Installation

Sköld hus gör det själv

Detaljerade anvisningar för montering av ramtak presenteras i vår tredje videon lektion. Det är möjligt att bygga grunden för ett tak från en tjock bar som kallas en mauerlat. Stavar med en sektion på 150×50 mm är anslutna till varandra i en vinkel på 50 °. Spärren är fästa tillsammans med en tvärgående bräda med naglar. Crate är gjord av brädor 100×25 mm. Avståndet mellan brädorna – 10 cm.

Sedan är kassen täckt med takfilt. Taket är bättre att täcka med metall, från botten och flytta upp till åsen. Skikt av takmaterial måste överlappa! Ryggdelen är fastsatt med skruvar. Taket är täckt. Du kan börja installera kommunikation.

Ramskärmshus och dess egenskaper: Mästarens råd

Om du bestämmer dig för att bygga ett ramskärmshus, kommer följande expertens rekommendationer att vara användbara för dig. Först, komplicera inte byggnadens struktur. Sköldteknik är konstruerad för byggnadens enklaste arkitektur. Eftersom väggarna själva är mycket tunna är det extremt viktigt att välja rätt isolering för dem. Det här är inte värt att spara.
Välj sköldar som inte är för stora, annars behöver du hyra tung byggnadsutrustning. Och dessa är redan extra – och betydande – kostnader. Små sköldar gör det möjligt för dig att bygga ett hus bokstavligen med dina nakna händer. Panelstavlor är gjorda av specialföretag. Innan du beställer, fråga vad kvaliteten på deras produkter är. Be om adressen där byggnaderna i företagets sköldar byggdes och personligen kommunicera med sina ägare.

Med allt detta material kommer du att kunna bygga dig en stuga eller ett hus för permanent bostad. Men ta byggprocessen mycket ansvarigt. Mycket beror på hur länge din byggnad kommer att stanna, om den kommer att se korrekt ut och uppfylla dina förväntningar. Var noga med att läsa vår video. Här får du en hel del användbara tips om byggandet av ett ramhus.

Inga relaterade inlägg.

06/09/2016 av
Kategorier: hem

Sköld hus gör det själv – steg för steg instruktioner

Många tror att det är mycket svårt och dyrt att bygga ett panelhus med egna händer. Detta är dock inte fallet. Om du planerar allt korrekt och gör en ritning av huset som planeras i förväg, kan du bygga ett bra och hållbart sköldhus.

Sköld hus gör det själv

Men viktigast av allt, med självkonstruktion kan du göra ett hus bara för dig själv – i enlighet med dina smaker och preferenser.

Konceptet sköldkonstruktion

Skölddesign är en struktur sammansatt av flera plana delar fästade med extra verktyg. Efter fullständig montering av skärmstrukturen utförs interna ytbehandlingar.

Det är värt att notera att skyddshus är byggda i många länder, inklusive Europa. Förfäder av denna konstruktion är kanadensare. I Kanada är installationen av hus från brädorna en tradition. I det här landet är det vanligt att anställa en specialist för att bygga ett hus som förvaltar allt arbete.

Montering av byggandet av det framtida panelhuset görs på platsen, vilket är avsett för permanent installation. Under montering utför arbetare, nämligen familjen, allt byggnadsarbete med särskilt ansvar.

Med detta tillvägagångssätt kan du inte bara spara pengar, vilket senare skulle gå att betala byggarna, men också bygga ett hus med en solid konstruktion.

Typer av ramhus

Träramhus

Hus med metallram

Ramverket för detta hus består av trämaterial. Denna ram har den lägsta kostnaden, cirka 6 tusen rubel. Det är väldigt lätt att arbeta med det här materialet. Ett träd är helt sågat med en hacksåg eller en såg, och den är förseglad med sin vanliga skruvmejsel. Äkta material ska behandlas med speciella lösningar från ruttning och eld.

Denna ram är gjord av hörn eller rör med kvadratisk tvärsnitt. Under tillverkningen av denna ram används tunga verktyg. För att svetsa alla element, är det nödvändigt att använda en svetsmaskin. Dessutom är denna ram mycket dyr, ett ton rör med en kvadratkorsning kostar omkring 40 tusen rubel. Men metallramar är mycket slitstarka, deras livslängd når mer än 150 år.

Det här är hus från lätta stålkonstruktioner. Profilen från vilken dessa ramar är gjorda är väldigt lätta och motverkar den externa miljön. Det här materialet förstörs under mycket lång tid och har därför en livslängd på upp till 200 år och ibland mer. För att klippa det kan du använda en vanlig sågsåg, och för fästprofiler används vanliga skruvar som skruvas med en vanlig skruvmejsel. Dess kostnad är mycket hög, ett ton av detta material kostar omkring 40 tusen.

Vad är bra och dåligt i dem?

Vilka är fördelarna med ramhus:

 • Snabba erektion. Ett medelstort panelhus kan byggas om 2-3 månader:
 • Låg kostnad;
 • Höghållfast konstruktion. Dessa hus är mycket starka, de kan stå emot jordbävningar upp till 7 på Richter-skalan och starka vindar.
 • Du kan göra allt enligt din smak. Under självkonstruktion finns möjlighet att välja egen designstil, heminredning;
 • Hidden laying of the main communications. I detta sammanhang är det inte nödvändigt att installera speciella ”trunk” -enheter från lådor. Men missbruka inte denna möjlighet, eftersom många typer av kommunikation kräver regelbunden inspektion, till exempel för reparationer eller underhåll.
 • Lätt vikt Ramhus har en låg massa, så att de kan installeras på lätta grundar;
 • En annan icke obetydlig fördel är motstånd mot deformationer, om huset inte värms upp under den kalla perioden. Denna fördel är särskilt viktig när man bygger ett hus för dacha.

Men förutom fördelar finns det också nackdelar. Som också följer, som vid konstruktion kommer de att vara användbara.

 • På grund av att det här är trähus, kan gnagare bygga upp i väggarna i framtiden. Det är också värt att notera att om ramkonstruktionen inte behandlas korrekt med speciella lösningar, så kan insekter genereras som kan skada hela strukturen.
 • Hög grad av brandexponering;
 • Det är svårt att göra ombyggnad. För att kunna göra ombyggnad i framtiden är det nödvändigt att använda ramramteknik under konstruktion;
 • I panelhus är det inte tillrådligt att göra andra våningen. I dessa hus kan du inte göra en stor vind. För att bygga ett hus med två våningar borde ett ramramhus användas för byggandet. Det är önskvärt att ta metallramen som bas, den är starkare och mer resistent;
 • Svaga värmeisoleringsegenskaper. Men detta koncept är redan föråldrat. Nu finns det ett stort antal isoleringar som kan användas vid byggandet av huset.
 • Låg ljudisolering. Men med hjälp av moderna ljudisoleringsmedel kan du få bra skydd mot luftburet buller.
 • Låg livslängd. Hus av denna design kan stå bara 75 år.

Steg för att bygga ett panelhus

Preliminär förberedelse, planering

Planering och förberedelse är en mycket viktig process, eftersom ytterligare montering av hela huset beror på det.

Innan du börjar bygga, borde du välja ett standardprojekt av huset och läsa det mycket noggrant. När man utvecklar ett projekt är det värt att överväga alla delar av huset.

Det är nödvändigt att ange hur många våningar det kommer att finnas i framtiden hus – två eller tre. Om så önskas indikerar även vinden.

Oviktigt kommer att välja taket. Taket kan vara en sluttande, mnogoskatnoy, polychip eller något annat alternativ;

Att använda ett färdigt projekt är mycket lättare, eftersom det inte finns något behov av att spendera tid på att utveckla ditt eget projekt, vilket kommer att avsevärt minska byggtiden.

Externa och interna verk, byggandet av väggar

Eftersom sköldhusen är mycket lätta, behöver de inte använda en kraftfull och solid grund.

Följande typer av baser kan användas inom ramen för denna art:

Vid valet av stiftelsen är det nödvändigt att överväga jordens typ och antal våningar i den framtida strukturen. För en envåningsstruktur är en kolumnbas, som kan installeras på vilken mark som helst, ett lämpligt alternativ.

För att etablera denna bas, i marken med hjälp av en borr, görs urtagningar med en diameter av ca 20 cm och ett djup av ca en meter. Dessa urtag bör placeras på ett avstånd av ca 80 cm.

Sedan sätts asbeströr eller pelare i de färdiga spåren, och det fria utrymmet fylls med sand och murar, allt är väl täppt. Pelarna är fyllda med cement.

Golvet ska läggas i två lager. För att lägga det första lagret, kan du använda råmaterial av trä.

Styrelserna bör läggas på ett sådant sätt att markeringen av väggernas framtida placering anges på grund av dem. Var noga med att behandla träet med ett speciellt antiseptiskt medel, vilket hjälper till att undvika ytterligare ruttning av materialet.

Var noga med att använda nivå när du lägger golvbrädor. Med det kan du göra ett platt golv. Det handlar om hur golvet läggs att hela geometrin i det framtida huset beror på.

Ankarbultar fästs sedan på brädorna till fundamentet. Avståndet mellan dem ska vara ungefär två meter. Men det är inte allt. Ytterligare lags placeras på toppen. Mellan det är det nödvändigt att placera isoleringsmaterial – skum eller mineralull.

I slutet görs ett andra lager. Släta brädor med mått 5×15 cm är fästa på stockarna.

Sköld hus gör det själv

På grund av ramen säkerställer ett långt liv i huset. Ramverket från trämaterial är det mest lämpliga, eftersom metallramar har höga kostnader.

För tillverkning av en träram är en ek med en tvärsnitt av 150×150 mm perfekt. Om det inte finns något timmer från det här trädet, så kan du använda andra människors trä.

Alla vinklar är kopplade med metoden ”tornspår”. Under montering måste dessa hörn göras så att det inte finns någon lucka mellan dem.

Det är lämpligt att inte använda metallfästen för fastsättning. De oxideras ytterligare och leder till ruttning av materialet och lossning av hela strukturen. Det är bäst att använda träpinnar för bindning.

Du måste också göra bracing. Om du inte gör det här kan det leda till förlust av styvhet i hela huset. Vi rekommenderar att du använder tekniken av tre fästen vid konstruktionen av panelhuset.

Efter installationen av ramen måste du välja material för väggisolering. Det mest lämpliga materialet är isoleringstyp av värmeisolering, som helt täcker alla hålrum i väggarna.

Det är mycket viktigt att huset håller en optimal värme under kallperioden, så det är bäst att installera brädor med stor tjocklek, storleken ska vara minst 10 cm. Utvidgat polystyren är utmärkt för väggisolering.

Även mineralull är utmärkt som värmare. Den kan monteras i väggar med stavar med en yta på 15×20 cm. Stängerna är bäst fyllda upprätt. Vid lederna av plattor är det önskvärt att nagelstänger med större bredd.

Då kan du börja avsluta väggarna på insidan. Måla, slät trä, gipsmur eller konstmålning är bra för väggbeklädnad. Väggarna kan också trimmas med en tunga-spårbräda, som, när den är fastsatt på ramstöd, är installerad i ett horisontellt läge.

Nästa på golvet kan du lägga det vanliga linoleum eller laminatet. Också ett bra alternativ skulle vara parkett.

Detta är också ett mycket viktigt element under konstruktionen av panelhuset och dess installation bör närmar sig mycket noggrant. Det är önskvärt att storleken på fönstren var 18% av väggområdet där fönsteröppningen kommer att installeras.

För längre vistelser är det bäst att installera dubbla eller tredubblade glasrutor.

Från utsidan kan väggarna vara klädda med vinyl eller metallfasad. Vinylfasad värmer inte upp snabbt i solen, och metall kan beläggas med en korrosionslösning. Numera är block-house-efterbehandling väldigt populär. Väggar trimmade med detta material är som en riktig logg.

Vanligtvis bestäms detta material av slottanslutningen. Vidare är allt material täckt med en tändningslösning, vilket i sin tur ökar hela husets livslängd.

Också som en yttre yta kan du använda dekorativt gips. I processen med att applicera detta material på husets väggar kan du göra olika former för att imitera en dekorativ sten. Dessutom har denna beläggning ett högt livslängd och motstår all miljöpåverkan.

Installation av tak- och ingenjörskommunikation

Som tak för taket är det bäst att använda mauerlat – tjockt timmer. Då lägger taket på följande sätt:

 • Först måste du ta staplarna med begränsade kanter, med ett tvärsnitt på 50×150 mm. Vid anslutning måste kanterna förenas i en vinkel på 50 grader;
 • Därefter är de resulterande spärren anslutna till naglar och fäst med ett tvärgående bräde i form av bokstaven ”A”;
 • Varje skärning i form av bokstaven ”A” måste lösas med hjälp av två virke
 • Därefter måste du göra en kista. För kasser används brädor 25×100 mm, som måste installeras på ett avstånd av 100 mm från varandra;
 • Kassen är fixerad på toppen med en möbelhäftare, takfilt eller annat syntetiskt material;
 • Sedan installeras en metallplatta ovanpå ruberoid. Taket är överlagrat från de övre raderna och till toppen av taket (åsen). Skivorna ska överlappas, rad för rad, tills de når takets topp.
 • Överdriven utstickning är trimmad. Ryggremmen är fäst med skruvar.
 • Installation av ingenjörskommunikation.

Att lägga elektriska kommunikationer, vattenförsörjning och avloppssystem är arbetskrävande arbete och det kräver ytterligare kunskaper i denna fråga. Därför är det bäst att ta hjälp av experter för dessa ändamål.

Expert tips

 • Vid valet av projektet bör man komma ihåg att alla arkitektoniska innovationer kan komplicera hela processen med tillverkningssköldar. Dessutom leder de till ytterligare oförutsedda kostnader.
 • Det är nödvändigt att välja en värmare som har hög värmeisolering och lång livslängd.
 • Det är lämpligt att välja sådana dimensioner av brädorna, vars vikt tillåter montering hemma utan användning av ytterligare mekaniseringsmedel;
 • Innan du ingår ett avtal om tillverkning av paneler, borde du fortfarande bekanta dig med det arbete som redan gjorts av denna tillverkare. Det är bäst att köra till adresserna på vilka hus redan har byggts. Det är också tillrådligt att prata med ägarna och ta reda på deras åsikt om denna tillverkare. Efter fullständig information på grundval av recensioner kommer det att vara möjligt att förstå om det är värt att beställa tjänster från denna tillverkare.

slutsats

Att bygga ett panelhus med egna händer är en mycket komplicerad och tidskrävande process. Det kräver en hel del ansvar och vård. Se till att all konstruktion måste utföras i enlighet med kraven och reglerna.

Innan byggandet ska ägna stor uppmärksamhet åt projektet av det planerade huset. Dessutom är det lämpligt att samråda med erfarna proffs för att ta reda på alla nyanser av byggandet av ett ramhus. Bara med detta tillvägagångssätt kan vi bygga ett starkt och hållbart hus som kommer att hålla länge.

Hur bygger du sköldhus med egna händer: övning och teori

Ramkonstruktion har varit känd under flera århundraden. Det är inte förvånande att denna teknik ständigt har utvecklats, byggprocessen har förbättrats, grundprinciperna för kvalitetskonstruktion har klargjorts, materialen har förändrats. Som ett resultat var ramkonstruktionen uppdelad i flera byggnadsmetoder, från traditionell ram till skärm.

Sköld hus gör det själv

Hus av rampaneler

Oberoende konstruktion

Om vi ​​vänder oss till statistik lär vi oss att nästan 80% av ramhus och stugor är byggda med egna händer. Och bara 20% av husen är byggda nyckelfärdiga företag. Samtidigt, även de som bygger ett hus på egen hand, vänder sig till företag för engångsarbete, vilket innefattar att bygga en grund för ett lanthus, installera ett taksystem, installera en skorsten, etc.

Karkasno sköld hus: bilden visar panelernas element

I det här fallet kan huvuddelen av arbetet med viss teoretisk träning ske självständigt, vilket avsevärt minskar kostnaden för huset.Stugor byggs med egna händer oftare än hus för att leva, medan projektet för ett lanthus dras självständigt. Projektet för en bostadsbyggnad, som de vill bygga, föredrar de traditionellt att beställa från arkitekter.

Montering av rambyggnader

Vad är konstruktionsteknik för rampanel och ramhus? Byggnaden av huset är indelad i vissa stadier som har funktioner. Ramhus byggs steg för steg:

 1. Stiftelsen konstruktion.
 2. Screed floor roughing (på marken).
 3. Ramanordningar.
 4. Värmeisolering, ångspärr, vattentätning.
 5. Stängande väggar med tallrikar.
 6. Tak enhet.
 7. Exteriör och inredning.

Dessa är huvudfaser av konventionell ramkonstruktion. Om du bestämmer dig för att gå på det enklaste sättet kommer du troligtvis att vara uppmärksam på ramsköldshusen. De har en viktig skillnad från traditionella skelett – det är väggar som är förmonterade under produktionsförhållanden eller självständigt. Det är möjligt att bygga ett sådant hus om några veckor med ett standardprojekt.

Installation av ramkonstruktion

Vad är sköldväggar? Faktum är att de är två OSB-plattor, mellan vilka en värmare kommer att appliceras på ett flytande sätt. Polystyrenskum appliceras mellan två plattor, varefter det härdas. Färdiga sköldar är monterade på botten trimstången och fäst på toppen med en topp trimstång.

Samma skärmar används som golvplattor. Takläggning kan även utföras med hjälp av sköldar, speciellt om en uppvärmd vind är planerad.

Det första steget i konstruktionen

Det första steget i byggandet av panel sommarstugor är förberedelserna av territoriet och grunden för stiftelsen. Panelbyggnader är en av de enklaste, så grunden har en minimal kraft. Du kan själv bygga en stiftelse.

Det är emellertid också önskvärt att analysera jorden.

Faktum är att dess rörlighet beror på jordens sammansättning. Om du är otur, och lera jordar på din webbplats, på vintern fryser fukten och ämnet kommer att expandera. Marken kommer att stiga upp, förankra grunden eller en del av den. Jordens sammansättning är som regel heterogen, så rörelsen förekommer också ojämnt. Som ett resultat visas sprickor och andra tecken på förstörelse.

För att förhindra detta ska grunden ligga vid ett djup under frysningsnivån, det vill säga minst 60 cm djupt. För komplexa jordar är det bättre att bygga en remsa eller stapelskruvfundament, och för sandiga är en kolumnär lämplig.

 1. Stapelgrunden för dacha är poler med en metallskruv med beläggning. De skruvas in i jorden till önskat djup med en spakspak.
 2. Stripgrunden är en monolitisk betongfundament, vars teknik är att hälla flytande betong i formen.
 3. Pelarefundamentet är ett stöd av pelarna, som är baserade på antingen block för grunden eller härdad cement i formen.

När grunden för dacha är inställd, börjar byggnaden av panelhuset.

inmurning

Så det är dags att bygga väggar. Stiftelsen är som regel klar och innan du installerar väggarna är det nödvändigt att fylla i utkastet på det framtida golvet. Det kan göras även efter att väggarna har arrangerats, men när skreven är klar får du en plattform som är lämplig att använda för efterföljande konstruktion.

Produktionen av panelhus är indelad i två olika nivåer:

 1. Vid produktion sker sköldar av en viss storlek, vilka levereras till platsen. De behöver senare klippa fönster, dörröppningar och justera önskad storlek.
 2. I produktionen är de färdiga väggarna gjorda enligt ritningen, och därmed sätts färdiga väggar till platsen, med alla öppningar, storlekar och så vidare. Sådana väggar är det viktigaste att fästa ordentligt och säkert, och huset är nästan klart.

Beroende på typ av panelhus tillverkas också överlappningar och isolerade takpaneler.

Panelhus med garage

Sköldpaneler kan tillverkas av dig själv, för det här måste du köpa OSB-plattor och polystyrenskum i cylindrar. I stället för plattor OSB kan du använda plattor DSP, som inte är rädda för fukt och betraktas som mer tillförlitliga.

Det viktigaste i byggandet av rampanelhus är tillförlitligheten av bindning av alla delar.

Isolerad takläggning

Ett av de mest populära projekten är projektet om ett hus med mansard. För de monterade takpanelerna på vinden, staplade efter installationen av trussystemet. Häcksystemet är av trä, och det kan finnas två typer – hängande och nylon. Hängande (eller hängande) trussystem är lämpligt för små förortsbyggnader, eftersom det bara har två stödpunkter.

Sköld hus gör det själv

Tak ram hussköld

Spännbensbenen i den upphängda strukturen är klämda och böjda och en signifikant horisontell skärkraft överförs till väggarna. För att minska denna ansträngning (så att väggarna inte förskjuts, för att uttrycka det enkelt) utför de ett trä- eller metallfäste som förbinder flätadebenen. Hennes ställe – vid botten av taket eller något högre.

Upphängda takbjälkar används vid konstruktion av större byggnader, där taket har en stor uppbyggnad. Sådana byggnader är vanligtvis utrustade med en central lagervägg eller kolumnarstöd. Ryggbenen av ett sådant system har tre eller fyra punkter av stöd: benen vilar på byggnadens väggar och dess mittdel – på stödväggen eller stöden.

Recensioner om ramhus läser här.

Hur man förlänger livet på ett trähus, överlagrat med en tegelsten, läs här.

Huset behöver också inredning och exteriör dekoration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *