Grunden

Terrass i landet med egna händer

Den viktigaste uppmärksamheten bör ägnas åt terrassens läge. Det är bäst att placera det nära huvudentrén till huset och som regel är terrassen inte lämplig för skuggade platser, eftersom det kommer brist på ljus och värme.

Terrass i landet med egna händer

Om det inte går att fästa en terrass till huset, så kan den placeras på platsen som ett separat sommarhus.

Terrassen kan ges någon form: rektangulär, triangulär, halvcirkelformad eller trapezformad. Men om du vill bygga en billig terrass är det bäst att bo i en rektangulär version.

Traditionellt är terrassen en plats att koppla av, så välj en bekväm och lätt möbler. Om designen och området tillåter kan du utrusta den med en uppsättning möbler i modern stil, doftande blommor i behållare.

Trädträd och buskar nära terrassen kommer att skapa en frodig grön bakgrund och skydda den från nyfikna ögon. Dekorativa växter i hängande krukor kommer att dekorera din terrass och ge den en naturlig lyx.

Om du vill ge din terrass ännu mer komfort och integritet, använd sedan tavlor eller lätta träpartier.

Gilla du att kasta in på den varma sommardagen? Bygg en pool bredvid terrassen. Din stuga kommer att se respekt och vacker.

Om medel tillåter, bygg en grill eller öppen spis på terrassen. Det blir trevligt att sitta med nära och kära nära elden på en sval sommarkväll.

I stället för att ta redo projekt av terrasser. var och en av oss kan bygga en terrass som passar hans livsstil. Om du planerar att bygga en terrass, så hjälper vårt fotogalleri med användbara praktiska lösningar för terrasser.

Terrass på sluttningen. Terrass inbäddad i lutningen av trädgården. En mysig öppen spis, inbyggda bänkar med mjuka säten, praktiska trädgårdsmöbler skapar en mysig, bekväm atmosfär på terrassen.

Skuggig trädgårdsterrass. Den höga terrassen ligger i skuggan av gamla träd. Inbyggda bänkar understryker den vackra formen på terrassen. Och ett speciellt träd ger den en stor charm som växer genom golvet.

Liten terrass med grill. Terrassen ligger på baksidan av huset, i ett lugnt hörn av trädgården. Terrassgolv fungerar också som bänkar där det är bekväm att sitta vid en levande eld.

Terrass nära staketet. Den täckta träterrassen är en fortsättning på vardagsrummet. Vackra höga blomsterbäddar, mysiga trädgårdsmöbler, ett staket dekorerat med trä skapar en bekväm privat vila.

Terrass med uteplats. Terrassen ska vara tillräckligt rymlig för att rymma alla. Det finns inte alltid tillräckligt med utrymme på högterrassen, så en ytterligare plattform med grill byggdes längst ner på trappan.

Terrass ansluten till veranda. En bekväm modern terrass fästes tre år senare till en liten veranda.

Vacker grillbotten på terrassen. Det oattraktiva utrymmet under denna terrass omvandlades till en lagringsplats för trädgårdsredskap med hjälp av avtagbara dekorativa galler.

Flytande terrass Träterrassen ovanför behållaren blir smidigt till en vacker trädgårdsväg.

Mysig terrass att ge på sluttningen. En unik terrass med stora stenblock kopplar harmoniskt huset med en grill, ett litet vattenfall och en jacuzzi.

Terrass med carport. Initialt var det en enkel rektangulär över markterrass, som sedan expanderade till en plattform med öppen spis, inbyggda bänkar och en vacker baldakin. Ett litet trästak skyddar terrassen från de rådande vindarna, vilket gör det bekvämare att vila.

På terrassen kan du expandera ditt hem direkt i naturen, skapa ett sött och modernt ”vardagsrum”. Kanske kan det föreslagna fotot hjälpa dig att välja din drotters terrass.

VAD ÄR DIN YTTRANDE?

Instruktioner och bilder byggda i landet med egna händer verandaer

Att bo i ett hus utan veranda eller terrass tillåter inte hela familjen att samlas vid samma bord utomhus och på varma sommarkvällar och diskutera händelserna på arbetsdagen. Sitter i huset finns det ingen möjlighet att njuta av vinden, fåglarna sjunger, titta på solnedgången och gryningen på en luftig sommardag.

Därför är den nödvändiga lösningen att fästa i det befintliga huset med egna händer en veranda i landet för att öka bostadsområdet och att kommunicera.

Det enklaste alternativet är en öppen veranda vid stugan. Bilder av sådana terrasser kan ses i olika kataloger. Den har en gemensam vägg med huset och fortsättningen av taket. Med en sådan anordning erhålls ett stort användbart utrymme, som kan utrustas med maximala bekvämligheter. Hängmattor och soffor skyddas från solen och fortsätter att vara i frisk luft.

En sluten terrass är byggd på principen om sluten utrymme och är det dyraste alternativet, men ett annat rum visas, vilket används aktivt på vår, sommar och höst. Om du installerar en modern öppen spis i det, kommer förlängningen att spela rollen som en grön trädgård på vintern.

Sekvensen att bygga en veranda med egna händer

Utveckling av det ursprungliga projektet och skisser

Skälen till beslutet att utveckla projektet:

 • För uppförandet av en veranda i landet är det obligatoriskt att utfärda ett dokumentpaket i distrikts- eller stadsförvaltningen, vilket kräver att utvecklaren fullföljer projektet, vilket kommer att fungera som grund för utfärdande av tillstånd för byggande.

 • utan registrering av den relevanta dokumentationen, kommer förlängningen till verandahuset att betraktas som obehörig och tillåter inte ytterligare drift av donation, utbyte, köp och försäljning, och detta gäller inte bara terrassen utan hela huset,
 • om byggandet kommer att ske med hand eller ett team av anställda arbetstagare kommer att vara engagerade i byggandet kommer tillgängligheten av ett kompetent projekt alltid att vara det sätt som garanterar terrassens hållbarhet och framgångsrikt slutförande av arbetet.

Veranda design

Den allmänna uppfattningen av huset med en bifogad veranda ska se ut som en enda helhet, terrassen ska inte störa existerande exteriör av rummet. Detta uppnås genom att välja material som är harmoniskt kombinerade med varandra. Flera alternativ för framgångsrika kombinationer:

 • en träveranda är kopplad till trähuset, hela kompositionen ser i samma stil;
 • tegelhus fortsätter i träterrassen, naturmaterial är perfekt kombinerade med varandra;
 • tegelväggar kommer att framhäva perfekt den vita aluminiumprofilen, från vilken ramen på den glaserade verandaen är uppbyggd;

 • Den samma glaserade fasaden på verandan kommer att hitta sin rättmätiga plats på husets moderna väggar, trimmad med plast eller sidospår.

Många ägarna beställer designers att utforma inredningen i verandaen i en viss stil. Ett exempel skulle vara utveckling av material, färger och möbler i stilerna: Barock, Chebbi-Chic, Provence, Etno-modern stil, högteknologiska, klassiker. Alla dessa stilar kräver en maximal koncentration av designernergi för genomförandet av anvisningarna på insidan av terrassen.

Bilaga dimensioner

Det finns inga standarder för limning och kan inte vara. Det rekommenderas att arrangera en veranda på villaens främre fasad, om den kan ta en dominerande ställning i husets utformning. Terrassen, som ligger bakom huset, hjälper till att undvika främmande vyer och låter dig spendera din semester ensamma och i harmoni med naturen.

Placering av byggnaden i förhållande till kardinalpunkterna

 • Utvidgningen av verandaen på södra sidan rekommenderas för de norra områdena, sådana rum under dagen tar mycket solstrålning, för de södra varma områdena i sådana terrasser kan du ordna ett vinterväxthus;

 • Om du bifogar terrassen till den norra obevegliga sidan, då dålig solbelysning inte ger ett bekvämt tillstånd, kommer invånarna i de södra områdena att få vila från solens brännande strålar.
 • Östlig plats kan du njuta av soluppgångens strålar, vilket kommer att ge en känsla av glädje på morgonen på den nya dagen.
 • den västra förlängningen kommer organiskt att uppfatta solnedgången och sammanfatta de tidigare händelserna.

Stiftanordning

Att bygga en grund för utbyggnaden av verandaen är nödvändig beroende på den konstruktiva lösningen. Om terrassen är öppen och stödelementen är tillverkade av profilmetallställ, är grunden gjord i kolumner, den är betongad endast under pelarna. Detta är det enklaste alternativet att bygga, vilket inte kräver höga kostnader och arbetskraft.

För verandor av stängt typ tillhandahålls en typ av tejpstyp. som klarar belastningen från väggarna och locket. Alla dessa data beräknas i projektet av designexperter. Om väggarna är lätta spelar bara staket en roll, då grunden är inte så stor för dem. Väggarna på verandan av tegel eller sten kräver byggandet av en djup bas av slitstarka material som betong.

Applicera mursten på fundamentet. granit, lägga ut en läggning av röd tegelsten. Det är önskvärt att bygga en stiftelse med egna händer, oavsett grunden för huset, om inte själva verandaen är byggd samtidigt som huset. Konturen på förlängningskällaren är stängd och monterad i huset. Lusten att ansluta den med den befintliga grunden kommer att leda till det faktum att på grund av den olika krympningen kommer brytning och försvagning av bärkapaciteten.

Väggar och ramar

Väggarnas material kan vara annorlunda, vanligtvis är de gjorda på ramar av stockar eller metallpelare. Innan du monterar ramen och betongen i groparna bör du noggrant markera ställningarnas ställning och installationen i konstruktionsstorleken. Endast efter att pelarna har fixats i denna position kan deras nedre delar betongas. Trähållare är fästa på den färdiga grunden med inbyggda delar.

Väggbeklädnad med plastfasad, sidospår eller böljande golv är gjord på kanten på rammen, som oftast är gjord av trä. Det här är principerna för en veranda med egna händer Bilder på mellanarbeten kan ses på Internet.

Populär är enheten av glidande väggar och dörrar av glasmaterial. Sådana väggar gör att du kan ändra verandans öppna typ till en sluten, men samtidigt blir kostnaden för att bygga grunden minskad. På samma sätt görs efterbehandling inomhus, på lådan installerad på ramen.

Bar kan betraktas som ett utmärkt material för verandaens ramar och väggar. Väggarna är snabbt byggda och kräver inte en djup grund, eftersom en volymetrisk vikt av ett träd är lägre än samma indikator på sten eller tegel. Dessutom behöver det inte krävas tidskrävande blandning av cementmortel, hårt arbete med tegel för att ligera sömmarna.

Dockningsvirke orsakar inte svårigheter, tillverkaren har tagit hand om detta och tillhandahållit enkla och tillförlitliga låsanslutningar.

Takutrustning

För att göra detta , välj typ av stödstrukturer på taket. Ibland kan det vara strålar, och i annat fall kommer trä eller metall kepsar att krävas. Taket på förlängningen är mer mild än taket på huset. Monteringen av balkarna sker på ramar eller på väggar.

På kupens övre balkar eller på balkarna sätts lathing för att fixera takmaterialet. Gitteravståndet beror på det valda materialet. Till exempel, under metallplattan tillverkas en kontinuerlig beläggning av plywood eller plåt av salt.

Taket ska kombineras med det befintliga taket i material och färg. För taket väljer materialet beroende på designprojektet och materialets kapacitet hos kunden. Skiffer, ondulin, metallplatta, profilgolv och takplåt används som beläggning. De dyraste alternativen är naturliga plattor och koppar takelement.

Bifogad terrass till bostadshus eller stuga med rätt tillvägagångssätt för design och konstruktion blir ett självständigt utrymme för ungdomar att koppla av, för att gamla människor ska ha en eftermiddagstöd och arbetsplats för dem som föredrar att arbeta hemma. Kvällsförsamlingar i familjen kring grannar, vänner eller likasinnade människor kommer att påverka sammanhållningen i något lag och öppna nya kreativa möjligheter.

 • Författaren: Anna Miroshnichenko

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *