Gör

Utvändigt trimramhus

Lager för gips för ett ramhus är inte annorlunda än lager av tegelbyggnader

På skumplastskivor (du kan ta den tunnaste – till exempel 40 mm, eftersom skelettet som regel redan har mineralullisolering) lägg ett lager av speciallim 4-6 mm tjockt. I limet lägger du in glasfibernätet och utför det så kallade basförstärkningsskiktet. På toppen av den är täckt med en speciell kvarts primer, som innehåller ett fyllmedel av fin sand.

Facing gips ser bra ut med sten trim

Först efter att alla dessa arbeten har slutförts kan ett lager av dekorativt gips appliceras, som skiljer sig både i färg och sammansättning.

Gipstyper till exteriör:

 • akryl
 • silikon
 • silikat
 • mineral
 • med olika fyllmedel

Viktigt: Var särskilt uppmärksam på kvaliteten på det förstärkande nätet. Limen avger alkali, som kan lösa det förstärkande skiktet, vilket gör att hela finishen blir oanvändbar.

Fasadstenar för beklädnad

Fasadstenar kan också vara av olika slag. Det skiljer sig åt i sin sammansättning, färg, ytterligare inklusioner. De vanligaste typerna av tegel för yttre dekoration är:

 • silikat
 • hyperpressad
 • keramiska

Skuggor av tegel för att möta ett ramhus

Silikat tegel har det mest rimliga priset, och den keramiska tegelstenen skapar det mest snygga och snygga utseendet på byggnaden på grund av dess yta. Det kan vara slätt, glaserat eller till och med matt. Den hyperpressade tegelstenen har i sin komposition fin kalksten och skalsten, vilket minskar andelen fuktabsorption. Fasad tegel är också uppdelad i:

Hål har skapats i den ihåliga tegelfronten, vilket ger en luftgap. Därför behåller en sådan tegel värme bättre.

Hålsten för att möta byggnader

Exteriör klädsel kan tillverkas av olika typer av installation. Gör inte efterbehandling vid låga temperaturer, eftersom lösningen kan frysa igenom.

Beräkna antalet material som behövs för exteriörbearbetning av ramhus i förväg, eftersom olika partier tegel kan ha en liten skillnad i nyanser, vilket kommer att märkas efter att plätering fullbordats. Efter ytan kan du uppnå en jämnare nyans av murverk om du behandlar väggen med en lösning av 10% perklorsyra.

Tegel är främre röd strukturell

Siding och PVC-paneler – billigt och smakfullt

Siding är en panel för beklädnad av PVC-byggnader, med en tjocklek av ca 1,0 -1,3 mm. Det här är det billigaste och enklaste sättet att klara ramväggarna, som du kan göra med egna händer. Tack vare den sysnetiska strukturen är siding inte utsatt för förstörelse, och låter dig glömma att skydda ditt hem under en längre tid. Huden deformeras inte, rotnar inte, materialet gillar inte svampar och bakterier. Husets utseende förvärvar snygga europeiska funktioner, och användningen av strukturella element och olika nyanser gör huset speciellt.

Mantelramhusets sidospår

Ramhuset skyddat av en sidospår är inte föremål för korrosion. Fodermaterial och alla foder kan motstå plötsliga temperaturförändringar från minus 40 till plus 60.

Detta är det bästa sättet att avsluta en rambyggnad med en lätt grund. Det lätta avslutningsmaterialet ger inte en stor belastning på väggarna och grunden.

Installera en ram för husspår och paneler

Av särskild popularitet har fått denna typ av fasader, som PVC fasadpaneler under sten. PVC är ett syntetiskt material, vilket är en utmärkt grund för imitation av natursten, granit, tegel, marmor. I detta fall är denna typ av finish perfekt tvättbar, kan användas för att skydda källaren.

Siding paneler under kakel för ramhuset

Paneler med sidospår kan monteras på en ram som ger ytterligare luftgap. Ytterligare ventilation bidrar till avlägsnande av överskott av fukt från väggen, behåller värme. Dessutom kan du dessutom använda isolering.

Siding fäste för att täcka ram hus

Klädning av termopaneler med klinkerplattor

Sheathe väggar under stenen från utsidan kan använda termopaneler. Materialet är baserat på polyuretan, och utför inte bara skyddande och dekorativa funktioner, utan även väderförändring.

Clinker Thermopanel för hemskydd

Panelerna är fixerade på ett sömlöst sätt, vilket förbättrar ytans egenskaper. Klinkerplattor, som skapar en vacker yttre rambyggnad, stärker väggarna och förbättrar dess egenskaper mot stötdämpning. Kakelplattan är inte utsatt för nötning, förstörelse och deformation av svamp, mögel och bakterier. Det är lätt att rengöra.

Installationsprocessen sker i flera steg:

 1. Justering av byggnadens geometri. Alla väggar ska vara smidiga och vinklarna 90 grader. Om det finns en avvikelse, är det nödvändigt att använda en extra kista av ramhuset.
 2. Komma igång med fixering av basprofil. Aluminiumprofilen är monterad horisontellt på ramkonstruktionens botten.
 3. Nästa steg är vinklade termopaneler. Panel fastgjort till basprofilen.
 4. Montera panelen med klämmor eller skruvar. Med hjälp av pusselmetoden viar vi alla paneler.
 5. Torka av panelen med hjälp av polyuretanskum och ta bort mellanrummen mellan dem.
 6. Frostbeständiga ingreppsprocesser.

Den största nackdelen med detta sätt att täcka skelettet är priset.

Hus, täckt med termopaneler. ser ut som en tegelsten

Fasadplattor för tegelsten, sten och andra naturmaterial

Med hjälp av väggbeklädnad på detta sätt är det möjligt att skydda väggarna och ändra husets utformning och ge det gamla huset ett friskt utseende. På träväggar är plattan fastsatt med en batten, annars kan fukt penetrera från plattan till väggen. Kakelplattan ska passa ihop tillräckligt tätt för att undvika fuktintrång. Fixering sker med limlösningar.

Fasadplattor under stenen

På grund av dess sammansättning har yttre kakel följande egenskaper:

 1. En mängd olika färger och former.
 2. Olika reliefs och texturer, glans och matthet.
 3. Billig och enkel installation.
 4. Ett utmärkt val för bostadsutrymmen.
 5. Vikten av plattan är ganska lätt, så det krävs ingen ytterligare grundstärkning.
 6. Den kan användas för trärambyggnader, eftersom det inte gör dem tyngre.
 7. Skyddar väggen från kondens och fuktpenetration i ramväggen.
 8. Miljövänlig och harmlös.
 9. Lätt att reparera.
 10. Det kan se ut som en dekoration av eliten sorter av sten, granit och marmor, medan priset är mycket billigare.

Ramhus kappad med fasadplattor

Denna kakel består av betong, sand, plast och färgpigment.

Blockhus: ett modernt utseende av klädsel

Användningen av ett hus för dekoration hjälper till att ge ditt hem ett naturligt och naturligt utseende av ett trähus. Det är en rundad logg (eller trä), inuti vilken är en platt yta. Den plana ytan är monterad på väggen, med det resultat att ramhuset har formen av ett hus från en bar. Även billiga sköldhus ser ut som lyxiga bostäder.

Blockhus för trimhusram

Förutom det utmärkta utseendet har blockhuset följande egenskaper:

 1. Det skyddar perfekt husets väggar mot yttre miljöpåverkan, inklusive regn, snö, frost eller solens brännande strålar.
 2. Det är hållbart och inte utsatt för förstörelse tack vare moderna impregneringar av hög kvalitet.
 3. Utsidan av ramhusets kvarter hus kan utföras med samtidig isolering och ljudisolering av byggnaden.
 4. Snabb och enkel fastsättning kan ske med egna händer.
 5. Det är lätt att byta ut ett eller flera delar av dekoration och reparation.
 6. Den kombineras väl i tandem med plast, tegel, dekorativt gips, vilket ger ett unikt utseende till ramhuset.

Rambyggnaden kappad av ett kvarter

Den bästa videon om ämnet:

Han ärvde ett hus, och därmed problem med fukt och mögel. Vi tog några steg för att bli av med denna smuts, reparationer, värme fasaden och problemet kvar. Men det visar sig att vi också måste välja materialet på utsidan av huset korrekt. Och med detta verkar vi ha missat. Men nu, beväpnad med kunskap, kommer jag att springa runt konsulterna i affären. Jag kommer inte hänga nudlar längre.

Ja, det här är korrekt, bara om du redan har etablerat svampen och mögel, är det viktigaste att döda det. Och då kan du byta material. Annars kommer det att återkomma genom en tid, även om materialen nu är valda korrekt.

Alternativ för yttre målramhus

Tiderna då ett träd ansågs vara ett varmt material har sjunkit till glömska. För att förhindra värmeöverföring via en trävägg bör tjockleken vara minst 530 mm. för centrala Ryssland. Ramarna i enskilda hus är huvudsakligen gjorda av trä, och ibland används metallstrukturer, vilket gör problemet ännu mer akut.

Därför utför rammhusets yttre yta, förutom den rena estetiken, ofta en viktig teknisk funktion – det isolerar trä (eller metall) av ramen, som i sig tjänar som en kallbrygga. Naturligtvis, i denna artikel kommer vi också att överväga efterbehandlingsalternativ som ignorerar detta faktum, men vi har inte rätt att nämna det.

Vilken utsida trimram hus?

Det finns inga speciella begränsningar på ramhusets yttre yta, det finns några egenskaper vid tillämpningen av en eller annan av dess typ, som vi informerar om. Ramhus revet:

med ett vått fasadsystem,

 • gips;
 • måla;
 • sätt polymera beläggningar.

Du borde fatta beslut om en eller annan typ av exteriör finish hemma vid designfasen, som några av dem börjar vid grundläggningsstadiet.

Invändig ram hus tegel

Om du har bestämt att ditt ramhus externt ska verka som tegel, så täcker ett av alternativen det med natursten. Huvudkravet här är närvaron av ett mellanrum på 30-50 mm mellan husets vägg och insidan av tegelverket och luftventilerna som säkerställer luftcirkulationen i denna lucka.

Om detta inte är gjort, kommer fukt oundvikligen att kondensera på murens inre yta under den kalla årstiden, vilket i slutändan kommer att leda till att den accelererar förstörelsen. Hon kommer inte heller att skonas av det yttre omslutande materialet i ramen själv, vilket ofta är OSB eller plywood.

Utvändigt trimramhus

Naturligtvis anpassas både bredden och lagerkapaciteten hos fundamentet med denna typ av finish uppåt. I allmänhet är det två olika system för bostadsbyggande och du bör, när du kombinerar dem, försöka undvika hårda band mellan ramen som inte ger krympning och tegelkåpan som sitter under året. Konsekvenserna kan vara ledsna.

Du kan dölja detta med ett sänkt överhäng av taket som inte är kopplat till tegelverket. Också, avsatt för tillfället tillverkning av exteriör fönster och dörrbackar, eller koppla inte ihop dem med murverket. Det kan vara metall eller plast hörn.

Mot ett ramhus med ett träd

Korrekt foder med trälister, såsom blockhus, falskt trä, etc. kommer att ge ditt hem en elegant utseende. Användning av dem kan också eliminera ytterbeklädnaden av OSB, plywood eller annat skivmaterial från kakan på väggen.

En strukturerad trästång, vältorkad och behandlad med nödvändiga impregneringar, kan fästas direkt på höljet på höljet innanifrån, innan du lägger isoleringsskiktet, såväl som på klämmorna eller genom självgängande skruvar – efter det. Med tanke på att trädet kan vara en kall bro, kan vi rekommendera detta montering vid konstruktion av en dubbelram, med en växling av ställen i förhållande till varandra.

Dessutom kan träramens dekoration med träelement tillverkas på kassen med en ventilationsgap. Det är viktigt att komma ihåg att en sådan fasad av ditt hus kommer att kräva regelbundet underhåll, vilket innebär en snabb bearbetning av färgimpregneringsmaterial. Och naturligtvis kommer trädet att spricka någonstans, någonstans i solsidan kommer gapet i lederna att öka. För detta behöver du bara vara redo, välja det här alternativet för exteriör heminredning.

Framträdde nyligen i ett stort sortiment av kompositmaterial som efterliknar trästrukturen saknas helt av dessa brister, men de som är redo att betala en ganska stor summa för inköp kommer att kunna verifiera detta.

Exteriör yta

Detta är det enklaste alternativet för att avsluta ett ramhus. Om du har OSB eller plywood utanför ditt hus, kan du helt enkelt montera vinylremsor eller markerade sidokort på dem. Dessa material förändrar i princip inte deras geometri när de utsätts för värme och kyla, sidospåren skyddar dem mot vatten, så du kan undvika att söka efter komplexa och dyra sätt att hitta skönhet i ditt hem. De håller också skruvar bra.

Valet av kolonnbalkversionen av ramen tillåter inte att använda den yttre manteln av OSB eller annat material alls, utan att fixera sidospåren direkt till rampostarna.

Om du vill isolera träets ram, fixera sedan sidospåren på de yttre vertikala lamellerna, skruvas till den horisontella kassen med ett skifte från ramens huvudbalkar och fylla mellanrummet mellan dem med isolering.

Det är viktigt att inte glömma att det inte finns en värmare med större isoleringsförmåga eller det som används i väggens kakor för att undvika fuktkondensation på materialets gräns.

Denna typ av dekoration gör huset ännu mer underhållbart än att det monteras med teknik, färdig med andra typer av material.

Förutom plastfasad, kan du använda metall, men oftare läggs det på andra bostadshus.

Efterbehandling av ramhuset med termopaneler

Termopaneler är olika. När det gäller dimensioner, material, typ och metod för fastsättning. Men en sak förenar dem: förekomsten av ett lager av isolering och det yttre ytskiktet. Isolering kan fungera som polyuretanskum, polystyrenskum, tät basalt.

Utanför kan det vara: klinkerplattor eller klinkerstenar, tunnpolymerbetongplatta, imitera olika naturliga ytbehandlingar. Detta skikt kan målas i bulk eller kräva färgning efter installation och fyllning av lederna. Alternativ för prestanda av termopaneler – massan, du hittar alltid i din region några att välja mellan.

Denna typ av yttre finish löser dessutom radikalt problemet med värmeisolering av ramen. Det enda vi rekommenderar samtidigt är att lima panelerna på polyuretanskumlim eller polyuretanskum med maximal fyllning av kontaktytan med väggen.

Våt fasad på ramhuset

Tekniken ”våt fasad” är inte så mycket annorlunda i versionen för slaktkroppen, eftersom den har några särdrag. Namnlösa – inte värt det:

 1. limpolystyrenskum eller basalt på cementblandningar till OSB – använd polyuretanlim eller skum;
 2. Använd träskruvar för montering och antingen plastskivor med stor diameter eller kepsar från svampar – svampen håller sig mycket i plattan, om det är skum kan du ta bort fästet efter polymeriseringen.

De återstående procedurerna för denna teknik är vanliga för alla typer av hus:

 • förstärkning med lämpliga adhesiva kompositioner med alkali-resistent plastmask i 1 eller 2 skikt;
 • primer;
 • sätta ett efterbehandlat gipsskikt (päls, barkbagge andra);
 • målning.

Plastering av ramhusets väggar

När de pratar om plastering av skelettkropp, menar de först och främst om plastering OSB. Omedelbart göra en reservation – det här alternativet på den yttre finishen kan användas antingen vid stängning av alla sömmar mellan panelerna med dekorativa lameller (imiterat korsvirke) eller som ett tillfälligt alternativ för att skydda fasaden före sin slutliga design.

Inget sätt att försegla sömmarna kommer att förebygga sprickor på dem. Därför slösar du inte bort någon ansträngning, tid eller pengar på den metod som beskrivs i många artiklar med limning serpyanka, fyllning med elastiska tätningsmedel etc.

Markera väggarna med en djup penetreringsprimer, fixera det alkalibeständiga nätet med en häftklammer och gips med spatler. Det är bättre att använda speciell elastisk gips för OSB – redan flera ryska fabriker producerar sådana.

Nästa – måla ytan eller applicera ett lager av dekorativt gips, eller stäng sömmen med dekorativa lameller, eller var redo för förekomst av sprickor. Välj dig.

Andra typer av fasad finish ram hus

Tillsammans med den tidigare metoden används ofta andra tunnskiktskikt för OSB – färgning eller beläggning med olika polymermaterial med eller utan införande av fint stenpulver.

Självklart måste du måla kompositioner avsedda för att applicera den på OSB. Du hittar många sådana material på Internet, med egna layouter och läggtekniker. Experimentera inte med otestade material – dyrare.

De polymera kompositionerna som användes för applicering på OSB har antingen en akrylat- eller polyuretanbas. De första tolererar långvarig exponering för vatten sämre och även de som är målade i bulk, kommer att hålla länge med en extra vattenavstötande yttre beläggning.

Som en fyllning i dem tjänar små bråkdelar oftast. Det är bekvämare att applicera dem med en hopppistol. Polyuretanföreningar tillåter tillsats av cement, appliceras som regel med spatuler ganska tjock (upp till 3 mm) lager. De kan pressas in i ett större fyllmedel, såsom dammfritt granotsev eller marmorflis.

Dessa typer av ytbehandlingar döljer OSB: s struktur och ger ett soligt utseende till huset. Sannt problem med sömmarna mellan panelerna kan också uppstå.

Utvändigt trimramhus

Exteriör målramhus | Välj det lämpligaste alternativet

Tiderna då ett träd ansågs vara ett varmt material har sjunkit till glömska. För att förhindra värmeöverföring via en trävägg bör tjockleken vara minst 530 mm. för centrala Ryssland. Ramarna i enskilda hus är huvudsakligen gjorda av trä, och ibland används metallstrukturer, vilket gör problemet ännu mer akut. Därför utför rammhusets yttre yta, förutom den rena estetiken, ofta en viktig teknisk funktion – det isolerar trä (eller metall) av ramen, som i sig tjänar som en kallbrygga. Naturligtvis, i denna artikel kommer vi också att överväga efterbehandlingsalternativ som ignorerar detta faktum, men vi har inte rätt att nämna det.

Än utanför trim ram hus

Det finns inga speciella begränsningar på ramhusets yttre yta, det finns några egenskaper vid tillämpningen av en eller annan av dess typ, som vi informerar om. Ramhus revet:

med ett vått fasadsystem,

 • gips;
 • måla;
 • sätt polymera beläggningar.

Du borde fatta beslut om en eller annan typ av exteriör finish hemma vid designfasen, som några av dem börjar vid grundläggningsstadiet.

Mot bakgrund av skelettstenen

Om du har bestämt att ditt ramhus externt ska verka som tegel, så täcker ett av alternativen det med natursten. Huvudkravet här är närvaron av ett mellanrum på 30-50 mm mellan husets vägg och insidan av tegelverket och luftventilerna som säkerställer luftcirkulationen i denna lucka. Om detta inte är gjort, kommer fukt oundvikligen att kondensera på murens inre yta under den kalla årstiden, vilket i slutändan kommer att leda till att den accelererar förstörelsen. Hon kommer inte heller att skonas av det yttre omslutande materialet i ramen själv, vilket ofta är OSB eller plywood.

Utvändigt trimramhus

Naturligtvis anpassas både bredden och lagerkapaciteten hos fundamentet med denna typ av finish uppåt. I allmänhet är det två olika system för bostadsbyggande och du bör, när du kombinerar dem, försöka undvika hårda band mellan ramen som inte ger krympning och tegelkåpan som sitter under året. Konsekvenserna kan vara ledsna.

Du kan dölja detta med ett sänkt överhäng av taket som inte är kopplat till tegelverket. Också, avsatt för tillfället tillverkning av exteriör fönster och dörrbackar, eller koppla inte ihop dem med murverket. Det kan vara metall eller plast hörn.

Mot ett ramhus med ett träd

Korrekt foder med trälister, såsom blockhus, falskt trä, etc. kommer att ge ditt hem en elegant utseende. Användning av dem kan också eliminera ytterbeklädnaden av OSB, plywood eller annat skivmaterial från kakan på väggen. En strukturerad trästång, vältorkad och behandlad med nödvändiga impregneringar, kan fästas direkt på höljet på höljet innanifrån, innan du lägger isoleringsskiktet, såväl som på klämmorna eller genom självgängande skruvar – efter det. Med tanke på att trädet kan vara en kall bro, kan vi rekommendera detta montering vid konstruktion av en dubbelram, med en växling av ställen i förhållande till varandra.

Dessutom kan träramens dekoration med träelement tillverkas på kassen med en ventilationsgap. Det är viktigt att komma ihåg att en sådan fasad av ditt hus kommer att kräva regelbundet underhåll, vilket innebär en snabb bearbetning av färgimpregneringsmaterial. Och naturligtvis kommer trädet att spricka någonstans, någonstans i solsidan kommer gapet i lederna att öka. För detta behöver du bara vara redo, välja det här alternativet för exteriör heminredning.

De återstående procedurerna för denna teknik är vanliga för alla typer av hus:

 • förstärkning med lämpliga adhesiva kompositioner med alkali-resistent plastmask i 1 eller 2 skikt;
 • primer;
 • sätta ett efterbehandlat gipsskikt (päls, barkbagge andra);
 • målning.

Plastering av ramhusets väggar

När de pratar om plastering av skelettkropp, menar de först och främst om plastering OSB. Omedelbart göra en reservation – det här alternativet på den yttre finishen kan användas antingen vid stängning av alla sömmar mellan panelerna med dekorativa lameller (imiterat korsvirke) eller som ett tillfälligt alternativ för att skydda fasaden före sin slutliga design. Inget sätt att försegla sömmarna kommer att förebygga sprickor på dem. Därför slösar du inte bort någon ansträngning, tid eller pengar på den metod som beskrivs i många artiklar med limning serpyanka, fyllning med elastiska tätningsmedel etc.

Markera väggarna med en djup penetreringsprimer, fixera det alkalibeständiga nätet med en häftklammer och gips med spatler. Det är bättre att använda speciell elastisk gips för OSB – redan flera ryska fabriker producerar sådana.

Nästa – måla ytan eller applicera ett lager av dekorativt gips, eller stäng sömmen med dekorativa lameller, eller var redo för förekomst av sprickor. Välj dig.

Andra typer av fasad finish ram hus

Tillsammans med den tidigare metoden används ofta andra tunnskiktskikt för OSB – färgning eller beläggning med olika polymermaterial med eller utan införande av fint stenpulver.

Självklart måste du måla kompositioner avsedda för att applicera den på OSB. Du hittar många sådana material på Internet, med egna layouter och läggtekniker. Experimentera inte med otestade material – dyrare.

De polymera kompositionerna som användes för applicering på OSB har antingen en akrylat- eller polyuretanbas. De första tolererar långvarig exponering för vatten sämre och även de som är målade i bulk, kommer att hålla länge med en extra vattenavstötande yttre beläggning. Som en fyllning i dem tjänar små bråkdelar oftast. Det är bekvämare att applicera dem med en hopppistol. Polyuretanföreningar tillåter tillsats av cement, appliceras som regel med spatuler ganska tjock (upp till 3 mm) lager. De kan pressas in i ett större fyllmedel, såsom dammfritt granotsev eller marmorflis.

Dessa typer av ytbehandlingar döljer OSB: s struktur och ger ett soligt utseende till huset. Sannt problem med sömmarna mellan panelerna kan också uppstå.

Kära läsare, om du har några frågor, fråga dem med hjälp av formuläret nedan. Vi kommer vara glada att kommunicera med dig ��

11/23/2016 kl. 10:53

fråga:
hur beter sig isoleringen (ullen) när den är stoppad från OSB (plywood) längs ramen?
Det är trots allt känt att vattenbeständighet mot dessa produkter ges genom impregnering vilket gör dem praktiskt taget ångsäkra
och den andra frågan. varför behöver det under vindstenen vindskydd?

11.27.2016 kl 14:35

1. Mer än 90% av OSP-plattorna är trä, och upp till 7% av hartserna som finns i dem kommer inte att ge den ogenomträngliga ångan du nämner. Dessutom, när stygn är OSB krävs temperaturförband. Ett superdiffusionsmembran måste installeras mellan bomullsull och OSB, annars kommer det oundvikligen att vara fuktat. Dessutom, när man använder wadded-isolering och husbeklädnad OSB, förutom membranet, bör det också finnas ett ventilationsgap, som i metoden som beskrivs i artikeln för blockblock eller falskbearbetning. Således är det nödvändigt att avlägsna överskott av fukt från den inre ytan av OSB (trä) och från isoleringen som har trängt in i den från insidan i form av ånga. Utan ventzazor kan du skära rammen av huset, isolerad med polystyrenskum limmade till OSB, nästan inte genomträngligt för fukt. I det här fallet finns det inget utrymme för fukt att kondensera. Men samtidigt bör du antingen göra en dubbelram eller hålla ett lager av expanderad polystyren på utsidan för att undvika kalla broar på trädet.
2. När du vänder mot ett ramhus med en tegel, kommer det att frysa i hela tjockleken på vintern, och från huset kommer värmen i alla fall från baksidan. På den inre ytan av tegelvattnet kommer det oundvikligen att kondenseras. Delvis absorberas den av tegelstenen, och delvis kommer den att absorberas i den isolerade isoleringen. För att motverka detta och bör vetrovlamozashchita i form av ett superdiffusionsmembran som endast tillåter fukt i form av ånga från väggen och inte ger fukt i form av kondensat (vatten) för att tränga in i det. Och barriären till halvstenen för vinden är inte ett hinder. Även en vägg och en halv tegel låter vind. Och vi behöver inte blåsa mikropartiklar från bomull inuti rummet. De är så små att de kommer att hitta ett sätt för sig själva om vi inte skyddar oss från detta.

Kommentarer och frågor från läsare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *