Lägga

Reparera grunden för ett privat hus

Om du däremot demonterar muren i ett privat hus, placeras sedan en randbalka efter installationen av de nya grundpelarna – grundstiftet. Den ska vara tjock nog, inte mindre än en fjärdedel av avståndet mellan stöden.

Basplattan kan vara av en något annorlunda design. Om det kan förlita sig på den gamla grunden kan dess tjocklek minskas till 18 avståndet mellan strålarna. För bildande av stöder med randbalka jumper är det nödvändigt att bygga en enda formning, det vill säga både stödet och pelarna borde som ett resultat vara en enda betonggjutning.

Vid demontering av murverk under reparationen av grunden för ett privat hus, måste du vara uppmärksam på tegelkonstruktionen. I händelse av att det finns en tomrum mellan murskikten, fylld med isoleringsmaterial, kan endast det yttre skiktet demonteras. Också, endast under det yttre lagret av tegelburk kan och föra grundstödet.

Figur som visar stödet under taket på ett privat hus

Figur som visar grunden för stiftelsen under yttermurens murverk av ett privat hus

Figur som visar grunden för stiftelsen under yttermurens murverk av ett privat hus

Stärka och reparera grunden för ett privat hus

Reparera grunden för ett privat hus

Grunden för ett privat hus stärks för att förlänga sitt liv och förhindra sprickor och sprickor.

Hur börjar man stärka och reparera grunden för ett privat hus? På orsakerna till förstörelsen av stiftelsen och hur man hanterar dem, berätta denna artikel.

Det första steget är att eliminera källan till sprickor och sprickor i byggnaden.

Orsakerna till förstörelsen av byggnaden

 • Fel i beräkningarna under byggandet av byggnaden. Det rätta beslutet är att förstärka strukturen.
 • Ökad markfuktighet. Problemet löses genom skapandet av ett blindområde, ett dräneringssystem.
 • Heterogen jordkomposition, som påverkar den lokala deformationen av strukturen. Monteringsalternativ: Stärkning av fundamentet, dess isolering, dränering eller utbyte av hällande mark (ökar i volym under frysning) med instabil, till exempel grus sand. Isolering av marken inuti fundamentet och runt omkretsen kommer inte att störa (detta kommer att minska markdrift).

Eventuella byggnader: ett hus av sten (tegelstenar, block, etc.) och av trä.
Träkonstruktioner är lätta och slitstarka, de kan vara självständigt jackade upp. Installation av stenbyggnader är dyrare, men utesluter inte självinstallation. Mer än 50% av privata hus av sten och sten har tejp eller kakelfundament. Stripfunderingar är mer mottagliga för deformation och skada, så i artikeln kommer vi att titta på dem.

Metoder och sätt att stärka grunden

Den grunda konstruktionen av monolithic-stiftelsen ger en jämn fördelning av lasten på marken, men deformation kan också uppstå på grund av grundvattnets påverkan. Problemet manifesterar sig i form av sprickor i källarväggarna i källaren eller i delfältet.

Förstärkning av grundvattenberedningen (MLF)

MLF-förstärkningsteknik:

 1. Ett 40-50 cm markskikt klipps. Grävning av grävning tar i genomsnitt 2 dagar.
 2. Geotekstiler placeras (syntetiskt material av polypropen), vilket förhindrar dränering av marksediment (sand, grus, grus, slagg).
 3. Hälld och ramad med vibrerande grus sand.
 4. Polypropylen (geotextiler) appliceras.
 5. Lag av sand. Sanden är fuktad, vibrerad.
 6. Överst belagt med ruberoid.
 7. Installerar formwork. I vissa delar av den gamla basen görs stanshål för att installera ventilen. Skapad formwork är fylld med betong. Situationen är liknande i andra separata zoner, som i slutet slås samman. I närvaro av en skärbräda är det möjligt att ta med en obzol å ena sidan. Styrelserna är anordnade i tum. Plywood, osb, platt skiffer används för att jämföra basytan.
 8. Formeringsväggarna är förstärkta med insatser från en stång, vars tvärsnitt är 40 eller 50 mm.

Det är viktigt! När betong är gjuten kan dåligt installerade formade väggar spränga eller flyta. Därför är det inte värt att spara på förstärkning.

A – yttre formningsvägg. B – inre formningsvägg

 • Brädorna är täckta med en tjock film för att förhindra att betong strömmar ut genom hålen i formen av formen och för att ge en jämn yta till fundamentet.
 • Det förstärkande nätet är installerat, alla element är sammankopplade.
 • Luftkanaler för ventilation utförs.
 • Betong hällde.
 • Efter cementering täcks tejpen med en film och fixeras med en häftapparat.
 • Formeringen avlägsnas på en vecka.
 • Betonglösning erhålles genom blandning av material:

  • Cement – 1 hink;
  • Sand – 3 hinkar;
  • Krossad sten – 3 hinkar;
  • Mjukgörare – 70 gr.

  En mjukningsmedel läggs till vatten-cementlösningen (1/1 förhållande). Efter blandning, lägg till sand och murar. Denna komposition används för att fylla basen.

  Sedan rengörs luckorna i väggarna och fylls med cementmortel. Obligatorisk vattentätning: varm bitumen mastik, bitumen, skum, takmaterial.

  För att säkerställa hållfastheten hos den grunda, skapas en dränering. Detta är ett system för att samla vatten från byggnadens botten, dess dränering i brunnen.

  Varning! Närvaron av en dräneringsanläggning för dränering av vatten från botten av byggnaden kommer att förhindra att plattorna bryts under kraftigt regn.

  Efter avlägsnande av formen kring MLF-omkretsen grävs en liten gräv för att lägga dräneringsröret i geotextilen. Övre grus hälls.

  Förstärkning av remsa grunden, som är begravd under djupet av jordfrysning

  Monolitisk tejpkonstruktion, försänkt under nivån av jordfrysning (GIP), utsätts inte för krafterna av fukthaltig jord och är monterad analogt med ovanstående metod.

  Användbar information om MLF

  • Det anses vara ett snabbt och lönsamt alternativ, hälls 90% av sådana fundament på plats.
  • Jämnheten i botten av fundamentet observeras när man skapar grävningen. Efter att ha grävt mer av positionen kan du inte kasta lera tillbaka och stämpla den med din fot. Endast grus eller grus.
  • Filmens sekvens kontrolleras: geotextiler, takmaterial, polyeten. Felaktig installation kan orsaka problem.
   Armaturnålarna är stickade med speciell tråd och inte bryggd.
  • Krossad sten väljs i form av grus eller stenar. Sand med stor fraktion, utan damm.

  Om du seriöst tänker på enheten eller reparationen av bandfundamenten, titta bara på de närliggande husen och staketet. Chatta med dem Diskutera deformationsproblem, dela erfarenheter.

  Reparera brännkällaren av ett tegelhus med egna händer

  Förstört över tiden, grunden för ett tegelhus

  Under driften av många privata byggnader är det inte alltid möjligt att komma bort från sådant arbete som att reparera stiftelsen. Ibland måste du göra det själv. Se ett viktigt misstag, när ägaren inte innehöll aktiviteter för avledning av vatten kan vara överallt. Vad det hotar.

  För det första reducerar den konstanta vätningen av väggarna hos en tegel eller trähus hela byggnadens liv, och inte bara den bärande strukturen, grunden. För det andra, under vinterperioden expanderar betongen.

  Vad ska man göra om bärelementet själv brister, hur man reparerar eller reparerar fundamentet med egna händer? Inget genomförbart, låt oss förstå mer exakt.

  Att reparera en sagging grund eller vägg är ganska dyrt, men det borde ändå ske.

  Variation av vatten

  Att reparera grunden för ditt privata hus från ett tegel- eller trähus är inte särskilt annorlunda. Restaurering sker i steg i vart och ett av alternativen.

  För det första avleda vatten från hela byggnaden. Genom att installera ett nytt stormsystem. Du kan återställa befintliga system, om designen inte är helt rustad.

  Det är inte svårt att reparera det, med väpning med en stegladder, en hammare, en montering, en perforator och nya spår med fästen. För att kontrollera lutningen, använd en nivå.

  Återställning är som följer:

  Byta stormrör hemma

  • Ta bort de gamla rännorna och fästena med hjälp av fästet.
  • Gör en markering med avseende på lutningen i riktning mot stormröret. Ibland leder en otillräcklig lutning av rännan till ett regnvattenflöde.
  • Borra hålen med en stans och en borr, under hållarna själva. Montera monteringar.
  • Sätt in rännan i hållarna och säkra. Nästan allting.

  Tips: För ett trähus är enheterna av denna typ av arbete något annorlunda, fästena sätts på skruvarna, eller det har själv en skaftskruv för installation.

  Här måste det förstås att dessa arbeten måste ske först, annars kommer inte allt arbete på reparation av stiftelsen och det blinda området att lyckas. Att bli våt och frys i vinterperioden kommer att negera alla ansträngningar.

  Blind område runt byggnaden

  Klarblindare med dekorativ beläggning och längsgående vattenbrickor

  Här måste du demontera den gamla beläggningen (blinda området), om det är. Vid detta tillfälle behöver vi: skrot, slädehammer, jackhammer med en kapacitet på upp till 2 kW. skovlar och pickaxe. Det är nödvändigt att ta bort det av två anledningar: att få tillgång till fundamentet själv, den plats där den brista och för efterföljande vattentätningsåtgärder.

  Till exempel spränga hörnet av huset, det måste stärkas. Demontering av den gamla beläggningen utförs vid 2 meter lång, från vinkeln i båda riktningarna. Bredden är mer än meter, då restaureringen kommer att ske normalt, det blir inte ett stort problem att starta beslag.

  För ett trähus finns åtgärder som utförs före demontering, täcka väggarna med en tjock film eller plast runt omkretsen. Annars är restaureringen av trähusets väggar efter demontering oundviklig.

  Grävning, djup

  Med tanke på storleken på en privat eller fritidshus kommer reparation av stiftelsen att bli tidskrävande. Det är nödvändigt att gräva ett hål med ett djup under basen med en hastighet av 1: 1. Djupet på det gamla bokmärket är till exempel 600 mm. behöver gräva så mycket igen. För bekvämlighet av arbete hålls bredden vid ett flertal av djupet, i det här fallet 1200-1400 mm. Armatur för att komma under avståndet är tillräckligt.

  Tips: Stenhuset väger en hel del, så grunden reparationsarbeten är färdiga på ett stramt schema. Låt inte gropen bli våt runt öppna områden. Reparation av kammaren i country house (trä), det är bättre att utföra på sommaren.

  Brist på vattentätning

  Att reparera grunden för ett tegelhus, och speciellt med egna händer, är det meningsfullt att göra i händelse av en liten nedgång. Bredden på sprickorna längs väggen får inte överstiga 10-15 mm. I det gamla trähuset finns det ett annat problem, underbelastning av basen, och bristen på vattentätning och blindarea bidrar till att komma in i jorden fukt. Vid frysning på vintern sväller jorden, höjer och flyttar hela trähusets massa.

  I sådana fall, utför ytterligare aktiviteter på enheten vattentätning. Du kan lägga ett skikt av takmaterial eller membran innan du häller blindområdet horisontellt, ytan restaurering hjälper inte här. Att ta bort det gamla locket är oundvikligt, både runt det gamla och det nya huset. Restaurering, reparation av sommarstugan är inte lätt.

  Bearbetning av marken på platsen av sulorna gör efter borttagning av damm och smuts. Applicera akryl- eller silikatbaserade primers. Betokontakt serverar perfekt för sådana ändamål. De väntar på fullständig torkning och borra sedan hål för förstärkningsfliken.

  Viktigt: Mellan den nya betongen och den gamla bör det inte finnas några lager av takmaterial, mastik, film. Betongkoppling måste vara komplett.

  Vibrationsbelastningar

  Ett exempel på en plats där fundamentet är utsatt för vibrationsbelastningar

  Nära vägarna förstörs grunden för hus ofta av vibrationer. Lantbrukshus utsätts inte för sådana laster. I staden passerar tung trafik, gradvis förstör den.

  I detta fall görs gropen vid 45 cm, formningen placeras runt hörnen, och efter förstärkning och hällning med betong är det resulterande utrymmet täckt med sand.

  Spilla det med vatten flera gånger. När det gäller djupet ska kudden vara 10-15 cm tjockare än standarden ca 25 cm. Vid krossning blandas kudden i ett förhållande 1: 1. Efter att ha genomfört sådana enkla åtgärder, kommer det att vara möjligt att delvis dämpa vibrationerna, samtidigt som du förlänger ditt brickhuss livstid.

  Betongarbete och förstärkning

  Enheten är ett nytt blindområde

  Att utrusta reparationen av grunden för ett privat tegelhus med egna händer är inte svårt. Efter demontering av betongbeläggningen, utgrävning och behandling av grunden med en primer finns ett stadium, ligament, förstärkning.

  Rekonstruktionen bör vara komplett, förstärkningen bör göras av förstärkning med en diameter av 8-12 mm. med envåning och lätta trästrukturer. Om du reparerar grunden till en tvåhems sommarstuga eller bostadshus, använd 14 mm förstärkning. och mer.

  Det är nödvändigt att göra ramen mellan den befintliga (burst) basen och tillsammans sängkläderna av kvarhållande pyatakov, under basen. Reparera bursthuset, häll bara betong mellan den befintliga grunden och marken fungerar inte, du måste fortfarande dra åt armbandet. Borra basen till ett djup av 200 mm. stavar med utlopp drivs in i hålen, och de huvudsakliga spåren från stavarna är redan stickade till dem.

  Betong, reparation av fundamentet med egna händer kan beställas. Men det är bättre att göra det själv med en hastighet av 210-230 kg. cement, på 1 m3 klar betong. Helt enkelt säga 1,5 hinkar med sand, 4,5 hinkar av pumpar, 1 hink cement M-400 och vatten. Lägg plasticitet för plasticitet.

  Reparera kammaren i country house, med egna händer, kan också utföras med hjälp av den kombinerade metoden. Det är lätt att reparera det genom att man använder enkla manliga borrningar av brunnar längs hela omkretsen av basen, i dikten själv. Efter att ha fyllt den med betong får vi ytterligare betoning. En utmärkt metod för att reparera landet, stiftelsen.

  Tips: Efter hällning är det omöjligt att lämna de områden där rekonstruktionen utfördes utan blinda områden. Det är lämpligt att tampa jorden och hälla nya runt huset. Skärande expansionsfogar på ytan.

  Rekonstruktion av monolitiska hus är sällsynt, det är mycket svårare att göra. Reparera grunden för ett tegelhus där händerna händer oftare. I sådana fall innebär återuppbyggnaden av basen användning av tung maskin.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *