Laminat

Teknologi om linoleum på trägolv

Linoleumgolv börjar med valet av substrat, om man föredrar ett baslöst prov av detta ytmaterial. Skiktet mellan den grova basen och ytbeläggningen kommer att skapa ett extra värmeisolerande lager, dölja små ojämnheter och göra golvet mjukare.

Det finns flera typer av substrat:

 • Linne. Lin substrat för linoleum har en liten tjocklek, ganska stel, är 100% lin. Ett bra alternativ för det genomsnittliga prisintervallet för basilös polyvinylklorid i en träbas.
 • Corkboard. Korkunderlag är det bästa på marknaden, men också det dyraste. Lämplig för alla baslösa linoleum och eventuellt grovt golv. Inte absorberar vatten, faller inte in under påverkan av fukt, deformeras inte när temperaturen sjunker, har höga stötdämpande egenskaper. Dessutom ger den högkvalitativ ljud- och värmeisolering. För att förhindra att korkunderlaget blinkar, välj materialet med maximal densitet.
 • Jute. Jute är ett naturmaterial. Underlaget av det har höga värme- och ljudisoleringskvaliteter. Den har en liten densitet, så den kommer att spilla under tunga möbler. Välj en jute-baksida under baslös linoleum, om du ska lägga den på en träbotten.
 • Kombinerad. Den kombinerade linoleumbeklädnaden består av lin, jute och ull. Ett sådant substrat har höga värmeisoleringsegenskaper, är ganska tät, därför skadar det inte mycket under möbler, absorberar bruset väl.
 • Dessutom är konstgjorda substrat gjorda av skummad polyeten och polypropen. De är ofta utvalda på grund av billighet och tillgänglighet (du kan köpa på vilken byggmarknad som helst). De är kortlivade, tål inte svårighetsgraden av möblerna, snabbt kollapsa i de mest lastade platserna (hall, kök). De positiva egenskaperna hos ovanstående naturmaterial uppväger deras höga, jämfört med syntetisk kostnad.

  Innan du lägger underlaget måste du grundligt sopa och damma bottenbetonggolvet. Därefter lägger du en ångspärrfilm, tät polyeten kommer att göra. Var noga med att lägga den på väggarna. Efter installationen av plintar, trimma överskottet.

  Rul backen på golvet. Fixa lederna med byggband. Lämna ett tekniskt gap på 3-5 mm mellan väggen och substratet.

  Ångspärren på trägolv passar inte, alla andra punkter är relevanta och utförs i samma ordning.

  Lägger linoleum på golvet med flytande metod

  Teknologi om linoleum på trägolv

  Det enklaste alternativet är att lägga linoleumet på ett trä- eller betonggolv – rulla ut rullen och låt den vila i några dagar, sedan installera grundplattorna och det är det. Ett sådant paket kallas flytande.

  Om du väljer det, behåll några finesser:

  1. Lämna ett tekniskt gap mellan linoleum och väggarna (ungefär en halv centimeter).
 • Använd endast denna installation i små rum.
 • Lossa inte grundplattorna tätt mot golvet. Med ökande temperatur expanderar linoleum något, och när det sänks krymper det. Om du starkt trycker den på golvet med dess baseboard kan det uppstå oegentligheter.
 • Var noga med att fixera linoleums kant i dörröppningen med en metallsvamp, för att inte riva den, oavsiktligt fånga.
 • Fixering av linoleum på lim

  Passar till stora rum och används för betonggolv eller kakel. Denna installation är mer tidskrävande än flytande.

  • Sprid rullarna av linoleum. När de är färdiga, fortsätt till installationen.
 • Stäng limblandningen enligt anvisningarna.
 • Böj hälften av det förberedda linoleumet och applicera kompositionen på golvet med en korkad trowel.
 • Lägg linoleum på toppen och tryck försiktigt in det i limet med händerna. För att förbättra greppet, använd en tung rulle eller en liten rulle – rulla golvet.
 • Gör detsamma med andra halvan av linoleum.
 • Låt limet torka (max vecka).
 • Torka linoleum från damm. Limma maskeringsbandet på varje sida av fogen och täta gapet med kall svetsning. När det har hårdnat, ta bort bandet.

  Fäst linoleum på dubbelsidig tejp

  Ganska enkelt sätt. Passar både för stora och medelstora och små utrymmen.

  1. Ta bort allt damm.
 • Ta bort skyddsbandet från ena sidan av tejpen och lim den runt omkretsen av rummet.
 • Skapa ett scotch-nät på golvet.
 • Täck bandet med linoleum.
 • Böj hälften, ta bort skyddskiktet med tejp, lägg linoleumet och tryck det på golvet.
 • Gör detsamma med den andra hälften.
 • Fixa grundplattorna till väggarna, tryck inte dem på golvet.
 • Hur man lägger linoleum på golvet – titta på videon:

  Linoleum som golvbehandling är ett bekvämt och praktiskt material. Att lägga det själv är inte svårt om du följer alla nyanser. Resultatet blir ett elegant golv som kan imitera både kakel och dyrt parkettgolv, vilket passar perfekt in i alla interiörer.

  Gilla den här artikeln? Dela det med dina vänner genom sociala! Spenderar bara 10 sekunder av din tid på två klick på knappen Social Network, hjälper du vårt projekt. Tack!

  Relaterade nyheter

  Gräsmatta för golv

  DIY svetsning linoleum

  Hur man lägger Marmoleum

  Hur man väljer och lägger underlaget under mattan

  Hur man väljer linoleum för golvet

  Naturligt linoleum – det perfekta golvet

  Fett från buken och låren tar 3-5 dagar om du dricker VanTuSlim varje morgon

  På morgonen kommer du att bli en klump av parasiter och maskar! Kontrolleras personligen med Detoxic!

  Allt fett kommer att lämna kroppen om du dricker mangostansirap 2 gånger om dagen.

  Minus 21 kg per månad! Skriv receptet: för 1/2 sked läsk ta 1 flik. Eco slim

  Papillom och vårtor kommer att falla av om du lägger till Papillux till vatten

  Titan Gel kommer att öka med 5 cm, sträcka sig till en timme och tillfredsställa 100%

  Prostatit behandlas för 1 kurs! Gräsuppsamling Prostafor №1 i CIS

  Teknologi om linoleum på trägolv

  Mormors recept från alkoholism. Alkoholaversion efter 2 dagar.

  Kommentarer (0)

  © 2012-2017 TutKnow.ru – användbara tips, recept, recensioner och svar på frågorna: Hur? Vad? Var? När? Varför? Varför?

  Alla material på webbplatsen tutknow.ru är endast avsedda för informationsändamål och inte rekommenderande. Innan självbehandling, kontakta din läkare!

  Alla rättigheter till information och textmaterial som publiceras på denna resurs hör till deras författare och skyddas av lagen om upphovsrätt och närstående rättigheter. Full kopiering av material från webbplatsen är förbjuden! Med partiell citering är hyperlänken till tutknow.ru obligatorisk och inte stängd för indexering.

  Alla fotomaterial som tillhör Tutknow.ru måste åtföljas av en aktiv hyperlänk till vår webbplats. Andra bilder i fri användning.

  Hur man lägger linoleum på ett trägolv. Substratval, nivellering och golvfixeringsteknik

  När du lägger linoleum med egna händer på ett trägolv är det viktigt att noggrant förbereda basen, bestämma lämpligheten att använda substratet, lim

  På det gamla trägolvet kan du lägga en mängd golv, inklusive linoleum. Detta är en budget, prisvärd lösning för alla, materialet är lätt att installera. Mer tidskrävande är processen att förbereda basen – linoleum är extremt känslig för sina oegentligheter.

  Vad linoleum är bättre att använda för att lägga på ett trägolv

  Basen som linoleum läggs på. Det är inte ett avgörande kriterium när du väljer detta material, du måste fokusera på olika faktorer.
  För lokaler är PVC linoleum bäst lämpad, och om ekonomin tillåter och det finns ökade krav på materialets hypoallergenicitet – naturligt (marmoleum).

  Kombinationen av marmoleumbeläggning med träbas är en optimal lösning för adherenter av naturmaterial, men naturligt linoleum är sämre än syntetiskt för hållbarhet.

  Semi-kommersiell linoleum i ett privat hus eller lägenhet kommer att vara länge, och kommer att kosta mycket mindre än en kommersiell. För rum med minsta belastning på golvet – sovrum, kontor – du kan använda hushållens linoleum.

  Om trägolvet för att lägga linoleum väl nivån, kan du använda baslösa eller med en linoleum i vävnadsbasen. Trä är ett varmt material, det behöver inte ytterligare värmeisolering i form av en skumbas. Multilayer linoleum på skumbasen är lämplig om du behöver släta ut mindre oregelbundenheter, såväl som för rum med hög luftfuktighet, som ett kök.

  När du väljer inredning, färger, mönster, textur av linoleum, är det inte det basmaterial som tas med i beräkningen, men den övergripande utformningen av rummet och dess syfte.

  Golvberedning före läggning

  Basen på vilken linoleumet ska krypa måste noggrant jämnas. Även små oregelbundenheter kommer att leda till deformering av linoleum, som genom sin elasticitet exakt upprepar basens form och leder till för tidigt slitage.

  VIKTIGT! Eftersom linoleum, till skillnad från trä, är ett lufttätt material, innan det läggs på det, är det nödvändigt att göra ventilationskanaler i trägolv i hörnen och stänga dem med grillar.

  Om höjdskillnaden inte överstiger 2 mm per 1 m kan du begränsa dig till ett antal enkla åtgärder:

  • byt ut slitna, ruttna golvbrädor;
  • fixa lös och knycka med skruvar;
  • fylla med lim, kitt för sprickor och flisor, sprickor av stor storlek kan patchas med trälister;
  • avlägsna oegentligheter med ett plan och använd en sander för att skrubba golv;
  • Rengör ytan noggrant från skräp.

  VIKTIGT! På ytan bör det inte finnas några spår av gammalt lackarbete, oljiga, oljiga fläckar.

  Mer betydande oegentligheter elimineras genom att utföra ett torrgjutningsteam. Denna golv över gamla OSB golv golv, plåtar av gipsfiberbräda, fiberboard eller plywood, om så behövs, kan fiberplattor läggas under dem på avböjningsplatserna, och lutningen kan jämställas med hjälp av barer. Skivor eller plattor är fästa med skruvar, de passar ihop utan luckor och ett kompensationsspalt på 1 cm måste vara kvar mellan dem och väggarna. Skruvarna på skruvarna får inte skjuta ut över golvytan och borra hål och sänka hål framför dem.

  Typ av substrat

  Substrat för linoleum ger ytterligare:

  • värmeisolering;
  • ljudisolering;
  • Beläggning av lasten och skydd av beläggningen mot för tidigt slitage.
  • basnivellering.

  När det gäller den sista punkten borde du inte lita på substratet. Om oegentligheterna är signifikanta, kommer det inte att spara, om det är mindre, det kommer att fungera som tilläggsförsäkring, och om ett torrt skikt gjordes behövs inte substratet längre.

  Trägolv behöver ytterligare värmeisolering endast om rummet ligger på första våningen ovanför den uppvärmda källaren. Behovet av ljudisolering beror på de specifika förhållandena.

  Om det finns behov av att använda ett substrat, är det lönsamt att välja linoleum på grundval, det vill säga med ett integrerat substrat. Det kommer att bli mindre krångel med dess styling än att lägga underlaget först, sedan beläggningen. Om man köpt en tunn baslös linoleum kan sådana substrat användas:

  • jute eller linfrö – ge luftcirkulation, är resistenta mot svamp, sönderfall, har svaga ljudisoleringsegenskaper;
  • kombinerat (lin, jute, ull) – har en max densitet med liten tjocklek, bättre ger värme och ljudisolering, men kostar också mer;
  • kork – den har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper, men är rädd för fukt och är mycket dyr.

  VARNING! Användning av ett poröst polymersubstrat under linoleum rekommenderas inte, med en stor tjocklek har den låg densitet och hanterar dåligt nivellerings- och skyddsfunktioner.

  Teknik och metoder för läggning

  Beroende på golvytan och den förväntade golvbelastningen används 3 läggningsmetoder:

  1. fritt;
  2. med fastsättning av dubbelhäftande tejp
  3. lim.

  VIKTIGT! Linoleum bör ligga i minst 24 timmar vid rumstemperatur i rakt tillstånd, men rullen som kommer från frosten kan inte rullas upp tills den värms upp.

  Det enklaste sättet är fri installation, den används för rum upp till 12 kvadratmeter. om du använder ett solidt linoleumark. Pre-lay linoleum:

  • sprider sig ut med ett litet tillvägagångssätt mot väggarna;
  • det är jämnt från mitten till kanterna så att det inte finns några vågor, det är bättre att göra snitt i hörnen;
  • beskäras längs linjalen så att det finns ett gap på 1 cm längs omkretsen;
  • lägger sig utan belastning till och med fram till klockan 10, då trycks den mot basplattorna.

  Vid fixering med skottband eller lim, linoleumet är först jämnt, beskuret, ligger tills det är helt rakt, så återgår de återstående operationerna. I närvaro av utskjutningar och nischer bör skiktet linoleum utföras på färdiga mönster.

  Fixering på bandet är lämpligt för lokaler på ett större område, 12-20 m, såväl som om du måste docka flera bitar.

  • Band av tejp limes på golvet längs omkretsen, vid bitarnas leder och över hela ytan med en höjd på cirka en halv meter.
  • Linoleum är spridet, böjt till hälften eller något mer.
  • På golvets sida närmast vikten avlägsnas skyddsfilmen från tejpen, duken limmas och försiktigt slätas.
  • Lim nästa avsnitt, och så vidare till slutet av duken.
  • Operationen upprepas för andra halvåret.

  Att lägga på limet används för lokaler i ett stort område och under belastningar som hotar skjuvning och deformering av linoleum. Den mest tidskrävande, men också det mest tillförlitliga sättet:

  • linoleumduken rullas upp till mitten eller böjas, nedåtvänd;
  • golvet med en spatel är belagt med ett lim, kontaktlimet appliceras också på insidan av linoleum;
  • Efter den tid som anges i anvisningarna för limet (mastic) pressas linoleumet på golvet, mjukas med en bit trasa och rullas från mitten till väggarna med en rulle;
  • på samma sätt limmade den andra halvan av duken.

  Det är viktigt! När man går ihop med flera paneler måste limanslutning stoppas vid 10 cm från ledpunkten. Arken överlappas, överskottet avskuras under en metalllinje efter tre dagar. Kanterna är fastsatta på dubbelsidigt tejp, limmade på toppen med kall svetsning. Belasta limmade linoleum kan inte vara tills limet torkar.

  Golvfästningsalternativ

  Lämplig för träbas:

  • lim på vattendispersionsbasis, avsedd att absorbera baser och appliceras endast på dem;
  • kontaktlim, som måste appliceras på basen och på baksidan av linoleum.

  När du väljer ett lim, måste du ta hänsyn till inte bara basmaterialet, utan även sammansättningen och basen för linoleumet:

  • för filtbas – Bustilat;
  • för tygbitumen mastic;
  • för naturligt linoleum – Gumilaks.

  Den ideala grunden för att lägga linoleum är betong. mer jämn och monolitisk, men det här golvet läggs på trägolvet, i de flesta fall kan du utan substratet. Holistisk bas utan skada med en platt, torr och ren yta – de viktigaste förutsättningarna för att linoleum kommer att hålla länge.

  Spela in navigering

  Lägg till en kommentar Avbryt svar

  Teknologi om linoleum på trägolv

  Trots framväxten av nya golv är linoleum fortfarande efterfrågan på grund av låg kostnad och enkel installation. Ofta köps detta material till privata hus med trägolv. Samtidigt kan många som lägger linoleum på ett trägolv verka som en mycket enkel sak. Men här behöver du veta några knep för att undvika bildandet av vågor, veck eller rynkor.

  Typer av linoleum

  När du väljer linoleum måste du leta efter material som är lämpligt för bostads kvalitet. Det finns flera typer av det, som skiljer sig åt i råmaterialet:

  • polyvinylklorid (PVC)
  • kolloksilovy
  • alkyd
  • gummi

  PVC-linoleum produceras på basis och utan det.

  Kolloksilovy material är tillverkat av nitrocellulosa och har ingen grund. Det är glänsande, elastiskt, kännetecknat av fuktmotstånd och brandsäkerhet.

  Alkyd linoleum är gjord på basis av alkydhartser med tillsats av mineral fyllmedel och färgpigment. Den tillverkas med en tjocklek på 2,5-5 mm av olika färger och mönster.Fördelarna med materialet innefattar höga värme- och ljudisoleringsegenskaper, liksom motståndskraft mot nötning. Det är emellertid bräckligt, vilket kan bryta under drift eller installation.

  Gummi linoleum (relin) har en tjocklek på upp till 3 mm och är ett flerskiktsmaterial med syntetiskt gummi eller bitumen i kompositionen. Ofta för produktion av Relin använd gammalt pulveriserat gummi med lämpliga tillsatser. Detta material används som golvbeläggning i industriella eller industriella lokaler.

  Var och en av de presenterade sorterna av linoleum kräver egen installationsteknik. Därför måste du, i en viss situation, bestämma separat vad man ska limma linoleumet på trägolvet. Förr i tiden blev han enkelt naglad av små nejlikor. Men i moderna förhållanden har denna fastighetsmetod länge överlevt sin användbarhet.

  PVC Linoleum

  Eftersom PVC-linoleum oftast används för bostäder, låt oss betrakta dess sorter mer i detalj. De skiljer sig åt i grundstorlek:

  • duk
  • skum
  • värmeisolering
  • baslöst material

  Tjockleken på de tygbaserade produkterna är ca 5 mm. Denna typ av linoleum är vattentålig, nötningsbeständig och duktilitet. Den presenteras i olika färger och nyanser med en bild och utan.

  Linoleum på basis av skum – ett material bestående av 4 lager. Bottenskiktet är skumad vinyl, följt av glasfiber, sedan PVC-skikt, och hela konstruktionen är klar med en genomskinlig PVC-film. Släpp det här materialet 4 mm tjockt. Jämfört med den baslösa analogen är detta det bästa alternativet för användning i ett bostadsområde, eftersom vinyl skyddar sig väl från kyla och ljud.

  Skummad vinyl är inte heller rädd för fukt, så det här linoleumet kan läggas i rum med hög luftfuktighet. Prioriteten vid valet av denna sort är ett rikt utbud av färgpalett och design.

  För golv med komplexa defekter är det bättre att använda linoleum på en PVC-bas.

  Linoleum på grundval av isolering är ett material av flera lager. Den övre delen är en flerskiktsfilm av polyvinylklorid, följt av glasfiber, polyetenskum, syntetisk filt, som ger materialets isolerande egenskaper.

  Tjockleken på sådant linoleum är endast 1,2-3 mm. Färgpaletten och utformningen av det yttre skiktet är olika. Förutom det släta mönstret finns mönster med ett präglat präglat mönster, vilket är mycket praktiskt när man lägger linoleum på ett trägolv. Detta släpper ut de möjliga bultarna i golvbrädorna.

  Baslöst material har en tjocklek av högst 3 mm. Det är mycket motståndskraftigt mot nötning och exponering för förhöjda temperaturer. Dess struktur är likformig genom tjockleken, med det resultat att färg och konsistens inte förändras under nötning. Därför används den oftast i offentliga och industriella lokaler med högt trafikflöde av människor såväl som i simbassänger och andra ställen med hög luftfuktighet.

  Materialval

  På grund av egenskaperna hos linoleum kan användas för alla på lokalernas funktionalitet. Detta material har sådana fördelar som:

  1. hög fuktmotstånd
  2. lång livslängd
  3. böjningsförmåga
  4. styrka
  5. enkel och enkel vård
  6. enkel installation
  7. rik färgpalett och design
  8. låg kostnad

  Den främsta fördelen med linoleum är enkelheten i att lägga på golvet

  Förutom klassificeringen av materialet och basens närvaro delas linoleum också av graden av nötning. Denna indikator säkerställs genom närvaron av det övre skyddsskiktet. I olika typer av beläggning skiljer sig det i material och tjocklek, från vilken priset på produkten bildas. Det finns:

  • hushållens linoleum
  • Semi-kommersiella
  • kommersiell

  Hushållet har en låg grad av slitstyrka, så det används för att lägga i bostadsområden med liten belastning.

  Semi-kommersiell linoleum används på offentliga platser med ett genomsnittligt längdflöde, till exempel i kontor, såväl som i hus eller lägenheter, men endast för att ordna korridorer, kök och hallar.

  Det är viktigt!Genom slitstyrkan ingår detta material i medelklassen. Den har tillräcklig styvhet, med det resultat att möbler och andra tunga föremål inte lämnar spår på ytan.

  Kommersiell linoleum har en hög grad av slitstyrka, vilket inte krävs i bostadslokaler. Därför används den som golvbeläggning i industriella och offentliga byggnader med hög trafikflöde – på tågstationer, på sjukhus eller i biobibliotek.

  Tekniken för att lägga linoleum förutsätter närvaron av en jämn, stark och stel bas. Ett trägolv är lämpligt för denna definition om det inte finns några signifikanta skillnader i höjd på dess yta, och brädorna böjer inte eller knyter.

  Basnivåering

  Det finns flera alternativ för att korrigera oegentligheter:

  • nivellering med installationen av arkmaterial
  • nivelleringsfördröjning
  • utjämning av den gamla basen med en elektrisk planare eller kvarn

  Den första etappen av installationen är förberedelsen av botten av golvet.

  När du använder elverktyg bör du noggrant undersöka alla ställen där naglarna drivs och dränka kåporna 2-3 mm i träslaget. Detta görs så att verktygets knivar inte skadas av naglarna.

  Samtidigt med detta förfarande detekteras böjnings- eller ruttade brädor. De byts ut av nya eller förstärks genom ytterligare skruvning i skruvarna eller hammar i naglar.

  Nivellering av basen genom att jämföra lagret är svårt och tidskrävande. Samtidigt är detta det mest ekonomiska alternativet, eftersom det inte kräver inköp av nya material eller dyra elverktyg.

  Placering av plåtmaterial för att jämföra den gamla basen är gjord med hjälp av fuktresistent plywood, spånskivor (träspånskiva) eller fiberboard (träfiber). I det här fallet, under materialet bifogas tunna lameller eller andra element så att plattorna ligger strikt på en vågrät nivå. Plåtmaterial är fasta med självgängande skruvar, vars lock är vikta ned med 2-3 mm så att de inte längre skadar linoleumbasen.
  De lagda arkmaterialen impregneras med linolja eller någon färg baserad på linolja. Fogarna rengörs och pussas.

  Lägger linoleum

  Lägga linoleum på ett trägolv på två sätt:

  Teknik om linoleum

  Innan du lägger på materialet ska botten rengöras av smuts och damm, utsprången och hålen ska avlägsnas och huvudet på de självgängande skruvarna och naglarna ”drunknar” i brädorna så att de inte skjuter ut över golvytan. Temperaturen i rummet under drift bör vara över +15 +17 grader och fuktighet – högst 40%.

  Rullen rullas på basen, skärs till storleken på rummet med en marginal på 10-15 cm och lämnas i detta tillstånd i 2-3 dagar. Detta är nödvändigt för att säkerställa att materialet är helt sprickat och efter fixeringen bildades inga vågor. Om det finns starka böjningar eller vikningar, rekommenderas att du lägger ett lakan på dessa ställen och laddar det med något tungt.

  För limning av golv till basen rekommenderar experter att använda parkettlim eller vitt lim. Vid läggning av ”torr” trasa pressad med baseboards och metallkarmar. Och frågan om hur man limar linoleum, i sådana fall, förlorar relevans.

  slutsats

  Modernt linoleum produceras upp till 6 meter bred, vilket gör att du kan göra en beläggning utan leder. Sådan läggning av linoleum på ett trägolv ger den mest vattentäta ytan, mycket lämplig för rengöring. Dessutom förlänger bristen på leder förlängningen av golvet.

  Relaterade publikationer

  • Vilken bra kommersiell linoleum Tarkett?

  • Förstå hur man lägger linoleum på ett trägolv – teknikinstallationsprocessen

  • Hur man lägger linoleum på ett trägolv

  • Modernt golv – laminat, linoleum, vinylgolv

  Författare: Semen Knyazev

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *