Fördelar

Strip fundament på stylter

Pile Concreting-teknik är:

 • borehål – manuell borrning, användning av motorfordon
 • formning – mjukt från ett stycke takmaterial, styvt från asbestcementrör, isolerande från polyetenrör
 • förstärkning – rammen är knuten på marken (anslutning med längsgående stångklämmor), sänkt i brunnen
 • fyllning – läggning av betong genom en tratt, komprimering med en djup vibrator

För att minska tangentiell dragningsansträngning, är fordybningsrören förpackade utvändigt med plastfolie. Styvheten på arket av takmaterial är otillräckligt för stora djup. Därför rullas cylindern av detta material med ett fint nät, fixerar kanterna med en häftapparat.

Strip fundament på stylter

Beroende på pilens diameter för förstärkningsburet används klämmor av olika former – triangulär, fyrkantig, ring. Material för förstärkning bör användas:

 • längsgående stavar av variabel sektion A400 (”räfflad”) 8 – 16 mm
 • slät 6 – 8 mm A240 fittings för slangklämmor
 • plastringar för att ge ett skyddsskikt

Plastdelar (”kamille”, ”sol”) sätts på klämmorna eller vertikala stavar, vilket förhindrar metall från kontakt med formen. Vid gjutning garanteras förstärkningen att den är inbäddad i betong med 2 till 7 cm (beroende på packningarnas storlek). En travert av skrotmaterial (en bit av takmaterial) låter dig försiktigt lägga blandningen och lämnar munnen ren.

Omedelbart efter betong kan du skapa ett underliggande lager av tejp. Med en hög GWL bör man välja midfractional (5/10 mm) krossad sten, annars kommer flodsanden att bli billigare. Den maximala tjockleken på skiktet för komprimering med en vibrerande platta, manuell provning är 10 cm. Vanligtvis används 4-6 skikt, inga spår på sanden efter avstämning.

Bandformning, förstärkning

Det underliggande skiktet har en hög dräneringskapacitet. Detta är lämpligt för drift, men det förhindrar att grunden hälls på ett högkvalitativt sätt – cementmjölk lämnar betong. Sula i betongstrukturen bör skyddas från mark, grundvatten. Applicera därför tekniken:

 • en fotning hälls över det underliggande skiktet – 5 – 10 cm screed, B7.5 betong
 • hydro-glaserade isolatorer, Bikrost, TechnoNIKOL sätts på den – 2 lager, tätning 10 cm längsgående överlappning med bitumen mastik

Täcken av vattentätningsmattan ska senare vikas runt tejpens vertikala väggar. Därför släpps de ut med 20-30 cm. Skivan måste vara bredare än bandet med samma storlek. Förutom att skydda vattentätningsskiktet, nivellerar ytan, förhindrar läckage av fukt från betong, reducerar skiktet skyddskiktets tjocklek vid basen av LSFL (2 cm istället för 5 cm).

Formeringstekniken är:

installation av sköldar – med ledningar, nära varandra, höjden överstiger konstruktionsnivån (7 cm) för enkel utjämning, bandet breddar bibehålls av inre drag (bar, hårnål), yttre stubbar (steg 0,5 – 0,8 m). Förstärkningsteknik SLF:

 • rambindning – i enlighet med designen, skyddskikt
 • Installationsramar läggs ut på raka sektioner
 • parning – förankring av hörn med U-formade, L-formade stavar

Om bältets höjd är mer än 70 cm är formen monterad efter att armeringsburarna har lagts. Med en mindre sektion kan MZLF-ramar läggas mellan sköldarna på toppen.

Betong, fuktskydd

För att fylla remsan grunden för mottagningen, är det nödvändigt att förbereda en blandning av sand / cement i en betongblandare eller att beställa blandare, hyra (gör det själv) nedsänkningsvibratorer. Teknikstandard för MZLF:

 • liggande i en riktning
 • skikt kompaktering med en vibrator (inga bubblor, dolda stenar, mjölk på ytan)
 • vattna de första 3 dagarna (sand, sågspån, burlap på ytan för en våt kompress)
 • täcker arbete (film från regn, kall luft)

Betong vinster 70% styrka i 5 till 28 dagar (beroende på temperatur), varefter vattentätning är nödvändig:

 • Tunnelvattentätningslampan släpps fast i sidoväggarna
 • primer – utförs av primrar, möjliggör ökning av vidhäftning, stärkande strukturmaterial
 • beläggning – ett lager av bitumen, polymer, epoximastik
 • klistra in – 2 lager TechnoNIKOL, hydroglass insol, Bikrost

Mindre vanliga vattentäta gips, speciella färger och lacker. Den mest tillförlitliga metoden är vattentätning genom att penetrera blandningar, kallade bulk, strukturella. Komponenterna Penetron är kemiskt aktiva med cement, det finns en förbättring av egenskaper på molekylär nivå. Hela betongens tjocklek blir fuktbeständig.

Steg-för-steg-instruktion som förklarar de ansträngningar som uppstår i de kombinerade stapel-och-stiftfundamenten under drift är användbara för en enskild utvecklare. Överensstämmelse med de angivna kraven kommer att göra det möjligt att göra tejpbasen av någon konfiguration med maximal resurs.

Relaterade artiklar:

Spela in navigering

Hur man bygger en stapelgrund för ett hus med egna händer

Behöver du hjälp på en byggarbetsplats?

Byggandet av en högkvalitativ grund är den primära uppgiften, som måste lösas först och främst när man bygger ett hus. Från det korrekta valet av typ av bas beror på byggnadens öde. Grunden är den mest mångsidiga, men med egna händer bygger de remsan samt stapel- och tejpfundamenten, vilka anses vara deras sortiment.

Eftersom sådana baser kombinerar egenskaperna hos en remsa och stapelfundament, bygger de en stapelstiftningsstiftelse med egna händer och tillämpar de allmänna reglerna som används vid konstruktionen av dessa två typer. Den utnyttjar de främsta fördelarna med båda typerna för att bygga ett tegel- eller blockhus på en tomt som har svår terräng eller på instabil översvämd mark.

Den består av armerad betong eller skruvmetallpinnar och tejpgrill av armerad betong, som läggs på toppen. Det tar lasten på byggnaden och omfördelar den till staplarna.

Fördelar och nackdelar med bandfundament med högar

Precis som vilken grund som helst, har stapelstiftelsen sina nackdelar och fördelar. Dess fördelar:

 • applicering av basen på platsen med en stark lutning;
 • möjligheten att bygga på svagt mark
 • Under konstruktionen av basen används en liten mängd byggmaterial;
 • hög motstånd mot markrörelse och tunga belastningar;
 • relativt låg kostnad;
 • förmågan att bygga en stift helt med egna händer, inklusive användandet av betong som utarbetats av dig själv.
 • För att ordna en sådan grund, är det nödvändigt att utföra komplexa beräkningar som endast specialister måste göra;
 • tunga väggar uppförda på en stapelfundament rekommenderas inte;
 • Utrustning under byggnaden på en remsa grund på stal i en källare eller källare är problematisk.

Typer av stapelstiftelse

En sådan grund är byggd på skruvar och uttråkade högar. Den första typen omfattar högar av metallrör, som har blad i form av en skruv. Det liknar en stor skruv som skruvas in i marken. Detta ger styvhet till skruven och ökar dess lagerområde. Diametern på pålarna är 57 – 133 mm. Längd för låghus – från 1650 till 3500 mm. Vanligtvis skruvas sådana högar i marken med hjälp av specialutrustning, men manuella verktyg kan användas. Tidigare, för att förlänga livslängden hos skruvhögar, är de försiktigt grundade och målade.

Bored högar är gjorda på plats. Med en borr borras en brunn tills den är 60 cm djup i fast mark. Brunnens botten fylls med 30 cm våt sand och komprimeras väl. Den färdiga brunnen är förstärkt och betongblandningen hälls i den med hjälp av olika rör (stål, asbestcement, kartong, plast, etc.) som formen. Allt arbete kan ske självständigt.

Denna grund skiljer sig från stapeln av närvaron av monolitiskt armerat betongband (grill). Skiljer mellan den begravda, grunda begravda, icke-begravda formen av tejpen, liksom en variant av grillen, som ligger över noll. De två sista alternativen avser pile-rostrumfundament.

Tape grunden med högar, gjorda med egna händer, är vanligtvis grunda. Den monolitiska armerade betongremsan är begravd i marken med 20-40 cm och installerad på en 30 cm tjock kudde av grus och sand och vattenfyllda armerade högar. Sådana stiftelser är gjorda på icke-klumpig eller dålig jordande mark. På lövmarker bör bandet hängas.

Arrangemang av stapelfundament med egna händer

 1. Justera platsen på platsen för framtida utveckling och skapa en uppdelning av stiftelsen. Markera positionen av dess axlar och bredd, brunnarnas monteringsplats.
 2. Vi väljer högar, som kan vara trä, metall, armerad betong och betong, med en ihålig eller fullbyggd struktur. Vanligtvis är de gjorda av runda tvärsnitt och upprepar brunnets form.
 3. Under fundamentet grävas en 40 cm djup gräv. Brunnar borras från 1,5 till 3 meter djup i framtida fundament, liksom längs hela omkretsen, med ett steg på 1,5 – 2 meter. Vi häller sand i varje brunn och gör en 30 cm tjock kudde och har väl komprimerat den.
 4. Vi placerar rör av asbestcement eller rullat takmaterial med en diameter av 15 cm i brunnarna. Vi sänker dem i kabelförstärkning (2-3 stycken) med en diameter av 10-12 cm (allt detta är för borrade högar).
 5. Vi bygger ett formverk för armerat betongband med en höjd och bredd på 40 cm, med träskärmar, kantade brädor, metall, plast eller platt skiffer som extra material.
 6. Enligt reglerna för arrangemanget av tejpfundamentet placerar vi förstärkning av stålstänger bundna med tråd.
 7. Klar betonglösning måste hällas så fort som möjligt först i staplarna och sedan in i tejpformen. Pålar betongas med tung M400 betong med tillsats av frostbeständiga mjukgörare under vintern.

Efter att ha hällt betongblandningen i en vecka kommer betongen att nå 50-70% styrka, och du kan gå vidare till byggandet av byggnaden. Den här självtillverkade remsa-stiftelsen med staplar kan användas för kapitalhus av block eller tegel. Han kommer att kunna säkerställa livslängden och tillförlitligheten i ditt hem. Det viktigaste är att följa de etablerade reglerna och välja kvalitativa material.

Processen med att hälla stapelstiftbandet (video)

Gilla den här artikeln? Dela med dina vänner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *