Gör

Uppvärmning av husets väggar från insidan

Mineralull

Det rekommenderas inte att välja detta material, eftersom det är omöjligt att isolera väggen i lägenheten från insidan tillräckligt effektivt. Dock är bomullsull det enklaste att använda och billigare än andra alternativ, så de brukar ofta använda den.

Vata finns i två versioner:

Om det inte finns något annat val, är det bättre att använda bomullsull i form av plattor – denna isolering är tätare, har bättre värmebeständighet, löser sig inte över tiden. Den valsade typen av bomullsull kännetecknas av för hög ångpermeabilitet, det absorberar fuktbrunn, så väggarna det värms upp kommer säkert att bli våt. Sannolikheten för fuktpenetration under isoleringen är emellertid även vid användning av plattor med en densitet av 75 kg / m3. För att minska risken för kondens kan man applicera ett bra ångspärrmaterial och installera isoleringen ordentligt.

Uppvärmning från insidan med mineralull utförs enligt följande:

 1. På avstånd från väggens yta är en ram tillverkad av träplattor eller aluminiumprofiler.
 2. Under ramen läggs det första lagret av mineralull. Det är nödvändigt att klistra fast det på väggen så nära som möjligt.
 3. Det andra lagret av basaltullplattor läggs mellan ramskenorna med förskjutna leder i förhållande till det första skiktet.
 4. Skiktet av ångspärrmembran läggs.
 5. På ramen är monterad gips.

Ordningen med väggisolering mineralull

På grund av mineralbadens ångspärr bör särskild uppmärksamhet ägnas när inre väggisolering utförs. Du kan inte använda plastfolie, du behöver ett mer effektivt ångtätt multilagsmembran. Den kan fästas på träramen med en häftapparat, nödvändigtvis överlappad; Den är fastsatt i profilen med dubbelsidig tejp.

Överlappningen när man lägger membranet ska vara minst 100 mm, lederna ska falla på ramelementen och limmas säkert. Ångspärr bör ligga intill väggytan. Membranets kontaktpunkter med ytorna bör dessutom förseglas. Vätsketätningsmedel appliceras på väggen, röret eller annan struktur, då trycks membranet mot korsningen; När tätningsmedlet torkar fixeras membranet med tejp.

Högkvalitativ installation minskar, men eliminerar inte fullständigt risken för kondens vid användning av mineralull. Det är bättre att överväga andra, polymera, typer av isolering för väggar från insidan.

Styrofoam och EPS

Styrofoam, eller skum, lämplig för väggisolering i lägenheten från insidan är mycket bättre. Detta underlättas av dess egenskaper:

 • låg värmeledningsförmåga på grund av närvaron av luft i materialets celler;
 • låg ångpermeabilitet och nästan frånvarande hygroskopicitet;
 • hög styrka, inklusive kompression och rivning;
 • liten vikt;
 • enkel bearbetning med egna händer – du kan skära materialet med en vanlig kniv.

Enkel eller extruderad polystyren med tillräcklig densitet, även med relativt liten tjocklek, kommer att ge en tillräckligt effektiv värmeisolering av rummet. Det rekommenderas att välja det inte bara på grund av installationens lätthet, men också för att det är möjligt att isolera lägenheten inifrån med hjälp av den mest effektivt: det släpper inte fukt så att kondensat inte kommer att dyka upp. Det viktigaste är att ordentligt lima skumplattorna, täta lederna och se till att de passar på väggen.

Vid tillämpning av expanderad polystyren för värmeisolering av bostadslokaler är det viktigt att överväga några av dess nackdelar. Så skyddar det nästan inte mot ljud. Vidare släpper det, när det brinner, giftiga föreningar i luften. En annan nackdel är den höga kostnaden för EPPS, men kompenseras av det faktum att du inte behöver installera ett ångspärrmembran, och du behöver inte göra om isoleringen på grund av förstöringen av isoleringen, som vid felaktig installation av stenull.

Polystyrenisolering för väggar inuti lägenheten ska ha en hög densitet på 25-30 kg / m3. Tätheten kan bestämmas genom märkning, som har formen ”PSB-S-25”, där 25 betyder den önskade parametern.

Installation av expanderade polystyrenplattor på innerväggen utförs enligt följande:

 1. Väggens yta rengörs, primeras och torkas.
 2. Isoleringsplattor limas i rader med förskjutna fogar. Det är lämpligt att använda polyuretanlim som appliceras på hela skumplattans platta.
 3. Dessutom är plattorna fixerade med speciella plastdoppar.
 4. Fogarna är förseglade med silikon tätningsmedel, stora slitsar är fyllda med monteringsskum.
 5. Ovanpå isoleringen överlappar förstärkt glasfiber. På toppen av det kan du lägga gipset under dekorativt trim. Ett annat alternativ – istället för förstärkning klibbar omedelbart gipset.

Det finns ett annat sätt att installera. Vid de långa ändarna av plattorna väljes PPP spår i form av hörn. Två plattor är sammanfogade, sömmen är förseglad. Sedan sätts ett träbräda in i spåret. Den resulterande strukturen är fastsatt på väggen med skruvar. Denna metod är bekvämare eftersom det är möjligt att värma rummet snabbare och mer ekonomiskt. Dessutom kan brädorna användas som ram för fixering av gips.

Ska jag överväga andra alternativ

Det finns modernare isolering för väggar från insidan – polyuretanskum, isolerande gips, polyetenskum och till och med termisk färg baserad på keramik. Bland dem är uppmärksamheten värd att vara det första materialet; Andra alternativ är egentligen olämpliga för att isolera lägenheten från insidan. Polyuretanskum är ett konventionellt skum som liknar aggregatet, vilket appliceras på en värmeisolerad yta med användning av en speciell spruta.

Uppvärmning av husets väggar från insidan

Materialet är bra eftersom det på ett tillförlitligt sätt går i kontakt med någon yta, tränger igenom alla sprickor, är monolitisk och ångtät. Det härdar snabbt och bildar inga kalla broar. Polyuretanskum är dock ganska dyrt, och det går inte att arbeta med det själv.

Om det är nödvändigt att göra väggisolering från insidan är det bäst att använda polystyrenskum. Denna värmeisolator har de mest lämpliga egenskaperna, och det är inte svårt att installera det själv. Med hänsyn till isoleringstekniken skyddar det effektivt huset från förkylningen.

Hur man isolerar väggarna från insidan i ett privat hus? Steg för steg

Frågan om hemisolering från insidan ger upphov till mycket kontrovers. Det finns människor som är motståndskraftiga mot denna isoleringsmetod, och det finns de som tror att värmeisolering kommer att göra huset mer bekvämt och varmare. I den här artikeln stöder vi inte någon av parterna, utan försöker bara förstå de särdrag som finns i den inre isoleringen av huset.

Uppvärmning av husets väggar från insidan

Kärnan och problemen med inre isolering

Begreppet ”isolering inuti” innebär att täcka väggens yta med speciella isoleringsmaterial.

Mot isoleringen inomhus talar många experter. Enligt deras uppfattning är det bättre att använda intern uppvärmning endast som en sista utväg, eftersom denna värmeisoleringsmetod orsakar allvarliga problem:

 1. Väggarna värms inte upp. Bristen på inre isolering tillåter varm luft från rummet att passera genom väggarna och värma dem. När väggens innersida är täckt med värmematerial kan den varma luften inte gå ut. Rummets väggar värmer inte upp. Dessutom börjar de så småningom bli sprickor.
 2. Kondensat. Under värmematerialet visas kondensat efter en minimal tidsperiod. Dess utseende kommer att minska de isolerande egenskaperna, liksom bidra till bildandet av svamp. I slutändan kommer detta att leda till att väggen gradvis förstörs.
 3. ”Kradet” -området. Tyvärr har experter ännu inte uppfunnit värmeisoleringsmaterial som skulle särskiljas med liten tjocklek. De flesta värmare har en tjocklek på 5 cm. Det minskar avsevärt det totala rummet i rummet.

Vi rekommenderar att du seriöst överväga ovanstående problem, eftersom isoleringen av huset från insidan inte är billigt. Och i händelse av problem måste du spendera ekonomi för att eliminera dem.

Om byggmaterial

Om du fortfarande bestämmer dig för den inre isoleringen måste du bekanta dig med alla metoder för sådan isolering.

 1. Värmeisolering skum;
 2. Stickar på mineralullens väggar;
 3. Värmande träfiberplattor.

Polyfoam och mineralull används också för väggisolering från utsidan. Placering av dessa material utifrån och inuti utförs med samma teknik. Användningen av träfiberplattor kräver speciell kunskap.

Täcker väggarna av mineralull och skum

Uppvärmning av husets väggar från insidan

Experter rekommenderar att man lägger skum och mineralull på två sätt:

 1. Standard. Detta alternativ skiljer sig inte från isoleringen av väggens yttre sida. Du måste förrensa ytan, hålla materialet, förstärkning och dekoration.
 2. Med användningen av ramen. Först bör du göra en ram av metall eller trä. Vidare utföres isoleringsprocessen på samma sätt som beskrivits i metod 1. Användningen av ramen gör det möjligt att undvika bildandet av kondensat, eftersom materialet inte är fäst ”tätt” mot väggen.

Fortfarande experter rekommenderar att tänka över för att skapa flyttbara paneler. Detta ger dig möjlighet att observera utseendet på kondensat och vidta nödvändiga skyddsåtgärder.

träfiberskiva

Fiberboard (Fiberboard) används oftast för att avsluta väggens yttre sida.

Fördelarna med detta material är uppenbara:

 1. Den behåller perfekt värme, och absorberar fortfarande buller.
 2. Plattorna behandlas med giftiga ämnen, så insekter och gnagare kommer inte att bosätta sig i ditt hem.
 3. DVP överför perfekt skillnader i fukt och temperatur.
 4. För skärplattor kan du använda alla verktyg.
 5. Enkel installation. Det kommer att vara tillräckligt för att du ska spika plattorna med naglar på 3,5 cm. Det är bäst att fästa naglarna i ett rutmönster. För pribivki 1 ark, använd som regel 16-18 naglar. De plasterade fiberboardväggarna kan limas med mastic eller PVA.
 6. Möjligheten att lägga kablarna, ansöka om dessa speciella spår.

Användningen av MDF-plattor garanterar inte att det kommer att bli någon kondens på väggarna i framtiden eller andra svårigheter.

Viktiga materialvalskriterier för väggisolering från insidan

När du väljer ett värmeisoleringsmaterial rekommenderar experter att komma ihåg följande kriterier:

 1. Miljövänlighet. Om materialet innehåller toxiner, börjar de sticka ut i rummet och orsaka skador på invånarna.
 2. Brandbeständig. Isoleringen ska vara motståndskraftig mot höga temperaturer.
 3. Hållbarhet. Isolering ska inte snabbt förlora sin form och egenskaper.
 4. Låg värmeledningsförmåga. En bra isolering håller värmen inomhus och släpper inte ut det. Ju lägre termisk ledningsförmåga desto tunnare är de värmeisoleringsplattor du behöver.
 5. Fuktmotstånd. Välj ett material som absorberar fukt dåligt.

För att förbereda den inre väggisoleringen måste du köpa andra material.

Vad mer kommer att behöva köpa

Förutom värmeisoleringsmaterial behöver du:

 1. Timmer. Du kan inte klara det, om mineralull används för isolering. Materialets bredd bör något överstiga isoleringens tjocklek. Om du bestämmer dig för att använda skum, istället för en bar, använd ett speciellt lim.
 2. Reiki. De kommer att behövas för att fästa ångspärren.
 3. Ångisolator Till rummets väggar kan ”andas” experter rekommenderar att man använder ett speciellt membran som låter luften passera.
 4. Avslutningsmaterial. Om du vill isolera ska du skapa en ram och köpa en gips eller väggpanel. Du kommer också att behöva tapeter och kitt som leder isoleringsmaterialet till ett estetiskt utseende.
 5. Förbrukningsvaror. Du kommer inte att kunna fästa skumplast och mineralull utan plastdockor med en stor lock.
 6. Antiseptiska medel. För att minska sannolikheten för mögel eller mögel, behandla isolering med dessa medel.
 7. Hydroinsulator. Experter rekommenderar att man får ett ”andning” -membran.

När alla nödvändiga material är inköpta är det dags att starta uppvärmningen.

Hur man isolerar väggen inifrån med egna händer: Tekniken för arbetsförmåga

Du kan utföra intern uppvärmning själv. För att göra detta, följ arbetstekniken. Det är vad vi kommer att överväga ytterligare.

Förberedande aktiviteter

Om du tror att isoleringen av väggens inre sida börjar med monteringen av ramen, då misstas du.

Den första etappen av intern uppvärmning inkluderar:

 1. Torka ytan på väggarna.
 2. Försegla alla marker och sprickor.
 3. Ytbehandling med antiseptiska medel.
 4. Applicera en primer, om isoleringen är fastsatt på limet.

Genom att utföra alla ovanstående åtgärder ökar väggens adhesivegenskaper avsevärt.

Mineralullisolering: raminstallation

Isolering mineralull utförs i följande ordning:

 1. Täck väggarna med en vattentätbarriär.
 2. Först samlas ramarna från en trästång. För monteringsstänger används skruvar med en bred gänga.

För att installera elementen i träramen är den bästa upprätt. På grund av denna fukt, som kommer att ackumuleras under materialen, kommer det att kunna strömma fritt. Bredden mellan staplarna bör vara något mindre än mineralullens skivor.

Cake assembly

Uppvärmning av husets väggar från insidan

När ramen är klar behöver du:

 1. Montera plattor av mineralull mellan staplarna så att det inte finns några luckor.
 2. Fäst isolatorn med klämmor.
 3. Dra åt ångspärrfilmen ovanifrån och fäst den.
 4. Horisontellt spänningsmembran.

Fogarna på membranet, du kan dessutom hålla fast med tejpen.

Fin finish och headlining

Det sista steget i uppvärmningen av mineralull är ytplasteringen med gips, plåt eller plywood med självgängande skruvar eller naglar. Fästningen av det rena materialet utförs på ramstängerna.

Uppvärmning av taket utförs med samma teknik. Om det är nödvändigt att värma insidan av vinden eller vinden, är det rekommenderat att applicera värmeisolering ovanpå taket. För bostadshus är det bättre att använda en film för ångspärr i 2 lager: 1 lager är under mineralullskivor och 2 – över isoleringen.

Användning av Styrofoam

Om du vill spara tid kan du isolera väggarna från insidan med skum. Denna isoleringsmetod innefattar följande steg:

 1. Väggens yta måste vara jämn och grundad.
 2. Ytterväggar behandlas med antiseptiska medel.
 3. När ytan är torr, tillverkas 6 hål på skumplastplattan: 4 vid kanterna och 2 i mitten. Att göra ett hål är också nödvändigt i väggen.
 4. Med en rulle smutsas ytan av arket med lim.
 5. Skummet appliceras på väggen och hålls i flera sekunder.

Limmande skumplattor bör göras på ett förskjutet sätt.

Sista etappen

När alla skumplastar ska limas är det nödvändigt att försegla sömmarna:

 • Smala sömmar närbild med skum.
 • Hål från 4 cm fastnar med skumdelar.

Nästa steg är att montera det förstärkande nätet.

Tekniken för installationen är enligt följande:

 1. Skumplattorna är utsmyckade med lim.
 2. Nätet tvättas i limet och appliceras sedan på skikten.
 3. När limet torkar, glöm inte att sanda ytan.
 4. Bredvid väggen kan du gipsa eller hänga tapeter på dem.

Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln är du övertygad om att proceduren för väggisolering från insidan inte är komplicerad. Även en icke-professionell byggare kan klara av denna uppgift.

Styrofoam finish

Om nästan alla kan klara av tapetering, kan en person som har den nödvändiga kunskapen utföra plastering.

För plastplastskumplattor rekommenderas att man använder en speciell blandning som har eldfasta egenskaper. Dessutom kan du använda blandningen för att förbättra ”andning” av isolering.

Förfarandet för plastering sker i följande sekvens:

 1. Efter att limet har torkat helt, måste ytan slipas. Förresten, istället för lim kan du använda en primer för att installera ett förstärkande nät.
 2. Sedan appliceras en blandning av 0,4-0,5 cm tjock.
 3. När skiktet torkar på cirka 24 timmar, grout väggarna.
 4. Därefter omformas ytan och täckas med ett ytskikt med en tjocklek av 0,2-0,3 cm.

Plastering av ytan är endast tillåtet vid torrt och varmt väder.

Hur man värmer upp väggarna från insidan i ett privat hus på andra våningen?

Enligt det ovan beskrivna förfarandet är det möjligt att värma väggens inre sida i vilket rum som helst för konstruktionen av vilka skumblock som användes.

Denna teknik tillämpas framgångsrikt på isoleringen av andra våningen. Det enda som krävs av dig är att välja och köpa högkvalitativa material och utföra isoleringsförfarandet enligt tekniken.

Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln är du övertygad om att proceduren för väggisolering från insidan inte är komplicerad. Även en icke-professionell byggare kan klara av denna uppgift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *