Fördelar

Vad man ska bygga ett hus billigt

Det första sättet är att använda alternativa substitut – analoger. Till exempel: ett cinder block – ett skum block – ett gasblock eller en profil träbalk – en rundad logg. Produkterna är ordnade efter pris.

Det andra sättet är att ersätta vanliga produkter med begagnade material. Till exempel: användning av tegelstenar för innerväggarna i gamla demonterade byggnader.

Det tredje sättet är att använda alternativa tekniker för efterbehandling. Till exempel: plastering väggar (”våt” metod) eller finering med OSB plywood (”torr” metod).

Fjärde sättet – de flesta säljare av byggmaterial har ”säsongsmässiga” rabatter. Till exempel: tegel, cement på vintern är billigare än under den varma årstiden.

Vi sparar på konstruktion – vi bygger ett hus med egna händer

Betydande besparingar kan uppstå om du bygger ett hus med egna händer. Siffrorna kan nå 30… 60% av den totala kostnaden för byggandet. Men innan du börjar jobba måste du fokusera på några punkter:

 • färdighet i ritning och läsning av konstruktionsteckningar kommer att krävas
 • Det är inte lämpligt att starta konstruktionen utan att behärska byggverktyget.
 • Innan hela processen börjar, är det nödvändigt att göra en plan för dina handlingar
 • att göra beräkningar i allmänna termer av behovet av material och deras kostnader;
 • lösa problem med el och vatten;
 • skapa en brigad av släktingar, vänner, – svårigheten ligger i det faktum att de behöver leda och fråga dem
 • att tillhandahålla en viloplats, skyddad från klimatförhållanden, till exempel en släpvagn.

Rådet. Om du själv aldrig har mött byggnadsarbetet är det lämpligt att bjuda in en vän som äger frågor om byggande av låghus.

slutsats

Det är möjligt att genomföra planer för att bygga ett hus av god kvalitet till låg kostnad – viktigast av allt, på alla stadier av arbetet, för att genomföra en konstant kostnadsanalys. Använd högkvalitativa byggmaterial och ersätt inte dem med billiga motsvarigheter med låga konsumentegenskaper. Var inte rädd för att använda din styrka i själva byggprocessen, även om du aldrig har hållit en spade i dina händer.

Vad är billigare att bygga hus? Material för att bygga ett hus

Med utseendet på marknaden av nya moderna byggmaterial har ägarna av förortsområden ett utmärkt tillfälle att bygga billiga hus med mycket bra prestandaegenskaper. Det finns flera sätt att bygga en ekonomisk och tillförlitlig byggnad idag. I den här artikeln kommer vi att prata om vad det är billigare att bygga hus.

Vilka faktorer påverkar kostnaden

Spara när man bygger ett hus på landet kan vara:

 • Korrekt gör ett projekt. Ett kompakt hus med en genomtänkt layout kommer att bli billigare än en stor ”kaotisk” byggnad och kommer inte vara mindre bekväm.
 • Välja rätt material för väggar, tak, golv och ytor.

Det är den sista faktorn när det gäller projektkostnad som ofta spelar en avgörande roll.

Vad man ska bygga ett hus billigt

Material för att bygga ett hus: hur man väljer

Besluta vad exakt väggarna i huset, dess tak och tak ska byggas från, det är nödvändigt att uppmärksamma följande faktorer:

 • Klimatförhållanden. I kalla områden är det bättre att använda men inte så tåliga, men nödvändigtvis varma material. Ägarna till platser som ligger i de södra delarna av landet, valet är mycket bredare. I det här fallet kan du använda absolut moderna billiga material.
 • Specifika egenskaper hos material. Naturligtvis är byggnader av CIP-paneler eller skumbetong mycket billigare än tegel- eller timmerhus.
 • Egenskaper på den lokala marknaden. Till exempel, i skogbevuxna regioner, kan trä vara billigare, och i steppe regioner – betong.

De mest ekonomiska byggmaterialen

Så nu får vi se vad som är billigare att bygga hus. En mycket ekonomisk och bekväm byggnad i vår tid kan byggas med:

 • Bar och modern isolering. Detta är den billigaste typen av byggnad just nu. Samtidigt, trots billiga, har panelhus mycket bra prestandaegenskaper. I det här fallet används även billiga material som hud. Oftast är det plywood och sidospår.
 • CIP-paneler. En sådan byggnad kommer att vara dyrare än en sköld, men den byggs också snabbare.
 • Skumblod. Byggnader uppförda från dem är också mycket billiga och anses samtidigt vara något mer tillförlitliga än panelbyggnader.

Alla dessa moderna material för att bygga ett hus passar väldigt bra och kan samtidigt fungera länge. Låt oss sedan prata om fördelarna och nackdelarna för var och en av dem. Kanske kan det hjälpa någon att göra det mest framgångsrika valet.

Fördelar med rambyggnader

Hus av trä av denna typ, förutom billighet, har också sådana fördelar som:

 • Enkelhet av erektion. Du kan bygga ett rambyggnadshus på egen hand, utan att engagera dig av specialister. Vid byggandet av en sådan byggnad är det inte nödvändigt att använda någon dyr utrustning. Stiftelsen för skyddshuset kan hällas i den billigaste kolumnen (naturligtvis endast på säker mark).
 • Utmärkt värmehärdningsegenskaper. Sådana hus är isolerade från kyla med moderna billiga material. Detta är vanligtvis mineralull eller polystyrenskum. Även inte för dyrt icke-profilerat virke används i detta fall i minimala kvantiteter – endast för ramkonstruktionen.
 • Estetiskt utseende. Med tanke på användningen av högkvalitativ inredning och yttre plätering, väljer du denna teknik kan du faktiskt få en mycket vacker och samtidigt bekväm byggnad.
 • Ingen krympning. Till skillnad från dyra block- och loggbyggnader kan den lösas i ett hus byggt med denna teknologi direkt efter konstruktionen.

Nackdelarna med panelbyggnader

Timmer och modern isolering – bara ett bra svar på frågan om vad som är billigare att bygga hus. Men naturligtvis, som någon annan teknik, har denna byggteknik sin nackdel. Nackdelarna med rambyggnadshus kan framförallt tillskrivas för hög grad av miljöskydd. Faktum är att mineralull och polystyrenskum är material som kan frigöra skadliga ämnen i vissa situationer. När man bygger ett hus är det nödvändigt att ta hänsyn till och göra det inre foderet så tätt som möjligt. Mineralull frigör fenol-formaldehydhartser och polystyrenskum – giftigt styren.

Nackdelarna med panelkonstruktioner kan även innefatta inte för hög grad av brandbeständighet. Det är bäst att överlåta ledningarna i ett sådant hus till en specialist. Även trots att det kommer att innebära ytterligare kostnader. Du kommer att behöva spendera pengar på behandling av träramen med antiseptiska medel och kompositioner som ökar motståndet mot eld, såväl som insektsberedningar. Som du vet är det bara tåligt att använda dessa verktyg hemma av trä.

Ägarna i avlägsna förortsområden vägrar ofta att bygga sådana byggnader på grund av väggarnas inte alltför höga mekaniska styrka. Att tränga in i ett sådant hus i frånvaro av skydd, kan tjuvar inte ens behöva bryta låset.

Fördelar med byggnader med SIP-paneler

Denna typ av byggnad är strukturellt mycket lik den tidigare. Faktum är att det här bara är en slags panelhus. Den enda skillnaden är att elementen i en byggnad av denna typ samlas från paneler som redan levereras i färdig form. Naturligtvis är konstruktionen pålitlig och hållbar med användandet av sådant material. House bypass från CIP-paneler är inte för dyrt. Men deras kostnad, som redan nämnts, är något högre än den för vanliga skärmen.

SIP-paneler består av två OSB-plattor, mellan vilka polystyrenskum är fixerat. Trots den synliga bräckligheten, på grund av strukturens integritet, kan de tåla enorma belastningar och är egentligen bara perfekt för byggandet av låghus. Det är också möjligt att själv bygga en byggnad från detta material. Det är inte nödvändigt att fylla i under VULTURE väggarna och för kraftig bas. Fördelarna med detta material innefattar en mycket låg grad av värmeledningsförmåga.

Som vid ett rambyggnadshus kräver byggandet av en sådan byggnad inte användandet av dyr utrustning. Paneler bearbetas elementärt – med hjälp av en vanlig hacksåg. Därför kan hus från SIP-paneler ha någon layout och arkitektur.

Nackdelar med SIP-byggnader

Nackdelarna med sådana hus är ungefär samma som de vanliga ramskärmshusen. Det betyder att de inte skiljer sig åt brandsäkerhet och miljövänlighet. Förutom expanderad polystyren används i detta fall OSB-paneler, vars oskadlighet är i allvarlig tvivel. Några nackdelar med SIP-paneler är att du bara kan bygga hus med begränsad höjd (högst 2 våningar). Teknisk kommunikation i byggnader av denna typ är ganska svår och dyr att utföra. Detta kan också hänföras till nackdelarna med sådana byggnader.

Vad man ska bygga ett hus billigt

Fördelar med hus från skumblock

Detta material är lite dyrare än CIP-paneler. Kostnaden för skumblokken är dock fortfarande låg, och prisskillnaden i detta fall är inte kritisk. Dessutom, i jämförelse med SIP-byggnader och sköldbyggnader har hus av detta material många fördelar. Dessa inkluderar:

 • Vägernas förmåga att ”andas”. I detta avseende är konstruktionen av skumblock jämförbara med sådana, exempelvis bekväma faciliteter, som ett trähus. Mikroklimatet i byggnader uppförda från detta material skapas nästan samma.
 • Brandsäkerhet hos väggarna. Betong, som vi alla vet, brinner inte.
 • Hållbarhet. Att betjäna en sådan byggnad kan per definition vara mycket längre än en träbyggnad. Betong ruttnar inte och skadas inte av insekter.

Nackdelarna med hus av skumbetong

Nackdelarna med sådana byggnader innefattar först och främst behovet av grundlig vattentätning av fundamentet och användningen av material som hindrar penetration av fukt i väggarna. Skogsbetonghus med låg kostnad bör skyddas så nära som möjligt. Faktum är att detta porösa material absorberar fukt mycket bra. Samtidigt förloras dess värmehärdande egenskaper. Vidare smälter vattna block av denna typ lätt, vilket även kan leda till sprickor i väggarna.

Trots att skummet är lätt, bör grunden för det användas, är ganska kraftfullt och pålitligt. Det handlar om bräckligheten i detta material. Sprängskum kan ge jämn med små rörelser.

Nackdelarna med detta material, i jämförelse med CIP-paneler, innefattar viss svårighet att bygga hus när de används. För att bygga varma väggar måste du fästa skumblock med speciellt lim. I detta fall är sömmarna, i motsats till betong, mycket tunna och låt inte kyla genom. Emellertid innebär läggning med denna metod användningen av block av ideal geometri. Men trots de befintliga standarderna säljs material på hemmamarknaden ofta med alla slags brister.

Av ovanstående kan vi göra en enkel slutsats. Skumblod bör köpas endast från stora tillverkare, som värderar sitt rykte och levererar marknaden med tillräckligt starkt material med perfekt geometri.

Kostnad för material

För byggandet av väggarna i byggnaden används vanligtvis strukturella värmeisoleringsskumblock. Deras pris beror på storlek, tillverkare och leverantör. Till exempel kan D500-D600-blocket betales från 47 till 185 rubel. Kostnaden för ett skumblock av de mest praktiska i läggningsdimensionerna 20x30x60 mm är vanligtvis 135-150 rubel.

Priset på SIP-paneler av olika storlekar kan ses i tabellen nedan.

Således kommer priset på ett hus av CIP (eller snarare bara dess väggar) med en storlek på 5×5 m med en takhöjd på 250 cm och en väggtjocklek på 12 mm att vara 47 200 rubel, inklusive ej kostnaden för förbrukningsvaror. Naturligtvis är det inte för dyrt. Skumblåsningsväggar i ett hus av samma storlek kostar omkring 55 000-60000 rubel, vilket också är ganska billigt.

Vad ska man göra tak och tak

Användningen av CIP-paneler och skumblock minskar avsevärt kostnaden för att bygga hus. Från olika material av modern typ, som metall, ondulin eller professionell plåt, kan du montera för en landbyggnad och ett mycket billigt tak. Golvet och taket i budgethuset är vanligen pläterade med en enkel kantad kartong.

När det gäller taket och taket är valet naturligtvis inte för stort. Lags, balkar och trussystem är vanligtvis gjorda av virke. Och att använda detta material är ganska tjockt. Sådana strukturer är trots allt bärare och måste stå emot svåra laster. Därför, för att spara på dem, förstås, inte värt det. Priset på en vanlig icke-profilerad stråle är dock inte för hög.

Med hjälp av de ovan beskrivna materialen för att bygga ett hus kan du spara mycket och samtidigt få tillförlitliga och miljövänliga strukturer.

Hur man väljer en kantad kartong

När du väljer detta material bör du vara uppmärksam på två faktorer:

 • Förekomsten av knutar. De borde vara så små som möjligt. Speciellt mörkt. Sådana knutar kommer säkert att falla ut över tiden, och fuliga hål kommer att bildas i golvet eller taket.
 • Materialets geometri. Alla valda brädor ska ha samma tjocklek och vara jämn i alla plan.

Fördelarna och nackdelarna med metallplattor

Förutom det låga priset inkluderar fördelarna med detta material som används för att bygga ett billigt tak oftast:

 • låg vikt
 • styrka och hållbarhet
 • estetiskt utseende
 • enkel installation.

Vad man ska bygga ett hus billigt

Nackdelarna med metall är:

 • buller under ett regn,
 • förmågan att rosta och snäppa in i solen när det är felaktigt lagat

Som du kan se är svaret på frågan om vad som är billigare att bygga hus inte alltför komplicerat. Att välja billiga material för byggandet av väggar, tak och takläggning av en byggnad är idag mycket enkel. Naturligtvis, när man utarbetar ett projekt, bör allt noggrant beräknas och genomtänkas. I det här fallet kommer huset att vara ekonomiskt, pålitligt och bekvämt.

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Vad man ska bygga ett hus billigt

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Vilket hus ska bygga billigare under de nuvarande ekonomiska förhållandena?

Projektval: huvudkriterier

Huvudmålet är att bygga en bostad som den genomsnittliga medborgaren har tillräckligt med pengar för. Det är ingen mening att planera ett rum med möjlighet till ytterligare expansion eller förlängning – ingen anledning att förlora år i en grym serie renoveringsarbeten. Det är mycket mer rationellt att bygga från början mer blygsamt men effektivare. bara på detta sätt kommer det att vara möjligt att få maximal njutning från att bo i personliga ”lägenheter”.

Bland de låga bostadsprojekten i en- och tvåvåningsbyggnader är det mycket populärt, ibland med ett våningsplan. Det viktigaste kriteriet vid valet byggteknik är priset för 1 m². Tänk på vilket hus att bygga billigare av de vanligaste materialen:

En annan populär metod för byggnadskonstruktion – tegel. Det bör noteras att materialet för väggarna inte är huvudindikatorn som påverkar den slutliga kostnaden under byggandet.

Vid beräkningen av beräkningar som beaktas:

 • All konstruktion och isolering måste uppfylla alla standarder för värmebesparing.
 • Projektet måste vara effektivt när det gäller effektivitet och arbetskraftskostnader.
 • grunddesignen ska vara optimalt utformad för marken och det valda materialet.

Vid upprättandet av en ungefärlig uppskattning tar vi faktiskt sådana indikatorer:

 • grundvattennivån är 2,5 m;
 • frostpenetrationsdjup – 1,5 m;
 • jorden är likformigt sandig med närvaro av ler mindre än 10%.

Material och strukturella element kommer att utformas för en våningshus med ett våningsplan.

Tillgängliga alternativ: varifrån det är billigare att bygga ett privat hus

Vi anger först att rummet är avsett för året runt användning. vilket är särskilt viktigt för att beräkna priset för 1 kvm. meter i ram eller kullerstensbyggnad. För alla ovanstående material från vilka väggarna är gjorda är en stapelgrillstift ideell.

Tegelväggar

Detta alternativ är erkänt som en av de mest effektiva när det gäller arbetskraftskostnader och finansiella investeringar. Designen är baserad på enkelskiktiga väggar av porösa keramiska tegelstenar, till exempel Porotherm 44 M-100. Beräkningen nedan visar svaret på frågan om vilket hus som är billigare att bygga. och grundläggande material för processen.

Den kostnaden för en kvadratmeter av väggen innefattar:

 • tegelsten – 20 stycken – 1790 rubel;
 • murbruk murbruk – 26 liter – 60 rubel;
 • stödbälte för armerad betongbehållare – 200 rubel;
 • Gips – 280 rubel.

Det totala beloppet exklusive arbetet – 2330 rubel. Om du planerar att använda arbetskraften hos anställda, är det värt att lägga till cirka 1000 rubel till den tillkännagivna figuren.

Väggar av betongblock

Ett block av luftbetong kan vara ett värdigt alternativ till den traditionella tegelstenen. Tekniken för tillverkningen gör det möjligt att uppnå fantastiska egenskaper: låg vikt, låg värmeledningsförmåga och utmärkt ljudisolering. En liten belastning på stiftelsen gör det möjligt att minska kostnaden för sitt arrangemang.

Med alla indikationer är gasbetongblocket D500 med en tjocklek på 400 mm exakt det material som gör det billigare att bygga ditt hus. som bekräftas av beräkningarna:

 • block – 7 stycken – 1076 rubel;
 • murverk lim – 10,5 kg – 85 rubel;
 • armerat betonganker, rutnät – 220 rubel;
 • stödbälte för armerad betongbehållare – 200 rubel;
 • monolitiska ramkolumner av armerad betongburk – 120 rubel;
 • Gips – 280 rubel.

Priset för 1 kvadratmeter av väggen från D500-kvarteret utan arbete är cirka 2000 rubel. Här borde man komma ihåg att det här alternativet har en större mängd arbetskraftskostnader, därför kommer priset att öka med ett belopp inom 1300-1600 rubel.

Barens väggar

Denna typ av konstruktion gjord av naturmaterial enligt värmebesparande egenskaper är praktiskt taget en standard jämfört med ovanstående väggar. Till exempel motsvarar en mur av gran med en värmeledningsförmåga på 0,16 W / (m * s) och en tjocklek av 220 mm endast med tegelparametrarna om murverkets tjocklek är minst 600 mm. Därför, för att motsvara frågan om vilket timmerhus att bygga är billigare, måste du överväga ett mer ekonomiskt alternativ än en tegelsten. Den bygger på användning av 200 mm trä, 100 mm isolering och 20 mm plåster.

En ungefärlig beräkning av kostnaden för 1 kvadratmeter vägg av träbjälkar:

 • timmer 200x200x6000 mm – 0,8 st. – 1416 gnidning
 • isolering (mineralull och ångspärr) – 0,1 cu. m – 400 rubel;
 • gips – 70 rubel.

Det totala beloppet är ca 1900 rubel. När man använder lönearbete måste arbetarna betala ytterligare 1700-1800 rubel.

Detta alternativ är perfekt för att bygga ett litet mysigt hus i bergen för en familjesemester och skidåkning eller en romantisk kväll vid kaminen.

Ramkonstruktion

Kärnan i denna teknik är användningen av en träram, värmeisolering och plätering (softboard). För ramkonstruktionen krävs ett torrt hyvlat timmer av 150x50x6000 mm. Beräkning av material för konstruktion av 1 kvadratmeter av väggen av ovanstående material:

 • timmer – 0,05 cu. m – 375 rubel;
 • isolering, vattentätning, ångspärr – 270 rubel;
 • mjukbräda – 230 rubel.

Det totala beloppet – 875 rubel. för arbetet ska betalas omkring 1500-1700 rubel.

Slutlig granskning: vilken typ av hus är billigare att bygga och varför

Att döma av resultaten av beräkningarna är trästrålen det dyraste materialet. Den mest acceptabla kostnaden och tiden för byggandet bör känna igen ramkonstruktionen. Det är emellertid omöjligt att göra en snabb slutsats att en bostad från en bar kommer att kosta mer än alla ovanstående alternativ.

Här måste du ta hänsyn till väggens tjocklek – desto större är den, desto bredare bör grunden vara. Om vi ​​tar hänsyn till att stapelgrillens grundval valdes i frånvaro, bör grillens bredd för stenmurar vara bredare än för träkonstruktionen. Baserat på detta måste man säga att den totala kostnaden för alla byggnader kommer att ligga i samma prisklass.

Var annars kan du spara

Först av allt. innan du tänker på vad det är billigare att bygga ett hus för hela säsongen, måste du bestämma storleken. Naturligtvis, desto mindre är rummet, desto lägre kostnader.

För det andra. Den totala uppskattningen av konstruktionen påverkas starkt av stiftelsens utformning och dess optimala beräkning. Därför är det bättre att vända sig till proffs som kan exakt bestämma den planerade belastningen och beräkna det bästa alternativet.

För det tredje, desto enklare är billigare. Det vill säga komplexa tak, karmfönster, balkonger – allt detta ökar avsevärt den totala mängden av deras genomförande.

Innan man fattar beslut om självständigt arbete på byggnaden bör man ta hänsyn till alla nyanser: förekomsten av en viss erfarenhet, ledighet och självklart det nödvändiga verktyget. Det är möjligt att nyktert bedöma sina förmågor, det bästa alternativet är att anställa erfarna hantverkare. I det här fallet kommer ovanstående beräkningar också att vara användbara – de hjälper dig att förhandla mer produktivt med alla byggare.

Enligt min uppfattning genomfördes inte alla antaganden när man analyserade kostnaden för olika material i denna artikel. När allt kommer omkring finns det situationer där byggnadsmaterialet används uppställt i en helt annan sekvens beroende på eget pris. Dessutom verkar det som om artikeln bara skulle gynna det faktum att det innehöll minst ett exempel på en allmän beräkning av kostnaden för att bygga ett bostadshus. Det här förstås naturligtvis inte något i förhållande till det givna ämnet, eftersom det finns olika hus och därmed kostnaderna för deras konstruktion skiljer sig åt. Men för att förstå kärnan i frågan som helhet skulle sådan information inte skada.

Även i Tyumen behåller herrgårdar med logg med en diameter på 34+ märkbart värme, och månspåret är mindre än huvuddiametern och det finns inte mer än 27 cm där. I praktiken tål även ett punkterat trähus tyst upp till -40gr med en diameter på 24-26mm med en ganska dålig standardvärme. Annars är tillverkningen av timmer inte av hög kvalitet eller installationsgrupperna är inte specialister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *