Gör

Sätt in fönster i ett trähus

Kvalitativt installera plastfönster i ett gammalt trähus med egna händer är ganska möjligt. De viktigaste reglerna för installationen är att följa sekvensen av åtgärder och ta hänsyn till byggnadens särdrag.

Till att börja med, mäta avståndet från fönstret från golvets botten. Den optimala parametern är 80-90 cm. Idealiskt är fönsterbrädan installerad ovanför skrivbordet, vars höjd enligt standarden är 80 cm. Markeringen av fönsteröppningens övre och undre gräns görs med hjälp av ett professionellt verktyg – vattennivå. Dess höjd bör överstiga 13 cm, en motsvarande parameter för det insatta plastfönstret och bredden – med 12-14 cm. Dessutom är 1,5 cm kvar på varje sida för tätning med monteringsskum.

Nästa steg är förberedelsen av fönsteröppningen (mätningar, installation). Med hjälp av byggnivån gör du markering för hans snitt. Maximal noggrannhet i mätningar och vid installationen av själva höljet är särskilt viktigt. Det beror på kvaliteten på installationsarbetet. När öppningen är klar skärs en spik i ändarna av stockarna. Botten och sidan av utkastfönstret är täckt med jute.

En rondell är gjord av vältorkade trästänger, vars installation utförs från fönsterbrädan. Strukturelementen är fastsatta ihop med självuttagande skruvar och dockningsytorna behandlas med tätningsmedel. En liten lucka okosyachki fylld med släp.

Installation av PVC-fönster

Det färdiga fönstret är installerat, antingen idealiskt att anpassa det med framkanten, eller genomtränga det något inuti huset. Fixera ramen till den tidigare fixerade konstruktionen med skruvar, förborrade hål för dem. I ett trähus (inte från en bar) kan du lägga in dubbla glasrutor med alla detaljer. Det handlar inte bara om noggrannheten i layouten och valet av kvalitetsmaterial för höljet, men också det korrekta valet av fästanordningar för fixering av fönstret. Det är inte rekommenderat att använda självuttagande skruvar som är längre än 12 cm. Sådana fästen passerar lätt igenom okosyachku och bryter mot loggbyggnadens integritet, vilket enligt reglerna för ”byggnad” är oacceptabelt.

Utvändig sömnadsvattentätning kan utföras på olika sätt: genom ånggenomtränglig eller självutbyggande tätningstejp, med en enkelkomponent akryltätningsmedel. De skyddar installationsskummet mot fukt och direkt solljus. Från insidan är sömmen stängd med ångspärrband. Lim det till zapivaniya i slutet av ramen med en tunn remsa. Efter att sömmen behandlats med skum, avlägsnas skyddspappret från klisterremsan och limes till höljet. Fönsterbrädan är installerad och skruvas startprofilen mot kanten av ramen innan tätningsmassan hårdnar.

Hur man sätter in fönster i ett trähus korrekt, om huset är nytt: instruktioner, videor och pris

Så här sätter du in fönster i ett trähus finns i instruktionerna, som kommer att förklara några detaljer om installationen till minsta detalj. För att sätta in ett fönster i ett trähus med egna händer måste du följa arbetssekvensen, vilket tills ett visst stadium kommer att vara vanligt när du installerar ett träfönster och installerar PVC-fönster.

Huvudfaserna i installationsfönstret:

 • Beredning. Vid detta skede utförs beräkningar för att bestämma storleken på fönsteröppningen;
 • Skära ner fönsteröppningen och bearbeta den med hjälp av att skada trädet;
 • Framställning av höljesdelar;
 • installera obsady
 • Installationsfönster.

Förberedande arbete

Efter konstruktionen av träramen, gör inte omedelbart glasarbeten. Fällningen bör ligga ca sex månader. Den starkaste krympningen av huset kommer att äga rum under denna period. Väggarna vid den här tiden, lämna döva till dem ”ledde inte”. Om öppningarna redan har skurits måste du kontrollera att hur mycket väggarna i timmerhuset har behållit sina linjära dimensioner med hjälp av byggnadsnivån, även om visuellt inte är synlig Om väggen är krökt, sätt sedan in stången 100 mm till 100 mm och fäst den på väggen med bultar.

Sätt in fönster i ett trähus

Innan du börjar klippa ut öppningen under fönstret utförs beräkningar där fönsterramens dimensioner, luckans dimensioner, strålens storlek för höljet bör beaktas. Det är nödvändigt att beakta den metod som det är planerat att installera höljet. I många referensböcker och videor, som berättar om installationen av höljet, beskrivs metoden ”i däcket”.

Installation av höljet ”i däck”

Beräkningar av öppningen under fönstret för metoden ”i däck”:

 • Bredden på öppningen under fönstret i timmerhyttens vägg är lika med fönsterramens bredd, till vilken vi lägger till tjockleken på höljesstängerna (2 bitar på 100 mm). Spalten på ramens sidor till höljet är 20 mm och 15 mm på vardera sidan för isolering. Det visar sig att du måste lägga 270 mm till ramen. Men denna storlek bör minskas med 50 mm – det här är den totala storleken på spikarna i sidorna av öppningen, som är inbäddade i belägringen. Som ett resultat behöver du bara lägga till 220 mm.
 • Öppningshöjden ska vara lika med fönsterkarmens höjd, till vilken luckor mellan fönsterkarmen och höljet läggs från topp och botten (20 mm respektive 30 mm), höljets tjocklek (2 delar på 100 mm mindre 20 mm av storleken på de anslutande spåren) och 15 mm för tätningens tjocklek. Resultatet är en ökning av öppningens höjd från höjden på ramen med 245 mm. Men för detta måste vi lägga till klyftans storlek på krympningen av väggarna i ett trähus.

Det är viktigt! Logghuset och timmerhusets hus ger olika krympning och gapet mellan väggen och kåpan. Logghuset har störst krympning – i det här fallet bör 120 mm lämnas för klyftan mellan höljets gärningsman och träväggen.

Efter att ha beräknat öppningens dimensioner markeras fönstret på insidan av huset från insidan så att den lägre nivån är från golvet på ett avstånd av 85 – 90 cm.

Var uppmärksam! Botten av öppningen bör falla i mitten av stocken, där fönsterbrädan ska installeras.

Framställning av höljets öppning

Sätt in fönster i ett trähus utan hölje, bara i ett gammalt, väl etablerat hus som inte längre krymper. I alla andra fall krävs höljesammansättning. För höljet, i mitten av sidopartierna i fönstermöppningen, markeras en spik med hjälp av en byggnadsnivå, vid vilken belägringen kommer att fästas.

Sätt in fönster i ett trähus

Efter markering skärs spetsen ut. Först görs skärningarna längs de markerade vertikala linjerna på fönstrets öppning, och sedan skärs stockarna till djupet på den vertikala skivan. Som ett resultat bildas en spik.

Efter att spiken är formad beskuren loggarna för att installera kvarnen på alla sidor av fönstret. Klippet är polerat och hela öppningen behandlas med en antiseptisk impregnerare, vilket förhindrar att trärot och skyddar mot buggar.

Efter bearbetning av fönsteröppningen med impregnering runt fönstret öppnas med en häftklammer, förstärker de juteisoleringen, vilket inte tillåter att blåsa fönsterkonstruktionen. Jute-förseglaren kan täcka spetsen på öppningens sidor, men i det här fallet bör en urtagning på sidorna av höljet göra ett litet mellanrum så att du kan förstärka sidoväggen på fönsteröppningen.

Kapsling och installation

Specialister som vet hur man korrekt sätter in ett fönster i ett trähus, var särskilt uppmärksam på tillverkningen av delar av höljet. Att det beror på hållbarheten och kvaliteten på glasrutan.

Det är viktigt! För höljet är det nödvändigt att välja endast ett torrt virke som inte kommer att krympa eller deformera fönstret.

Belägringen består av fyra delar, som är gjorda av 100 mm * 150 mm bar.

Montering av höljet i fönsteröppningen börjar med installationen av den nedre delen – fönsterbrädan, som placeras på juterkompressorn och kontrollerar installationens korrekthet av byggnivån.

Säkerhetsinstallation

Innan du monterar sidorna på höljet appliceras ett tätningsmedel på korsens delar. Ett annat alternativ för montering av höljet kan försegla föreningarna med ett tätningsmedel efter det slutliga sammansättningen av höljet.

Sätt in fönster i ett trähus

Sidorna på höljet pressas på spiken så långt de går, och bygghäftaren kontrollerar hur exakt varje sida är installerad vertikalt.

Äntligen är kapslingsmästaren installerad, vilken ska passa snyggt mot sidorna. Anslutningen av skådespelaren och sidoväggarna är fastsatt med skruvar. Spalten som bildas ovanför aperniken är stängd med en handduk, från vilken valsen formas och inlindas i en jute-kompaktor.

Utredning framåt

Fönsterinstallation

Tänk på hur man sätter in PVC-fönster i ett trähus. Ramen utan flikar är installerad på flisarna, så att det finns en lucka i botten och är inriktad horisontellt och vertikalt.

Sedan, på ett avstånd av 30 cm från rammens hörn, är höljet fäst med hjälp av ankare. Hålen i höljet gör det så att höljet spolas ihop med ramen. Efter installationen är alla luckor fyllda med skum.

Fyllning av luckorna med skum

Installationsalternativ för Windows

När vi sätter in fönster i ett trähus, kan video som en extra informationskälla hjälpa till om arbetssekvensen som beskrivs i anvisningarna inte passar fullt ut i ditt hus. Till exempel kommer en video nedan att berätta om situationen när en kassett för fönster i ett trähus inte behövs. Dessutom introducerar den här videon ett annat sätt att installera höljet, vilket kallas ”i hypotekslisten.” Denna metod skiljer sig från den som beskrivs i anvisningarna ”i däcken”.

Faserna av bildandet av höljet ”i hypotekslånet”:

 • En 50 mm vid 50 mm urtag kapas under träpantelisten;
 • Hypotekslåda är installerad i förberedd urtagning;
 • Längs perimetern passa jute tätning;
 • Höljebrädet är fastsatt med skruvar till hypotekslisten.

Några av metoderna för att forma höljet gör att du kan få tillförlitligt skydd mot deformation av fönsterenheten.

Kostnad för installation

Hur mycket kostar det att sätta in fönster i ett trähus, med hänsyn till hur öppningen är klar, överväga i tabellen.

Fast ”plastfönster”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *