Installation

Skelettväggsektion

Skelettväggsektion

Systemet för att avsluta väggramhusets sidospår.

 1. Träbrädor 20-40 mm eller sidospår.
 2. Vertikal kista med ett ventilationshål på 25 mm.
 3. Vindskyddad platta ISOPLAAT 25 mm.
 4. Isolering 200 mm.
 5. Stångstång 100 mm.
 6. Plåt värmeisolering ISOPLAAT 25 mm.
 7. Ram timmer 50 mm.
 8. Ångisoleringsfilm.
 9. OSB-platta 10 mm.
 10. Dekorativ platta ISOTEX 12 mm.
 1. Dekorativt gips.
 2. Vindskyddad platta ISOPLAAT 25 mm.
 3. Vindskyddad platta ISOPLAAT 25 mm (du kan installera en platta).
 4. Isolering 200 mm.
 5. Stångram 70х195.
 6. Ångisoleringsfilm.
 7. OSB-platta 9 mm.
 8. 22х50mm lathing (kan inte installeras), dekorativt trim är installerat direkt på OSB, lathing är nödvändig för att lägga kommunikation, i avsaknad av kommunikation det inte kan installeras.
 9. Dekorativ platta ISOTEX 12 mm.

Scheme of inredning vägg ram hus.

 1. Imiteringsskogar, timmer (plankbeklädnad) 25-40 mm.
 2. Krat, ventilerad lucka 25 mm.
 3. Vindskyddad platta ISOPLAAT 25 mm.
 4. Isolering 200 mm.
 5. Ram av ram 70х195 mm.
 6. Ångisoleringsfilm.
 7. OSB-platta 10 mm.
 8. Crate 22×50 mm (kan inte installeras), dekorativt trim installeras direkt på OSB.
 9. Dekorativ platta ISOTEX 12 mm.

Istället för 7, 8, 9 kan en ISOPLAAT 25 mm värmeisoleringsplatta installeras.

 1. Mot muren.
 2. Luftspalt 40 mm.
 3. Vindskyddad platta ISOPLAAT 25 mm.
 4. Värmeisolering 200 mm.
 5. Ram av ram 70х195 mm.
 6. Ångisoleringsfilm.
 7. OSB-platta 9 mm.
 8. Crate 22x50mm (du kan inte installera), dekorativt trim är installerat direkt på OSB.
 9. Dekorativ platta ISOTEX 12 mm.

Istället för 7, 8, 9 kan en ISOPLAAT 25 mm värmeisoleringsplatta installeras.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Täcker ramhusets inre väggar

Ramhusets inre väggar är också flerskiktiga, skäret av väggen:

 1. Vertikal rack träram.
 2. Isolering.
 3. Ångspärr.
 4. Bladmaterial för efterbehandling.

Plattor för innerväggar används 150×50 mm, det är tillåtet att använda brädor med mått på 100×50 mm.

När man använder trä för att bygga ett ramhus (väggpaneler, plankor), är det nödvändigt att mätta det med föreningar mot ruttning och bränning, sedan måla.

Väggramhus i snitten – material och installation

Väggramhus © 2014 Postroj-sam.ru

Ramtekniken för att bygga hus kom till oss från Kanada, så kallas det också den kanadensiska tekniken för att bygga hus. Där och i många andra länder är denna teknik redan välutvecklad, men vi började aktivt använda den ganska nyligen.

Även om många utvecklare hänvisar till byggandet av ramhus med missnöje, ökar deras popularitet varje år och detta underlättas av följande faktorer:

Nu betraktar vi mer utförligt de olika typerna av väggar i ramhus. Vi lär oss vilka material som vanligtvis används för deras konstruktion, och hur de skiljer sig åt.

Extern stödvägg av ramhuset i sektionen

En sådan vägg i huset bör vara motståndskraftig mot atmosfäriska fenomen och samtidigt värma. Hur man uppnår detta resultat kan man se på diagrammet.

Den detaljerade processen att värma ett ramhus med egna händer diskuteras i en annan artikel där hela värmeisoleringsinstruktionen läggs ut steg för steg.

Nu lite om de material som används, deras egenskaper och syften.

Jag kommer inte tala här om husets yttre dekoration, vi går genast till nästa element i avsnittet.

Rackkista som behövs för montering av externa ytmaterial. Dess tjocklek kan exempelvis vara 25 mm och bredden och avståndet mellan lamellerna beror på materialet som ska fästas på det. Kassen skapar också den nödvändiga klyftan mellan elementen i den yttre dekorationen och väggens främsta ”tårta” för luftning och naturlig avlägsnande av fukt.

Membranfilm. i det här fallet tjänar det för vatten- och vindskydd av isolering och alla strukturella element som helhet. Den här filmen kan inte bytas ut med en vanlig, eftersom ett sådant membran inte tillåter att vatten och vind passerar från ramhusets utsida och samtidigt tillåter isoleringen att ”andas” utan att förhindra kondens från att ackumuleras på den.

Vid användning av en membranfilm är det nödvändigt att specificera med tillverkaren hur man rullar den korrekt, vilken sida ska vara ute och vilken sida som ska vara inuti. I vissa fall kan felaktig installation av membranfilmen leda till katastrofala resultat.

OSB-platta (9-15 mm). Belägen utanför, består av flera lager flis av barrträd. Det ger först och främst styvhet till hela strukturen, och, utför, funktionen att skydda isoleringen lite. I stället för OSB-plattor från utsidan kan andra lämpliga material användas.

Timmer 50 x 150 mm. Detta är huvudmaterialet för byggandet av ramen för huset. I regel är avståndet mellan angränsande ställen ungefär 60 cm (längs isoleringsplattans bredd för enkelhets skyld).

Isolering används vanligtvis på en bomullsbas (t.ex. mineralull). Det är nödvändigt i väggen att hålla värmen inuti ramhuset. Huvudkravet för isolering är att den har tillräcklig densitet, annars kommer den helt enkelt att glida ner över tiden. Isoleringsskiktets tjocklek är som regel lika med bredden på huvudramens balkar och om du isolerar med mineralull rekommenderar jag dig att göra ett lager av isolering något tjockare vilket skulle ”klämma” mellan yttre och inre plätering.

Nästa element i ramen av ramhusets vägg är en ångspärrfilm. Hon, liksom andra delar av strukturen, spelar en obetydlig roll, vilket skyddar isoleringen från vattenånga från insidan. En sådan film låter inte paret passera på ena sidan, men låter värmaren ”andas” på den andra.

Även om ditt hus är väldigt varmt och torrt, är fuktighet alltid närvarande, och isolering på bomullsbas har förmågan att absorbera fukt i sig. När fuktinnehållet i isoleringen är 5% kan dess isolerande egenskaper sjunka till 50%.

Intern OSB-platta (6-9mm) tjänar också till att stärka ramväggen och för bekvämligheten av inredningen. Ibland används istället för den inre OSB-plattan krat för att spara, följt av att fixera gipsskivor på den.

Inre väggar av ramhus i sektionen

I sammanhanget med ramhusets innervägg kan membranfilmer saknas, och isoleringen tjänar först och främst som ljudisolering och endast då som värmesifter.

Tjockleken på innerväggen beror på dess syfte. Om denna vägg spelar rollen som bärlager, måste den göras nästan densamma som alla yttre väggar. Tja, om det här bara är en intern partition som används som en separation mellan rum, så finns det inga begränsningar om det inte finns några ökade krav på ljudisolering.

Om väggen är för tunn kommer ljudisoleringsskiktet också att vara liten, vilket leder till ökad ljudgenomsläpplighet hos väggen.

kommentarer

God eftermiddag! Intressanta artiklar om byggandet av ett ramhus. Jag läste det. Praktiskt, lärorikt för mig och kanske för dem som planerar att bygga ett hus, behöver du veta tekniken, så ofta ”olyckliga byggare” stöter på, som måste omarbeta, inte har nya materialkostnader. Jag har inte tillräckligt med information om henne Antal byggmaterial för rambyggnaden 9×7 höjd 1 golv 2,40,20-18,0 (väggar) med isolering av 15 cm runt omkrets, golv, tak, men utan yttre och inre dekoration. Hur många meter för bindning, för stockar, väggar. Hur många paket med vattenånga Hur många isoleringsrullar? Sk. kg naglar, metall ch.ogolkov? Och så vidare. I byggnaden säljs säljare mycket. Jag måste gå tillbaka till marknaden från sommarstugan och köpa mer, slösa bort tid. Jag kommer att vara väldigt nöjd med artikeln om det här ämnet. Det finns några enkla formler och ett exempel, tack. Min mail är in.brindina2010 @ yandex.

Inessa, god eftermiddag.

Kanske en dag kommer en sådan artikel att visas på min sida, men det finns en men BUT. För varje hus är det nödvändigt att överväga materialet ”på plats”. Ta bara den totala längden på de nödvändiga brädorna och köp – kommer inte att fungera, eftersom styrelsen har sin egen storlek, som regel – 6 meter.

Låt oss säga att du gjorde 2 rack på 2,5 meter vardera från ett enda kort, varav 1m kvar. Men kanske det inte kommer att vara till nytta för dig, med andra ord – det här är rester. Och hur många sådana rester kan du ha lämnat är mycket svårt att säga.

För att beräkna mer detaljerade antal brädor krävs det att du skriver ett diagram över alla väggar, golv, tak och tak på papper (eller i ett visst grafiskt program). Alla rackar, stockar, takbjälkar, etc. måste finnas på diagrammen. med storlekar. Och med hänsyn till längden på brädet som du tar med, måste du beräkna hur många bitar du behöver (naturligtvis med liten marginal).

Och till exempel, att ett visst antal brädor behövs per 1 kvm hus, kommer det inte att fungera.

Den isolering som behövs för uppvärmning av ramvägg, golv och tak kan räknas i kvadratmeter, med hänsyn till antalet lager (du får 3 lager av 50 mm vardera). Som regel skriver tillverkarna på förpackningar hur många kvadratmeter och kubikmeter i ett förpackning. Och läs detta: Beräkna först området av alla väggar, golv och tak (med hänsyn till isolering av väggar och isolering av hörn), och dra sedan av alla fönster- och dörröppningar. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till styrelsens tjocklek, men det är bättre att lämna ”marginalen”.

Om hörnen, med stor önskan, på något sätt kan beräknas ungefär enligt planerna av väggar, golv, tak och tak, då kan antalet naglar bara bestämmas empiriskt

Hydro- och ångisoleringsmaterial, kan också beräknas enligt ramar av ramväggar etc. endast med hänsyn till överlappningen.

Det är värdelöst att fråga säljare. De brukar veta teorin om produkten, men de vet ingenting om övningen.

rådet
1. Om det finns problem med leveransen är det dyrt, långt, långt etc. Efter beräkningar är det alltid nödvändigt att göra lager! Speciellt om du bara börjar bygga. Återstår, med noggrann lagring – alltid användbar i framtiden.

2. När det finns mycket material, i ett flyg tar de inte med allt, du kan ta med det efter beräkningar, först det du behöver först och när materialet är lite utarbetat kan du rätta beräkningarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *