Överlappar

Sheathe House Metal Siding gör det själv

För metall är det 1,9×10 -5 / o C och för polyvinylklorid (50) · 10 -6 / ° C.

Utgångsnivån är fastsatt i 300-400 mm steg.

2. Installation av komplexa interna och externa hörn samt komplexa H-kontaktdon

Om du föredrar att använda komplexa extraelement till metallskärning – då ska de installeras efter startfältet. Ställen på monteringsskruvar eller naglar – 200-300 mm. Detta beror på det faktum att delarna har en ganska komplicerad struktur (geometri) och för att säkerställa deras tillförlitliga fastsättning, kommer att hjälpa till vid frekventare borrning av självuttagande skruvar.

Sheathe House Metal Siding gör det själv

H-kontakt komplex H-kontakt komplex

Hörnet är externt svårt

Hörnet är internt svårt Hörnet är internt komplext

Bra att veta. Vinkelstorleken kan variera beroende på tillverkare.

Installationen av H-kontakten och komplexa vinklar visas i figuren.

Installera H-kontakt och komplexa hörn

Materialet är förberedt för webbplatsen www.moydomik.net

Rådet. Som regel används vid montering av metallfasade enkla vinklar, eftersom De är mycket billigare, enklare att installera, lätt att byta om det behövs.

Dörr- och fönsteröppningar är också inramade på detta stadium. För detta ändamål används en lutningsplatta eller ett platband och en ebbar.

Lutning eller platband Lutning eller platband

Low Tide Plank Low Tide Plank

Klädsel av fönster och dörröppningar Bredden på höljet beror på öppningens djup och sidans tjocklek. Den låga vattenstången är monterad längst ner på fönstret.

Försök montera alla remsor på samma nivå, vilket ger en vacker utsikt över fasaden på huset.

Bra att veta. För att förlänga baren räcker det med att lägga toppen på botten med en överlappning på 25 mm.

3. Montering av vanliga metallplattor

Installationen av metallmetallfasader är identisk med installationen av vinylpaneler. I närvaro av komplexa hörn sätts en stång mellan dem och fixeras på startstången med självgängande skruvar. På samma sätt är monterade och de återstående remsorna. Installationssteget är 200-300 mm.

Rådet. Nästa rad paneler installeras på föregående tills låset klickas med spänning. Om det behövs kan bandets nedre del binds upp med en hängmall.

Fästelement Fästelement bättre också mitt i nagelhålen.

Sammansättningen av remsorna sker med hjälp av en komplex H-kontakt eller en enkel spärr.
Om du inte planerar att använda H-kontakten och överlägget kan du montera remsor av material överlappar varandra. Samtidigt är det viktigt att skära av låset från en panel för att säkerställa en tillförlitlig anslutning.

Överlappningen ska vara minst 25 mm för att förhindra att smuts och fukt inträder.

Användbar rådgivning. Ständigt övervaka horisontalen på de installerade lamellerna med hjälp av byggnivån. Gör det optimalt varje tredje rad.

Om du inte installerade komplexa hörn monteras panelerna på startremsan. En remsa är skuren i samma längd som rammens bredd under metallkanten. Enligt resultaten kommer du i stället för hörnfogarna att ha stötfogar, som sedan stängs med enkla hörn.

Fästning av det sista kortet är följande: den näst sista raden av paneler är monterad, sedan efterbehandlingsstången. Sedan skärs den resterande remsan till önskad längd, hängs på låset tills den klickar och leder till böjning av målstången.

Finishing plank Finishing plank

4. Installation av enkla hörn och H-kontakt

Enkla extra element monteras direkt på metallsidans framsida.

H-kontakt enkel, patchplatta eller splat N-kontakt enkel, patchplatta eller splat

Det yttre hörnet är enkelt Det yttre hörnet är enkelt

Det inre hörnet är enkelt Det inre hörnet är enkelt

Montering av ett enkelt yttre hörn visas i figuren.

Rådet. Till skillnad från vinylskivor, kan ytterligare element för metall beställas som du behöver. Den enda längdgränsen. Alla är maximalt två meter, den här begränsningen åläggs av en böjmaskin. Men du kan göra dem i någon konfiguration. Det viktigaste är att den totala bredden på alla sidor av remsan inte överstiger 1250 mm (bredd av metallplåten). Eller 2000, men längden på remmen blir 1250 mm.

För att fästa enkla tilläggsdelar används galvaniserade självgängande skruvar med en packning. De borras genom metallen, så det är bättre att välja skruvarna i färgen på panelens framsida.

Rådet. Skruvarna är lätta att skruva bort, så du kan använda nitar. I detta fall tränger niten inte in i metallen, men är monterad i ett förborrat hål. Diametern måste vara större än niterns diameter med 0,1 mm. Längden på en nit som rekommenderas av yrkesverksamma gör 6 mm.

Höjden av fästelement i hörnet beror på dess bredd, men vinkeln är monterad på varje sida och är nödvändigtvis i ett rutmönster.

Om plankbredden exempelvis är 500×500 mm, ska fästhöjden vara 500 mm. Och om plankbredden är 700×700 mm måste fästena monteras var 400 mm. Ju bredare linjen är desto svårare är det, desto oftare behöver du fästa den.

5. Montera soffit metallfäste

Spotlight utan perforering Spotlight utan perforering

Soffit är vanligtvis monterad på vågräta ytor, vända nedåt – överhäng, hörn, pediment.

Installationsprocessen visas i bilden (2 alternativ).

Typer av föreningar visas i figuren.

Typer av metallskiktföreningar

Montering av metallfasad under stocken

Nytt på marknaden – Metallplattor imiterar timmer, logg och blockhus.

Metallskärningslista Metallskärningslog

Montering av metallfasad under stocken

Enheten av hörn liknar arrangemanget av hörn under en metallplattform.

Montering av metallskivor – Enhetsvinklar

Metallsidor av trä Metallsidor

Montering av metallfasad under träet

Vinklarna är monterade på samma sätt som i de två tidigare fallen.

För dessa två typer av sidospår är både horisontal och vertikal fastsättning lämplig.

Montering av metallfäste – video

Vi hoppas att från instruktionerna här har du fått omfattande svar på frågan om hur man monterar metallspår med egna händer. God installation!

Så här gör du att du gör det själv

För att slutföra fasaden på huset används allt oftare metallfasad. Den består av järnplåt med en tjocklek av 0,5 mm och en längd av 0,5 till 6 meter, av olika former, med en polymerbeläggning applicerad. Plåtar kan också vara gjorda av aluminium, men de har inte hittat sådan popularitet på grund av inte tillräcklig styrka.

Siding finns i flera former: singelbräda, skepp eller julgran, och även i form av en logg (blockhus). Paneler kan ha både en jämn yta och strukturella (under ett träd). Olika utskrifter kan också appliceras på metallfasad, vilket gör panelen till ett riktigt träd med knutar eller natursten.

Precis som alla typer av siding, är metallfasning färdig med olika dekorativa element. De i kombination med huvudpaneler ger strukturen ett vackert och komplett utseende.

Det är möjligt att montera metal sawig med egna händer när som helst på året, till skillnad från vinyl eller plast vid låga temperaturer, bryter den inte och bryts inte. Praktiskt taget ändras inte färg (tappar inte i solen).

Obligatoriska verktyg

För att avsluta huset med metallfäste behöver du ha en uppsättning av följande verktyg:

Roulette – för exakt mätning av paneler och extra element

Kvadrat och markör – för att få fram och markera en klar rät vinkel

Hacksåg och sax för metall – för skärning av sidospår och jämn kant

Konstruktionsnivå – för att observera vertikal när du monterar batten och horisontellt vid montering av sidospåren

Hammerborr – vid betongväggar för borrning av hål

Skruvmejsel – för att montera sidospåren på lådskruvarna.

Monteringskasser

Det mest avgörande och svåra steget i att avsluta huset med en sidospår är att installera batten. På hur mycket kvalitet det kommer att göras, på hur mycket enklare och mer korrekt kommer installationen av siding.

Markerar väggen under parenteserna.

Kassen görs strikt vertikalt från trästänger eller metallprofiler. När det gäller hållbarhet har den galvaniserade metallprofilen givetvis en fördel. Den är L-formad och är fastsatt på väggen med justerbara fästen. Det rekommenderas inte att använda en profil avsedd för montering av gips, eftersom den är för tunn och kan inte motstå lasten från metallfäste. Innan fästena fixeras görs en märkning på väggen, och hålen på den önskade diametern för klämmor eller förankringsbultar borras. Fästena har olika längder och installeras på grund av deras ojämnheter i väggen.

För ytterligare isolering av husets väggar mellan kassen passar isoleringen, som är fäst vid väggen med plastsvampar och ångspärr stängt.

Siding installation

Efter installationen börjar batten att installera dekorativa element: hörn, ebb och sluttande lameller. För att installera dessa element korrekt med egna händer måste du använda byggnivån.

Steg tillbaka från en lågvatten om en centimeter, en inledande nivå är monterad, till vilken panelens nedre del är fast, och toppen är fastsatt med en skruv med en pressbricka till lådan. Skruven spänner inte hårt, men lämnar ett litet gap på 1 mm för eventuella värmeutvidgningar av metallen. Mantelfodring gör det själv uppåt. Vidare monteras panelerna på samma sätt mellan sig och kassen till toppen. Varje 2-3 rader kontrolleras rutans horisontella position regelbundet. Sammanfoga av den sista raden av sidospår vid taket är stängd med ett speciellt dekorativt element. Oavsett form av panelen är installationsprocessen för sidospår alltid densamma.

Installation av metallfasad med egna händer är inte alls en svår uppgift och kommer att ge många positiva känslor från arbetet.

Efter montering av huvudskivorna utförs slutändningen av fönstret och dörröppningarna med dekorativa element.

Det är värt att komma ihåg. Metallskärning ska inte skäras med en kvarn, eftersom det skyddande målade skiktet när det upphettas brinner ut och sidospåren börjar rost på denna plats.

Montering av video-metallfäste

För att inte klippa sidospåren igen kan de beställas vid produktion av önskad storlek. Men dekorativa föremål är tyvärr tillgängliga i en viss storlek.

Huset, som är täckt av metallfasad med egna händer, ser inte värre ut än ett hus dekorerat med naturmaterial, och när det gäller livslängd kommer de att ge dem en påtaglig huvudstart.

Livslängden på metallfasad enligt tillverkare minst 50 år.

Gör-det-själv metall montering

För närvarande blir metallfasad väldigt populär tack vare det faktum att det är ett material som kan ge en pålitlig, slitstark och slitstark ytbeläggning för huset. En av de mest framträdande företrädarna för denna trend, tack vare dess naturliga och estetiska utseende, är produkter som efterliknar en logg. Med hög resistans mot de möjliga effekterna av miljöfaktorer kräver det presenterade materialet inte regelbundet underhåll.

Relevansen av användningen av en sådan produkt beror bland annat på tillgänglighet och enkel installation. I den här artikeln kommer vi att beskriva hur man gör metallfasad med egna händer (för timmer, logg), ge steg för steg instruktioner och visa även diagram, foton och videor.

produktion

Materialet i sig är tillverkat av galvaniserade stålplåtar behandlade med en polymerkomposition som simulerar en kalibrerad logg. Produktionen av sådana produkter är baserad på att man tillämpar ett mönster på profilen med hjälp av tekniken ”Printtech” (fotoförskjutning), vilket ger en realistisk, så nära som möjligt, naturfärgad trädkropp. Metallfasad på marknaden är fylld med sitt färgområde och släpps i rullar med en arkbredd på 188 mm, en profilhöjd på 31 mm och en längd av 80 till 800 cm.

Verktyg och förbrukningsmaterial

Sheathe House Metal Siding gör det själv

Alla byggnadsoperationer och materialtyp inbegriper användningen av enskilda verktyg och komponenter. I vårt fall kommer genomförandet av de planerade planerna att kräva förberedelse av följande verktyg och tillbehör:

 • galvaniserade skruvar med en pressbricka;
 • Dowel-naglar;
 • konstruktion nivå och roulette;
 • Bulgariska eller saxar för metall;
 • skruvmejsel eller borra med en uppsättning bitar och borrar;
 • trappstege.

En viktig estetisk funktion i husets utsmyckning genom metallfäste spelas av ytterligare delar: inre och yttre hörn, sluttningar, dockningsremsor, start- och slutföringsguider, vars användning gör det möjligt att ge byggnaden en allmän fullständighet och ett snyggt utseende.

Förberedande aktiviteter

Före varje byggnadsarbete kommer det att vara användbart för varje person att studera koncept som installationsanvisningar och praktiska råd från professionella hantverkare, baserat på vilken steg-för-steg-montering som kommer att utföras i framtiden.

För att kunna fortsätta med installationen av metallfasad är det först och främst nödvändigt att analysera ytan på vilken den efterföljande fästningen kommer att utföras och för att fastställa dess styrka och tillförlitlighet. Genomförandet av uppgiften uppnås genom visuell inspektion av väggarna för närvaro av yttre föremål, mögel eller fristående skikt av gips, i vilket det är nödvändigt att utföra sin extraktion och bearbetning.

Annars kan beredning av ytbehandling av dålig kvalitet bidra till ytterligare deformering av arken och deras förstörelse vilket innebär att reparationer och monetära kostnader ska genomföras.

Application markup

Efter att ha bestämt materialet innan väggarna fixeras ska väggarna rengöras och markera dem. Ursprungligen, med hjälp av kvast eller kvast måste du ta bort rester av damm och smuts från framtida yta. Samtidigt, för att förenkla tillgången, är det användbart att använda en stegladder eller en skog. Dessutom kommer de presenterade anordningarna att vara användbara i framtiden vid genomförandet av installationen av vända ark.

Efter att ha avslutats med denna händelse ska framtida yta dras med horisontella och vertikala linjer på ett avstånd av 50-70 cm i förhållande till varandra, och skärningspunkten för dessa styrningar kommer senare att bli platser för parenteser.

Korrekt märkning är en pant av hållbar och slät yta, därför bör applikationen kontaktas med särskild försiktighet, inte glömma att använda byggnivån och mäta samma intervaller varje gång.

Placering av konsolstöd

Placering av konsolstöd

Monteringen av fästena utförs längs hela ytan omifrån från botten till toppen, med hänsyn till ett antal viktiga punkter:

 • Beroende på vilken typ av yta som trimmas monteras vi med 40 mm självuttagande skruvar eller ankarbultar.
 • fortsätt till placeringen av anslutningsremsor – i regel består dessa produkter av perforerade metallplåtar som innehåller genom sticklingar av specificerade storlekar och anordnas i en viss sekvens; i vårt fall, eftersom metallplattformen är planerad att vara placerad under stocken, är styrprofilerna anordnade vertikalt och fastsatt i fästena med självgängande skruvar 4.2 × 16 mm;
 • styrningarna är installerade på ett sådant sätt att det finns ett mellanrum på minst 10 mm mellan dem
 • längs omkretsen av fönster och dörrar installerar vi dessutom styrskenor;
 • I byggnadens hörn utförs installationen av profilen med hänsyn till efterföljande fixering av hörnstavarna.

Naturligtvis kan ett alternativ till metallfästen enkelt göra trästänger, vars kostnad är flera gånger mindre, men metallprodukter har ett antal signifikanta fördelar, vilket eliminerar efterföljande deformation av ytan och säkerställer pålitlig drift.

Installation av isolering

För att placera fasader med isolering placeras plåtarna av valda material nära varandra utan ytterligare luckor. I fallet med flera skikt av skiktet på skivan installeras i skarvning av lederna. En vindbeständig membranfilm är belägen på utsidan och alla lager är fixerade med hjälp av skålformade klämmor. När du installerar detta element är det viktigt att hålla avståndet mellan isoleringen och sidospåren, som borde ligga i intervallet 25-30 mm.

En annan alternativisolering – basaltull. Namngivna material finns i rullar, vilket förenklar installationsproceduren. Dessutom, till skillnad från skummet, som är den billigaste typen av isolering, gör råmaterialet från basalt att ytan kan andas och ger den nödvändiga ventilationen.

Det här materialet är särskilt relevant när du gör ett trähus, eftersom det är träet som kräver regelbunden ventilation för att undvika utseende av sniglar, mögel och svamp.

Inför installationen

Denna händelse börjar med placeringen av startplattan, vilken är utgångspunkten och utgångspunkten för den efterföljande installationen av sidospåren. När du fixar det är det viktigt att du använder byggnadsnivån och mät noggrant varje millimeter, eftersom den minsta avvikelsen från vertikalen kan leda till att hela vändytan blir krökt.

Metalsidor under trädet

Skivorna är fastsatta med hjälp av metallfästen, skruvar och skruvar, beroende på tillgängliga förbrukningsmaterial. När du placerar panelerna ska du inte installera dem tätt i förhållande till varandra, men lämna ett gap på 2-3 mm, vilket säkerställer efterföljande justering av de installerade ytorna.

Typiskt börjar installationen av ”blockhouse” av siding-typen utföra från centrum, som gradvis flyttas till hörn av byggnaden. Vid kontaktpunkter upprättas mellanliggande remsor, såväl som yttre och inre hörn. Sammanfattningsvis är målbaren fixerad, och den allmänna fasaden av huset liknar ett ”naturligt trähus”.

Som du kan se, installationen av metallfasad under loggen – ett effektivt och relativt överkomligt sätt att utföra en unik isolerad och estetisk fasad. Vid korrekt genomförande av alla operationer kommer detta material att fungera under en betydande tidsperiod och skydda ditt hem från de skadliga effekterna av den yttre miljön.

I den här videon kan du lära dig om de komplicerade sätten att installera metallfäste:

Diagrammen visar detaljerna om installationen av metallfäste:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *