Hur man lägger

Uppvärmning av taket i en privat hus mineralpool

När glasull används, kan glasfiberpartiklar komma in i kläderna. Dessutom kan partiklar av mineralull penetrera ögonen och lungorna. Därför är det nödvändigt att arbeta med mineralull i speciella skyddskläder.

Uppvärmning av taket i en privat hus mineralpool

Skivor av mineralull med hög densitet läggs på det första skiktet. På grund av detta kommer en jämnare yta att bildas. På toppen av mineralullen fäst ett speciellt isoleringsmaterial. Och det kommer att skydda isoleringen från fukt.

När du utför alla ovanstående rekommendationer kan du göra allt installationsarbete med egna händer. Välgjord isolering gör ditt hem varmt och bekvämt även under kall vintertid.

Termisk isolering av mineralpoolen: en fasad teknik för ett privat hus och lägenhet

Det bör noteras att detta problem uppstår både hos ägarna av privata hus och hos boende i typiska höghus (speciellt om din lägenhet ligger på sista våningen). Inom ramen för denna artikel kommer därför termisk isolering av mineralulltaket att beaktas för båda fallen.

Mineralull

Varning! Med stor temperaturskillnad inuti och utanför rummet, när taket inte är isolerat kan kondensat ses på den. Han ökar i sin tur luftfuktigheten, vilket leder till utseendet på mögel och mögel och därmed påskyndat takets förstörelse.

Varför valet föll på mineralull

Minvata i tallrikar

Välja isolering för bostadshus, först och främst måste du styras av att det var hållbart, miljövänligt och brandbeständigt. Mineralull (till exempel Rockwool-isolering) uppfyller alla dessa krav fullt och är därför idealisk för uppvärmning av loggier, golv, väggar och tak.

Nedan är dess främsta fördelar:

 • Minvata – ett miljövänligt material som inte avger några skadliga ämnen.
 • har utmärkt brandmotstånd
 • hon har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper;
 • det är inte föremål för ruttning;
 • Det börjar inte gnagare och insekter.
 • Minvat – billig isolering. Priset för detta värmeisoleringsmaterial är mycket attraktivt vilket gör det överkomligt för alla kategorier av medborgare.

Nackdelar finns naturligtvis också. Den viktigaste av dessa är att mineralull absorberar mycket fukt. Och om isoleringen blir våt, kommer den att förlora de grundläggande egenskaperna.

Därför beror allt på rätt installation. Få människor vet att om de är felaktigt nedlagda, ett år förlorar mineralullen cirka 40% av dess värmeisoleringsegenskaper.

isolering Rockwool), och därför idealisk för isoleringsloggier, golv, väggar och tak.

Nedan är dess främsta fördelar:

 • Minvata – ett miljövänligt material som inte avger några skadliga ämnen.
 • har utmärkt brandmotstånd
 • hon har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper;
 • det är inte föremål för ruttning;
 • Det börjar inte gnagare och insekter.
 • Minvat – billig isolering. Priset för detta värmeisoleringsmaterial är mycket attraktivt vilket gör det överkomligt för alla kategorier av medborgare.

Nackdelar finns naturligtvis också. Den viktigaste av dessa är att mineralull absorberar mycket fukt. Och om isoleringen blir våt, kommer den att förlora de grundläggande egenskaperna.

Därför beror allt på rätt installation. Få människor vet att om de är felaktigt nedlagda, ett år förlorar mineralullen cirka 40% av dess värmeisoleringsegenskaper.

Efter uppackning återställer mineralisoleringen dess bulkform

Tips! Beväpnad med en anordning som en värmekamerare kan du enkelt avgöra om isoleringen är korrekt gjord, om mineralullen har sänkts. Om det fortfarande förlorat sina egenskaper, kommer alla förluster på enheten att visas i rött.

När det gäller den nödvändiga tjockleken på mineralisoleringen skiljer den sig från lägenheter och privata hus. För taket i ett privathus bör ett lager av mineralull vara minst 15 cm. En fem-centimeter värmeisolator, men med högre densitet, kommer att räcka för lägenheter.

Tak isoleringsteknik

Lägger mineralull i ett trähus

Hur man isolerar taket med mineralull? Resultatet av resultatet beror trots allt på kompetent utfört arbete: om det blir varmt i ditt hus i kallt väder, när du inte ens vill gå ut eller inte.

Taket i ditt hus – den interna metoden för isolering

Om du planerar att isolera med egna händer takytan i ett privat hus inifrån, är det mer rationellt att köpa mineralull i form av plattor. I kombination med metallram och gipsplåtfoder kommer det att bli ett oöverstigligt hinder för värmen som släpper igenom taket.

Allt arbete på isolering är indelat i följande steg:

 • Layer vattentätning. För detta ändamål är en speciell vattentätningsfilm, glasin och andra isolerande material lämpliga.
 • Bygg ramen. Hur det kommer att bli, metall eller trä – du bestämmer dig. Rammen är monterad och fixerad med en stans och naglar.
 • Lägger mineralisolering. I detta skede limes mineralullen i taket. För att göra detta bättre lim för plattor (det är han som ger omedelbar vidhäftning av takytan och isoleringsmaterialet). Montera vid behov det andra lagret av mineralull.
 • Vid detta skede läggs ett vattentätande material över den redan limmade isoleringen.
 • Nu kan du skära det hela med golv av brädor eller gips.

Tips! Självgängande skruvar av härdat stål är idealiska för plätering, eftersom de har hög hållfasthet och klarar tunga belastningar.

På bilden föredrog husägare en träram i kombination med mineralull och gips.

Det är viktigt! Tryck inte på minwata under något förevändning. Egenskapen att bevara värme i mineralisoleringen är just det faktum att luftbubblor gömda inuti det förhindrar värmeväxlingen mellan rummen och vinden.

Taket i ditt hus – isolering utanför

Sekvensen av lager för extern isolering

Uppvärmningen av ett lanthus började lämna mer och mer pengar, men är det fortfarande kallt på hösten och vintern? Vi behöver varmt värma taket! Om rummet redan har gjorts av högkvalitativ modern reparation, så gör isoleringen från insidan vara besvärlig och dyr – du måste demontera ett nytt tak, isolera det och sedan reparera. Enig, inte mycket rationell och inte lönsam.

Bara en väg ut – för att isolera vinden. Hur är takets isolering i ett trähus utanför?

Våra instruktioner hjälper dig att göra detta:

 • Loftrummet rensas av onödiga saker och skräp.
 • På vinden, läggs en ångspärr på taket (glas eller något ångspärrmaterial). Dess leder är limmade med ett speciellt band.
 • Detta följs av Minwat. Hur man lägger isolering i det här fallet? Allt är väldigt enkelt: På toppen av ångspärrfilmen läggs rullad mineralull mellan träbalkarna. Det är bara nödvändigt att se till att det inte finns några luckor mellan strålarna och mineralvattnet. Isoleringen tar sin slutliga storlek ungefär 15 minuter efter installationen.

Det är viktigt! Om värmeisoleringsskiktet visade sig vara högre än strålarna, kommer ytterligare stavar att spikas mot dem med sikten på isoleringsskiktets höjd.

Processen med att lägga mineralull

Tips! Om mineralullen läggs i två lager blir taket mycket varmare. I detta fall liknar sättet att lägga mineralull liknar sättet att lägga tegelstenar: det övre lagret täcker lederna av det undre skiktet.

 • Det finns inget lager mineralull på toppen. Du kan dock expandera brädorna för att kunna flytta runt i rummet eller för att montera ett enkelt golvbeläggning.

Snyggt lagade vindsvabbar

Isolering av mineraltak i lägenheten

Metallram + mineralisolering

I ”width =” 640 ”allowfullscreen =” ”frameborder =” 0 ”>

Så vi räknade ut hur man värmer taket mineralull i ett lanthus och lägenhet. När det gäller privat egendom är det naturligtvis bättre att ge den externa metoden, eftersom den är mycket enklare och billigare. Efter takets isolering märker du omedelbart ändringarna – värmen kommer att bevaras och göra atmosfären i huset bekvämare än tidigare.

Slutligen vill jag påminna dig om att isoleringen av bostadslokaler ska vara miljövänliga och brandbeständiga material. Om en brand händer, kommer luften att gå upp, därför bör isoleringen inte brinna och släppa ut skadliga ämnen. I allmänhet är isoleringen av taket med mineralull idealisk. Minvat uppfyller alla krav på brandsäkerhet och miljövänlighet (läs andra artiklar om ämnet ”Hur man isolerar vinden i ett privat hus”).

I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne. Och om du är intresserad av andra frågor om hemförbättring (till exempel isolering av plastfönster), så hittar du definitivt svaren på dem på vår byggportal!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *