Enheten

Vad du behöver veta när du bygger ett privat hus

Tolkning av förkortningen IHC – är en individuell bostadsbyggnad. Den individuella bostadskonstruktionen möjliggör byggandet av en bostadsbyggnad på en ägt tomt.

IZhS-objekt är: bostadshus, utbyggnad, överbyggnad, garage och andra huvudbyggnader. dvs de byggnader för byggande som kräver tillstånd från lokala myndigheter och i vissa fall samtycke från grannar.

Mark är ett område med tydligt definierade gränser. Samtidigt anses jordens ytskikt också privat egendom. Skiktets djup på lagstiftningsnivå anges inte. Men det är värt att komma ihåg att när du ska gräva en brunn, handlar du inom dina intressen. Om planerna inkluderar borrning av en artesisk brunn, så bryter du in statlig egendom, vilket innebär att borrningen måste samordnas och dokumenteras.

Byggplot

För att börja bygga behöver du ha en viss budget och en tomt. Om det inte finns något land, och budgeten tillåter, kan du köpa den.

Vad du behöver vara uppmärksam på när du väljer en webbplats för att bygga ett hus:

 • personliga intressen. Först ställ in riktningen för sökningen. Kanske är minnen förknippade med någon plats, eller om du vill ha en tomt nära vatten eller i en skog, etc.
 • Läge. Mer populärt är områden som ligger inom staden eller på avstånd av 10-15 km från den;
 • storleken på tomten. Påverka byggnadsskalaen. I konstruktion ansluter sig proportionen 1:10. dvs på en tomt på 6 hektar skulle vara lämpligt att bygga ett hus på 60 kvm. Överensstämmelse med denna rekommendation eller ej, bestämmer ägaren av webbplatsen, men i fallet med försäljningen ökar väsendets likviditet väsentligt.
 • tillgång till infrastruktur. Även om planerna för fullständig integritet är det önskvärt att på byggnadens territorium fanns flera fler byggnader, ett förstahjälpstjänst, en butik, en skola etc. Detta är särskilt viktigt om huset är avsett för en familj med barn och det är planerat året runt boende;
 • närhet till transporten. För biltägarna är det viktigt att bedöma kvaliteten på tillfartsvägarna, asfaltvägs närvaro / tillstånd. För att inte vara i en situation när du, för att komma till huset, behöver byta bil till en annan, med en högre clearance. För dem som inte har bil är närhet till kollektivtrafik önskvärt;
 • tillgänglighet av kommunikation. Är det möjligt att ansluta till centralvärme, vattenförsörjning, avloppsvatten. Finns det några kraftledningar? Ägare av webbplatser i nybildade satellitbyar stöter ofta på en sådan situation.
 • tillståndet för ekologi i området. Det kan vara att det att bo här är fylld med negativa konsekvenser (närhet till farlig produktion).
 • jordtyp. Det beror på valet av fundamentet, möjligheten för enheten bra. I praktiken kan det vara att denna jord i allmänhet inte är lämplig för konstruktion av tunga föremål. dvs ett sommarhus eller en liten stuga kan läggas på det och att bygga ett tvåhus hus med en vind är orealistiskt.
 • marknadsvärdet av tomten. Det bestäms av alla parametrar i aggregatet. Slutpriset beror på webbplatsens ägare och din förmåga att pruta med argument.

Rådet. Efter att ha bestämt dig för webbplatsen, var inte lat för att kontrollera dokumentets lagliga renhet, att webbplatsens faktiska storlek överensstämmer med de storlekar som anges i kadastralpasset. Du kan sälja det territorium som faktiskt ägs av någon annan.

Situationen med webbplatsen kan utvecklas i två scenarier:

Först kan på platsen redan vara belägna kapitalstrukturer. En ganska vanlig situation är inköp av en tomt med ett redan uppfört hus. Nu handlar det inte om restaureringen, utan om rivningen. Fördelen med en sådan webbplats är att huvudkommunikationen är ansluten till den. I det här fallet måste du, förutom ovanstående parametrar, kontrollera lagligheten i kommunikationen.

För det andra kan tomten inte byggas upp. Var uppmärksam på detta alternativ.

Hur börjar man bygga ett hus på en tom tomt?

1. Beslut om stilen på tomten / huset

Från konstruktionen beror på byggnadens utseende, dess läge, materialvalet etc.

Husets storlek beror på antalet personer som permanent bor i den. Huset kan bestå av flera våningar, så det är möjligt att erhålla ett tillräckligt område, men inte på bekostnad av att bygga upp platsen.

Obs. Om du planerar att gräva en brunn, ska du omedelbart ringa mästarna, som kommer att berätta för dig om det finns vatten. Kanske är den enda platsen på platsen där akvariet ligger nära ytan exakt den plats där det var planerat att hyra huset. Förresten, i det här fallet behöver du prata med dina grannar och ta reda på vad vattenkvaliteten är på platsen.

Oberoende byggande av ett lanthus blir lättare, eftersom det inte finns något behov av till exempel vid uppvärmning.

2. När ska man bygga ett hus?

Det är bättre att börja bygga arbetet så snart det blir varmare – dvs på våren. Sex månader med gott väder kommer att finnas tillgängliga. I praktiken är den mest framgångsrika tiden att börja bygga sen vår. Eller hellre, perioden då natttemperaturen inte faller under + 5 ° С. Vid denna tid på året kommer inte bara snön att komma ner, men vattnet kommer att gå iväg, förhindra utgrävning av gropen eller byggandet av grunden. Dessutom, under den varma årstiden är arbetsproduktiviteten mycket högre.

Obs. Förvänta dig inte att slutföra byggandet av huset under en säsong. Enligt normerna får endast stiftelsen stå i 1 år. Och till exempel skiljer sig byggandet av ett tegelhus i tid från byggandet av ett ramhus. Så, bevarandet av oavslutad konstruktion är oundviklig (förutom prefabricerade hus).

3. Vilket material att bygga ett hus?

Valet kommer att påverka: driftstid hemma (för permanent uppehåll eller bara på sommaren), budget, miljökrav, mode, förmåga att arbeta snabbt med engagemang från specialister eller med egna händer. Tänk på flera alternativ:

 • bygga ett hus av tegelsten. Vanligt material för konstruktion. Den obestridliga fördelen med ett tegelhus kan kallas en tidtestad livslängd.
 • bygga ett hus av skum block. När det gäller pris / kvalitet, upptar skumbetong en fördelaktig position. Skumblock av hållbar cellbetong på grund av luftbubblor har bra värmeledningsförmåga och låg vikt.
 • bygga ett hus av luftbetongbetongblock. Detta material är slitstarkt, lättviktigt, kännetecknat av hög värmeledningsförmåga och förmåga att andas, lätt att bearbeta. Konstruktionen av luftbetong ställer inte särskilda krav på grunden;
 • byggandet av huset från träbetong Praktiseras mindre ofta på grund av den höga kostnaden för materialet. Arbolitovy-blocken utgör en slags lättbetong, bestående av en blandning av cement och krossat trä (träflis). De kännetecknas av låg vattenabsorption och höga värmeisoleringsegenskaper;
 • ram eller modulkonstruktion. Funktion i närvaro av modulär design. De är billigare, och arbetet är klart på kort tid. En sådan struktur är lätt, därför behöver den inte betydande kostnader för stiftelsen;
 • byggnad av huset från en bar eller en logg. Avser kostnader och tillverkningsbarhet för arbeten till kategorin elitkonstruktion.

Glöm inte att allt byggmaterial har både fördelar och nackdelar som behöver åtgärdas.

Vad ska man bygga ett hus för permanent bostad?

Korta jämförande egenskaper hos material för byggandet av stugan i bordet (priser på 2016). Vilket är bättre bestämmer du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *