Uppvärmning

Sheathe House Clapboard utanför

Århundradehundratals privat träkonstruktion har varit populär i vårt land. Att täcka huset med klädbräda kommer att återspegla ägarens estetiska och konstnärliga smak och markera huset bland andra liknande. Efterbehandling av inredning och yttre byggnad kommer att hjälpa till. Ett kostnadseffektivt och prisvärt sätt att förvandla utseendet på huset – det är mantlad clapboard clapboard utanför.

Förutom den färgglada konstruktionen tillhandahålls med denna metod för efterbehandling ett ytterligare skydd av byggnaden mot negativa påverkan av yttre faktorer, vilket påverkar förlängningen av livslängden.
Den här artikeln innehåller användbara tips för att undvika att göra fel när du täcker ett logghus med klädplatta.

Typer av foder som byggmaterial

De viktigaste egenskaperna som bestämmer foderets popularitet som en typ av finish är enkelhet och snabbhet för installationen, liksom ett naturligt utseende, vilket gör det möjligt för dig att snabbt och väl utföra ett trähus utanför.
Sortimentet på byggmaterialmarknaden varierar. Först av allt är det bestämt av vilket material väggpanelen och dess bearbetning behövs, vilka fästelement behövs.
Förutom ovanstående fördelar är träpanel en naturlig ljudisolator och har en låg värmeledningsförmåga. Skydda husets inre utrymme från yttre buller skapar huset med klädbräda ett ytterligare lager av värmeisolering.
När du väljer träet från vilket väggpanelen är gjord, var uppmärksam på dess kvalitet. Så att det inom den närmaste framtiden kommer sprickor på ytan, ska timets fuktighet vara under 15%, brädorna väljs utan maskhål och påverkas inte av mögelsvamp. Närvaron av ett stort antal knutar i en grupp av trä minskar den färdiga produktens mekaniska hållfasthet.

Men oftare sheathe huset utanför med paneler av plast eller metall sidospår och jämnplåt av stål. Det finns ett antal skäl till detta:

 • Lång livslängd hos ett konstgjort eller metalliskt material som dessutom skyddar trästrukturen med ruttning.
 • Motståndskraft mot yttre faktorer (temperatur extremiteter, nederbörd, exponering för sol UV-strålning), upprätthåller presenteras under lång tid;
 • Utmärkt hygrofobicitet;
 • Låg brännbarhet i plast, vilket säkerställer säkerhet vid brand.

När det gäller träfoder är plastpaneler billigare och kräver dessutom inte ytterligare bearbetning för att skydda mot fukt och skadedjur, men är mottagliga för mekanisk stress, från vilka bulvor, repor kvarstår på ytan och kan inte klara fastigheten av ytterligare dekorativa element.
Innan du klappar ett trähus utanför med en klädbräda, välj vilken typ av profil du arbetar med. Följande sorter erbjuds:

 • Lugn, vilket ger fullständig osynlighet av anslutningsfogarna och en platt yta av huden.
 • Typfodral ”amerikansk”, vilket möjliggör installation av brädor överlappar varandra;
 • Euro-fodrar med höga ventilations- och dräneringsegenskaper på grund av fästning av ”spårtorn”
 • Blockera huset med en konvex yta, utseendet på huden som är en sidospår i form av en stockar;
 • Enkel panel – imiterat timmer.

Det är viktigt att skära en timmerstuga på utsidan med klädplatta för ytterväggar som är mer resistenta, så det rekommenderas i affären att uppmärksamma panelernas tekniska egenskaper.

Enhetskasser

För att skära ut ett trähus utanför med trä eller plastplåtar, monteras manteln först, dvs ram där panelerna monteras direkt. Kassen är tillverkad av trä eller metallprofil med en tjocklek av 27 mm och en bredd på 60 mm.
Mantelanordningen är monterad både vertikalt och horisontellt. Detta påverkar främst layouten på plåtpanelerna, vilka är monterade vinkelrätt mot ramstyrningarna.
Innan monteringen av basen monteras är det viktigt att först behandla väggarna med antiseptiska och brandskyddsmedel för att skydda mot råtta och eld och för det andra att placera en ångspärr på väggarna av takmaterial, asfalt, aluminiumfolie eller plastfilm.
Installation av lathing utförs enligt följande algoritm:

 1. Monteringsstödsprofiler;
 2. Fästning längs kanterna av element vinkelrätt mot delarna av batten;
 3. Installation och fixering av ytterligare element;
 4. Installation av extra delar runt omkretsen av utskjutande delar av fönster och dörrar;
 5. Montering av monteringsupphängningar för att skapa ytterligare strukturell styrka;
 6. Inrättning och fastsättning av profiler med skruvar i styrningar;
 7. Fastspänning av suspensionerna vid punkterna för montering av profilen i en vinkel på 90 grader;
 8. Fastspända böjda vingar av suspensioner;
 9. Trimning av överskott, utskjutande ovanför profilen, delar.

För att ordentligt skära ut huset utanför, är det viktigt att säkerställa en tillförlitlig fastsättning av nagelprofiler. Detta görs i steg om 15-20 cm. Om väggytan är ojämn är det nödvändigt att använda underlag för fästelement, annars kommer profilerna att böjas.
Efter att ha etablerat en ram av trä måste den behandlas med speciella skyddsämnen som skyddar materialet från ruttning, svamp, hög luftfuktighet och utseende av skadedjur av trädet.

Egenskaper av ventilerade fasader

För att skapa en ventilerad fasad, bygger de en rattgitter och väljer material för ventilationsfasaden. Valet av denna design kommer att ge naturlig ventilation, och om du dessutom slår ut husets vägg utåt med en penoplex eller annan isolering, vilket ökar byggnadens isolerande egenskaper.
Även utan isolering har skapandet av krockkudde en positiv effekt på:

 • ökad isolationsnivå, minskad energiförbrukning för uppvärmning med mer än 25%;
 • förlängd livslängd (upp till 50 år) på grund av det ursprungliga installationsprogrammet, vilket neutraliserar effekten av termiska deformationer som orsakar sprickor på klädmaterialet.
 • motståndskraft mot hög luftfuktighet
 • ytterligare skydd av stödjande strukturer
 • användning av ytterligare arkitektoniska och designlösningar på fasaden;
 • montering på typer av ytor från trä eller metall till tegel och betong.

Att skära ut byggnaden från utsidan med material på en gitter är en rimlig lösning för våra väderförhållanden.

Typ av monteringspaneler

Det finns flera sätt att fästa panelerna, men alla ger möjlighet att gömma fästena, vilket gör att du kan bada ett bad, hut eller annan byggnad utan sikt på fästet.
Särskilt ofta är speciella spårklämmor – klämmor – som är fastsatta med skruvar eller spikar till kassen, avsedda för montering av träfoder. Kleimer pressade fast panelen till väggen och är osynlig efter installationen av nästa del.
Använd också naglar, den gamla och tidskrävande metoden, eller dekorativa skruvar, som säkert sätter fast panelen på ytan. Denna monteringsmetod låter dig demontera eller byt ut klädseln om det behövs.
PVC-paneler är som regel fastsatta med häftklammer, avfyrade från en speciell bygghäftare. Med den här metoden kan du snabbt skära ut husplattan utanför.

Av de två beskrivna materialen måste man välja en. Traditionell foder kräver betydande tid och vissa färdigheter och ger också extra kostnader för att bearbeta paneler från effekterna av yttre faktorer. Det bör noteras att fodret är resistent mot mekanisk stress.
Användningen av plast minskar installationstiden för panelerna, sådana paneler är lättare och billigare.
I alla fall är det viktigaste att följa alla nyanser av installationen och köpa kvalitetsmaterial till fasadbeklädnaden. Det här låter dig få ett resultat som kommer att glädja ögat under lång tid.

Inga relaterade inlägg.

Spela in navigering

Mantelplatta utanför huset: en fasad process

På bilden – början av arbetet på trimmen av huset träpaneler

Att täcka klädbräda utanför huset är ett utmärkt val för dem som väljer att förbättra husets exteriör, eftersom en sådan dekoration kommer att förändra sitt utseende. Dessutom kommer användningen av eurolining som mantelmaterial att förbättra isoleringsegenskaperna, särskilt ljud och värme.

Den här artikeln kommer inte bara att berätta hur man klä husklapplattan utanför, men hjälper dig också att välja rätt material.

Typer av råpaneler

Totalt finns det två huvudtyper av foder, beroende på råvarorna – trä och PVC. Prata om vilket alternativ som bör föredras, och hur plast skiljer sig från trä. kan bara studera sina funktioner.

Sheathe huset kan vara plastpaneler

Egenskaper av plastfodral:

 • lång livslängd (ingen ruttningsprocess)
 • inget behov av vård;
 • Extern plastfodral utsätts inte för miljöpåverkan.

Egenskaper av träfoder:

 • elegant design;
 • hög ljudisolering prestanda;
 • värmeledningsförmågan är låg.

Gjuten trä

Foder av trä, även känt som foder för yttre dekoration, kan delas in i ett enkelt alternativ och eurolining. Separationen tar hänsyn till användningen av uppskattade data för jämförelse med allmänt accepterade standarder.

Huvudstandarden för tillverkning av detta material – GOST 8242-88, utomlands DIN 68126. Samtidigt skiljer sig importindikatorerna något från ryska på grund av yttre indikatorer på trä, mer avsiktliga geometriska egenskaper, vilket inte bara kan leda till att priset på materialet är betydligt högre.

Tillverkaren är skyldig att ange att produkterna överensstämmer med regleringsdokument.

Grunderna för att välja eurolining

Innan du väljer material för plätering, bör du lära dig några regler:

 1. För att undvika ytterligare deformation av materialet, vilket uppstår som ett resultat av torkning och leder till sprickbildning, bör du välja vilken typ av foder, vars luftfuktighet ligger i intervallet från 10 till 15%;

Fuktmätare för fukttest

Tips: Be säljaren att bekräfta den deklarerade luftfuktigheten – om han vägrar, finns det anledning att tänka på huruvida köpet är lämpligt.

 1. Var noga med att inspektera materialet för närvaro av maskhål och främmande fläckar.
 2. Antalet knutar i det valda materialet ska vara minimala.

Var uppmärksam! Klädhöljets utsida på utsidan bör vara gjord av ett material som är framställt av barrträd, eftersom lövträ (ej räknar) är inte lämpligt för yttre beklädnad.

Koniferer är föredragna

Installationssteg

 1. Fastspänningsångar;
 2. Installation direkt till ramen;
 3. Installation av värmeisolering;
 4. Genomförande av vattentätning;
 5. Konstruktion av ramen för den andra;
 6. Exteriör klädbräda .

Ursprungligen bör du välja ett material som ska fungera som ångspärr, vanligtvis används takmaterial, aluminiumfolie eller till och med vanlig polyetenfilm för detta ändamål.

Polstretångspärrfilm

Förutsättningen är förekomsten av ventilation av fasaden av huset, för vilken ångspärren är spikad direkt på skenorna fastspikade mot väggen. Reiki ska monteras på ett avstånd av en meter och deras bredd ska vara ca 2,5 centimeter. För ytterligare ventilation görs hål (20 mm) längst ner och upp mellan lamellerna.

Raminstallation

Ramen kan tillverkas med egna händer från brädorna och säkra dem till byggnadens vägg i upprätt läge. Tjockleken på brädorna borde vara i intervallet 40-50 mm och en bredd på ca 10 cm.

Avståndet mellan brädorna bör lämnas mindre än bredden på isoleringsskikten med 1-2 centimeter.

Installation av värmeisolering

Värmeisolering placeringen är ett ytterligare steg, vilket kräver att du klipper huset med klädplatta utanför.

Det sker genom följande steg:

 • Installation av lager av mineralull sker utan luckor mellan dem;
 • För att uppnå detta måste du lägga två lager mineralull samtidigt, 50 mm tjock;
 • Huvuddragen hos murverket – de nedre plåtarna är täckta med mitten av det övre lagret, men på grund av den naturliga elasticiteten behövs inga ytterligare fästelement, vilket kan ses från bilden.

Vattentätningsinstallation

På bilden – användningen av vattentätningsmaterial

 • För att förhindra att fukt kommer in i huset, bör en vattentätningsfilm installeras, vilken är monterad ovanpå värmeisoleringsskiktet;
 • Fästning av filmen genomförs genom att byggnadsfästena till brädorna
 • Om du lämnar en överlappning på ca 5-10 cm borde du klistra fast den med scotch-tejp, vilket gör det möjligt att få den bästa effekten.

Varning! För att få det perfekta förhållandet, läggs hydrofilm slät sida mot isoleringen.

Installera ramen under efterbehandlingen

Enligt stegen som nämnts ovan är nästa steg att installera den andra ramen.

 • På brädorna i den första ramen ovanpå hydrofilmen borde vara spikade lameller. Deras tjocklek ska vara 2-3 cm, bredd 0,5 mm. Detta möjliggör extra ventilation och kondensatavlägsnande på hydrofilm;

Ramens ram under panelen

 • För att förhindra att gnagare och insekter kommer in i utrymmet nedan bör det blockeras med ett metallnät.

Avsluta det yttre skiktet genom foder

Det sista steget är klädsel:

 • Processen börjar med förberedelse av brädor av önskad längd, bör börja från botten, med startbrädet som har spåren upp, en förutsättning är att använda nivån för att säkerställa sin nivåposition;
 • Efter att ha övertygat om att styrelsen är fast, är det nödvändigt att fästa det med naglar (clips). Arbetsstycket ska alltid vara jämnt innan det fästs.

Klämma klämmor

 • Därefter kommer installationen av det andra arket på fodret på standardsystemets spårtorn. Till torn överst på brädet kom in i spåret i botten, du borde använda en trähammare;
 • Efter det att du har fastnat det andra kortet, sätt in resten.

Några av redigeringshemligheterna presenteras på bilden.

Efter att foder utsidan har genomgått fullständig installation, fortsätt till vertikala fästning av brädorna i hörnen av brädorna. Här är det obligatoriska ögonblicket närvaron av en överlappning, när man kommer till en annan.

Fönsterkranar är gjorda längs en liknande väg, pedimentet är oftast pläterat genom horisontell fästning av brädor. Först efter avslutningen av hela pläteringsprocessen bör du börja måla.

En analog av enkel målning kan vara en beläggning med en speciell vätska, som är impregnering för foder ute. Det låter inte bara skydda trädet från yttre påverkan, inklusive insekter, men bevarar också träets naturliga färg. Se även vilka egenskaper som har målat foder.

Börja med enkel målning, du bör observera några nyanser:

 1. Hela ytan är förbehandlad med en slipmaskin. Det kräver närvaro av en fast sandpapper (korn 40-25-80 eller 120);
 2. Vid användning av oljemaling är det nödvändigt att applicera linolja i två lager, och färgen bör appliceras först efter att den har torkat helt.

Trots det faktum att alla kan utnyttja möjligheten att skaffa ett hus med klädplatta på utsidan kräver denna process vissa fysiska och tillfälliga kostnader. En bra analog träträ kommer att vara plastfodral.

På vår sida kan du hitta ett stort antal videoklipp som gör att du kan göra vissa värdefulla tips och stegvisa instruktioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *