Enheten

Träramhus

När du installerar vertikala stänger måste du noggrant kontrollera diagonalen på framtida vägg. För detta ändamål är nivån och strängen tillräcklig.

Fastsättning av den övre trimstrålen

Träramhus

Vid hörnen kopplas stavarnas övre stång genom skärning. De är fixade på samma sätt som staplarna nedan. De ansluter i hörnen och med pelarna i byggnaden.

 • Fixeringsvinklar: Det finns inga karakteristiska egenskaper. Monterad med träskruvar.
 • Fästningsmetod för skärning: Tidigare, innan du installerar fälten på de vertikala stöden, är de räfflade för varje rack. Det är nödvändigt att de ligger tydligt vertikalt i förhållande till spåren i bottenplattan. Först då kommer de vertikala stöden vara riktigt vertikala.

Tak enhet ram hus

 • Skapa ett system av spärrar;
 • Installation av isolering;
 • Arrangemang av lådor och motkorgar;
 • Fästmaterial för taket och strukturens slutliga komponenter.

Uppvärmning av ramhusets väggar

Riktig isolering kommer att hålla hemmet från värmeförlust under den kalla perioden och kommer att bidra till att skapa komfort och trivsel inuti rummet.

Nyligen har mineralisolering blivit mycket populär. Basaltull tillverkas i form av en fibrös substans som en tät platta. Inte mindre populär isolering, bestående av glasfibrer. Den senare är extremt enkel och bekväm att installera. Tack vare luftluckor isolerar glasfiber effektivt ljud och värme.

Tekniken för att värma en rambyggnad är densamma för alla material. I processen att välja isolering är det viktigt att bygga på sin kostnad. Samtidigt rekommenderas det inte att spara på isoleringen av miljövänliga bostäder. Den dyra kostnaden för isolering betalar upprepade gånger den sparade värmeenergin.

Extern beklädnad av ramhusets väggar från OSB

OSB-produktionstekniken är mycket mer avancerad än vid tillverkning av spånskiva. I detta avseende är OSB-plattorna mer motståndskraftiga mot fukt och mekanisk stress. För beklädnad rambyggnad OSB anses vara det mest lovande materialet. Den största nackdelen är den höga kostnaden för plattan.

Bottenplattan överlappas helt med ett ark av RSD.

Plattor OSB fixa om:

 • I mellansektionen – ett steg på 30 cm.
 • Vid plintens skarvar – 15 cm stigning.
 • Längs ytterkanten – 10 cm stigning.
 • Från kanten av plattan till monteringsavståndet – 0,8-1 cm.
 • Mellan plattorna är gapet 0,5 cm.
 • Den självgängande skruven eller spiken kommer i stöd på 4-5 cm.

Vindruta och vattentätning av ramhusets väggar

Vindskydd och vattentätning utförs av ett superdiffusionsmembran. Det rekommenderas ofta att applicera en vattentätfilm och polyeten utöver membranet. Men dessa material har låg ångpermeabilitet. I detta avseende garanterar inte filmen det nödvändiga avlägsnandet av fukt från isoleringen vilket kan leda till alla möjliga negativa konsekvenser.

Membranet är fastspänt i ramstöden, tätt i förhållande till isoleringen. Efter kassen, tack vare det, är ett mellanrum gjord. Sedan sy.

Ett liknande system används:

 • i process av plastering på sömnad;
 • om brätsömmen blir en fin finish
 • när du vänder mot sidospår från ovanstående OSB, SML, TsSP, boards.

Grov sömnad spikas i ramstöd. Ovan – ett membran tätt, utan luckor. Efter, på kanten fixa sidospår.

Ångspärr av ramhusets inre väggar

Tekniken för installation av penofol är extremt enkel. Det kräver en bygghäftare. Ångspärren monteras horisontellt för att spara tid och pengar. Utförde en överlappning på ca 5 cm.

Penofol är fixerad med folie på utsidan för att återspegla rummets strålning. Dessutom minskar denna situation risken för kondensation. När penofol försiktigt fästade hela strukturen på väggarna mantlade brädor.

Uppvärmning av väggarna och de återstående komponenterna i hemmet är ganska enkelt och relativt billigt, med korrekt isolering och studerande av byggprocessens teknik.

Invändig väggram sömnad

För att genomföra den inre beklädnaden av väggarna i byggnaden appliceras gips eller RSD. På grund av oregelbundenheten hos ramstöden kommer gipset att ta sin form. Som ett resultat måste gipsväggen göra fler lager av anpassning. Tallrikar OSB är mycket hårdare och de måste vara mindre anpassade.

Ofta utförs intern sömnad med MDF-panel. När dessa paneler inte lamineras, bör de appliceras noggrant, eftersom de inte tolererar fukt. De rekommenderas inte att använda dem i köket, badrummet, badrummet.

Takenhet

Taket är en av de viktigaste strukturerna i byggnaden. Det bör behandlas mycket noggrant. Vanligtvis går värmen upp och om taket är utrustat utan att ingå i alla subtiliteter, kommer värmeförlusten att bli ganska stor och det kan påverka sättet att reparera det.

Att utrusta vinden golvet kommer att behöva:

 • kantad bräda upp till 3 cm tjock;
 • vattenånga barriär;
 • konstruktion skum;
 • isolering;
 • naglar;
 • Hardboard eller gips
 • pegamin eller ruberoid;
 • croaker.

Vanliga misstag under byggandet

De vanligaste fel som uppstår under konstruktionen:

 • Dålig slaktförstärkning;
 • Användningen av dålig kvalitet ved;
 • Otillräcklig ånga och vattentätning;
 • Fel steg vid installation av vertikala stöd;
 • Svaga fästelement vertikala stöd.

Tree care fel

När du bygger en rambyggnad på egen hand borde du inte göra misstag.

Ofta är dåligt torrt trä använt för byggandet av byggnaden. Detta är en felaktighet. När trädet torkar ändras dess form. Som en följd kan byggnaden skrupa, naglar eller skruvar kan tvingas upp. Huset, isoleringen och efterbehandling kommer att förstöras.

Trä måste underhållas noggrant för att undvika förekomsten av defekter och tidig skada, som orsakas av mekaniska effekter samt påverkan av naturliga faktorer.

Rekommendationer byggare

 • Efter att ha börjat byggnadsarbete är det värt att bestämma sitt syfte. Kommer det att vara en tillfällig bostad, eller ett rum där det kommer att finnas permanent bostad.
 • Det är rimligt att använda alla ramkonstruktioner för lågkonstruktion. Bygga med egna händer Rambyggnad mer än 2 våningar rekommenderas inte.
 • För att skapa en träram är det bättre att använda ekträd.
 • Det rekommenderas inte att använda en metallfäste eftersom träet ruttnar starkt, när det samverkar med metallen, försvagas fogen vid gränssnittet, och byggnaden kan lossna.
 • Innan du bygger väggar måste du hitta en platt och torr yta för installation så att väggarna inte snedställs.
 • Alla stödstrukturer, väggar och golv måste byggas av samma material, annars finns det risk för att byggnaden störs.

Nu extremt populär ramteknikhus. Det här är ganska naturligt, eftersom ramhusets konstruktion har en liten vikt, och härmed följer det inte en förstärkt bas.

Under ramkonstruktionen används en lätt kolonnbas, vilket gör det möjligt att sänka den totala kostnaden för byggnaden som byggs upp och göra byggnaden av en ramtyp mycket mer tillgänglig för ett stort antal användare. Vanliga tekniker för ramhusbyggnad och lätta strukturella element i strukturen kräver ingen användning av specialutrustning, vilket också minskar den totala kostnaden för byggprocessen.

Enheten utformar väggen av ett ramhus

Ramhusbyggnad har en solid lista över fördelar. På grund av egenskaperna hos ramhusens väggar förbrukar byggnaden av objektet 2 gånger mindre trä än för ved eller timmerhus. För att säkerställa samma värmeegenskaper är den nödvändiga tjockleken hos väggarna i ett ramhus betydligt mindre jämfört med väggar som tillverkats med någon annan teknik.

Med en mindre väggtjocklek, med samma bebyggda yta, erhålls ytterligare ett användningsområde vid utgången av huset.

Fördelarna med ramväggar

Enkla ramväggar gör det möjligt att avsevärt minska kostnaden för att ordna stiftelsen. Använda moderna material ger höga värmeisoleringsegenskaper hos huset. Med samma tjocklek på väggarna är isoleringen av ett ramhus två gånger bättre än för ett tegelhus, och mer än 3 gånger bättre än skumbetongens väggar.

Alla de listade fördelarna, såväl som byggnadshastigheten och det överkomliga priset på ett ramhus gör det populärt bland konsumenterna. Men när man utvecklar ett projekt, bör man komma ihåg huvudfunktionerna i något hus: att vara varm och ljudisolerad. Det spelar ingen roll om huset kommer att byggas med egna händer eller med engagemang från specialister, för att veta hur den ordentliga konstruktionen av husets vägg, byggd på ramteknik, ser ut som om det inte är överflödigt.

Vad är ramhusets vägg?

Strukturen i väggramstrukturen innehåller flera obligatoriska platser:

 • rigid ansluten ram av horisontella banden (nedre och övre), ytterligare element och vertikala ställen;
 • inre fyllmedel av ramceller, som utför värme- och ljudisoleringsfunktionerna;
 • Foder på de inre och yttre ytorna, fastsättning av ramkonturen.

 1. Hus som täcker imitation av en bar
 2. Crate hus
 3. Ånggenomsläppligt membran
 4. Träbräda eller spånskiva
 5. Väggram – timmer eller bräda
 6. Isoleringskort
 7. Ljudisolering
 8. Inre kista
 9. Ljudisoleringsmaterial
 10. Plywood eller träbräda
 11. Gips eller yttre yta

En sådan väggkonstruktion av ett träramhus har fått namnet ”pie” från specialister. Låt oss överväga vilken typ av kaka som är rätt, ”utsökt”.

Enligt tekniken bör byggandet av väggarna i ett trähus vara tillverkat av högkvalitativt torrt trä. Konsekvensen av användningen av inte torkat trä kommer säkert att vara sprickor, eftersom på grund av den naturliga torkningen av timmer med tiden reduceras bredden på kantplattan.

Om du tar en råplåt 150 mm bred, så kommer den bredden att vara 145-147 mm i processen med naturlig fuktutlösning.

Detta kommer inte bara att leda till sprickbildning i väggarna, utkast, blåsa igenom, men också för att minska monteringsegenskaperna. Därför, för att om ett år eller två inte tillgripa hörnuppvärmning är det nödvändigt att i konstruktionen följa tekniken och använda torkat timmer till ramen. Oftast är byggandet av väggarna i ett trähus gjord av de mest populära storlekarna på skärbrädet – 50 * 150 mm eller 50 * 200 mm. Storlek i bredd väljs med hänsyn till den förväntade tjockleken hos det isolerande skiktet som krävs för denna klimatregion.

Uppvärmning av en ramvägg

Som värmare i kakan används olika värmeisoleringsmaterial: mineralull. skumisolering, ekologi och andra. Deras val på den moderna marknaden är ganska stor. Huvuddelen är att det värmeisolerade materialet i väggen är stabilt i vertikalplan – det sjunker inte och monteras inte av ett dragspel i underdelen av strukturen, vilket leder till utseendet på avtäckta övre sektioner (kalla broar). För att göra detta, använd plattisolering, polystyrenskum eller fixeringsskum.

Vid användning som ett värmeisoleringsskum. Det är nödvändigt att täta luckor längs konturen med monteringsskum för att säkerställa täthet längs omkretsens omkrets. Med tanke på kostnaden för skum bidrar inte användningen av billig isolering till kostnadsbesparingar.

För att förhindra isolering i väggarna från att få fukt (vilket inte bara minskar dess värmeisoleringsegenskaper, utan också kan leda till en obehaglig lukt i rum över tiden) används en ångspärrfilm. Arrangera en ångspärr på väggens inre yta, alltid från botten upp med en överlappning. Överlappslinjen markeras vanligen på en filmrulle. För att säkerställa ångspärrens täthet förseglas lederna med självhäftande tejp.

Det är viktigt! användningen av ångspärrfilm leder till bildandet av sluten luft i husets inre. Därför är det i ramhusen mycket viktigt att korrekt beräknade effektiva ventilationssystemet.

Den yttre sidan av ramen sutureras beroende på inställningar: orienterad spånskiva (OSB), cementbunden spånskiva (OSB), fuktresistent plywood eller liknande. Dessa material utövar inte bara en åtdragningsroll, ger strukturell styrka utan skyddar även värmeisolering från yttre påverkan.

Byggandet av ett privathus väggar i varianterna av tekniska lösningar

Tekniskt inramad konstruktion av väggarna i ett privat hus kan göras på två olika sätt:

 • Montering av ramkonstruktionen på byggnadsplatsen. Direkt på byggarbetsplatsen är sågverk och vägginstallation.
 • Montering av huset från skörd vid tillverkning av paneler eller paneler. De levereras till byggarbetsplatsen, gjord i storlek enligt projektdokumentationen. Konstruktionsgruppen är inte engagerad i skärstycken och utför endast installationsarbete. Denna metod å ena sidan minskar arbetstiden, är konturen av huset monterad på mycket kort tid. Å andra sidan kan massan av husets delar vara ganska signifikant och för arbetets framställning är det nödvändigt att använda antingen en brigad eller lyftmekanism (lastbilskran) som är stor i sammansättning.

Byggnaden av väggpanelhuset i flera versioner.

 • Sköldar, sys på ena sidan.

Med denna teknik utförs väggisolering endast vid slutet av aggregatets kraftuttag (lådan). I framtiden kan du gå vidare till fodret på andra sidan.

 • Dubbelsidiga sköldar (SIP-paneler). Panelen innehåller ett tätt lager av expanderad polystyren, med rätningsplattor limmade på den under tryck från båda sidor. Denna typ av skärm är mycket starkare än den vanliga ramen.

Montering av ramväggar

Strukturellt har rambyggnaden följande komponenter: rörsystem övre och nedre, pelare i höjd, fastsättningssömmar, golv, rördörr och fönsteröppningar. truss system. Ordern för installationen av dessa noder bestäms av de valda tekniska och tekniska lösningarna.

 • Den vanligaste installationen av ramkonstruktion för golv i golv. Denna metod kallas plattform. Med denna metod att montera ett hus monteras delar av väggarna i form av anslutna ramar på plattformens yta och fästas på bottenvåningen längs trägolv. På samma sätt samla väggarna på andra, vinden eller en och en halv våningen. Det vill säga först utrusta taket mellan golven, sedan väggarna är monterade.

Fördelarna med en sådan tekniklösning i ett enklare produktionsarbete. Mjukt layoutområde ger mer noggrann skärning, underlättar byggnadsarbetet, förbättrar i slutändan hastigheten och kvaliteten på arbetet.

Nackdelen är att det är nödvändigt att ha en avsevärd mängd täckmaterial vid regnväder för att förhindra vätning av undergolvmaterialen (vanligtvis plywood, OSB, DSP är materialet för sådana golv).

Men den största nackdelen med installationen på detta sätt är att ramkonstruktionen för att reparera husets eller golvets väggar under drift kommer att störa. När allt kommer omkring ligger huvudväggen direkt på takbalkarna. Om det över tiden är nödvändigt att byta ut strålarna, kommer detta att leda till stora arbetskostnader.

Naturligtvis, om golvbalkarna kommer att behandlas ordentligt med antiseptiska och skyddande ämnen. driftsförhållandena kommer att utesluta exponering för hög luftfuktighet, kommer denna brist inte att vara signifikant. Men i källaren, där aggressiv miljöexponering vanligtvis är högre, är det att föredra att möjliggöra regelbundet kontroll av överlappselement.

 • Det är naturligtvis möjligt att lägga balkarna och de underliggande golvbeläggningarna efter installationen av de första våningsramblocken. Detta alternativ komplicerar emellertid processen att montera ramramar på grund av bristen på en plan yta. Dessutom svårt att passa undergolv och värmeisolering vid korsningen av golv med väggens yta.

 • En annan lösning är att överlappa basen i form av en oberoende kanal innanför väggens omkrets. För tillämpningen av en sådan konstruktionslösning är dock grundens bredd nödvändig, vilket gör det möjligt att placera en ramvägg och golvbalkar på den.Denna lösning låter dig först utföra basplattformen och montera den på ramen på ramväggen. Å ena sidan ökar kostnaden för stiftelsen i denna utföringsform, å andra sidan, byggtiden reduceras och som ett resultat kostnad.

För ramhus kan du använda nästan vilken typ av stiftelse som helst. Den billigaste – peka och stapla utan grillapparat. För att binda punktbasen med en tjock timmer- eller metallprofil. Viktigt: Stiftet måste vara vattentätt från trästrukturer.

Efter att ha beaktat de olika konstruktionerna på väggarna i ett trähus understryker konstruktionen av ramteknik att ramverket för verandan, förlängningen av huset eller överbyggnaden över de befintliga våningarna är det mest lönsamma och tekniskt rätta beslutet. Också bekväm ramkonstruktion för reparation av väggarna i huset och renovering av fasader.

Hur ska man utforma ett ramhus: de bästa alternativen

Ramhuset vann kärleken till inte bara folket i Amerika, Kanada och Finland, utan också bland våra människor. Varför?Svaret är enkelt: Sådana hus är snabbt byggda, ekonomiskt att använda, behåller värmen väl, kan byggas på vilken mark som helst när som helst på året. Dessutom är det inte svårt att bygga ramkonstruktioner, och de kan sättas med egna händer.

Träramkonstruktion

Typer av material som används, deras fördelar och nackdelar

Traditionellt i byggandet av ramhus används trä. Det har följande fördelar:

 • billigt material
 • lätt material
 • kan behandlas med egna händer med septiktankar och brandskydd
 • naglar, bultar, andra fastsättningselement går lätt in i den
 • Ljusets ljushet möjliggör användning av byggnadslim i vissa fall
 • re rost
 • helt miljövänlig
 • har en trevlig lukt av trä, speciellt barrträd

Typer av träbjälkar för ramkonstruktion

Det finns dock också nackdelar med träramkonstruktioner. De är främst relaterade till det faktum att trä är ett naturmaterial som spelar sin roll i livsmedelskedjan:

 1. Behöver noggrann behandling från insekter och bakterier.
 2. Det är känsligt för bränning, därför betraktas det som brandfara, det är nödvändigt att använda brandskydd.
 3. På ställen för kontakt med metaller orsakar rost i råmetallen, medan trädet börjar kollapsa i sin struktur, rot.
 • Det kan ändra storlek, absorbera fukt eller vice versa – ge det till miljön. På grund av detta krymper huset, rammen deformeras.
 • Före konstruktion behöver trä alltid ytterligare bearbetning och torkning, helst kammare.
 • Stommen i metallhuset brinner inte, ändrar inte formen, det är hållbart. Det behöver emellertid också behandling, eftersom det finns en tendens till rost. Materialet är tungt och för transport och montering i ramkonstruktioner kan det krävas särskild utrustning. Dessutom kommer priset på metallen att vara betydligt högre än vid konstruktionen av en träram.

  Metallhusram

  Göra en ram för huset

  Ramkonstruktionen består av metall- eller träbjälkar, som är fasta på ett speciellt sätt. Stommen av metall eller trä består av hörnposter, inre stolpar, horisontella lintar och stag. Alla fästningar av strålar bör vara pålitliga, för vilka vinklar, skruvar, naglar som används. Medan husets vägg inte är mantlad, bör rammen vara uppstoppad med tillfälliga trunnioner som förhindrar att väggen avböjes till sidan.

  Väggramkonstruktion

  Rammen är installerad på selen, vilket är ett nödvändigt element i det framtida hemmet. Bindningen representerar en stång eller brädor som håller sig inuti basen och är fastsatta av ankarbultar. Mellan fundamentet och bandning är det nödvändigt att lägga vattentätning och i vissa fall isolering. Detta är gjort så att trädet inte kommer i kontakt med cement, och dess förstöring uppstår inte. Samma teknik används för metall.

  Grunden för ramhuset är vald ljus, eftersom huset själv sällan sitter på grund av sin lilla massa. Undantag är lera och lösa jordar.

  Efter installationen av alla ställen och andra delar av ramkonstruktionerna utförs överdelen. Detta är det sista steget i bildandet av väggramen, under vilken alla väggar är sammanfogade i en struktur.

  Anslutningen av hörnstället med bandning

  Mer information om enheten för väggramen finns här. och om enhetsbandet – här.

  Glöm inte att kolla alla element för geometri. Vertikala ställen bör vara stående vertikalt och vinkeln mellan bottenbandet och stången ska vara exakt 90 grader. Selen måste ligga på samma nivå, dess kvalitet beror till stor del på fundamentets jämnhet. En bias av några millimeter men högst 10 mm tillåts. Horisontella balkar bör ligga strikt horisontellt, avståndet mellan strålens början och bottenbandet bör motsvara avståndet mellan balkens ände och bandningen.

  Typer av trävaror i en träramsvägg

  Piemur: bättre alternativ

  Man tror att kakans ramvägg har den bästa termiska prestandan jämfört med block eller tegelväggar. Denna åsikt har rätt till liv, eftersom rammväggens termiska ledningsförmåga är mycket lägre. Vad betyder detta? När luften inuti huset är uppvärmt, värmer väggarna praktiskt taget inte upp, så energin som används vid uppvärmning är mycket mindre. Samtidigt möjliggör byggnaden med flera skikt under lång tid att hålla luften vid en behaglig temperatur, eftersom väggarna inte absorberar värme, som tegel och block. I cementhus kommer luften inte att bli varm och bekväm tills väggarna värms upp, och det tar tid och el.

  Väggram med ventilationsgap

  En enkel paj av en vägg består av följande lager: inredning. lakan OSB, ångspärrmembran, isolering. vattentätning, OSB-ark, exteriör eller utvändig finish. Det här är den enklaste kakan och den vanligaste, men för att förbättra husets kvalitet finns det några sätt att förbättra det.

  Om ditt hus är på ett ställe där vindar ofta raser, behöver du ett extra lager av vindrutan. För detta är ytterväggarna i huset dessutom isolerade med skumplåt. Det är detta material som rekommenderas av experter för ytterligare yttre vindrutor, främst på grund av att det inte är rädslat för fukt som kan komma ut.

  Ibland är externisolering gjord av stenull, eftersom den är mer värmebeständig. Men på grund av dess förmåga att absorbera fukt är den yttre isoleringen av väggen med detta material irrationell.

  Hur man isolerar huset med mineralull, läs här.

  Kakmuren ramhus med dubbla lager isolering

  Eftersom ramhusen i sig minns en termos som håller värme är frågan om ventilation akut. Utan att byta luft och dess rörelse kan kondensat i form av vattendroppar samlas på väggarna, och syrnivån i själva luften minskar. Detta problem löses genom ventilation av ramhuset monterat under byggandet. Och ytterligare torkning av väggar från kondensat kan göras genom att byta vattentätning i väggen till ångspärren. Membranet ska placeras så att fukten inte strömmar från utsidan till väggen, men kan samtidigt komma ut ur väggen både inuti huset och utsidan.

  Element av den framtida byggnaden

  Huvudelementen i ramkonstruktionen

  Eftersom byggandet av ett ramhus sker gradvis och ett nytt byggnadsstadium börjar efter det att det föregående steget slutförts är det viktigt att veta vilka delar av husbyggandet som helst. Så består huset av:

  1. Stiftelsen. Stiftkonstruktion är det viktigaste byggnadsstadiet. Detta är grunden för huset, där den långsiktiga driften av byggnaden i stor utsträckning beror.
  2. Strapping och väggar. Nedre trimmen fixerar väggarna till fundamentet, och den övre förbinder alla 4 väggarna i en struktur. Väggarna består av vissa lager, som vi ansåg ovan.
  3. Paul. Den kan tillverkas i form av en cementplåt på betong eller trä, vilket är baserat på stockar.
  4. Takläggning. Det beror på typen av tak och utseendet på byggnaden, och dess kvalitet, speciellt om under taket ligger bostadshus eller uppvärmd vindsvåning. Taket består också av flera lager, inklusive isolering, ångspärr, vattentätning, lathing och takmaterial. Om flexibla bältros används, innehåller taket nödvändigtvis ark av OSB som materialet läggs på.
  5. Exteriör och inredning är inte ett konstruktionselement i huset, men är det sista steget i byggnadens uppbyggnad.

  Varje del av byggnaden är konstruerad växelvis i enlighet med ramkonstruktionstekniken. Hur man gör ett golv i ett ramhus, läs här.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *