Hur man bygger

Skumhusets hus med egna händer

När fundamentet är grävt, installera ett dräneringsrör. Hon måste tömma vatten från väggarna till avloppsbrunnen.

Längre längst ner samlas formen till källarvåningen. Jordytan i formen är täckt av mattor, nivellerar ytan och ökar vattentätningen. Ovanpå detta lager placeras ett förstärkande nät med celler tio med tio centimeter. Om sådan förstärkning inte används, kommer källarvåningen att vara onödigt bräcklig, vilket kommer att minska tjänsteperioden.

Vidare fortsätter skapandet av en källarbas med sina egna händer under skumblokkenes hus att gjuta betong. Den mest praktiska är användningen av en betongblandare med en matningsslang. I det här fallet förblir det bara att leda ärmen och jämnt hälla betongen på gallret och sedan jämföra den.

Det resulterande golvet är täckt med folie och lämnas i två veckor för åldrande. En metallremsa placeras längs plattans kontur för att installera betongblock. Väggblock sänks av en kran, och sedan används stålkontakter.

Vidare innebär uppbyggnaden av skumblock med egna händer installation av väggstöd. De kommer att hålla takplattan i källaren. Stödena är gjorda av stålhörn, som är noggrant anslutna till golvet. Taket hälls liksom golvet.

Byggnaden av källaren kompletteras med noggrann vattentätning av alla yttre ytor. För att göra detta, använd hartset och euroruberoid. Även källarna väggar värms, installera luftkanaler, ventilation, leda ett elnät. På alla sidor är strukturen täckt med grus.

Vidare, i byggandet av hus från skumblock med egna händer, byggandet av väggar. På källaren plattan tak vattentätning stapel .

Skumblod är inte svåra att lägga på grund av sin exakta form och låg vikt. Det är viktigt att följa våningsplanens nivå, att lägga ut hörnen korrekt och förbereda hoppare för att ordna öppningarna. Efter att ha placerat väggarna i huset med skumblock med egna händer, är ytorna stängda med vattentätning och utvändigt är de färdiga med t ex mot tegelstenar.

Taket på huset bosätter sig i analogi med källarens tak. Efter hällning av betongen är ytan täckt med en film och hålls i två veckor.

Efter arrangemang av takkonstruktionen av skum betongblock med egna händer innebär arrangemanget av taket. Den enklaste designen är ett gaveltak.

Stöden från vilka trussystemet är monterat köps i färdig form. De exponerar kranen och kopplar samman balkarna i en enda struktur. För att skydda taksystemet från fukt täcker det med en film och installerar sedan lådan. För skumhusets hus passar nästan alla takmaterial. Optimal kostnad och prestanda är flexibla plattor och metallplattor.

Varje typ av takmaterial har sina egna installationsfunktioner. Vilket bör övervägas separat.

Vad ska tjockleken på väggarna vara?

För att göra ett hus av skumblock med egna händer måste du först bestämma alla dess parametrar. En av de viktigaste är väggens tjocklek. Det beror på väggarnas bärkapacitet och isolerande egenskaper. I det här fallet desto tjockare är väggarna desto bättre. Men å andra sidan finns det ekonomisk genomförbarhet. Det begränsar väggtillväxt i tjocklek. Det är kombinationen av dessa parametrar som i varje enskilt fall bestämmer dimensionerna av betongväggar.

Vad ska man tänka på när man väljer lim för skumbetong?

Eftersom skumbetong inte är särskilt krävande kan inte bara speciella limkompositioner användas för murverk, utan även en sandcementmortel av ett klassiskt utseende.

Det specifika valet görs med hänsyn till många faktorer, allt från tjockleken på sömmen och slutar med en viss mästares färdigheter.

förstärkning

Förekomsten av förstärkning i skumblockens väggar på deras bäregenskaper reflekteras inte. Men det är fortfarande värt att förstärka, eftersom sannolikheten för sprickor under krympning minskar.

 • den lägsta raden;
 • var fjärde eller femte raden i väggen;
 • öppningar och bågar;
 • platser för tilläggsbelastning.

Förstärkning kan vara förstärkning och nät.

För förstärkning använd stål eller glasfiberelement med en diameter på sex till åtta millimeter. Ett spår (grindar) bildas i blocket i vilket förstärkningen läggs. Från ovan är det täckt med materialet som förbinder blocken, d.v.s. lim eller murbruk.

Om blocket är större än tjugo centimeter, så görs två slag, och om det är mindre, så en. De ska inte placeras mer än sex centimeter från kanten. Ankaret bör böjas smidigt, utan hörn.

Sådan förstärkning utförs exklusivt med tunna sömmar, d.v.s. när du använder lim. Nätet används plast eller metall. Den placeras på raderna av skumblock och hälls med lim på toppen.

Typ av anslutningskomposition bestäms av nätets storlek. Om tråddiametern är mer än tre millimeter, är limet inte tillrådligt, det är bättre att välja en cementmortel.

Väggisolering från skumblock

Om du vill göra ett hus med skumblock med egna händer varmt och bekvämt, kanske du bör överväga en metod för isolering. Typiskt kräver sådana hus inte särskilt isoleringsarbete, eftersom själva väggarnas material har en hög nivå av värmebehandling, är det tillräckligt för att korrekt välja tjockleken. I synnerhet för de centrala regionerna, till exempel för Moskva-regionen, är en vägg 49 cm tjock tillräcklig. Dock bör man komma ihåg att blocken ska anslutas med tunna sömmar med ett minimum antal kalla broar.

Om du fortfarande behöver isolering, bör du följa ett antal regler. En ångspärr läggs på ytan med en ångöverföringskoefficient som block eller mer. Värmeisoleringsmaterial kan monteras direkt på väggen utan luckor. Detta undviker kondens. Ett annat alternativ är användningen av ventilerade fasadsystem.

Exteriör finish

Att göra ett hus av skumblåsor med egna händer är vackert, du måste slutföra det med lämpliga dekorativa material. Högkvalitativ vändning mot huset från skumblokken kommer att gömma defekter och skapa ytterligare skydd mot yttre faktorer.

För att avsluta väggar skum block kan vara mot tegelstenar. Dessutom går de av med siding av något slag, clapboard. Ett annat alternativ – plastering ytan, varefter den är målad. Tack vare finishen är väggarna i skumblock mindre skadade av yttre faktorer.

Kostnaden för skumblåsor

Frågan om kostnaden för materialet intresserar alla som ska bygga sitt eget hus. Skumblod kan variera i pris beroende på tillverkaren och några andra egenskaper.

 • Bonolit
  Bonolitblock representeras av material med olika densitet och styrka. En enhet med en densitet på D-600 har en styrka på 3,5, och ett liknande material med en densitet på D-400 har en hållfasthet av 2,5. Kostnaden för en kubikmeter av dessa material är 2800 rubel. Något mer (3300 rubel) finns en kubikmeter meter med mindre styrka och täthet, eftersom de kännetecknas av en hög grad av värmeisolering.
 • Ytong
  Blocken av denna tillverkare med en hållfasthet av 2,5 och en densitet på D-400 kostade 4 750 rubel. Om vi ​​betraktar väggblocket med en styrka av 5 och en densitet på D-600, är ​​dess pris 4900 rubel. D-500 3,5-partitionsblocket kostar 4700 rubel per kubikmeter.
 • Grasse
  Kostnaden för Grasse-block med olika indikatorer förändras inte. En kubikmeter material säljs för 2790 rubel.

De bedömda indikatorerna är genomsnittliga. Priset på skumblåsor varierar från 2700 rubel till 4900.

Fördelar och nackdelar med skumblod

Skumbetongblock har ett antal fördelar och vissa nackdelar.

Bland fördelarna med materialet är dess miljövänlighet. Skumbetong är gjord av sand och cement med införandet av skumande tillsatser.

Block tolererar stadigt signifikanta temperaturfluktuationer. De skadas inte av brand och kemikalier. Den porösa strukturen medför god ångpermeabilitet och låg värmeledningsförmåga.

Resultatet är en bekväm inomhusmiljö. Mycket mindre värme- och kylkostnader krävs. Tack vare dessa egenskaper kan väggarna tillverkas från en rad kvarter, vilket avsevärt minskar byggkostnaderna.

Skumblodens vikt är betydligt mindre än den hos en tegelsten, därför är byggnaderna enklare att producera. De har mindre belastning på grunden. Skumblock bearbetas enkelt och snabbt staplas vilket underlättar konstruktionen.

Nackdelarna med materialet innefattar dess bräcklighet. Detta är särskilt märkbart om tillverkningstekniken brutits. Skumblods väggar kan spricka och suga med fukt, vilket leder till snabb destruktion. Nackdelar elimineras av rätt materialval och dess yttre foder.

Spela in navigering

Skumhusets hus med egna händer

Skumblockets hus är en bra lösning för alla utvecklare. En sådan struktur skiljer sig från byggnader av andra material med relativt låg kostnad, minimal konstruktionstid, motstånd mot ruttning, såväl som eld. Blockens väggar är varma och tillförlitliga. I den här artikeln kommer vi att berätta hur man gör ett hus av skumblod med egna händer.

Det första steget är att skapa en grund som klarar ett skumblokhus:

 1. Vi gör beräkningar av formningssystemets bredd och djup. Bredden är lika med konstruktionen under konstruktion, och nedre delen beror på områdets klimatförhållanden och graden av jordfrysning. Fundamentets djup måste vara minst 500 mm.
 2. Vidare grävas en gräv, vars djup är ca två meter.
 3. Grov sand (300 mm) läggs på botten av grävningen. Därefter fuktas sandkudden med vatten och komprimeras väl.
 4. För att ge noggranna former till stiftelsen är formwork placerad och remsor av takmaterial är fixerade.
 5. Längs omkretsens omkrets är det monterat fixeringsbälte av förstärkning.
 6. Sedan kan du hälla fundamentet med en speciell lösning (5 delar krossad sten, sand – 3, och cement – 1).
 7. Vi flyttar formen, vilket ökar byggandet av stiftelsen. Under hällning arrangeras asbestpipor för att lägga avlopparna i de platser som bestäms av systemet.
 8. Varje 50 cm betonglösning bör komprimeras.
 9. Stiftelsen ”mognar” i minst en månad. Under stelningen täcker vi den med ultraviolett strålning och fuktar det med vatten med jämna mellanrum.
 10. Ovanför betongstrukturen är det nödvändigt att rulla ut det fuktisoleringsmaterialet.
 11. På utsidan är ett blankt område konstruerat, dess bredd är från en till två meter och dess höjd är 150 mm. Detta görs så att naturligt nederbörd omdirigeras från första våningen eller källaren. Det ska delas upp i sektioner för att förhindra olika deformationer eller bristningar.

Murverk väggar

Skumhusets hus med egna händer

Masonry skum väggar

Block av skumbetong överstiger tegelsten med avseende på värmebesparing och ljudisolering, men samtidigt reducerar storskalig plåstring mellan skumblåsor dessa parametrar till ett minimum och ”termiska luckor” bildas.

Skumbetongens schema Under läggningen måste du följa alla byggnadsstandarder för konstruktionen, med andra ord förstärka utrymmet under dörr- och fönsteröppningar, stödjande lintar etc. med glasfiberväv. Således kan skumblockets hus isoleras.

Mycket försiktigt, det är nödvändigt att stapla 1: a raden, kontrollera vertikalitet och horisontell position på strukturen med en vattennivå. Fixa grovheten är lätt, eftersom skumblocken är väl bearbetbara – klippa, hyvla och mycket mer.

Förstärkning av skumblock

För att installera förstärkningen klipps hålen på 0,3 × 0,3 m på ytan av skumblocket med en cirkelsåg. Därefter fylls de med en speciell limlösning. I plankeringsformen på den övre raden av block utförs förstärkningsskikt 0,2 m.

Utvändigt utförs isolering med glasullisolering eller polystyrenskum 5 cm bred. Detta är nödvändigt för att ”andas” för väggarna. Den första raden läggs med cementmortel, den andra – på ett speciellt lim. Höjden på locket ska vara 0,4 m.

Vidare fixeras mineraldukarna med plastankar. Ovanför dem bör vara fast vind och vattenskyddande material. Framväggen placeras på cementmortellen med principen om ett sked. Samtidigt placeras tychkovy-raden varje fyra rader skedar. För att öka luftcirkulationen är det nödvändigt att separera frontmuren och huvudväggen med 5 cm mellanrum.

Vid tegelbeklädnad är det nödvändigt att ansluta de främre murverkblocken var 5: e rader med flexibla ankar och glasfibermaterial (sprickor kan bildas vid användning av icke-styva material).

Fram mot huset av skumblokken mot tegelstenar

För konstruktion av vilken struktur som helst, är det möjligt att använda värmeffektiva block som samtidigt kombinerar tre skikt: lerabetong, expanderad polystyren och betong. Från utsidan tillsätts färgämne, och framsidan liknar textur och färg på något sten eller motstående material.

överlappande

Överlappningsdesignen utförs enligt det färdiga schemat, vilket ger en uppfattning om växelverkan mellan balkbelastningen, spännens storlek och tvärsnittet av stavarna. Du kan använda brädor kopplade till skruvar. Ändarna är sågade i en viss vinkel – 60 grader. Då finns det en antiseptisk behandling och omslagning med bitumen.

Inledningsvis läggs de sista strålbalkarna, sedan resten. Strålar av 200 mm och mer placeras på väggkonstruktionen. Underkällan bör isoleras med en speciell film och isolering. Ovanför stängerna fästes metallkratten. Sedan överlagrade nät av glasfiber och mineralisolering. På översta våningen är fästa lakan av plywood och balzatovolokno. I slutet täcker vi golvet med spånskivor.

Taket på huset av skum block

Taket på huset av skumbetong

Det är nödvändigt att bygga en styv struktur med en stångformad kista och komplementera den med takfack. Mellan spjällen ska följa ett visst avstånd – från 600 till 900 mm, spjällens dimensioner sträcker sig från 50 till 150 och från 100 till 150 mm. De installeras i en vinkel på 20 grader.

Galvaniserat järn är bättre lämpat för skridskoåkning, men endova från det visar sig vara ganska bra. För att fortsätta skiffertaket ”life” måste du måla det med en vattendispersionsbeläggning. I detta fall kan takmaterialets livslängd ökas med 1,5 gånger.

Installation av skifferbeläggning

 • Brädorna är fästa i rät vinkel mot fläkten. Deras dimensioner är 2,5 × 10 cm och avståndet – 0,2 m.
 • Sedan skärs kantkanter av skifferarken. Detta görs för att förhindra layering i deras dockning.
 • Nästa måste du göra hål på ett avstånd av 0,1 m från kanten. Observera att hålets diameter måste vara större än spikens diameter.
 • Med hjälp av naglar med en rund kåpa är fastsatt skiffer.
 • Börja med nagelskiffer behövs från nedre raden. Hålen är förberedda i förväg.

Ett hus av skumblåsor är varmt, pålitligt och stabilt. I denna struktur kan du leva med samma komfort som i tegelstenen. Byggnaden klarar av vädret av vädret och kan bekvämt bo i det.

I den här videon lär du dig läget av skumbetongblock och läser hur det skiljer sig från betong.

I lågt privatbyggande finns det en tendens till en rationell inställning till byggandet av stugor, villor eller stugor för permanent bostad.

Alla vill minska kostnaden för byggandet, men samtidigt så mycket som möjligt för att bevara byggnadens värmeledningsförmåga och tillförlitlighet. Dessa krav uppfylls av väggblock av cellbetong: skumbetong, luftbetong och andra. Tillverkare erbjuder nya bygg- och efterbehandlingsmaterial till marknaden.

På grund av denna överflöd av alternativ måste en oskadd person lösa ett antal problem. Tänk på ett av de mest populära alternativen i form av steg-för-steg-instruktioner – byggandet av skumblock med egna händer.

Skumhusets hus med egna händer

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Har beslutat att bygga ett hus på egen hand eller att beställa, måste ägaren ha djup kunskap för att kunna utföra eller kontrollera.

Hur man bygger ett skumhus utan byggnadsupplevelse

Det förberedande skedet saknas, eftersom Det här ögonblicket är täckt separat – hur man börjar bygga ett hus på din webbplats (steg för steg förberedelse: projekt, dokument för enskild bostadsbyggnad, jämförelse av material, när och i vilken ordning som fyller grunden, väggmontering, takkonstruktion etc.).

1 steg. Valet av skum för att bygga ett hus

I det inledande skedet undrar alla vad material att bygga ett hus från (bättre, billigare, säkrare). I det här fallet anses block av cellbetong. Varje material har sina fördelar och nackdelar, vi rekommenderar att du läser den detaljerade beskrivningen av var och en av sökandena:

 • Vad är bättre, skum eller luftat (jämförelse)
 • Fördelar och nackdelar med betongblock
 • Fördelar och nackdelar med skumblock (+ tips om att välja)
 • Fördelar och nackdelar med betonghus (+ recensioner av ägarna)
 • Fördelar och nackdelar med skumbetonghus (+ ägarrecensioner)

Vilket skumblock är bättre att välja för huset:

 • skum betong densitet. Densitet bestämmer blockets syfte. Ur denna position utmärker sig följande: byggblock (D1000-1200 med en densitet 1000-100 kg / kubikmeter), strukturell värmeisolering (D600-900 varumärke, densitet 600-900), värmeisolering (D300-500 varumärke, densitet 300 -500);
 • typ av skumblock. På grund av detaljerna i tillverkningen av ett skumbetongblock (hälls i formen) finns det flera storlekar på marknaden: en klassiker (monoblock), ett block med hålrum och ett Lego-skumblock. Den senare möjliggör förenkling av installationen och dessutom utför vertikal förstärkning av murverk;
 • skumblok kategori eller klass Om huset kommer att bli föremål för ytterligare efterbehandling, kan du köpa ett block av någon kategori. Den andra klassen skiljer sig från den första endast i närvaro av marker och mindre ytfel. Skillnaden i geometriska dimensioner avrundas av sömmens storlek. Men valet av block ökar driftstiden och limförbrukningen (med stor skillnad måste du lägga det på cementmortellen, och det är kalla broar). Därför är det bättre att föredra förstklassiga block.

Kostnaden för skumblokken, en klassisk typ (monoblock), beroende på kategori presenteras i tabellen.

Pris på skumblokmärke D500 gnidning. per kubikmeter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *