Fördelar

Vad kan bleka taket

Naturligtvis måste rummet förberedas innan du börjar med en sådan operation som vitkalkning av taket för den gamla vitkalkningen. Golv och möbler bör täckas med teknisk plastfolie. Använd gummihandskar på dina händer. Detta är särskilt viktigt om slakad kalk används för bearbetning. Som du vet kan det korrodera huden.

Alla dörrar och fönster innan vattendroppens vattenmulsion, kalk eller krita måste vara stängd. I övrigt, i taket efter torkning kommer det att finnas fula fläckar och ränder.

Användningen av specialverktyg

Sprinkler ger ett mycket tunt lager av finish. Därför bör vitvaskning av taket på det gamla vitvattnet med vattenhaltig emulsionsfärg vid användning av detta verktyg göras åtminstone i tre lager. Detta gör att du får en platt, helt vit och ren yta. Innan du applicerar varje efterföljande lager måste du vänta tills den föregående torkar helt. Denna regel, förresten, observeras både när man använder sprutpistolen och valsen.

Ska jag trimma ytan utan för rengöring?

Så vi fick reda på om det är möjligt att bleka taket på den gamla whitewashen. I princip är det tillåtet att göra detta. Om alla ovannämnda rekommendationer följs kan ägaren av en lägenhet eller ett hus så småningom få en ganska jämn och vacker täckning. Men det är tyvärr nödvändigt att korrigera denna finish senare än om taket tidigare har rengjorts.

Därför bör du noga tänka innan du fattar ett beslut om vitkalkning utan att ta bort det gamla lagret. Lime håller sig i taket ganska tätt. Därför, om ytan är klar bara för henne, har ett nytt skikt utan att ta bort de gamla fortfarande en mening. Men kritan är borttagen från taket är väldigt lätt – bara med en trasa och vatten. Därför är det i det här fallet mer lämpligt att för rengöra ytan.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Vad kan bleka taket

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Hur man torkar taket på den gamla whitewashen

Det finns många alternativ för att klara taket, men vitkalkning är den mest populära. Det är billigt och ser väldigt bra ut om färgen läggs på rätt sätt. Vanligtvis rekommenderas att du noggrant rengör taket på det gamla lagret av kalk eller krita innan du applicerar en ny. Du kan dock lägga nästa lager av färg och högst upp på den gamla. Det viktigaste är att veta hur man gör detta för att garantera ett bra resultat. Det finns inget komplicerat här – med den nödvändiga kunskapen kan alla hantera det på egen hand utan att lägga mycket tid på allt nödvändigt arbete.

Vad kan bleka taket

Hur man torkar taket på den gamla whitewashen

Hur man torkar taket?

Du kan bleka taket:

Var och en av dessa alternativ har sina fördelar och nackdelar.

Tabell. Material för vitkalkning av taket.

Krit ger taket en exceptionell, strålande vithet, så rummet ser bra ut.

Detta material smälter gradvis, så det visas ytterligare damm i rummet. Dessutom är det inte vattenbeständigt, så det är inte lämpligt att måla taket i badrummet.

Lime whitewash dödar svampen, så i de rum där den är närvarande bör du använda den. Dessutom är kalk resistent mot fukt och är väl lämpad för att måla taket i vilket rum som helst, inklusive badrummet (och det är här att svampen hittas oftast). Dessutom kalkar kalkvattenkvarnet mindre ytfel, fyller upp sprickor och sprickor.

Kalk orsakar ofta allergiska reaktioner. Det kan inte vara helt vit, i motsats till kritlösningen.

Denna typ av färg har ett utmärkt utseende, medan den vattenbaserade emulsionen passar mycket bra på den gamla beläggningen, den klistrar perfekt mot den befintliga vitvatten och börjar inte avspela med tiden.

Den vattenbaserade färgen har bara en nackdel – det är nödvändigt att arbeta med dess användning vid en temperatur som inte är lägre än + 5 ° C, men när man målar taket i rummet spelar det ingen roll.

Om du inte vill tvätta bort det gamla vitvattnet, måste du komma ihåg att du inte kan applicera kalk på kritan och vice versa – annars kommer färgen att bli dålig, smutsiga fläckar kommer att bildas i taket.

På toppen av kritan kan du lägga ett nytt lager av krita eller vattenbaserad färg, och kalk kan beläggas med samma emulsion eller kalk. Samtidigt bör man komma ihåg att för målning över det gamla kalk- eller kritskiktet, kommer emalj och oljemaling inte att vara lämplig.

Måler taket ovanpå ett lager av kalk eller krita

instrument

Det finns tre huvudsakliga sätt att applicera whitewash som du kan använda:

Om du gör målningsrullen. färgen kommer ligga jämnt och det kommer inga fläckar eller fläckar. För att få en bra vitkropp med detta verktyg måste färgkompositionen appliceras i två lager. Förutom själva rullen behöver du en behållare till lösningen, något för blandning och en lack. Du behöver också en liten borste för att placera färg på de delar av taket vid lederna med väggarna – det kommer du inte att kunna göra med en rulle utan att smita på väggarna.

Whitening borste kan köpas på varje byggmaterial butik. Det är billigt. När du arbetar med en borste sprayas färgen starkt, så du måste noggrant skydda möblerna i lägenheten, såväl som dina ögon.

Verktyg för vitkalkning av taket

Med hjälp av sprutan kan whitewash lätt appliceras med ett mycket snyggt jämnt lager. Om färgen kommer att sprutas, måste du försäkra dig om att den är fri från klumpar. Dess konsistens borde vara mer flytande än den för whitewash, som ska appliceras med en borste eller rulle.

Hur man väljer en färg

Om det är mer eller mindre klart med krita och kalk, är valet av en lämplig vattenemulsion en svårare uppgift. Det finns många sorter av dessa färger, som skiljer sig åt i sammansättning och egenskaper.

 1. Polyvinylacetatvattenemulsioner är de mest prisvärda.
 2. Färger med akryl tillsatser är de mest populära. De är lämpliga för alla ytor och är resistenta mot nötning (även om det gäller takfärg är den här egenskapen inte så viktig).
 3. Silikon vattenbaserad färg passar bra över gammal whitewash, även utan att använda en primer. Den har en hög ångpermeabilitet och är perfekt för att måla taket i badrummet eller i köket. Denna typ av färgkomposition kommer på ett tillförlitligt sätt att skydda ytan mot svampens utseende.
 4. Vattenbaserade färger med latex har mycket gott motstånd mot vatten, de kan tvättas med tvättmedel. För priset är de överlägsen alla andra vattenbaserade emulsioner.

Den vattenhaltiga emulsionsfärgen koncentrerades Diola-78 (5 kg.)

För att göra det bästa valet läs etiketten noga innan du köper. Det bör ange färgens syfte, graden av dess opacitet, förbrukningen per kvadratmeter och andra parametrar som måste uppmärksammas. Korrekt valda vattenemulsion kommer att göra en snvitvit och slitstark beläggning, det blir inte gul med tiden och garanterar att taket skyddas mot svampens utseende.

Målning med vattenbaserad färg

För att få en bra målning över kalk är det bättre att först täcka det gamla lagret med en akrylprimer. Därefter måste du kontrollera ytan för styrka genom att försöka klia på den. Om det inte smuler, kan du applicera färg.

Måler trätaket med en spray

Men när man målar på toppen av krita, är det inte nödvändigt att göra det här – vattenbaserad färg kommer att binda den bra och kommer att hålla fast utan jord.

Innan du börjar jobba måste du förbereda rummet. Det är nödvändigt att ta bort eller försiktigt täcka alla föremål med en film så att de inte blir smutsiga med färg.

Om du applicerar färg med en borste, lägg borsttryckningarna först vinkelrätt mot fönstren, sedan – parallellt. Om det sista lagret läggs parallellt med ljuskällan kommer inga ränder att vara synliga efter torkningen.

Målning med en rulle är en enklare och bekvämare process, under vilken du måste utföra följande steg:

 • häll färgen i färgbrickan;
 • doppa rullen i badet och rulla sedan längs lutningen, fördela jämnt på ytan och låt det droppa av
 • lägg den första färgfärg vinkelrätt mot fönstren;
 • vänta på komplett torkning av kompositionen;
 • Lägg sedan till ett andra lager som borde vara parallellt med fönstret.
 • Var noga med att måla takdelarna vid lederna med väggarna med en borste.

Hur man vitar taket

Det är ännu enklare att applicera färg från en spruta – det är nog att placera tre lika lager samtidigt som det inte är nödvändigt att övervaka riktningen. Det viktigaste – när man applicerar var och en av dem inte att missa en enda kvadratcentimeter av ytan.

Kalkmålning

Förbered en kritlösning för att måla taket är enkelt; för detta:

 • 10 kg vatten ska tas 5 kg krit och 50 g trälim;
 • Konsistensen av lösningen ska vara sådan att den inte droppar från kniven, om blandningen hälls från bladet, måste du lägga till mer krita;
 • Du kan lägga till bluing i kompositionen, i så fall blir taket snövit, utan en gul nyans.

Förberedelse av kritlösning för vittorkning av taket

Tekniken att måla med krita är i grunden ingen annorlunda än tekniken för att applicera en vattenemulsion. Välj först ett av alternativen – borst-, rulle- eller sprutpistol. Därefter rusa inte och försiktigt försäkra dig om att kompositionen ligger jämnt. I det här fallet kommer det nya taket av ditt tak säkert att glädja dig.

Hur man torkar taket?

För att få reda på, rekommenderar vi att du läser den här artikeln. Du kommer också att vara intresserad att veta hur man målar taket med vattenbaserad färg.

Målning med lime mortel

För att göra en lösning av kalk för att måla taket, behöver du:

 • ta 2,5 kg kalk, tillsätt 100 g salt blött i vatten och en liten mängd blå;
 • Blanda alla komponenter i blandningen, tillsätt vatten till dem så att den totala volymen är ca 10 liter.

Kalklösning för vitkalkning

De grundläggande tillämpningsreglerna är desamma som för krita och vattenbaserad färg.

Viktiga punkter

När du vitar upp taket, var noga med att ta hänsyn till rummets detaljer. Till exempel, i badrummet måste du använda en speciell komposition som är resistent mot fukt och skyddar taket från utseendet av svamp. Annars kommer färgen snabbt att förlora sitt utseende och kan till och med börja smula ganska snabbt.

Det är också viktigt att komma ihåg om säkerheten under målningen. För att undvika blekning i ögonen, på huden och i luftvägarna, är det nödvändigt att använda skyddsglasögon, gummihandskar och andningsskydd. Om detta inte är klart kan färgämnena orsaka allergier eller till och med kemiska brännskador.

Så tvättar du den gamla vitvatten från taket

Trots det faktum att taket kan målas på det gamla vitvattnet, skulle det bästa alternativet för att få färg av hög kvalitet vara för rengöring och jämna ut ytan. En gammal whitewash som håller illa och skalar bort, det är nödvändigt att tvätta det. Om du inte gör det, behöver du inte lita på ett bra resultat. Om ett lager av kalk eller krita, som redan finns i taket, är tunt, jämnt och håller bra, så kommer målning på toppen av det att vara ett ganska bra alternativ.

Att ta bort gammal whitewash är det bästa alternativet för kvalitetsmålning.

För att tvätta av vitkalken måste du:

 • ta en skumsvamp och fukta den i vatten så att den är våt, men dropparna droppar inte av;
 • efter det är det nödvändigt att utföra en våt svamp över taket gång på gång, tvätta ett skikt efter det andra, medan det bör fuktas så ofta som möjligt;
 • då måste du torka taket noggrant med en våt trasa – du måste också doppa den i vatten så ofta som möjligt.

Tvätta ett lime lager lite svårare eftersom:

 • Det första är att fukta hela taket. för detta kan du använda sprayen;
 • Med hjälp av en spatel eller skrapa är det nödvändigt att avlägsna det blötlagda kalkskiktet;
 • och slutligen måste du noggrant tvätta taket med en fuktig trasa eller svamp för att ta bort lime och damm från det.

Avlägsna gammal whitewash: a – fuktar taket, b – avlägsna den kylda beläggningen.

Det är bättre att arbeta på tomterna – så länge du tar den blöta kalken från en av dem, kommer den andra att vara mättad med fukt. Således kan du ganska snabbt gå igenom hela taket.

För att kunna tvätta bort det gamla vitvattnet kan du också använda speciella formuleringar.

 1. I hårdvaruaffären kan du köpa en särskild tvätt. Den måste appliceras på taket med en spruta. När den torkar kommer en skorpa att visas på taket, som måste avlägsnas med en skrapa. Efter det behöver ytan bara tvättas med en trasa.
 2. Ett annat alternativ är att tillsätta ättika till vattnet (en stor sked för 5 liter räcker) och 50 ml badskum, blanda noggrant och applicera på takets yta. Efter att ha väntat i 20 minuter kan den rengöras med en skrapa och tvättas sedan noggrant med en våt trasa.
 3. Ett annat sätt är att göra en pasta genom att blanda vatten med mjöl. Det ska appliceras på takets yta och låt det torka, då kan du enkelt avlägsna whitewash.

Video – Ta bort gammal whitewash

Whitewashing av händerna på professionella hantverkare

Trots det faktum att det är lätt att kasta upp taket själv, bör du inte bortse från ett sådant alternativ som ett överklagande till en professionell mästare.

Denna lösning är bra eftersom:

 • det kommer att spara tid;
 • Med hänvisning till en bra mästare kan du vara säker på att du får ett utmärkt resultat.
 • mästaren behöver ett minimum av färg för att bleka taket.

Samtidigt, som nämnts ovan, tar vitkryddor inte mycket tid. Därför är det först och främst viktigt att kontakta mästaren för att spara tid, om du är en upptagen person och brukar alltid anställa proffs för att utföra vissa jobb.

I avsaknad av kompetens eller tid är det bättre att överlåta arbetet till specialister.

På grund av det faktum att befälhavaren kommer att spendera ett minimum av färg, kan tillgång till det kosta lite mer än att måla taket med egna händer. Det viktigaste i denna affär är att hitta en riktigt bra specialist, som i detta fall kommer att ta lite av sitt arbete. Det viktigaste är att inte anställa hackare, som, som jobbar oaskad, kan göra vitkalka ännu värre än vad du skulle ha – dessa herrar kommer också över. De tar lite för sitt arbete, men sådana besparingar kostar mycket i slutändan – du måste antingen göra om allt eller stanna med ett dåligt målade tak.

Whitewashing taket på den gamla färgen är ett enkelt och billigt sätt att förbättra inredningen. Det är inte alltid möjligt att använda det, men om det föregående lagret är tunt, jämnt och håller det bra, kommer krita, kalk eller vattenbaserad färg applicerad direkt på den gamla färgen att hålla sig bra. Om du får rätt till affärer blir ditt nya tak verkligen vackert, och ett sådant resultat av målning kommer att glädja dig i flera år.

Video – Gör-det-själv-taket whitewash

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *