Skelett

Skelett hozblok gör det själv

Stiftkällan efter härdning av betong läggs ut under konstruktion av skumbetong eller tegelstenar. Under konstruktionen av stöd av den erforderliga typen läggs ankare för att därefter fixera ramskuren i stället för dess lägre bindning.

På pelarna staplade ruberoid trim för att förhindra ruttning av trädets ram. Nu anses scenen för att skapa den grundläggande grunden överföras och det är möjligt att engagera sig i ytterligare konstruktion.

Skelett hozblok gör det själv

Kräver noggrannheten vid byggandet av pelare. För att göra detta, sätt ett bräde på ett antal pelare platt och justera nivån. Om det finns fel måste de åtgärdas genom att monteras på toppen av stolpen. Kontrollspecifikationerna utförs genom att placera brädan längs de korta och långa raderna.

Baselementet placeras på en kolumnär, förinriktad grund. Om inga ankare lagts under pelare, så används träet redan på plats och poäng för fästhål är märkta. Monterad ovanpå timmerramen, fylld med vanliga stockar. Ett golv av OSB, brädor och tjock plywood läggs på dem. Det är nödvändigt att lämna luckor på 2-3 mm med förväntan om linjär temperaturutvidgning.

I enlighet med måtten är frontväggen monterad och fixerad med tillfälliga klackar, sedan sido och bakre. När du utför rätt skärning kommer det att resultera i konstruktion av en ramskiva med samma höjd på väggarna. Annars kommer byggnad eller arkivering att krävas. Om du tvivlar på arbetets lojalitet kan väggarna monteras med separata element som har en liten marginal i längd. Därefter fästs överst på ställen med hjälp av en tillfällig sele. Tillgängliga rester efter konstruktion skärs av vid övre gränsen.

Överdelen är monterad i två rader på ändarna av rackarna. Vid användning av en tillfällig tavla för anpassning måste den avlägsnas. Stationär rörledning är installerad så att ledningarna i raden som ligger nedanför är blockerade.

Cantileverramen är monterad från små stolpar, vars toppfilm är filmad i önskad vinkel för att skapa en ramp. Lutningen måste ställas i förväg, genom att man ritar ett takschema i form av en rektangulär trekant.

En mantelmall bildas från brädet, ämnet appliceras på installationsplatsen. Det är värt att komma ihåg att längden på spärren ska vara försedda med bakre och främre överhängen.

Rafterbenen skärs, placeras på ställen och fästs med metallhörn. De är monterade på en kontinuerlig kista med ett vattentätande material och ett takskydd: speciellt profilerat stål, metallplatta mm

När ramskuren är klar med egna händer är den täckt med sidospår eller annat lämpligt material.

Vidare bildas dörrarmet, dörren med låset sätts. Cantileverramen är stängd inifrån med ett nät.

Takstänger för en sluttning

För att bygga en ramhylla gör-det-själv med ett lut-till-tak, används truss-klara system för att säkerställa säkerheten och bekvämligheten av utförandet. Huvudaktiviteterna för produktion av moduler på fast mark i en avslappnad atmosfär.

Butikerna är metall eller träkrokar, som bara behöver sätta och fixa på taket. Men på grund av detta kommer byggkostnaderna att öka något.

Med självständig produktion är det lättare att övervaka dimensioneringsnoggrannheten och eliminera brister på platsen än att ansluta, bygga upp eller släcka något i höjdled. Kvaliteten på byggnaden ökar markant på grund av bekväma arbetsförhållanden.

Fördelar med att använda takstolar

Ramskuren med ett ensidigt tak av takkrokar har fördelen att väggarna inte överförs från den triangulära stängda modulen, vilket negativt påverkar sådana stödstrukturer. Sålunda fördelas dragkraften i taket självt utan att överföra lasten till byggnaden.

Men den här metoden är inte idealisk. Det är vanligt att skapa byggnader med ett litet område, eftersom utan ytterliga element kan spännstrianglarna sträcka sig över högst 7 m och inte mer än 24 m med stöd i form av hållare.

Monterad gård på ramen, vars väggar har samma höjd. Allt är extremt enkelt. Modulerna är tillverkade av trä till den förutbestämda storleken. Den modulära triangeln har en höjdpunkt på häftfoten, i vissa fall kan det vara ett stödelement, på vilket hävarmen ligger. Det fungerar som en golvbalk. Funktionerna i balkramen, som består av karmens ändelement, utförs av ett kort ben.

Det är nödvändigt att skapa en ritning med beräkningar innan man bygger en ramskiva och för att börja göra trianglar från spjäll. Om en gård är gjord för efterföljande fixering av spärrar på hypotenusen, avlägsnas triangeln utan att ta hänsyn till överhänget.

Skelett hozblok gör det själv

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Skelett hozblok gör det själv

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

Konstruktion av ramhyllor

Som en ekonomisk byggare använder trädgårdsmästare främst ladugården. Verktyg, lager, gödningsmedel och annat material lagras i denna byggnad. En sådan struktur kan göras för att beställa. Men en ramskiva med egna händer blir billigare. Om stugans ägare har tillräckligt med ledig tid, kan han snabbt bygga byggnaden.

Utseende av en klassisk ramfågel

Gör en grov uppskattning i förväg för att veta hur mycket byggandet av en ekonomisk struktur kommer att kosta.

Den första etappen av arbetet

Innan du börjar förstå hur man bygger en ramslad ska man göra några steg. Konstruktionen måste börja med att bestämma placeringen av utbyggnaden på platsplanen. Det är bättre att inte fokusera på ladan och gömma den bakom lanthuset. Tillvägagångssättet för ladugården ska vara ledigt: du kan inte rubba upp det eller plantera det med växter. Det rekommenderas att tänka på att göra en väg till den från bostadsbyggnaden.

Då även i dåligt väder blir det bekvämt att närma sig skuren för att ta det nödvändiga verktyget. Ritningen och byggprojektet är ett viktigt dokument som innehåller alla huvudpunkter i framtida konstruktion. Det kan vara standard eller individuellt. Projektet beställs i byggnadsorganisationerna eller ritar sig.

Utkast ram ram med vedhuggning

Tänk på några tips om hur man väljer rätt ställe för ladan:

 1. Byggnadskonstruktion är bättre att göra på en kulle. Då är strukturen inte hotad med smältvatten på våren, eller det kommer inte att vara vatten i det efter stort regn. Konstruktionen kommer att betjäna ägarna längre.
 2. När du gör ett projekt kan du ange bredden på ingångsdörren beroende på storleken på den bil du använder för trädgårdsarbete.
 3. Om du är nybörjare och inte har gjort byggnadsarbete tidigare, ska du överlåta projektet till proffs i denna bransch. Priset på en sådan tjänst är mycket lägre än de kostnader som är oundvikliga om planen utarbetas felaktigt och byggnaden kommer snart att kollapsa.
 4. Material för byggande av hjälpanläggningar kan vara nästan alla: brädor, skenor, OSB-plattor. Basen kan vara en remsa grund, prefabricerad, kolumnar och monolitisk att välja mellan.

Täcker väggarna på en ramskiva med OSB-plattor

Projektet speglar det bästa alternativet baserat på egenskaperna hos en viss webbplats.

 • Formen på gårdens byggnad varierar. Skår är kvadratiska eller rektangulära. Strukturen kan vara som ett skurtak. och ridge typ. Material för taket, välj något, baserat på egna preferenser och ekonomiska möjligheter. För att täcka taket lämpligt professionellt ark, skiffer, kakel. Budgetalternativen inkluderar takfilt eller polykarbonat. Priset på de senaste materialen är tillgänglig för alla som vill starta individuell konstruktion på sin sommarstuga.
 • Projektet kommer att göra det möjligt att bestämma inte bara utseendet och inredningen av lokalerna utan även kostnaden för byggnaden som helhet.

  Skäl att välja den här designen.

  Det finns ett antal fördelar för inramad uthus:

  1. Det är möjligt att köpa färdiga delar av fabriksproduktionen och om möjligt montera strukturen.

  Måttritning för rammontering

 • Implementera projektet på egen hand är inte svårt. Individuella element monteras på grundval av konstruktören. Varje nybörjare kan hantera den prisvärda och enkla byggnaden.
 • Designens hållbarhet möjliggör drift av den färdiga strukturen under många år.
 • Byggnadshastigheten av byggnaden är en obestridlig fördel med ramkonstruktioner. För att göra en ram av trä behöver vi barer, spånskivor, hörn av metall och en vecka.
 • Det finns inget behov av att skapa ett trussystem, utan vilket du inte kan göra i ett lanthus.
 • Basplockning

  Att bygga en bra ladugård är omöjlig utan att bygga en solid grund. Den plats som är avsedd för konstruktionen av strukturen ska noggrant jämnas. Gör det i steg:

  1. Fukt marken väl och tampa ner den. Vid behov upprepas denna procedur flera gånger. Det är nödvändigt att uppnå fullständig krympning av jorden.

  Ett exempel på en kolumnbas under ramsladen

  Kontrollera hur platt marken är med en lång nivå. Fortsätt till nästa steg endast när du är säker på att allt är i ordning.

 • Strö krossa sandkvist och försegla den.
 • Gör en markering på webbplatsen. Markera omkretsen av det framtida shedet. Montera betongblock i hörnen och i mitten av varje sida.
 • På dem, montera en träram eller skapa en metallram. I det första fallet kommer ramverket att vara prefabricerat, och i det andra, inte eftersom de enskilda delarna måste svetsas ihop. I blocken av betong, gör hål med en perforator och säkra ramen med ankare. För tillverkning av ramramens ramram kan du använda stången 15.x.15 cm.
 • Samla loggar till golvet. När du lägger golvet, se till att timmerna på golvbrädans ram täcker endast 1/3. 10 cm senare går under ramarna av väggarna. Varm hozblok föreslår och bra golvvärme.

  Efter att ha lagt det valsade isoleringsmaterialet täcker du golvet med linoleum.

 • Tvärstången är gjord av virke 15 x 10, och fästningar utförs med hjälp av metallhörn.

  Väggklättring

  1. Sätt pelarna på hörnen. Kontrollera deras nivå och säkra med hängslen. Fäst pelarna i ramen med hjälp av hörnen. Trim överst. Montera ställen runt omkretsen av kolumnens fundament. Glöm inte att de främre pelarna ovanför baksidan.

  Processen att montera taket på en ramskiva

 • Montera dörr och fönsterramar.
 • Gör ytterkanten. Spiken brädorna överlappar varandra. De måste isoleras underifrån med membranisolering. Du kan använda en profilerad kartong. Trim inuti. Lägg isolering och vattentätning och stäng dem med fiberboard eller spånskiva. Om skjulet kommer att användas som kontor eller verkstad, kläd upp muren. Skurken kan fodras upp i ett skikt om en kall struktur är nödvändig, och dubbelskiktsbeläggningen har en varm struktur.
 • Plast alternativ

  När en ombyggnad är brådskande krävs, kan en färdig låda som säljs på marknaden användas. Plastkonstruktion är lättare att montera än konstruktioner gjorda av andra byggmaterial. Du måste vara överens med experterna så att de själva kan göra installationen, om du inte av någon anledning kan vara förlovad i församlingen.
  Kapitalbyggandet kommer att vara i många år, men det har också nackdelar:

  1. Konstruktion tar tid.
  2. Priset på erektion är ganska högt
  3. En person utan arbetserfarenhet måste först lära sig hur en fasad konstruktion av en struktur utförs. Felaktiga åtgärder leder till ytterligare kostnader för arbetskraft och material.

  Om instruktionen inte verkar tydlig för dig, försök förstå den igen.
  Alternativ plastkonstruktion är mycket lättare att montera.

  Fördjupning av ramhölje av plasthölje

  Lätt konstruktion kan betraktas som ett värdigt alternativ till strukturer gjorda av andra material. Plastskuren har alla fördelar med ramkonstruktion. Konstruktionen är enkel att montera och demontera vid behov. Plast skiljer sig från trä: regnvatten eller bevattningsvatten kommer inte att förstöra materialet och kommer inte att orsaka rost. Denna ladugård kan monteras på våren och demonteras på hösten.

  Den är upptagen på sommarstugan enligt reglerna för byggandet av byggnader av denna typ. Skallen borde vara minst 3 m från närliggande stugan och 5 m från vägen.

  Annars görs allt efter ägarens eget gottfinnande: det viktigaste som han var bekväm. Idag kan färdiga produkter målas i olika färger. De har olika dimensioner. Ägaren till stugan hittar lätt en lämplig konstruktion för sig själv enligt hans planer.

  Ritning med storleken på ramskuren för att ge

  Sammansättningen av plaststrukturen utförs snabbt, eftersom bandstommen inte hälls under den. Det är tillräckligt att förbereda en bas av krossad sten eller sand och grus för framtida konstruktion och tampa det bra.

  Takbyggnad

  Bestäm vilken typ av tak som är mer lämpligt för ett skjul:

  Efter det börjar du bygga den valda strukturen. Tänk på exemplet på byggandet av ett skurtak.

  1. Anslut ramställen med ramen. Använd ett metallhörn.
  2. Lägg vattentätning.
  3. Installera lådan. Lägg en takfilt eller ett mjukt tak på den. Fäst den professionella plåten eller metallplattan ovanifrån med skruvar. Kassen är gjord av hyvlade brädor eller balkar för att inte riva när man arbetar med vattentätande material.

  Exempel på barnramskivor

 • Inomhuslådan till taket. På balkarna dra vattentätning. Timmer hamras med långa naglar. Var noga med att bädda in locket i trädet.
 • Urval av takmaterial

  Tillförlitligt tak idag kan tillverkas med hjälp av tillgängliga material. Idag är takmaterial på marknaden representerade i ett stort utbud, och det är inte en svår uppgift att hitta ett lämpligt alternativ för sig själva när det gäller pris och kvalitet. Bland dem anses traditionella skifferark.

  • Rimligt pris. Även personer med låga inkomster har råd att köpa skiffer;
  • Utmärkt bearbetbarhet. Skiffer kan enkelt klippas. Använd det här verktyget i så fall: såg, hacksåg, kvarn;
  • Frostmotstånd Oroa dig inte om termometern visar – 40 grader.

  Alternativ för uppvärmning av en ramskiva

  Det här takmaterialet utsätts inte för låga temperaturer.

 • Enkel installation. Materialet passar perfekt med dina egna händer. Även om en person aldrig har gjort takarbete, utför han själv en högkvalitativ installation. För att göra detta, läs bara instruktionerna.
 • Lång livslängd. Skiffer, ett material som kan tjäna i årtionden.
 • Modern industri producerar flera typer av skiffer, både standard och icke-standard. De vanligaste märkena av takmaterial:

  • HC (enhetlig profil);
  • VO (normal profil);
  • WU (vågig profil).

  Moderna tillverkare lägger till olika färgpigment i produktionen. Slate ark är ljusa. Färg på ytan av produkten bleknar inte över tiden.

  Skillnader mellan skiffer från ondulin

  Ondulin – takmaterial som är ofarligt för hälsan. När det gäller livslängd förlorar det praktiskt taget inte skifferark. Den finns också i ett brett utbud av färger.

  Skiffer jämfört med ondulin har dock flera fördelar:

  • Skifferarket är hårdare, så att det tål tunga belastningar;
  • Skiffer har utmärkt korrosionsbeständighet;
  • Det här takmaterialet värmer inte upp till och med i morgonvärmen. Dess värmeöverföringskoefficient är mycket låg;
  • Underbar underhållsförmåga. Skador på skifferplattor är lätta att reparera.

  Polykarbonattak

  Nyligen har polykarbonat varit en ny utveckling. Idag är detta byggmaterial tillgängligt för alla. Varför välja det att göra ett tak för en skur? Polykarbonattaket har inga begränsningar när det gäller genomförandet av designidéer.

  Ett exempel på en ramfågel som är täckt med polykarbonat

  Polykarbonat böjer sig perfekt, så taket tar lätt på olika former. Om du vill att en uthus ska se unik ut, utnyttja polykarbonatkonstruktionen helt. Materialet gör sina unika egenskaper universella:

  • hållfasthet;
  • plasticitet;
  • Optimalt UV-skydd;
  • Hög brandsäkerhet;
  • Lätt vikt;
  • Förmåga att motstå tunga belastningar;
  • Tjänstgöringsperioden är minst 15 år;
  • Möjligheten att överföra solljus upp till 89%;
  • Motstånd mot plötsliga temperaturförändringar;
  • Enkel hantering;
  • Enkel installation;
  • Låg kostnad.

  Projektet kan vara ganska billigt om du bara vill ha en plats att lagra trädgårdsredskap.

  Ramkonstruktionen utformas för inventering

  När ägaren vill placera en bildverkstad eller ett kontor i strömkvarteret ökar priset på objektet. I det första fallet kommer byggnaden att vara till minimal kostnad: ägaren av stugan kan bara göra med de material som finns till hands, vilket han fick genom att demontera den gamla skuren. I det andra fallet är investeringen oundviklig.

  Bara på det här sättet kan du skapa ett mysigt och bekvämt rum där du kommer att vara engagerad i ditt favoritarbete eller arbeta ensam när ingen distraherar.

  Steg-för-steg-instruktion gör att du kan bygga den önskade konstruktionen av ramsladen. Kvalificerat projekt är en garanti för lokaltillverkning av lokalerna, förutsatt att byggandet kommer att utföras enligt alla normer och krav. Försök inte välja byggmaterial på marknaden absolut billigt.

  Klar projekt av ramskuren som är täckt av clapboard

  Priset är inte det enda kriteriet som du måste följa. Ta produkter från välrenommerade tillverkare som har visat sig vara på bra ställen.

  Hur man bygger en ram ladugård gör det själv

  En skjul behövs både inom ett privat hus och i ett lanthus. Det låter dig lösa många ekonomiska problem. Detta rum är avsett för förvaring av ved, gödselmedel, trädgårdsredskap eller annan utrustning, som gräsklippare. Även i det kan du installera en arbetsbänk, utrusta en verkstad. Det finns många sätt hur och från vilka material för att bygga den. I artikeln kommer vi att titta på hur man bygger en billig ramskiva med egna händer.

  Några viktiga punkter vid utformning av en ladugård

  Trots designens enkelhet bör du ta hänsyn till några nyanser före konstruktionen:

  • skuren ska inte vara synlig från huvudentrén till territoriet, det är bättre att placera det i bakgrunden. Oavsett hur försiktig det är är det fortfarande ett ekonomiskt block.
  • Tillvägagångssättet till det borde vara gratis, eftersom det är möjligt att bära och bära stora saker (under reparationer i huset) eller byggmaterial.
  • Det är bättre att placera det på en kulle, så det är möjligt att skydda byggnaden från smält eller regnvatten. Detta förhindrar fukt i rummet, korrosion på metalldelar och ruttning av träramelement;
  • Noggrann genomtänkt layout av lokalerna kommer att bidra till att undvika förändringar under byggandet eller ytterligare tillägg efter det att den har fullbordats. Kanske kommer det att vara utrustad med en verkstad, ett spelrum, ett sommarkök eller ett utrymme för kycklingar som planeras? Då är det lämpligt att dela upp rummet i två delar: en ekonomisk och en verkstad (ett lekrum, etc.). I det här fallet rekommenderas att man gör två separata ingångar;

  • Utan tvekan har barnramstypen en lång livslängd. För väggkonstruktion användes ofta vanligt virke och OSB. Du kan ge ett trevligare och snyggt utseende till denna byggnad genom att täcka den med klädbräda eller sidospår.
  • tegelbyggnad med en tegelvägg kommer att vara för evigt, men det blir mycket dyrare. I det här fallet rekommenderas att man gör en källare med tre eller fyra rader klinker, lägger vattentätning och fortsätter konstruktionen redan med stockar.
  • Ett enkeltskårigt tak utförs vanligen på en ramskiva, men ett gavelalternativ utförs också om så önskas. För taket använder de ofta Euro-skiffer eller profilark, men här kan du självklart välja det material med vilket taket i huvudbyggnaden är täckt för att bibehålla den övergripande stilen.
  • före konstruktionen är det nödvändigt att noggrant bestämma dörrens läge och takets lutning, annars kommer regnfall eller smältvatten att flöda direkt över ingången;
  • Glöm inte om vattentätning, till exempel, applicera en film som ska dras över spjällen och sedan fixeras och motverka gitteret.

  Konstruktion av en ramhylla

  Ramverket under ramskuren

  För att skydda träramen mot fukt kan du använda en remsa grund. Det bästa alternativet är om du gör en bas (30-40 cm) betong. Man bör komma ihåg att det inte är lämpligt för sedimentär och torvjord. En sådan bas är också lämplig om du planerar att utföra de första raderna av klinker, då kommer behovet av en bas att försvinna.

  • För att göra detta, förbereda en gräv med ett djup av ca 30-40 cm och en bredd på 25-30 cm, 10-15 cm sandplatta fylls upp.
  • Isoleringen måste läggas på toppen, annars när man häller betong absorberas ”mjölken” omedelbart i sanden och minskar därigenom betongens hållfasthet.
  • Sedan monterade formen. Höjden på denna struktur ovanför marken måste motsvara basens höjd. Vid behov förstärka den övre delen av formen med stöd. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hörnen, eftersom de är den största bördan. Förstärkningen läggs med en tjocklek av 10-12 mm, den är bundet ihop med tråd eller förstärkt med speciella klämmor, cellsvetsning är oacceptabel.

  • Det är önskvärt att lägga betongen (M200, 250) på en gång. Det rekommenderas inte att utföra dessa arbeten i regnet, och i varmt väder bör det regelbundet fukta med vatten för att undvika mikroskador, vilket i sin tur kommer att påverka styrkan på hela basen ytterligare.
  • Efter 10-14 dagar kan du börja installera vertikala stöd, i regel kommer betongen upp till 70% styrka.

  För lätta byggnader är en kolumnär grund tillämplig.

  • För att göra detta, längs strukturens omkrets och nödvändigtvis vid hörnen med ett steg på högst 1,5 meter, sätts så kallade ”stolar” av bränd tegel. Där deras bredd blir 240 mm – två tegelstenar och höjden – 195 mm (3 rader av tegel).
  • Murverk utförs med sömmarnas förband, cement M400 passar bättre för murbruk. För att byggnaden inte ska vridas är det nödvändigt att hålla koll på de vertikala och horisontella kolumnerna.

  Alternativt kan ihåliga betongblock (390×190 mm) visas, senare fylls dessa tomrum med sandcementmortel.

  • Här grävas gropar med ett djup på ca 0,5 m, täckt med sand och murar (varje lager är kompakt) och sedan installeras block.
  • De är nödvändigtvis monterade på byggnadens hörn och fördelas sedan längs hela omkretsen, det rekommenderade avståndet mellan dem är ca 1 meter.
  • En ytterligare rad betongblock kan placeras under golvet i framtiden.

  Träfundamentet är företrädesvis tillverkat av lerkartor med en tjocklek av ca 300 mm, de måste behandlas minst 2-3 gånger med flytande bitumen.

  • Hål borras och förberedda trähögar installeras i dem. Vattna jorden, komprimera den noga och sedan sätta av på önskad höjd (30-40 cm).
  • För tillförlitlighet kan en konkret lösning hällas i brunnen.
  • I stället för stockar kommer metallhögar också att fungera som konstruktiva element.

  Paul.Väggarna. Taket

  • fästning av timmertrimmen till trähögar är gjord med naglar, nödvändigtvis hammad diagonalt;
  • Till tegel- och betonggrillanläggningen utförs T-formade förankringsbultar.
  • Vid monteringsfasen bör omslaget placeras vattentätt (till exempel takfilt i ett par lager), och redan från toppen klämmer fast med timmer.
  • För ramverket används en stång, 100×100 mm, deras leder i hörnen kan göras i ett ”halv-trä” område där skär på ca 50×50 mm görs halv tjockleken på stången (på båda sidor). Vid behov, mejsel eller skarpt skärpad med en axel gjorda passande delar i rammens hörn.

  • Strålkastare är gjorda av 50×100 plankor, placerade på en kant med en höjd på högst 600 mm. Alla element är sammankopplade med naglar eller skruvar.

  Tips: För bekvämligheten, en arbetsplattform (grovt golv). För golv används plankor med 30×150 mm, med tät passning till varandra eller plåt av plywood, spånplatta 16 mm tjock.

  • Innan du monterar hylla för väggarna är det nödvändigt att kontrollera alla horisontella linjer och kontrollera diagonalerna på den erhållna bottenkanten.
  • Vertikala stolpar av 100×100 mm timmer är fastsatta med hjälp av L-formiga metallfästen eller med vanliga naglar med snedställande ansikte. Avståndet mellan dem ska inte vara mer än 1,5 m. För större tillförlitlighet är de fäst diagonalt med en 40 x 100 mm bräda.

  • Icke-vinkliga stöd kan stärkas genom sömnad så att de inte ”divergerar”, efter genomförandet av den övre omslutningen, tas de bort.
  • Placeringen av hylla för dörren beror på dess typ och storlek. Om dörren är ensidig, så finns det 2 alternativ för installation av vertikala stöd:
   1. på ena sidan kommer en hörnstång att fungera som ett stöd för lådan, och därefter kommer en extra rack att installeras;
   2. men om dörren är planerad i mitten av väggen, så monteras 2 hyllor. Avståndet mellan dem dikteras av bredden på dörren med lådan.
  • Därefter kommer svängen av installationen av den horisontella stången, vilket ska motsvara dörrens höjd. På väggarna, i ställen för fönster, visas också stänger av önskade storlekar.
  • Då utförs toppbandet, samma timmer används här. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att genomföra en sidovägg i hyllan. Bärande takbjälkar av 50×100 mm brädor är också installerade.
  • För ett taktak – en av dess sidor måste sys (lyftas) med stänger tills den önskade lutningen är uppnådd, vilken inte får vara mindre än 25 °. När du installerar spärrar måste du komma ihåg att de ska skjuta ut ca 300 mm bortom takets kant. Var noga med att lägga underfotar (stöd).

  • Tvärplattor 50×100 mm är också installerade med utskjutning, tonhöjden är inte mer än 600 mm. Sedan utförs lathing för montering av takmaterialet. Beroende på materialet kan det vara fast eller urladdat. Som vattentätning kommer normal takfilm eller membranfilm att fungera bra.

  Nedan följer en detaljerad video om hur man bygger en ramskiva med egna händer.

  Vänd mot ramskuren

  • För plätering används något material, vanligtvis är det ett professionellt ark eller bräda, vars fästen kan göras både vertikalt och horisontellt, med eller utan en överlappning på 2-3 cm.
  • Du kan ta fodret, men det här alternativet blir mycket dyrare.
  • Den inre delen av verktygsblocket är isolerad, beroende på dess syfte, mantlad, uppdelad av en partition, upprättar en arbetsbänk, reoler, bestämmer stället för ”uppehåll” hos kycklingar.

  Mängden material för ett ramstödsprojekt 3×6 m

  Innan du bygger en ramfågel behöver du göra en ritning så att du inte behöver förfina dina planer på språng. Planen låter dig korrekt beräkna och sedan köpa det nödvändiga materialet. Omedelbart bör det noteras att allt sågt virke behandlas noggrant från alla håll genom olika impregneringar, antiseptika, så det kommer att hålla en storleksordning längre.

  Måtten på brädorna, stolparna beror på vilken typ av montering de har: komplett skärning (ofullständig ”in i trägolvet”) eller med hjälp av stålstänger, hörn.

  För fastsättning, naglar, skruvar, skruvar används speciella L-formade remsor för säkrare fastsättning, särskilt vid hörn av strukturen.

  Nedan är beräkningen av det material som krävs för byggandet av ramen på det ekonomiska blocket 3×6 m på en tejpbas, med ett fönster 1.5×1 m, dörr 80×200 cm (i mitten av väggen).

  • Nedre och övre trim och stockar (golvbalkar) – barer 100×100 mm – 6 st. 6000 mm och 8 st. 3000 mm.
  • Golvet är gjord av 6000 mm brädor av 25×150 mm, de behöver 20 stycken.
  • Vertikala stöd – 100×100 mm stavar – 11 stycken 2400 mm, varav två kommer att gå till stativet för dörren.
  • Takets lutning kan skapas på två sätt: att öka 50 cm i staplar, för att du behöver 4 stycken, eller när du installerar vertikala stöd på ena sidan, som lutningen faller, bör initialt vara kortare (lägre).
  • Utkastet taket är också täckt med plåt av plywood eller fiberboard, DSV, OSB eller användningsbrädor på 25×150 mm.
  • Spjällen är gjorda av staplar 100×100 mm, med hänsyn till 300 mm överlappning, 2 st behövs här. på 6600 mm.
  • Rafterben monteras i detta fall med ett steg på 90 cm – 6 brädor 50x100x3600 mm.
  • Kassen av den utmatade typen är monterad med en höjd lika med 600 mm från plattor av 25x100x6600 mm, de kommer att behöva 7 delar.
  • Ändplattor (visir) installeras på ändarna av konstruktionen, för det här används timmer 25×100 mm. Därför behöver vi 2 brädor på 6600 mm och 2 – med en längd på 3600 mm.
  • För fönstret och dörren behövs ytterligare horisontella tvärstänger: 2 barer på 100x100x1500 mm och 1 stråle av 100x100x800 mm.

  Plast eller metall ramhylla

  Ett nytt ord i konstruktion – ett skur av plast eller metall.

  • Dessa alternativ är idealiska för dem som värdesätter sin tid och accepterar inte konstruktion ”smuts” på webbplatsen.
  • Detaljerna i den ekonomiska enheten är förpackade i lådor för att därigenom säkerställa bekväm transport till önskad punkt.
  • En sådan struktur, om så är nödvändigt, är lätt att röra sig, eftersom installationen / demonteringen är ganska enkel och tar mindre än två timmar.
  • Skuret av dessa material har ett estetiskt utseende tack vare en mängd olika färger.
  • En av dess fördelar är praktisk, det behöver inte särskild vård, till exempel behandling med antiseptika eller årlig målning. Vård av sådant hozblokom tvättar med vanligt vatten.
  • En grund är inte nödvändig för installationen. Här är en bas av krossad sten eller sandgrus lämplig. Och för att motstå snö och vindbelastningar kommer rammen, förstärkt förstärkning, att hjälpa.
  • När man monterar eller monterar en färdig rambyte eller byt hus, bör man komma ihåg att en byggnad ska vara minst 5 m från gatan och 3 m från närliggande plats. De återstående nyanserna är position på territoriet, orienteringen mot kardinalpunkterna är redan, som de säger, en fråga om personlig smak.

  Ramsladdsfoto

  Relaterade artiklar

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *