Elektricitet

Utkast till våning i rambyggnaden gör det själv

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Hur man gör ett golv i ett ramhus till lägsta kostnad

Golvets uppbyggnad är det viktigaste byggnadsskedet. Kvaliteten på golvet bestämmer hur bekvämt ditt hem kommer att vara, om det kommer att ha en kropp på det på vintern. Golvet i ramhuset kan göras på flera sätt. För säsongsbetonat boende i landet kan det vara enklare, och för bostadsytan krävs ofta extra uppvärmning, och sedan är vattenuppvärmning monterad under dess yta. Tänk på de grundläggande metoderna för anordning av detta element i byggnaden.

Utkast till våning i rambyggnaden gör det själv

Enheten golv i ett ramhus med egna händer

Huvudtyperna och deras fördelar

I ett trähus kan varmt golv installeras på flera sätt. Valet beror på ägarens personliga preferenser på grundval av ekonomiska möjligheter. Det finns tre huvudsakliga sätt att skapa ett golv:

 • baserad på betongrör
 • baserad på betongplattor
 • baserat på justerbara system

Betonggolv

Golvet på grund av ett betongskikt har flera fördelar, förutom låga priser:

 1. Det tål tunga belastningar.
 2. Skapar en plan yta.
 3. Är en utmärkt grund för enheten av ett värmeisolerat golv.
 4. Den stora användningsperioden vid vilken reparation inte krävs.

Användningen av plattor för hemmet

Ett golv baserat på betongplattor kallas också en torrplåt. Dess främsta fördelar är:

 1. Enkel installation och konstruktion.
 2. Kvalitetsbas för ramhuset.
 3. På plattorna är det bra att lägga ner ett vattenuppvärmt golv.
 4. Livet på mer än hundra år.

Justerbara golvsystem

Om du väljer en lösning med reglerade system, kommer du att förvärva:

 1. Modernt sätt att arrangera golvet.
 2. Enkel installation.
 3. Vi skapar nödvändiga golvdroppar för den visuella uppdelningen av rummet i zoner.
 4. Den kan monteras både på stockar och på överlappningar.

Betongram under ram

Innan du gör en konkret screed, är det nödvändigt att utföra en rad förberedande arbete. Detta är ett lager under betongskiktet. Den ska bestå av följande lager:

 1. Det allra första lagret är en grovkornig mark.
 2. Därefter måste du hälla sanden, som måste tämpas.
 3. Vi täcker sanden med stora murar, som vi också tampar. Tjockleken på detta lager ska vara minst 10 cm.

Utkast till våning i rambyggnaden gör det själv

Utkast till screed på marken

Om grunden är hög, bör sanden fyllas och täppas ned gradvis, varje lager somnar och tämpar separat. Använd en ram eller vibro-kompaktor som synligt underlättar ditt arbete. Fuktar ytan av sanden med vatten, bara inte mycket, det hjälper till att försegla sanden starkare. Det här är ett mycket viktigt steg för att lägga golv på marken, så det är bäst att inte skynda och låta sanden avgöra en tid efter mekanisk komprimering. Om sanden är komprimerad kvalitet, kanske det övre lagret av grus inte krävs.

Tips: Ibland kan du hitta följande sammansättning av kakan under golvet: jord, murar, sand. Det anses också vara korrekt, och ofta är dess användning mer motiverad.

Vi lämnar ca 10 cm till stiftets övre kant. Betongskiktet kommer att ligga här. Glöm inte att när enheten är installerad ska du ha delar av ingenjörskommunikation, detta gäller för avlopp, vattenledningar och ledningar för att leda elektricitet till ramhuset.

Diagram av golvet i ramhuset

Nu är det dags för screed-enheten. Betong levereras från mixern, dens densitet bör vara något under genomsnittet. Vi kan säga att betongen bör sprida sig fritt över hela ytan, med konsistensen av flytande gräddfil. Vi planerar och fördelar det med skovlar jämnt i varje avdelning i det framtida huset.

Tips: golvvärme kan göras under ytbehandlingen, och du kan sätta dem direkt på isoleringen. För att göra detta sätter de ett förstärkande nät på det, och ett varmt golvrör är fastgjort till det med klämmor (en annan mask kan läggas på toppen) och den hälls med en efterföljande slips.

Du kan dessutom använda ett metallnät och förstärka fundamentet, vilket ger ytterligare styrka. Erfarenheten föreslår dock att det oftast inte är nödvändigt.

Plana flytande cement

Eftersom du använt mer flytande betong än vanligt, behöver du inte installera vinklar för järnbetong. Vätskekonsistensen tillåter lösningen att jämnt fördela sig självständigt i rymden och bibehålla önskad nivå. Det enda negativa – en längre källare strid. På andra dagen är grunden fortfarande flytande och vattenpuddor kan tränga igenom dess yta.

Vattentätning golvet med ett utkast

Om fukten avdunstar mycket snabbt, till exempel under torrt och varmt väder, fuktar på andra dagen dagen.

Vid detta tillfälle kan golvet lämnas och fortsätta att sätta ramverket på ramhuset. om det inte tidigare har levererats. Om du gör en screed på marken efter installationen av väggarna. Du kan fortsätta att göra golvet.

På det grova betongskiktet, som vi har gjort, är det nödvändigt att lägga följande lager:

 1. Tätskikt.
 2. Isolering.
 3. Ångspärr.
 4. Avslutande screed.
 5. Varmvatten golv.
 6. Flooring.

I vissa företag producerar vatten- och ångspärr ett enda lager, vilket är fylligt med fuktuppbyggnad i isoleringen. För att förstå varför det är omöjligt att göra det, måste du känna till ångspärren och vattentätets egenskaper. Vattentätning placeras omedelbart på betongen, eftersom det måste förhindra att fukten tränger in från betongen till isoleringen. Detta gäller speciellt när mineralfuktighet används som värmare, som absorberar fukt, smuler och förlorar alla sviter av termiska egenskaper. Därför skyddar vattentätningen mot fukt i isoleringen.

Vi använder en spjällfilm

Glöm inte att använda en spjällfilm för att kompensera för expansion av betong, om du lägger det ”varma golvet”.

Tips: Om du lägger ett lager av penoizol under betongen kommer fukt inte att absorberas i betongen, vilket ökar strukturen. Och golven i ett sådant hus blir varmare.

Isoleringen befinner sig emellertid ofta i duggbildningszonen, och om den kommer i kontakt med kall betong, även genom vattentätning, kan den samla kondensat i sig. Därför lägger vi ett ångspärr över isoleringen, vilket gör att överskott av fukt kan gå ut och tillåter inte att fukt tränger in. Dessa är de egenskaper som moderna ångspärrmembran har.

Varmvatten i golvhuset

Först efter att alla lag har lagts kan du gå vidare till enhetens självutjämningsgolv. Det färdiga golvet görs också genom att hälla ytan med en betongblandning, där efter torkning kan rör installeras under ett vattenuppvärmt golv. Samtidigt har det varma golvet en höjd på 160-300 mm.

Varför är det bättre att inte använda en kakel slips

För anordningen av sådan golv används armerade betongplattor. Ett sådant golv kräver ytterligare ventilation i fundamentet – det är nödvändigt att bilda luftvägar. Det är bättre att göra dem igenom för tillräcklig ventilation under plattorna. Minimihöjden från marken till botten av plattan ska vara en halv meter. Därför bör grunden vara ganska hög.

Använda plattor vid golv

För lågdjupfundament, som oftast är uppförda under ramhusen, är denna typ av screed inte lämplig. Fukt som kommer från marken kommer att leda till för tidig förstöring av plattorna, på grund av vilket deras drift blir osäker.

Att lägga den outnyttjade delen av stiftelsen är nödvändig att lägga den med tegelstenar, vilket leder till extra kostnader och svårigheter i arbetet.

Produkha Foundation

Det är därför det är bättre att inte använda en torrplatta för ramhus.

Lagbaserad träkonstruktion

Trägolv för ramhuset anses vara en universell lösning. De stöder traditionen av träkonstruktion, andas, utföra någon roll av ventilation av ramhuset. och hela huset är gjort i en teknik.

Trägolvsloggar

Trägolv för skelettkropparna är gjorda med hjälp av stockar, som är ett vanligt timmer från högkvalitativt, bättre barrträd, trä. Alla delar i trähuset bör impregneras med ett antiseptiskt medel. Lags sprids över ljuset från fönstren, då golvbrädorna kommer att ligga längs denna riktning. Ett mellanrum på 2-3 cm måste lämnas mellan lags och vägg. Lags bör röra ljudisoleringsskiktet utan luckor.

Halv meter lag

Om du planerar att docka två lags, ska längden vara minst 2 meter. Om ytan på vilken spridningslistor är ojämn, är det nödvändigt att sätta en packning under dem. Höjden på utrymmet mellan grovskiktet och golvytan ska vara minst 10 cm. Skiktet är fastsatt på grovskyddet med ankare. Lags måste läggas platt, så kontrollera geometri av läggning i alla riktningar. För att göra detta kan du använda en tvåmålsbana, som ligger på lags, kontrollera – om det finns några luckor. Häften måste ligga platt, utan ledigt utrymme under den.

Golvschema i rambyggnaden

Efter att alla loggar har lagts och kontrollerats var det en tur att göra kista. Vi placerar bultarna på klackarna (foder), säkra dem med självgängande skruvar. Lathingens storlek ska motsvara storleken på den använda plywooden. Avståndet mellan bultarna måste vara minst 30 cm.

Crate lag styrelse

Vi lägger lakan av plywood på lådan. Det är också nödvändigt att fördyka antiseptiska. Placera ska göras så att arken inte rör varandra. Om arken har en kontaktpunkt, så kan golven i framtiden krypa, så lämna ett utrymme på 2 mm mellan arken. Fäst plywood med skruvar, avståndet mellan vilket är ca 50 cm.

Varmt golv placeras oftast på plastfilmen, med en tjocklek av 100 mikron.

Ett ytterligare skede av arbetet är att förbereda ytan för efterbehandling. Utför priming eller behandling med antiseptisk. Det sista steget är läggning av ytmaterial, till exempel laminat eller kakel.

Vi lägger plywood på lådan

Om du bestämmer dig för att ordna ett varmt golv, använd speciella betongblandningar.

Användbar video om ämnet:

Golvramhus med egna händer. Enhets- och stegvisa instruktioner

Poler och golvbalkar

Strålar – de viktigaste delarna av stödet, som är lagrade stockar. Stödena är pelare av trä, monterad på betong, som tjänar till att stabilisera balkarna och skydda dem från kontakt med betong. Dessa element är tillverkade av barrträd, impregnerat med en bioskyddande komposition.

 1. Vi utför markering av stöd. För att göra detta, rita en plan för deras plats, vilket anger höjden. Längs linjen av stödet placerar vi strängen och säkrar den på sängarna, där skärmen för strålarna är gjorda. Mät höjden på varje stöd och registrera resultaten i planen.
 2. Vi skär baren 100 x 100 mm i enlighet med mätningar. Vi placerar ämnena på plats och lägger ett lager av vattentätning på basen. Vi spikar stöden med naglar på de träspetsar som gjordes under hällning.
 3. Strålar läggs i fickan, använd linjerna för att justera höjden med golvet. Om ämnen är långa markerar du den andra änden av strålen och skär av överskottet. Om kort, vi går med i balkarna på stödet.
 4. Balkar fästas till däck och mellanliggande stöd bollpipor. Med en höjd på stöd mer än 1 m, stärker vi dem med hack från styrelsen.

Bindning och stockar

Bindningen utförs också av en plåt av 50 mm, bredden beror på den planerade belastningen och isoleringens tjocklek.

 1. Läggande omslag utfördes på sidorna av huset, parallellt med golvets balkar. Vi lägger brädorna i slutet, justera med ytterkanten på golvet och fäst dem med naglar med ett steg på 20 cm.
 2. Markera lagets placering. Vi mäter 40 cm från hörnet längs linjen på bordet. Lägg styren för stockarna på balkarna, sätt dem på sidplanet och rikta dem genom att markera.
 3. Med längden på brädan som täcker byggnadens längd görs märkningen på samma sätt. Lags skärs och fästs med naglar på sele och loggbäddar, kontrolleras och fästs vid strålarna vid korsningen.
 4. Om byggnaden är större, överlappar vi stockarna. Fogen ska ligga på takstrålen. Vi skär 30 cm mellanstammar och gör fogar mellan varandra, med hjälp av klädsel som struts. Efter att vi fixat loggarna på takbalkarna.
Golvisolering

Det bästa materialet för uppvärmning är mineralull. Nackdelen med den är förlusten av isolerande förmåga när den är våt. Därför skyddas ett lager av isolering med ångtätning och vindsäker film.

Om en lågdensitetsisolering väljs kommer vi att läka den undergolvbehandlade undergolvet under lagren.

 1. Ångisoleringsfilm läggs över loggen med sagging, vilket gör det möjligt att lägga isolering mellan lagren. Bandens leder sätts fast, vi fastar filmen med en häftapparat.
 2. Plattor av isolering placeras mellan lags, lämnar inga luckor. Vid dubbelläggningsisolering överlappar det andra skiktet de första lederna.
 3. Ovanpå isoleringen sätter vi fast och sätter fast med band en vattentätfilm som skyddar mot vätskeläckage i huset.

Hur man gör ett golv

Ofta är golvet i rummen annorlunda, så ett lager av plywood på 16-20 mm läggs på stockarna, och finishen uppstår efter att konstruktionen är klar.

 1. Vi markerar ark av plywood så att lederna finns på stocken. Vi täcker loggarna med flytande naglar (eliminerar pip och stärker dessutom), vi lägger lakan av kryssfiner, vi fäster med naglar eller skruvar.
 2. Mellan arken lämnar du ett 2 mm mellanrum, så att golvet inte är ledigt vid hög luftfuktighet.
 3. På kommunikationsplatserna i plywood gör vi sågarna med en cirkelsåg, för vilken vi först märker den.
 4. Vi anpassar kanterna på plywooden med trimbordet, markera den med en belagd tråd och trimma den.

Efter golvläggningen kan ytterligare konstruktion utföras – monteringen av en ram av väggar och ett tak. Måttbeläggningen på golvet läggs efter installationen av interna partitioner.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Det är nödvändigt vid planeringen av golvet att tänka igenom alla viktiga detaljer. Det är, om det är nödvändigt att golvet i badrummet eller hela golvet i huset uppvärmdes, är det nödvändigt att göra en termisk beläggning i förväg.

Det är nödvändigt att studera alla typer av värme och välj önskat. Värmd golv kan tillverkas i hela huset, och endast i vissa områden.

Den består av ett system av plaströr som placeras i hela rummet eller huset. Om ditt ramhus är utrustat med ett varmt golv. ta hand om ledningen av detta system, gör ett kontrollcenter beläget på ett ställe där det inte kommer att skada någon.

Spara alternativ för golv och golv

Att spara i tillverkningen av golv och golv kan använda:

 • används golv;
 • dörr lämnar istället för golv.

Inte nya golv är ofta ännu bättre än den som såldes till oss på byggmarknaderna. Det är vanligtvis torrare, och med hjälp av det minskar du risken för att det leder. Priset på sådant material kan vara flera gånger lägre än det nya råverket.

Du kan hitta det vid demontering av gamla byggnader och tekniska strukturer.

Sparar på golv med gamla innerdörrar

Det andra alternativet är att använda dörrbladet istället för brädet. Du kan hitta gamla innerdörrar och lägga dem istället för brädor. Överdelen är täckt med parkettgolv. Således kan du rädda tiotusentals rubel på ett medelstort hus.

Med hjälp av denna metod kan du spara i tid också, eftersom trädukar görs snabbare än brädor.

Det är möjligt att hitta gamla dörrblad under rivningen av gamla femhus hus eller i produktion av dörrar där avvisade partier löses för nästan ingenting

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *