Gör

Teknologilägg laminat på trägolv

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturfall, placeras små distansare av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Teknologilägg laminat på trägolv

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Hemligheter om att lägga laminat på trägolv

Teknologilägg laminat på trägolv

Att lägga laminatet på trägolvet utförs vid behov för att dölja bristerna i den gamla plankbeläggningen, och om så önskas, uppdatera bara inredningen.

Enligt experter är det bättre att demontera det gamla trägolvet helt.

Sedan, för att inrikta den grova basen, utför ett betongskikt under laminatet.

Men eftersom denna process kommer att kräva ytterligare kostnader som kan överstiga kostnaden för laminatet, kan du lägga produkten direkt på en träbotten samt använda plywood eller OSB som substrat.

Tänk på den första och andra metoden att installera laminat på ett trägolv med alla detaljer.

Förberedelse av en träbas för att lägga laminat utan plywood

För att lägga laminatet direkt på trägolvet måste du se till att ytan är tillfredsställande:

  • Först, när man går, bör golvbrädor inte sakta och squeak;
  • För det andra borde det inte finnas några luckor mellan brädorna, och själva trädet borde inte ha områden som drabbats av råtta.
  • För det tredje bör basens horisontella läge vara nära idealet, det vill säga inte ha en höjdskillnad på mer än 2 mm.

Om trägolvet kraschar under dina fötter eller några av dess golvbrädor böjs, repareras problemområdena genom att skruva på brädorna med skruvar eller spikar på stockarna.

Ibland är det nödvändigt att reparera och stärka lagarna själva, vilka ”gå” under belastning. För att göra detta, installera barer eller tegelstenar under loggarna.

Golvbrädorna kan knäcka på grund av friktion mot varandra, för att utesluta slipning mellan dem, kommer grafit eller talk att somna i gapet. Befintliga luckor är fyllda.

För att till fullo kunna säkerställa träets normala tillstånd är det nödvändigt att ta bort det gamla färgskiktet med egna händer. Utsikten över trädet bör ligga nära den naturliga skuggan genom planet.

Om det finns några tvivelaktiga utseende på golvbrädorna, rekommenderas de att de testas för hållbarhet med en el.

Det andra sättet att identifiera ruttna eller ruttade golvbrädor är att trycka på golvytan med en hammare. Samtidigt kommer det att höras högt och tydligt på ett helt friskt trä.

Medan det dämpade ljudet kommer att vara en allvarlig anledning till utbyte av gamla träelement med nya.

Trots att de ruttade brädorna fortfarande är starka behöver de ändå ersättas med egna händer, eftersom roten eventuellt kan sprida sig till friska delar.

Om rummet där laminatet ska läggas är ständigt högt i fuktighet, rekommenderas att dessutom inspektera golven för närvaro av svamp eller mögel.

För att förhindra deras ytterligare utseende tillåter behandlingen med antiseptisk komposition och vattentätning av träbotten.

När urtagningar i form av spår finns på golvbrädorna är det nödvändigt att applicera en bioskyddande komposition för behandling av trägolv, eftersom deras närvaro indikerar att materialet har smittats av trädbärare.

Ojämnt trägolv måste vara jämnt, dess yta kan ha skillnader på 1,5-2 mm / 1 m 2.

Sättet att avgöra om golvet är så ojämnt är att använda en byggnivån.

I avsaknad av den angivna mätanordningen kan du använda en tvåmåttig bar och en andningsnivå.

Med icke-kritiska indikatorer på höjdskillnad kan ojämnt golv jämföras med en slipmaskin eller med egna händer med hjälp av ett plan.

Den andra metoden är för lång, den cykliska tekniken klarar uppgiften snabbare och effektivare.

Det viktigaste, innan du planerar golvet under det efterföljande läggandet av laminatet, glöm inte att drunkna djupare kepsar av naglar som ligger ovanför ytan, vilket kan leda till att sliptekniken misslyckas.

Om det gamla trägolvet är för ojämnt, och slipning inte kan lösa nivelleringsproblemet, finns det ett annat sätt att göra det så horisontellt som möjligt – genom att hälla det.

Visst, denna teknik är inte helt lämplig för trägolv, men gäller fortfarande i vissa fall.

Fyllning av en träbotten för laminatlaminering görs genom att man applicerar ett självnivellerande screed, men inte en självnivellerande blandning, som inte används för trä.

För att jämföra trägolv med föreningar med glasfiber, på grund av vilket materialen är fasta ihop med varandra.

Till skillnad från standardlösningar förtjockas och glättar glasfiberblandningen snabbare.

Men innan du fyller, läggs vattentätning på en träbas i form av en tät polyetenfilm.

Vattentätning är anordnad på golvet så att kanterna kan fixeras på väggarna runt omkretsen av rummet.

Filmbitarna staplas överlappande varandra, med ett tillägg på 15-20 cm, är fogarna limmade med konstruktionsband.

Nedan följer en video om ämnet att nivellera ett trägolv med slips för läggande laminat som kompletterar ovanstående material.

Leveling av trägolv med plywood under laminat

Trägolvsmätningsteknik med plywood eller OSB är låg kostnad, men samtidigt ett effektivt sätt att göra basunderlaget idealiskt för att lägga laminat.

För att få reda på vilket substrat som ska vara bättre för laminat – OSB eller plywood, är det nödvändigt att jämföra de tekniska egenskaperna hos båda produkterna.

Plywoodplattor och OSB-plattor är av samma kvalitet: produkterna är lätta att bearbeta, har en solid struktur och relativt hög fuktmotståndskraft.

Samtidigt är OSB-plattorna billigare än plywood, men utseendet på produkterna tillåter inte att de används för att bygga ett färdigt golv.

Trots detta pressar Osb långsamt plywoodprodukten ur byggmarknaden.

Trots allt är beteendet hos plywood under drift svårt att gissa, vilket inte kan sägas om plattplattorna, som inte har förmåga att exfoliera under atmosfäriska och mekaniska effekter.

Dessutom är elasticitetsmodulen vid böjning, kompression och spänning i OSB-plattorna en storleksordning högre än den för plywood.

Baserat på det ovanstående kan vi dra slutsatsen att OSB-plattorna är de mest lämpliga produkterna som gör det möjligt att inte bara jämföra det ojämna golvet utan även förlänga dess livslängd.

Regler för att lägga OSB på en träbas

De grundläggande reglerna för att lägga OSB på ett trägolv: Som ett substrat för laminat ingår användningen av material med vissa parametrar.

Till exempel, för ett laminat med en tjocklek av 7 mm, bör du inte köpa plåtar som är mer än 2 mm tjocka, för en tjockare ytbeläggning på 8-9 mm – den optimala tjockleken på substratet är 3 mm.

Ett tjockare substrat kommer något att sakta när det pressas, vilket medför att lamellens låsskikt kan deformeras.

Installation av OSB-plattorna på en träbotten utförs genom att skruva dem med skruvar eller spika dem med stavar av en viss längd.

Avståndet mellan fästelement beräknas genom att plåttjockleken multipliceras med 2,5.

Mellan plattorna är det nödvändigt att lämna 5 mm tekniska luckor som därefter fylls med skum.

Det är obligatoriskt att installera vattentätning under substratet, vilket eliminerar bildandet av kondensat, vilket förstör trästrukturen.

Den ojämna övergången vid plattans korsning jämställs med epoxikit.

Läggande av laminat

Reglerna för att lägga laminat på substratet och utan det, bara på en träfodrad bas är inte annorlunda. Att lägga lameller rekommenderas att starta från rummets översta hörn.

Samtidigt är det nödvändigt att se till att elementen i det framtida golvet ligger vågrätt och deras lås sitter ordentligt fast.

Eftersom laminatet tillhör kategorin flytande golv. Den måste läggas med tekniska luckor på 7-10 mm.

Denna storlek av luckorna är tillräckligt för att laminatet ska ”flyta” fritt när man byter temperatur, det vill säga att krympa och expandera.

För att göra rumpa sömmar knappt synlig tillåter tekniken att lägga lamella vrazbezhku, med en liten kompensation av varje rad.

Dessutom kan elementen i laminatgolvet läggas med ett julgran och använda andra mönster, även om det i detta fall är värt att förbereda sig för en större materialförbrukning.

Efter att den första raden av laminat har lagts, monteras den andra raden enligt samma princip.

I arbetsprocessen använder de ”tämpning” i form av en speciell trästång, vilket gör det möjligt att stapla elementen noggrannare mot varandra.

För användning av högkvalitativ stapling av sista raden av lameller används klämmor.

I slutet av artikeln rekommenderar vi att du tittar på tematiskt videomaterial.

Hur man lägger laminat på trägolv

Avsluta ett trägolv är annorlunda. Ett lämpligt alternativ skulle vara en beläggning av trä, eftersom det naturliga materialet bibehåller miljövänlighet och harmoniskt passar in i interiören. Träytan är behaglig att hålla på och håller värmen under lång tid. Dessutom är materialet lätt att installera och bearbeta. Du kan enkelt uppnå önskad färg, nyans eller glans.

Laminat är en fiberplatta av hög densitet som kännetecknas av ett attraktivt utseende och lång livslängd. Samtidigt är materialet billigare än kork, parkett eller massivt trägolv. Vid installation och efterbehandling av trägolv i ett hus, se länken http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-polov.

Laminatet läggs som regel på ett plattat betongskikt. Du kan dock lägga materialet på trägolv. I denna artikel kommer vi att titta på hur man korrekt lägger laminatgolv på ett trägolv.

Funktioner av installationen av laminat

På sidorna av laminatplattorna är lås installerade, vilka under montering måste passa tätt med angränsande bräda. Därför kan laminat på trägolv endast ligga på en styv plan yta. Om golvet är ojämnt kommer låsen snabbt att slitas ut och sprida sig och luckor kommer att bildas vid lederna. Detta leder till deformation och skada på materialet. Teknologilägg laminat på trägolv gör att ytan kan falla i 1mm två meter.

Golvbrädorna borde således vara fria från sprickor, rutt och annan märkbar skada. De måste ha en tillräcklig säkerhetsmarginal och en jämn yta utan knutar, fördjupningar och utsprång, inte böjda under belastning och inte knäcka.

Om du planerar att lägga laminatet på det gamla trägolvet, är ytan förplanerad och ersatt med brädor, om de är ruttna eller knäckta. Låt oss ta en närmare titt på hur man förbereder beläggningen och hur man lägger laminatet på ett trägolv.

Trägolvberedning

Innan du lägger laminat på trägolv är det viktigt att eliminera avböjning av brädor, pipar och andra defekter. För att göra detta är lags fast fastsatta på betongbasen, och sedan är golvplattorna stift anslutna till varandra. Först läggs golvbrädet över loggen och säkras med skruvar eller naglar. När brädor och stockar är fastsatta, fästs lösa brädor dessutom med annat material. Du kan ta chipboard tjocklek över 15 mm.

DSP bör läggas ovanpå golvbrädorna och säkrad med skruvar. Före installationen läggs ett galler med 10×10 centimeter celler på en spånplatta. Fastsättning av material görs längs skärningslinjen av gallret och lägger plattorna på ett avstånd av 3-5 mm från varandra. Denna lucka är nödvändig så att träplattan kan expandera vid behov utan att deformera golvet.

Efter att ha lagt spånskivorna är golvområdet polerat med 10 centimeter överlappningsremsor. Om golvet är nytt och jämnt är det möjligt att installera laminatet på golvet utan plywood direkt på en träbotten. Innan arbetsytan påbörjas måste dock arbetsytan anpassas till en slipmaskin. Låt oss nu titta närmare på hur man lägger laminat på trägolv.

Typ av monteringslaminat

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det viktigt att välja rätt material och sätt att ansluta. Styrelserna är uppdelade på slottets form. Låsanslutningssystemet förutsätter att spetsen och spåret är belägna i samma horisontella plan. I detta fall läggs laminatbrädorna horisontellt och sätter in spetsen i spåret. Denna anslutning kännetecknas av enkel installation. Men det är inte väldigt slitstarkt, eftersom spikarna kan bryta av sig. Därför rekommenderar experter inte att använda denna typ av laminat.

Click-systemet är mer robust och pålitligt. Det innebär en tredimensionell design där panelerna läggs i en viss vinkel. Detta är den mest populära blandningen som är hållbar och långvarig. Dessutom kan beläggningen lätt demonteras om det behövs.

För kök och rum med hög luftfuktighet välj lim laminat. Den bildar en enda monolitisk yta, vilken kännetecknas av hög densitet och styrka. Men installationen av sådana material är komplicerat av det faktum att lim ska appliceras på lederna. En sådan yta gäller inte golvvärme! Dessutom kan den resulterande ytan användas inte tidigare än 10 timmar efter installationen.

Tekniklagringslaminat på trägolv

  • Efter nivån är golvytan täckt med en vattentätfilm för att skydda trämaterial från ruttning, mögel och mögel.
  • Ställ sedan underlaget med en tjocklek av 3 mm. Substratet är tillverkat med remsor av balsa trä eller polypropen, och fogen är monterad i en fog, sedan fixerad med ett tejp eller tejp;
  • Installation av laminat utförs från fönstret till ytterdörren, från hörnet. Den första raden placeras på ett avstånd av 8-10 mm från väggen, och en kil placeras mellan väggen och materialet. Denna lucka behövs för att kompensera för expansion av träplattor med förändringar i temperatur eller fuktighet;
  • Den första raden läggs helt och börjar med en hel panel. Den andra raden börjar hälften av brädet. Han passar också till slutet. Således börjar även rader med hela paneler, och udda rader börjar med hälften;
  • Om låset ”” Click ”används används varje successiv rad i slutlåset till den föregående i en vinkel av 25 grader. För att göra detta måste sista stycket i första raden skäras;
  • Varje på varandra följande rad av laminerade paneler placeras med en förskjutning av fötterna i det föregående med 40 centimeter eller mer;
  • Efter montering av laminatet runt omkretsen avlägsnas kilar mellan materialet och väggen, och sedan är sockeln installerad.

Avslutningsarbete

Efter avslutat arbete, montera sockeln. I det här fallet är det viktigt att fixa basbordet bara på väggen och inte till laminatplattorna! Experter rekommenderar att du bara väljer trälattar. Sådana produkter kompletterar designen harmoniskt, ger rummet ett färdigt utseende och bevarar golvets naturlighet. Före installationen lämnas materialet i rummet i två eller tre dagar så att de ”används” till temperatur och fuktighet i rummet.

Produkter läggs längs väggarna som de ska installeras. Installation börjar med en av hörnen. När du monterar, se till att sockeln är så nära som möjligt på väggen. Den första nivån tvättas ner på ena sidan i vinkel och å andra sidan – för att gå ihop. Gash för anslutningar gör en vinkel på 45 grader. Resten av sockeln läggs också, gör gash och fäster på väggen med skruvar.

Plint efter installation spat och lack. Laminatlack är inte nödvändigt! Plattorna är redan täckta med en skyddande film som inte kan absorbera flytande material. Dessutom kan materialet spricka på vissa ställen på grund av applicering av lack.

Att lägga laminatgolv på trägolv med händerna kräver omsorg och noggrannhet i arbetet. Det är viktigt att placera plattorna ordentligt, golvbeläggningens livslängd beror på det. Om arbeten utförs olyckligt, börjar produkterna snart flytta från varandra, ytan blir ojämn och ful. Dessutom kan vatten tränga in i sprickorna, vilket resulterar i att trägolvet deformeras och blir oanvändbart. För att undvika sådana problem, kontakta de professionella!

Mästare ”Marisrub” utför installationen och ytbehandling av golvet i ett trähus, inklusive laminat. Vi garanterar kvalitet och pålitlighet! Har du bestämt dig för att bygga ditt stugor eller hus på landet från en logg eller en bar? Vi erbjuder ett komplett utbud av verk, som inkluderar installation av ett timmerhus, byggnad av fundament och tak, installation av golv och tak, utförande av verktyg och slutbehandling. Vi bygger nyckelfärdiga trähus och krympning under enskilda eller standardprojekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *