Hur man gör

Sandwichpanelhus

Många för många år sedan uppfanns teknik i Kanada som gör det möjligt att bygga hus från sandwichpaneler. Ungefär 40 år har gått, och sådan kunskap har kommit till vår värld. Med den senaste tekniken kan du snabbt och effektivt bygga ett hus. Sådan teknik blir alltmer populär och efterfrågan på den ökar snabbt, eftersom den uppfyller alla krävda kvalitetsstandarder för bostadsbyggande.

Sandwichpaneler är byggbrädor som består av tre nivåer av expanderad polystyren (polyuretanskum) och orienterat strandbräda (OSB). I grund och botten är standardstorleken på deras lakan 1,25m / 2,50m / 40kg. Förvånansvärt, även med så låg vikt, kan plattorna stå emot vertikal belastning upp till 8000 kg, hantera lätt vinden med en kapacitet på upp till 50 kgf / m², vilket jordbävning som helst.

Sandwichpanelhus

För att bygga ett hus av smörgåspaneler själva behövs inte mycket arbete, det kan enkelt byggas endast av 2 personer. Ark tillåter dig att bygga ett hus med en höjd av 1 till 3 våningar.

Den positiva kvaliteten är att byggandet av hus från sandwichpaneler inte kräver en standardpassning av lederna under processen.

Det färdiga projektet skickas till fabriken, vilket garanterar byggandet av byggnaden. Nästan varje person kan bygga ett hus från smörgåspaneler med egna händer på grund av sin relativt billiga kostnad och snabbhet för installationen.

Första stegen

När vi väl har bestämt materialet för byggande av bostäder och storleken på huset, måste du börja installera stiftelsen. Först får vi reda på vilken mark på byggarbetsplatsen, grundvattnets antal och djup. Då är den monolitiska, inte begravda basen gjuten. Ett band skapas på det sandiga lagret, i vilket förstärkningen placeras, hälls sedan med betong. Före detta rekommenderas det för bekvämligheten att genomföra vattenförsörjning, avloppsavlopp, el. Utan att lägga den nedre bandstången är det nödvändigt att sätta bitumenmastik, takfilt eller bituminöst papper. Detta görs för att isolera träets delar från fukt.

Därefter läggs trästänger, det är bäst att välja dem med en sektion på 100/150, de är fixerade med förankringsbultar med en diameter av 10-12 mm i mitten av trädet och sedan fäst längs längden med ett steg på 50 cm. Bulten ska gå in i betongbasen minst 10 cm i djupet av Huvudet måste köra till slutet, drunkna i staplarna.

Det andra steget i konstruktionen av sandwichpanelens hus. Ta en sandwichpanel (SIP), träskogar, förbereda en källarvåning. Installation börjar alltid från hörnssidan. Skikt placeras i skivornas spår, vilket ger tryck på fundamentet.

I polystyrenpanelerna finns spår med hjälp av vilket nästa ark är förenat med bakstycket. När de slutar montera hela raden i längd, sätts en dubbellagd storlek på 2,40 / 2,00 i spåret som finns på sidan. Sedan med hjälp av denna lagring blockeras block, varefter sammansättningen av nästa rad fortsätter. För att inte bilda luckor senare blåses spåren med skum.

För att ansluta arket med staplarna tas skruvar av storlek 3.5 / 40, vars vinkel ska vara 15-20 cm, lådor med insatser är fastsatta med 4,2 / 75 självgängande skruvar, gapet är 40 cm. Ansiktsöverlappningar är täckta med staplar 200/40.

Att bygga hus från sandwichpaneler kräver ett tredje steg. Det är nödvändigt att binda blocken på nedre våningen. Mellan remmarna måste man lämna ett mellanrum. Det borde vara detsamma som ”smörgåsens tjocklek”, då är det fastsatt på källarvåningen.

För kvalitetsarbete i alla fästelement borde det inte finnas några brott mot integriteten. Innan du monterar skruvarna på bottenplattan måste du ta hänsyn till det faktum att bottenvåningen kommer att klippas för dörren. Det utförs först efter den fullständiga installationen av första våningen.

Innan du börjar installera väggarna i sådana hus måste du placera två hörnpaneler för att kontrollera stabiliteten, som bestäms med hjälp av en rörledning. Först och främst är det extrema stället monterat, det stänger väggen från slutet. Fäst med skruvar till bottenbandet. Efter det – väggpanelen.

Racket med panelen är anslutet till 3,5 / 40 skruvar, vars vinkel är 15-20 cm, det görs på båda sidor av enheten. Således formas den andra sidan av hörnet. Sedan skärs hörnen mellan sig med 8/200 grouse självgängande skruvar, ett steg på 50 cm. Därefter sker montering och fastsättning av hörnplattorna längs hela omkretsen av huset.

Väggarna i de inre rummen styrs från det första hörnet, fastgjort till bottenplattan med stativ med en skruv på 3,5 / 40 och ett steg på 15 cm. För hörn och fogar med bokstaven T använder de träskruvar, en träskruv, vilket steg är 50 cm. Till bottenbanden sker fästet med två självgängande skruvar 4, 2/75. Prover bearbetas med monteringsskum strax innan arket är installerat.

För att kunna montera väggarna på smörgåspanelarna med egna händer måste du pre-markera vinkeln där de ska konvergera. Panelerna till hyllan sys upp med en skruv 3,5 / 40, med en blindskruv 8/200 – det sista hörnet är spänt, vars steg är 50 cm.

Proverna från toppen är täckta med skum, sedan är överdelen trimmad med parametrar 40/140, åtskruvad med självskruvande skruvar 4.2 / 75 till hyllan på första våningen. Bottenplanen sys från två sidor till överdelen med 3,5 / 40 skruvar, i steg om 15-20 cm.

Positiva egenskaper hos sandwichpaneler

Efter att ha läst de positiva recensionerna är det omedelbart en önskan att använda CIP-paneler. Alltså:

 1. Utmärkt värmeisolering
 2. Praktisk användning
 3. Miljövänligt material
 4. Mycket hög brandsäkerhet.
 5. Hög värmeutsläpp.
 6. Ha en ”motgift” från insekter, svampar, fött inte rot.
 7. Snabbare byggd än vanliga hus
 8. Vägglakan är helt slät. Detta gör att du kan spara på gips.
 9. Skikttjockleken är mindre än konventionella väggmaterial. Det gör att rummet kan göra lite mer.
 10. Fasaden är lätt stängd med sidospår eller våtgips.
 11. Om nödvändigt, demonteras enkelt och snabbt.
 12. Relativt billigt.

Nackdelar med en sådan byggnad

Eventuellt byggmaterial har sina nackdelar, och sandwichpaneler är inget undantag. Därför, innan konstruktion påbörjas, är det önskvärt att känna till och ta hänsyn till:

 1. Kräver konstant vård för trädet, vilket används vid montering av bostäder. Det tenderar att ruttna, insekter kan undergräva.
 2. Hus byggda av tegel eller betong är mer hållbara, smörgåsar tjänar inte mer än 50 år
 3. Det är nödvändigt att göra installationen av byggnaden så exakt som möjligt, men eftersom det finns få specialister som arbetar i den här riktningen kan ingen hjälpa till i arbetet.

Slutsats om ämnet

Lättnaden av arkens yta är både slät och vågig. Blocken skärs med speciella hacksågar, kvarnen fungerar inte. Sandwichpaneler används framgångsrikt för byggandet av köpcentrum, byggandet av jordbruksbyggnader, sportanläggningar, affärer, restauranger, kaféer, hangarer och olika industriella verkstäder.

Det är nödvändigt att transportera plåtarna, ha fäst dem på förhand för att inte skada materialet. Eftersom de har hög värmeisolering gör det här möjligt att utrusta kylskåp. Innan du köper en CIP måste du i detalj lära känna egenskaperna för varje typ för rätt val, eftersom det finns en liten skillnad mellan dem. Allt beror på klimatet på marken där byggnaden kommer att göras.

Fler artiklar om detta ämne:

Byggande av ett ramhus med egna händer: steg-för-steg-instruktioner och material

 • Hur man gör en kolumnbas för ett ramhus med egna händer

 • Funktioner för att använda OSB-paneler

  Hus av sandwichpaneler. Myter och verklighet

  I segmentet med lågkonstruktion växer användningen av sandwichpaneler i popularitet. Denna teknik för att bygga hus kallas också kanadensiska. Faktum är att i Kanada har hus på denna teknik byggt länge, och i ett halvt århundrade har man fått stor erfarenhet, alla nyanser har blivit upparbetade till minsta detalj. För Ryssland är det här ett helt nytt material. Brist på information leder till olika spekulationer och uppkomsten av myter, ibland otroligt absurda. Innan du börjar bygga ditt eget hem bör du noggrant undersöka de tekniska detaljerna och eventuella svårigheter för att minimera risken för ett oönskat resultat.

  Ingen teknik kan vara perfekt. Byggandet av hus från CIP-paneler har sina nackdelar. Men alla nackdelar med sådana hus uppstår som regel antingen när man använder material av låg kvalitet eller om själva tekniken bryts. Vilka aspekter hyser tvivel bland våra landsmän?

  Miljövänlighet

  Kontroversiella överväganden orsakas av användningen av icke naturliga material. Låg miljövänlighet, ganska konstruerat problem. Innehållet av formaldehyd i sandwichpaneler är lägre än spånplattans. Forskare har visat den kemiska neutraliteten hos polystyren. I väster är det vanligt att värma 80% av byggnaderna. Dess negativa inverkan på människokroppen är minimal. Om det finns några problem, då igen från teknik som inte överensstämmer.

  Ljus antändning anses vara den största nackdelen med sådana hus. Faktum är att SIP-paneler lättare tänder än tegel och betong, men trähus har större risk för brand. Det viktigaste i driften av en byggnad är inte så mycket materialet, som iakttagandet av brandsäkerhetsreglerna. Om risken för brand skulle vara så bra, skulle de börja bygga hangarer från sandwichpaneler, information om vilka kan ses här?

  Men på den inhemska marknaden kan du hitta fakes sandwichpaneler. Här är de verkligen bra bränna.

  Värmebesparande egenskaper

  Många tror att en tunn vägg av SIP-paneler inte kommer att kunna hålla sig varm. Huset blir kallt och obekväma i våra frostiga vintrar. Men i Kanada är klimatet inte alls mjukt än vårt, och byggandet av sådana hus ger inte anledning till oro. Kvalitets sandwichpaneler från beprövade tillverkare kan överföra temperaturfall från +85 till – 200 grader, så att dessa väggar inte kräver ytterligare isolering och värmekostnaderna är mycket lägre än i tegel och trähus.

  hållbarhet

  Lätta sandwichpanelhus kan verka bräckliga och kortlivade. Detta är igen en myt. Driftstiden för sådana byggnader är 50-150 år. För det första beror det på byggplatsen. Den viktiga rollen spelas också genom påverkan av negativa yttre faktorer. Användningen av kvalitetsmaterial och den exakta överensstämmelsen med alla dessa komplexa komplex kan öka detta livslängd.

  Sandwich Video Videos

  Se även:

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *