Fördelar

Spåret från träet skär med egna händer

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Hur man gör en trädgårdsväg från träskär

Banor i trädgården kan göras från allting. Det viktigaste är att gå bekvämt runt dem och de kommer att hålla längre. Trä – ett utmärkt material för konstruktion av spår med egna händer.

Traditionellt var vägarna i trädgården gjorda av materialet i området i tillräcklig mängd och priset betraktades som överkomligt. Eller från vad som kan förberedas gratis. På den bergiga terrängen var de gjorda av natursten, i floddalarna fanns ett överflöd av murar, och i skogskanten fanns det träd, från vilka stigarna överbryggade. Spridning av en stig i din gård av importerad marmor är ett tecken på slöseri eller dålig smak. Det är så oklokt att man kör en sibirisk skog till öknen för att lägga den i sanden.

Vägar av fast natursten är de mest hållbara, men om stenplattor inte finns till hands, men det finns träd i trädgården som har sågats eller fallit av stormen, måste du bygga en stig från dem. Dessutom, i trädgården eller i landet kommer det att se naturligt ut och hänga bland blommorna.

Spåret från träet skär med egna händer

Stigen från sågen skär bra med trähållande väggar. Svamp är också bekväm att göra från stubbar.

Fördelar och nackdelar med trissnitt

Som med något material kan du argumentera för och mot användningen. Vad är fördelen med sågklipp som byggmaterial för trädgårdar?

 • Billig och prisvärd. Ta vad som är till hands, avfall och gamla träd är lämpliga.
 • Enkel konstruktion. Du kan göra det själv.
 • Underhåll. Ruttna delar kan enkelt bytas ut.
 • Nackdelar med demontering. Om du behöver lägga en väg på en annan plats – det är lätt att demontera och flytta.
 • Miljövänlighet. Materialet är ofarligt, det är enkelt att använda – från de stockar som har tjänat sin tid visar det sig en vacker mulch eller kompost.

Den största nackdelen är trädets bräcklighet. Med tiden klipper det, särskilt i fuktigt klimat eller där grundvattnet är högt.

Vilket träd gör spåren?

Att välja trä måste du fortsätta från hur starkt och friskt det är. Det beror på hur länge vägen som läggs ut med sågarna kommer att varas. Preference är bättre att ge massivt trä. Ek, till exempel, kommer att vara cirka tio år, tall – inte mer än sju. Trunkar av gamla träd kan vara ruttna och korroderade insekter.

I verkliga livet, särskilt inte att behöva välja – de tar vad som är till hands. Och om det händer att enskilda nedskärningar över tiden förstörs mer än andra, då kan de alltid ersättas med nya.

Det som verkligen är viktigt är att råa skördsprickor, särskilt med snabbtorkning. För arbete är det bättre att ta torra stockar och ska inte skäras i tunna ringar om banan inte är gjord för skönhet, men för att gå längs den.

Framställning av material för banan

Sågsågning

För arbete behöver vi nedskärningar. Inte platta cirklar, men små stockar. De borde alla ha samma höjd. För stabilitet gräver de i marken. Inte bara trunkar används, tjocka grenar används också, det är bekvämt att fylla i kaviteterna mellan delarna av trummor med stor diameter och skär.

Vad är den optimala höjden av dessa stubbar? Det beror på tjockleken på stockarna själva, på densiteten av deras installation och på marken. Mäter oftast ca 20-25 cm i längd.

Mycket tjocka stockar skärs i korta stockar – ca 10-15 cm långa. De är ganska tunga och kommer att ligga stadigt även med en liten begravning. Om stammarna är olika i diameter är det bättre att göra längden längre så att de enskilda delarna av spåret inte kommer ut ur det under drift.

Trävägen från sågavsnitten kan vara bred eller smal, dess element kan ligga nära varandra eller på något avstånd. Om stubbarna är täta, fylls mellanrummet mellan de stora delarna med sågat av mindre diameter, strukturen blir stabil även om den inte är för djupt begravd. Det är ganska annat om luckorna mellan elementen är ganska stora. Du ska inte spara och skära bagaget med tunna cirklar. Denna väg ”spelar” under dina fötter, kommer träet att bryta ut ur sina bonar och sprickor.

Lös jord eller tvätta spåret med regnvatten leder till partiell förstörelse. Om du inte vill snubbla på wobbly hemp, gör sågets längd mer.

Förebyggande av förstörelse

Rening av bark kommer förlänga trädet. Barken är mer mottaglig för destruktion, det absorberar snabbt vatten och börjar flinga bort.

För att skydda mot förfall impregneras det skurna materialet med varmtorkningsolja. Tillförlitligt skyddar bitumen från förstörelse. Den nedre delen av de klippta stockarna är nedsänkt i den. Att arbeta med uppvärmda material är farligt, du kan bränna dig själv eller orsaka brand, så det är bättre att använda moderna metoder.

I hårdvaruaffären kan du köpa speciella lösningar som skyddar mot fukt och skadliga insekter – förstörare av trädet. Behandla enligt anvisningarna och torka väl.

Vägmarkering och grundförberedelse

Spårmarkering

Banan och banans bredd bestäms beroende på behoven och egna idéer om skönhet. Den kortaste vägen är alltid i en rak linje, men banan som är böjd med en båge eller en orm ser mer intressant ut. För den visuella expansionen av utrymmet på en liten innergård föredras en krökt version.

Gangbanans kanter är märkta med pinnar och ett rep är knutet mellan dem. Var noga med att flytta dig bort för lite avstånd och titta på framtida spår från olika sidor, i tid för att göra justeringar.

Trench preparation

För att fördjupa och säkert fixa trästubbarna gräver de en gräv under gångbanan. Dess djup är 5-10 cm längre än sågklingans längd och dess bredd är lika med bredden på den markerade vägen. Det är önskvärt att lägga geotextiler på botten och klämma kanterna längs grävens väggar. Det är nödvändigt för vattentätning och skydd mot ogräsrötter.

Återfyllning av dränering

Grus, småsten eller liten krossad sten för vattentätning hälls över geofabricen. Kompakt. Tjockleken på detta lager är 3-5 cm. Sanden hälls ovanpå detta lager så att de två skikten totalt når skillnaden mellan djupet på skytten och längden på sågskärningarna. Denna dränering är nödvändig för att skydda träet från fukt. Vatten bör vara ledigt för att lämna spårutrymmet.

Spårläggning

Curbing (valfritt)

Om designen ger en kantning, är den installerad innan du lägger sågklipp. Om jorden i trädgården är lös, sandig, är det lämpligt att installera kantar. De är gjorda av trästänger, stenar, tegelstenar, strykjärn.

Lägga sågklipp

Hur man skär sågar bestämmer alla sig själv. Den kan placeras så att det finns mycket utrymme mellan dem, du kan lägga sig ordentligt och fylla mellanrummen mellan stora delar med hampa med mindre diameter.

Staplade sågar tappade, anpassade dem till nivå.

Dekorativ design av en trädgårdsväg från ett träd

Efter inriktning kan utrymmet mellan sågarna fyllas med sand eller murar. Om nedskärningarna är installerade på något avstånd från varandra, då kommer de ofta att fyllas med jord blandad med frön från gräs- eller markdjursplantor.

Vård av träspår

Så att trädgårdsbanan av träskärningar som görs av händerna inte kommer att förlora sitt ursprungliga utseende över tid, behöver det konstant vård.

En gång per år är det användbart att rengöra sågskärningarna med en metallskrapa, behandla med en antiseptisk och applicera en speciell skyddande beläggning, torka olja eller måla. Men man bör inte polera dem för mycket för att inte glida i regnet.

För att reparera och byta ut ruttna delar, är det bra att lämna några stockar på en plats skyddad från regn.

Det är inte svårt att göra en gångväg från träskär med egna händer, det blir billigt, men det kommer att dekorera din trädgård och göra det bekvämt för rörelse i alla väder.

Alla byggnader och strukturer (lusthus, terrass, pool, växthus, grönsaks trädgård och olika delar av landskapsdesign) på sommarstugan eller bakgården kommuniceras via banor.

Hur man gör en väg, eller snarare, från vilket material som alla bestämmer sig för sig själv, särskilt inom ramen för denna artikel, överväga tillverkningen av en trädgårdsväg från snittringar av trä.

Trädgårdsvägar

Bland alla alternativen av träbanor (från plankor, timmer, sköldar, trädgårds parkett, kvistar och bambu) är en av de mest tillgängliga från materialens synvinkel och den svåraste ur synpunkten av enhetsdesign vägen från sågskäret av trä. Materialet är strukturerat enligt principen om stegvisa instruktioner, så att alla kan bygga en sådan väg med egna händer.

Stegen av trissnitt kan kallas annorlunda: från skär, stubbar (dö, chump, stubbe, loggar, ändar av stockar), men byggnadsmetoden kommer att vara identisk.

Trädgårdsvägar i träskärning – en steg för steg guide

För arbete behöver du material och verktyg:

 1. Träuppskärningar (skär)
 2. Valsisolering eller geotextil (geofabric)
 3. Sand, stenar, grus, vatten
 4. nivå
 5. Hammer (bättre kiyanka)
 6. Manuell motorsåg
 7. Spade, hinkar, borstar

Steg 1 – Förberedelse av trissågsågningar

Det är nödvändigt att börja arbeta med preliminär förberedelse av nedskärningar av ett träd. Då kommer de att vara redo precis i tid för att lägga.

Att välja trä måste du fortsätta från hur länge spåret ska användas och vilken belastning den kommer att ha på den. När man ställer in trädgårdar från träskärningar i landet är det bättre att föredra massiva träslag. Till exempel kommer ett ekträd att tjäna dig i ungefär tio år, ett tall – inte mer än sju. Och lärk är praktiskt oförstörbar och kommer att glädja dig i mer än en fjärdedel av ett sekel.

Men oftast är spåren för spåret gjorda av de stenar som finns på lager. Allt beror på budgeten, nedskärningar från poppel kommer att bli mycket billigare än från ek eller lark.

Skärande träskärningar För att förbereda en skära måste du lösa en skiva i bitar med en höjd av 150-200 mm.

Regeln här är att ju större loggens diameter är desto större är klippets höjd. Och självklart borde höjden på alla ämnen vara ungefär samma.

Om snittets tjocklek är mindre än 100 mm är det hög sannolikhet att det inte kommer att sättas fast i marken, och det kan ”hoppa ut” under tryck.

För att förlänga livslängden måste det rengöras av bark. Eftersom det är barken som börjar börja avskalas först.

Dessutom är det bättre att överge användningen av skär med sprickor. De kommer att börja försämras i första hand och mycket snabbt, och sprickan kan öka under påverkan av belastningar på den.

Skalad trädbark

Träskärning

Skärning måste också förbehandlas. Den vanligaste behandlingen kan kallas linolja.

För att göra detta värms den till kokpunkt och beläggs med en sågskärning helt. Tänk på att detta arbete är farligt, så det är bättre att köpa speciella antiseptiska lösningar som ger både skydd mot fukt och bioprotektion. I en sådan lösning bör skärningen vara från två timmar till två dagar.

För att skydda träet från att ruttna ännu mer tillförlitligt måste botten av det runt träet dessutom bearbetas med bitumen. Gamla trä kan använda en lösning av kopparsulfat.

Den behandlade sågen ska torkas väl.

Steg 2 – spårmarkering

Svårigheten vid detta steg vid bestämning av spårets optimala dimensioner är 350 mm, tillräcklig bredd för att en person kan röra sig fritt. Förutom dess väg – för att ge tillgång till alla nödvändiga objekt.

Därefter måste du identifiera vägen och parametrarna i trädgårdsvägen med pinnar och sträcka ett rep mellan dem.

Steg 3 – beredning av basen

Till trädgårdsvägarna serverade du så länge som möjligt och var säkra, de måste vara ordentligt fastsatta.

Trench för banan För att göra detta måste du gräva en gräv längs den markerade vägen för den framtida vägen. Dess djup beror på hampens längd (Play) plus 50-100 mm. (beror på jordens typ och den förväntade lasten på banan).

Bryggans bredd är lika med banans önskade bredd.

Vattentätning för spårets bas En vattenrörande film läggs längst ner i gräven (polyetenfilm som används för växthus eller geofabric kan användas).

Grus eller grus hälls över filmen. Denna dränering är nödvändig för att skydda träet från fukt. Höjden på kuddens första lager är lika med hälften av den önskade höjden (25-50 mm). Det är viktigt att tampa det bra.

Sand och krossad sten ska jämföras med byggnadsnivån. Detta sparar mycket tid och ansträngning när man lägger sågklipp.

Steg 4 – Montering av kanten för spår (sidor)

Gränsspår Om en spärrbalk finns, måste de installeras innan montering av sågklipp.

Stenar, tegelstenar, strykjärn, tegelstenar eller långa stockar kan användas som material för kantstenen.

Men, för att inte störa harmoni i trädgårdsvägen, sågs med chubuki.

Steg 5 – fyller det andra lagret av sandkudde

Spåret från träet skär med egna händer

Sanddräkt Sand används som det andra lagret. Kuddens totala höjd är 50-100 mm.

För att försegla sandbrunnen används en teknik som att vattna den med vatten.

Materialet är förberedt för webbplatsen www.moydomik.net

Steg 6 – systemet för att lägga trissnitt

Ordern för installationen av trädets snitt spelar ingen roll. Mönsterbildningen beror på ägarnas preferenser.

Den kan placeras så att utrymmet mellan sågarna är så litet som möjligt. Och du kan tvärtom ha dem allmänt.

Det viktigaste i detta skede är att ”sänka” sågklingan (rammade), och jämföra dem också.

Lägga sågklipp

Tändningsågar

Installation av trädskärningar under banan

Nivelleringsskärningar

Steg 7 – Dekorativ dekoration av trädgårdsvägen av träskär

Utrymmet mellan sågarna kan täckas med sand eller jord blandad med fröna av markdjursplantor.

Och skärningarna själva bör lämnas i sin ursprungliga form eller målas med ljusa färger.

Registrering av en väg från trissnitt

Det är möjligt att tydligare visa hur man gör vägar från träskärningar med hjälp av sektionsritningen.

Vård av träspår

Så att trädgårdsbanan av träskärningar som görs av händerna inte kommer att förlora sitt ursprungliga utseende över tid, behöver det konstant vård.

För att göra detta, en gång per år, rengör skärningarna med en metallskrapa, behandla med en antiseptisk och applicera en speciell skyddande beläggning, torka olja eller måla.

Träklippta vägar – vård

Styrelsen
När du gör ett spår lägger du åt flera stycken prozapas, i framtiden kommer det att vara möjligt att ersätta enskilda delar i reparationsprocessen. För att minska effekten av glidning efter regnet bör du inte polera ändarna av stockarna mycket före installationen.

Om du är intresserad av att arrangera ett spår från vedklyvningar – en video som illustrerar att göra egna händer

Trädgårdsvägar från träskär – proffsen

 • låg kostnad;
 • hög hastighet och enkel arrangemang
 • förmågan att självständigt genomföra hela processen
 • ackumulera inte fukt (skapa inte plaskar);
 • ha en naturlig utseende
 • mycket underhållbar
 • miljövänlig;
 • förmågan att göra en unik trädgårdsväg av trä. Trots allt är alla nedskärningar olika, vilket innebär att mönstret inte kan upprepas.
 • möjligheten att använda föråldrade stockar som mulch eller hacka och lägga till kompost.

Landspår från träskäret – argument mot

 • röta;
 • reagera på temperaturfall;
 • kräver konstant vård;
 • bli hur många efter regnet (nivån av användningen av specialkomposition för bearbetning).

slutsats

Baserat på det ovanstående blir det tydligt hur man gör en väg från träskäret med egna händer utan att tillgripa överdrivna utgifter och hjälp utanför. Även om du inte skulle hoppas mycket för billighet, även med egenproduktion måste du spendera pengar, men en sådan väg är värt det.

Relaterade videor

Vägar från träskär – bilder med designexempel

En väg från träskär i skogen

Trä spår från klippa ringar

[tumme = vänster

Spåra från stora trissnitt

Processen med att ordna en gångväg av träringar.

En gångväg är en rad stora skär. En

stig som ligger i trädskärningar.

Intressanta bilder på ämnet

Klipp ner ett träd av otrolig storlek

Gigantiskt snitt av ett träd

Århundrade gammalt lövträd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *