Fördelar

Vad är en sandwichpanel för att bygga ett hus

När man bygger en byggnad från smörgåspaneler kan man arbeta utan att locka till komplicerade tekniska enheter och ytterligare mekanismer. Det kommer att vara tillräckligt att ha en konventionell bygghiss för att lyfta laster och en manuell eller elektrisk rullande maskin.

Så konstruktion smörgås paneler. Vad är det i modern konstruktion? Det är uppenbart att ett sådant progressivt vägg- och takmaterial under lång tid kommer att ha en ”palm” på byggmarknaden. Att ha en treskiktsstruktur där den fuktbeständiga isoleringen av mineralull eller basaltfibrer är tillförlitligt skyddad av metall, är sandwichpaneler brandskydda och rekommenderas främst för byggandet av offentliga institutioner, liksom för byggandet av lager och andra kommersiella och industriella komplex.

Materialet är inte föremål för ruttning eller skada av svampar, bakterier, insekter. Miljövänlig och avger inte flyktiga delar, så bostäder och industribyggnader av smörgåsar är helt säkra.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Vad är en sandwichpanel för att bygga ett hus

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Vad är en sandwichpanel för att bygga ett hus

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Egenskaper och typer av sandwichpaneler för uppförande av ett bostadshus

Marknaden för material för privat bostäder idag är mycket rik: det finns en tegelsten och profilerat virke. och cellbetong och mer. Men om frågan uppstår om en snabb, enkel och ekonomisk konstruktion av ett mysigt, varmt och pålitligt hem, är valet av byggmaterial väsentligt reducerat. Och här kommer en relativt ny teknik som snabbt ökar popularitet – byggandet av hus från sandwichpaneler.

Vad är en sandwichpanel?

Sandwichpaneler är ett populärt byggmaterial idag som tillverkas i fabriken på speciell högpresterande utrustning. Panelen är en konstruktion av tre lager, en sorts ”smörgås”: mellan två skikt av beläggningen finns ett lager isolering och desto tjockare och mer kvalitet isoleringsskiktet desto bekvämare kommer förhållandena i det nya huset att vara.

Olika tillverkare använder olika material för beläggningen: galvaniserat stål, aluzink, fuktbeständigt orienterat strandbräda mm. Mineralullen som används är mineralull, polyuretanskum, glasfiber, polystyrenskum etc.

Beroende på platsen är sandwichpaneler vägg och takläggning. Vägg kan i sin tur vara jämn, enkel profilerad eller dekorativ profilerad (log eller sidospår). Takpaneler är profilerade på ena eller båda sidorna.

Var kan sandwichpaneler användas?

Sandwichpaneler används mycket i privat bostadsbyggande, medan hus inte bara kan vara envåning men också flera våningar. Från det här materialet kan du snabbt och enkelt bygga ett hus på trädgårdsytan, ett sommarkök, tvättstugor. Först måste du bygga en metallram, och fixa sedan sandwichpanelen på den.

Lika populär är byggnadstekniken hos sandwichpaneler i offentliga byggnader: kontor, lager, affärer, restauranger, idrottshallar, tillfälliga skydd för arbetare, bensinstationer. Och detta är helt rättfärdigt: inte bara är sådana byggnader konstruerade snabbt och ekonomiskt, de kan enkelt uppgraderas om det behövs, lägga till ett extra golv, demonterat, transporterat till ett annat ställe, ombyggt.

Fördelar och nackdelar:

Vad är en sandwichpanel för att bygga ett hus

Fördelarna med sandwichpaneler innefattar:

 • konstruktion hastighet;
 • enkel konstruktion (kräver inte en stark grund);
 • flexibilitet i form av rörlighet och modernisering
 • lönsamhet (hus av sådana paneler kommer att kosta två, eller till och med tre gånger billigare än en tegel);
 • brandsäkerhet;
 • miljövänlighet
 • hög styrka;
 • utmärkt värmeisolering och ljudisoleringsegenskaper;
 • möjlighet till installationsarbeten när som helst på året.

Nackdelar med sandwichpaneler:

 • för konstruktion av paneler är långvariga tunga belastningar kontraindicerade;
 • om det är installerat under vintern, kan isbildning förekomma vid lederna;
 • i närvaro av basaltisolering kan materialets styrka och värmeisoleringsegenskaper försämras;
 • livslängden på smörgåspanelernas konstruktion är inte mer än 50 år;
 • bärram kräver skydd – metall från korrosion. Och trä – från en svamp och ruttning;
 • kombinationen i panelen OSB av plattor med polystyrenskum eller polyuretanskum är brandfarligt.

Hur man väljer?

När du väljer en sandwichpanel för att bygga ett hus, bör du vara uppmärksam på följande faktorer:

Typ av isolering. Utvidgat polystyren är ett miljövänligt, slitstarkt material som inte släpper in vatten och behåller värmen väl. Men det är brandfarligt.

Polyuretanskum – har den lägsta värmeledningsförmågan, goda tätningsegenskaper. Det är slitstarkt, kemikaliebeständigt. Minus – brandrisk.
Mineralull – miljövänlig, obrännbar, säker, behåller värmen väl. Minus – lågt motståndskraft mot fukt kräver därför ytterligare vattentätning.

Panel tjocklek Ökningen i plattans volym leder dels till en ökning av värmeisoleringsegenskaperna och å andra sidan till en minskning av användbar bostadsyta, till installationens komplexitet, till en ökning av materialkostnaden. Därför måste du noggrant beräkna panelens optimala tjocklek.

Geometripanel. Bestämd av byggprojektet.

Tillverkare. För att garantera kvaliteten och hållbarheten hos sina produkter kan det bara vara en tillverkare med tillräcklig erfarenhet, kvalifikationer, en bra produktionsbas och äga modern tillverkningsteknik. Cirka 200 tillverkningsföretag av detta material för byggnadsarbete på den ryska marknaden.

De största är Ruukki-Vental (Kaluga), Electroshield (Samara), Mosstroy-31 (Moskva), KZLK (Novokuznetsk), Termosteps-MTL (Samara), Trimo-VSK (Vladimir) etc. Importerade produkter är främst skickas från England, Finland, Polen, Korea.

En sandwichpanel är ett byggmaterial som har stora utsikter och kommer att ersätta traditionella material.

Sandwichpaneler är ett utmärkt tillfälle att snabbt bygga ett mysigt bostadshus.

Idag har sandwichpaneler fast tagit en av prioriteringarna bland de material som används vid snabb konstruktion av olika strukturer. Ofta används dessa paneler vid byggandet av byggnader som lager, kontor, bilvaskar. Med hänsyn till deras kvaliteter är det dock ganska möjligt att bygga privata hus, producerat på grundval av kompetent sammanställda specialprojekt.

Sandwichpaneler gör vackra och bekväma bostadshus.

De fördelar som är karakteristiska för sandwichpaneler

Med tanke på möjligheten att använda dessa paneler för byggandet av ett privat bostadshus, bör man ta hänsyn till deras främsta positiva egenskaper som säkerställer en ständig efterfrågan bland dem som tänker på byggandet av ett hus:

 • låg nivå av värmeledningsförmåga, vilket gör huset av smörgåspaneler extremt bekvämt: på sommaren kommer det att bli svalhet och på vintern – värme;
 • motstånd av polyuretanskum isolering som ofta används i sådana paneler mot yttre påverkan – temperaturförändringar, ökad fuktighet och utseendet av mögel;
 • relativt liten massa byggnader som inte kräver en solid och dyr grund: massan av en vägg 10 cm tjock och 10 m 2 i området är cirka 124 kg.

Sandwichpaneler med yttre trimelement

Installation av sandwichpaneler ska alltid utföras med hjälp av sådan konstruktionsteknik som garanterar konstruktionen tillräcklig styrka.

Byggandet av privata hus från sandwichpaneler: hur det görs

I processen med att bygga ett hus av smörgåsar går paneler genom två steg, under vilka lådan är uppställd och huset är beredd att leva genom att göra färdiga arbeten i den.

Finishets natur och det färdiga materialet som används för detta bestäms av kunden.

Sandwichpanelernas hus: byggnadsstadierna

För att bygga ett hus från smörgåspaneler bör man observera en viss följd av steg, vars nedräkning börjar med valet av planen för framtida hem av ägaren.

Det första steget – lägger grunden för det framtida hemmet

Att bygga en stiftelse är ett jobb där du kan spara mycket om du bestämmer dig för att bygga ett hus att bo i från smörgåspaneler, vilket förklaras av den relativa lättheten av husbyggande gjord av paneler av denna typ.

Stiftelsen kan fungera som en monolitisk armerad betongplatta. Tjockleken får inte överstiga 25 cm. Den monteras på en sand- och grusfodring med obligatorisk isolering underifrån och från sidan av basen.

Under huset av sandwichpaneler lämplig grund av vilken typ som helst, inklusive monolitisk

Det andra steget är att installera stödprofiler för panelerna.

Stödstrukturen för det framtida hemmet är gjord av formad metall av olika sektioner. Företrädesvis ges metall, eftersom det kännetecknas av ökad styrka och tillräcklig ljushet.

Det tredje steget – byggandet av väggar och montering av taket

Användningen av sandwichpaneler ger en mycket snabb montering av väggkonstruktioner som har utmärkta prestandaegenskaper och kännetecknas av hög hållbarhet. Fästelement med skruvar. Strukturer som bildar taket på huset installeras sedan på väggarna uppförda på detta sätt.

Väggarna på sandwichpanelerna installeras ganska enkelt och snabbt.

Som det slutliga arbetet läggs takmaterialet och inner- och ytterväggytorna är färdiga, vilket väljs av kunden.

För efterbehandling av hus från en sandwichpanel kan eventuella ytbehandlingar appliceras.

Med hjälp av en sandwichpanel kan du sålunda snabbt bygga en bekväm bostadsbyggnad. De som väljer själva detta alternativ av konstruktion, vill vi förtydliga att kostnaden för byggnader av sandwichpaneler anses vara en av de lägsta idag.

Andra fördelar med sandwichpanelhus beskrivs i följande video:

Bra artikel, väldigt informativ skrivet. Min faster, de ville expandera huset i landet, men var rädda för att röra grunden. Sedan började de bara sälja dessa paneler. Som ett resultat hällde de en monolitisk torg på 5 till 6 och uppförde väggar, som beskrivs i artikeln. Arbetet gjordes av sig själv, såg precis information på Internet. Tre år har gått, nu lever de där ständigt, och förlängningen – har blivit huvudrummet. Väl bevarad varm, drunknade 1 gång om 2 dagar. Fönstren har en 60 cm profil.

Ett bra alternativ hemma, och tillräckligt snabbt. Men projektet måste verkligen närma sig kompetent, till exempel, inte alla vet att en sådan byggnad inte får vara mer än två våningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *