Fördelar

Vägar från träskärningar

Men, för att inte störa harmoni i trädgårdsvägen, sågs med chubuki.

Steg 5 – fyller det andra lagret av sandkudde

Vägar från träskärningar

Sanddräkt Sand används som det andra lagret. Kuddens totala höjd är 50-100 mm.

För att försegla sandbrunnen används en teknik som att vattna den med vatten.

Materialet är förberedt för webbplatsen www.moydomik.net

Steg 6 – systemet för att lägga trissnitt

Ordern för installationen av trädets snitt spelar ingen roll. Mönsterbildningen beror på ägarnas preferenser.

Den kan placeras så att utrymmet mellan sågarna är så litet som möjligt. Och du kan tvärtom ha dem allmänt.

Det viktigaste i detta skede är att ”sänka” sågklingan (rammade), och jämföra dem också.

Lägga sågklipp

Tändningsågar

Installation av trädskärningar under banan

Nivelleringsskärningar

Steg 7 – Dekorativ dekoration av trädgårdsvägen av träskär

Utrymmet mellan sågarna kan täckas med sand eller jord blandad med fröna av markdjursplantor.

Och skärningarna själva bör lämnas i sin ursprungliga form eller målas med ljusa färger.

Registrering av en väg från trissnitt

Det är möjligt att tydligare visa hur man gör vägar från träskärningar med hjälp av sektionsritningen.

Vård av träspår

Så att trädgårdsbanan av träskärningar som görs av händerna inte kommer att förlora sitt ursprungliga utseende över tid, behöver det konstant vård.

För att göra detta, en gång per år, rengör skärningarna med en metallskrapa, behandla med en antiseptisk och applicera en speciell skyddande beläggning, torka olja eller måla.

Träklippta vägar – vård

Styrelsen
När du gör ett spår lägger du åt flera stycken prozapas, i framtiden kommer det att vara möjligt att ersätta enskilda delar i reparationsprocessen. För att minska effekten av glidning efter regnet bör du inte polera ändarna av stockarna mycket före installationen.

Om du är intresserad av att arrangera ett spår från vedklyvningar – en video som illustrerar att göra egna händer

Trädgårdsvägar från träskär – proffsen

 • låg kostnad;
 • hög hastighet och enkel arrangemang
 • förmågan att självständigt genomföra hela processen
 • ackumulera inte fukt (skapa inte plaskar);
 • ha en naturlig utseende
 • mycket underhållbar
 • miljövänlig;
 • förmågan att göra en unik trädgårdsväg av trä. Trots allt är alla nedskärningar olika, vilket innebär att mönstret inte kan upprepas.
 • möjligheten att använda föråldrade stockar som mulch eller hacka och lägga till kompost.

Landspår från träskäret – argument mot

 • röta;
 • reagera på temperaturfall;
 • kräver konstant vård;
 • bli hur många efter regnet (nivån av användningen av specialkomposition för bearbetning).

slutsats

Baserat på det ovanstående blir det tydligt hur man gör en väg från träskäret med egna händer utan att tillgripa överdrivna utgifter och hjälp utanför. Även om du inte skulle hoppas mycket för billighet, även med egenproduktion måste du spendera pengar, men en sådan väg är värt det.

Relaterade videor

Vägar från träskär – bilder med designexempel

En väg från träskär i skogen

Trä spår från klippa ringar

[tumme = vänster

Spåra från stora trissnitt

Processen att arrangera ett spår av träringar

Banan går i en rad med stora snitt

Stigen som avgränsas av träden

Intressanta bilder på ämnet

Sågskärningen är otroligt stor

Jätte trädskärning

Århundraden gammal sekvens

Spåret från träskäret med egna händer. Landskapsplan

9 november 2015

Vägar är ett viktigt element i vilken ort som helst. De borde ha bekvämligheten och tillförlitligheten. Men om i antikens tider, såg sådana beläggningar uteslutande utifrån deras effektivitet, då är det i nuvarande skede nödvändigt att ta hänsyn till den estetiska sidan.

Spåra på dacha

Spåret kan göras på dacha. Samtidigt bör det inte bara vara hållbart, men också attraktivt för att gå på det var trevligt. Alla skulle vilja komma till sin trädgård och ta en paus från det liv och rörelsen i staden, för att vara närmare naturen. Och detta kommer att hjälpa spåra från trädskäret. Det är lätt att göra det själv. Och resultatet är värt det.

Trä, sand, naturstenar, jord med små stenar – alla dessa alternativ kan orsaka en mängd olika föreningar. Därför används deras användning vid skapande av spår på olika sätt. Det är nödvändigt att i större detalj behandla vad träet är i utformningen av trädgårdsplottsens utformning. Vad behöver man göra för att göra en gångväg från trädet med egna händer? Vilka nyanser måste övervägas i det här fallet?

Är det verkligen banalt alternativ?

Inte för ingenting i nuvarande skede är den mest populära vägen den som innebär att man använder nedskärningar. Naturligtvis kommer det alltid att finnas människor som kommer att prata om banaliteten hos en sådan design. Det här materialet har trots allt använts under lång tid. Därför är idéer om vad som utgör en sådan webbplatsdesign tillgänglig för alla. Men om du tittar på detta alternativ mer noggrant, så kommer känslan av hans hackneyedness omedelbart att försvinna.

En gångväg av sågspånar med egna händer kan bli ett riktigt mästerverk av trädgårdskonst, eftersom dess utseende fullt ut kommer att bero på sådana indikatorer som materialets storlek, komponenternas relativa position och träets färg. Ytterligare element hjälper till att ge bilden fullständighet. Med andra ord kan trädgårdsvägen vara helt annorlunda än vad du föreställde dig. Designalternativ det finns bara en stor mängd. Låt oss överväga vad ett spår av trädskärningar kan vara, gjort med alla rekommendationer från våra egna händer.

Några spåralternativ

Om du väljer samma storlek och färgkomponenter kan du få en monofonisk komposition. Element i denna situation bör ordnas i flera rader. Och du kan ställa in en godtycklig ordning och placera dem nära. Ju större snittets diameter är desto större är gapet mellan spårets komponenter. För att fylla det kan du använda marker, grus eller gräsmatta.

Dynamiskt spår kommer att ge skärningar olika kaliber. De kommer att återuppliva webbplatsens design. Har du bestämt dig för att använda ytterligare material för att fylla luckor, som grus och murar? Du kan använda ett ganska originellt designalternativ. Lägg ned skärningar efter varandra. I detta fall kan en rak eller lindningsväg erhållas. Allt kommer att bero på preferenser. Genom att göra ett litet avstånd mellan huvudkomponenterna kan du få en brant stigning. Genom att klippa element får du en kontinuerlig linje.

Spåren kan tillverkas av brädor

Skapa en väg av trä, du kan använda inte bara sågad. Låt gå in i styrelsens verksamhet. Lay detta material måste vara solid golv. Att göra detta är tillåtet både längs och över. Plattornas kanter kan lätt trimmas. I det här fallet kommer de att få en svag form. Detta kan dock uppnås utan underkörning. Du behöver bara ordna brädorna på ett speciellt sätt.

Med trä kan du uppnå effekten av parkett. Banan i en sådan situation kommer att se bra om den kompletteras med grus eller grus. Den första versionen av materialet kan användas i situationer där huvudelementen ligger på stora avstånd från varandra. Trävägar kan kompletteras inte bara med grus. För dessa ändamål kan du använda småsten eller annan dumpning.

Om du efter allt ovan är intresserad av en liknande design av en trädgårdsplot, bör du prata om hur du skapar denna skönhet med egna händer.

Vad ska övervägas?

Det är känt att en sådan design kan skadas på grund av fukt och temperaturförändringar. Hur förhindrar förstörelse av nedskärningar? När man bygger timmerbyggnader måste man alltid beakta fuktighetsfaktorn och temperaturfluktuationerna. Detta gäller framförallt spåren, eftersom skären och brädorna måste ligga direkt på marken. Och sönderfallet från detta ökar bara. Allt detta kommer att diskuteras mer detaljerat nedan.

Träbearbetning

Trädklipp kan köpas i specialaffärer. Sådant material kommer redan att behandlas med speciella föreningar som skyddar träet från förekomsten av svampar, skadedjur och råtta. Men du kan gå tvärtom. För att göra spår ur träskäret är det inte nödvändigt att köpa huvudelementet i affären.

Hämta eller hitta stockar, använd en motorsåg och klipp sågad. Samtidigt kan tjockleken bli 15 cm. Efter detta måste materialet behandlas oberoende av en 10% lösning av kopparsulfat. Istället kan du använda ett antiseptiskt ämne som var konstruerat speciellt för trä.

Efter torkning bör de behandlade sågavsnitten använda bitumen efter smältning i en metallbehållare. I detta ämne är det nödvändigt att doppa sågklippet den platsen, som kommer att ligga i jorden. Därefter måste materialet ges lite tid att torka. Genom att göra alla ovanstående procedurer kommer du att göra dig redo för att lägga träskär. Priset är lågt jämfört med det inköpta materialet.

Skapa spår

Hur man gör ett spår? Det är nödvändigt att markera platsen med pinnar med ett rep för att gräva en gräv, vars djup ska nå 30 cm. Det kommer att vara nödvändigt att täcka botten med geotextiler. Därefter häller vi murar i grävningen. Skiktet på detta material ska nå 10 cm. På toppen av det måste du lägga sand, tampa den försiktigt och häll regelbundet vatten. Foder som erhållits som ett resultat av alla ovanstående åtgärder bör fastställas. Utrymmet mellan dem måste täckas med jorden. Du kan så gräs eller hälla grus i det.

För att göra vägar i trädskärgårdsgården kan du använda lark. Detta är det bästa alternativet, eftersom det präglas av hög hållfasthet och hållbarhet. Du kan också använda eksågar. Materialets hållbarhet når 15 år. En kortare livstid i asp och tall. Men de är också ett bra alternativ. En sågklinga som skadades antingen under installationen eller efter några år kan alltid bytas ut. Följaktligen måste detta material fyllas omedelbart, med en marginal, för att inte slösa tid på sin produktion.

slutsats

Den här översynen handlade om hur man gör ett spår på webbplatsen, med hjälp av det välbekanta materialet – trissnitt. Med hjälp av dem kan du uppnå original och intressant design av webbplatsen. Därför, om det finns tid och önskan, bör du börja agera i den här riktningen. Och efter en tid i din trädgård kommer det att bli en vacker och välskött bana, tilltalande med sitt utseende.

Vägar från träskärningar

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Vägar från träskärningar

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Trädgårdsvägar av trä med egna händer

För att dekorera trädgården tomt på ett original sätt, kan du självständigt göra vägar från trädskärningar. Tillverkningen av sådana spår väsentligt förändrar webbplatsens utseende, och med tanke på det faktum att själva materialet kan köpas för lite pengar eller inte alls, är det betydande besparingar möjliga. Denna artikel kommer att prata om hur man gör trädgårdar i trä med egna händer.

Först och främst måste du tänka på för vilket ändamål du behöver en väg, till exempel för att gå eller behandla sängarna. Om det finns en önskan att skapa en ekostil på dacha, skulle användningen av detta naturmaterial vara ett idealiskt alternativ.

Styrkor och svagheter

Vägar från träskärningar

Trädgårdsväg från träskäret

Den här artikeln hjälper till att se fördelarna och nackdelarna med denna designalternativträdgård. Vi kommer också att överväga anvisningarna som förklarar hur steg för steg du kan bana banor från vedklyvningar.

Träspår har vissa fördelar:

 • miljövänligt material;
 • exklusiv utsikt på grund av den unika bilden;
 • individualitet av varje spår
 • låg kostnad och enkel tillverkning;
 • material och verktyg kan hittas rätt i landet.

Det är också nödvändigt att nämna bristerna i detta material:

 • bräcklighet – den största nackdelen;
 • mottaglighet för ruttning och försämring av insekter
 • brandrisk på grund av långvarig exponering för öppen låga.

Faktum är att det finns färre nackdelar än fördelar, och därför kan du säkert komma ner till affärer.

Skär arbetsstycket

Sågskärningarna kan vara av två former: halvcirkelformad och rund, 0,3-1 m i storlek, ca 10 cm i höjd.

Det finns flera sätt att bana trävägar. Spårets form kan vara godtycklig – i den här versionen kommer den att se mycket vacker och attraktivare ut.

Förutom spåren, från skärningarna kan du bygga en dekorativ stege eller bro.

Vägar av träskärningar

Bensin och elsåg

Först måste du förbereda verktygen för jobbet. I så fall behöver du en motorsåg (eller elektrisk såg). Loggar för nedskärningar i förväg måste torkas väl, annars kan de spricka och deformeras (om de ligger i råstatus). Om materialet torkar när det är begravt i marken, kommer utsikten över ett sådant spår att vara oattraktivt och måste omformas.

På hur noggrant materialet behandlas med ett antiseptiskt medel, beror hur länge strukturen är, huruvida det är trädgårdar, broar eller stegar. Typiskt görs bearbetning med linolja, en lösning av kopparsulfat eller använd maskinolja.

Bearbetar den nedre delen av sågsnittet genom att arbeta

Efter bearbetning bör materialet torka väl. Då är det nödvändigt att behandla produkten med ett lager av vattentätning från smält bitumen. Bitumen bör appliceras på den lägsta delen av skäret, som kommer att nedsänkas i marken. Det finns ett annat alternativ för vattentätning – fördjupa botten av sågskäret i en behållare med smält bitumen och bensin tillsatt till den. Efter det här förfarandet måste du ge träprodukterna torra bra.

På marknaderna såldes färdig impregnering med skyddande ämnen – kommer denna metod att vara mer tillförlitlig.

Att lägga trädgårdar

För att vackert placera skärningarna är det nödvändigt att markera territoriet med hjälp av pinnar, som måste hamras längs hela framkanten av den framtida vägen, då sladden tas och dras mellan pinnarna.

När banan är lindad utförs markering med sand.

Efter att ha förberett markeringarna grävas en gräv upp till ett djup av ca 30 cm, där ett avloppssystem är byggt, utformat för att skydda skäret från fukt. För att göra detta läggs grus på botten av grävningen och rammade. Från ovan måste du lägga geotextiler och göra slipning. Vart och ett av skikten hälls med vatten och täppas med kvalitet. Tjockleken på det resulterande skiktet får inte överstiga 10 cm.

Utrymmet är fyllt med mindre spelami

Nu kan du börja lägga ned skärningarna, placera dem närmare varandra och välja arbetsstyckets diameter. För att fylla lederna mellan sågarna, använd krossad sten, sand eller småsten. Ofta, för skönhet, är utrymmet mellan vägarna sådt med gräsmatta.

Längs kanterna på gångbanan kan du dekorera med hjälp av högre skär, dekorativa stenar eller jordbruk av hög kvalitet. Blommor kommer säkert att vara en vacker dekoration av trädgårdsvägen.

Trädgårdsskeden från träskär

Oregelbundenheter i trädgårdsplanen kan döljas med hjälp av en trädgårdsbana i form av steg, speciellt om det finns en sluttning på tomten.

Man bör komma ihåg att varje år måste man göra en grundträdgårdsväg för att skydda trädet från ruttning, vilket ökar spårets livslängd.

Styrspår

Trädgårdsväg från tvärriktade brädor

Alternativt, som ett material för trädgårdar, kan du använda träplankor. Oftast har det här spåret utseende av solid golv. Plattorna staplas både i tvärriktningen och i längdriktningen. Till banan var lindning, kan kantarna på plattorna speciellt trimmas eller staplas på ett speciellt sätt.

Parkettväg

Genom att tillämpa detta tillvägagångssätt är det möjligt att modellera olika varianter, till exempel ett mönster som liknar parkett.

Spårets design liknar en järnväg

Och om brädorna är placerade på något avstånd från varandra och utrymmet mellan dem är fyllt med dumpning eller grus, kommer konstruktionen att likna en järnväg.

Trä gångväg över marken

Du kan springa trädgårdsbanan från brädorna, lägger ut ett soligt golv. Denna väg har en liten höjning på ca 10 cm. Det har en stor fördel – det finns ingen kontakt med trädet med marken och luftrummet gör att trädet kan torka snabbt efter regn, vilket väsentligt bidrar till den långa användningen av trädgården.

Att självständigt skapa en trädgårdsväg från trädets element måste du ägna mycket tid och ansträngning, men du kan få ett riktigt mästerverk. En sådan väg blir ett vackert och extraordinärt tillägg till trädgårdsdekorationen.

Under de senaste åren är träbelagda gångbanor mycket populära.

Trävägar från terrassplatta:

Från träsköldar

Till huset är gjord av brädor

Bearbetat trä är inte rädda för fukt

Vacker trädgårdssti från brädorna

Torrbäck med träbro

Trädgårdsvägar

Trädgård alternativ från brädor

Från längsgående plankor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *