Installation

Ramväggsbyggnadsprincipen

Ramväggsbyggnadsprincipen

Principen för ramskikten i husets vägg

Vi kan på ett säkert sätt säga att enligt någon av ändringarna av ramtekniken är det möjligt att bygga ett bra hus i form av en billig, varm och hållbar en, och så att hela livet i det blir till angst.

Lätta väggfunktioner

Det beror på förståelsen av teknikens direkta implementatörer, önskan eller avsiktlig ovillighet att spara på de använda materialen och konceptet av en sådan elusiv och oförståelig punktlig tysk ”och så kommer den att komma ner”. Eftersom det är i ramhushåll allt beror på en korrekt korrekt implementering av alla stadier av byggnadsarbetet, är andelen fel mycket sannolikt. Och på vilket av stadierna att bygga ett hus kommer detta fel att upptäckas, beror kostnaden för att fixa det.

Väggisolering

Det viktigaste elementet i alla ramhus – isolering. Med byggnadens hela drift på vintern, 24 timmar om dygnet, finns det en stadig temperaturskillnad mellan interiören och gatan. Och i så fall, i en väggstruktur med viss värmeledningsförmåga uppstår värmeflöde i riktningen ”från värme till kyla”. Enkelt uttryckt tar väggen värmen från rummet och tar den ”utanför”. För att minimera värmeförlusten är det nödvändigt att använda värmeisolatorer – material med hög värmeöverföringsresistens.

Dessa kan vara styva plattor, rullar eller i allmänhet sprutade material på platsen (polyuretanskum eller så kallad eko). Det vanligaste materialet är naturligtvis mineralull. Det erhålls genom att smälta mineralråvarorna vid höga temperaturer. En av fördelarna, förutom värmeisolering, är inte mottaglighet för ruttning och bränning. Det viktigaste villkoret vid användning av något värmeisoleringsmaterial är den enhetliga fyllningen av utrymmet avsedda för det.

Ångspärr

På insidan är isoleringen nödvändigtvis täckt med ångspärr i form av ett rullat ark (membran). Ångspärrmembranet är fäst vid ramstolparna och dess huvudsyfte är att skydda isoleringen mot fukt från inuti rummet. Faktum är att i luften finns det alltid en viss mängd fuktighet och i förhållandena i en bostad växer sin mängd mer (utandad luft, kök, etc.). Om du ignorerar detta viktiga lager blir isoleringen våt och slutar fungera. När du installerar det här skiktet måste du vara försiktig. Alla sömmar och sömmar ska vara utan pauser. Materialet måste vara hållbart, annars skadar tyget under installationen, men det är inte önskvärt.

Inre trim

För det första måste du bilda väggens inre yta från vilket arkmaterial som helst. Använd normalt gips. Men detta gäller bara för framställning av väggar för målning eller tapetering. Annars kan du trimma väggen med paneler eller samma klädbräda. Det är ofta nog att höra att ljudisoleringen av sådana hus vill ha det bästa, det skapar känslan av att du är på gatan. Faktum är att ett lager av HL med en tjocklek på 12 mm inte undertrycker låga toner och fungerar som en ljudförstärkare.

Denna tjocklek, med hänsyn till bommens standardhöjd, kan inte dämpa vibrationsvibrationer. Men de två lagerna skapar nästan en monolit, vilket är mycket bra mot vibrationer. Således kommer väggen faktiskt att förhindra förökning av ljudvågor. Förresten löses en enda uppgift samtidigt – två lager gips kommer att hållas mycket mer fast med speciella skruvhuggare och monteringslådor för uttag.

Vanligtvis läggs nödvändiga kommunikationer framför höljet. Elektriska kablar är dolda i ett korrugerat metallrör. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt golv och väggar i fuktiga områden. I dem är det nödvändigt att skydda strukturens lagerelement från fukt genom att anordna ytterligare vattentätning. Under alla omständigheter är det nödvändigt att täcka trädet med ett extra lager skyddande beläggning. För att täcka sådana rum är det bättre att använda SML (glasmagnesitark). Det är icke brandfarligt och helt vattentätt.

vindruta

Vetrozaschita (aka vattentätning) täcker isoleringen ute och skyddar huset från vindblåsning. Som regel är det ett rullmaterial som liknar en film. Huvudsyftet med detta skikt är att förhindra att vinden blåser ut värme från det isolerande skiktet. Men samtidigt måste vindrutan vara ånggenomsläppligt, annars kommer isoleringen att vara utan ventilation och man skriver fukt på vintern, det kommer att frysa. Vad kommer naturligt att påverka dess värmeledningsförmåga. Vid montering av ett vindtätt membran är det önskvärt att fästa lederna med förstärkt tejp. Det är nödvändigt att beräkna läggningen av duken så att sömmarna mellan plattorna inte sammanfaller med filmens sömmar.

Exteriör finish

Idag används plattmaterial i allt högre grad som ramens yttre hud. Av dessa är det mest föredragna OSB-fuktresistenta orienterade strandbrädan (OSB). Sådana plattor är väl emot chipping och yttre stötar. Även om cementskärplattorna (DSP), som tidigare används i stor utsträckning för detta ändamål, har en lägre vattenabsorberande kapacitet, de är mindre resistenta mot punktbelastningar (fästdon med skruvar till ramen) och kan spricka i det mest oupphörliga ögonblicket.

Den yttre utsidan av ramhuset är ett oberoende element. Vanligtvis används för denna sidospår. Men inget förhindrar att genomföra det på ett sådant sätt att huset i sitt utseende inte är helt annorlunda än byggnader som är byggda av tegel, timmer eller timmer.

Byggmarknaden erbjuder två huvudtyper av sidospår, vinyl och metall. Metall skiljer sig från hållbarhet och enkel installation. På grund av sin speciella beläggning har den utmärkta anti-korrosionsegenskaper. Vinylskärning är lättare, men det tolererar negativa temperaturer och solens direkta strålar. Men metallen är mer uppvärmd och inte mycket snygging under det snedställda regnet. Vid montering av sidospår bör du ständigt verifiera panelen för montering av paneler. Eftersom panelerna är långa är det mycket lätt att fylla en av hörnen. Och det kommer bara att märkas om du flyttar bort från väggen för ett stycke.

Nyligen har ett blockhus i allt större utsträckning använts som träspår. Dessa är kalibrerade brädor med en tvärgående profil i form av en träskärning. Användningen av blockhus ger intrycket att väggarna är gjorda av rundade stockar. Alla paneler har en låsanslutning, vilket förenklar deras installation avsevärt och förhindrar att fasaden blåses. Från mästarnas hemligheter kan det nämnas att färg- och skyddskompositionerna måste appliceras på panelerna innan de monteras på väggen. Annars, efter en tid kan du få vita ränder som har uppstått i processen med naturlig krympning av trä. En annan typ av träfasadfärg är den så kallade imitationen av virke (upphöjd stråle). I detta fall har brädan ett tvärsnitt av en rektangel med fasade hörn (som en väggpanel, men större). Huset som är täckt av sådant material liknar trä.

Med hjälp av att möta ”under stenen” kan du skapa intrycket att väggen är gjord av äkta sten. Med tanke på att den konstgjorda stenen tillhör klassen av kakelmaterial är det inga problem med dess läggning. Detta är ett underbart material som kan tvättas och lätt återställas vid skador på väggen.

Funktioner av ramväggarnas struktur

  • Huvudegenskaperna hos ramhusets väggar
  • Egenskaper hos väggkonstruktionen av ett ramhus
  • Principen för enhetshusets vägg
  • Väggisoleringstips

Kakmuren ramhus – detta är ett kännetecken för varje struktur, byggd på ramteknik. Multilagskonstruktioner som använder lags har länge använts aktivt inte bara i ramkonstruktionen utan även i låghus. Mansards, tak, tak byggdes och byggdes vidare på grundval av en enkel användning av trä- och ångisoleringsmaterial, eftersom det här är ett utmärkt förhållande som gör att du enkelt och snabbt kan bygga strukturella element på vilken nivå som helst av komplexiteten.

Ramväggen är en uppsättning lager av olika material som är tillräckligt tätt mot varandra och bildar ett mycket varmt och lufttätt hus.

Den rätta kakan är en flerskiktskonstruktion, byggd av olika element som skapar ett flerskikt. Denna metod för konstruktion förklaras helt enkelt. Hela punkten ligger i uppsättningen lager av olika material som passar snyggt tillsammans och bildar en lufttät och varm konstruktion.

Huvudegenskaperna hos ramhusets väggar

Ramväggar med liten tjocklek kännetecknas av hög värmeöverföring. Den viktigaste faktorn som förtjänar mest uppmärksamhet är väggens tjocklek.

Ramverket för ramhuset.

Tillverkare jobbar hela tiden för att minska detta värde så länge som möjligt. På marknaden visas regelbundet moderna beläggningar som kännetecknas av hög värmeöverföring. Väggen förhindrar värmeförlust, men det förlorar inte sin styrka. Det här alternativet är det mest effektiva av det för närvarande tillgängliga.

För att förstå kärnan i enheten på ramhusets vägg. behöver jämföra tegel- och träramkonstruktionen. För att behålla värmen i rummet är det tillräckligt att bygga en vägg med en tjocklek på 18-20 cm bara i huset. För att uppnå samma parametrar i tegelkonstruktionen måste tjockleken ökas med mer än 10 gånger till 210 cm. I slutändan är det första alternativet mycket lönsamt både i pris och i sina energikostnader.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Egenskaper hos väggkonstruktionen av ett ramhus

Ramverket för väggramkonstruktionen.

Vertikala ställen, olika fästelement, samt värmeisolerings- och ytmaterial används för att bygga upp väggarna i ett ramhus. Beroende på vilka specifika element som ska tillämpas kan väggkonstruktionerna skilja sig något. Systemet för deras konstruktion förblir emellertid detsamma. Så, på insidan av väggen finns en ångspärr som förhindrar skadliga effekter av fukt och isolering. Därefter kan du använda något motstående material, som dekorativt plaster eller tapeter.

En sådan komposition kan skydda byggnaden mot fukt, säkerställa jämn belastningsfördelning och optimera mikroklimatet. På grund av att ramhusets väggar skiljer sig från en speciell enhet är den uppbyggda byggnaden helt skyddad mot värmeförluster. På vintern i stugor och hus byggda med hjälp av denna teknik kommer det därför alltid att vara bekvämt. I processen att bygga ett hus på ramteknik används en flerskiktsstruktur, eller så kallad. pajväggen på ramhuset. Konstruktionen i sektionen liknar verkligen en skiktkaka, var och en av skikten utövar sina funktioner. För att huset ska fungera så länge som möjligt bör den här tiden ges särskild uppmärksamhet. Huvudskikten är följande (från sista till första):

Pie-ramramsvägg.

  • yttre vändskikt
  • specialmembran;
  • kista med värmeisoleringsmaterial, som kan användas som mineralull;
  • ett skikt av ångspärrmaterial, som används som en polypropenfilm;
  • Foder på insidan.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Principen för enhetshusets vägg

Principen att bygga ramhus är att konstruktionen består av vertikala stödstöd, högkvalitativa isoleringsmaterial, bandning och ytbehandling. Byggnadskonstruktioner kan skilja sig från varandra (med löpande brädor, med överlappningar, ramhyllor, etc.), dock rammväggens designschema. på samma gång, som redan nämnts, förblir universell.

Ramhusets vägg består av ett inre foder med en ångspärr, en bärdel med ett värmeisoleringsmaterial och en yttre foder. Den här konstruktionen ger skydd mot byggnaden mot fuktintrång, gör det möjligt att behålla värmen inomhus och för att säkerställa en jämn belastning på betongfundamentet. Så vad exakt den speciella enheten på ramhusets vägg gör sådana ljushus tillförlitliga, slitstarka, motståndskraftiga mot fuktintrång och blåser. Med den här tekniken kan du bygga mysiga och bekväma stugor, även i områden med ett hårt klimat och stora dagliga temperaturskillnader.

Rackens layout i ramväggen.

På grund av att väggkonstruktionen av ramhus har en ganska komplicerad flerskiktskonstruktion används termen ”väggkakspaj” i konstruktion. Denna design, som redan nämnts, liknar verkligen en lagkaka. Om du följer ordningsföljden av väggkakans lager så kommer du att få en pålitlig, varm och slitstark konstruktion, som i sin prestanda överstiger tegelväggarna

Ramverket utför funktionerna av en konstruktiv grund av strukturen och håller huvudbelastningen. I anordningen av sådana väggar är kärnan ett värmeisolerande material, i vilket en mängd olika material kan användas (slagg, expanderad lera, mineralull, expanderad polystyren, sågspån etc.). Högkvalitativ isolering gör att du kan förbättra husets prestanda avsevärt och under lång tid att hålla rummet i byggnaden, även med starka temperaturförändringar.

Kakans vindtättlager är av stor betydelse vid konstruktion av väggar, byggda på ramteknik. Det bidrar inte bara till att värmen bevaras i rummet utan förhindrar också borttagning av isoleringsfibrer och penetration av fukt.

För att skydda träkomponenterna i ramen från olika negativa effekter är det nödvändigt att rengöra träet, polera det noga och täcka det med flera lager skyddande material.

Ångspärrskiktet förhindrar att kondens bildas i kallt väder med stor temperaturskillnad ute och inne i rummet. Den inre och yttre beklädnaden gör att du kan göra fasaden och inredningen i huset attraktiv, vacker och presentabel.

Tänk på att trä, som ett naturmaterial, behöver minst minimal dekoration. Innan ramkonstruktionen är inredd, är det nödvändigt att skydda träet från insidan. Efter avslutad konstruktion rengörs, slipas och ytas ytor med flera lager av högkvalitativt skyddsmaterial.

Ofta, efter ytbehandling, appliceras speciell sprutning, vilket dessutom betonar materialets struktur och skapar även vackra konstgjorda sprickor. Det är därför väggarna i inredningen inte kan målas eller lackas, för Behandlade loggar behöver inte det.

För efterbehandling kan du använda en ljusbrun trowel som ytterligare kommer att betona massornas loggar. Detta alternativ är perfekt för väggar av runda stockar. Det är mycket viktigt att behålla enhetligheten i stil, kombinera rammurarna med andra delar av ditt hus (sten, keramik, andra träslag).

Tillbaka till innehållsförteckningen

Väggisoleringstips

Ramväggar är isolerade från insidan och utsidan. Varje lager utför vissa funktioner, men särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet och korrekt installation av isolering. Om tjockleken på ramväggen tillåter och du inte är mycket begränsad i budgeten kan lagren av värmeisoleringsmaterial placeras på 2 sidor.

För väggisolering från utsidan är det mest tillrådligt att använda mer styva beläggningar, till exempel skumplast. Det är mycket lättare att installera, det har goda värmeisoleringsegenskaper. Inte mindre viktigt är det faktum att materialet nästan inte absorberar fukt. Den enda nackdelen med sådana material är deras brandfarlighet.

I vissa fall kan massmaterial som slagg eller chips användas. Men med platsen kan de uppstå ett antal svårigheter. Så, du behöver specialutrustning för deras tampning. Annars bildar hålrummen, vilket bidrar till bildandet av kalla broar.

En av de mest optimala alternativen för både interna och externa verk är ecowool. För tillverkningen av detta material används inte skadliga komponenter, det är mycket lätt att använda, hållbart, har utmärkt prestanda och är relativt billigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *