Uppvärmning

Ramkonstruktion gör det själv

Ramkonstruktion gör det själv

I detta skede behöver du bygga ett kommunikationssystem och arrangera ventilation. Därefter är alla väggar klädda med två lager gips.

Utanför kan huset vara täckt med sidospår, blockhus. Du kan göra ett gips på det förstärkande nätet med hjälp av speciell kitt. Inredningen skiljer sig inte från förbättringen av vanliga lägenheter och hus.

Byggandet av ett ramhus kan slutföras under en säsong utan att vänta på att krympa. Att bygga ett hus med denna teknik är för närvarande det mest ekonomiska alternativet.

Hur man bygger ett drömhus: ramhus med egna händer

Ramkonstruktion gör det själv

Det snabbaste sättet att bygga ett hus med egna händer är att välja ramteknik. Samtidigt spenderas mycket mindre pengar på att bygga ett ramhus än på en annan typ av byggnad. Allt arbete kan utföras självständigt genom att göra ett detaljerat schema och vägledas av stegvisa instruktioner. Många stunder är väl täckta i tematiska videor, några av nyanser blir tydliga när de visas, publicerade i artikeln.

Valet av teknik, plats, grundenhet

Oftast ramar hus bygga på två teknologier: ram och ram och ram och paneler. Med hjälp av den andra metoden måste monteringsarbetet genomföras med specialutrustning, med den första tekniken kan du själv göra det.

Arrangemang av kolumngrunden

Efter att ha bestämt byggnadsmetoden bör du studera webbplatsen i detalj. Det bästa alternativet när det är på vägen och ganska torrt. Om det finns gamla träd på platsen avsedd för konstruktion, måste de omhändertas omhändertat. Om några av rötterna förblir, då kommer ung tillväxt att gå och detta kommer att leda till att källaren förstörs.

Professionella byggare rekommenderar inte att bygga ett ramhus med en höjd på mer än 2 våningar. Eftersom huset är lätt, behövs ingen kraftfull grund. Dess syfte är att skapa en stabil ramposition. När det gäller typen är den lämplig kolumnär, tejp, baserad på betongblock. För styvhet läggs förstärkning i remsa fundamentet, i kolumnerna grundar de en grillning med hjälp av en monolitisk remsa eller kanal för detta ändamål.

Varning: Undvik områden med instabil jord där grundvattnet kommer nära ytan.

Steg-för-steg-instruktioner på enhetens ramhus gör det själv

Skönheten i ramkonstruktionen är att huset kan byggas under en årstid. Samtidigt tillåter en liten vikt av material att göra utan tunga byggmaskiner och att göra allt arbete praktiskt taget på egen hand.

När det gäller kvalitet är det svårt att skilja ett välbyggt och vackert trimmat ramhus från ett loggblock. När det gäller finansiering kommer det att kosta mycket billigare på grund av det faktum att bara den här baren tar mycket mindre.

Kommunikation, grovgolv

Ramhuset är utformat så att installationen av kommunikation som genomförs under byggandet av stiftelsen. För tekniska nätverk i markdräktens försänkningar, vattentäta dem och isoleras. I detta fall appliceras alla anslutningar till kretsen för att underlätta ytterligare installation.

Bygga ett hus på stylter

Därefter fortsätt till underlagets enhet. Stoppa ofta valet på betongskiktet, en höjd av ca 100 mm. Följ följande teknik:

 • montera formen;
 • låg värme och vattentätning lager;
 • häll betong;
 • sätt fördröjningen på det frusna skiktet;
 • värmeisolering av strukturen, lägger ut basalt bomullsull eller polystyrenskum mellan lagren;
 • lagt ut på bordet lags.

Nästa steg i konstruktionen är konstruktionen av ramen. Det är grunden för huset av denna typ och är en struktur bestående av vertikala stolpar, balkar, horisontalband. Den är tillverkad av både trä och metall. Träram är ett enklare och billigare alternativ, i det här fallet behöver man inte använda svetsutrustning.

För träram behöver högkvalitativt trä med en max fuktinnehåll på 12%. Minsta delen av staplarna är 15 x 15 cm, och längden väljs utifrån höjden på huset. Hjulen är anslutna med torn-spårmetoden så att luckorna är helt frånvarande. Strålarna är fastsatta i stavarna i steg på 30, 40, 60 cm, beroende på materialet som valts för plätering. Under framtiden lägger Windows ytterligare balkar. Som husets yttre hud med klädbräda, brädor, OSB.

Innan du börjar arbeta är det nödvändigt att behandla allt trä med ett antiseptiskt medel och vänta tills det är helt absorberat. Detta är inte bara nödvändigt för att skydda mot gnagare och insekter, men också för att säkerställa att materialets ursprungliga form och storlek är väl bevarad.

Varning: Använd inte metallfogar för att säkerställa hållbarheten hos ett ramhus. Träet, i kontakt med metallen, roten. Den mest tillförlitliga fästningen är träpinnar. För större styvhet är rammen fäst med hållare.

Det kommer att hjälpa till att ordna skelettet i framtida hem korrekt att titta på den här videon:

Ramväggen består av den faktiska ramen och isoleringen. Utför dem på följande teknik:

 1. Den yttre sidan av den färdiga ramen polstret vattentätningsmaterial.
 2. På toppen av detta skikt är manteln anordnad att tillhandahålla ett ventilerat mellanrum.
 3. Slå ut väggarna ute med ett blockhus, klädbräda eller annat material.
 4. Det fria utrymmet mellan ställen är fyllt med isolering och fastsatt med fästen. Samtidigt, när de ska bo i huset permanent, väljer de skumpolystyren eller mineralull med en minsta tjocklek på 50 mm. För förortsalternativet använd en tunnare isolering.
 5. På insidan av väggen placeras ett lager av ångisolering och fyller lådorna.
 6. Nästa kommer finishskiktet. Använd oftast gipsplåten för detta ändamål.

Tips: bättre när alla detaljer i huset är gjorda av trä av samma art.

Interna partitioner

I grund och botten är skivor monterade från samma trä som huvudramen, även om det ibland används 100 x 50 mm timmer, men endast i enhöghus. Inbyggnadens struktur är enklare än utsidan.

Ritning ram hus

Om vi ​​överväger ett enkelt schema, innehåller det följande element:

 • ramställen;
 • isolering;
 • 2-sidigt multifunktionellt eller ångspärrmembran;
 • finish.

Du kan använda färdiga, tillverkade i industriell skala, smörgåspaneler, då är allt arbete reducerat endast för installation och skärning.

Byggkoder anger att fönster ska uppta 18% av väggområdet. För en stuga som är utformad för permanent bostad, det bästa alternativet – dubbelglas.

På platser där projektet ger fönsteröppningar och dörrarna skärs mycket snyggt vertikala ställen i mitten. På toppen och botten av den resulterande öppningen är de idealiskt jämnt horisontella plankarna ordentligt fästa vid de resulterande segmenten. Efter att takverket har slutförts, läggs färdiga ramar helt enkelt in på dessa ställen.

Vid rambyggnaden är takkonstruktionen enklare. Med tanke på att den största mekaniska belastningen faller på ramen, måste den byggas enligt alla krav. I det här fallet kan taket förvärva vilken form som helst som kräver montering av spjäll av varierande grad av komplexitet.

Ramkonstruktion gör det själv

Scheme: arrangemang av taket av huset

Alternativen väljs utifrån husets parametrar och dess designfunktioner. Steg-för-steg-installationen utförs enligt följande:

 1. Utför ett detaljerat installationsschema över trussystemet. Beräkna steget, baserat på rackens storlek, bestämd med spansens storlek, baserat på balkarnas tvärsnittsarea. Samtidigt är normal pitch 40-100 cm, spänningen är 2,5-5 m.
 2. Montera spärren, säkra dem med takspikar, tallrikar, hörn. Stativets stöd är en fast fast maurlet 10 x 10 cm. Tandade leder används för att ansluta stänkbenen.
 3. Ordna lådan. Dess utseende beror på valet av takmaterial. Om det är en metallprofil, används en 5 x 5 cm timmer. De är fästa varje 0,5 m. En kontinuerlig OSB-kista är gjord under flexibla bältros.

Observera: När du flyger mer än 5 m, är stöd installerat under spjällen.

Överlappningen för ouppvärmd vinden består av följande lager:

 • bärbar
 • planka golv;
 • utkast 9 mm golv i OSB eller DSP;
 • värme och ångspärr;
 • Grunden för ett golv från TsSP;
 • värmeisolator;
 • screed med ett lager av vattentätning.

Materialet för spjällen är träbjälkar, med stegspjälkarna är lika med ramhyllorna. I grund och botten, arrangera ramhusar stigat eller platt tak.

OBS: Vid beräkning av steget ta hänsyn till både belastningen och sektionen av strålarna, spännen, beläggningsmaterialet.

Som du kan se är installationen av ramhuset inte mycket komplicerat. För självuppbyggnad av ett sådant hus har du tillräckligt med information erhållen efter att ha läst den här artikeln, och professionella byggare kommer att behöva ansöka om inte för ytterligare råd.

Rambyggnad: video

Ramhus gör det själv: foto

Steg-för-steg-byggnadsanvisningar för ett ramhus

Fram till nyligen, uppfördes logghus, tegel eller betong, i vårt land, men nu är det dags för ny teknik, och ramkonstruktion har dykt upp i detta segment. Det har ännu inte blivit behärskat med full kapacitet, så jag vill noggrant överväga hur konstruktionen av ramhallen sker med egna händer med stegvisa instruktioner i artikeln. Instruktionen i sig består av 4 steg:

 • grundinstallation;
 • rammontering;
 • vägg- och värmeisoleringsarbete;
 • takarbete.

Den största fördelen med den här konstruktionen ligger i konstruktionens snabba takt utan inblandning av speciella lyftmekanismer. Lågprisrambyggnader tas i bruk under en säsong, men sådan hastighet på något sätt försämrar komfort och värmebehandling, och här är sådana parametrar inte värre än trä- eller stenhus. Nu erbjuder vi att demontera alla byggnadsfaser separat.

Välja en plats på platsen

Användningen av trämaterial föreslår närvaron av en plats utan överdriven fuktighet. Webbplatsen måste vara väl ventilerad och torr nog så att veden inte ruttnar. Ritningar från projektdokumentationen måste sammanställas med hänvisning till landskapet, eftersom endast sådana skruvar kan garantera hållbar drift av bostaden utan problem och stora reparationer.

Det är möjligt att göra en kvalitativ grund först efter en geologisk analys av jorden, medan huset byggs enligt beräkningen av driftsbelastningen.

Vi gör ett projekt

Utvecklaren måste styras av projektet som skapats av experter inom detta område. Sammanställd dokumentation måste också godkännas av auktoriserade tjänstemän vid olika tjänster, där ändringar och / eller tillägg kan göras. I det inledande skedet möjliggör steg-för-steg-instruktionen oberoende skissering, men då måste du välja ett lämpligt standardprojekt eller göra en individ med hänsyn till personliga preferenser och önskemål, men i det andra fallet är det nödvändigt att markera all kommunikation och lägga till tekniska system i planen.

Ett exempel på ett utkast till ett typiskt projekt

Vi uppmärksammar att typiska projekt traditionellt kostar mindre, och individuella projekt låter dig förverkliga dina egna idéer.

Engineering Systems

Byggandet av ett ramhus, som alla bostadshus, innebär att alla tekniska nätverk införs i projektet. Enligt instruktionerna läggs kommunikationen i en viss sekvens, och du måste börja från stiftelsen. Alla tekniska hål för kommunikationssystem måste göras vid tidpunkten för hällning, så att efter solidificering av basen är det inte nödvändigt att engagera sig i komplex borrning.

Det elektriska systemet består av en växel, elektriska ledningar, uttag och jordning. Avståndet mellan punkterna under socklarna ska vara högst 4 m. Sockor med lock är installerade nära vattenkällorna. Ventilationssystemet innehåller luftkanaler med öppningar. Ska jag påminna dig om att rätt tillgång till och användning av kranar, omkopplare samt drift av avlopp och avloppsavlopp beror på korrekt ledning av rör och ledningar?

Foundation installation

Tekniken för byggandet av ett ramhus ger möjlighet till installation av grunda stiftfundament. kolumnar eller block betongfundament. Styrka grunderna ökar med rebar och monolitisk bandning. För ramkonstruktionen av en ganska liten bas, som lätt kan motstå små belastningar. Den mest effektiva typen av fundament för ett ramhus – skruvhögar. Denna grund kräver inte en stor mängd material, vilket minskar kostnaden för byggprognoser.

Varianter av apparatgrill på skruvhögar

Under grundplattan är det nödvändigt att gräva en gräv eller borrbrunnar för högar och häll sedan en sandplatta. Innan du börjar hälla betong måste du göra ett formarbete och installera förstärkningsstänger. Ribbon fundament i processen att hälla nödvändigtvis ram. Steg-för-steg-instruktionen säger att för byggandet av ett ramhus monteras vertikala bultar halv meter långa i fundamentets vätskebetong varje 2 m. Ytan på grillen måste jämställas med samma cementmortel.

Lägre rörledningar

Sju dagar efter arbetet med att hälla betong läggs bottenplattan av trästänger med en yta på 15×15 cm över hela ytan på basen. Träet måste förbehandlas med antiseptiska medel, och två lager av takfilt, som utförs rollens vattentätning, läggs i botten. Timmer kan fixeras med förankringsbultar eller fundamentpinnar. Om bultar används, då måste de borra tekniska hål upp till 10 cm djupt. Längden och i hörnen av anslutningen är ordnad och fastsatt med naglar.

Botten trim hus

När alla trästänger läggs och är förbundna med varandra och med fundamentet bildas spår i dem och golvslogor placeras (50×150 mm bräda). Lagrets övre del är inriktad horisontellt, och staplarna är fastspikade i botten, vilket kommer att tjäna som grund för installationen av undergolvet, till vilket membranångspärrmaterialet sys. Mellan lagren måste du trycka på värmaren (mineralull eller skum). En trimbräda (40×15 mm) läggs på toppen.

Golvlayout

Nu kan du gå igenom följande steg, som kommer att diskuteras vidare.

Skapa en ram

Montera ramhuset med egna händer, utvecklarna från teknikens namn heter att huvudelementet i en sådan struktur är ramen, och det är på den att hela strukturen bibehålls. Skelettet består av vertikala stolpar som är fasta med bultar och horisontell remsa. Som tidigare görs hela byggprocessen i steg. Materialet som används är trä eller metallprofil. för installation av vilket kommer att kräva en svetsmaskin och vissa färdigheter. Om du bestämmer dig för att skapa en ram av trä, rekommenderas att du väljer lövträ, till exempel lerk eller den mest populära ek. Höjden på hyllan ska motsvara samma parameter i rummet. Anslut racktornspåret enligt principen om nedre omformning. Efter montering ska det inte finnas några luckor.

Väggramelement

Beroende på vilken typ av belastning som ska påverka de bärande stöden, planera avståndet mellan stolparna och deras kaliber, och måtten på klädmaterialet är redan valda för dem. Tvärsnittet av ställen tar typiskt 150×50 mm, i öppningarna sätts en dubbelstråle 150x50mm. De mest populära stativhållarna – 600 mm (gör att du kan installera isolering ”i spänningen” för tät fyllning av väggen). För att ansluta stativen med den undre remmen används tillfälliga hållare, vilket är anledningen till att strukturen förvärvar den nödvändiga styvheten.

Diagram över enhetens hörnram

Nu ledde steg-för-steg-instruktionen till installationen av överdelen, som utförs efter installationen av den vertikala strålen. Fixering sker med hjälp av samma spår, som fästa det nedre virket. Det övre fästet på stolparna utförs av två naglar, som ska komma in i materialet inte mindre än 10 cm. Ramens slutliga fastsättning utförs genom permanent klippning, installerad i stället för demonterad tillfällig. Läs mer om detta i artikeln ”Övre och nedre delen av ett ramhus”. Vi rekommenderar också att du bekantar enheten med de viktigaste komponenterna i ramhuset.

Vi installerar och isolerar väggar

Husets yttre väggar är klädda med sidospår under en träskog, träfodring, plastspår, som husägaren önskar. Uppvärmning görs bäst med mineralull. Det löser på ett tillförlitligt och billigt sätt problemet med hemisolering, vilket gör ramkonstruktionen ännu mer lönsam och efterfrågan. Om du planerar att bo här året runt, välj sedan isolering med en tjocklek av minst 15 cm. För bättre effektivitet, ta hand om gitteret från en 50×50 mm (8) bar och lägg isoleringen (7) med ”andra lagret” ovanpå reolarna så att du kan undvika möjliga kalla broar och göra huset riktigt energieffektivt. Läs mer om pajväggenheten. och även om ramhusens allmänna uppvärmning.

Schema för uppvärmning av en ramvägg

Materialet pressas in i alla mellanrum mellan balkarna för att avlägsna tomrum. För att skydda träet mot fukt, kommer en vattentätfilm att hjälpa, som monteras ovanpå isoleringen på stativen, och endast då är lathhöljet för ventfacaden, som kommer att döljas under utsidan, packat. En OSB- eller gipsfiberplatta är lämplig för väggbeklädnad från insidan.

Bygga ett tak

Taket är fäst vid takbjälkarna, som i sin tur är fasta med spår eller stålfästen på översta stången. Där interroom skiljeväggar är installerade, är det nödvändigt att installera stödstänger i stället för vilken en trä taksköld är spikad.

Varmvatten golvschema

På toppen av skölden måste du sätta ett ångspärrmembran med en obligatorisk överlappning på balkarna, med vilken mineralullen, skumplast etc. mättas. Isoleringen är stängd med ångspärr och brädor läggs över den. Läs mer om väderläge.

Så i ettapper kom vi till takets montering. Taket väger mycket, så det måste förlita sig på de färdiga väggarna utan att avslutas. Innan du fortsätter arbetet, bestäm graden av lutning, antalet rampar, typen av takbeklädnad, designen av trussystemet.

Beroende på höjden på taket på materialet som används

Ett tak med komplex form ser attraktiv ut, men det är svårt att genomföra, därför inte billigt. Oftast finns det tvåfaldiga konstruktioner. tillåter att utrusta vinden eller vinden utrymme. Här är det nödvändigt att installera endast en ås, ändig och helt frånvarande, vilket eliminerar ackumulering av nederbörd och läckage. Så att snön inte stod på taket, planera dess sluttning mer än 28º men inte mer än 50º, annars ökar vindbelastningen.

Spärrets tvärsnitt bestäms beroende på placering av isoleringsmaterial mellan dem, i genomsnitt 100-150 mm. Det är bäst att ta en bräda, kaliber 150x50mm och 6m lång. Två brädor måste slås ned i form av en L och sedan lyfts de upp och vinkeln bestäms, så att överhängen sträcker sig bortom väggnivån med 30-50 cm. Nu kan brädorna monteras med en bult, och vi får en slags spärr.

Utformningen av trussystemet gaveltak

Där det kommer att finnas stöd, är trekantiga skåror för en tredjedel av höjden. Den övre rambindningen fungerar här som en mauerlat. Enligt det gjorda provet skapar de spärrar på hela taket, inte att glömma ett steg på 700 – 800 mm. Rafters på en skate satt till gaveln, och redan på dem fortsätter att installera de återstående elementen. Beror på vilket dekorativt foder som ska vara.

Takmaterial

Steg-för-steg-instruktionen slutar vid scenen av montering av takbeklädnaden. Du kan välja en mjuk kakel, wellpapp eller metallplatta. Det är lätt att arbeta med alla dessa material, de är prisvärda och har ett anständigt utseende. Efter det är det bara nödvändigt att installera avloppsrör och avloppssystem, vilket kommer att ansvara för avlägsnande av nederbörd utanför platsen.

Men för dig en unik film – en detaljerad steg-för-steg instruktion om byggandet av ett ramhus från början. Tacka inte!)

Nu kan du bygga ett ramhus med egna händer så att strukturen är stark och varm. Om du inte ignorerar reglerna för konstruktion och monteringsteknik kommer du att bli den lyckliga ägaren till ditt eget hem, som du bara kan drömma om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *