Grunden

Ribbon fina fundament på botten i avsnittet

Börja med en kapitalkonstruktion, i första hand måste du utföra arbete på tillverkningen av stiftelsen. Idag finns det ett stort antal olika typer av denna typ av konstruktioner, som alla har vissa egenskaper och driftsförhållanden.

Samtidigt är det mycket lättare att skapa en sådan vy som en grundig grundfond med egna händer och används ofta för små privata hus.

Ribbon fina fundament på botten i avsnittet

Visuella hjälpmedel, som representerar en finkornig bandfundament enligt SNiP i sektion, med olika versioner

Produktion och omfattning

Använd grundvattensfundament under hus av betong, under konstruktion av trä eller under konstruktion med liten belastning. Samtidigt har det många fördelar jämfört med en fullfjädrad typ av bas, eftersom det medger besparing på material och fysisk arbetskraft under installationen.

Principen för tillverkning av alla bandfundament som produceras genom gjutning

schaktning

 • Först och främst är det nödvändigt att jämföra ytan för att skapa en plattform för arbete.
 • Därefter görs en beräkning av en grundig stiftgrund, på grundval av vilken markeringarna görs på marken.
 • Utseendet på den föreslagna konstruktionen är praktiskt taget inte annorlunda än typiska strukturer av denna typ. Därför görs en grävning för den exakt enligt samma princip.
 • Dess bredd bör tas från beräkningen av tjockleken på framtida väggar med toleranser på 10 cm på varje sida.
 • Djupet av planteringen bör bestämmas utifrån jordens typ och strukturens svårighetsgrad. Man bör komma ihåg att enheten grunda remsa foten är baserad på det faktum att denna parameter bör vara minimal.

Tips!
Vid utförandet av dessa verk bör du använda vattennivån för att undvika förekomsten av oegentligheter som kan leda till förstörelsen av inte bara basen utan också själva strukturen.

Gör en gräv för att hälla betongbas

Gör en speciell kudde

Först och främst är det värt att notera att den grunda grunden för betongbetongens hus måste ha en solid grund, varför tillverkningen av en speciell mantel är gjord.

 • Först hälles ett lager av krossad sten som inte är mindre än 10 cm tjock i botten av grävningen.
 • Därefter placeras sand på toppen av den, komprimerar den och sätter höjdhöjden på hyllan till 20 cm.
 • Därefter föredrar vissa mästare att installera ett vattentätande lager av takfilt, men detta är inte en förutsättning.

Pillow making alternativ

 • Häll sedan ett litet lager betong, vars höjd är 15-20 cm. Det är värt att notera att allt efterföljande arbete kan göras först efter 10 dagar. Detta är gjort så att kudden till stiftelsen har tid att härda, och betongen har fått mer än 50% av sin styrka.

Tips!
För att spara tid i processen med stelning av substratet kan man engagera sig i tillverkning av formade och metallkonstruktioner för förstärkning.

Principen att para förstärkning med ståltråd

Beredning och skuggning

Alla grunddjupfundamenten har i grunden en ram gjord av metallförstärkning.

Den är gjord i form av dubbelsidig gitter, som placeras i en gräv på en kudde.

 • För det första är metallstavarna bundna med ståltråd. Denna typ av anslutning anses vara den mest optimala eftersom den är resistent mot krympning och är mobil.
 • Svetsade monteringsmetoder kan endast användas vid hörn. att skapa en solid grund.
 • Det är värt att notera att instruktionerna för tillverkningen av dessa strukturer tyder på att ventilen kommer att vara placerad nästan överst. täckt med betong bara några centimeter.

Montering av armering på den förberedda kudden

 • Gör sedan ett formwork för stiftelsen. vilket bör motsvara höjden på basen över marknivå. Den kan tillverkas av gamla brädor med olika monteringsmaterial.
 • När alla komponenter är placerade i skytten och på sidorna kan du fylla.
 • Betong kan tillverkas för hand, men det är bättre att beställa en färdig lösning, som kan hällas direkt från maskinen till den beredda trenchen. I slutändan blir det lite dyrare, men sparar mycket tid och ansträngning.

Amatörfoto som visar en gräv förberedd för gjutning med armering och formning placerad

 • Vid framställning av detta arbete är det nödvändigt att jämnt placera materialet i grävningen och fylla alla tomrum.
  För att ge grunddensiteten och enhetligheten kan du använda speciella vibratorer som tampar blandningen och lindar den från luftbubblor.
 • När allt grundarbete har slutförts bör strukturen täckas med en film och lämnas till torr. För att påskynda denna process kan en trasa i ammoniak placeras under filmen. Vanligtvis är priset på detta material inte så högt, och dess förmåga att dra fukt kommer att bidra till att minska torkprocessen av grunden med nästan hälften.

Tips!
Den vanliga tiden från att hälla en betongkonstruktion till full beredskap är flera månader, men vid behov kan konstruktionen startas om 20-30 dagar.
Man bör emellertid komma ihåg att stiftelsen ännu inte har fått maximal styrka och får inte ens frysas inuti, och detta kan leda till deformation eller annan skada i närvaro av stora belastningar.

Fyllningen av grunden gjord med hjälp av specialutrustning

Kallskydd

Frågan om hur man isolerar en grundtunnel grundas upp endast i kalla områden, där djupfrysning av marken sker. Det är dock där att denna typ av stiftelse inte rekommenderas. Dessa strukturer i sådana områden försämras snabbt och kan inte tåla ännu flera kalla årstider.

Ett av alternativen för skydd mot kyla och fukt, vilket innebär placering av isolatorer direkt i grävden strax före hällning

Därför görs standarduppvärmningen av grunda stiftfundamenten huvudsakligen från insidan. För att göra detta kan du använda allt tillgängligt material, men du måste följa anvisningarna för installationen, som vid arbete med en vägg.

Tips!
För att minska kostnaden för isolering kan denna process göras med hjälp av speciella flytande föreningar som inte bara skyddar väggarna från förkylningen, men är bra vattentäta.
Men de behöver inte ytterligare sy eller annat efterbehandlingsarbete.

Uppvärmning av grunden med hjälp av expanderad polystyren

Denna typ av grund för en byggnad kan spara betydande pengar, tid och ansträngning, men det kräver också vissa förutsättningar. Det blir också klart att denna typ av stiftelse kan göras av ens egna händer utan hjälp av utomstående eller hjälpare. I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Grunt fundament fundament: Enhet och teknik för konstruktion

När man tittar på projektet för ett nytt hus, uppskattar ägaren hur många kuber av betong och massor av armering som måste läggas i stiftelsen. Utan detta finns det ingen garanti för att strukturen inte kommer att spricka och inte skryta under det kraftiga trycket av frusen mark.

Principen att ”gräva djupare” kommer inte att släppa dig ner. Han kollade i århundraden. Det finns dock ett mer ekonomiskt sätt att bygga. Den kallas grunden för den lilla stiftelsen och kan användas för konstruktion av trästugor och enstegsbyggnader av ramtyp.

Självklart sparar en grund grund för mycket pengar och tid. Tyvärr kan det inte användas överallt eller alltid. Som vi har sagt är detta ett bra alternativ för låghus.

Det är möjligt att lägga en liten bandbas endast under förutsättning att det inte finns någon höjande jord under den. Annars kommer en ojämn ökning av den frusna jorden eller dess sänkning i det överväxlade tillståndet att orsaka kritiska deformationer av betongbasen av huset.

Med sin design, är grunden grunden inte annorlunda än den traditionella. Huvudskillnaden är djupet, vilket i det här fallet inte överstiger 50-60 cm. Vad är den främsta tekniska ”höjdpunkten” av en sådan struktur som gör det möjligt att motstå säsongsvariationer i jorden?

Svaret är väldigt enkelt. Utförande av enheten grunda remsa fundament, ett tjockt lager av sand läggs under betongen. Det fungerar som en slags buffert mellan naturlig mark och armerad betong. Små variationer i jorden absorberas av sandkudden.

Vatten som faller i sanden går snabbt in i de underliggande lagren. Även om det fryser kommer inget hemskt att hända. Sandkudden kommer att stiga jämnt under grunden, och efter att isen smälter kommer den igen att falla ner. Det kommer ingen skada på byggnaden.

Som det är känt ligger den vanliga remsa grunden djupt (1,7-2,5 meter) alls inte på grund av den otillräckliga styrkan av armerad betong. Sådant djup behövs för att säkerställa att sulan ligger under marken för att frysa jorden. I detta fall sätter inte krafterna i frosthäftning på trycket på bottensålen och huset står säkert.

Med detta i åtanke rekommenderar vi inte någon att skämta med höjande jordar. Bygg en grund grund bara i de områden där grundvattnet är lågt och marken inte har en stor mängd lera, silty sand, torvmose eller lössliknande lamm i sin struktur.

Fördelen med ett sådant beslut är uppenbart, eftersom uppskattningen av byggandet av grunden för en grund grund är 2-3 gånger mindre än standarden. Komplexiteten och konstruktionstiden kommer att minskas i enlighet därmed.

Konstruktionsteknik

Grunt grund grund grunden byggs med egna händer i flera steg. Överväga i detalj var och en av dem.

1. När du har markerat stiftets kontur på sektionen längs sladden, måste du gräva en gräv. Dess bredd ska vara 20-30 cm bredare än stiftelsens bredd. Detta behövs för att installera skärformning och lägga en bred sandkudde som kompenserar för säsongsvariationer i marken.

2. Sandkudden 30-40 cm tjock dumpas. Var särskilt uppmärksam på sandens densitet. För att göra detta bör det fuktas med lager vatten och rammed noggrant.

3. Förbered brädorna av OSB eller kantade brädor, lägg dem i en gräv och förstärka kilar och strängar av trästänger. Avståndet mellan kilarna och strängarna måste vara minst 60 cm så att den våta betongen inte brister i formningsramen.

Om du ska göra sköldar från brädet, var noga med att skära dem inuti med glasduk, vilket inte tillåter cementmjölken att lämna betong från marken. Eftersom formen är installerad måste du kontrollera dess horisontella position och vertikalitet. Knacka sköldarna med naglar, var noga med att böja utåtvända ändar. Detta kommer att underlätta ytterligare demontering av formen.

4. Stiftningsförstärkning utförs genom förstärkning med en diameter av 12 till 18 mm. Den placeras längs ”tejpen” i två till fyra rader. De lägger två armeringsbälten: nedre och övre. I en enda rumsstruktur är de anslutna med tjock tråd eller svetsning.

Glöm inte att lämna ett mellanrum mellan det undre bältet av förstärkning och grunden på fundamentet. Det borde vara i intervallet 40-50 mm. För att göra detta, placera ett plaströr under stavarna. Det övre bältet bör inte nå nivån av betonghällning med 3-5 cm så att metallen inte korroderar.

Före montering av formen är det nödvändigt att bestämma huruvida isoleringen av den grunda grunden kommer att göras. Om ja, använd det klokt och istället för att täcka formen med glasduk, fäst skumplattorna 4-5 cm tjocka på den. De ska isolera strukturen och avskurna lösningsbanan för att ”fly” från formen.

5. Concreting har också sin subtilitet. Betong behöver inte läggas så hemskt, men som ett kontinuerligt horisontellt lager. Om du fyller den med korta och höga sektioner, bildas vertikala sömmar, vilket försvagar strukturen. Grundig kompaktering av betong genom vibrerande eller stickning avbryts inte heller (varje 20 cm lager).

Rusa inte för att ta bort formen, även om du tror att betongen är tillräckligt svår. Det ska ta minst 5-6 dagar före demontering.

6. Efter att du har avlägsnat formen, belägga betongens överkant och sidor med bitumenmastik eller lim den med takmaterial. Bihålor i grävningen bör täckas med sand, täppas med den, bana sedan ett lager av takmaterial längs toppen och göra en betongbeläggning längs den (bredd 80-100 cm, tjocklek 10-12 cm).

Om alla steg utförs snyggt och korrekt måste du bara beräkna de sparade pengarna och fortsätta lugnt med väggkonstruktionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *