Enheten

Ugnen för garaget att träna sina egna händer

Ett exempel på en hemlagad spis från röret

 • Det färdiga luft- och bränsletillförselröret är svetsat på locket. Hon är utsatt så att hon i botten av höljet inte nått 120 mm.
 • Vi gör en skål för bränsle
  1. Nu skärs en bit av 30 mm från ett rör med en diameter av 133 mm, med en väggtjocklek på 4 mm.
  2. Klipp ut av stålplåt med en tjocklek av 2 mm en cirkel med en diameter av 219 mm.
  3. Svetsa till ett rörstycke. Resultatet var en skål där bränslet matas.
 • Assembly.
  1. En skål är monterad inuti väskan på ett avstånd av 70 mm från botten. Det kommer att vara möjligt att observera det (och återställa) från den nedre betraktningsluckan.
  2. Montera locket med bränsle / lufttillförsel.
  3. En skorsten är installerad på rökröret. Rör med en diameter av 114 mm, en vägg på 4 mm. Höjden är inte mindre än 4 meter. Den del som finns kvar i rummet får inte isoleras, det är bättre att värma det utomhus. Skorsten – endast vertikalt uppåt, lutande sektioner är uteslutna.

 • Efter installationen av oljetanken kan du börja prova. Först sätts ett litet papper i skålen, brandfarlig vätska hälls, allt är antändt. När papperet är nästan bränt igenom öppnas oljeförsörjningen.

  Denna ritning av en spilloljaugn är inte förgäves med en sådan exakt indikation på materialen. Det är nödvändigt att använda sådana reservdelar. Som ett resultat av arbetet med en självtillverkad ugn, med en förbrukning på 1-1,5 liter bränsle per timme, kan du värma upp rummet till 150 kvadratmeter.

  Ritning av ugnen från ett rör eller en cylinder i videoformat

  Ugnsavfallolja från en cylinder (syre eller gas) presenterad av författaren i videon. Designen liknar den som beskrivits ovan, men med ursprungliga ändringar (och det är lite enklare)

  Mini ugn för att träna sina egna händer

  Denna hemmagjord spis med en liten storlek och vikt (10 kg), bränsleförbrukningen på cirka 0,5 lira per timme ger 5-6 kW värme. Det är möjligt att smälta det starkare, men inte nödvändigt: det kan explodera. Designen är älskad av bilister: garaget värmer upp snabbt även i extrem kyla, olja används sparsamt och kompakt. Eftersom det kan kallas ”garage”.

  Bränsletanken i denna lilla luftgaffel är monterad från botten och överst på en vanlig 50-liters gasflaska. Det visar sig vara en mycket pålitlig design (spara minst en cirkulär söm från cylindern – det finns en tätningsring som ger större styrka. Du kan göra en tank från någon annan behållare med liknande dimensioner: 200-400 mm i diameter och 350 mm i höjd.

  Ugnen för garaget att träna sina egna händer

  En liten ugn för att träna, den väger ca 10 kg, det är lätt att göra med egna händer

  Utöver kapaciteten för bränsle måste du göra ett rör där blandningen av luftbränsle blandas. Väggtjockleken här är minst 4 mm. Du kan använda ett rör med lämplig diameter. Kok som kokas av stål är inte tunnare än 4 mm.

  Ovnens dimensioner på spillolja som anges på ritningen kan justeras uppåt eller nedåt, men endast med 20 mm – inte mer. Särskilt noga måste du koka sömmarna på tågplatserna: här håller bränsle / luftblandningen lång tid, varför temperaturen är stor.

  Skorstensrörets längd är högst 3,5 meter. Annars kommer bränslet att dras in i röret, vilket ökar förbrukningen och minskar värmeöverföringen på grund av för bra dragkraft.

  Figuren till höger visar en varmvattenversion av en hemmagjord ugn. Runt den övre delen av efterborrningszonen görs flera varv på ett stålrör genom vilket vatten passeras. För att gasens temperatur inte faller kraftigt, stängs spolen med ett värmereflekterande stålhölje. Kallt vatten strömmar från botten, passerar i en spiral, värmer upp och går in i systemet.

  Miracle Furnace att träna

  Detta alternativ är mycket populärt bland sommarboende och i garage. En bekväm liten spis, som är gjord med runda eller fyrkantiga brännzoner. Designen är så framgångsrik att det finns till och med industriella alternativ. Till exempel säljer en av företagen den under namnet ”Ritsa”. Diagrammet ger alla nödvändiga dimensioner.

  Oljeugn med dimensioner – allt du behöver för att göra det själv

  En videorapport om hur man monterar ugnen hjälper dig att navigera i arbetsordningen.

  Videon nedan visar en variant med fyrkantiga tankar, dess dressing och dimensioner.

  Fabriksalternativ

  Ugnar som arbetar på spillolja, inte bara hantverksmässiga metoder, de produceras och industrin. Och det finns både importerade och ryska. Men den typ av konstruktion som de har är annorlunda.

  Europeiska eller amerikanska pannor för att träna ut de hör till kategorin oljeeldade ugnar. De använder principen om överladdning: oljan sprutas i små droppar, ansluten till luftflödet. Och redan antänds bränsle-luftblandningen. Importerade fabriksugnar använder samma princip, endast en speciell brännare installeras där bränslet värms före sprutning.

  För att utvärdera skillnaden i teknik och struktur, se följande video. Enheten är helt annorlunda.

  I ryskgjorda ugnar använder de flesta av de första principerna – det finns en rödhettig (plasma) skål där flytande bränsle omvandlas till gasformigt, blandas med luft och bränns. Genom denna princip byggs följande enheter:

  • Gecko. Producerad i Vladivostok. Gör enheter med en kapacitet på 15, 30, 50 och 100 kW / timme. Dessa är hetvattenpannor som är inbyggda i vattenvärmesystemet. Priser från 70.000 hjul till 15 kW panna.

  Kedjor för att träna den ryska produktionen ”Gecko”

 • Typhoon. De produceras av Belamos. Dessa är värmegeneratorer: värma luften. Det finns två alternativ – Typhoon TM 15 och TGM 300, ger ut 20-30 kW / timme (pris: 45 000 rubel respektive 65 000 rubel).
 • Herringbone-Turbo, det finns en 15 kW, det finns en 30 kW. Dessa växter värmer luften, men det är möjligt att göra en vattenjacka.
 • Ugnar ”Teplamos” med kapacitet från 5 kW / timme till 50 kW / timme. De tillhör kategorin värmepistoler (värma luften). De börjar arbeta med eluppvärmning av plasmaskålen, när den önskade temperaturen uppnås startar bränsleförrådet och förångningsluft till förbränningszonen slås på. Priset på dessa växter är från 30 000 rubel per enhet med en kapacitet på 5-15 kW.
 • Ritningar och diagram

  Modeller av ugnar där den använda oljan används är skapad mycket. Och nedan är några system som kan driva dig till idén, och ugnen att träna med egna händer, kommer att vara effektiv, ekonomisk och säker.

  Oxygencylinderugn

  Schema ugnen ”Gecko”

  Hur man gör en ugn för att träna i garaget – designen och principen för driften

  Genom att välja metoden för uppvärmning bör garaget kontaktas med allt ansvar. Eftersom denna uppvärmning bör vara effektiv och inte dyr. Sådan uppvärmning av garaget kan ske med hjälp av handgjorda spisar.

  Ugnen för att träna i garaget (bild 1) är ett bra sätt att snabbt och billigt värma. Det är lätt att montera, demontera och transportera. Denna apparat är utmärkt för uppvärmning av garaget, eftersom det finns bra ventilation. Avfallsoljan under driften av enheten avger skadlig avdunstning, därför är ugnsgarantivarianten väsentligt annorlunda än den som är installerad för uppvärmning av bostadslokaler.

  Fig. 1 avfallsolja
  gör-det-själv-set
  i garaget

  Fördelar och nackdelar med enheten på spillolja

  Ugnsavfallolja för garaget har följande fördelar i sitt arbete:

  • Ekonomisk design och bränsleförbrukning, liksom den viktiga roll som billig gruvdrift spelar
  • Tillförlitligheten hos en design bevisas med tiden;
  • Enkel kretsdesign. Tack vare detta kan en sådan ugn enkelt göras för hand;
  • Avfallsoljaugnen är ganska funktionell och mångsidig, eftersom du också kan laga mat på den. Ofta används denna enhet inte bara i garaget, men också för uppvärmning av lager, växthus och andra uthus.

  Nackdelarna med konstruktionen av denna ugn innefattar flera faktorer:

  • Du bör inte fylla ugnen med förorenad olja, du måste först stå en stund eller rengöra den med ett filter;
  • Osäkerhet. Ugnen som arbetar med spillolja är brandfarlig, dess funktion bör inte lämnas obevakad.
  • Skorstenssystemet måste ordnas så att det inte finns några horisontella sektioner i den. Munstyckets vinkel får inte överstiga 450. Skorstenens längd ska inte vara mindre än 4 m.
  • Det är nödvändigt att regelbundet underhåll av ugnen. Till exempel skorsten och pallrengöring etc.

  Design och driftsprincip

  Avfallsoljaugnen, som behövs för uppvärmning av garaget, består av 2 tankar (bild 2). En av dem är längst ner, den andra på toppen och förbinder sitt rör. Hål med en diameter av 1 cm måste borras i detta brännrör. Luft blåses genom dessa hål för bättre bränning.

  Testning placeras i den nedre tanken. I processen med uppvärmning släpps oljedunstar. Dessa ångor stiger genom en rörbrännare där de blandar sig med luft och antänds med ny kraft. Övre tanken är en förbränningskammare. Det är här att den återstående delen av ångan brinner ut och förbränningsprodukterna släpps ut genom skorstenen.

  Tändning av ugnen för att träna i garaget bör utföras med hjälp av någon brännbar blandning, till exempel lämplig för denna eldstänkande vätska. Det är nödvändigt att fukta papperet med detta ämne och ställa det i brand och sedan sänka det i hålet i den nedre tanken. Samtidigt är ventilen täckt och ett litet mellanrum måste lämnas.

  Fig. 2 Avfallsolja ugnsdesign

  Verktyg och material för tillverkning av enheten

  För att få ugnen att fungera för att värma garaget måste du förbereda följande material:

  • Plåt 4 mm tjock för tillverkning av tankar;
  • Plåt tjocklek på 6 mm för locket;
  • Skorstensrör med en diameter av 10 cm;
  • Hörn eller rör av liten diameter för tillverkning av ben.

  Från verktygen behöver du en borr- och svetsmaskin. Borr behövs för att göra hål i röret för tillförsel av syre, och med hjälp av en svetsmaskin anslut alla detaljer i konstruktionen. Du behöver också en vinkelslipmaskin (bulgarsk), och med extra verktyg måste du ta en nivå och ett måttband.

  Men det finns ugnsdesign som kan tillverkas manuellt från en gascylinder.

  Göra en ugn för garaget

  Det är mycket viktigt att förbereda en plats i garaget där ugnen kommer att stå på spillolja. Väggarna och golvet i detta område av rummet måste täckas med värmeisoleringsmaterial – stålplåt eller asbestblad. Och du kan lägga enheten på tegelverket. Först måste du göra en ritning med alla mått och enligt planen (bild 3) montera enheten för garaget med egna händer.

  Fig. 3 Tillverkningsschema för ugnen på spillolja

  Arbetet bör börja från tillverkningen av tankar. För att göra detta, ta ett stålplåt med en tjocklek av 4 mm, och med hjälp av slipmaskinen skärs de markerade delarna av den. Märkning ska utföras enligt ritningen. Dessa delar är som regel runda men kvadratiska.

  Delarna av spilloljaugnen är anslutna till en svetsmaskin. Skyddet till den nedre tanken är gjord av 6 mm tjockt stålplåt (bild 4). I detta lock måste ett hål tillverkas med en spjäll genom vilken luft kommer att strömma in i den första förbränningskammaren och olja hälls genom detta hål. Ventilen behövs för att kontrollera brännsintensiteten.

  Fig. 4 Sänka oljetanken

  Locket på tankens botten ska vara mycket tätt, det borde inte finnas några luckor. I locket finns ett runt hål i mitten, en rörbrännare svetsas till den, vilket förbinder 2 tankar. Detta rör ska vara minst 10 cm i diameter och längden ska vara minst 35 cm. 9-10 mm hål borras i ugnsanslutningsröret, de ska vara ca 50 st. borrhål behöver jämnt över raderna.

  Fig. 5 Hål i rörbrännareugnen på avfall
  olja

  Vidare, enligt exemplet på den första tanken, bör den övre, det vill säga förbränningskammaren, tillverkas. Såsom i den första utföringsformen bör locket vara 6 mm tjockt stål. Ett skorstenhål ska skäras i detta lock. Även partitionen svetsas till locket. Den är tillverkad av stål 6 mm och placeras närmare skorstenshålet.

  Den färdiga övre förbränningskammaren är svetsad till brännarröret. Locket ska också passa bra och inte bilda luckor.

  Fig. 6 Alla nödvändiga delar för montering av enheten
  i olja med egna händer

  Alla fogar som görs vid svetsning bör kontrolleras för täthet och sandpapper. Skorstenen för ugnen för träning, som är installerad i garaget, måste vara tillverkad av galvaniserat stål, tenn eller keramik. För att underlätta underhållet av skorstenen ska flyttas. Så det blir bekvämare att rengöra det.

  Innan du installerar enheten i garaget för provning måste du kolla på gatan, det är för första gången det fungerar utomhus. Det är nödvändigt för säkerhet att förstå att allt är ordentligt monterat. Det är nödvändigt att fylla i ca 2 liter olja och tändning görs. Om allt är gjort korrekt, ska enheten som arbetar fungera fullt ut i 5-7 minuter.

  Om en oförutsedd situation uppstod och ugnen släcktes, bör du inte släcka det med vatten, det görs endast av brandsläckare.

  Vid drift av oljaugnen för garage olika olja tillämpas den uppfyllda typen. Till exempel motor, överföring, avskrivning, transformator. Det är naturligtvis bättre om oljan är ren, men även om den är förorenad finns det inget att oroa sig för. Oljan kan rengöras eller försvaras. Det är mycket viktigt att spilloljan inte innehåller vatten.

  För att tända spilloljan med egna händer kan det inte användas mycket brandfarliga ämnen, till exempel bensin eller aceton. Vid tändning kan man använda sådana förbränningskatalysatorer som bränsleolja, fotogen, eldstråle, tändvätska etc. Katalysatorn måste vara fet. När kaminen är igång, är det inte nödvändigt att tillsätta bränsle, eftersom brinnets effektivitet kommer att falla dramatiskt. Påfyllningen av ugnen med spillolja sker först efter att den tidigare delen av oljan har brunnit fullständigt och enheten har helt svalnat.

  Tips för service av enheten i olja

  Rengöring av värmaren med använd olja installerad i garaget bör ske regelbundet. Du kan göra det själv. Det består i att rengöra den nedre tanken, det vill säga tanken där oljan är belägen, liksom skorstenssystemet från sot och sot där. Det är väldigt bekvämt att rengöra den avtagbara skorstenen, den är helt enkelt borttagen och placerad över hinken, och genom att knacka på röret suger sot och sot faller ut.

  Det är nödvändigt att bygga en visir med egna händer över hålet i röret, tack vare vilket ingen fällning och annat sopor från gatan kommer in i systemet. För att förlänga enhetens livslängd på olja kan det målas. För detta gör du en blandning av silikatlim (500 ml), aluminiumpulver (100 g) och krita (10 g). Den färdiga blandningen ska appliceras med en pensel på ytan. Så enheten i garaget kommer att hålla mycket längre.

  Ugn för ett garage för avverkning: enhet, driftsprincip

  Ugn för att träna i garaget

  En oljebaggarugn är en riktig hitta för bilister, priset på bränsle är minimal och det tjänar inte bara till att värma upp rummet när det behövs, men det löser också problemet med avfallshantering som kan förorena mark och avloppsavlopp.

  Om tillverkningsprocessen utförs i enlighet med alla regler och rekommendationer från experter, och installationen görs på ett säkert ställe för en person, kommer garageugnen med olja att skapa komfort för att arbeta i garaget. Artikeln föreslår att bekanta sig med enheten och tillverkningsordningen för en sådan ugn.

  Hur det är ordnat och på vilken princip använder ugnen

  Ugnen för att fungera på handlingsprincipen ligger nära pyrolysugnen.

  Det brinner i två steg:

  • Förbränning ångförbränning, som producerar brandfarliga gaser.
  • Ytterligare förbränning av dessa gaser, under verkan av höga temperaturer.

  Komplett förbränning av spillolja ger ett minimalt innehåll av giftiga och skadliga föroreningar, samtidigt som värmeelementets höga effektivitet upprätthålls.

  Ordningen med ovnens funktion vid arbetet

  Om instruktionerna för installation och användning av ugnen följs, kan fullständig förbränning av ugnen uppnås.

  En spillolja med spillolja innehåller följande strukturella element:

  • Lågtemperatur lägre förbränningskammare. som är anpassad till tanken och utrustad med ett hål för att reglera lufttillförseln. Genom det tillsätts bränsle och ugnen sätts i brand.
  • Genomsnittlig kamera Här är förbränningen av gaser blandad med luft. Anordningen är gjord i form av ett rör med många hål som ger maximal luftflöde.
  • Övre kamera. i vilka gasrester brinner och rök bildas. Den är fastsatt på ett rör för avlägsnande av rök som härrör från skorstenen.

  Tips: En garageugn med olja ska ha en skorsten på minst fyra meter och den ska vara placerad endast vertikalt. Dess horisontella position är inte tillåten.

  Användad olja efter förbränning ger en stor mängd sot, som löser sig snabbt på horisontella delar av rören och sotar dem snabbt. I detta fall kan förbränningsprodukterna komma in i rummet, och personen i den kommer att få kolmonoxidförgiftning.

  Inom lokalerna får skorstenen installeras i en vinkel i intervallet 45 till 90 grader, och endast strikt vertikalt – utomhus. Rörets överdel skyddas av ett spets, för att skydda det från nederbörd och vindblåsning.

  Garagekaminen måste vara tillverkad av värmebeständigt eller konstruktionsstål med en tjocklek överstigande fyra millimeter. Man bör komma ihåg att den övre kammaren har en stor värmebelastning.

  Om det inte finns någon tvungen kylning, kan temperaturen nå 800 ° C, vilket kräver tillverkning av ett element av tjockare metall.

  Självgjorda ugnar för att träna i garaget kan tillverkas av skrapor av rör eller plåt.

  För framställning av ugnen är det nödvändigt att köpa sådana verktyg och material:

  • Grinder med skär och sliphjul.
  • Svetsmaskin.
  • Elektroder för svetsning.
  • Plåt och rörstycken.
  • Hörn för tillverkning av ben.
  • Metallfärg klarar höga temperaturer.

  Hur man gör en spis

  Hemlagad ugn som tränar ut för garaget görs i följande ordning:

  • Montering av kamerans undersida. I en sådan ugn kombineras den primära förbränningskammaren och bränsletanken. Detta är en rund enhet, stängd av ett lock där hål borras för att hälla olja och för att installera röret – den andra kammaren i ugnen.

  Delar för tillverkning av ugnar för provning

  Med de dimensioner som visas på bilden skärs detaljerna för den nedre tanken, kanterna är trimmade med en kvarn och svetsad. Väggarna är bäst gjorda av ett rör.

  De är svetsade på botten av plåten, från hörnen – benen. Ett lock är skuren med hål: ett hundra millimeter i diameter i mitten och 60 millimeter närmare varje kant.

  Tips: Skyddet måste vara avtagbart, vilket underlättar rengöringen av enheten och transporterar ugnen.

  • I ett rörstycke med en diameter på hundra millimeter och en längd av ca 360 millimeter borras hål för luftintag, med en diameter som är lika med en tiondel av rörets diameter. Hålen måste vara jämnt fördelad i diameter och höjd på enheten.
  • Röret är svetsat på locket på den nedre tanken. Samtidigt är det nödvändigt att styra sin vinkelräta installation. En luftdämpare placeras på omslaget, det kan sättas fast på nitten eller med hjälp av bultar. Hålets diameter för montering av klaffen är 60 millimeter. Olja hälls i samma hål och kaminen tänds.
  • Liknande botten, går till topptanken. För kroppen tas ett rör med en diameter av 355 millimeter. I plattan, som kommer att vara botten, är ett hål tillverkat med en diameter på hundra millimeter, förskjuten mot kanten av botten. En liten del av ett 110 mm diameter rör är svetsat på det, vilket kommer att sättas på den perforerade kammaren där gaser brinner.
  • Locket på övertanken utsätts för höga temperaturer, så det måste vara av metall med en tjocklek av minst 6 mm. Det är ett hål för installation av skorstenen, den ligger på den sida som ligger mitt emot hålet i kammarens botten.
   Mellan skorstenen och kammarens vägg till ventilens övre lock är svetsad, vilket är en partition gjord av tjock metall. Klipparen ska placeras närmare rökutgången.
  • En skorsten svetsas på topplocket, som sedan ansluts till skorstenen. För att öka struktornas styvhet mellan kamrarna svetsas ett distansorgan från ett hörn eller en liten rördiameter.
  • Ugnen kan målas med metallfärg som tål höga temperaturer.

  Hur man installerar och antändar kaminen till jobbet

  För att installera ugnen på spillolja måste du förbereda en platt plattform. Den kan vara tillverkad av betong eller murad upp.

  Avståndet från brännbart material till väggarna måste vara minst en meter. Plattformen nivelleras av en rörledning och nivå för att undvika snedvridningar.

  Tips: Vid installation av kaminen är det nödvändigt att placera hålet för att fylla oljan så att det är bekvämt att närma sig det, ladda bränslet och justera luftintaget.

  • Skorstenen är installerad så vertikalt som möjligt, och längden bör vara över fyra meter, vilket garanterar bra dragkraft. Den yttre delen av skorstenen ska isoleras för att undvika ackumulering av kondensat – syror som förstör strukturen.
  • Ovns hopfällbara design är bekväm för rengöring: du måste ta bort skorstenen från röret för att avlägsna röken och toppen med en högtemperaturkammare, då kan du ta bort kol och sot från spisen.
  • En sådan ugn kan fungera på vilken som helst olja som används:
  1. syntetiska;
  2. mineral.

  Det är nödvändigt att tillsätta bränsle till en nivå som inte överstiger hälften av tanken, och oljedunstar kommer att bildas i återstående volym. Efter att ha hällt oljan bör den hållas en stund med ventilen helt öppen, för att mätta oljedampen innan den antänds med syre.

  Det är möjligt att släcka eldstaden med skorstensmatcher eller facklor som sänks ner i tanken genom hålet.

  Ugnen för garaget att träna sina egna händer

  Tänd kaminen till jobbet

  Efter att kaminen har blivit uppladdad, är hålet täckt med hälften och efter det att den är uppvärmd justeras luftflödet i tanken för att säkerställa att gaserna i det perforerade röret är jämn

  Tips: Det är strängt förbjudet att hälla bensin, fotogen, lösningsmedel och brandfarliga ämnen i ugnen. Detta kan utlösa en explosion.

  Mer detaljer om ugnsdesign för testning, deras fördelar kommer att visa videon.

  Du kan lära dig mer om att värma garaget med egna händer på vår resurs.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *