Trägolv

Utkast till våning i ramhuset

Utkast till våning i ramhuset

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Utkast till våning i ramhuset

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Utkast till våning i ramhuset

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Golvramhus med egna händer. Enhets- och stegvisa instruktioner

Poler och golvbalkar

Strålar – de viktigaste delarna av stödet, som är lagrade stockar. Stödena är pelare av trä, monterad på betong, som tjänar till att stabilisera balkarna och skydda dem från kontakt med betong. Dessa element är tillverkade av barrträd, impregnerat med en bioskyddande komposition.

 1. Vi utför markering av stöd. För att göra detta, rita en plan för deras plats, vilket anger höjden. Längs linjen av stödet placerar vi strängen och säkrar den på sängarna, där skärmen för strålarna är gjorda. Mät höjden på varje stöd och registrera resultaten i planen.
 2. Vi skär baren 100 x 100 mm i enlighet med mätningar. Vi placerar ämnena på plats och lägger ett lager av vattentätning på basen. Vi spikar stöden med naglar på de träspetsar som gjordes under hällning.
 3. Strålar läggs i fickan, använd linjerna för att justera höjden med golvet. Om ämnen är långa markerar du den andra änden av strålen och skär av överskottet. Om kort, vi går med i balkarna på stödet.
 4. Balkar fästas till däck och mellanliggande stöd bollpipor. Med en höjd på stöd mer än 1 m, stärker vi dem med hack från styrelsen.

Bindning och stockar

Bindningen utförs också av en plåt av 50 mm, bredden beror på den planerade belastningen och isoleringens tjocklek.

 1. Läggande omslag utfördes på sidorna av huset, parallellt med golvets balkar. Vi lägger brädorna i slutet, justera med ytterkanten på golvet och fäst dem med naglar med ett steg på 20 cm.
 2. Markera lagets placering. Vi mäter 40 cm från hörnet längs linjen på bordet. Lägg styren för stockarna på balkarna, sätt dem på sidplanet och rikta dem genom att markera.
 3. Med längden på brädan som täcker byggnadens längd görs märkningen på samma sätt. Lags skärs och fästs med naglar på sele och loggbäddar, kontrolleras och fästs vid strålarna vid korsningen.
 4. Om byggnaden är större, överlappar vi stockarna. Fogen ska ligga på takstrålen. Vi skär 30 cm mellanstammar och gör fogar mellan varandra, med hjälp av klädsel som struts. Efter att vi fixat loggarna på takbalkarna.
Golvisolering

Det bästa materialet för uppvärmning är mineralull. Nackdelen med den är förlusten av isolerande förmåga när den är våt. Därför skyddas ett lager av isolering med ångtätning och vindsäker film.

Om en lågdensitetsisolering väljs kommer vi att läka den undergolvbehandlade undergolvet under lagren.

 1. Ångisoleringsfilm läggs över loggen med sagging, vilket gör det möjligt att lägga isolering mellan lagren. Bandens leder sätts fast, vi fastar filmen med en häftapparat.
 2. Plattor av isolering placeras mellan lags, lämnar inga luckor. Vid dubbelläggningsisolering överlappar det andra skiktet de första lederna.
 3. Ovanpå isoleringen sätter vi fast och sätter fast med band en vattentätfilm som skyddar mot vätskeläckage i huset.

Hur man gör ett golv

Ofta är golvet i rummen annorlunda, så ett lager av plywood på 16-20 mm läggs på stockarna, och finishen uppstår efter att konstruktionen är klar.

 1. Vi markerar ark av plywood så att lederna finns på stocken. Vi täcker loggarna med flytande naglar (eliminerar pip och stärker dessutom), vi lägger lakan av kryssfiner, vi fäster med naglar eller skruvar.
 2. Mellan arken lämnar du ett 2 mm mellanrum, så att golvet inte är ledigt vid hög luftfuktighet.
 3. På kommunikationsplatserna i plywood gör vi sågarna med en cirkelsåg, för vilken vi först märker den.
 4. Vi anpassar kanterna på plywooden med trimbordet, markera den med en belagd tråd och trimma den.

Efter golvläggningen kan ytterligare konstruktion utföras – monteringen av en ram av väggar och ett tak. Måttbeläggningen på golvet läggs efter installationen av interna partitioner.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Det är nödvändigt vid planeringen av golvet att tänka igenom alla viktiga detaljer. Det är, om det är nödvändigt att golvet i badrummet eller hela golvet i huset uppvärmdes, är det nödvändigt att göra en termisk beläggning i förväg.

Det är nödvändigt att studera alla typer av värme och välj önskat. Värmd golv kan tillverkas i hela huset, och endast i vissa områden.

Den består av ett system av plaströr som placeras i hela rummet eller huset. Om ditt ramhus är utrustat med ett varmt golv. ta hand om ledningen av detta system, gör ett kontrollcenter beläget på ett ställe där det inte kommer att skada någon.

Spara alternativ för golv och golv

Att spara i tillverkningen av golv och golv kan använda:

 • används golv;
 • dörr lämnar istället för golv.

Inte nya golv är ofta ännu bättre än den som såldes till oss på byggmarknaderna. Det är vanligtvis torrare, och med hjälp av det minskar du risken för att det leder. Priset på sådant material kan vara flera gånger lägre än det nya råverket.

Du kan hitta det vid demontering av gamla byggnader och tekniska strukturer.

Sparar på golv med gamla innerdörrar

Det andra alternativet är att använda dörrbladet istället för brädet. Du kan hitta gamla innerdörrar och lägga dem istället för brädor. Överdelen är täckt med parkettgolv. Således kan du rädda tiotusentals rubel på ett medelstort hus.

Med hjälp av denna metod kan du spara i tid också, eftersom trädukar görs snabbare än brädor.

Det är möjligt att hitta gamla dörrblad under rivningen av gamla femhus hus eller i produktion av dörrar där avvisade partier löses för nästan ingenting

Svart golv i ramhuset

Utkast till våning i ramhuset

Nästa viktiga element efter golvets golv, väggar och spjäll i ramhuset är det svarta golvet. Det svarta golvet i ramhuset är det första golvbeläggningen på vilket golvbeläggningen läggs på: linoleum, laminat, parkett, träbräda eller kakel. Också, svart golv är nödvändigt för bekvämligheten av byggare rörelse runt huset, gå runt lags är mycket obekväma och farliga.

Vad brukar göra ett grovt golv i ett ramhus?

Alternativ 1. Classic. Plywood eller OSB-3
I det kanadensiska klassiska ramhuset är golvet gjord av grov plywood. Vi gör ofta detsamma, men ersätter det ibland med en billigare OSB-3-platta (OSP-3). Också, OSP-3 (18-22 mm) kan bytas ut med en 36 mm tung- och spårbräda.
I det här fallet är det nödvändigt att lägga det nödvändigtvis över lagret och det är bättre för första gången att lägga det upp och ner med en grov sida, och efter ett år vrider den upp och ner och håller den ren (så du kommer att markera den mindre. Dessutom måste du flytta den och dra den efter ett år till det fanns inga slitsar).

Det finns ett antal regler att följa när man lägger plywood som ett svart golv i ett ramhus.

1. Plywood är förskjuten:

Det vill säga nästa rad i förhållande till det föregående kompenseras av lederna med halva storleken av plywood. Detta görs för att öka styrkan i det svarta golvramhuset. Förresten såg du att i det första fotot i denna artikel är plywood placerad felaktigt och motverkas av hälften av plattan till varandra?

2. Plywood placeras omedelbart ovanpå lagret vinkelrätt mot deras riktning:

3. Tjockleken på den plywood som används beror på shallagret.

Steglag på 300-450 mm – plywood i 16-18 mm (OSP-3 18 mm)
Step log 500-625 mm – plywood 18-21 mm (OSP-3 22 mm)

4. Docka plywood bör vid lagets skarvar (på kort sida):

5. Längderna av plywood på långsidan (vinkelrätt mot lags) ska förenas vid hopparna (broar):

Således placerar vi hoppare varje 1250 mm (eller 1220 mm eller 1525 mm – beroende på storleken på plywood).

6. Fastspänningsplattform för stockar.

Kryssfiner är ansluten till stockar och lintar, antingen med självgängande skruvar (50-60 mm långa) eller med borstade naglar (60mm) och lim (lim appliceras för att undvika squeak), som appliceras under plywood på stockarna. Längs kanten på ett lakan av kryssfiner fästs i 15 cm steg, i mitten av arket i steg om 30 cm.

7. Spalten mellan plywoodplattorna i alla riktningar ska vara 2-3 mm (se bilden ovan). För detta görs vid montering av plattor en stift av lämplig diameter mellan dem.

Fler bilder med svarta golvnoder i ett ramhus:

Alternativ 2. Skandinavisk
USP eller UFP, beskrev dem i ett inlägg om grunden för ett ramhus.

Alternativ 3. Betongskikt
Sätt i plywood som i den första versionen, du kan ha den minsta möjliga tjockleken. Efter det använder vi plywood eller OSP-3 ett betongskikt på 3-5 cm längs vattentätningsfilmen. I screed kan du lägga golvvärmerören, då har vi ett svart golv kommer också att ansvara för uppvärmningsfunktionen i huset. För mig själv tittade jag på ett liknande alternativ för vissa omständigheter.

Alternativ 4. Träbräda
Trägolv kan också vara ett svart golv (eller till och med ett rent golv) i ett ramhus. Självklart är hastigheten på läggbrädorna mycket lägre än när man lägger plywood. Vanligtvis lägger de på golvet eller ett vanligt bräda 40-50 mm brett, eller en raffinerad bräda 25-36 mm. I det här fallet placeras ramens väggar inte ovanpå brädet, utan placeras direkt på stockarna, så att brädet sedan kan skiftas (när det spricker).

Fördelarna med brädan på golvet i ett ramhus:
– miljövänlighet
– låg kostnad
– brädor är lättare att bära än plywood (eftersom brädet är lättare)

Nackdelar på golvramhuset:
– sprickor i golvet
– golvknäcka (ofta)
– slöseri med tid (längre än kryssfiner)

Välj själv vad du ska använda för det svarta golvet i ramhuset, det viktigaste är att du gillar det valda alternativet!
PS Jag valde plywood.

Låt mig påminna dig om att du kan beställa från oss billig standard och elit individuella projekt av ramhus på finsk och kanadensisk teknik samt råd om byggandet av huset.

Alexey, styrelsen kan placeras antingen 90 grader till lags eller 45 grader (men så tyngre).
Fixa med naglar med lim eller skruvar utan lim. I badet är det bättre att använda galvaniserade fästanordningar, skruvarna kan skruvas och torkas ombord, i vilket fall på naglarna – det kommer att vara tätt

Tack för svaret..
Om väggarna placeras omedelbart på stockarna, behöver vi broar under väggarna?
Vilka skruvar kommer att ge råd till golvet?

Ja, vi måste lägga ett svart golv på den, eftersom bron är halv under väggen, halv under framtidens plywood)

Maxim, och du kan lägga väggarna på bindningens botten och bana loggarna inuti. Det är i allmänhet obegripligt för mig varför i rambyggnaden byggs väggar på golvet, och inte som vid klassisk konstruktion på en sok eller grillning. Denna fråga plågar mig.

Du kan, det finns en sådan väg. Bara med den vanliga metoden snabbare.

Fråga om gjutning av screed på OSB.

Jag såg hur det görs i Kanada – där de applicerar en primer på OSB, fixar gallret, installerar ECP-rör och fyller det med polymerförening ovanifrån. Efter kylning är grind och allt ok. Utkast, och ibland avslutar golvet redo.

Och vad sägs om oss. Känner du till exempel på sådana blandningar? Om du häller konkret mix – vilka proportioner att behålla? Och hur detsamma och det rätta sättet att vattentäta golvet i det här fallet.

Alexey, god eftermiddag. I betong är jag tyvärr inte en expert. Jag arbetar bara med grunden av betong, jag har inte gjort screed ännu och har inte forskat på detta ämne. Men säkert finns det många alternativ på internet på swappar, du behöver bara hitta ett proffs i den här verksamheten och inte lyssna på alla, var försiktig!
Tack för att du kontaktade mig, jag hoppas att du kommer att få frågor om byns sida av ramhuset, och jag kan hjälpa dig med det här.

snälla berätta för mig! Min man och jag kommer att blockera andra våningen, sätt hela isoleringsfilmen. hur man gör det korrekt och säkert. Flera alternativ erbjöds:
1-första trimbräda 50 * 150 och sedan plywood etc.
2-omedelbart med plywood och sedan varmt laminatgolv?!

Film på andra våningen är inte nödvändig. Hur i version 2 utan en lagbräda? Inte helt klart!

med filmen är inte helt klar. hur det inte behövs. vi har en ångspärr på ena sidan (det visar sig på sidan av första våningen taket) och på andra sidan (andra våningens våning)… det finns naturliga stockar, så jag frågar dig och vi lägger först en trimbräda på stockarna, sedan plywood, höger. och om det är nödvändigt att belägga plywood med lim eller flytande naglar innan du lägger dem, för att undvika att pipa. plywood kommer att vara 6!

Varför? Mellan golven behöver du inte en film. Om båda våningarna är uppvärmda. Plywood kan vara 18 mm, om 6 mm, då bara på brädet. Du kan limma och naglar eller bara skruvar.

God dag.
Det finns en sådan fråga. Om golvet kommer att värmas, hur är det bäst att gå vidare med byggnadsstrukturen på väggarna och golvet? Om det grova golvet är täckt med plywood, är det extremt svårt att isolera det senare. Å andra sidan, om du omedelbart gör den rätta kanten av golvet med isolering och täcker den med en undergolv, innan du bygger väggarna, kommer mycket regn att falla ner tills taket stängs. Hur kan jag göra?

Eller första vägg utan golv. Eller krypa sedan och varma från botten av golvet. Isolera, stäng golvet, smörj fogarna med tätningsmedel och bygg ett tak i stället. Här är mer detaljerad http://karkasgid.ru/uteplenie-karkasnogo-doma/

Boris Cuba Moscu

Godnatt!
Inte så länge sedan tittade jag på en video där en CIP-panel användes som golvplatta på badets första våning. Jag tänkte, och om att tillämpa sådan teknik i ett bostadshus och på CIP-paneler för att sätta väggarna i en klassisk ram? Det är en hel del plusser, enligt min mening. Ett intressant alternativ, hur tycker du?

God morgon CIP paneler är inte mycket hållbara, jag skulle inte rekommendera. Det är bättre att bara ta skummet och sedan täcka det med plywood

Boris Cuba Moscu

Vad är meningen? tjock plywood är dyr och du måste lima den på lags. bara en gös på golvet löser flera problem på en gång: hastighet, uppvärmning, möss gillar inte en gös, kan inte komma inuti och kommer inte att leva under golvet. På bekostnad av styrka på Internet finns det många videor om testen av 221 sippaneler. SUV-stativ. Och då kan gåspanelen användas som en undergolv, och sedan kan du lägga vad du vill, trots att plattan är baserad på GSP, DSP eller laminat etc.

Om du bestämmer dig, varför fråga? SIP-paneler i ramen använder inte. Om det var lönsamt skulle de använda det. Ryska människor vill alltid komma med någonting av sig själv, jag har inget emot det. Det enda pluset är verkligen snabbt.
Plywood – samma grova golvet

Boris Cuba Moscu

I allmänhet, efter att ha pratat med specialister från Storbritannien stannade jag på en klassisk tårta och plywood. Jag blev avskräckt av byggarna att i princip använda en gummipanel på grund av att timret som en svamp från fuktabsorption kommer att riva inuti panelen om 10 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *