Hur man gör

Spis i garaget för att träna med egna händer

Det är möjligt att släcka eldstaden med skorstensmatcher eller facklor som sänks ner i tanken genom hålet.

Spis i garaget för att träna med egna händer

Tänd kaminen till jobbet

Efter att kaminen har blivit uppladdad, är hålet täckt med hälften och efter det att den är uppvärmd justeras luftflödet i tanken för att säkerställa att gaserna i det perforerade röret är jämn

Tips: Det är strängt förbjudet att hälla bensin, fotogen, lösningsmedel och brandfarliga ämnen i ugnen. Detta kan utlösa en explosion.

Mer detaljer om ugnsdesign för testning, deras fördelar kommer att visa videon.

Du kan lära dig mer om att värma garaget med egna händer på vår resurs.

Ugn för att träna i garaget

Ugnen för att träna i garaget har sina egna särdrag. Det ska inte bara värma upp hela volymen på rummet snabbt och ekonomiskt utan bränna även omedelbart efter bränsletillförseln är avstängd och svalna snabbt. Dessutom är isolerade kapitalgarages ännu inte mycket vanliga, så kapaciteten hos en sådan spis, liksom värmeeffektiviteten, bör vara betydligt högre än standarden 1Kv per 10m 2. Enligt vilka energikostnader brukar beräknas.

Ugn för att träna i garaget – Foto 01

Principen för ugnsövning vid provning är uppdelningen av flytande bränsle, blandning av dessa ångor med luft och bränning av den resulterande blandningen, det vill säga PYROLYSIS. Detta är en självreglerande och självständig process, som kräver starttändning och brännar ugnen till en temperatur överstigande 4000 ° C.

Fördelar och nackdelar

 • Systemets enkelhet gör att du kan montera ugnen på spilloljan med egna händer.
 • tillförlitlighet och driftsäkerhet
 • icke-flyktig teknik (även om de mest effektiva modellerna, vars system vi kommer att överväga ytterligare, ska vara utrustade med en elektrisk fläkt);
 • universalitet av användningen. Kan användas inte bara för uppvärmning av garage, växthus och uthus, utan även för matlagning;
 • ekonomi – bränsleförbrukningen är, beroende på ugns storlek, från 0,5 till 2 liter / timme.
 • Den största nackdelen är den ganska höga brandfaren hos vissa modeller med en öppen förbränningskammare;
 • I komplexa modeller med droppbränsleförsörjning rekommenderas det inte att använda förorenad gruvdrift. Förfiltrering av bränsle eller fastsättning av filtret till oljepumpens munstycke är nödvändigt.
 • Var noga med att installera ett skorstensavgassystem med en höjd av minst 4m. Samtidigt får horisontella rörsektioner längs hela avgassystemet inte tillåtas.
 • systematisk och ganska frekvent rengöring av ugnspannan, förbränningskammaren och skorstenen är nödvändig;
 • I processen med intensivt arbete är ugnen ganska bullriga.

Ugn för att träna: ritningar och skapningsstadier (från en gascylinder)

Diagram över ugnen som ska testas – Bild 03

Innan du gör din egen ugn på utvecklingen är det nödvändigt att släppa ut all gas och dränera kondensatet. För att göra detta, öppna ventilen och sprid utloppet med tvålslamor. När skummet har upphört att bubbla, vrid vi försiktigt ventilen, om det inte är avtagbart borras ett hål i botten. För att hindra borren från att producera en gnista, pressar vi inte starkt på borren, utan häller regelbundet olja eller vatten på borrplatsen.

Borra ett hål i botten – Photo 04

Gaskondensatet dräneras försiktigt bort från huset, det har en skarp och ihållande obehaglig lukt. Fyll i ballongen med vatten för att avlägsna en explosiv luftgasblandning. Efter tvättning är kakan klar för skärning.

Skär två öppningar. Bredd – en tredjedel av cylinderdiametern. Höjden på den första öppningen 200 mm andra 400 mm. webbbredd 50 mm.

Klipp två öppningar – Photo 05

Detta är det bästa alternativet som gör att du kan vrida den övre kammaren (värmeväxlare) in i förbränningskammaren när du använder fast bränsle.

Kamera separation

Från en stålplåt med minst 4 mm tjock skär vi en ring med en diameter på 295 mm (cylinderns inre diameter). Det kommer att vara en hoppare mellan förbränningskammaren och värmeväxlaren. I mitten av ringen skärs ett annat hål med en diameter på 100 mm för röret – brännaren.

Klipp ringen – Photo 06

Brännarenhet

Ett rör med en diameter på 100 mm med en väggtjocklek på 4 mm och en längd av 200 mm (1). Hål med diameter 18-20 mm (2) borras i underdelen. Alla gräs från insidan av röret tas försiktigt bort. Om de inte avlägsnas kommer sot och sot ned på dem att smala brännarens inre diameter.

Membranseparatorn sätts på röret och svetsas exakt i mitten (3). Sedan installeras den inuti spisen och svetsas till ballongens inre sida längs hela omkretsen (4). Det är lämpligt att svetsa avskiljaren i underdelen av partitionen, vilket ger en tillräcklig höjd på fälgen, så att det inte går att byta till fasta bränslepellets utan olja.

Vi rekommenderar en hemlagad panna för att arbeta av: typer, system av komponenter och montering, instruktioner för tillverkning

Skålförångare

För det kan du ta någon metallbehållare med tillräckligt tjocka väggar, som inte är rädda för temperaturdeformationer. I detta fall är det en bromsskiva av värmebeständigt gjutjärn (1).

Vi svetsade botten (2) och locket. Eftersom droppugnen antas fungera, lämnar vi en tillräckligt bred öppning i locket för bränsleförsörjningen (3). Ett grenrör är svetsat ovanpå locket, vilket kommer att anslutas till värmepipet genom en koppling med större diameter (4). Detta görs för att enkelt rengöra skålen. Kopplingen är gjord av ett rör med samma diameter 100 mm, bara skärs med.

Bränsleförsörjningssystem

Sätt i vattenröret ½ tum (1) (med en marginal) i hålet i en vinkel (30-40 o), svets det i kaminens kropp. Platsen för att borra ett hål spelar ingen särskild roll, eftersom förångarens skål görs mobil och kan vridas av ett mottagningshål i vilken riktning som helst.

Vi sänker kopplingen till rörets ände och markerar avståndsavståndet (2), skär det med kvarnen, bildar en ”tipp” för att göra det lättare att bilda en oljeluggning (3).

En konventionell kulventil (4) skruvas på röret, som kommer att användas som reservbackventil för att stänga av bränsletillförseln i händelse av att en ventil på tanken misslyckas att springa.

Värmeväxlarenhet

Luftvärmeväxlaren är ett 100 mm rör, placerat horisontellt i ugnsdelen. För maximal koncentration av heta avgaser från brännaren svetsas en reflekterande skärm av 4 mm stål (1) till toppen av röret.

Luften genom värmeväxlaren tvingas och tvingas vid höghastighets kanalfläkt (2). För att öka effektiviteten vid uppvärmning av luftflödet sätts en swirler (3) in i värmeväxlarröret. Den består av två kvadrater svetsade ihop, 300 mm långa, med en hyllbredd på 50 mm. Således passar swirlen perfekt i 100-röret och kräver ingen ytterligare fästning (4).

Vi rekommenderar elektriska pannor för uppvärmning av ett hus: vi bestämmer valet. Vilket är bättre

Ugnen för provning med vattenkrets

Hur man gör en spis för att träna effektivare och så att den kan användas som en nödkälla för värmeförsörjning för hela huset. Detta hjälper till med insättning i vattenvärmesystemet.

Spolbindning – Foto 23

Det finns två huvudmetoder. Spolbindning är den enklaste metoden när det gäller ansträngning och komplexitet i utförandet. Modernt rör snubblar bara runt kaminens kropp och skär in i det övergripande värmesystemet.

Ett annat sätt är att bygga en vattenjacka runt brännarröret. Det finns många typer av sådana enheter.

Kompakta modeller av spilloljaugnar

Det finns enklare modeller som kan monteras för hand. Kaminen för att träna av plåt är mer kompakt och helt autonom.

Potbelly spis för träning av plåt – Foto 28

Operationsprincipen är något annorlunda än den tidigare modellen. Olja hälls i behållaren (2) och antänds. Vid förbränning stiger temperaturen, och först efter 3-5 minuter börjar pyrolyseprocessen. Den största nackdelen med en sådan spis är behovet av kontinuerlig övervakning av förbränningsprocessen. Det är nödvändigt att ständigt lägga till förädling, dessutom är det en mycket brandfarlig process. Trots att det inte finns något behov av att filtrera oljan, liksom i ugnar med droppbränsleförsörjningssystem, måste gruvkvaliteten närma sig med fullt ansvar. Om du lägger till raffinering med främmande fraktioner eller vatten till en brännkamin, kan kokande och brinnande olja spilla ur bunken och brinna starkt.

Driftscykel: tändning, stopp, rengöring

För att komma in i driftsläge är det nödvändigt att förbränningskammaren uppvärms till en temperatur av minst 4000 ° C. Därför är kaminen med spillolja fylld med bränsle så att den bara täcker botten. Högst uppvärmningsolja eller fotogen tillsätts, en trasa eller papper fuktas i olja, antänds och kastas i förbränningskammaren. Användning av bensinimpregnerat skumgummi är tillåtet.

Stoppa ugnen inträffar efter bränslets fullständiga utbränning. Vid förekomst av ett droppsystem stänger det helt enkelt bränsleledningsventilen.

Det är nödvändigt att regelbundet rengöra förbränningskammaren, förångarens skål och värmeväxlarens yttre yta. De ackumulerade produkterna av förbränning, sotröt, aska isolerar metallen och minskar effektiviteten av värmeöverföringen.

Säkerhetsteknik

Ugn för provning med öppen förbränningskammare – Foto 29

En ugn för provning med en öppen förbränningskammare är en källa till ökad brandrisk. Vid bränningsprocessen behöver den kontinuerlig övervakning. Det finns ett antal regler som reglerar den plats där installationen av en sådan ugn är tillåten:

 • Basen för vilken ugnen är installerad måste vara obrännbar: betong, keramikplatta, metall;
 • Installera inte enheten i ett utkast, eftersom en brand kan explodera från en öppen mixer;
 • Placera inte brandfarliga föremål nära en intensivt fungerande värmare.

Bränsleförbrukning och ekonomisk genomförbarhet

Potbellyskaminen är endast ekonomiskt effektiv om du har tillgång till bränsle. Att få det är inte så svårt. Många bensinstationer, bilverkstäder och bilvårdscentraler kommer med lätthet att bli av med att arbeta bort, vilket de annars skulle behöva förfoga över. Kostnaden i Moskva regionen, enligt data från Internet, varierar från 6-10 rubel. per liter med hämtning.

Spela in navigering

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Hur man gör en ugn för att träna i garaget – designen och principen för driften

Genom att välja metoden för uppvärmning bör garaget kontaktas med allt ansvar. Eftersom denna uppvärmning bör vara effektiv och inte dyr. Sådan uppvärmning av garaget kan ske med hjälp av handgjorda spisar.

Ugnen för att träna i garaget (bild 1) är ett bra sätt att snabbt och billigt värma. Det är lätt att montera, demontera och transportera. Denna apparat är utmärkt för uppvärmning av garaget, eftersom det finns bra ventilation. Användad olja under driften av enheten avger skadlig avdunstning, därför är ugnsgarageversionen avsevärt annorlunda än den som installeras för uppvärmning av bostadslokaler.

Fig. 1 avfallsolja
gör-det-själv-set
i garaget

Fördelar och nackdelar med enheten på spillolja

Ugnsavfallolja för garaget har följande fördelar i sitt arbete:

 • Ekonomisk design och bränsleförbrukning, liksom den viktiga roll som billig gruvdrift spelar
 • Tillförlitligheten hos en design bevisas med tiden;
 • Enkel kretsdesign. Tack vare detta kan en sådan ugn enkelt göras för hand;
 • Avfallsoljaugnen är ganska funktionell och mångsidig, eftersom du också kan laga mat på den. Ofta används denna enhet inte bara i garaget, men också för uppvärmning av lager, växthus och andra uthus.

Nackdelarna med konstruktionen av denna ugn innefattar flera faktorer:

 • Du bör inte fylla ugnen med förorenad olja, du måste först stå en stund eller rengöra den med ett filter;
 • Osäkerhet. Ugnen som arbetar med spillolja är brandfarlig, dess funktion bör inte lämnas obevakad.
 • Skorstenssystemet måste ordnas så att det inte finns några horisontella sektioner i den. Munstyckets vinkel får inte överstiga 450. Skorstenens längd ska inte vara mindre än 4 m.
 • Det är nödvändigt att regelbundet underhåll av ugnen. Till exempel skorsten och pallrengöring etc.

Design och driftsprincip

Avfallsoljaugnen, som behövs för uppvärmning av garaget, består av 2 tankar (bild 2). En av dem är längst ner, den andra på toppen och förbinder sitt rör. Hål med en diameter av 1 cm måste borras i detta brännrör. Luft blåses genom dessa hål för bättre bränning.

Testning placeras i den nedre tanken. I processen med uppvärmning släpps oljedunstar. Dessa ångor stiger genom en rörbrännare där de blandar sig med luft och antänds med ny kraft. Övre tanken är en förbränningskammare. Det är här att den återstående delen av ångan brinner ut och förbränningsprodukterna släpps ut genom skorstenen.

Tändning av ugnen för att träna i garaget bör utföras med hjälp av någon brännbar blandning, till exempel lämplig för denna eldstänkande vätska. Det är nödvändigt att fukta papperet med detta ämne och ställa det i brand och sedan sänka det i hålet i den nedre tanken. Samtidigt är ventilen täckt och ett litet mellanrum måste lämnas.

Fig. 2 Avfallsolja ugnsdesign

Verktyg och material för tillverkning av enheten

För att få ugnen att fungera för att värma garaget måste du förbereda följande material:

 • Plåt 4 mm tjock för tillverkning av tankar;
 • Plåt tjocklek på 6 mm för locket;
 • Skorstensrör med en diameter av 10 cm;
 • Hörn eller rör av liten diameter för tillverkning av ben.

Från verktygen behöver du en borr- och svetsmaskin. Borr behövs för att göra hål i röret för tillförsel av syre, och med hjälp av en svetsmaskin anslut alla detaljer i konstruktionen. Du behöver också en vinkelslipmaskin (bulgarsk), och med extra verktyg måste du ta en nivå och ett måttband.

Men det finns ugnsdesign som kan tillverkas manuellt från en gascylinder.

Göra en ugn för garaget

Det är mycket viktigt att förbereda en plats i garaget där ugnen kommer att stå på spillolja. Väggarna och golvet i detta område av rummet måste täckas med värmeisoleringsmaterial – stålplåt eller asbestblad. Och du kan lägga enheten på tegelverket. Först måste du göra en ritning med alla mått och enligt planen (bild 3) montera enheten för garaget med egna händer.

Fig. 3 Tillverkningsschema för ugnen på spillolja

Arbetet bör börja från tillverkningen av tankar. För att göra detta, ta ett stålplåt med en tjocklek av 4 mm, och med hjälp av slipmaskinen skärs de markerade delarna av den. Märkning ska utföras enligt ritningen. Dessa delar är som regel runda men kvadratiska.

Delarna av spilloljaugnen är anslutna till en svetsmaskin. Skyddet till den nedre tanken är gjord av 6 mm tjockt stålplåt (bild 4). I detta lock måste ett hål tillverkas med en spjäll genom vilken luft kommer att strömma in i den första förbränningskammaren och olja hälls genom detta hål. Ventilen behövs för att kontrollera brännsintensiteten.

Fig. 4 Sänka oljetanken

Locket på tankens botten ska vara mycket tätt, det borde inte finnas några luckor. I locket finns ett runt hål i mitten, en rörbrännare svetsas till den, vilket förbinder 2 tankar. Detta rör ska vara minst 10 cm i diameter och längden ska vara minst 35 cm. 9-10 mm hål borras i ugnsanslutningsröret, de ska vara ca 50 st. borrhål behöver jämnt över raderna.

Fig. 5 Hål i rörbrännareugnen på avfall
olja

Vidare, enligt exemplet på den första tanken, bör den övre, det vill säga förbränningskammaren, tillverkas. Såsom i den första utföringsformen bör locket vara 6 mm tjockt stål. Ett skorstenhål ska skäras i detta lock. Även partitionen svetsas till locket. Den är tillverkad av stål 6 mm och placeras närmare skorstenshålet.

Den färdiga övre förbränningskammaren är svetsad till brännarröret. Locket ska också passa bra och inte bilda luckor.

Fig. 6 Alla nödvändiga delar för montering av enheten
i olja gör det själv

Alla fogar som görs vid svetsning bör kontrolleras för täthet och sandpapper. Skorstenen för ugnen för träning, som är installerad i garaget, måste vara tillverkad av galvaniserat stål, tenn eller keramik. För att underlätta underhållet av skorstenen ska flyttas. Så det blir bekvämare att rengöra det.

Innan du installerar enheten i garaget för provning måste du kolla på gatan, det är för första gången det fungerar utomhus. Det är nödvändigt för säkerhet att förstå att allt är ordentligt monterat. Det är nödvändigt att fylla i ca 2 liter olja och tändning görs. Om allt är gjort korrekt, ska enheten som arbetar fungera fullt ut i 5-7 minuter.

Om en oförutsedd situation uppstod och ugnen släcktes, bör du inte släcka det med vatten, det görs endast av brandsläckare.

Vid drift av oljaugnen för garage olika olja tillämpas den uppfyllda typen. Till exempel motor, överföring, avskrivning, transformator. Det är naturligtvis bättre om oljan är ren, men även om den är förorenad finns det inget att oroa sig för. Oljan kan rengöras eller försvaras. Det är mycket viktigt att spilloljan inte innehåller vatten.

För att tända spilloljan med egna händer kan det inte användas mycket brandfarliga ämnen, till exempel bensin eller aceton. Vid tändning kan man använda sådana förbränningskatalysatorer som bränsleolja, fotogen, eldstråle, tändvätska etc. Katalysatorn måste vara fet. När kaminen är igång, är det inte nödvändigt att tillsätta bränsle, eftersom brinnets effektivitet kommer att falla dramatiskt. Påfyllningen av ugnen med spillolja sker först efter att den tidigare delen av oljan har brunnit fullständigt och enheten har helt svalnat.

Tips för service av enheten i olja

Rengöring av värmaren med använd olja installerad i garaget bör ske regelbundet. Du kan göra det själv. Det består i att rengöra den nedre tanken, det vill säga tanken där oljan är belägen, liksom skorstenssystemet från sot och sot där. Det är väldigt bekvämt att rengöra den avtagbara skorstenen, den är helt enkelt borttagen och placerad över hinken, och genom att knacka på röret suger sot och sot faller ut.

Det är nödvändigt att bygga en visir med egna händer över hålet i röret, tack vare vilket ingen fällning och annat sopor från gatan kommer in i systemet. För att förlänga enhetens livslängd på olja kan det målas. För detta gör du en blandning av silikatlim (500 ml), aluminiumpulver (100 g) och krita (10 g). Den färdiga blandningen ska appliceras med en pensel på ytan. Så enheten i garaget kommer att hålla mycket längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *