Fördelar

Uppvärmning av ett bostadshus inifrån

Uppvärmning av ett bostadshus inifrån

När ramen är klar behöver du:

 1. Montera plattor av mineralull mellan staplarna så att det inte finns några luckor.
 2. Fäst isolatorn med klämmor.
 3. Dra åt ångspärrfilmen ovanifrån och fäst den.
 4. Horisontellt spänningsmembran.

Fogarna på membranet, du kan dessutom hålla fast med tejpen.

Fin finish och headlining

Det sista steget med uppvärmning av mineralull är ytplasteringen med gipsskivor, plåtar eller plywood med självgängande skruvar eller naglar. Fästningen av det rena materialet utförs på ramstängerna.

Uppvärmning av taket utförs med samma teknik. Om det är nödvändigt att värma insidan av vinden eller vinden, är det rekommenderat att applicera värmeisolering ovanpå taket. För bostadshus är det bättre att använda en film för ångspärr i 2 lager: 1 lager är under mineralullskivor och 2 – över isoleringen.

Användning av Styrofoam

Om du vill spara tid kan du isolera väggarna från insidan med skum. Denna isoleringsmetod innefattar följande steg:

 1. Väggens yta måste vara jämn och grundad.
 2. Ytterväggar behandlas med antiseptiska medel.
 3. När ytan är torr, tillverkas 6 hål på skumplastplattan: 4 vid kanterna och 2 i mitten. Att göra ett hål är också nödvändigt i väggen.
 4. Med valsen smutsas ytan av arket med lim.
 5. Skummet appliceras på väggen och hålls i flera sekunder.

Limmande skumplattor bör göras på ett förskjutet sätt.

Sista etappen

När alla skumplastar ska limas är det nödvändigt att försegla sömmarna:

 • Smala sömmar närbild med skum.
 • Hål från 4 cm fastnar med skumdelar.

Nästa steg är att montera det förstärkande nätet.

Tekniken för installationen är enligt följande:

 1. Skumplattorna är utsmyckade med lim.
 2. Nätet tvättas i limet och appliceras sedan på skikten.
 3. När limet torkar, glöm inte att sanda ytan.
 4. Bredvid väggen kan du gipsa eller hänga tapeter på dem.

Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln är du övertygad om att proceduren för väggisolering från insidan inte är komplicerad. Även en icke-professionell byggare kan klara av denna uppgift.

Styrofoam finish

Om nästan alla kan klara av tapetering, kan en person som har den nödvändiga kunskapen utföra plastering.

För plastplastskumplattor rekommenderas att man använder en speciell blandning som har eldfasta egenskaper. Dessutom kan du använda blandningen för att förbättra ”andning” av isolering.

Förfarandet för plastering sker i följande sekvens:

 1. Efter att limet har torkat helt, måste ytan slipas. Förresten, istället för lim kan du använda en primer för att installera ett förstärkande nät.
 2. Sedan appliceras en blandning av 0,4-0,5 cm tjock.
 3. När skiktet torkar på cirka 24 timmar, grout väggarna.
 4. Därefter omformas ytan och täckas med ett ytskikt med en tjocklek av 0,2-0,3 cm.

Plastering av ytan är endast tillåtet vid torrt och varmt väder.

Hur man värmer upp väggarna från insidan i ett privat hus på andra våningen?

Enligt det ovan beskrivna förfarandet är det möjligt att värma väggens inre sida i vilket rum som helst för konstruktionen av vilka skumblock som användes.

Denna teknik tillämpas framgångsrikt på isoleringen av andra våningen. Det enda som krävs av dig är att välja och köpa högkvalitativa material och utföra isoleringsförfarandet enligt tekniken.

Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln är du övertygad om att proceduren för väggisolering från insidan inte är komplicerad. Även en icke-professionell byggare kan klara av denna uppgift.

Hur man isolerar husets väggar från insidan: praktiska råd

Hur löser man problemet med isolering av en byggnad, hus eller stuga efter genomförandet av grundläggande byggnadsarbeten? Vilken erfaren byggare som helst kommer definitivt att svara: det är nödvändigt inte bara externisolering, speciellt om byggnaden är gjord av tegel och annat material som leder värme väl.

Orsaker till fukt

Dew Point Offset Resultat

Under vintersäsongen med frostskador fryser husets väggar. I en korrekt beräknad väggtjocklek är övergångspunkten från minustemperaturen till den positiva temperaturen kallad daggpunkten, ligger inuti väggen och ingen kondensation uppstår. Därför byggdes tidigare hus med stenmurar som inte var mindre än 80 cm tjocka. Idag, med hjälp av den senaste konstruktionstekniken och innovativa material, blev det möjligt att bygga hus med mindre väggtjocklek, men sådana strukturer kräver att man skapar ytterligare värmeisoleringsstrukturer.

Frågan uppstår: att genomföra isolering utifrån eller inifrån?

Frågan om yttre dekoration är inte längre nödvändig när huset är av trä och kräver ingen yttre finish. Om huset är av sten, blir det mer kompetent att göra isolering från fasaden, men detta utesluter inte interiörarbete.

Det finns ett enda undantag – den inre isoleringen av väggarna i en lägenhet i en höghusbyggnad, där användningen av någon typ av isoleringsmaterial inte kommer att ge konkreta resultat.

Hur man isolerar huset själv

Oberoende väggisolering

Om man bestämmer sig för att överge fasadisoleringen, hur ska man isolera huset från insidan för att undvika kondens? Det leder trots allt till utseendet av svampformationer, förstörelsen av isoleringsmaterial. Varje ägare behöver hela isolerande inre strukturen för att fungera effektivt och funktionellt. Det finns flera mycket använda tekniker för hemisolering.

Uppvärmningslogg eller logghus har sina egna egenskaper. Värmekonduktiviteten hos trä är naturligtvis lägre i jämförelse med sten, och träet behåller värmen väl, men när väggarna är isolerade från insidan kan fukt bildas mellan väggens inre yta och isoleringens yta. För att undvika detta, skapa ett luftgap för att blåsa igenom trä och isolering. Tekniskt löses problemet med hjälp av ramar obreshetki av trä med en rambredd som motsvarar bredden på isoleringsplattorna. Kassen är monterad på ett avstånd av flera centimeter från väggen för att säkerställa ventilationseffekten.

Från väggens sida sträcker sig ett vindtätt membran som utför dubbla funktioner på ramen: det skyddar luftgapet från att överlappa värmeisolatorn med fibrer och begränsar onödig luftrörelse inuti isoleringen. För att isolera väggarna från insidan i det här fallet är det mer lämpligt att använda naturliga miljövänliga material. Det finns ett brett urval av mineralullisolering, i Ryssland är de mest kända tillverkarna: URSA, IZOVER, ROCKWOOL, KNAUF och andra. Från sidan av rummet är isoleringen hermetiskt täckt med ett material som skyddar mot ångpenetration i isolatorens inre lager.

Tekniken för isolering av betong- eller stenmurar liknar den tidigare konstruktionen, men i det här fallet är det nödvändigt att tillhandahålla ett större antal tekniska öppningar för inmatning av luft. Kondensat kommer att visas mycket mer än i det första fallet, och luftgapet ska vara tillräckligt stort för intensiv ventilation. I själva verket är det nödvändigt att bygga en ytterligare inre vägg.

Vid utförande av värmeisoleringsarbete inomhus bör man förstå att naturliga fysiska processer kommer att påverka hela strukturen. Detta arbete kräver kompetenta professionella lösningar.

Material för värmeisolering

Material för värmeisolering

Som ett resultat kan vi dra flera viktiga slutsatser:

 • När du installerar isolering från insidan av väggarna i huset, flyttar daggpunkten oundvikligen till väggens insida. Detta kommer att ske även med de korrekta beräkningarna av isolatorns tjocklek. Som en följd av detta reduceras hela livslängdsperiodens livslängd.
 • Värmeisoleringsdesign måste nödvändigtvis innehålla ett ångspärrmembran. Som ett resultat är det nödvändigt att ta upp frågan om normalisering av luftfuktighet i rummet (en ökning av kostnaden för uppvärmnings- och ventilationssystem).
 • Isolering inuti rummet minskar rummets volym.
 • Eftersom hela strukturen är installerad inne i huset blir frågan om människors livsäkerhet det viktigaste. Det är viktigt att förstå vilken av värmare som bäst uppfyller detta krav. Material från naturliga råvaror är det bästa valet. Lämpliga mjuka plattor eller rullar av mineralull, som har höga värme- och ljudisoleringsegenskaper. Alla material med god ångpermeabilitet och förmåga att absorbera fukt kommer att förlora sina funktionella egenskaper över tiden.
 • Användningen av polystyrenskum eller polystyren, som material som i praktiken inte absorberar fukt, är mer fördelaktigt. I detta fall är det nödvändigt att tänka på en tätt passform mellan plattorna. Den största nackdelen med detta alternativ är ett helt syntetiskt material, och de kommer att behöva andas.
 • Idag pratar de mycket om polyuretanskum, vilket hårdnar vid applicering på ytan, och givetvis ger en stark koppling till väggens inre yta. Kondensat bildas inte, men för arbetet är det nödvändigt att konstruera ett tekniskt förarbete. Denna process är ganska lång, medan väggen inte andas.

Det finns mycket väggisolering, det finns något att välja mellan, men beslutet måste göras den rätta. Människor kommer att leva, arbeta och andas i det här huset.

Video handledning om rummets interna isolering

Du kan isolera huset från insidan själv. För det här är det bättre att lära känna videon:

Att värma husets väggar från insidan är en viktig aspekt för att ge en gynnsam levnadsmiljö. De uppvärmda väggarna kan trots allt minska värmeförlusten på vintern och minska kostnaden för kylning (luftkonditionering) på sommaren.

Och med tanke på den nuvarande kostnaden för energi, vilket minskar kostnaden för underhåll av hemmet, är uppgiften mycket brådskande.

Naturligtvis kommer isoleringen av väggarna utanför att vara mer korrekt. Och JV 23-101-2004 ”Design av termiskt skydd av byggnader” rekommenderar inte att utföra denna typ av arbete inuti bostaden.

Men det finns emellertid fall där inre väggisolering är den enda möjliga.

 • isolering av gamla byggnader. Faktiskt för invånare i hus belägna i den historiska delen av staden, där varje hus är under ledning av arkitekturen. Trots att under byggandet av byggnaden var kraven på värmeisolering av rummet något annorlunda, för att isolera utsidan för att förstöra byggnadens utseende;
 • tillgång till expansionsfog mellan byggnader. Dessa sömmar är spårade anställda av den statliga metrologiska tjänsten. Denna procedur möjliggör metrologisk kontroll och övervakning av byggnadens allmänna tillstånd. Därför kan du inte gömma sömmen bakom isoleringen;
 • väggen är intill hissaxeln. Naturligtvis att värma från denna sida är inte heller möjligt. Följaktligen finns det bara isolering av väggarna i lägenheten från insidan.

Inte bara de namngivna faktorerna utan också det lätta installationsarbetet gör väggisolering inom populära bland användarna.

I den här artikeln kommer vi att se hur man värmer väggarna inifrån med egna händer och illustrera huvudpunkterna med hjälp av tabeller, diagram, bilder och videor.

Fördelar med inre väggisolering

 • inget behov av höghöjd arbete. Särskilt viktigt för invånare i flera våningar hus. Där kostnaden för arbetet överstiger kostnaden för material. Och besparingarna börjar känna någonstans i det tredje verksamhetsåret. Det är också ganska svårt att värma väggarna med egna händer, för att inte alla har industriell bergsklättring.
 • förmågan att utföra arbete i alla väder. Inga väderperipetier kommer inte att ha någon betydande inverkan på arbetets varaktighet. Tekniken kommer också att förbli oförändrad.
 • möjligheten till isolering av inre väggar, liksom golvet. Namngivna verk på golvväder är en priori intern. Köra dem utanför är helt enkelt omöjligt;
 • möjlighet att gömma kommunikationen i rummet. Till exempel värmepanna. Eller justera, sålunda väggarna. Dessutom är det ett bra alternativ till mattor.
 • ytterligare ljudisolering av rummet. Detta var en av de utilitaristiska utnämningarna av mattor på väggarna – skydd mot buller från grannar. Nu spelar ljudisoleringens roll isolering;
 • relativt låg arbets kostnad och förmågan att göra det själv.

Isoleringen av husets väggar från insidan har emellertid en stor nackdel. Det kan inte utföras utan ytterligare reparation inuti rummen. Därför är det värt att räkna hur mycket den här händelsen kommer att kosta om man tänker på intern uppvärmning.

Det är värt att notera att den inre väggisoleringen, i motsats till den yttre, sätter fram vissa krav på värmeisoleringsmaterialet. De viktigaste är:

 • miljövänlighet. Isolering, som alla andra material installerade i huset, kommer att bidra till rummets mikroklimat. Och medan detta inte alltid är positivt. Till exempel kan inandning av skadligt formaldehyd, som är rikligt i dålig kvalitet och namnlös bomullsull, karbamidskum eller penoisol, leda till olika sorters sjukdomar bland invånarna;
 • överensstämmelse med kvalitetsnormer. Eftersom den inre isoleringen alltid gömmer sig bakom en dekorativ finish, är det ofta svårt att ersätta utseendet på defekter i isoleringen. Och olika slags deformationer påverkar direkt isoleringens kvalitet. Ja, och svara snabbt på att glida, skala eller förstöra materialet som är dolt bakom mållinjen, är inte alltid möjligt.
 • låg värmeledningsförmåga. Ju lägre den här siffran är, desto tunnare måste isoleringsmaterialet läggas för att minska värmeförlusten. När allt kommer omkring stoppas många användare av en sådan aspekt som minskningen av bostadsyta genom användning av tjocka isoleringsmaterial. Men det är värt att notera att du kan få högkvalitativ isolering, inte bara på grund av materialets tjocklek, men också på grund av dess egenskaper och installationsteknik.

Uppvärmning av ett bostadshus inifrån

Väggisolering från insidan – bordet av effektiviteten av läggningsisolering

 • obligatorisk användning av ångspärrfilm. Detta krav beror på det faktum att ånga inuti byggnaden vanligtvis kommer ut genom mikrobrytningarna i väggen. Installationen av isolering, särskilt mjuk, är dock en idealisk plats för ackumulering. En våtisolering förlorar dess egenskaper. Dessutom, över tid, på grund av fuktig isolering, formar former på väggen, och fukt regerar i huset. I särskilt försummade fall kommer hela strukturen i förfall.

Således faller priset på isolering och den totala kostnaden för arbete i bakgrunden när det gäller väggisolering inomhus.

Förutom kraven på värmare är det viktigt att ta hänsyn till deras kompatibilitet med väggmaterialet. Trots allt är isoleringen av träväggar från insidan, speciellt från virke eller avrundade stockar, bäst utförd med en värmare som inte döljer den naturliga skönheten i träsläden eller bogseringen. Detta kommer att räcka för, eftersom trädet bidrar till att bevara värmen.

Men för att utföra isoleringen av tegelväggar från insidan är det nödvändigt. Därför är tegelstenen mest utsatt för förstörelse under påverkan av miljöfaktorer. Och värmen från rummet försvinner snabbt ur mikrobrytningarna som visas varje år. Tabellen nedan visar hur många gånger olika typer av isolering är effektivare än tegel.

Väggisolering från insidan – ett bord som jämför effektiviteten hos tegelstenar och olika typer av isolering

I ramkonstruktionen av det isolerande materialet ersätter väggen. Därför är isoleringen av ramväggar från insidan ganska en del av installationstekniken. Men uppvärmningen av panelväggarna från insidan – det här är ett bra sätt att spara på genomförandet av höghusverk.

Med tanke på de olika moderna isoleringsmaterialen bör det noteras att tekniken för väggisolering från insidan, var och en har sina egna egenskaper. För bekantskap kommer vi att göra en kort översikt över de grundläggande materialen och överväga isoleringsenheten med de vanligaste av dem.

Väggisoleringsskum från insidan

Väggisoleringsskum från insidan

I princip är det inte önskvärt att använda skum i vardagsrummen. Även om detta material har den lägsta värmeledningsförmågan hos alla kända. Rekommendationen beror på att skuminstallationstekniken ofta inte upprätthålls. Namnlösa: Felaktig fördelning av lim på arkets yta leder till att tomrum visas. De ackumulerar fukt, vilket oundvikligen kommer att leda till utseende av svamp och förstörelse av lakan.

Därför bör lim appliceras med en hakad trowel. En annan nackdel med skum är dess brandsäkerhet.Skivans skivor bränner inte bara, utan ger också en obehaglig lukt vid brinnningsförloppet. Samtidigt, som framgår av användarrecensioner, leder skumplastik idag i listan över de mest moderna och populära materialen för inomhusisolering. Primärt på grund av den låga kostnaden för isolering och förmågan att utföra arbete på isoleringen med egna händer.

Väggisolering från insidan av polystyrenskum eller väggisolering från insidan av penoplexen. Faktum är samma sak, för Penoplex är ett av namnen på extruderat polystyrenskum.

Väggisolering med polystyrenskum inuti

Med avseende på dess struktur och egenskaper liknar polystyrenskum lik polystyren, så installationsprocessen är densamma. Laken limmas på väggen med lim och dessutom fixeras med en dowel med stor keps (paraply, svamp). Kraven på basens kvalitet är också oförändrade – väggen måste vara torr, jämn och behandlad med en antibakteriell lösning. Resultatet av arbetet kommer att vara en platt vägg, redo för ytterligare dekoration.

Väggisolering från insidan av mineralullen

Väggisolering från insidan av mineralullen

Svårare än uppvärmning av polyfoam. Detta beror på materialets struktur. Bomuld ull – materialet är mjukt och flexibelt, så inte alla typer av det kan användas som värmare. Som regel ges företräde för täta mineralullskivor snarare än rullar.

Monterad mineralull med rammens arrangemang. Placeras i ramavsnittet och vadderad bomullsull håller fast och kommer inte att glida länge.

Användningen av bomullsull kräver obligatorisk användning av ångspärr. Det kan trots allt bara utföra sina funktioner när det är helt torrt. Ångan som fångas i porerna av bomullsullen förskjuter luften och ackumuleras som vatten. Och vatten leder värme bättre än torr luft. Därför är installationen av mineralull mer som en flerskiktskaka. Vart och ett av sina lag uppfyller sitt uppdrag för att säkerställa minskningen av värmeförluster.

Isolering av väggar från insidan med penofol

Isolering av väggar från insidan med penofol

En speciell egenskap hos penofol är dess flerskiktsstruktur. Basen är polyeten, som är en värmare. Den är täckt med folie på ena sidan och folie på den andra. Det är faktiskt en vattentätning, ångspärr och isolering i ett material. Dess tjocklek är dessutom från 1 till 10 mm. En annan plus penofola – dess sammansättning. Detta är en miljövänlig isolering. Med användningen uppnås en termos effekt. Penofol används emellertid oftast med mineralull.

Uppvärmning av polyuretanskum (PPU)

Uppvärmning av polyuretanskum (PPU)

Trots den höga kostnaden för arbetet med väggisolering av polyuretanskum har han sina anhängare bland de professionella. Detta beror på dess egenskaper, såsom enkelhet och snabbhet, bra värmeisolering, miljövänlighet. Dessutom är polyuretanskum det enda materialet som inte har monteringssömmar. På grund av detta minskar sannolikheten för utseendet av ”kalla broar”.

Video – skumapplikationsanvisningar

Isolering av väggar med gips från insidan

Det enklaste sättet att värma väggarna. Dess otvivelaktiga fördel är att resultatet av arbetet är en vägg redo för dekoration. Dessutom är arktjockleken endast 12,5 mm, som tillsammans med användandet av lätta profiler för ramen tar högst tre centimeter. Men i sig är gips inte en värmare. I detta fall kommer effekten att uppnås på grund av luftgapet mellan väggen och arket.

Därför är det mer logiskt att lägga mineralull eller någon hårdisolering i detta utrymme. Ritningen nedan visar arbetssekvensen.

Denna isoleringsmetod kräver också användning av ångspärrmembran och överensstämmelse med nödvändiga luftgap som vid installation av mineralull.

Isolering av väggar med gips från insidan

slutsats

Efter att ha gjort en kort utflykt till världen av värmeisoleringsmaterial och har bekantat med fördelarna med intern uppvärmning kan du med säkerhet välja lämplig metod för att värma husets väggar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *