Bygg

Var att bygga ett hus är billigare

När du väljer detta material bör du vara uppmärksam på två faktorer:

 • Förekomsten av knutar. De borde vara så små som möjligt. Speciellt mörkt. Sådana knutar kommer säkert att falla ut över tiden, och fuliga hål kommer att bildas i golvet eller taket.
 • Materialets geometri. Alla valda brädor ska ha samma tjocklek och vara jämn i alla plan.

Fördelarna och nackdelarna med metallplattor

Förutom det låga priset inkluderar fördelarna med detta material som används för att bygga ett billigt tak oftast:

 • låg vikt
 • styrka och hållbarhet
 • estetiskt utseende
 • enkel installation.

Var att bygga ett hus är billigare

Nackdelarna med metall är:

 • buller under ett regn,
 • förmågan att rosta och snäppa in i solen när det är felaktigt lagat

Som du kan se är svaret på frågan om vad som är billigare att bygga hus inte alltför komplicerat. Att välja billiga material för byggandet av väggar, tak och takläggning av en byggnad är idag mycket enkel. Naturligtvis, när man utarbetar ett projekt, bör allt noggrant beräknas och genomtänkas. I det här fallet kommer huset att vara ekonomiskt, pålitligt och bekvämt.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Var att bygga ett hus är billigare

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Hur och från vilken det är billigare att bygga ett hus: vi jämför material och teknik

Att bygga ett nytt hem är alltid en stor kostnad. Få personer har råd att bygga, utan att uppmärksamma uppskattningarna. Oftast måste spara för att passa in i budgeten. Besparingarna bör dock vara rimliga, eftersom ägaren och hans familj kommer att bo på en ny plats. Byggnaden ska vara varm, torr, bekväm och trivsam. Hur uppnås detta utan överbetalningar? Först och främst – spara på arbetarnas lag. Om utvecklaren har rätt kompetens, kan allt eller nästan allt ske själv. Du kan också välja billiga material, tillgänglig teknik, ett typiskt projekt. Hur billigare att bygga ett hus med egna händer? Vad är värt att spara, och var bättre att inte riskera?

Besparingarna börjar med projektval. Ju mer komplexa de arkitektoniska formerna är desto dyrare konstruktionen. Det är orimligt att försöka minska kostnaderna genom arbetstagare, teknisk övervakning eller materialkvalitet, i första hand välja ett dyrt projekt.

Det är bättre att tydligt definiera det nödvändiga bostadsområdet, inte beröva familjen, men inte tillåta dig extra kvadratmeter för att välja en enkel takform. Detta kommer att göra det möjligt att skapa en mysig bostad som helt uppfyller familjens behov, men utan arkitektoniska ”överskott” – ett flertalltak, karmfönster, kolonner, bågar.

Det är vettigt att överväga alternativ för byggandet av en byggnad med en eller två våningar med ett bostadshus.

Bostadshus är mycket mer lönsamt än en separat våning. Byggandet av golvet kommer att behöva mer material – för väggar, isolering, efterbehandling

Om du väljer lätta byggmaterial och lämplig teknik för väggkonstruktion kan du spara på fundamentet. En mindre kraftfull konstruktion kommer att behövas, plus formningen kan tillverkas av en icke-standardbräda, använd fiberboard.

Det enda som är oönskade för att minska kostnaderna är cement. Det är nödvändigt att köpa kvalitet, annars kommer styrkan i strukturen att vara en stor fråga. Grunddynans djup måste också motsvara byggnadens beräknade vikt för att undvika tung utfällning, vilket kan leda till sprickor i väggarna.

Vad används oftast vid konstruktion:

I byggandet av hus och stugor används alltmer ramteknik. Detta är en lovande metod som låter dig bygga snabbt och med minimal kostnad.

För att ta reda på vad konstruktionen kommer att kosta minst, är det nödvändigt att beräkna uppskattningar för var och en av alternativen, eftersom Kostnaden för själva materialet är inte alltid ett mått på vinst. Om du väljer multipurpose resurser kommer du till exempel att minska kostnaderna. Kostnaden för vatten-, ångisolering ”två i en” kostar i slutändan billigare än inköp av två olika typer av isolering.

Vid beräkningen bör man fortsätta med att den färdiga byggnaden ska vara bekväm för att leva, följa normerna för värmebesparing och säkerhet.

Fördelarna med ramkonstruktion – på kortare tid och arbetskostnader för byggandet av byggnaden. Designen är enkel, skapar inte en ökad belastning på fundamentet och behöver inte stärkas

Alternativ # 1 – rambyggnadskonstruktion

En bostad som använder denna teknik är uppställd i flera veckor till flera månader, beroende på om ägaren bygger sig själv eller anställer en brigad. Färdiga byggnader är slitstarka, resistenta mot deformation. Den beräknade nyttjandeperioden är cirka 75 år.

Lagerstrukturer är lämpliga för efterföljande trimningsmaterial, eftersom alla element är förenade. Detta expanderar väsentligt valet av alternativ för fasadefönster: sidospår, kassettpaneler, blockhus kan monteras på väggarna. Vid plätering ökar styrkan i hela strukturen utan en väsentlig ökning av dess vikt.

Konstruktion Video

Det finns två huvudtekniker, som alla har sina egna egenskaper.

Rampanel. Hur billigare att bygga ett hus? Samlar sin egen. Naturligtvis krävs det kompetens och utrustning. Tack vare denna typ av konstruktion är det möjligt, men det tar mycket tid och extra pengar att köpa isolering och andra saker. Rammen är gjord av trä och mantlade smörgåspaneler. Varje del måste monteras separat, vilket påverkar konstruktionens tid och komplexitet.

Ramskärm. Detta alternativ är dyrt, men pålitligt och kräver mycket mindre arbete. Designen är monterad från färdiga sköldar, vilka tillverkas på fabriken med specialbeställning. Brädorna levereras redan uppvärmda och helt färdiga för montering. Om vi ​​jämför priserna på panel- och panelbyggnader är den första dyrare. Den slutliga kostnaden kan dock visa sig vara samma om arbetare uppmanas att montera ramkåpan, eftersom du måste betala för alla typer av arbeten separat – montering, plätering, värmeisolering och efterbehandling.

Var att bygga ett hus är billigare

Träramen i monterad form ser redan ut som ett färdigt hus. Det kräver bara trimning och efterbehandling. Ång- och vattentätningsmaterial installeras också i fabrikens väggar, som bidrar till en ökning av byggnadens livslängd.

Teknikens obestridliga fördelar:

 • Ekonomi. Låg vikt är ett uppenbart tillfälle att spara på stiftelsen, och en kort tid – på betalning av arbetstagare. Man tror att hus byggda på ramteknik kostar mindre, men i många avseenden beror effektiviteten på byggnadsområdet, de valda komponenterna, ytorna etc. Beräkningar av erfarna ingenjörer visar att det är lönsamt om byggnadens längd inte överstiger 20 m och antalet våningar är 3. Ofta bestäms allt av projektet.
 • Hög energibesparing. Designen snabbt och effektivt värms upp. Väggarna är gjorda av material med låg värmeledningsförmåga, så att konstruktionen håller värmen väl. Väggtjockleken kan vara 15-20 cm. Bland de ytterligare fördelarna är en minskning av värmekostnaden jämfört med den vanliga konstruktionen av samma område.
 • Ingen krympning. Väggen i strukturen är hållbar, resistent mot deformation, är mycket styva och huset i sig krymper inte. Detta har också en positiv effekt på byggnadsperioden: efterbehandlingsarbetena kan startas omedelbart efter avslutandet av huvudarbeten. Mantel kräver inte ytterligare bearbetning, vilket minskar kostnaden för efterbehandling.

Nackdelar eller vad man bör tänka på:

 • För att montera en sådan struktur behövs särskild kunskap och verktyg. Byggverksamhetens kvalifikationer är av grundläggande betydelse, hittills kan inte alla utvecklare hantera det själv och laget måste välja noggrant.
 • Träramar kräver ytterligare behandling med biologiska och brandskyddsmedel.

Vid val av projekt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ventilation. Konstgjorda material är väl värmeisolerade, men från miljösynssynpunkt är det mycket att önska. Om bostaden är liten, så kan du teoretiskt få genom med naturlig ventilation, men helst bör du beräkna och installera ett system med normal ventilation.

Vid installation av ramkonstruktioner används inte ”våt” teknik. Denna funktion är ett stort plus eftersom tillåter dig att arbeta när som helst på året

Tightness – en av de främsta fördelarna med ett ramhus, eftersom fungerar som en garanti för god värmeisolering. Men det har också en nackdel – ett brott mot luftcirkulationen. För att säkerställa att mänskliga avfallsprodukter, damm och andra faktorer inte förvärrar mikroklimatet i byggnaden, minska inte mängden syre i luften, det är nödvändigt att designa ett högkvalitativt ventilationssystem

Vad man ska göra:

 • Tree. Trots alla slags bearbetning utsätts trä för fukt, mikroorganismer. I genomsnitt tjänar ett sådant ramverk i upp till 60 år och är sämre än metallkomponenter i styrka, ljushet och motståndskraft mot destruktiva miljöfaktorer.
 • Metal. För tillverkning av applicerad lätt profil. Dess fördelar är utmärkt brandbeständighet, låg vikt, korrosionsbeständighet. Metalldelar är inte föremål för attacker av mögel och mögel. Allt detta kan öka strukturen i upp till 100 år.

Vad är billigare att bygga? Vid beräkningen av uppskattningar kommer en klar fördel att vara en träram. Men om du ”tittar in i framtiden” och tar hänsyn till de högpresterande egenskaperna hos en värmeprofil, betalar det för dess livslängd.

Stiftelsen kan väljas sida vid sida, kolumnär eller tejp, beroende på jordens typ. Du kan spara på ett enkelt att installera tak – gavel eller mansard. Valet är för utvecklaren.

1 sq. m metallram väger 30-50 kg, med plätering – ca 200 kg. Den lilla delen av det färdiga huset gör att du kan bygga på instabila markar. Profilen används också vid rekonstruktion av byggnader med tungt bärande bärande konstruktioner.

Alternativ # 2 – tegelkonstruktion

Tegel är en av de mest populära. Hus från det kan knappast kallas billigt. Väggarna måste vara tjocka, plus de kräver ytterligare isolering, vilket leder till en ännu större ökning av byggkostnaden. Vikten av den färdiga strukturen är stor, så grunden behöver en riktigt stark. Den är gjord till hela djupet av jordfrysning.

Det är svårt att spara på det. Nackdelarna är tillskrivna, och en lång arbetskrävande konstruktion. Konstruktionens hållbarhet, deras brandsäkerhet och användbarhet betalar emellertid i stor utsträckning kostnaderna.

Om man tittar på priserna för byggandet av en konstruktion av god kvalitet på webbplatser för specialiserade företag, verkar det som om kostnaden är låg. Men även i ”nyckelfärdiga” byggpris är det ingen slutbehandling: installation av golv, innerdörrar, rörsystem etc.

Om du gör allt detta själv, bör du bara lägga till kostnaden för inköp av material. Om du behöver anställa arbetstagare – betalar du också för deras arbete. Konstruktion är endast fördelaktig om platsägaren ursprungligen korrekt valt projektet och det mesta av arbetet kan ske självständigt.

Video: om tegel för byggnader

Alternativ # 3 – betongblock

Betongblock – en värdig konkurrent till den traditionella tegelstenen. Konstruktionen av lådan är mycket billigare än erektion. Väggtjockleken kan vara mindre med 1/3 utan förlust av värmeisoleringsegenskaper. Materialet i sig är märkbart lättare, vilket möjliggör besparingar på grund av grunden. En extra ”bonus” för en husägare är bra ljudisolering.

Bostaden av luftbetongblock ”andas”, luftutbytet i det störs inte, för porer genom. Av samma skäl anses block inte vara det bästa alternativet när det gäller vattentätning. Om konstruktionen utförs med kränkning av teknik kan den färdiga strukturen också rensas. Behöver vara uppmärksam på mållinjen.

När det gäller byggtiden kan den belagda betongstrukturen byggas 2-3 gånger snabbare än tegel, det krymper praktiskt taget inte. För att ansluta blocken använd speciella limkompositioner. Det är inte önskvärt att använda vanlig cementmortel sedan Det ger tjocka sömmar som kan orsaka bildandet av kalla broar.

En av nackdelarna med betongblock är relativt låg frostbeständighet, så du måste ta hand om högkvalitativ finish. Materialen kan användas gips, sidospår, sten

Alternativ 4 – ekonomisk timmerstruktur

För utvecklaren är trävaran mer lönsam än vad som helst annat. Om vi ​​jämför loggen och tegelväggarna för värmebesparande egenskaper, visar det sig att strukturen på gran 220 mm tjock och tegel 600 mm tjock blir lika varm. Vanligtvis används 200 mm trä för konstruktion, en 100 mm tjock isolering används och ett lag av plaster från 20 mm appliceras.

 • effektivitet;
 • snabb konstruktion (uppförd om några veckor);
 • enkel teknik;
 • miljöskydd
 • utmärkt värmeisolering;
 • bekvämt mikroklimat;
 • enkel konstruktion.

Om du väljer, varifrån det är billigare att bygga ett hus, är timmer ett vinn-vinn-alternativ. Det här är lönsamt, och tekniken är enkel, och nästan vilken som helst ägare kan behärska det om han redan har konstruktionskunskaper.

När du bygger hus från en bar måste du noggrant utforma värme- och strömförsörjningssystemen. Byggnader betraktas som brandfarliga. Trädet är också räddat för fukt, så det kräver skydd mot fukt och svamp.

Jämför priser per kvadratmeter

Hur och från vilket det är billigare att bygga, kan du se i siffrorna uppskattningar. Om beräkningarna är baserade på genomsnittliga indikatorer (djupet av markfrysning är 1,5 m, grundvattnet är 2,5 m, sandjord), då kan du bestämma byggkostnaden på 1 kvm. Beroende på komponentnumren kommer du att vara:

 • ramkonstruktion – 875 rubel;
 • tegelstenar – 2330 rubel;
 • luftade – 2000 rubel;
 • timmer – 1900 rubel.

Granskning av populära material – video

Självklart kommer rambyggnaden att kosta utvecklaren den billigaste. Slutligen besluta om valet, du måste ta hänsyn till alla funktioner i projektet, marken, själva webbplatsen. I beräkningarna ingår inte betalning för byggnadsteamets tjänster. Anställd arbetskraft är en extra (och betydande!) Kostnadspost.

Hur man bygger ett billigt privathem?

Numera föredrar många människor att bygga ett hus med egna händer utanför staden för att leva iväg från förorening av städerna. Med de nuvarande stora ekonomiska svårigheterna är billiga hus mycket relevanta. Om vi ​​pratar om kostnad, är det här konceptet relativt.

Var att bygga ett hus är billigare

Du kan bygga ett billigt hus med egna händer, spara på material, och du kan bygga energibesparande. Om i det första fallet sparas pengar under byggandet, i det andra – kommer strukturen att betala sig själv under drift.

Kostnaden för byggnaden beror på det valda materialet. Numera är inhemska material inte sämre än de som importeras i kvalitet, men de ger möjlighet att spara på kostnader, eftersom de är billigare.

För att ta reda på vilket hus som är billigare att bygga måste du utforska olika alternativ.

Det finns flera alternativ för billiga byggnader och sedan överväga några av dem.

Ett av de billigaste och mest populära materialen är tegelsten. Det har både fördelar och nackdelar.

Fördelarna är:

 • hög hållfasthet och hållbarhet
 • utmärkt ljudisolering;
 • det är inte föremål för ruttning;
 • brandmotstånd;
 • ekologisk renhet.
 • den stora vikten krävande läggning av den fasta basen;
 • hög värmekapacitet;
 • svår att hantera;
 • låga värmeisoleringsegenskaper, väggar kräver isolering;
 • olämpligt för säsongbruk: tegel är hygroskopisk, om byggnaden inte har använts länge på vintern, värmer den upp länge och ”torkar” långsamt;
 • kontinuerlig konstruktion (ett år behövs för att bygga upp styrkan i stiftelsen, ett år för att krympa väggarna innan de avslutas).

Fördelen med en tegel är att den låter dig bygga en struktur med egna händer av vilken storlek som helst och vilken konstruktion som inte kan uppnås med paneler.

Vi kan ge flera exempel på kostnaden för tegelstenar:

 • ett enstegs tegelhus med ett yta på 52 m 2 med en armerad betongfundament (utan källare) och ett armerat betonggolv, ett tak på tegelplattor kostar cirka 800 tusen rubel;
 • ett våningshus med ett våning med en yta på 89 m 2 med en armerad betongfundament (utan källare) och ett armerat betonggolv; ett taktak av metall kommer att kosta cirka 1 400 000 rubel;
 • Ett tegelhus med tegelsten med en yta på 170 m 2 med en grund av plattor (utan källare) och armerade betonggolv, taktak av metallplattor kostar 2,800 000 rubel.

Om vi ​​tar hänsyn till kostnaden för husets rena yta, blir minimikostnaden per kvadratmeter 7 tusen rubel, i genomsnitt 8 tusen rubel. Således kommer den totala kostnaden att vara från 22,5 tusen rubel / m 2 till 25 tusen rubel / m 2.

Från skum (luftat)

Favorit bland lågkostnadshus på byggmarknaden betraktas nyligen som byggnader av luftbetong, på grund av dess fördelar jämfört med andra byggmaterial.

Betongbetong har följande fördelar:

 • brandmotstånd: väggar av betongbetong brinner inte;
 • det är inte föremål för ruttning;
 • miljövänlig;
 • På grund av låg vikt blir mindre tid spenderad på konstruktion och behöver inte en förstärkt stiftelse.
 • lätt att bearbeta, vilket gör det möjligt att skapa väggar av vilken konfiguration som helst;
 • har hög värme och ljudisolering;
 • Ett hus av luftbetong är enkelt och snabbt byggt.

Skumbetongblock har följande nackdelar:

 • De absorberar fukt, så byggnaden kräver uppvärmning;
 • För betongväggar med betong behöver en grund av betongplattor eller band för att undvika deformation.
 • porös struktur kräver efterbehandling;
 • Efter att ha lagt väggarna bör de stå för en varm årstid och slå sig ner;
 • När man lägger luftbetong bör man strängt följa tekniken.
 • utan användning av värmeisolering bör väggtjockleken vara från 60 till 100 cm om byggnaden ska drivas under förhållandena i Moskva-regionen.

Nedan är den ungefärliga kostnaden för en låda av luftbetong med en grund bestående av armerad betongkonstruktion (utan lösa förutsättningar) med tak på taket:

 • ett-vånings hus med ett område på 86 m 2. kommer att kosta 912 tusen rubel;
 • vindsäkert hus med ett område på 107 m 2. Med ett mansardtak täckt med metallplattor kostar 1,142 tusen rubel;
 • ett två våningar hus med ett område på 240 m 2 kommer att kosta 3 276 tusen rubel.

Om du tar hänsyn till kostnaden för en husrenovering, kommer minimikostnaden per kvadratmeter att vara 6 tusen rubel, i genomsnitt 7 tusen rubel / m 2. Således kommer den totala kostnaden att vara från 17 tusen rubel / m 2 till 21 tusen rubel / m 2.

Konstruktionen av deras betong är billigare på grund av den lätta grunden, minskningen av markarbeten, mindre materialkostnad.

Träbyggnader

Trähus presenteras i ett brett utbud, men de mest populära är byggnader från en bar (enkel, profilerad) och även stockar (enkla, cylinderade).

Träbyggnader med en väggtjocklek på 15-25 cm utan ytterligare värmeisolering är lämpliga för säsongbruk. Vid permanent boende borde väggarna vara minst 50 cm tjocka.

Fördelarna med trähus är följande:

 • inte rädd för temperaturförändringar
 • varmt snabbt efter frysning
 • har hög ljud- och värmeisolering
 • tillräckligt kolumnar eller lätta källare;
 • Efter slutlig torkning deformeras de inte och har hög hållfasthet;
 • lätt att bearbeta
 • snabbt och enkelt att montera;
 • ha ett vackert utseende som inte kräver efterbehandling
 • trämurar ”andas”, som saknar väggar av andra material;
 • miljövänlig.

Nackdelarna med trähus är följande:

 • Behovet av att täcka väggar i början av operationen.
 • Om materialet är dåligt torkat kan väggarna leda;
 • Den nedre kronan måste skyddas mot fukt och ruttning.
 • väggar behöver skydd mot insektsskadedjur;
 • låg brandsäkerhet.

Priset på ett trähus beror på vilket material som används. Som ett exempel, ett vindhus med ett område på 100-110 m 2. med en monolitisk armerad betongfundament (utan källare), med mansardtak. Dess kostnad kommer att uppgå till att använda

 • timmeravsnitt 150 * 150 mm – 12.7 tusen rubel / m 2
 • 24 cm runda stockar – 16.5 tusen rubel / m 2;
 • rundade stockar med en diameter av 30 – 35 cm – 21 tusen rubel / m 2;
 • limmade träsnitt 210 * 270 mm – 35.4 tusen rubel / m 2.

Priserna ges för de billigaste barrträdena.

Karkasniki

Konstruktionen av ramhus bygger på de material som används och hur komplett byggsatsen är. För ramens hud används paneler bestående av gipsfiberplattor, OSB-plattor eller cementbundna spånskivor fyllda med isolering i form av basaltull, polystyrenskum eller ekowål.

De mest bekväma är byggnader som använder miljövänliga naturmaterial: trä, basaltull. Beroende på graden av beredskap kan rambyggsatser vara kompletta, halvfabrikat och konstruktörer.

I väntan på de kompletta uppsättningarna borde du inte sluta på grund av deras höga kostnader, vilket är mer än fyra miljoner rubel för ett husområde på 150 m 2.

Karkasnik uppsättningar – halvfabrikat

Satsen av sådana hus inkluderar paneler med tak. De mest populära panelerna heter SIP-paneler. De består av två OSB-plattor 10-12 mm tjocka och en värmeisolator limmade mellan dem.

Ofta utförs en värmeisolators roll genom polystyrenskum. Att bygga ett ramhus med ett område på 150 m 2 med hjälp av SIP-tekniken kommer att kosta från ca 1,725 ​​tusen till 1 870 tusen rubel (det här priset inkluderar monteringen – från 375 tusen rubel), så kommer den totala kostnaden att vara ca 1,2 tusen rubel / m 2.

Ramkonstruktioner som använder SIP-paneler och polystyrenskum har följande fördelar:

 • mönster har liten vikt
 • bra värmeisolering egenskaper;
 • snabbt monterad
 • konstruktion är möjlig när som helst på året;
 • väggar deformeras inte under drift;
 • seismiskt resistent;
 • låg kostnad.

Nackdelarna med dessa byggnader är:

 • ”Termos effekt”: väggar ”andas dåligt”, vilket kräver installation av luftkonditioneringssystem;
 • behovet av att lägga kommunikation utanför väggarna;
 • kort livslängd (tillverkare ger en garanti för 20 års drift).

Ramkonstruktionssatser – konstruktörer

Den minsta kompletta uppsättningen ramhus – designers består av det lagerramverk som bärväggarna och gården överlappar, och designdokumentationen. Materialet för stödramen är vanligtvis valt träd. Termisk isolering utförs vanligtvis med basaltull, som har en annan densitet.

Det bästa alternativet är bomullsull med en densitet på 50 kg / m3. OSB-brädor används oftast för plätering, även om plätering med cementbunden spånskiva, plywood, isoplat och till och med plastpaneler är möjlig.

Lagerramen kostar ungefär cirka 3 tusen rubel / m 2. Vidare väljer utvecklaren en komplett uppsättning. Ett ramhus med en stiftelse upprättad av standardteknik kostar från 1,1 tusen till 1,4 tusen rubel / m 2.

Klassisk ramkonstruktion

De klassiska ramhusen består av en träram, mantlad med OSB-plattor och fylld med basaltull som värmare. De har följande fördelar:

 • ekologiska rena;
 • låg vikt;
 • inga deformationer;
 • ingen krympning;
 • höga värmeisoleringskvaliteter;
 • träramkonstruktion ”andas”, som berövas byggandet av SIP-paneler;
 • snabb och enkel att installera
 • möjlighet till självmontering
 • lägsta kostnaden.

Med hjälp av ramkonstruktion är det bra att slutföra byggnaden av huset. Om första våningen är byggd av tegel eller loggar, är det möjligt att snabbt och enkelt fylla andra våningen med brädor eller träbaserade paneler, värmer upp dem och slutar dem.

Med hjälp av ramkonstruktion kan du bygga din egen förlängning till det gamla huset, vilket inte kräver en grund. Nackdelarna med ett träramhus är att det är brandfarligt, benäget för förfall och attacker av skadliga insekter.

När du väljer ett material för att bygga ett hus med egna händer, bör du vara uppmärksam inte bara på materialkostnaden utan också till kostnaden för det framtida underhållet: reparation, uppvärmning etc.

byggarbetsplats, rubel / m 2

Följande sammanfattande tabell visar jämförelsekostnaden för att bygga och driva ett hus när du använder olika material för ramen. Bordet täcker byggnads-, underhålls- och reparationskostnaderna under en period av 100 år.

Hur man sparar på konstruktion?

Tänk på det billigaste sättet att bygga ett hus. För att bygga ett billigt hus med egna händer är det inte nödvändigt att använda billiga material. Det är möjligt att spara genom planering. Ett exempel på en enkel layout visas nedan.

Ordningen med en enkel planering av en privat struktur

Ett självbyggt hus kommer inte att vara dyrt med en enkel layout, utan komplexa former och med minimal dekoration. För en liten struktur är det tillräckligt att hälla en lätt grund.

Taköverdrag ondulinom eller metall. För Windows, det billigaste alternativet skulle vara träramar gjorda av barrved eller billig plast. Väggarna är byggda antingen med ramteknik eller betong.

En förutsättning för billiga byggnader är ett våning, i så fall behöver byggnaden inte kosta extra kostnader för skogar, maskiner och extra arbetskraft.

Grunden för huset är bättre lämpad kolumnär eller band med djupet 40 till 90 cm, vars panelkonstruktion är tillverkad av brädor. Plattor med isolering ska vara minst 10 cm tjocka. På insidan av huset ska läggas skum och ett lager av takmaterial eller pergament.

Det billigaste alternativet på utsidan är platt skiffer, och för insidan – foder. Det är möjligt att göra det för hand.

Plastfodring är lämplig för intern efterbehandling. Det är bra för att det inte behöver torkas som trä, det vrider inte, det har ett ganska trevligt utseende.

Efterbehandling med plåt av hårddisk är möjligt, men de har en obehaglig lukt och liten tjocklek. Bra för att avsluta gips, men det kan spricka om huset inte är tillräckligt hårt. Det är möjligt att spara på golvet med hjälp av järnvägsmetoden för tillverkning.

Således kan vi bygga ett litet billigt hus med egna händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *