Laminat

Steg för att bygga ett privat hus gör det själv

För det andra är priset på en tomt inte av liten betydelse, utan snarare förhållandet mellan pris och kriterier, vilken närvaro som du ansåg nödvändig.
Och till sist, om allt passar dig, måste du noggrant kontrollera dokumenten på webbplatsen, prata med dina grannar. Det skulle inte vara överflödigt att kontakta de lokala myndigheterna, få information om webbplatsen. Det är nödvändigt att kontrollera om alla skatter och avgifter för webbplatsen har betalats och om webbplatsen du gillar inte är föremål för en rättslig tvist om hur korrekt undersökningen genomfördes, för att noggrant klargöra numret på webbplatsen som förvärvats.

Om storleken på tomten:

Storleken på markritningen spelar en viktig roll, om bara för att de möjliga dimensionerna av huset som byggs kommer att bero på det. Den önskade andelen av en till tio, det vill säga om du planerar att bygga ett hus med ett område på 100 kvadratmeter, måste landet vara minst tio hektar. Annars blir webbplatsens utveckling för dyr, eller du kommer inte att kunna öka din struktur senare om det behövs.

Var kan man få vatten till platsen?

En av de viktigaste frågorna är problemet med vatten. Är det på plats, eller i alla fall i närheten, hur är vattenförsörjningen till de närliggande platserna, och möjligheten att leda kommunikationen till den valda platsen, eller sannolikheten att borra din egen brunn och, om möjligt, hur sannolikt. Du bör noggrant utvärdera denna operation. Allt detta kommer avsevärt att påverka prissättets pris, så dessa frågor måste övervägas utan dröjsmål.

Vi behöver ingen energikris!

Lika viktigt är frågan om elektrifiering av platsen och det troliga behovet av din egen substation, eftersom de 10 kW el som tilldelas av normerna inte kommer att räcka för att du ska kunna utföra byggnadsarbete och för vidare livsverksamhet. Byggandet av ett dieselverkstadsstation är dock ganska kostsamt. Därför är det här nödvändigt att överväga möjligheten att kombinera med grannar för att gemensamt få ytterligare el.

Det viktigaste är vädret i huset…

Om du kan få mer än 30 kW till ditt hem, är problemet med uppvärmning av huset nästan löst, för i alla fall är det bättre att värma rummet med el. Annars borde du inte vara upprörd, för att du kan överväga att installera en gaspanna, om du kan ansluta till en gemensam gasledning. Även i detta skede måste du skapa eller välja ett projekt för det framtida huset som du ska bygga. Ett framgångsrikt husprojekt är en garanti för ett bekvämt och mysigt liv i detta hus.

När du väljer ett projekt för en framtida byggnad måste du komma ihåg att när du bygger ett privathus med en höjd av högst tre våningar behöver du bara tillhandahålla en arkitektonisk planlösning och beställa utformningen av vattenförsörjningssystem, el och uppvärmning vid behov. Grunden för ett sådant beslut kan vara den tredje delen av artikel 48 i stadsplaneringen, enligt vilken det inte är nödvändigt att bygga ett privathus med en höjd av högst tre våningar i projektdokumentationen.

Planering arbete på plats:

Efter allt förberedande arbete med dokumentationen bör planeringen utföras, om byggarbetsplatsen har oegentligheter eller det är nödvändigt att utföra geodetiska arbeten.

Steg för att bygga ett privat hus gör det själv

Home foundation

Stiftelsen som grund för huset

Grunden för hela huset är grunden, så du måste vara särskilt försiktig med sin typ och materialet från vilket det kommer att göras. Du kan inte spara några pengar. Inte heller tiden på dess flik, eftersom pålitligheten och säkerheten för hela strukturen kommer att bero på den.

Valet av källarmaterial påverkar också markens mark. De mest pålitliga jordarna är sandiga. På en sådan marknad krymper stiftelsen jämnt, och byggnaden snabbar inte. Lerjord är väldigt lurviga, de är lugna i torrt väder, men så snart jorden är överfuktad blir den vätska och fryser och sväller under kallt väder. Allt detta ger en extra, ojämn belastning på fundamentet, vilket innebär att det finns en stor sannolikhet för att sprickor kan uppstå i väggarna när tegelhuset krymper. Om jorden innehåller mycket torv är det här det svåraste alternativet. Här, innan du sätter grunden, måste du bli av med torv på stiftelsens ställe och fyll den resulterande gropen med sand.

Med tanke på att vi överväger möjligheten att bygga ett tegelhus, skulle det i så fall vara lämpligt att lägga en monolitisk armerad betongplatta som grund, men då skulle det inte vara möjligt att ordna ett underjordiskt garage eller källare. Som en minus kan det vara för dyrt och kan överstiga 20% av den totala kostnaden för att bygga ett hus. I en sådan situation får man använda en typ av tejp, där grunden är gjord under alla lagerväggar och strukturer. Självklart kan du ansöka och stapla fundament, eller hönssprutning.

Tegelväggar

Väggar och golv

Nästa steg i byggandet av ett hus är byggandet av väggar och innertak.

Eftersom vi överväger att bygga ett hus av tegelstenar. bör ägna särskild uppmärksamhet åt det faktum att tegelstenen har extremt hög värmeledningsförmåga, därför är det efter byggandet av väggarna av detta material nödvändigt att genomföra deras isolering. Resten av tegelstenen, som byggmaterial, har utmärkt kvalitet och prestanda egenskaper. För att förbättra väggarnas isolerande egenskaper är det bättre att använda en ihålig tegelsten.

Överlappningen av ett tegelhus är bättre att göra sina limmade träbalkar, eftersom de mest uppfyller kraven för byggandet av låga tegelhus. De är tillräckligt starka och gör det möjligt att vid behov göra ytterligare termisk och ljudisolering. Vid val av balkar bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att de är fria från sprickor och ruttor och vid montering på tegelväggar, ta hand om ytterligare isolering av ändarna. Då bjälkarna mjuka takplattor eller sköldar, utrymmet mellan balkarna fyllda med isolering. Taket, för att brandskydda gipsgipset. På övervåningen ligger lags på balkarna, och på toppen finns golv, som antingen kan vara ett rent golv eller tjäna som grund för golvbeläggning.

Tak av bältros

Takets konstruktion är det sista och mycket avgörande ögonblicket i alla konstruktioner. Du måste vederbörligt och noggrant välja materialet från vilket ditt tak ska göras.

I vårt land är de mest populära shingles, plastpaneler, vattentät film. Alternativt kan du betrakta taket, flerskiktigt som en smörgås, bestående av två fuktresistenta plattor, mellan vilka det finns isolering. Detta tak är installerat på huset med vinden.

Till taket strömmar inte:

Taket är överdelen av beläggningen, som skyddar ditt hem från nederbörd, hela hållbarheten är beroende av dess tillförlitlighet.

Den mest använda, på grund av sin enkelhet och tillförlitlighet, fick ”ondulin”. Också populära metall bältros. Marmorchips är ett dyrare alternativ. Efter byggnaden av taket kommer fönster och dörrar, varefter du kan gå vidare till inredningen av huset och installationen av verktyg. Men första saker först.

Laminatgolv

Golv och tak

Golven i huset kan vara gjorda av torra tallskivor, plywood, linoleum, laminat är perfekt för detta ändamål. I badrummet och toaletten är det lämpligt att göra golv av kakel eller polymerbeläggning, motståndskraftig mot fukt. Det skulle vara trevligt att ha uppvärmda golv, särskilt i de rum där små barn kommer att leka.

Taket är gjord av gips, och det kan senare trimmas med en kitt och vitvatten. Men det finns många andra typer av tak – det här är som du vill. Det blir vackert att på taket skapa mönster eller design som harmoniskt passar in i rummets övergripande inre.

Alla tekniska kommunikationer i huset

En integrerad del av alla byggnader är ingenjörskommunikation. Utan dem kan den moderna människan inte leva bekvämt. Tekniska verktyg inkluderar: elektriska ledningar, VVS och sanitära, ånguppvärmning, gasförsörjning.

Kabeldragning i huset kan stängas och öppnas. Stängt bör planeras före byggandet av huset, öppet är säkrare från arbetssynpunkt, det är lättare att ta sig till det vid behov.

Även om du lyckades ansluta till den centrala vattentillförseln, är det lämpligt att ha en lagringstank med vatten som kan installeras på vinden på golvbalkarna och att på vinterns tid inte vattnet i det fryser, det kan isoleras med allt tillgängligt material. Om värmeförsörjningen i ditt hem är elektrisk, kan rollen av en sådan tank utföras av en elektrisk panna. Vattenförsörjning till huset kan utföras med plast-, metall- eller kopparrör. Det mest praktiska valet är metallplast, det är billigare än kopparrör och mer praktiskt än plast.

Utrustning för uppvärmning är monterad beroende på hur det genomförs. Om gasuppvärmning är planerad installeras en gaspanna, om den är elektrisk, då elektrisk. Kylarnas volym beräknas beroende på rummens volym.

Exteriör avslutning tegelhus

Utanför väggdekoration görs beroende på vad dessa väggar är byggda från. Eftersom vi pratar om ett tegelhus behöver tegelväggar ingen speciell dekoration. Ibland behandlas tegelväggar med vattenavvisande medel. Tillåtet väggskärning.

Inredning görs efter eget gottfinnande. Tak måste vara kitt och vitkalkade. Du kan hålla bakgrunden till taket, eller du kan bara lämna balkarna öppna och täcka dem med ett skyddande lager av lack eller fläck, men i det här fallet kommer det att finnas problem med ljudisolering mellan andra och första våningen.

Väggarna måste jämnas med gips, sedan sitta och lima tapeten, antingen med en färdig ritning eller för målning. Du kan sheathe wall clapboard. I badrummet och toaletten limes vanligtvis till väggarna.
Det finns dock många alternativ för inredning, men även väggutsmyckning.

På golvet kan du lägga en mängd olika täckningar (för din smak och färg). Dessa kan vara brädor, mark och målad. Golv kan lamineras. Du kan lägga plywood, som lägger på linoleum.

Relaterade artiklar:

Hur man börjar bygga ett privat hus, om du bara har önskan och du inte vet vad du ska göra nästa

Om du ska bygga ett hus måste du tänka över det noggrant. När allt kommer omkring, om det finns en tydlig handlingsplan, kommer alla faser av arbetet, från design till efterbehandling, att bli mer framgångsrika, högkvalitativa och snabba. Det är bara inte alla är väl medvetna om var man ska börja bygga ett hus. Vad ska man göra i första stund? Många människor frågar sig själva denna fråga. Låt oss försöka svara.

Finans har hög prioritet

Vid projektvalet avvisas vi från det belopp vi har. Så om du bygger ett hus av betongblock eller keramiska tegelstenar, då kommer ett genomsnitt på 1 m² av sådana bostäder att kosta 650 USD. Detta inkluderar materialkostnaden samt byggnadsarbetet (deras tjänster utgör 40% av den totala kostnaden). Så ett hus på 100 m² kostar $ 65 000. Förresten, ett stort hus per kvadratmeter blir billigare än en liten. Kostnaden för att bygga ett ramstyp hem blir billigare. Och ändå: Tänk på att det finns alla slags akutkostnader och 15% av den totala budgeten ska tilldelas dem.

Nu förstår vi vad som kan påverka värdet av huset i en eller annan riktning.

 • Den komplexa formen av huset och närvaron av inredningen på fasaden.
 • Balkonger och källare.
 • Överflöd av små rum.
 • Konstruktioner av oregelbunden form, andra ljuset i rummen, högt i tak.
 • Tak med fin form eller ett hörn för skarpt.
 • Byte av andra våningen.
 • Huset har en enkel kvadratisk form, en slät fasad utan utsprång och spår.
 • Ett stort antal fönster.
 • Minsta interna partitioner.

För att göra det enklare att göra beräkningar kommer vi att ange stadierna för byggandet av ett hus och vilken del av den totala budgeten som ska fördelas till var och en av dem.

 • Nollcykeln kräver 15% av finansieringen. Det innefattar att hälla fundamentet (om nödvändigt). Väggarna är byggda inte tidigare än en månad efter det. När byggnaden är bevarad för vintern läggs grunden.
 • 35% av uppskattningen tar arbetet med allmänna byggnadsändamål. De inkluderar installation av taket och läggning av väggarna, både inomhus och exteriör. Detta görs för att säkerställa att belastningen på basen är likformig. Detta steg måste slutföras före vinterkylan.
 • Nästa 15% av fonderna tar bort installationen av fönster och dörrar, såväl som isoleringen av huset.
 • En annan 15% tar på sig kommunikation. Rör, VVS, kedjekontroll efter installation.
 • De återstående 20% uppskattningarna tillhör inredningen. Det är inte nödvändigt att skynda med henne – inuti ett isolerat hus kan du arbeta så länge du vill.

Tiden väntar inte – hur mycket behöver det?

Att bygga ett hus är en allvarlig sak. Fastställa var man ska börja bygga ett privat hus måste vi förbereda oss för att processen inte kommer bli så snabb. Beroende på vilken teknik som används kan byggandet av ett hus ta olika tider. Tegelverket tar i alla fall längre tid än montering av ram eller trähus. De som vill bygga ett hus mycket snabbt, brukar få en färdig uppsättning material och fästelement för en ram eller trähus. En sådan prefabricerad byggnad är monterad som en designer för en ganska snabb period.

Men med vilken teknik som helst vill du möta minimitiden. Förresten, ju längre byggnaden varar desto mer pengar måste du investera i den. Experter rekommenderar dig att beräkna väl starttiden för byggandet och investeringen i den. När allt kommer omkring är det optimalt att flytta in i ett hus innan vinterkylt väder kommer. Låt det inre arbetet vid denna tid inte slutföras – ingenting, det viktigaste är att du kan leva.

Steg för att bygga ett privat hus gör det själv

Byggnadshastigheten för ett ramhus är hög, men det är nödvändigt att förvärva alla detaljer samtidigt.

Hastigheten att bygga ett hus av tegel eller block är mycket lägre, men pengar kan investeras gradvis.

Vilken storlek ska lägenheten vara

Området för det framtida hemmet beror främst på plånbokens storlek. Det är också viktigt hur många människor som bor i ett byggt hus. Det har fastställts att 30 m² per familjemedlem är mer än tillräckligt. Om huset kommer att leva fem, ska dess respektive område vara ca 150 m².

Och nu listar vi de grundläggande regler som bestämmer levnadsområdet.

 • Huset ska ha två zoner: dag (kök, vardagsrum, matsal, hall, toaletter) och natt (badrum och sovrum). Den första ligger närmare ingången, och den andra ligger på baksidan av huset.
 • Dagszonen är tillräckligt rymlig för att leva. För en familj på 3 till 5 personer är 40 till 60 m² tillräckligt.
 • För en nattzon behöver en familj på 3 till 5 personer från 50 till 70 m² utrymme. Alla borde ha sitt eget rum att sova.
 • Mer än tre personer i en familj behöver två toaletter. Badrummen är utrustade en efter en för två sovrum.
 • Mellan 10 och 15 kvadratmeter ger till terrassen, och från 10 till 20 kvadratmeter – till korridorer, trappor och förrådsrum.

En hel andra våningen har ett stort område, jämfört med vinden.

En våning, två eller flera?

Ett snyggt kvadratformat hus är billigt, ekonomiskt underhållbart och lättare att utrusta det inuti. Därför, om du inte behöver ett område på mer än 100 m², kan du stanna kvar i ett sådant etthus. Det är särskilt lämpligt för gamla människor. Tvåvånings hus är byggt när du vill ha utrymme, men inte på bekostnad av platsen. Tre våningar kommer att vara lämpliga när området är litet och huset ska vara stort. På de övre våningarna gör de rum där de inte är ofta. Gästrum och sovrum för gamla människor upptar en del av första våningen.

Bygg ett hus inte bara i höjd men också i djupet. Det handlar om källaren. När du ställer upp det, kontakta en specialist – vad om du har nära grundvatten på din webbplats? Om jordens lättnad tillåter, kan du skapa en rymlig källare, arrangera i ett biljardrum, bastu eller verkstad. Och huset, byggt på en sluttning på en kulle, ber honom att göra honom till en källarvåning. I det och garaget kan placeras, och köket och skafferi.

Vad gör man för väggarna i huset

Och hur man börjar bygga ett privat hus, utan att tänka på hur man bygger det från? Det är rätt – inget sätt. Och först och främst bestämmer vi materialvalet för väggarna. Ramljushus består till största delen av lätta konstruktioner och isolering, så de byggs snabbt och kostar mindre. Byggnader från betong- och keramikblock har tjockare väggar, bygga dem längre, observera de nödvändiga rasterna för att ställa in mortel.

För att underlätta urvalet listar vi skillnaderna mellan tunga block och ljusramhus.

 • Ett hus byggt av block måste göras på en djup grund av en bandtyp. Ramhuset kan byggas på en enkel kolonnbas.
 • Lätta bostäder kräver trä- eller metallgolv. I blockbyggnader kan de tillverkas av armerad betong eller i form av träbjälkar.
 • Även om det är billigare och snabbare att bygga ett ramhus, är dess livslängd mindre än för ”tunga” material. Det senare kan vara hundra år. Och fortfarande värmer huset från tunga material upp långsammare på sommaren och kyler på vintern.
 • Men under byggandet av ett block eller tegelhus på platsen måste upplösa mycket smuts – trots allt är det nödvändigt att göra lösningen och lägga ner materialen. Lättviktiga material kräver inte ”våta” stadier av konstruktion och hela byggprocessen ser mer kompakt ut.

Bygga ett tak – vad?

Ju mer komplexa konturerna i huset, desto mer invecklade och formen på taket. Det kan bli svårare och dyrare, och det kan till och med flöda på böjningsplatser. Så det är inte alltid meningsfullt att förfina formuläret. Ibland ser enkla linjer i kombination med det ursprungliga takmaterialet sig mycket intressantare ut. Takmaterial är i form av lakan och bitar.

 • Bladmaterial (skiffer, metallplattor och vikta tak) väger lite och är billigt. De är väl lämpade för vanliga tak med rektangulära ramper. Det finns nästan inget slöseri. Under dem bosätta sig en sällsynt kista.
 • Styckematerial är en annan typ av kakel. För hennes läggning behöver en erfaren mästare. Lämplig kakel för någon form av taket. Den kan tillverkas av bitumen, keramik eller cement-sandblandning. Det billigaste – bituminösa taket. Men kassen under den är bara solid. Keramiska plattor är de dyraste, men det varar mycket länge. Under henne behöver kraftfulla spärrar.

Följande artiklar kan hjälpa till med val av tak och takmaterial:

Uppvärmning och avloppsvatten

# 1. Det billigaste sättet att värma är en gaspanna. Om tomten förgasas, blir den här metoden den bästa. Tänk på att skaffa rätt tillstånd kommer att kosta ett visst belopp.

När gasen inte levereras är det värt att tänka på elvärme. Sätt den elektriska pannan billigt.

Fastbränslepannor är mycket ekonomiska, enklare att installera än gas. Men de behöver kol eller trä.

Den kombinerade pannan är fortfarande dyr, så det är praktiskt att använda den endast i större hus.

# 2. Avlopp – ett viktigt moment i byggandet av huset. Om i byn där du bygger, är den centraliserad, då behöver du bara ansluta. Om inte, då är det nödvändigt att montera antingen en septiktank eller VOC, ett lokalt avloppsreningsverk. Deras fördelar och nackdelar med.

 • LOS kommer att kräva mer utrymme än en septiktank, och kommer också att kosta mer.
 • Septiktanken, till skillnad från VOC, är inte rädd för några kemikalier.
 • För en stor familj är rengöringssystemet mer praktiskt, eftersom volymen av septiktanken är begränsad.

Vem ska bygga?

Att det inte var nödvändigt att ångra om att hyra olyckliga arbetare, och början på byggandet av ett hus och avslutande arbeten kommer vi att överlåta professionella. I det här fallet kan du gå på flera sätt.

 • För varje fas av arbetet anlitar vi ett separat team som specialiserat sig på stiftelsen, taket eller murverkens väggar. Det viktigaste är att veta vem man ska fråga om ett äktenskap.
 • Det är också möjligt att överlåta det stora byggföretaget i hela saken genom att ingå ett avtal om parternas ansvar. Detta ger en garanti.
 • Ett hus av trä eller på en ram, som är designad av design- och byggorganisationen, är det meningsfullt att ge för att bygga den.
 • När det gäller efterbehandling och verkstadsarbeten, låt dem ledas av experter med bra recensioner.

Närmar sig valet av byggare mycket noggrant, för att inte bara kostnaden för arbete uppgår till cirka 40% av värdet av hela huset, beror kvaliteten och komforten på huset på det.

Vi letar efter ett projekt för hemmet

När du väljer ett projekt kan du gå på två sätt: ta ett prov eller utveckla en individ. Det färdiga projektet är 5 eller till och med 10 gånger billigare. Han kommer att tillåta att omedelbart se framtidens hem ”i all sin härlighet”. Ett individuellt projekt utvecklas upp till två månader. Men när man bygger ett stort hus eller en komplex tomt är det bättre att stanna kvar på det. I andra fall skulle den bästa lösningen vara att söka efter ett projekt på olika webbplatser.

Video: Hur man börjar bygga ett privat hus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *