Enheten

Uppdelning av timmer i lägenheten

– Anslutning av partitionen med väggen med hjälp av klämmor

Uppdelning av timmer i lägenheten

– ligering med yttervägg

Som ett resultat får vi följande konstruktion:

Därefter skärs virket till dörrens bredd och för att uppnå dörrhöjden – installera ett massivt trä, vilket binder den underliggande.

Denna metod kännetecknas av det faktum att skiljeväggarna kommer att krympa samtidigt med ytterväggarna, men priset blir något högre.

Ramavskärningar i huset från en bar representerar träställen som är kopplade mellan varandra genom horisontell kommunikation i form av en bar med efterföljande täckning.

Gipsskivor, gipsskivor (gipsskivor), väggpaneler och så vidare kan användas som beklädnad.

Enheten av sådana skiljeväggar består av följande: Platser för installation av de nedre och övre banden är utlagda, den övre är installerad, sedan MANDATIVT MED GLASEN AV TOPPEN, rammen själv och huden är fixerade.

Klyftan vi behöver för att se till att under krympningen av husets väggar inte krossar vår partition. Om strålen är cylindrisk så lägger vi in ​​spåren för montering av arkplåt. En annan viktig punkt är att ge ledigt utrymme i stället för skruvar som visas i figuren:

Detta är gjort så att husets vägg under krympning inte drar stativet bakom.

Sammanfattningsvis kan vi säga att skiljeväggar i ett hus från en bar kan monteras som helhet från en bar eller med ramteknik, det viktigaste är att göra allt rätt!

Uppdelningar i huset från en bar: från typer och enheter till installationsteknik

Skiljeväggar i ett bostadshus är inre icke bärande väggar avsedda att dela ut bostadsutrymmen i separata oberoende sektioner. Under drift vila oberoende skiljeväggar under egen vikt vila på byggnadens lagergolv. Ett av de viktigaste kraven på partitioner är ljudisolering av interiör i en bostadsbyggnad av högkvalitativ ljudisolering.

Klassificering av interna partitioner

Separationen av inredningen läggs i byggplanen vid konstruktionsstadiet. Antalet skiljeväggar i timmerhuset och deras läge beror på byggnadskategori och dess syfte. Av en slump måste du ibland ändra något under den efterföljande driften av byggnaden. Då är det nödvändigt att slutföra ytterligare partitioner. Beroende på deras funktionella syfte klassificeras de i stationära och hopfällbara.

Uppdelning i ett trähus

Om hopfällbara skiljeväggar är ramkonstruktioner av gipsskivor och cementbindad spånskiva, som enkelt demonteras, installeras de stationära skiljeväggarna på ett sådant sätt att det är ganska svårt att demontera dem senare. De är gjorda av träbjälkar, betongplattor eller tegelstenar, beroende på byggnadens designegenskaper.

Uppdelningar av ved i ett trähus

Stationära skiljeväggar i huset är gjorda av timmer från samma material som de bärande väggarna. Vanligtvis börjar de bygga först efter den slutliga krympningen av byggnaden. Stationära skiljeväggar är en självbärande struktur som helt och hållet måste uppfylla byggnadens hygien-epidemiologiska och brandskyddsnormer. För tillverkning av skiljeväggar i ett bostadsområde används oftast träbalkar, som har följande prestandaegenskaper:

  • ekologisk renlighet;
  • fuktmotstånd
  • hög värmeisolering.

Installation av träskivor i huset är gjord i ram och ramlösa sätt.

Rampartition

Rammetoden har fler fördelar, vilket förklarar dess popularitet. Att installera inbyggda uppdelningar framlösa metoden är mycket sämre i kvalitet och tillförlitlighet. Och ändå används den ramlösa installationsmetoden ofta vid ombyggnad av inre utrymmen. Konsumenter noterar estetiken och mångsidigheten hos den ramlösa designen, som dessutom inte har interna tomrum.

Skillnader ram och framlösa tillverkningstekniska partitioner

Ramtillverkningstekniken inkluderar den preliminära monteringen av stödstrukturen i trästänger. Rampartitionen kan uppställas i någon del av bostaden, oavsett platsen för de stödjande väggarna.

Först monteras en träram som plattor planteras med en perfekt platt yta.

Ramlösa partitioner är gjorda av massiva kantade eller finplankade plattor som inte är mindre än 5 cm tjocka och ca 12 cm breda. För att göra detta, fixa en 4 x 4 cm triangulär takstråle ovanifrån, där vertikala stavar är fastsatta med naglar. För att säkerställa soliditeten i konstruktionen av samma tvärbräda som är fastsatt på golvet.

Nyligen har tillverkningstekniken för glidande partitioner av en rörlig struktur blivit alltmer populär.

Sådana skiljeväggar är lämpliga i användning på grund av deras rörlighet. De har bara en nackdel, vilket återspeglas i brist på isolering av bostadsutrymmet.

Hur man gör partitioner i timmerhuset

Med hjälp av inre partitioner är det möjligt att dela upp bostadsutrymmet i oberoende funktionsområden. Det lämpligaste materialet för partitionen är en träbalk. Den fasta strukturen på träet tillåter inte att den sitter, angränsande till lagerväggen. Vid tillverkning av skiljeväggar behöver man inte installera ytterligare stödelement.

Ramlös metod

Innan du installerar partitionen bör du förbereda nödvändiga förbrukningsmaterial. Monteringsprocessen består av flera steg. För det första dras en vertikal linje på stödväggen med en nivå som indikerar placeringen av den framtida partitionen. I närheten av ett avstånd på 25 cm ritas ytterligare två vertikala linjer, längs vilka stavar är fixerade så att ett mellanrum på minst 50 mm bildas mellan dem.

På golvet, på platsen för den framtida partitionen, lägger man ett lager av vattentätande material, vilket är fastsatt på det nedre virket. I träplanken borras hål för nog. Varje efterföljande timmer fästes på varandra med hjälp av klämmor. Bultar är konstruerade för att hålla stavarna i ett jämnt läge. Efter det att interstitiella partitionen är färdiggjord, görs spaltning av sprickor. För att göra detta, använd drag eller bättre juttejp.

Rammetod

Den första fasen av konstruktionen av en sådan partition är tillverkningen av ramen. Träramen monteras med hjälp av naglar eller självuttagande skruvar från stavar som tidigare sågats i jämn del. Läggande ram gjord i steg. För det första installeras bärande balkar, där med hjälp av speciella fästelement och snickeri verktyg är tvärgående stänger fixerade.

Om byggnaden byggdes nyligen, är det lämpligt att lämna ett mellanrum på minst 2 cm mellan toppkanten och taket. Detta kommer att bidra till att kompensera för krympningen av väggarna. Det är önskvärt att stärka lederna mellan sidopostarna och ombandet med metallhörn. Detta kommer att ge styvhet. Generellt består rampartitionsenheten av följande steg:

  • ramframställning
  • väggisolering;
  • isoleringsmantel;
  • monteringsplattor.

Inuti den färdiga ramen ligger plattans isolering. Isoleringstoppet täcker ett skikt av folie, vilket kommer att ge ytterligare vattentätningsanläggningar. Därefter fästs färdiga skivor på den beredda ytan på ramens tvärgående stavar. För att uppnå en perfekt jämn yta kan träskivor slipas med en kvarn. Ibland används istället för träplankor av gipsplattor, plywood, spånskiva.

Göra joiner (paneled) partitioner

Panelpaneler är en lätt konstruktion bestående av prefabricerade träskärmar fästa med barer.

Faktum är att en sådan partition består av en tom ram, inuti vilken det inte finns något lager av isolerande material. Ovanifrån är ramverket från stänger mantlat av en panel som representerar en tunn bräda. Panelen kan tillverkas inte bara av trä, utan även från MDF eller plywood. Panelerna sätts in i de tidigare beredda spåren på ramen och fixeras på den med hjälp av dekorativa element.

Rörliga partitioner

Nyligen blir det populärt att installera glidande inredningar av trä. Tekniken för installation av glidkonstruktioner är komplicerad i utförande och kostsamare. Inte alla kommer att kunna självständigt installera de rörliga blocken så att de går fritt på gångjärnen. Det är mycket lättare att köpa en färdig design tillsammans med komponenter i svängsystemet. Utvecklat flera alternativ för glidande partitioner:

Designen utan tröskel rör sig längs en specialskena monterad på rummets tak. Det rör inte golvet, eftersom det inte har en bottenskena. Railpartitionen har två guider, monterade respektive på taket på bostaden och på golvytan. Den vikande partitionen utvecklas som boken.

I tillverkningsprocessen är det väldigt viktigt att göra rätt mätningar, på vilket strukturen av högre kvalitet beror på. Då ska du köpa följande artiklar:

  • guider;
  • mekanismer för dem
  • trä barer.

Fäste guider som produceras av fördefinierade linjer på golvet och taket. Först sätts guider fast på ytan. Canvas partitioner görs separat. De är en träram, mantlad med kvalitetsplankor eller klädbräda. På den färdiga konstruktionen ställer du in rullmekanismen.

Den färdiga partitionen hänger på skenorna under taket. En sådan glidfördelning har både fördelar och nackdelar. Det är bekvämt att använda det i ett bostadsområde när du bara behöver markera zoning av utrymmet. Glidande partitioner kan inte tillhandahålla fullständig ljudisolering av rummet, vilket är en signifikant nackdel.

Att ha några färdigheter inom snickeri är inte svårt att göra en partition i ett trähus. Det räcker att fylla upp med nödvändig mängd material, verktyg och följa verksamhetssekvensen. Om arbetet är gjort i etapper, kommer även en inte mycket sofistikerad mästare att kunna undvika misstag vid tillverkning av högkvalitativa partitioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *