Vilket

Ramsköldshus med egna händer

Detaljerade anvisningar för montering av ett ramtak presenteras i vår tredje videon lektion. Det är möjligt att bygga grunden för ett tak från en tjock bar som kallas en mauerlat. Stavar med en sektion på 150×50 mm är anslutna till varandra i en vinkel på 50 °. Spärren är fästa tillsammans med en tvärgående bräda med naglar. Crate är gjord av brädor 100×25 mm. Avståndet mellan brädorna – 10 cm.

Sedan är kassen täckt med takfilt. Taket är bättre att täcka med metall, från botten och flytta upp till åsen. Skikt av takmaterial måste överlappa! Ryggdelen är fastsatt med skruvar. Taket är täckt. Du kan börja installera kommunikation.

Ramskärmshus och dess egenskaper: Mästarens råd

Om du bestämmer dig för att bygga ett ramskärmshus, kommer följande expertens rekommendationer att vara användbara för dig. Först, komplicera inte byggnadens struktur. Sköldteknik är konstruerad för byggnadens enklaste arkitektur. Eftersom väggarna själva är mycket tunna är det extremt viktigt att välja rätt isolering för dem. Det här är inte värt att spara.
Välj sköldar som inte är för stora, annars behöver du hyra tung byggnadsutrustning. Och dessa är redan extra – och betydande – kostnader. Små sköldar gör det möjligt för dig att bygga ett hus bokstavligen med dina nakna händer. Panelstavlor är gjorda av specialföretag. Innan du beställer, fråga vad kvaliteten på deras produkter är. Be om adressen där byggnaderna i företagets sköldar byggdes och personligen kommunicera med sina ägare.

Med allt detta material kommer du att kunna bygga dig en stuga eller ett hus för permanent bostad. Men ta byggprocessen mycket ansvarigt. Mycket beror på hur länge din byggnad kommer att stanna, om den kommer att se korrekt ut och uppfylla dina förväntningar. Var noga med att läsa vår video. Här får du en hel del användbara tips om byggandet av ett ramhus.

Inga relaterade inlägg.

06/09/2016 av
Kategorier: hem

Sköld hus gör det själv – steg för steg instruktioner

Många tror att det är mycket svårt och dyrt att bygga ett panelhus med egna händer. Detta är dock inte fallet. Om du planerar allt korrekt och gör en ritning av huset som planeras i förväg, kan du bygga ett bra och hållbart sköldhus.

Ramsköldshus med egna händer

Men viktigast av allt, med självkonstruktion kan du göra ett hus bara för dig själv – i enlighet med dina smaker och preferenser.

Konceptet sköldkonstruktion

Skölddesign är en struktur sammansatt av flera plana delar fästade med extra verktyg. Efter fullständig montering av skärmstrukturen utförs interna ytbehandlingar.

Det är värt att notera att skyddshus är byggda i många länder, inklusive Europa. Förfäder av denna konstruktion är kanadensare. I Kanada är installationen av hus från brädorna en tradition. I det här landet är det vanligt att anställa en specialist för att bygga ett hus som förvaltar allt arbete.

Montering av byggandet av det framtida panelhuset görs på platsen, vilket är avsett för permanent installation. Under montering utför arbetare, nämligen familjen, allt byggnadsarbete med särskilt ansvar.

Med detta tillvägagångssätt kan du inte bara spara pengar, vilket senare skulle gå att betala byggarna, men också bygga ett hus med en solid konstruktion.

Typer av ramhus

Träramhus

Hus med metallram

Ramverket för detta hus består av trämaterial. Denna ram har den lägsta kostnaden, cirka 6 tusen rubel. Det är väldigt lätt att arbeta med det här materialet. Ett träd är helt sågat med en hacksåg eller en såg, och den är förseglad med sin vanliga skruvmejsel. Äkta material ska behandlas med speciella lösningar från ruttning och eld.

Denna ram är gjord av hörn eller rör med kvadratisk tvärsnitt. Under tillverkningen av denna ram används tunga verktyg. För att svetsa alla element, är det nödvändigt att använda en svetsmaskin. Dessutom är denna ram mycket dyr, ett ton rör med en kvadratkorsning kostar omkring 40 tusen rubel. Men metallramar är mycket slitstarka, deras livslängd når mer än 150 år.

Det här är hus från lätta stålkonstruktioner. Profilen från vilken dessa ramar är gjorda är väldigt lätta och motverkar den externa miljön. Det här materialet förstörs under mycket lång tid och har därför en livslängd på upp till 200 år och ibland mer. För att klippa det kan du använda en vanlig sågsåg, och för fästprofiler används vanliga skruvar som skruvas med en vanlig skruvmejsel. Dess kostnad är mycket hög, ett ton av detta material kostar omkring 40 tusen.

Vad är bra och dåligt i dem?

Vilka är fördelarna med ramhus:

 • Snabba erektion. Ett medelstort panelhus kan byggas om 2-3 månader:
 • Låg kostnad;
 • Höghållfast konstruktion. Dessa hus är mycket starka, de kan stå emot jordbävningar upp till 7 på Richter-skalan och starka vindar.
 • Du kan göra allt enligt din smak. Under självkonstruktion finns möjlighet att välja egen designstil, heminredning;
 • Hidden laying of the main communications. I detta sammanhang är det inte nödvändigt att installera speciella ”trunk” -enheter från lådor. Men missbruka inte denna möjlighet, eftersom många typer av kommunikation kräver regelbunden inspektion, till exempel för reparationer eller underhåll.
 • Lätt vikt Ramhus har en låg massa, så att de kan installeras på lätta grundar;
 • En annan icke obetydlig fördel är motstånd mot deformationer, om huset inte värms upp under den kalla perioden. Denna fördel är särskilt viktig när man bygger ett hus för dacha.

Men förutom fördelar finns det också nackdelar. Som också följer, som vid konstruktion kommer de att vara användbara.

 • På grund av att det här är trähus, kan gnagare bygga upp i väggarna i framtiden. Det är också värt att notera att om ramkonstruktionen inte behandlas korrekt med speciella lösningar, så kan insekter genereras som kan skada hela strukturen.
 • Hög grad av brandexponering;
 • Det är svårt att göra ombyggnad. För att kunna göra ombyggnad i framtiden är det nödvändigt att använda ramramteknik under konstruktion;
 • I panelhus är det inte tillrådligt att göra andra våningen. I dessa hus kan du inte göra en stor vind. För att bygga ett hus med två våningar borde ett ramramhus användas för byggandet. Det är önskvärt att ta metallramen som bas, den är starkare och mer resistent;
 • Svaga värmeisoleringsegenskaper. Men detta koncept är redan föråldrat. Nu finns det ett stort antal isoleringar som kan användas vid byggandet av huset.
 • Låg ljudisolering. Men med hjälp av moderna ljudisoleringsmedel kan du få bra skydd mot luftburet buller.
 • Låg livslängd. Hus av denna design kan stå bara 75 år.

Steg för att bygga ett panelhus

Preliminär förberedelse, planering

Planering och förberedelse är en mycket viktig process, eftersom ytterligare montering av hela huset beror på det.

Innan du börjar bygga, borde du välja ett standardprojekt av huset och läsa det mycket noggrant. När man utvecklar ett projekt är det värt att överväga alla delar av huset.

Det är nödvändigt att ange hur många våningar det kommer att finnas i framtiden hus – två eller tre. Om så önskas indikerar även vinden.

Oviktigt kommer att välja taket. Taket kan vara en sluttande, mnogoskatnoy, polychip eller något annat alternativ;

Att använda ett färdigt projekt är mycket lättare, eftersom det inte finns något behov av att spendera tid på att utveckla ditt eget projekt, vilket kommer att avsevärt minska byggtiden.

Externa och interna verk, byggandet av väggar

Eftersom sköldhusen är mycket lätta, behöver de inte använda en kraftfull och solid grund.

Följande typer av baser kan användas inom ramen för denna art:

Vid valet av stiftelsen är det nödvändigt att överväga jordens typ och antal våningar i den framtida strukturen. För en envåningsstruktur är en kolumnbas, som kan installeras på vilken mark som helst, ett lämpligt alternativ.

För att etablera denna bas, i marken med hjälp av en borr, görs urtagningar med en diameter av ca 20 cm och ett djup av ca en meter. Dessa urtag bör placeras på ett avstånd av ca 80 cm.

Sedan sätts asbeströr eller pelare i de färdiga spåren, och det fria utrymmet fylls med sand och murar, allt är väl täppt. Pelarna är fyllda med cement.

Golvet ska läggas i två lager. För att lägga det första lagret, kan du använda råmaterial av trä.

Styrelserna bör läggas på ett sådant sätt att markeringen av väggernas framtida placering anges på grund av dem. Var noga med att behandla träet med ett speciellt antiseptiskt medel, vilket hjälper till att undvika ytterligare ruttning av materialet.

Var noga med att använda nivå när du lägger golvbrädor. Med det kan du göra ett platt golv. Det handlar om hur golvet läggs att hela geometrin i det framtida huset beror på.

Ankarbultar fästs sedan på brädorna till fundamentet. Avståndet mellan dem ska vara ungefär två meter. Men det är inte allt. Ytterligare lags placeras på toppen. Mellan det är det nödvändigt att placera isoleringsmaterial – skum eller mineralull.

I slutet görs ett andra lager. Släta brädor med mått 5×15 cm är fästa på stockarna.

Ramsköldshus med egna händer

På grund av ramen säkerställer ett långt liv i huset. Ramverket från trämaterial är det mest lämpliga, eftersom metallramar har höga kostnader.

För tillverkning av en träram är en ek med en tvärsnitt av 150×150 mm perfekt. Om det inte finns något timmer från det här trädet, så kan du använda andra människors trä.

Alla vinklar är kopplade med metoden ”tornspår”. Under montering måste dessa hörn göras så att det inte finns någon lucka mellan dem.

Det är lämpligt att inte använda metallfästen för fastsättning. De oxideras ytterligare och leder till ruttning av materialet och lossning av hela strukturen. Det är bäst att använda träpinnar för bindning.

Du måste också göra bracing. Om du inte gör det här kan det leda till förlust av styvhet i hela huset. Vi rekommenderar att du använder tekniken av tre fästen vid konstruktionen av panelhuset.

Efter installationen av ramen måste du välja material för väggisolering. Det mest lämpliga materialet är isoleringstyp av värmeisolering, som helt täcker alla hålrum i väggarna.

Det är mycket viktigt att huset håller en optimal värme under kallperioden, så det är bäst att installera brädor med stor tjocklek, storleken ska vara minst 10 cm. Utvidgat polystyren är utmärkt för väggisolering.

Även mineralull är utmärkt som värmare. Den kan monteras i väggar med stavar med en yta på 15×20 cm. Stängerna är bäst fyllda upprätt. Vid lederna av plattor är det önskvärt att nagelstänger med större bredd.

Då kan du börja avsluta väggarna på insidan. Måla, slät trä, gipsmur eller konstmålning är bra för väggbeklädnad. Väggarna kan också trimmas med en tunga-spårbräda, som, när den är fastsatt på ramstöd, är installerad i ett horisontellt läge.

Nästa på golvet kan du lägga det vanliga linoleum eller laminatet. Också ett bra alternativ skulle vara parkett.

Detta är också ett mycket viktigt element under konstruktionen av panelhuset och dess installation bör närmar sig mycket noggrant. Det är önskvärt att storleken på fönstren var 18% av väggområdet där fönsteröppningen kommer att installeras.

För längre vistelser är det bäst att installera dubbla eller tredubblade glasrutor.

Från utsidan kan väggarna vara klädda med vinyl eller metallfasad. Vinylfasad värmer inte upp snabbt i solen, och metall kan beläggas med en korrosionslösning. Numera är block-house-efterbehandling väldigt populär. Väggar trimmade med detta material är som en riktig logg.

Vanligtvis bestäms detta material av slottanslutningen. Vidare är allt material täckt med en tändningslösning, vilket i sin tur ökar hela husets livslängd.

Också som en yttre yta kan du använda dekorativt gips. I processen med att applicera detta material på husets väggar kan du göra olika former för att imitera en dekorativ sten. Dessutom har denna beläggning ett högt livslängd och motstår all miljöpåverkan.

Installation av tak- och ingenjörskommunikation

Som tak för taket är det bäst att använda mauerlat – tjockt timmer. Då lägger taket på följande sätt:

 • Först måste du ta staplarna med begränsade kanter, med ett tvärsnitt på 50×150 mm. Vid anslutning måste kanterna förenas i en vinkel på 50 grader;
 • Därefter är de resulterande spärren anslutna till naglar och fäst med ett tvärgående bräde i form av bokstaven ”A”;
 • Varje skärning i form av bokstaven ”A” måste lösas med hjälp av två virke
 • Därefter måste du göra en kista. För kasser används brädor 25×100 mm, som måste installeras på ett avstånd av 100 mm från varandra;
 • Kassen är fixerad på toppen med en möbelhäftare, takfilt eller annat syntetiskt material;
 • Sedan installeras en metallplatta ovanpå ruberoid. Taket är överlagrat från de övre raderna och till toppen av taket (åsen). Skivorna ska överlappas, rad för rad, tills de når takets topp.
 • Överdriven utstickning är trimmad. Ryggremmen är fäst med skruvar.
 • Installation av ingenjörskommunikation.

Att lägga elektriska kommunikationer, vattenförsörjning och avloppssystem är arbetskrävande arbete och det kräver ytterligare kunskaper i denna fråga. Därför är det bäst att ta hjälp av experter för dessa ändamål.

Expert tips

 • Vid valet av projektet bör man komma ihåg att alla arkitektoniska innovationer kan komplicera hela processen med tillverkningssköldar. Dessutom leder de till ytterligare oförutsedda kostnader.
 • Det är nödvändigt att välja en värmare som har hög värmeisolering och lång livslängd.
 • Det är lämpligt att välja sådana dimensioner av panelerna, vars vikt tillåter montering hemma utan användning av ytterligare mekanismer.
 • Innan du ingår ett avtal om tillverkning av paneler, borde du fortfarande bekanta dig med det arbete som redan gjorts av denna tillverkare. Det är bäst att köra till adresserna på vilka hus redan har byggts. Det är också tillrådligt att prata med ägarna och ta reda på deras åsikt om denna tillverkare. Efter fullständig information på grundval av recensioner kommer det att vara möjligt att förstå om det är värt att beställa tjänster från denna tillverkare.

slutsats

Att bygga ett panelhus med egna händer är en mycket komplicerad och tidskrävande process. Det kräver en hel del ansvar och vård. Se till att all konstruktion måste utföras i enlighet med kraven och reglerna.

Innan byggandet ska ägna stor uppmärksamhet åt projektet av det planerade huset. Dessutom är det lämpligt att samråda med erfarna proffs för att ta reda på alla nyanser av byggandet av ett ramhus. Bara med detta tillvägagångssätt kan vi bygga ett starkt och hållbart hus som kommer att hålla länge.

Sköld hus gör det själv, steg för steg instruktioner

Hur man bygger ett hus och ger dig bostäder med minst ansträngning, pengar och tid? Detta är möjligt om du är redo att överväga möjligheten att bygga ett panelhus med egna händer. Ett sådant hus är den perfekta kombinationen av kvalitet, investering och fart på byggnadsarbetet. Grunden för panelhuset ger en ram som är gömd inne i strukturen och är inte utsatt för den yttre miljön. Alla material som används i konstruktionen är pålitliga och slitstarka. Byggandet av ett ramskärmshus med egna händer kostar nästan 50% billigare än att bygga ett tegelhus.

Och hela byggprocessen kräver som regel inte mer än 6 månader.

Innan vi fortsätter direkt till processen är det väldigt viktigt att förstå tekniken för panelkonstruktion – detta kommer att underlätta ditt arbete mycket. Hela tekniken är uppdelad i flera viktiga steg:

Projektskapande

Efter eget val kan du antingen självständigt skapa ett projekt eller överlåta detta till professionella arkitekter. Allt som behövs för att skapa ett projekt är att förstå funktionaliteten i arkitektoniska program och involvera alla familjemedlemmar i processen för att göra planeringen så bekväm som möjligt för alla. Det är extremt svårt på ett av stadierna att göra förändringar i projektet. Redesignar ramsköldsbyggnaderna – förfarandet är väldigt dyrt. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att planera anslutningen till huset av all nödvändig teknisk kommunikation: vattenförsörjning och avlopp, värme, ventilation och el.

Valet av material för konstruktion av ramen

Tekniken i byggnadspanelhus gör det möjligt att använda nästan alla rammaterial: du kan välja en bar (150×150) eller tjocka brädor (mer än 150×50).

Ur professionellens synvinkel är det mest lämpliga materialet furu, inte dyrt och samtidigt hållbart nog. Påtagligt påskynda arbetsprocessen och underlätta uppgiften att köpa torkade räkningar. Om klimatet tillåter, kan ramen byggas upp av metallprofiler.

Valet av byggarbetsplatsen och stiftelsen

Välja en byggarbetsplats, det är nödvändigt att bedöma markens struktur, dess frysning, grundvattennivån, jordens frysning. Under byggandet av panelhus finns inga restriktioner på svaga markar. För enkelhetens skull är det bättre att välja en platt plattform, men om det inte finns någon sådan möjlighet, överväga ojämnheten av platsen i projektet: byt källaren av huset. Ett annat alternativ är att skapa en plattform artificiellt genom att ändra lättnad.

Tekniken för panelkonstruktion av huset ger dig möjlighet att bygga upp det på ett lätt sätt. Du kan välja en av tre typer av fundament: kolumnar. platta eller tejp.

 • Det första som ska göras vid fundamentet är att gräva en gräv. Djupets djup bör vara ca 2 meter, eller bör styras av klimatförhållanden: djupet i grävningen bör inte vara mindre än 100-200 mm. under frysning.
 • Nästa steg är installationen av formwork. Den ska vara gjord av kantade brädor över bredden på skytten, höjden på brädet – mer än 40 cm ovanför grävens övre kant grävde dig. För formning, använd en trimbräda. Välj 1 eller 3 grader, längden ska vara 3,4-6 meter och tjockleken 20-25 millimeter.
 • Därefter läggs botten av gräset: tegel och stenar eller annat material, hällde ett lager av sand ca 20 centimeter och allt är fyllt med vatten. Proceduren med sand och vatten bör upprepas 3-5 gånger.

När sandnivån upphör att förändras kan du börja skapa ett skelett av förstärkning, kanalstänger, rör etc. Och sedan gjutbetong. Betong bör hällas gradvis, i lager med tjocklek 20-30 cm. Samtidigt bör blandningen komprimeras noggrant.

Byggnad av husets ram och monteringssköldar

Nästa steg efter skapandet av stiftelsen: byggandet av väggarna i ramkonstruktionen och byggandet av byggnaden. På källarens vattentätning är det nödvändigt att installera den undre remmen. Efter detta börjar montering av ställen på ett avstånd av ca 1 m.

På platser där dörrar och fönster är planerade installeras hyllor beroende på deras bredd. fästa hyllan till trimmen ska använda klammer och naglar. För att öka stabiliteten är det bättre att spika ytterligare sluttningar till hörnstolparna. Efter att ha fastat alla vertikala element kan du börja lägga golvet i sladden på selen. Tänk på att mellan dem måste du lämna ett avstånd som kommer att jämföras med isoleringens tjocklek. Vid samma tillfälle installeras övre sele.

Därefter görs sköldar: en värmare ska läggas i metall eller träramar. Glöm inte att det är nödvändigt att göra vattentätning och ångspärr från utsidan och, följaktligen, insidan. Ytterbeklädnaden är bättre att göra från brädet, plywoodplywood, gips. De färdiga sköldarna är fasta på ramen.

Efter att sköldarna är fixade kan du börja avsluta panelhuset utanför. För dessa ändamål kan du välja olika material: till exempel metall- eller vinylfasad. beklädnad, blockhus. Det är bättre att fästa ark av yttre hud, från hörnet och fortsätter i en cirkel. När manteln är klar fortsätt med att lägga på golvet. Du kan också installera fönster och dörrar.

Takinstallation

Montering av taket på panelhuset är gjord på de mest traditionella sätten. För det första är spjällen monterade. För det andra, lådan. Därefter vattentätningsskiktet, isolerings- och ångspärrskiktet. Det sista steget – installation av takläggning. Det bästa takmaterialet är metall. Detta material är enkelt, vilket innebär att konstruktionen kommer att vara minimal tryck, dessutom är metallplattan pålitlig och lätt att installera. Taket på tekniken hos ramskärmshus måste också värmas upp.

Internt arbete

För att isolera skyddshuset med egna händer, använd en sådan isolering som panna, eller mineralull, expanderad lera eller skum. Här kan du läsa om uppvärmning av ett ramhus: http://domsdelat.ru/yteplenie/uteplenie-karkasnogo-doma-svoimi-rukami/

Innan väggisolering, var noga med att lägga ett vattentätande lager.

När du har slutfört isoleringsprocessen kan du gå vidare till rummet.

När det gäller att utföra alla nödvändiga kommunikationer är detta det arbete som är bättre att anförtro specialisterna. Om du fortfarande bestämmer dig för att göra det själv är det viktigaste att, förutom den tekniska delen, få de tekniska förutsättningarna för lokala myndigheter att ansluta huset till värme-, vattenförsörjnings-, avlopps- och strömförsörjningssystemen.

På dagens marknad finns ett stort antal olika verktyg och material som hjälper dig i byggandet. Tekniken att bygga ett panelhus är ganska enkelt och, efter att ha studerat alla steg, kan du enkelt klara av den här processen! Ett sådant hus är inte bara lätt att bygga, men också mycket bekvämt att leva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *