Fördelar

Strip fundament med högar

Börja med att bygga ett hus, du måste omedelbart bestämma vad som kommer att vara grunden. Det finns olika typer av dessa grunder för byggnader, och det är viktigt att välja det bästa alternativet för ett visst fall. De vanligaste typerna av fundament i förortsbyggnad är band och hög.

Ibland finns sådana egenskaper av byggandet och kvaliteten på jorden, då byggandet av grunden av en viss typ inte tillåter att skapa ett pålitligt stöd. I det här fallet appliceras vanligtvis en remsa på skruvhögar som perfekt kombinerar alla de bästa egenskaperna hos de två typerna av baser. För att bestämma vilken som är bättre att välja: en remsa eller skruvhoppar, och det kan vara nödvändigt att dölja sig på deras kombination, borde man förstå fördelarna och nackdelarna för varje typ.

Fördelar och nackdelar

Eftersom denna typ av källare kombinerar fördelarna och nackdelarna med de två typerna av bas, är det tillräckligt att separat överväga deras egenskaper. Att bestämma vilket som är bättre – högar eller bandgrund, du behöver veta sina styrkor och svagheter. Var och en av dem har ett antal fördelar, vilket kombinerar vilket, det är möjligt att få den perfekta grunden för konstruktion.

Strip fundament med högar

Bandbasen har följande fördelar:

  • • förmåga att motstå byggnader med stor massa
  • • bekvämlighet vid arrangemang av källaren;
  • • lättare erektion.

Nackdelarna med remsa fundamentet är: omöjligheten av dess konstruktion utan ett påfyllningsstöd på svaga markar och det höga priset på grund av den stora mängd material som krävs.

Grunden på skruvbunkar blev inte mindre populär än den första på grund av följande egenskaper:

  • • lågt pris på pålar och arbetar med dem
  • • Möjligheten att bygga på någon typ av jord;
  • • konstruktion på en ojämn yta;
  • • Hög installationshastighet.

Han har också nackdelar – det här är svårigheten att beräkna antalet pålar och oförmågan att bygga en källare. Dessutom är staplarna, som inte ger ett jämnt stöd under alla lagerväggar, mycket lämpliga för tunga byggnader.

Genom att kombinera dessa två typer och få en stapelfond, ger byggarna byggnaden med en bandbas som kan motstå tunga belastningar. och staplarna i kombination med tejpen ger stabilitet, kringgår den sköra jorden och överför allt tryck till ett högkvalitativt jordlager.

Hur man bygger?

Under konstruktionen av remsa grunden med användning av högar kan flera typer av dem användas. De vanligaste staplarna för detta ändamål är skruv och uttråkad. Beroende på vilken av dessa arter som väljs, ändras också sättet för deras installation. Det viktigaste som man måste komma ihåg när man arbetar är att stapelns grunddjup ska vara tillräckligt för att uppnå starka jordlager.

När skruvhögar används, är de inte svåra att installera. Du kan fördjupa dem i marken själv utan att använda särskild utrustning. Det behövs endast om marken är mycket svår.

Situationen är mer komplicerad när bandfundamentet är avgjort på uttråkade högar. Det är omöjligt att installera dem utan att använda speciell utrustning. Saken är att det för borrade högar är nödvändigt att borra brunnar i marken där de kommer att placeras. Installera denna typ av hög är tidskrävande. Skruvstödets djup är snabbare.

Bored högar av betong är inte känsliga för korrosion och är mer hållbara än skruvhögar. När du installerar pålarna bör man inte glömma att de inte bör stiga mycket ovanför marken: eftersom stapelstiftet kommer att byggas på dem, ska staplarna bara ge ett solidt stöd för det.

Konstruktionen av tejpbasen på skruvspålen skiljer sig inte från konstruktionen av den klassiska. Det behöver också trenching, formwork, förstärkning och betonghällning. Arbetets prestanda både under installationen av pålar och vid tillverkningen av tejpen måste vara av hög kvalitet, annars kommer kombinationen av två typer av stiftelser inte att ge det rätta resultatet.

Emissionspris

När man bygger en viktig fråga för alla är priset på vissa verk. I fallet när det gäller tejpfundamentet på pålar, beräknas priset för varje typ. Om allt är ganska enkelt med en remsa, och för att bestämma priset, behöver du bara beräkna volymen och den mängd förstärkning som krävs, då är det allt mer komplicerat när man beräknar pålar.

Som regel är det för en icke-professionell uppgift att uppgiften är mycket svår. Här är det viktigt att bestämma inte bara det optimala antalet pålar, men också deras tonhöjd, liksom diametern som passar bäst för en viss konstruktion. För att exakt göra beräkningarna kan du kontakta ett specialiserat företag eller använda en speciell kalkylator, som är lätt att hitta på Internet.

Den slutliga kostnaden för basen består av priset på de staplar som valts för bandfundamentet, sättet för deras installation och de material som används för banddelen. Vi bör inte glömma tjänsten för leveransen av allt som behövs för byggarbetsplatsen, eftersom ibland de inköpta materialen vid sidan av, ännu dyrare, i slutändan kan visa sig vara mer lönsamma än de som köpts på avstånd till ett lägre pris. Den mest kostsamma kommer att vara konstruktionen med medverkan av professionella.

Kvalitativt uppställd remsa eller stapelfundament, liksom utsikten som förenar dem, kommer att fungera som en pålitlig grund för konstruktion under många år. Med tanke på detta är besparingar på material eller konstruktionskvaliteten oacceptabelt, eftersom reparation av en skadad byggnad kostar mycket mer.

Länk till promplace.ru krävs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *