Hur man lägger

Skrapa golvet med egna händer

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

7 kroppsdelar som inte bör röras. Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda den, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Detaljer om skrap parkett gör det själv

Parkett är alltid en lyxig, vacker, ädel och elegant inredning. Men ingenting varar för evigt, och med tiden går det här golvbeläggningen, glansen går förlorad, repor uppstår och lacken eller oljebeläggningen tunnare mot trä. Allt detta bidrar inte till ett attraktivt utseende, förr eller senare kommer det vara nödvändigt att otziklevat parkett.

Tekniken för reparation och renovering av det övre skiktet kräver ingen speciella färdigheter, men är ganska mödosam och involverar flera poleringsteg som bör följas noga för att få ett skrubbat golv som skiner ”lika bra som nytt”. Vidare kommer vi att beskriva i detalj hur man ska parkera otkiklevat med egna händer, vilka verktyg du behöver för slipning och hur du väljer rätt slipmedel.

Skrapa golvet med egna händer

Skrap parkett kommer att ta tillbaka den tidigare estetiken

Så återställer du parkettens ursprungliga utseende

Parkett är ett dyrt golv, men det är bra att det med en viss grad av slitage kan repareras, renoveras och ytan kan sättas i nästan ursprunglig form. Det måste genast sägas att det är lämpligt att skrapa parkett, förutsatt att det övre lagret av ädelträ inte är tunnare än 5 mm.

Inspektion och förberedelse för skrapning

Naturligtvis, om det finns hålrum och skräp djupare än 3 mm på parketten, så är det ingen uppgift att jämföra skiktet med polering till denna punkt, i det här fallet rekommenderas att endast det övre slitna skiktet tas bort och att fylla alla brister.

Inspektera hela ytan försiktigt, om spikhuvudena sticker ut, ska de fördjupas i plattans kropp före skrapningen. Om några dostochka brutna, korroderade eller ruttna, ska den ersättas helt. För att bli av med squeak. Mellan golvbrädorna grävas en träpinne, som limet smutsar ut med PVA, skärs allt överskott från toppen med en kniv till golvhöjden, ytan kommer att jämnas ut under slipprocessen.

Innan du gör egna händer med parkett, är det nödvändigt att ta ut möblerna om möjligt, sopa bort allt skräp och tvätta golvet. Om skrapningen kommer att ske utan att avlägsnas av möbler, då ska den täckas med polyeten. Detta kommer naturligtvis att komplicera hela slipprocessen, du måste noggrant flytta föremål från plats till plats, samtidigt som du försöker att inte skrapa de redan polerade områdena.

Parkettbearbetning – processsteg, hur man skrubbar parketten korrekt

Skrapning av parketten med händerna börjar med den ursprungliga poleringen, det innebär att försiktigt ta bort det övre slitna lagret: lack, svarthet och grovt gnidning. Vanligtvis görs detta med slipskläder nr 40, 60 eller nr 80. Med ett starkt slitage på parketten och med mekanisk skrapning är det bättre att upprepa processen 2 gånger.

Slipmedel för slipning av parkett på handverktyg

Då bör du täcka alla defekter med en speciell kitt eller en blandning av PVA lim med trädamm. När du förbereder dig för en kryssning, var särskilt uppmärksam på munstyckena, så måste stora luckor förseglas. Och dessutom, efter slipning med ett grovt sandpapper eller en cykel, förblir det alltid specifika repor som behöver slätas ut med tunnare polering. Därför, när putten är helt torr, cyklar parketten igen med slipmedel från nr. 150, 180, 240 tills ytan är helt jämn.

Efter skrapning är det bättre att täcka de djupa defekterna med kitt.

Tips: För att parketten ska vara länge, efter sekundär polering är det nödvändigt att suga det med en antiseptisk och brandbeständig förening av säkerhetsskäl.

Hur man täcker parketten efter skrapning

När parketten är helt ottsiklevan och polerad för att ge den önskad färg kan du använda fläcken. När den torkar, ska ytan täckas med porösbar limpasta, som efter torkning slipas med sandpapper nr 180, 240, så att du får ett jämnt och perfekt våningsplan. På toppen av primern är täckt med flera lager lack. Enligt reglerna borde de inte vara mindre än 7. Om oljan väljs som efterbehandling krävs inte fläcken och primern, oljan bör väljas i önskad färg och gnids på otstiklevannuyu-ytan 1-2 lager.

Funktioner skrapa – skicklighetens hemligheter

Skrapning av en parkett med egna händer kan göras på tre sätt. Faktiskt skrapar detta – det här är borttagningen av det övre skadade skiktet manuellt med hjälp av en cykel. Halvautomatisk skrapning slipas vid användning av specialverktyg, och semi-professionell skrapning uppdaterar parkett med hjälp av speciella maskiner som kan hyras.

Varje skrapningsmetod har sina egna nyanser, ovanför har vi redan avvecklat de viktigaste stadierna av arbetet, och nu kommer vi att berätta hur man maler parketten korrekt med hjälp av olika verktyg.

Handskrapning – sport och nästan för ingenting, men smärtsamt långt

Om du bestämmer dig för reparation av parkett. skrapning tar dig mycket tid och ansträngning. För att göra detta måste du cykla eller glas, samt blad från brevpapperskniven och du kan göra en speciell skärpning från en såg så länge verktygen är skarpa.

Viktigt: Bladbladet måste vara 10-20 mm bredare än plattan så att det under arbetet inte gör ytterligare repor och skadar inte fogarna mellan golvbrädorna.

Det är bättre att börja slinga det övre lagret från fönster till dörr. En mycket viktig punkt: före arbetet rekommenderas parketten att vara lite fuktig, vått trä är lättare att bearbeta, en manuell cykel kan bara ledas i riktning mot träfibrerna, från bortsidan mot dig. Det är inte nödvändigt att slinga över en parkett, det är rekommenderat att fånga flera dörrar samtidigt, trycket på cykeln ska ha samma kraft över hela sektionen. Nära basplattorna och under batterierna kan svåra områden vara ottsiklevat speciellt slipmaskin eller järn med slipmedel.

Cykeln är bättre att välja med ett långt handtag 30-50 cm

Efter hela parketten är otciklevan, täck defekter, varefter det är nödvändigt att utföra slipning med en fin sandpapper för att göra golvet jämnt och eliminera repor från verktyg. På detta stadium av polering kan du lära dig att flytta graciöst, eller att träna månpassningen till perfektion. Det finns två sätt.

Tips: Sekundär polering görs endast på torr parkett. För att underlätta arbetet, byt sandpapper oftare.

Den första – med förtroende kan kallas ”Kama Sutra, en upplaga för dem som gillar att göra reparationer med egna händer.” Du behöver en trästång med en längd på 20-30 cm, med ett tvärsnitt på 100 * 40-50, inslaget i ett pappersark. Ta det i handen, knäböja ner, och i cirkulära rörelser, steg för steg, börja mala parketten för att torka de minsta reporna.

Den andra metoden är inte så sofistikerad, men också intressant. Det kommer att ta gamla skor, tätt passande ben. Du håller ihop plåster i sulorna och börjar röra sig långsamt, som om du gnuggar golvet. Från tid till annan, kontrollera kvaliteten på slipning, om nödvändigt, gå på golvet igen. Om det görs korrekt blir resultatet en mycket smidig parkett, och kanske lär du dig att dansa.

Nästa, titta på videon, vilket verktyg utför parkettskrapning, videon hjälper till att sätta upp slingan korrekt.

Skrapa med handverktyg

Oavsett vad du kanske säger gör framsteg våra liv enklare. Handverktyg för skrapning är en trollstav under reparation. För parkettslipning, bälte och rotor-orbital slipmaskiner med dammsamlare och därmed speciella slipmedel för dem krävs.

Handverktyg för slipning av parkett och andra träytor

Den första slipningsimitationen av manuell skrapning utförs med en bältesmaskin med grov slipmedel. Med hjälp av verktyg ska det översta lagret av parkett vara nödvändigtvis i en vinkel på 45 eller 90 o från träfibrerna. Det är väldigt viktigt att starta maskinen först och sedan applicera den på parketten, så bör trycket för skrapningen vara detsamma i alla bearbetningsområden.

Viktigt: När du tar tag i det är det omöjligt att hålla verktyget på ett ställe, kan det leda till att det finns ett urtag i detta område, vilket då är mycket svårt att fixa.

Efter att tejpmaskinen har avlägsnat lackskiktet och ett tunt lager av trä, rengörs golvet av smuts, sprutas, och sedan kommer vridningen av den roterande orbitalmaskinen med fint sandpapper. Skuret på det rör sig i små progressiva steg och i en cirkel. Men ändå, när du är klar med slipning, försök att köra maskinen längs fibrerna. Sådana rörelser hjälper till att snabbt och effektivt avlägsna repor från den primära slipningen.

Slipning är snabb och kvalitet, men dyr

För professionell polering av parkett behöver du hyra speciella mekanismer. För grov slipmaskin band eller trumtyp, för efterbehandling behöver du en skivmaskin för slipning av ytan och därför slipar mot dem. Detta ”nöje” kommer att kosta motsvarande 30-50 vintergröna denyushku per bil per dag. Att polera parketten i svåra områden behöver även slipmaskin och speciella slipdysor till den.

Skrapningsparkett, foto i vilken vinkel du gör första gången korrekt

Först rekommenderas att slipmaskinen plottar nära basbordet och under batterierna. Nästa är slipningen av huvudytan. Antalet körningar av parkettslipmaskinens trumma eller bältet beror på parkettens slitage. Att köra maskinen när grovslipning ska ligga i 45 vinkel mot träfibrerna. Slipmedel för första passet bör vara №40. Den andra grovslipningen görs vinkelrätt mot första loppet, sandpapper nr 80.

Maskin för medelstor och fin slipning

Kasta sedan kitt för att försegla eventuella kvarvarande defekter, varefter du kan börja fin polering. Skivmaskinen för ytslipning drivs i en cirkel, först med slipmedel nr 100, därefter nr 180, och slutligen görs sluttning med sandpapper nr 240, nödvändigtvis längs fibrerna. Efter slipning ska parketten vara ordentligt dammsugd, och du kan fortsätta till finishen.

Sammanfattningsvis, se videoinstruktionen hur du gör parkettpolering korrekt med egna händer, videoen hjälper dig att undvika globala fel under scoring.

Hur man gör ett trägolv skrapa med egna händer – ett nytt liv för det gamla golvet

Trägolv upphör inte att vara populärt och efterfrågan på årtionden. Trots det stora antalet moderna fodermaterial fortsätter det att vara efterfrågan. Denna beläggning ger komfort, är vacker och hållbar. Det kräver emellertid också noggrant underhåll. Till exempel, från tid till annan behöver ett träd skrapa. Du kan göra det själv.

Vad är cykling?

Eliminering av små defekter på golvbeläggningens yta, rengöring av smuts och damm, avlägsnande av gamla färg- och lackskikt – detta är en skrapning. Hur ofta du utför denna procedur beror på graden av slitage på golvet, liksom på grunden av vård och arbetsförhållanden för veden.

Om du ska göra en stor reparation måste golvbehandlingen vara närvarande. Faktum är att inredningen där det nya vända materialet kombineras med det gamla mörkade och krackade träet kommer att se ut, för att uttrycka det mildt, fult.

Vilka verktyg behöver du för att arbeta?

Innan du ska skrapa golvet måste du förbereda nödvändiga material och tillbehör. Du behöver:

 • Mineralalkohol;
 • Polyetenfilm;
 • Borsta med en metallisk hög;
 • Konstruktion eller kraftfull hushålls dammsugare;
 • Yta slipmaskin;
 • En anordning för behandling av basplattor eller manuell cykel;
 • Sandpapper med olika kornstorlek: från 40 till 120;
 • Särskilda saxar;
 • Skruvmejsel eller hammare.

Dessutom kommer det att vara nödvändigt att välja en kitt som är speciellt utformad för trägolv. Behövs också lack och verktyg för dess applicering (rulle eller borste).

Vad ska vara skrapningsriktningen?

Denna fråga är väldigt viktig, eftersom träskyddet inte är detsamma. Till exempel, om du har parkett, och det läggs med ett julgran, så är grovbearbetningen gjort i 45 graders vinkel och efterbehandling – längs och över. Var och en av dessa manipuleringar måste utföras 2 gånger.

Om parketten är avbildad måste den tippa i 2 riktningar vinkelrätt mot varandra. Dekorativ beläggning behandlas med spiral- eller cirkelrörelser. Dessutom används endast ytskärverktyg.

Tips! Att inte visas på golv i gropen, på ett ställe under lång tid är inte värt det.

Dyra beläggningstyper är bästa handslipade. Rörelsen i det här fallet ska vara cirkulär. Den kan användas som sandpapper och cykeln – ett verktyg i slutet av vilket är fäst ett svagt krökt blad.

Funktioner som förberedelser för arbete

Innan du cyklar måste du förbereda. Först sätta på skyddskläder, handskar, skyddsglasögon och andningsskydd, eftersom det kommer att finnas mycket damm i rummet. Slipanordningen ger mycket brus, så hörlurar eller öronproppar kommer också att vara överflödiga.

Vidare görs förberedelse av rummet:

 1. Rummet måste vara helt fri från möbler och andra föremål. Lysekrona är också önskvärt att avlägsna. Om möblerna inte kan föras ut, ska den täckas med en tjock film så att det inte finns några luckor.
 2. Dörren måste vara stängd. Lim luckorna med maskeringstejp så att damm inte läcker ut i andra rum. I vissa fall måste dörren tas bort. Därefter stängs öppningen med en film.
 3. Nu måste du granska golvet, bedöma dess övergripande skick. Beläggningen ska vara jämn och hållbar, ej utsatt för vridning.
 4. Noggrant inspektera stockar och trägolv. Om de skadas, ska de repareras eller bytas ut. Golvbrädans knäckning måste också elimineras.
 5. Om golvet var täckt med mastic, ska detta skikt tas bort. Använd den här tvättduken och mineralalkoholen (vit anda).
 6. Naglar eller skruvar som sticker ut från brädorna måste drunkna så att de inte stör mjukmaskinen.
 7. Alla luckor och luckor mellan golvbrädorna ska fyllas med klibbar smurt med lim. Vidare skärs de utskjutande delarna av ett plan. Fyll nu i problemområdena. Det är önskvärt att jämföra ytan med hjälp av skinnen. Efter kittning torkar golvet i minst 2 dagar.

Funktioner av proceduren

Skrapning är inte en enkel process, så du bör ta det på allvar. Arbetet består av flera steg:

 • Först måste du fylla ett plåt med grovt sandpapper i enheten. Kontrollera om det är väl fixat. Slå inte på enheten kraftigt. Om du aldrig har arbetat med honom, lut den till sidan, sätt på den och sakta sakta ner den till arbetspositionen. I annat fall kan den vanliga enheten dra ut ur hand. Låt inte maskinen gå under arbetet.
 • Bearbetning bör börja från dörrens motsatta hörn. Lämna fönstren öppna, eftersom det blir mycket damm. Slipriktningen är diagonal.
 • Skrapningen av parketten görs på ett sådant sätt att varje efterföljande remsa går något överlappande med den föregående. Varje spår måste behandlas 2-3 gånger beroende på materialtypen. Observera att du regelbundet behöver rengöra sandpapper och dammsamlare. När du raderar slipmedel bör ändras.
 • Varje nästa tillvägagångssätt bör vara vinkelrätt mot den föregående. Samtidigt reduceras i alla skeden av slipskivan med 1 nummer. Det senare tillvägagångssättet görs av det finaste sandpapper i riktning parallellt med golvbrädorna.
 • Slutligen skivas trägolv mot väggarna. Denna procedur är komplicerad, så en vanlig ytkvarn fungerar inte. Här behöver du en speciell maskin för bearbetning av gränser. Slipmaterialet ska vara medelkornigt.

Efter avslutad arbete ska golvytan torkas med en torr trasa. Efter denna beläggning måste väggarna och taket vara väl dammsugna. Därefter kan du gå vidare till trägolvets slut. För detta brukar bruket lacka.

Som du kan se är skrapning av trägolv med egna händer ganska snabbt, även om det är fylligt med några svårigheter. Men om du inte är säker på dina förmågor är det bättre att överlåta detta företag till proffs.

Material efter tema:

Välja ett golvbräda – tjocklek, trä typ och hur man lägger sig

Bambu golv – fördelarna, nackdelarna och feedbacken på användningen av

Vad och hur man tätar luckorna i trägolvet – flera sätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *