Uppvärmning

Ramverkets ramhusvägg

Den enklaste konstruktionen av väggarna i ett ramhus är vertikala stolar, förbundna med övre och nedre band och bundet med hållare för extra styvhet av strukturen. Vid användning av plåtskyddsmaterial, som OSB eller plywood, är det inte möjligt att använda stygn, eftersom plåtmaterialet, om det följs av korrekt installation, ger tillräcklig styvhet till hela strukturen.

Ramverkets ramhusvägg

I några länder med tempererat klimat innebär byggandet av väggarna i ett ramhus isolering. För denna ramvägg passar perfekt. Isoleringen är monterad i ramparamellernas öppningar och upptar inte det användbara området inuti, utan även där en extra bredd av takets överhängning måste reserveras för gångjärnsisoleringen.

Den här sidan presenterar det konstruktiva systemet för ramhusets väggar, den sk ”rammväggens kaka”. Sekvensen av ”tårta” från utsidan till insidan:

 1. Utvändig plätering.
 2. Kassen som bildar ventilationsgapet.
 3. Vind- och vattentätning, som skyddar isoleringen mot yttre påverkan.
 4. Rackram med isolering mellan dem.
 5. Ångspärr som skyddar isoleringen från vattenånga från inredningen.
 6. Inre kista.
 7. Inredning.

Denna konstruktion av ramhusets väggar gör det möjligt att använda dem samtidigt som ett stödelement och som ett värmebesparande byggnadskuvert. I avsnittet ”Ritningar och scheman” på vår hemsida kan du se scheman av enskilda delar av ramväggar.

Se mer om detta ämne på vår hemsida:

 1. Tjockleken på ramhusets väggar för vinterboende
  Vad borde vara tjockleken på väggarna i ett ramhus för vintern som bor i den? Det entydiga svaret på denna fråga är och. samtidigt är det inte. Varför? Eftersom.
 • Stenmur av ett ramhus med mineralvatten
  För att föreställa sig hur en ramvägg i ett ramhus ser ut som en mineralull som värmare, titta bara på diagrammen. ligger på denna sida. För olika förhållanden.
 • Utformningen av ramhuset – system av noder
  Varje konstruktion av ramhuset, vars noder beräknas och korrekt utförts, är tillförlitligt som standard. Du kan räkna skelettnoderna själv på en kalkylator, och du kan använda färdiga.
 • Väggramen på ramhuset – väggkakanordning
  Varje vägg i ett ramhus, vars utrustning är tänkt på förhand eller utförs enligt album av tekniska lösningar från ledande byggföretag, utför sina funktioner som ”utmärkt”. Efter allt, väggkaka.
 • Uppvärmning av ramhusets väggar från insidan med egna händer
  Tillverkare av SIP-paneler och personer som förstår hur väggmålningen på ramhuset värms upp säger att de väl monterade väggarna helt kan ersätta halvmätaren.

  Lägg till en kommentar Avbryt svar

  Grundläggande väggkonstruktioner i ramhus och deras installation

  • Fördelar med ramhus
  • Nackdelarna med ramväggar
  • Ramkonstruktion
   • Huvudtyper ramvägg
  • Montering av väggarna i ett ramhus

  Allt fler utvecklare blir anhängare av att bygga hus med ramteknik. Med denna metod kan du lösa bostadsproblem i landsbygden och i snabb takt för att bygga bostadsområden. Dessutom gör ramväggarna i sådana hus hemma, tyst och miljövänligt.

  Skelettramens hus.

  Fördelar med ramhus

  Ramhuset är en lättviktig prefabricerad struktur, som består av en stel ram, monterad på fundamentet och täckt med trä eller paneler.

  För att huset skall ha tillräcklig styrka måste rammen ha lägre och övre trim, hörn och radstolpar, balkar och strutar. I vissa fall finns en sådan ram redan tillgänglig i de färdiga blocken som levereras till arbetsplattformen.

  Byggteknik ramhus till byggare har varit känd i mer än 50 år. Den här metoden kom från Kanada och Europa, där de flesta av bostadsbeståndet är byggda i en panelramsform. Denna typ av konstruktion har fått särskild popularitet för möjligheten till mer ekonomisk användning av material, vilket framgår av följande fakta.

  Rambyggnadens utformning.

  Vid uppbyggnad kräver inramade väggar 2-3 gånger mindre än blockliknande eller timmerväggskivor. Denna funktion gör det möjligt att minska vikten och lägga en lätt grund under huset, vilket har en förenklad teknik i jämförelse med den vanliga basen.

  Nästa positiva punkt i konstruktionen av ett ramhus är den relativt snabba uppbyggnaden av väggpartitioner, eftersom enkla naglar har ersatt de komplexa nodala lederna på skärningarna. Konstruktionen av rambyggnad gör det möjligt för några månader att bygga bostäder. I det här fallet behöver inte utvecklaren ha hög yrkesutbildning för montering av ramvägg, vilket gör det möjligt att bygga ett hus på egen hand utan hjälp av specialister.

  Denna styrka hos ramhuset är inte uttömd. Förutom projektets hastighet krymper inte träväggarna, vilket underlättar ytterligare konstruktion. På grund av den förenklade utformningen av väggskivor är det möjligt att realisera den mest komplexa planeringen av huset och dess arkitektoniska detaljer.

  Ramhusets väggar kan gömma de viktigaste kommunikationerna. Därför är det inte nödvändigt att installera olika kanaler eller andra liknande ”motorvägar”. Denna möjlighet får dock inte missbrukas mycket, eftersom vissa typer av kommunikation kräver periodisk åtkomst för underhåll eller reparation.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Nackdelarna med ramväggar

  Schemat för ramhusets yttre och inre väggar.

  Att föredra byggandet av ett ramhus är det nödvändigt att ta hänsyn till deras huvudsakliga nackdel – ackumuleringen av fukt inuti kaviteten i ramen. Orsaken till dess förekomst i isoleringens tjocklek kan vara vattenånga, som uppträder när rummet är uppvärmt på vintern. Samt förekomsten av sprickor och läckage i ytterhöljet, genom vilket sladd eller vatten kan falla under ett snett regn.

  Fukten i rammens inre hålighet blir den främsta orsaken till att trästrukturen förstörs, vilket resulterar i sämre processer. Dessutom försämras de värmeisolerande egenskaperna hos ramväggen, eftersom den fuktade isoleringen inte kan utföra sina grundläggande funktioner. Glöm inte att det våta materialet blir en gynnsam miljö för förekomst av mögel, svampar som infekterar träelement.

  För att eliminera förekomsten av sådana situationer är det möjligt att på ett tillförlitligt sätt skydda ramhusets väggar från penetreringen av vattenånga från insidan och fukt från utsidan genom att lägga ytterligare lager av ångspärr och vattentätning. Den yttre huden ska ha överlappande vertikala och horisontella leder, utskjutande väggelement och en dräneringsanordning. För att förhindra att vattenånga kommer in i väggen, är det bättre att använda en isolerande isolerande isolator eller syntetfilm, som placeras mellan insidan och insidan.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Ramkonstruktion

  Ordningen av ramhusets yttre beklädnad.

  Extern ramvägg består av följande huvuddelar:

  1. Extern vändning.
  2. Lagerdelen med ett värmeisolerande skikt.
  3. Inredningsledning med ångspärr.

  Varje del av väggen tilldelade vissa funktioner. Ångspärren förhindrar kondensation av vattenånga och fuktig luft från att komma in i isoleringsskiktets inre. Lagerdelen säkerställer hela väggens hållfasthet och stabilitet. Det inbyggda isoleringsskiktet behåller den ackumulerade värmen i huset. Utvändig beläggning skyddar ramhusets väggar mot fukt från utsidan.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Huvudtyper ramvägg

  Väggramarna i ramhus är av följande konstruktioner:

  • väggar på platsen;
  • yttre väggskivor som består av en dubbelram;
  • modulära väggblock;
  • väggar av småstora paneler.

  Under konstruktionen av ytterväggskivor monterade på arbetsplatsen kan det hända att det värmeisolerande skiktets tjocklek kommer att vara något större än den inre håligheten hos träramen som tillhandahålls av projektet. I sådana fall används en extra ram eller platta, som är monterad under ramhusets yttre beklädnad.

  Du kan också försöka installera ett block bestående av isolering (mineralull) och en skyddande beläggning på utsidan av ramen. Oavsett det valda alternativet måste alla lager fixas med plasthylsor som förhindrar deformation av isoleringskortet. Ställpelarens pelare i detta fall bör inte överstiga 600 mm.

  Konstruktionen av ramväggar.

  Användningen av en dubbelram är lämplig om det isolerande lagrets tjocklek överstiger 200 mm. Detta kommer att minska belastningen på ramkonstruktionen av vikten på de monterade materialen. För att göra detta måste alla delar av väggen vara sammankopplade med en metallfäste eller en fast fiberplatta.

  Modulära väggblock för ramhus är trelagsstrukturer som har utmärkta mekaniska och värmebesparande egenskaper. Panelens yttre skikt är gjorda av orienterat kretskort (OSB).

  För insidan av enheten kan självdämpande strukturella polystyren, polyuretan eller mineralull användas. De har utmärkta värmeisoleringsegenskaper som ger minsta värmeförluster vid uppvärmning av ramhuset. Anslutningen av alla lager i en monolitisk panel sker på grund av limning av polyuretanlim. Vid behov skärs hålen för dörr eller fönsteröppningar i sådana block direkt på byggarbetsplatsen.

  Utformningsegenskaperna hos ramhusets ytterväggar, bestående av småskaliga paneler, är praktiskt taget oskiljbara från standardväggar. Det enda villkoret är att vid arrangering av ångspärrskiktet ska det läggas i ett stycke, och lederna bör förstärkas med en silikonpasta. För en fast fixering av enskilda element med bottenstången görs fästet strängt längs sömmarna och nödvändigtvis längs insidan av väggen monteras.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *