Gör

Vad ligger på trägolvet

Därefter appliceras lim på golvet med en hakad trowel, ett material appliceras på det, vilket försiktigt slätas för att förhindra bildning av rynkor och bubblor. Det är bättre att använda en rulle och arbeta dem linoleum i längd- och tvärriktningen.

När de lägger flera golvplattor bör de överlappa varandra. Överflödigt lim avlägsnas och klyftan pressas ned med en belastning tills limmaterialet är helt torrt.

Att lägga linoleum på ett trägolv är inte särskilt svårt. Kombinationen av dessa material kommer att ge tillräcklig komfort i rummet och behålla värmen. Det viktigaste är att göra förberedande arbete och efterföljande läggning av linoleum.

När du har lagt golvet behöver du också veta hur man bryr sig om linoleum.

Dela med vänner på sociala nätverk!

Med din webbplats ”Reparationsplats” – bli en riktig mästare i ditt hem. Här kan du: lära dig om webbplatsen och tacka författarna och se alla artiklar på webbplatsen.

Spela in navigering

Vad och hur man lägger på ett trägolv, valet av golv

När du gör något rum betalas särskild uppmärksamhet åt golvbeläggningen. Det måste passa harmoniskt i miljön och läggas ordentligt. För att göra detta, förbered basen innan du lägger golvbeläggningen.

Vad ligger på trägolvet

Golvomvandlingsalternativ

Vilken golv ska du välja?

För att lägga på ett trägolv med olika typer av golv. Linoleum och laminat är populära. I det senare fallet föredras material med ett speciellt fästsystem. I det här fallet är det möjligt att bilda ett ”flytande” golv, vilket är idealiskt för en träbas.

Tillverkare erbjuder linoleum av olika slag. På trägolvet creepar man oftare PVC-beläggning, som kännetecknas av höga värme- och ljudisoleringsegenskaper. Ett brett urval av färger och storlekar gör att du kan välja ett alternativ för varje rum.

Monteringsarbete

För att lägga dekorativa golv serveras under lång tid, görs installationen i enlighet med vissa krav. Monteringsarbetet utförs i följande ordning:

  • Framställning av basen. Basavvikelser bör ligga inom de angivna gränserna.
  • Läggande av substratet.
  • Installation av dekorativt material.

Förberedande stadium

Innan du lägger efterbehandlingsmaterialet bör du noggrant förbereda grunden för kraven på regleringsdokument. Kravet på jämnhet och styrka hos basen beror på beläggningens typ och egenskaper.

Även om trägolvet ursprungligen lagts rätt, är golvet böjt och deformerat med tiden. Innan du börjar installationen, se till att basen är jämn med en nivå. För bästa resultat är det bättre att använda en laseranordning. Regelbundna handlingar reglerar mängden, antalet oegentligheter, lutningen på ytan.

Varning! Att lägga en dekorativ beläggning på botten av de ruttna brädorna kan inte vara!

Innan du börjar arbeta, kontrollera golvbrädans integritet och lag. Om enskilda element är ruttna, byt dem ut. Med en liten förändring i golvplattans rumsliga läge för att återgå till sitt ursprungliga tillstånd, fästs säkert.

Tips! För att öka styrkan på basen och göra den platt, lägg lakan av träfibermaterial på trägolvet. När lakan lämnar luckor för att undvika deformation av materialet under efterföljande operation.

Plywood reducerar golvsubstans

Läggande av substratet

Substratets val och egenskaper beror på vilken typ av golvdekoration. Om linoleum läggs direkt på det beredda substratet, är det bättre att lägga laminatet på substratet. Hon kommer att hjälpa till att nivåera grovheter och ökar beläggningstiden.

Monteringsarbete

Förbereda basen, sätt dekorativt material. Om linoleumet är täckt i form av ett enda stycke, involverar laminatet sekventiell läggning av individuella brädor. Ett speciellt monteringssystem förenklar installationsarbetet.

Varning! För att kompensera för eventuell värmeutvidgning runt omkretsen av rummet, är ett speciellt utrymme nödvändigtvis tillhandahållet. Värdet är 10-15 mm.

När man väljer en dekorativ beläggning är det viktigt att veta vad man ska köpa och vad inte, och hur man lägger det på ett trägolv. Detta kommer att förvandla rummet. Och arbetet kan ske självständigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *