytterplattor i dem inte är det säkraste alternativet för konstruktion. Samtidigt har nästan alla utvecklade länder använt dessa paneler vid byggandet av bostadshus i mer än ett dussin år. Det är anmärkningsvärt att materialet utvecklades speciellt för bostäder!

  Ramhus på kanadensisk teknik i Ryssland börjar bara bli populariserade, det finns många frågor och tvivel bland köpare. Men det bör komma ihåg att i OSB-3-plattan produceras fortfarande tallrikar i små kvantiteter, och huvuddelen kommer från utlandet: Nordamerika och Europa. Och här finns det höga krav på miljövänlighet hos de material som produceras.

  Det viktigaste är att skydda trädet.

  Kanadensisk husbyggnadsteknik är byggandet av bostäder med en stor mängd trämaterial. Å ena sidan är det bra, eftersom trä är miljövänligt, hållbart och pålitligt. Men å andra sidan måste det fungera ordentligt, det vill säga att det är nödvändigt att ta hänsyn till instabiliteten mot fukt eller torrhet. I sådana fall är det viktigt att inte bara behandla trädet med vissa kompositioner utan också att tänka ut ventilationen av husets problemområden. Många köpare tror att det här är för långt och dyrt arbete, så de föredrar att bygga från andra material.

  När man bygger ett hus på kanadensisk teknik behövs det nödvändigtvis projekt. För det första kommer de att ta hänsyn till de framtida bostadens konstruktionsegenskaper. För det andra kommer en uppskattning att tas upp och ordnas, vilket spelar en mycket viktig roll om du vill bygga lönsamt. För det tredje tänkas hela nätverket av teknikkommunikation i designbeslutet. Om projektet är utformat korrekt och professionellt så kan du inte oroa dig för styrkan, tillförlitligheten och kvaliteten på ditt hem – alla dessa indikatorer kommer att vara på en hög nivå!

  Ytterligare efterbehandling: Fördelar och nackdelar

  I recensioner av köpare som redan har byggt ett hus på kanadensisk teknik är det ganska ofta en fråga om du behöver göra en extern eller intern dekoration. Experter rekommenderar allt för att spendera tid och göra ditt hem ännu starkare och säkrare. Du kan till exempel skära den med hjälp av tegelstenar, sidospår. Det noteras att själva SIP-panelen är olika i styrka och tillförlitlighet, och därför är det nästan omöjligt att bryta det och om möjligt med hjälp av ett specialverktyg. För att säkerställa säkerheten är det viktigaste att stärka fönster och dörröppningar.

  En annan sak som uppskattar kunder är att bullerisolering uppnås. Det antas att SIP-panelen har en otillräcklig tjocklek, och därför är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att förse sig med sinnesro i ett ramhus. För sådana fall finns en effektiv och fördelaktig lösning – en panel kantad med två lager av gips. Sådant material uppfyller kraven i europeiska normer för ljudisolering, som tillämpas på bostadsobjekt. Gipsmur är ett mycket bra material eftersom det skyddar dig från både gatoljud och ljud som kommer från nästa rum.

  Många ägare av ramhus löser enkelt problemet med ventilation. För detta ändamål föredrar vissa människor att göra insatser för inloppsventiler i väggarna, och vissa köper kompakta ventilationssystem som också värmer luften. Det beror allt på varje kunds kapacitet och önskemål.

  Hur mycket bygger ett hus?

  Alla som bestämmer sig för att bygga egna bostäder, letar efter material som inte bara är så mycket högkvalitativa och tillförlitliga men också billiga. Det är riktigt inte värt att spara, speciellt om du vill att ditt hem ska vara länge och tillförlitligt. I det avseendet är det mycket lönsamt att bygga hus med kanadensisk teknik: priserna på träkomponenter är inte så höga, och fabriksmonteringen gör byggprocessen ännu enklare och därmed billigare. Men om vi tar specifikt SIP-panelen betraktas det som ett elitmaterial, och därför är fabrikspriset för det cirka 2000 rubel per kubikmeter.De här panelernas särdrag är dock att de kan tillverkas med egna händer med en press, OSB-3, block av expanderad polystyren av viss storlek och lim. I detta fall kan byggprocessen dock fördröjas.

  Det är faktiskt den kanadensiska tekniken att bygga hus som hjälper till att bygga lönsamt och effektivt: priserna glädjer många köpare, medan stugan är pålitlig, högkvalitativ, värmebesparande och sparar energi och uppvärmningskostnader. Till exempel kostar ett hus av kantat virke lite mer, och det tar mycket tid att förbereda den för vidare användning. Det är därför, att kantat timmer idag används mindre ofta, och det ersätts av profilerat och limt laminerat virke. Det är sant att en sådan konstruktion inte blir billigast.

  I allmänhet handlar priserna på hus med kanadensisk teknik om följande:

  1. Om vi ​​tar SIP-panelerna separat kostar de 1200-1400 rubel per kvadratmeter. Den slutliga kostnaden beror på materialets tjocklek.
  2. Om du bestämmer dig för att bygga ett nyckelfärdigt kanadensiskt hus, kommer kostnaden för ett hus som inte är färdigt att vara ungefär 1.300.000 rubel. Domokomplektoms byggföretag förstår som regel sin tillverkning och leverans till objektet, montering, isolering av väggar, tak, golv, installation av dörrar och fönster samt takläggning. Allt extra arbete, som exteriör finish, installation av fundamentet och kommunikation, grov och efterbehandling kommer att beräknas dessutom. I genomsnitt kostar implementeringen av alla dessa arbeten och husuppsättningen cirka 5-6 miljoner rubel.

  Den moderna fastighetsmarknaden ständigt förbättras, utvecklas och förändras. Teknik och material förblir inte oförändrade. Kunderna erbjuds därför ett stort urval av projekt, bland vilka alla kan välja vad de tycker om. Ramkonstruktion idag är mycket efterfrågad, detta indikeras av kundrecensioner och de som vill bygga sådana bostäder. Om du vill bygga ett varmt, pålitligt och högkvalitativt privathem, så kan SIP-paneler bara vara den perfekta lösningen för dig!

  15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

  Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

  Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

  I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

  Ramhus på kanadensisk teknik gör det själv

  20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

  Ramhus på kanadensisk teknik gör det själv

  Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *