DIY

Vad är en solid grund?

3. Vi somnar sand, vi väl tampa. För att göra det är det bättre att blötlägga det, om möjligt, använd en vibrerande platta för att tampa. Sedan faller vi i sömngrop, tjockleken på varje lager är 10-15 cm, beroende på tillgången på betongframställning och jordens egenskaper.

5. Vi bygger konkret förberedelse. Lägg filmen på ytan så att vätskan inte går in i sanden. Vanligtvis används M50 – M100 varumärke. Tjocklek – 5-10 cm.

4. Vi installerar nödvändiga delar av VVS och sanitära. Det är bättre att installera lådorna ovanför rören, vilket kommer att spara strukturen från förstörelse.

6. Sätt i materialet för vattentätning. Deras storlek bör överstiga området för framtida basplatta, och alla sömmar måste lödas.

7. Lägg isoleringsskiktet.

8. Montera ventilen.

9. Montera formen.

10. Fyll betong och kompakt. Det är lämpligare att använda komprimeraren för att jämnt fördela betongen i hela formen.

11. Vi täcker med en skyddande blöja. Vi väntar på 3-4 veckor tills betongen får tillräcklig styrka för vidare arbete.

Nuancer och rekommendationer för hällning

1. Varför behöver vi förstyvningsmedel?

Plattan är inte alltid platt. För tunga byggnader och problemjord installeras förstyvningsribben under lagerväggarna. Oftast är de rektangulära eller minskar till botten. Denna design ökar styrkan. Ribbenna placeras ovanför plattan, så att du kan skapa en teknisk källare med liten storlek vilket förenklar kommunikationen till huset. Men då är ytan på den monolitiska basplattan inte längre ett grovt golv.

2. Hur vattentät?

Polyetenfilm med en tjocklek av 200 mikron eller takmaterial. Det finns speciella material för betong, som Delta MC. Det isolerar sig helt från vatten, och om GWL är liten kan den spela rollen som konkret beredning. Geotextiler används också för detta ändamål.

Verkligen arbetar lagligt sätt att spara.
Alla behöver veta detta!

3. Är det nödvändigt att isolera den monolitiska strukturen?

Ja. Betong leder värme väl, och en stor förstärkning skapar kalla broar. Vanliga isolatorer – polystyrenskum och skumplåt.

4. Behöver jag dränera?

Absolut behövs om det finns en hög GWL på webbplatsen. Det är viktigt att observera rörens lutningar, ge utrymme för urladdning av vatten, gör brunnar, så att de kan rensas vid sippning av rören. Avlopp läggs vanligen i geotextiler på en sand och grusplatta.

5. Hur och från vilket formarbete?

Vi rekommenderar att du använder laminerad plywood. Att ta bort en sådan formning blir lätt. Om du gör det från vanliga brädor, skära dem där de kommer att röra betongen. Det bör inte finnas några luckor i formen, och dess styrka kontrolleras genom att sparka. Det finns många blandningar som används för att smörja formen så att det blir lättare att ta bort det, för samma ändamål kan du fixa en film på den. Klämma formen bättre självgängande skruvar, inte naglar.

6. Hur man förstärker?

För en platta på 20-40 cm är 2 lager av förstärkning tillräckliga. Det horisontella avståndet får inte överstiga 20-30 cm. Avståndet till betongplattans gränser ska vara 15-20 cm. För fastsättning är armaturen bunden med tråd. Den monolitiska armerad betongfundamentet tål belastningen på ett hus med två eller tre våningar av betong, tegel och sten. Stångar med en diameter på 10-16 mm är lämpliga för förstärkning, beroende på husets vikt.

7. Vad kan du spara?

Om du planerar att bygga en stor veranda eller terrass, gör en remsa grund där, för att inte konsumera betong, eftersom belastningen på den här delen blir mycket mindre.

Stora misstag under byggandet

1. Felaktig vård. Enligt instruktionerna behöver betong 28 dagar för att ställa in varumärkesstyrka. De första dagarna är särskilt viktiga om vädret är torrt och soligt, täck betongen med en markis och vattna den. Den optimala temperaturen för härdning + 15-20 grader.

2. Lågt märke. För konstruktion av en monolitisk grund är betong över M200 nödvändig, och om jorden är problematisk, över M300.

3. Svagt förarbete. Den bräckliga strukturen kommer att expandera under blandningens tryck, eftersom den här betongen inte räcker till. Ett sådant fel kan inte lösas, grunden måste rivas och byggas om, eftersom det är absolut nödvändigt att översvämma allt på en gång. Om du bestämmer dig för att bygga din egen, är det bättre att visa forskare.

4. Otillräcklig värme och vattentätning. En högkvalitativ och stark förstärkning sparar inte från sprickor, särskilt för grunden i de översvämmade områdena, och värmekostnaderna kommer att korsa besparingarna på värmeisolering.

5. Felaktig förstärkning. Det är nödvändigt att länka stavarna så att de överlappar varandra med 10-20 cm, beroende på diameteren. I en monolitisk armerad betongkonstruktion förhindrar armering sträckning och betongkompression, så att styrkan uppnås genom en harmonisk kombination av komponenter.

6. Veranda. Det händer att utvecklare glömmer bort verandaen. Men det är bättre att göra det genast så att när jorden smälter ner i jorden, skiljer sig inte huset och veranda.

Om du väljer att bygga på egen hand, gör beräkningar i förväg och rita ett diagram för att välja rätt typ. Det finns ingen universal monolitisk konstruktion som passar alla tillfällen. Följ tekniken för att bygga stiftelsen steg för steg för att inte rätta till dina misstag.

Hur man skapar en solid monolitisk grund?

 • Typer av monolitisk grund
 • Banddjup och bredd
 • Hur man gör en monolitisk remsa grund. stegvisa instruktioner
 • Slutligt arbete
 • Fördelar och nackdelar med en monolitisk remsa grund

Idag kan du använda olika typer av baser för huset, men monolitiska är särskilt populära. Det är möjligt att göra sådana baser i form av ett tejp, grundläggande kolumner, plattor. Valet av ett eller annat alternativ beror på den mark som husen ska byggas på.

Vad är en solid grund?

Scheme band grunda monolitiska fundament.

Typer av monolitisk grund

I dag är en monolitisk grund gjord av olika typer, alla kan kombineras i tre stora grupper:

 • tejpbas;
 • kolumnarbas;
 • plattformen.

Alla monoliter kan delas med följande funktioner:

 • enkla betongkonstruktioner som hälls utan förstärkning;
 • armerade betongkonstruktioner, som i konstruktionsprocessen förstärks av pansarbälten av metallstavar.

Strukturen av tejpen monolitiska grunden av en djup grund.

Tejpbasen är den mest populära, eftersom konstruktionstekniken är relativt enkel, kostnaden är mindre än för plattan, men det finns möjlighet till enheten källare eller källare. En liknande grund används för nästan alla typer av jord, det är bra för trä, tegel, betonghus, det är att föredra för byggandet av ramkonstruktioner. Konstruktionen är en betongremsa som löper längs byggnadens omkrets, under de inre väggarna.

Monolittisk grundstorlek består av stöd, det vill säga ihåliga pelare, som efter installationen helt hälls med betong. Sådana fundament är förstärkta med metallstavar, en trä eller monolitisk armerad betonggrillning utförs vanligtvis ovanpå.

Monolitiska plattformar är de mest tillförlitliga, de kan placeras även på komplexa och vattenmättade jordar, men kostnaden för konstruktionen är betydande.

Förutom konsumtionen av betongblandning går en stor förstärkning till en sådan grund, den är stickad med en speciell tråd.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Banddjup och bredd

För att hälla en monolitisk remsa grund måste experter göra beräkningen. Det verkar som att det kan vara enklare, men i själva verket djupet på tejpen och bredden och behovet att expandera i botten av sulan – alla dessa data kan endast erhållas genom att utföra en beräkning.

Diagram över den monolitiska kolumnära grunden.

Djupet beror på typen av jord och belastningar på strukturen. Till exempel, för en låghus är ett banddjup på 50 cm tillräckligt. Om jorden är annorlunda genom säsongens höjning, är det nödvändigt att fördjupa den monolitiska grunden till 70 cm och sannolikt till alla 1,5 m. Jordfrysningsnivån påverkar också djupet. Stiftelsens lägsta punkt måste ligga under frysningsnivån. För att erhålla data för att utföra en sådan beräkning är det möjligt från den genomförda geologin. Dessa siffror är i den lokala specialiserade tjänsten, för att få dem är inte så svårt.

När det gäller bredden för tejpen beaktas belastningen på basen och bredden på den framtida bärande väggen. Det optimala värdet är 40 cm, men om djupet på basen är signifikant, är det nödvändigt att lägga till ytterligare 25 cm till data för att säkerställa basens tillförlitlighet, stabilitet och styrka.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Så här gör du en monolitisk remsa grund: steg för steg instruktioner

För att skapa en monolithic-stift, måste du först göra beräkningar om dessa parametrar:

 • bandbredd och djup, höjd över marknivå;
 • ytan och bredden av sulan, behovet av expansion vid botten av gropen;
 • förstärkning med metallstavar.

Sådana parametrar beror på många omständigheter, allt från förhållandena på platsen och typen av jord och slutar med klimatiska egenskaper, belastningar från strukturen. Beräkning rekommenderas att tilldelas specialister, eftersom även det minsta misstaget kommer att leda till att monolitiska grunden börjar gradvis kollapsa och därmed själva huset.

Steg i stiftelsen:

Strukturen av plattformen med vattentätning.

 1. Märkning på webbplatsen. För detta används det vanligaste repet, träpinnar, konstruktion, måttband och träkant. På platsen markerade linjens placering för stiftelsens framtid.
 2. Gräva en gräv av ett visst djup. Vi måste försöka hålla väggarna på sidorna för att inte smula.
 3. När allt förberedande arbete är klart, är det nödvändigt att göra sandfyllning längst ner i gräven. Dess tjocklek ska vara ca 15-20 cm, efter det att sanden är fuktad, komprimerad. Nästa lager blir grusfyllning, vilket också måste täppas och försiktigt jämnas. Varför gör det här? En sådan kudde skyddar inte bara mot överdriven fukt, men låter dig också korrekt fördela lasten på jorden, d.v.s. fungerar som en stötdämpare.
 4. Om beräkningen av projektet innebär användning av ett dräneringssystem för avlägsnande av grundvatten och sedimentärt vatten, bör du börja göra det just nu. Bottenbottnen bör också vara vattentätad med smält bitumen.
 5. Efter att botten är förberedd är det nödvändigt att göra formen för hällning. Normala kantade träbrädor, fuktsäkra plywood kommer att göra. Formeringen är en låda som är öppen på toppen, väggarna måste vara knackade mycket tätt, med hjälp av galvaniserade naglar. Ej tillåtet att förbli mellanrum, observerade oegentligheter, eftersom detta påverkar styrkan och tillförlitligheten hos hela strukturen.
 6. Därefter måste du göra en förstärkningsbur, vilket förstärker basens monolitiska tejp. Beräkningen för denna special är inte nödvändig, du behöver bara räkna ut hur många tillbehör som behövs. En sådan beräkning är inte särskilt komplicerad, det tar hänsyn till följande: Pansarbältet är gjord i 2 rader, för var och en behövs 2 horisontella staplar och vertikala styrningar för styvhet. Beräkningen utförs på ett sådant sätt att alla stavar inte når framkanten av formen med ca 5 cm, dvs efter hällning bör armeringen eller delen av stickningstråden, med vilken den är bunden, inte förbli på ytan.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Slutligt arbete

Schemat för att fylla remsan grunden.

Om den förberedande processen är över, kan du börja hälla betongblandning. Det är omöjligt att avbryta hällprocessen – detta är ett betydande misstag, den solida grunden kommer inte att fungera bra. Efter hällning måste lösningen komprimeras, en vibrerande platta eller en konventionell metallstav används för detta ändamål. Detta bör ske så att all luft är helt borta från blandningen. Om du lämnar allt som det är, kommer den monolitiska grunden att vara porös efter torkning.

Stiftelsen är byggd ganska snabbt, det är bara dags att torka helt. Efter hällning måste den monolitiska grunden skyddas med en plastfilm, under de första dagarna måste den fuktas så att betongen inte spricker. När blandningen är helt torr kan du gå vidare till vattentätning. Den övre delen av tejpen är täckt med 2 lager av takmaterial. Det sista steget är strapping, vilket kan göras från en träbar, behandlad med antiseptika.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fördelar och nackdelar med en monolitisk remsa grund

Monolithic strip foundation, liksom alla byggnadsstrukturer, skiljer sig inte bara från plus, utan även av minus. Den första nackdelen är kostnaden för monolit, som i jämförelse med andra alternativ är ganska hög. Men motvikt är hög styrka och möjligheten att installera på nästan vilken typ av jord som helst. Undantag är avtagande typer av jord, såsom kvicksand, torvmarker. I sådana områden kan endast kolumnbaser installeras.

Den monolitiska grunden för bandtypen är en försänkt tejp, vars djup är beroende av vilken typ av jord på platsen, de planerade belastningarna på den. Tejpmonolitiska stiftelsen är också annorlunda genom att det är möjligt att ge den någon form som krävs. Detta öppnar upp mycket fler möjligheter, och själva tekniken är enklare än vid hällning av en monolitisk platta.

Idag används olika typer av stiftelser i konstruktion, men en monolitisk grund är särskilt relevant. Denna design är väldigt pålitlig. Den vanligaste monolitiska tejpen och plattan, en monolitisk kolumngrund i kvalitet, är inte bara inte sämre, utan också långt före de presenterade typerna. Det är mer ekonomiskt i arbetet, det gör det möjligt att bygga ett hus även på de mest ogynnsamma jordarna, till exempel på vattenmättade.

Evgeny Dmitrievich Ivanov

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *