Bygg

Vad ska man bygga ett budget hus

Vad används oftast vid konstruktion:

I byggandet av hus och stugor används alltmer ramteknik. Detta är en lovande metod som låter dig bygga snabbt och med minimal kostnad.

För att ta reda på vad konstruktionen kommer att kosta minst, är det nödvändigt att beräkna uppskattningar för var och en av alternativen, eftersom Kostnaden för själva materialet är inte alltid ett mått på vinst. Om du väljer multipurpose resurser kommer du till exempel att minska kostnaderna. Kostnaden för vatten-, ångisolering ”två i en” kostar i slutändan billigare än inköp av två olika typer av isolering.

Vid beräkningen bör man fortsätta med att den färdiga byggnaden ska vara bekväm för att leva, följa normerna för värmebesparing och säkerhet.

Fördelarna med ramkonstruktion – på kortare tid och arbetskostnader för byggandet av byggnaden. Designen är enkel, skapar inte en ökad belastning på fundamentet och behöver inte stärkas

Alternativ # 1 – rambyggnadskonstruktion

En bostad som använder denna teknik är uppställd i flera veckor till flera månader, beroende på om ägaren bygger sig själv eller anställer en brigad. Färdiga byggnader är slitstarka, resistenta mot deformation. Den beräknade nyttjandeperioden är cirka 75 år.

Lagerstrukturer är lämpliga för efterföljande trimningsmaterial, eftersom alla element är förenade. Detta expanderar väsentligt valet av alternativ för fasadefönster: sidospår, kassettpaneler, blockhus kan monteras på väggarna. Vid plätering ökar styrkan i hela strukturen utan en väsentlig ökning av dess vikt.

Konstruktion Video

Det finns två huvudtekniker, som alla har sina egna egenskaper.

Rampanel. Hur billigare att bygga ett hus? Samlar sin egen. Naturligtvis krävs det kompetens och utrustning. Tack vare denna typ av konstruktion är det möjligt, men det tar mycket tid och extra pengar att köpa isolering och andra saker. Rammen är gjord av trä och mantlade smörgåspaneler. Varje del måste monteras separat, vilket påverkar konstruktionens tid och komplexitet.

Ramskärm. Detta alternativ är dyrt, men pålitligt och kräver mycket mindre arbete. Designen är monterad från färdiga sköldar, vilka tillverkas på fabriken med specialbeställning. Brädorna levereras redan uppvärmda och helt färdiga för montering. Om vi ​​jämför priserna på panel- och panelbyggnader är den första dyrare. Den slutliga kostnaden kan dock visa sig vara samma om arbetare uppmanas att montera ramkåpan, eftersom du måste betala för alla typer av arbeten separat – montering, plätering, värmeisolering och efterbehandling.

Vad ska man bygga ett budget hus

Träramen i monterad form ser redan ut som ett färdigt hus. Det kräver bara trimning och efterbehandling. Ång- och vattentätningsmaterial installeras också i fabrikens väggar, som bidrar till en ökning av byggnadens livslängd.

Teknikens obestridliga fördelar:

 • Ekonomi. Låg vikt är ett uppenbart tillfälle att spara på stiftelsen, och en kort tid – på betalning av arbetstagare. Man tror att hus byggda på ramteknik kostar mindre, men i många avseenden beror effektiviteten på byggnadsområdet, de valda komponenterna, ytorna etc. Beräkningar av erfarna ingenjörer visar att det är lönsamt om byggnadens längd inte överstiger 20 m och antalet våningar är 3. Ofta bestäms allt av projektet.
 • Hög energibesparing. Designen snabbt och effektivt värms upp. Väggarna är gjorda av material med låg värmeledningsförmåga, så att konstruktionen håller värmen väl. Väggtjockleken kan vara 15-20 cm. Bland de ytterligare fördelarna är en minskning av värmekostnaden jämfört med den vanliga konstruktionen av samma område.
 • Ingen krympning. Väggen i strukturen är hållbar, resistent mot deformation, är mycket styva och huset i sig krymper inte. Detta har också en positiv effekt på byggnadsperioden: efterbehandlingsarbetena kan startas omedelbart efter avslutandet av huvudarbeten. Mantel kräver inte ytterligare bearbetning, vilket minskar kostnaden för efterbehandling.

Nackdelar eller vad man bör tänka på:

 • För att montera en sådan struktur behövs särskild kunskap och verktyg. Byggverksamhetens kvalifikationer är av grundläggande betydelse, hittills kan inte alla utvecklare hantera det själv och laget måste välja noggrant.
 • Träramar kräver ytterligare behandling med biologiska och brandskyddsmedel.

Vid val av projekt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ventilation. Konstgjorda material är väl värmeisolerade, men från miljösynssynpunkt är det mycket att önska. Om bostaden är liten, så kan du teoretiskt få genom med naturlig ventilation, men helst bör du beräkna och installera ett system med normal ventilation.

Vid installation av ramkonstruktioner används inte ”våt” teknik. Denna funktion är ett stort plus eftersom tillåter dig att arbeta när som helst på året

Tightness – en av de främsta fördelarna med ett ramhus, eftersom fungerar som en garanti för god värmeisolering. Men det har också en nackdel – ett brott mot luftcirkulationen. För att säkerställa att mänskliga avfallsprodukter, damm och andra faktorer inte förvärrar mikroklimatet i byggnaden, minska inte mängden syre i luften, det är nödvändigt att designa ett högkvalitativt ventilationssystem

Vad man ska göra:

 • Tree. Trots alla slags bearbetning utsätts trä för fukt, mikroorganismer. I genomsnitt tjänar ett sådant ramverk i upp till 60 år och är sämre än metallkomponenter i styrka, ljushet och motståndskraft mot destruktiva miljöfaktorer.
 • Metal. För tillverkning av applicerad lätt profil. Dess fördelar är utmärkt brandbeständighet, låg vikt, korrosionsbeständighet. Metalldelar är inte föremål för attacker av mögel och mögel. Allt detta kan öka strukturen i upp till 100 år.

Vad är billigare att bygga? Vid beräkningen av uppskattningar kommer en klar fördel att vara en träram. Men om du ”tittar in i framtiden” och tar hänsyn till de högpresterande egenskaperna hos en värmeprofil, betalar det för dess livslängd.

Stiftelsen kan väljas sida vid sida, kolumnär eller tejp, beroende på jordens typ. Du kan spara på ett enkelt att installera tak – gavel eller mansard. Valet är för utvecklaren.

1 sq. m metallram väger 30-50 kg, med plätering – ca 200 kg. Den lilla delen av det färdiga huset gör att du kan bygga på instabila markar. Profilen används också vid rekonstruktion av byggnader med tungt bärande bärande konstruktioner.

Alternativ # 2 – tegelkonstruktion

Tegel är en av de mest populära. Hus från det kan knappast kallas billigt. Väggarna måste vara tjocka, plus de kräver ytterligare isolering, vilket leder till en ännu större ökning av byggkostnaden. Vikten av den färdiga strukturen är stor, så grunden behöver en riktigt stark. Den är gjord till hela djupet av jordfrysning.

Det är svårt att spara på det. Nackdelarna är tillskrivna, och en lång arbetskrävande konstruktion. Konstruktionens hållbarhet, deras brandsäkerhet och användbarhet betalar emellertid i stor utsträckning kostnaderna.

Om man tittar på priserna för byggandet av en konstruktion av god kvalitet på webbplatser för specialiserade företag, verkar det som om kostnaden är låg. Men även i ”nyckelfärdiga” byggpris är det ingen slutbehandling: installation av golv, innerdörrar, rörsystem etc.

Om du gör allt detta själv, bör du bara lägga till kostnaden för inköp av material. Om du behöver anställa arbetstagare – betalar du också för deras arbete. Konstruktion är endast fördelaktig om platsägaren ursprungligen korrekt valt projektet och det mesta av arbetet kan ske självständigt.

Video: om tegel för byggnader

Alternativ # 3 – betongblock

Betongblock – en värdig konkurrent till den traditionella tegelstenen. Konstruktionen av lådan är mycket billigare än erektion. Väggtjockleken kan vara mindre med 1/3 utan förlust av värmeisoleringsegenskaper. Materialet i sig är märkbart lättare, vilket möjliggör besparingar på grund av grunden. En extra ”bonus” för en husägare är bra ljudisolering.

Bostaden av luftbetongblock ”andas”, luftutbytet i det störs inte, för porer genom. Av samma skäl anses block inte vara det bästa alternativet när det gäller vattentätning. Om konstruktionen utförs med kränkning av teknik kan den färdiga strukturen också rensas. Behöver vara uppmärksam på mållinjen.

När det gäller byggtiden kan den belagda betongstrukturen byggas 2-3 gånger snabbare än tegel, det krymper praktiskt taget inte. För att ansluta blocken använd speciella limkompositioner. Det är inte önskvärt att använda vanlig cementmortel sedan Det ger tjocka sömmar som kan orsaka bildandet av kalla broar.

En av nackdelarna med betongblock är relativt låg frostbeständighet, så du måste ta hand om högkvalitativ finish. Materialen kan användas gips, sidospår, sten

Alternativ 4 – ekonomisk timmerstruktur

För utvecklaren är trävaran mer lönsam än vad som helst annat. Om vi ​​jämför loggen och tegelväggarna för värmebesparande egenskaper, visar det sig att strukturen på gran 220 mm tjock och tegel 600 mm tjock blir lika varm. Vanligtvis används 200 mm trä för konstruktion, en 100 mm tjock isolering används och ett lag av plaster från 20 mm appliceras.

 • effektivitet;
 • snabb konstruktion (uppförd om några veckor);
 • enkel teknik;
 • miljöskydd
 • utmärkt värmeisolering;
 • bekvämt mikroklimat;
 • enkel konstruktion.

Om du väljer, varifrån det är billigare att bygga ett hus, är timmer ett vinn-vinn-alternativ. Det här är lönsamt, och tekniken är enkel, och nästan vilken som helst ägare kan behärska det om han redan har konstruktionskunskaper.

När du bygger hus från en bar måste du noggrant utforma värme- och strömförsörjningssystemen. Byggnader betraktas som brandfarliga. Trädet är också räddat för fukt, så det kräver skydd mot fukt och svamp.

Jämför priser per kvadratmeter

Hur och från vilket det är billigare att bygga, kan du se i siffrorna uppskattningar. Om beräkningarna är baserade på genomsnittliga indikatorer (djupet av markfrysning är 1,5 m, grundvattnet är 2,5 m, sandjord), då kan du bestämma byggkostnaden på 1 kvm. Beroende på komponentnumren kommer du att vara:

 • ramkonstruktion – 875 rubel;
 • tegelstenar – 2330 rubel;
 • luftade – 2000 rubel;
 • timmer – 1900 rubel.

Granskning av populära material – video

Självklart kommer rambyggnaden att kosta utvecklaren den billigaste. Slutligen besluta om valet, du måste ta hänsyn till alla funktioner i projektet, marken, själva webbplatsen. I beräkningarna ingår inte betalning för byggnadsteamets tjänster. Anställd arbetskraft är en extra (och betydande!) Kostnadspost.

Vilka material är billigare att bygga ett hus – en detaljerad analys av kvalitet och kostnad

Vad ska man bygga ett budget hus

Individuell konstruktion har länge fått många fans inte bara utanför vårt land, och erfarenheten på detta område har blivit mycket uppnådd. Nya material och tekniker har dykt upp, varav många vi ”exakt” kopierar exakt från utlandet. Att säga att de är dåliga är det omöjligt. Men är det allt lämpligt för vårt hårda klimat? Låt oss försöka lista ut vad det är bättre att bygga ”budget” boende och hur samtidigt kan man spara rimligt, inte på bekostnad av kvalitet.

Låt oss börja med planering. Alla efterföljande utgifter beror på detta. Men först är det värt att notera att det inte finns någon enda rekommendation för att välja de billigaste materialen för ett hem, och här är varför.

Vad räknas

 • Klimatet i regionen och platsen för byggnaden på marken. Det beror på hur tjocka väggarna ska vara, i vilken utsträckning ytterligare uppvärmning är nödvändig.
 • Egenskaper hos jorden. De bestämmer inte bara vattentäthetstekniken, först och främst den försänkta delen av huset, men också valet av typen av stiftelse.

Följaktligen kommer ett billigt byggmaterial, idealiskt för en klimatzon, att vara helt olämpligt för en annan. Dessutom har varje produkt sina egna fördelar och nackdelar. Därför är det nödvändigt att välja vilka egenskaper som är viktigast för ett visst hus och vad som kan försummas eller minimeras genom ett antal ytterligare åtgärder.

Och ytterligare ett viktigt ögonblick – någon specialist säger att upp till 40% av alla kostnader står för byggandet av stiftelsen. Och här måste vi leta efter den optimala varianten av sin konstruktion med valet av billigare material.

Till exempel, på grundval av skum block att lägga ut murarna av tegel inte fungerar – ett sådant hus står inte för länge. Men eftersom kostnaderna för den lägre delen är störst, måste du först fokusera på det – här kan du spara mycket och bygga ett hus billigare.

Vad bestämmer den slutliga kostnaden för byggandet

 • Byggnadens arkitektur och dess interna layout. Det är uppenbart att de mindre alla typerna av balkonger, terrasser, passager, ”vackra” takböjningar och liknande, desto lägre kostar byggnaden.

 • Engineering lösning. Varje del av strukturen kan byggas på olika sätt. Rationell rymdutnyttjande är ett annat sätt att minska kostnaderna. Det viktigaste – att uppnå maximalt användbart område.
 • Finish. Bör vägledas av rimlig tillräcklighet.
 • Rätt val av byggmaterial. Övning visar att det är just på denna punkt att ett ganska stort, orättvist överträffning inträffar.
 • Det är ingen mening att vara distraherad av byggmaterial som till exempel block av expanderad polystyren. Det finns sådana rekommendationer för byggandet av byggnader och med en beskrivning av massfördelarna med sådan konstruktion.

  Du kan förstås bygga en av dem, men kanske bara ett litet hus. Allvarligt ta sådana råd i relation till en fullfjädrad bostadsstruktur fungerar på något sätt inte. Ja, och inte värt det, för då finns det knappast några köpare för en sådan byggnad.

  Tänk på de viktigaste, mest använda materialen i fråga om lämpligheten för användningen av dem, samt specifikationerna för byggandet av byggnader och egenskaper hos sådana strukturer. Vi betecknar den slutliga kostnaden för arbetet (ungefärligt), med beaktande av alla ytterligare åtgärder (isolering etc.) i rubel per 1 m² total yta (utan ”finish”).

  • Väderförändringen är minimal, eftersom träet ”håller” värmen väl.
  • Möjligheten att bygga på ”lätta” typer av stiftelser.
  • Utmärkt mikroklimat.
  • Du kan välja ett billigt alternativämne (timmer, rundad logg).

  • Lång krympning. Omedelbart engagera sig i efterbehandling och flytta in kommer inte att fungera.
  • Behovet av regelbundet berednings- och bearbetningsmaterial (flamskyddsmedel, antiseptika).
  • Hela huset är svårt att bygga. För att montera den lägre kronan och för några andra operationer är det bättre att bjuda in en specialist.
  • Trä påverkas av insekter (träborrare) och är också rädd för värmeexponering.

  Byggkostnad (från tall):

  • W / b-plattor kan användas som mellanliggande överlappningar.
  • Styrka.
  • Till skillnad från trä ruttnar det inte.

  • Kräver högkvalitativ isolering.
  • En ”kraftfull” grund är nödvändig.
  • Bra konstruktionstid.
  • Mycket få människor kommer att kunna bygga kvalitet murverk på egen hand – de måste betala specialister.

  Kostnaden för byggande – från 21 500 rubel / m².

  Cellbetong

  Implicerade gas- och skumblock (för detaljer om byggandet av ett sådant hus, läs här)

  • Varmare tegelstenar. Du kan göra utan värmeisolering, men väggarna ska vara tjockare.
  • Råt inte.
  • Komprimerad konstruktionstid.
  • Lättviktig grund.
  • Möjligheten att göra utan anställda, eftersom installationen är ganska enkel.

  • Vattentätning ska vara av hög kvalitet, särskilt för luftbetong.
  • Begränsningar i byggnadens möjliga höjd på grund av otillräcklig styrka hos sådana väggar.
  • Funktion av installation (överensstämmelse med tekniken för att arrangera lederna av produkter och förstärkning av strukturen).
  • Finlands komplexitet, speciellt för skum på grund av dess bräcklighet.

  Kostnaden för konstruktion är från 15 500 gn / m².

  Prefabricerade hus

  • Möjligheten att göra allt för hand. Men för montering av skärm behöver strukturerna en kran.
  • Grunden för vilken typ som helst, lätt.
  • Huset ”andas”.
  • Konstruktionen slutar på kort tid.

  Som trä, för det är från sådana byggmaterial som en ram är konstruerad.

  Kostnaden för konstruktion är från 11 000 rubel / m².

  Priserna är villkorade, så mycket beror på kostnaden för de valda efterbehandlingsmaterialen. För övrigt leder det ofta till att det är otroligt rädslöst att spara på dem att boendet inte är tillräckligt varmt, fuktigt och det måste värmas mer intensivt. Och detta medför en ökning av kostnaderna. Varför?

  Först av allt. direkt – energiförbrukningen ökar, och därmed ökar betalningen av verktyg.

  Sekund. indirekt – omkörningstiden för en sådan byggnad minskas avsevärt, på grund av dålig vattentätning, isolering, försämras någonting snabbare. Och eventuell återuppbyggnad (reparation) – händelsen är inte billig. Ja, och ”uppvärmnings” apparater slits ut mer intensivt, vilket också kräver investering av materialresurser för reparation.

  Användbara tips

  • När du planerar byggandet av huset måste du först och främst fokusera på sådana kriterier som bekvämlighet, tillräcklighet för ledigt utrymme och hållbarhet. Det är ingen mening att engagera sig i konstruktion, om du måste, för att möta budgeten, huddle i trånga och ändra din livsstil.
  • Betydande besparingar kan uppnås om något av arbetet (om inte allt) görs för hand. Betalning för tjänster av anställda är jämförbar med materialkostnaden.
  • Det är mycket mer lönsamt att de senare köper självständigt, och inte att överlåta dem till mästarna. Och omedelbart (om möjligt) i en ”punkt”. I sådana fall gör Säljare rabatterna ganska konkreta (betraktas som en stor ”grossist”). Dessutom är priserna mycket lägre på vintern, så köp bör ske i förväg.
  • Om vi ​​skulle anställa herrar, skulle det vara bättre att förhandla med dem, inte i ord utan på papper, i form av ett fördrag. Om de är ”universalister”, så gör de alla typer av arbeten, sedan för varje (grund, väggar, takläggning, dekoration) – ett separat dokument. Detta kommer att tillåta (om de arbetar dåligt) på något sätt att vägra sina tjänster och att återhämta sig genom domstol – vi har behandlat denna fråga i detalj.
  • I princip, när främlingar arbetar, bör de känna ständig kontroll av ägaren, helst dagligen. Det mesta av ”hack” görs i processen med så kallade ”dolda” verk. Till exempel, vattentätning, källarisolering, screed arrangemang. Sådana brister, och till och med rättvist äktenskap kommer att manifesteras först efter en tid, men det kommer att vara för sent!
  • Om huset är planerat att ha några verktyg, ouppvärmda lokaler (förlängningar), är det bättre att ordna dem runt omkretsen. Detta kommer att avsevärt minska värmeförlusten från bostäder, interna rum.
  • Antalet och storleken på fönsteröppningarna bör vara optimala. Det är genom dem att värmen ”lämnar” huset mest. Kriteriet är att det totala området för alla fönster i rummet inte ska överstiga 1/8 av golvet.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *