Skelett

Ramkonstruktionsteknik för byggnadens fördelar och nackdelar

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Ramkonstruktionsteknik för byggnadens fördelar och nackdelar

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Ramkonstruktion. Fördelar och nackdelar

Med tiden har ramkonstruktionerna modifierats och förbättrats. Allt vi har idag har kommit till oss från antiken. Den enda moderniseringen är justeringar gjorda av moderna forskare.

Ramkonstruktionsteknik för byggnadens fördelar och nackdelar

Bostadsproblemet idag löses enkelt: tack vare det samordnade arbetet inom träindustrin kan alla köpa en matris och bygga ett hus eller köpa ett färdigt projekt och material som endast kan samlas in.

Funktioner av ramhus

Huvudskillnaden mellan ramhus från byggnader av någon annan typ är en speciell konstruktion, trots att den är liten och kan stå emot höga stressnivåer. Dessutom kännetecknas ramhus av hög resistans mot externa negativa faktorer som påverkar den. Baserat på detta kan man säga att ett sådant hus kommer att vara i decennier.

Huvudegenskaperna hos ramhus:

 • renlighet och miljövänlighet
 • hög säkerhetsnivå;
 • effektivitet;
 • hög komfortnivå.

Att uppnå en hög nivå ovanför de angivna egenskaperna görs av tillverkningshus som observerar teknikens egenskaper.

Sådana tekniska egenskaper som husets styrka och hållbarhet bestäms av byggnadsramens egenskaper. Rammen är gjord av träbjälkar, golv och blockkonstruktioner som ligger i strikt överensstämmelse med projektdokumentationen. Rammen, av trä och förbehandlad med speciella föreningar som förhindrar brand och skadar skadedjur, är husets skelett.

Med väl utförd vattentätning och isolering skyddas ramen inte av några mekaniska effekter. Icke-brännbara mineralisolatorer används oftast som fyllmedel för ramkonstruktioner. Utanför, trots att den inre ”organismen” av strukturen representeras av en träram, är byggnaden färdig med någon typ av material, vare sig det är en tegel, sidospår, gips, dekorativ sten eller trä.

Byggnaden kan ha stått i mer än femtio år efter att ha byggts korrekt, i enlighet med planen, och är absolut inte utsatt för krympning.

En annan viktig egenskap hos ramhuset är den enhetliga fördelningen av lasten på huset över alla knutpunkter i anslutningarna. Det ger hållbarhet och stabilitet. En karaktäristisk egenskap hos ramhus bör kallas frånvaro av vibrationer. Golv i hus av denna typ bråkar inte, vibrationer känns inte.

På grund av den speciella grundstrukturen – högstyp, kännetecknas hus av högt motståndskraft mot jordbävningar, även de starkaste.

Det viktigaste med ramkonstruktionsteknik

Om vi ​​pratar om ramkonstruktionstekniken, bör vi först och främst säga att det här sparar både mänskliga och naturliga resurser. Hela den fullsträckta byggprocessen från det ögonblick då ett ramhus utformades och skapelser skapades för att slutföra alla faser av arbetet tar i genomsnitt 40-60 dagar. Detta är en rekordkonstruktionstid. Vid byggandet av huset på någon annan teknik kommer det att ta år.

Ramhus är ganska realistiskt att bygga sina egna. Det kräver inte en hög kvalifikationsnivå, endast ett minimum av ansträngningar och grundläggande färdigheter i strukturen.

Tack vare den förbättrade byggtekniken är ramhushållen idag inte bara som sommarhus – de är lämpliga för hela året.

Olika tekniska ramkonstruktioner

Det finns flera typer av ramhus:

 1. Kanadensisk teknik (SIP-paneler) för att bygga ett hus representeras av beklädnad av väggarna i ett hus med paneler eller sköldar. Dessa element monteras på fabriken med hjälp av tekniska resurser.
 2. Frame-frame-teknik är det enklaste. Det är möjligt att bygga ett hus med denna teknik med egna händer utan att använda några tekniska enheter. Trots sin enkelhet domineras tekniken av ett stort antal strukturella och arkitektoniska lösningar.
 3. Den tyska tekniken för panelkonstruktion av strukturer i motsats till kanadensisk teknik innebär en fullständig mekanisk montering av element, det vill säga paneler, paneler. Dessutom installeras panelen ”komponenter” – värme- och vattentät, kommunikation, fönster på fabriken. Fullt utrustat hus, du måste bara lägga ner hela. Men för att installera ett sådant hus kräver lyftutrustning, med vilken montering av huset.

Funktioner av konstruktion

På grund av den lägre kostnadsnivån minskar byggnadsbudgeten betydligt. Det viktiga faktum att spara är grunden. Lättvikt i konstruktion, huset behöver inte en massiv grund, en hög eller en bunt-stapel grund är ganska lämplig. Detta är ett perfekt alternativ för erektion på flytande mark eller områden med ojämn yta.

Byggandet av taket på ett ramhus innebär inte några ytterligare enheter och har inga ytterligare funktioner. I byggandet av ram hus tillåten konstruktion av någon typ av tak.

Byggandet av ”skelett” vid denna tidpunkt är den mest populära industrin inom byggnadsområdet. Detta prisvärda ekonomiklasshus, vars konstruktion utförs på ett individuellt inrett projekt med hänsyn till alla önskemål hos kunden.

Populariteten av ramkonstruktionsteknik

Generellt är ramteknikens popularitet direkt proportionell mot bildandet av prissättningspolitiken. I vår region är den mest populära kanadensiska tekniken rambyggnadsstrukturen. Byggbranschen, som utvecklas med långa steg, gör det möjligt att bygga hembyggare på kort tid, även självständigt, utan att involvera ytterligare resurser: mänsklig eller teknisk.

Våra byggare lånade ramtekniken från USA och de centrala europeiska länderna, vilket nästan 70% bytte till ramkonstruktion.

Graden av utveckling av byggandet av ramkonstruktioner i vårt land minskar avsevärt på grund av att det inte är för gynnsamt klimat.

Styrkor och svagheter i ramhus

Bland fördelarna är det omöjligt att inte märka det överkomliga priset på ”skelett”. Förutom de positiva aspekterna av ramkonstruktionen bör tekniken omfatta:

 1. hållbarhet;
 2. enkel installation;
 3. tillgänglighet;
 4. styrka och stabilitet.

Som med vilken konstruktion som helst, är ramkonstruktionerna inte utan nackdelar:

 1. nästan fullständig brist på ljudisolering i huset;
 2. inte en hög energieffektivitet, direkt beroende av kvaliteten på processen att värma huset
 3. Husets utsida, som inte skryter av lyx, kan knappast kallas ett lyxigt exteriör, men det här gapet kan lösas med ett stort urval av ytmaterial.

Fördelar och nackdelar med olika typer av ramteknik

I någon form av konstruktion uppstår nyanser, positiva och negativa aspekter. Inte ett undantag och ramkonstruktionsteknik, och det har egna skelett i garderoben. Tänk på de främsta fördelarna och nackdelarna med de huvudsakliga typerna av ramkonstruktionsteknik.

Ramskärmsteknik

Motstånd mot tändning;

Ekonomiskt budgetalternativ för unga familjer;

Låg ljudisolering;

Fukt ackumulering av trä;

Lågt termiskt skydd med felaktigt utrustad system för värmebehandling och vattentätning.

Kanadensisk teknik

Lätt konstruktion utan att pressa på fundamentet;

Den fullständiga bristen på krympning hemma;

Byggnadshastigheten för byggnaden (upp till sex månader);

Hög brandsäkerhet och resistens mot sjukdomar som påverkar trädslag;

Dålig ventilation hemma;

Rammonolitisk teknik

Kortare leveransvillkor för huset jämfört med andra typer av hus;

Unika höga värden och värmeisoleringsteknik av monolitisk konstruktion;

Förenklad bygginstallationsprocess;

Utelämnande av byggnadsstadiet för slutbehandling

Möjligheten att bygga under gynnsamma väderförhållanden i en torr och varm klimatzon.

I allmänhet, sammanfattande av den granskade informationen, skulle jag vilja säga att välja en plan, typ av struktur och teknik kräver en speciell inställning och ägna mycket tid. Väg försiktigt för och nackdelar innan du börjar byggprocessen och leta efter svar på dina frågor i processen. Det är det som gör det möjligt att utföra arbete med hög kvalitet och inte på bekostnad av sig själv.

Ramkonstruktion. Fördelar och nackdelar

Projekt av ramhus för självmontering:

Ramhus KD-3 7,5×12 (75) 90m 2 envåning 397t.r.
Ramhus KD-4 10×13 126m 2 envåning 621t.r.
Ramhus KD-16 4×5 20m 2 envåning 142t.r.
Ramhus KD-31 6×6 36m 2 envåning 221t.r.
Ramhus KD-32 6×7 42m 2 envåning 267 t.r.
Ramhus KD-33 7,5×10 75m 2 envåning 382t.r.
Ramhus KD-34 7,5×10,5 78 (88) m 2 envåning 471 t.r.
Ramhus KD-35 8 (9.5) x10.6 91 (98) m 2 envåning 501t.r.
Ramhus KD-37 6 (8.5) x10.6 68 (90) m 2 envåning 402t.r.
Ramhus KD-38 6 (7.5) x10 66m 2 envåning 410t.r.
Ramhus KD-42 8×9.2 73m 2 envåning 403t.r.
Ramhus KD-43 10×16,5 162m 2 envåning 793t.r.
Ramhus KD-45 9×12 108m 2 envåning 598 t.r.
Ramhus KD-47 8×12 96m 2 envåning 546 t.r.
Ramhus KD-63 6×6 24m 2 envåning 203t.r.
Ramhus KD-65 6,5×10 65 (85) m 2 1 fl. Shed tak 447t.r.
Ramhus KD-421 8×9.2 73 (92) m 2 envåning 441 t.r.
Ramhus KD-432 10×16,7 162m 2 envåningsduplex 827t.r.
Ramhus KD-451 9×12 108 (130) m 2 envåning 612t.r.
I priset ingår: isolering 150-200-250 mm min. ull och tidigare. fin finish.
Monolithic Tape Foundation (MZLF) w50cm x sh40sm + 50-80 tr.

Ramhus KD-1 6×10 105m 2 med en varm vind 411t.r.
Ramhus KD-2 6×10,5 121m 2 med varm vind 514t.r.
Ramhus KD-6 13.2х16.2 308m 2 Chalet + Spaområde 1341t.r.
Ramhus KD-8 8.5×9.7 148m 2 med en varm vind 649t.r.
Ramhus KD-9 10,5 x13 192 m 2 två våningar 978 ton.
Ramhus KD-11 6×10 102m 2 med varm vind 402t.r.
Ramhus KD-12 6×7 84m 2 med varm vind 338t.r.
Ramhus KD-15 6×7.4 89m 2 med varm vind 390t.r.
Ramhus KD-17 6×6 72m 2 med varm vind 324t.r.
Ramhus KD-18 8×7.4 89 (118) m 2 med en varm vind 479t.r.
Ramhus KD-21 6×10 120m 2 med varm vind 509t.r.
Ramhus KD-22 8,4 x 10, 5 172 m 2 med en varm vind 672 t.r.
Ramhus KD-23 8,4 x10 168 m 2 med varm vind 681t.r.
Ramhus KD-24 8,4 x10 167 m 2 med varm vind 780t.r.
Ramhus KD-25 8,8х11,7 198m 2 med en varm vind 849t.r.
Ramhus KD-26 6×10 137 (156) m 2 med en varm mansard 612t.r.
Ramhus KD-27 8,4 x11 195 m 2 med en varm vind 905t.r.
Ramhus KD-29 8×8 128m 2 med varm vind 587t.r.
Ramhus KD-96 10,5 h13 242m 2 tvåvånings 1043t.r.
Ramhus KD-151 6×10 104m 2 med en varm vind 487t.r.
Ramhus KD-171 6×8 84m 2 med varm vind 376t.r.
Ramhus KD-172 6×10 96m 2 med varm vind 501t.r.
Ramhus KD-211 6×10 120 (138) m 2 med varm vind 565t.r.
Ramhus KD-212 6×10 120 (135) m 2 stuga med varm vind 562 t.r.
Ramhus KD-219 6×9 108m 2 med varm vind 485t.r.
Ramhus KD-231 8.4×10 168 (186) m 2 med garage och en varm vind 736t.r.
Ramhus KD-237 7×10 140m 2 med varm vind 609t.r.
Ramhus KD-252 8,8х11,7 198m 2 duplex med vinden 847t.r.
Ramhus KD-271 8.4 x11 195 (233) m 2 med garage 1031t.r.
Ramhus KD-292 8×8 128m 2 med varm vind 531t.r.
Ramhus KD-901 10.5х13 192 (223) m 2 tvåvåning med garage 1103t.r.
I priset ingår: isolering 150-200-250 mm min. ull och tidigare. fin finish.
Monolithic Tape Foundation (MZLF) w50cm x sh40sm + 50-80 tr.

Rambad KD-7 4×5 20m 2 inklusive en eldstadspanna 197t.r.
Rambad KD-71 6×6 36 (44) m 2 med terrass 248t.r.
Rambad KD-73 6×6 72m 2 med varm vind 336t.r.
Ramhus / bad KD-63 6×6 24m 2 envåning 203t.r.
Ramhus med bad KD-65 6,5×10 65 (85) m 2 1 fl. Shed tak 447t.r.
Ramtoalett KD-51 1,2×1,3 1,3m 2 vackert och bekvämt 8,7t.r.
Ram hozblok / byt hus KD-52 2 (3) x4 8 (12) m 2 med terrass 21,8t.r.
Ram hozblok / byt hus KD-53 3×4 (12) m 2 5 (15) m 2 singel 33t.r.
Ramgarage KD-55 7×7 49m 2 garage 109t.r.
Priset på badet omfattar: isolering 100-200 mm min. ull och tidigare. fin finish.
Monolithic Tape Foundation (MZLF) w50sm x sh40sm + 10-50 tr.

Publikation. 28 november 2012.

Fördelar och nackdelar med ramhus

Hittills har ingen konstruktionsteknik hittats, men det skulle vara perfekt i allt. Hur som helst har alla sina nackdelar, men om vi tar ett sådant förhållande som pris / kvalitet, pris / kostnad för byggnadsarbete eller pris / kostnad för driften, är ramtekniken bortom konkurrensen här. Fördelen med denna teknik överväger faktiskt alla möjliga nackdelar, men döm själv!

1. Låg byggkostnad. Idag är det den mest prisvärda tekniken av alla använda, även med tanke på kostnaden för stiftelsen och efterbehandling. Det är ingen slump att i hela civiliserade världen är ramhus de vanligaste!

2. Hög bygghastighet. Varaktigheten av konstruktionscykeln är en av de lägsta – ett team av byggare av 3 personer kommer att bygga ett medelstort hus i högst 1 månad, och med grunden och efterbehandling fungerar 1,5-2 månader.

3. Låg driftskostnad. Förutom låga uppvärmningskostnader behöver ramhuset inte konstant underhåll, till exempel i motsats till trähus, där det är nödvändigt att periodiskt uppdatera fasaden.

4. Låg värmeledningsförmåga hos inneslutande strukturer. Ett stort plus – gör att du kan minska värmekostnaderna på vintern och hålla dig sval på sommaren, vilket ger en hög komfortnivå.

5. Låg värmekapacitet hos inneslutande strukturer. Ett stort plus – gör att du kan använda värmesystemet flexibelt och i de rum där det är nödvändigt, vilket gör att du kan spara pengar och öka komforten. Dessutom möjliggör denna fördel i fall av oupphörligt uppehåll att värma upp huset snabbt till önskad temperatur.

6. Bra ljudisolering av rum. Med ljudisolering inuti väggar, skiljeväggar och golv är det möjligt att uppnå mycket hög ljudisoleringsprestanda i ett brett ljudspektrum.

7. Möjligheten att lägga kommunikationer inuti väggarna. En av egenskaperna hos ramtekniken är att det, utan extra kostnader och specialverktyg, kan låsa el, ventilationskanaler, vattenförsörjning och uppvärmningsrör i väggen eller partitionen, vilket ger otvivelaktiga estetiska fördelar för varje rum.

8. Lätt grund. Ramteknik möjliggör användning av lätta grundämnen av lågt sängkläder, vilket ger betydande besparingar och snabba byggkonstruktioner i form av pengar och tid.

9. Ingen krympning. Ett stort plus är att du omedelbart kan börja slutföra (inklusive fasaden) och därför lösas så snart som möjligt, det är inte nödvändigt att organisera extra utrymmeuppvärmning om träet är fuktigt, det finns ingen risk för väggskärning under krympning vilket kan skapa mycket problem innan du ändrar geometrin på väggarna, huset eller taket.

10. Miljöskyddssäker. Huvudkomponenterna i ramhuset, förutom träramen, är också isolering, mineral och basaltull, gipsskiva och orienterad spånskiva OSB. Allt detta är en produkt av bearbetning av naturmaterial, ökade operativa egenskaper och samtidigt utgör inte ett hot mot människor, för vilka det finns lämpliga bevis. Under de senaste åren har OSB-tillverkare helt övergivit användningen av formaldehyd i sina produkter, trots att koncentrationen var låg och säker för människor.

11. Lätten och tillgängligheten av inredningen. Ett stort plus är att det inte finns något behov av att gipsa väggarna (tegel, skumbetong) eller skapa en extra ram inuti plåtmaterialet, det är tillräckligt att sätta ihop lederna och monteringsskruvarna och du kan limma tapeten – väggarna är jämn! Detta gäller även taket. Det finns inte heller behov av att organisera screed på golvet, som vid golvplattor – golvet är klart för efterbehandling! Allt detta minskar betydligt tid och kostnader, och det gör det möjligt att göra efterbehandling själv!

12. Jordbävningsresistens. Ramhus kan bära lasten upp till 9 bollar. I Japan föredras denna typ av bostad.

13. Ett stort antal frys / tina cykler. Ett stort plus – det finns möjlighet att utnyttja huset utan problem genom ankomster eller säsongsmässigt, samtidigt som du inte behåller en viss temperatur i din frånvaro, men spenderar bara lite tid att värma huset!

14. Allsäsongskonstruktion. Det finns ingen gräns för ”byggsäsongen”, huset byggs när som helst, vid en omgivningstemperatur på -15 ° C.

15. Det finns inget behov av en kran och annan tung byggnadsutrustning på platsen. Ramhuset är byggt endast av en liten brigad eller självständigt, för Det finns inga massiva strukturella element, vilket är viktigt där det inte finns någon möjlighet att köra tung utrustning och det låter självklart spara tillräckligt.

16. Enkel åtkomst till väggens och takets innehåll. Designen möjliggör tillträde till intern kommunikation och isolering, om det behövs, till exempel vid uppkomsten av en ny och mer avancerad typ av isolering, är det inte svårt att byta ut det, och därigenom förlänga driften av ett hus i årtionden!

17. Brist på sprickor och andra läckage. Ett stort plus är att idealiska släta ytor i praktiken utesluter luckor och andra läckage, och de som förblir jämnt fyllda med isolering, utöver det använda hydro- och vindisoleringsmembranet, utesluter alla minsta luftmassaflöden in i väggen.

18. Möjligheten till snabb och dyr demontering. Ett unikt plus – huset kan snabbt och billigt demonteras, transporteras och sedan monteras på en ny plats – om du självklart inte tar hand om detta även när du utformar och tillhandahåller en sådan möjlighet.

19. Brist på våtcykler i konstruktion. Gör konstruktion oberoende av vattenkällor och oberoende av omgivande temperatur.

20. Bekvämt inomhusklimat. Genom användning av trä eller gipsskivor behåller ramkonstruktion alla egenskaper hos ett trähus, nämligen förmågan att ta och släppa ut fukt och diffusa gaser, vilket ger den så kallade ”Andning” av väggarna, vilket skapar ett speciellt mikroklimat.

21. Små tjocklek på väggarna. Ger dig möjlighet att spara extra kvadratmeter.

1. Buzz av konstruktion av väggar och tak. Detta är brist på alla träväggar och golv, det är förknippat med en liten massa av strukturen, vilket inte tillåter tillräcklig dämpning av signifikanta vibrationer. Delvis lösa problemet möjliggör värme och ljudisolering av tät, tung mineralbasaltisolering eller en dubbelskiktig GCR.

2. Ett kompetent projekt behövs, en ritning med alla fästsystem och församlingar. Tekniskt ramar hus är mer komplicerat än någon annan och innebär lämpliga kvalifikationer, tillgången till moderna verktyg och ett väl utformat projekt som löser många byggproblem.

3. Fördom i vårt land. Även om detta inte är minus teknik, blir ramhusen alltmer populära i Ryssland, just på grund av det stora antalet otvivelaktiga fördelar.

1. Alla konkurrenter av ramhus i de första punkterna av deras fördelar över ramhus kommer att berätta att ramhuset inte andas och de kan vara rätt. Rätt hus borde inte andas genom sprickor och läckor som finns i trähus mellan stockar och en bar, mellan tegelstenar i ett tegelhus, i ett block av block och så vidare. Ett välbyggt hem är ett förseglat hem. Vi gör all ventilation själv, som det är bekvämt för oss, så att vi varje höst inte fyller upp luckorna i fönstren och dörrarna. Om vi ​​öppnar byggnadskoden för ventilation av hus ser vi att det visar sig att alla hus behöver ventilation, ett hus av timmer, timmer, tegel, skumbetong, inramat och så vidare. I alla hus i bostadshus är det nödvändigt att tillhandahålla minst 0,3 volymer frisk luft per timme, för vissa, upp till 1 volym. Så den information som bara ramhuset behöver ventilation är en helt felaktig åsikt.

Teknik för konstruktion av ramhus
Hussteknikens konstruktion av ramhus är en sorts regler, med hänsyn till att du snabbt och effektivt kan bygga rätt hus med egna händer för att undvika extra kostnader för förändring eller ombyggnad.

En fasad beskrivning av byggnaden av ett ramhus.
Beskrivningen av byggandet av ett ramhus är en detaljerad historia om byggandet av ett ramhus med egna händer där vi lagt till ett stort antal bilder för varje byggnadsfas, oavsett om det är grundkonstruktion, ramkonstruktion, yttre och inredning, isolering och så vidare.

Stiftelsen
Stiftelsen är grunden till något hem, så vi framhävde ett helt avsnitt där vi försökte tydligt berätta för dig hur du själv skapar en bra grund, med detaljerade beskrivningar och beräkningar på djupet av frostpenetration på marken, grundvattennivån och så vidare.

Ramhus med egna händer
Ramhus med egna händer är början på ämnet för att bygga ett ramhus själv, på egen hand, samtidigt som du sparar pengar och gör allt snabbt, bra och korrekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *