Enheten

Uppvärmning av trähuset från en bar

Rekommendationer för värmeisolering:

 1. Genom att installera utomhusisolering av huset från ett trä, bör det noteras att isoleringsplattor inte får lagras ute, för när de är våta kan de förlora sina värmeisoleringskvaliteter ganska väsentligt.

Uppvärmning av trähuset från en bar

Uppvärmningsplan: 1 – isolering, 2 – diffusionsmembran, 3-sidor

 • Om steget i obreshetka-balkarna längs horisonten är 15 mm mindre än isoleringsmattans storlek, då kan du i detta fall utan att använda fästmaterial – detta ger möjlighet att stapla dem.
 • När du arbetar med isolering måste du komma ihåg att du ska använda personlig skyddsutrustning (andningsskydd, skyddsglasögon, handskar).
 • Varning! Om mineralull används som värmare, bör ett diffusionsmembran användas för att skydda det från fukt. Den representerar en perforerad film som kan passera indunstning på utsidan, men tillåter inte att atmosfärisk fukt absorberas i isoleringen. Om glasfiber eller polystyren används, behöver de inte skyddas mot fukt.

  Nr 3 – Polyuretanskumsprutningsmetod

  Denna metod har följande fördelar:

  1. isolering stöder inte förbränningsprocessen;
  2. En sådan isolering är inte föremål för de skadliga effekterna av bakterier och råkar inte heller
  3. den har en ganska lång livslängd, vid vilken de värmeisoleringskvaliteterna inte går förlorade;

 • ganska höga ljudisoleringsegenskaper;
 • Inget behov av att använda ytterligare fästelement.
 • miljövänlighet
 • ganska enkelt sätt att applicera isolering.
 • Denna metod används för värmeisolering av grunden, väggarna och källaren av huset. Det är ganska populärt under enheten att värma yttre väggar av hus från en bar.

  Väggåtervinning

  Mantelhus med plastspår

  Att skära ut ett hus från en bar utanför är önskvärt att använda träskivor, vars tjocklek är minst 25 mm. Också att de var gjorda av lärk, tall eller ek. I detta fall kommer en viktig parameter att utföras, där både beklädnaden och väggarna andas bättre.

  Uppvärmning av trähuset från en bar

  Träpanel tillåter väggar att andas

  Det är viktigt! Under monteringen av klädseln vid fasadens nedre och övre kanter ska speciella ventilationsluckor skapas. För att undvika att regn eller snö faller bakom fasaden kan du installera speciella visorer.

  I nästa artikel kommer vi att titta på tekniken för att värma ett ramhus – vilken isolering passar bäst för denna typ?

  Visa relaterade artiklar:

  Hur man isolerar ett tegelhus ute och inne: metoder och material

  Hur man isolerar taket i ett trähus: bara effektiva sätt

  Källa isolering ute och inne: Material för isolering

  Olika sätt att värma ett ramhus med egna händer

  Uppvärmning av huset från en bar 150 x 150 utanför

  Anledningen till den höga värmeförlusten av trähus är vanligtvis direkt i den konstruktiva lösningen av ett sådant hus, liksom i tjockleken på dess golv. Storleken på virke som används för att bygga ett trähus är vanligtvis 150 × 150 mm. Vi började bygga sådana hus enligt den teknik som kom med, och var de kom ifrån, vanligtvis ett mildare klimat och varmare vintrar.

  Uppvärmning av trähuset från en bar

  Som ett resultat av denna design kan vi observera följande:

  • Å ena sidan är byggandet av en sådan byggnad extremt billigt;
  • å andra sidan finns det stora värmeförluster, och som ett resultat en stor förbrukning av el och gas.

  Dessa brister kan emellertid mycket enkelt avlägsnas, det viktigaste är att ha önskan, skickliga händer och kunskaper. Den mest optimala lösningen är att värma huset från ett 150×150 timmer utanför. Hur man isolerar ett hus från en bar beskrivs vi i detalj i den här artikeln.

  Utvändig uppvärmning av huset från en sådan bar behöver utföras i flera steg:

  • att bestämma om en värmare
  • Beräkna exakt mängden material;
  • montera det isolerande skiktet;
  • för att avsluta fasaden.

  Välja isolering

  För externisolering av ett trähus av trä 150×150 är två material perfekta:

  • expanderad polystyren (skum) i form av ark;
  • mineralull.

  Uppvärmning av huset från en bar med skum är kanske den mest populära metoden för utomhusuppvärmning. Men dess användning är inte helt rationell, och vi kommer att förklara varför.

  Skummet har en värmeledningsförmåga av ca 0,082 W / m2. Samtidigt är det i mineralull – 0,036 W / m2. Det leder mycket mer värme, så det förlorar betydligt mineralull. Denna nackdel kan elimineras genom att man applicerar ett tjockare lager skum, men det är inte bara det. Detta material är utmärkt för värmeisolering av tegelstenar eller stenhus, men inte trä. Den främsta anledningen är ventilation. Mineralull har en utmärkt förmåga att passera luft, samtidigt som rummet värms upp varmt.

  Skummet kan inte ”skryta” med sådana egenskaper. Det skyddar perfekt från kyla, men låter inte luften cirkulera fritt, och huvuddragen i trähus från en bar är behovet att ”andas”. Efter uppvärmning med polyfoam kommer träväggar efter en tid att täckas med svamp och mögel, ruttna och kollapsa. När allt kommer omkring är kondensatbildning i kall vinter helt enkelt oundvikligt.

  Därför är mineralull fortfarande det bästa valet för ett trähus.

  Beräkna material

  Tjockleken på mineralull är ganska enkel att beräkna. Den säljs i form av:

  Den lämpligaste formen för att värma ett hus från en bar är formen av en platta. Detta beror på att

  • plattor bekvämare för väggar;
  • de är mer ekonomiska;
  • blir bättre på vertikala ytor.

  Vals mineralull appliceras vanligtvis på ojämna ytor. Tjockleken på en platta är vanligen 5 cm. För att korrekt beräkna isoleringsskiktet finns det många specialformler, men här är det enklaste sättet:

  • Om väggarna är tjockare än 20 cm och temperaturen på vintern inte faller under -20 ° C, kan ett lager mineralull användas;
  • Om det faller under -22-25 ° C, måste du använda två, i sällsynta fall – tre skikt.

  Förutom mineralull krävs ytterligare träplattor med en hastighet av:

  • för enkelskiktisolering – 5 × 5 cm;
  • för flera lager – 5 × 10 cm.

  Du måste också köpa vattentätande plastfilm, ankare, skruvar och antisvampmedel. Också för montering av filmen behöver du en speciell häftklammer med häften.

  Tips: Läkemedlet för svampen är bättre att välja en omfattande, brand och biobeskyddande, vilket också ger skydd mot brand. Till exempel, Senes Ognebio, Sentinel eller en annan.

  Vi monterar isoleringen

  Installationen av isoleringsskiktet görs i följande ordning:

  • förbereda ytan
  • vi lägger det första skiktet av vattentätning;
  • vi monterar lådan;
  • installera isolering;
  • Vi monterar det andra lagret av vattentätning.

  Vid förberedande skede bör trä behandlas med angivna medel.

  Det är viktigt! Här måste vi ta denna fråga väldigt seriöst, för då kommer det inte längre att finnas tillgång till ytan.

  Därefter måste du vänta på sin slutliga torkning, så det är bättre att utföra dessa arbeten endast under den varma säsongen.

  Vattentätningsskiktet är en speciell polyetenfilm eller ett diffus membran. När du använder membran måste du placera den högra sidan av det, eftersom det tenderar att passera luft endast i en riktning. Den är fastsatt med hjälp av en bygghäftare och måste placeras med en överlappning på ca 10-12 cm. Ledningarna är isolerade med en speciell tejp.

  Vidare monteras träsläde, baserat på storleken på de inköpta mineralullskivorna.

  Tips: Det är bättre att subtrahera 2 cm från plattans längd, och så för att installera batten. Detta kommer att ge ett litet fjäderbelastat tillstånd på plattorna och en mer tillförlitlig kvarhållning.

  Därefter installeras plåtar av mineralull. De är mycket lätta att bearbeta – de kan klippas och de kan ges någon form. För att säkra dem mer tillförlitligt, använd speciella ankare av metall eller plast. Det är bäst att använda ett brett huvudanker.

  Och det sista steget – värmeisolering – ytskiktet på vattentätfilmen.

  efterbehandling

  Efter arbetet på väggen är monterad träkista, som kommer att fungera som grund för framsidan av fasaden. För att avsluta huset kan du använda en mängd olika material:

  Efter extern uppvärmning måste du också ta hand om intern uppvärmning, då blir ditt hem så varmt som möjligt på vintern och svalt på varm sommar! Nu vet du hur man isolerar ett hus från en bar.

  Praktiska tips och videor på weatherized house

  Jag bestämde mig för att värma upp året innan. Huset byggdes som ett sommaralternativ. Men genom åren har vi blivit kär i vårt hus och vi lever nästan året runt. Vi hade gasförsörjning i vår by och, efter att ha installerat autonom värme, övervintrar två vintrar. Den första är mer på korta besök, och den andra bodde ständigt. Men jag kan inte säga någonting, gasräkningarna var imponerande. Därför, efter att ha studerat frågan, fortsatte väderbildningen. På råd av kunniga människor köpte mineralull Thermo spis tillverkare Knauf 100mm tjock.

  Jag skruvade skenan 100×50 vertikalt längs husets vägg med självgängande skruvar, efter att jag gjorde mallen för storleken på bredden av mineralullskivan och fäst resten av skivorna enligt denna dimension. Att göra detta är inte svårt. Använd en skruvmejsel, förborra hål för skruvtjockleken i en 100×50 bar och fixa sedan den på väggen utan några problem. Nästa lagt mineralull. Tjockleken på 100 mm tillåter att isoleringen placeras i ett enda skikt vilket avsevärt minskar arbetstiden. Därefter fästde han det diffusa membranet med en bygghäftare. Från en bar 50×50 gjorde jag en kista för montering av sidospår. Säker sidospårning.

  Förra året var vintern inte det varmaste, men mängden förbrukad kubikmeter gas minskade markant. I vinter bor vi nästan utan utgång i ett lanthus. Huset uppfyller fullt ut vårt behov av värme.

  Kommer att isolera huset. Hittade experter som rådde att göra isolering av expanderad polystyren. Jag vet inte vad de styrdes av. och vad jag trodde men gick med på. Jag köpte materialet, stannade inte, tog en mycket hållbar och dyr. Brigaden kom till affärer, och en vecka senare stod mitt hus som en termos. Det var just det som hände, då förstod jag inte att jag på två år skulle behöva byta fasad. Så efter den tilldelade tiden såg jag nödvändigtvis under isoleringen och såg att träet i huset var täckt med svart mögel. Jag bjöd in yrkesverksamma som föreslog mig att, med tanke på det faktum att expanderad polystyren inte absorberar fukt som lämnade huset bildades kondens, vilket orsakade formen. Jag var tvungen att demontera polystyrens fasad och använda mineralull som värmare. Vad kostar mig definitivt en ganska öre.

  Kum skulle värma huset. Vi har samma med honom, från en bar 150×150. Tillsammans köptes tomterna, de byggdes tillsammans. Så kommer och rapporterar att han hittade folk, de kommer att göra oss spray polyuretan. Han säger att om två är hemma, ger de en bra rabatt.

  Jag har länge tänkt att det skulle vara trevligt att värma, så på vintern kan du leva. Utan tvekan kom han överens. Och jag ångrar inte. Miljövänligt, ruttnar inte, spindelbuggar börjar inte i det, hållbart. Klädd sidospår, och allt är vackert.

  Video av det väderleksatta huset:

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *