Enheten

Var att bygga ett hus

Tegelhus är bland de mest populära inom byggbranschen, eftersom de är hållbara, slitstarka och bekväma. Om man ska bygga ett sådant hus kompetent och noggrant, så kan det lätt stå i mer än 100 år och glädja invånarna med en mysig plan och värme på sina väggar.

Vackert tegelhus

Tegelsten – det lämpligaste materialet för utsmyckning. Tegelväntan kommer att kräva mindre pengar än ett fullvärdigt byggarrangemang av samma material. En sådan beklädnad smyger samtidigt strukturen och skyddar den från miljöens skadliga effekter. Det bästa alternativet när man bygger ett pålitligt och varmt hus är en kombination av skumbetong med tegelstenar.

Tegel är idealisk för att bygga ett hus eftersom det är helt naturligt.

Byggande av ett tegelhus

Ett tegelhus brinner inte. Naturligtvis kommer elden att förstöra allt som var inuti, men husets ram stannar kvar, vilket bidrar till början på ett nytt liv.

Om det behövs kan du bygga på, lägga till ytterligare rum. Ett hus med bara ett våning kan bli en bekväm stuga eller ett hus med flera våningar.

Tegelväggar kan tåla rullgardiner eller extra loft. Du kan också revet väggarna med trä, vild sten eller dekorativa tegelstenar.

Stenhuset kommer inte att rotna och kommer inte att sitta ner. Vilda druvor, löv, murgröna eller korgrosor är idealiska för att snurra runt en vägg.

Ivy hus

Brick Cottage – en plats för speciellt klimat. I den brännande värmen i rummen kommer det att vara kallt, och omvändt, på vintern kommer kalla, tunna väggar att hålla varma inuti, vilket ökar komforten för invånarna.

Men tegelstenen har ändå sina nackdelar.

En av de största nackdelarna är kostnaden för byggandet. Att bygga ett bra hus kan ta lång tid, eftersom det beror på byggnadens storlek och på ägarens ekonomiska kapacitet.

Murverk spelar en viktig roll vid byggandet av huset. För att alla tegelstenar ska ligga platt och fast behöver de en professionell vars tjänster kostar mycket pengar.

Tiden då konstruktionen börjar är avgörande – på sommaren torkar lösningen snabbt och förvärvar den nödvändiga styrkan, och på vintern kan samma lösning frysa vilket leder till deformation av väggarna på våren.

Om det under byggandet av väggarna började regna, stannar allt arbete och följaktligen ökar byggtiden.

Fördelar och nackdelar med prefabricerade ramhus

Kanadensiska hus är en av de olika ramkonstruktionerna. Deras konstruktion sker enligt följande: För en början är en hård och hållbar ram monterad från en träbar. Den yttre delen av den mantlade OSB-plattan och innergipset. Innerväggen är nödvändigtvis isolerad med antingen skum eller basaltull. Tack vare dessa åtgärder kommer värmeisoleringsindikatorerna att ligga på samma nivå som en tegelvägg på 2 m. Även intern kommunikation läggs in i väggarna.

Enkelt ramhus tillverkat med kanadensisk teknik

Panelrambyggnader kan monteras med samma hastighet. För byggandet av ett hus med denna teknik används färdiga väggpaneler som tillverkas i speciella industriella förhållanden. Väggpaneler inkluderar interna och externa OSB-plattor, fukt och ångskydd, bestående av en film samt ett lager av isolering.

För att producera en uppsättning paneler för ett hus med ett område på 120 kvadratmeter, som är byggt med rampanelsteknik, tar det från två till tre veckor av fabriksarbetet. Samtidigt kan du börja hälla och bygga en stiftelse som tar ytterligare fyra veckor.

Installationen av huset tar ytterligare en eller två veckor. Som ett resultat, för att bygga ett hus med en paneldramteknik, tar det ungefär sex veckor. För jämförelse är skelettet i ett tvåskikigt tegelhus upplagt om tio till tolv veckor. Plus, minst en månad kommer att behövas för att avsluta väggarna och isolera huset.

Ramhus är relativt billiga – det här är en annan fördel med denna teknik. Ett stort plus med ramhus är att de inte krymper, så att du kan börja klara huset så snart som möjligt. Plus, de håller värmen väl och klarar av tryck på nio punkter jordbävningar.

Men ramkonstruktionerna har emellertid vissa nackdelar. Dessa inkluderar dålig inre ljudisolering och täthet, vilket gör att vi tänker på problemen med att ordna ett högkvalitativt ventilationssystem.

Ett exempel på ventilationssystemets utrustning i ett ramhus

I slutet av ett par ord om priset. En sluten ”låda” av ett hus på en rampanelsteknik, som inkluderar kostnaden för att förbereda taket och fundamentet, kommer att kosta från 215 dollar per kvadratmeter. Om huset har en yta på 120 kvadratmeter, blir beloppet 28.8 tusen dollar.

Jag är definitivt för det faktum att det mest tillförlitliga och högkvalitativa huset – är ett som är byggt av tegelsten. Det är både pålitligt och under en mycket lång tid. Naturligtvis har andra hus också en plats att vara. Jag har en stuga, så jag byggde den från skumbetong. Det är mycket snabbare och billigare att göra än från tegelstenar, men vad gäller kvalitet är det mycket mindre imponerande. Men att ge kommer att gå.

Tyvärr såg jag flera bränder när hus brändes till marken… Nu anser jag att ett hus av tegel eller block är mycket mer tillförlitligt. Men självklart kommer ett sådant hus att kosta mycket mer än en bar. Även om min vän säger att det finns en impregnering för en bar som skyddar mot eld, men jag vet inte hur pålitligt det kommer att skydda huset från eld.

Om ett hus från en bar är impregnerat med brandskyddsmedel och antiseptika, förloras någon känsla av att bygga ett trähus i fråga om miljövänlighet.

Alltid ville bo i ett hackat hus. Varm, mysig, som en saga. Men jag trodde att detta nöje är värt de orimliga pengar. Och sedan snubblade jag av misstag på Internet på en loggplats. Och det visade sig att priserna på färdiga modeller är ganska överkomliga, och det finns fortfarande en onlinekalkylator. Min man och jag valde ett färdigt projekt ”Vår”. Vi bor i Ryazan-regionen, därför betalade vi extra för leveransen. Vi började installera ett trähus två veckor efter det att kontraktet ingicks. Loggar utan sprickor, utan barkbagge, noggrant kontrollerad med sin man. Hantverkarna sa att de bara använder träskärning endast på vintern. Nu är kvarteret avgjort. Vi ser fram emot fortsatt arbete.

Ett hus av högkvalitativt rundvirke är ett av de mest miljövänliga bostadsalternativen.

Hej alla. Jag börjar med det faktum att jag inte längre är ung man, jag har sett och byggt mycket i mitt liv, bland annat att ta en aktiv roll i att bygga mitt hus med min far. Jag är född och uppvuxen i en ukrainsk by. De flesta husen är byggda från adobe. Naturligtvis byggde tre människor efter det hemska världskriget hus som de behövde, men de var alla från adobe. Tidigare, även före revolutionen, byggdes hus på vikar,
det betyder att det inte var troligt att väggarna var gjorda av träpelare, de vävdes runt med tunna grenar, då de var täckta med lera blandat med halm. Sådana hus stod för hundra år. När jag började komma ihåg, då hemma byggde vi från adobe. Saman, det här är lerblock ca 40x40x60 centimeter i storlek. Lera bereds med halm i en andel av 30 procent halm och 70 procent lera. Halm och lera knådas i en rymlig äng med hjälp av hästar, hästar går i en cirkel, och leran blandas med vatten, och sedan läggs rågrå. Det är möjligt och vete. Allt detta görs på den första dagen, och på andra dagen är det gjort tillsammans. Denna kokta lera läggs i formen på gräsmattan, formen avlägsnas och adobe blir våt att torka och så vidare. Allting görs av besättning, tio personer. tjugo. Efter denna typ av arbete äter de hela dagen med en drink, gott mellanmål, sånger och danser. Det är så lätt att bygga hus så här. Många hus byggdes med sådana grupper, och så hjälpte de varandra. Efter torkning adobe transporteras den till framtida hem. Väggarna viks i en lerlösning. Höjden av ett enhemshus var ursprungligen gjort med detta i åtanke. så att på en höjd av tre meter, med krympning blir två meter och en halv. Krisha gör skiffer eller galvaniserat järn. Året efter står väggarna inför vita tegelstenar från utsidan. Det visar sig mycket vackert och inte dyrt hus, och mycket varmt. Mills lägger på en bitonisk grund.
Taket är också lera. För det första läggs balkar, flätas eller helt enkelt täckas med tunna grenar, och sedan placeras lera som är substituerad med mycket halm, även i en 50×50 andel. Från botten är taket täckt av lera och halm. Efter torkning plasteras väggarna och taket med lera och sand. (Betydelse från insidan mitt i huset). Efter whitewashing är gjort, eller klistras in tapeter. Allt visar sig vackert. Fönster och dörrar och golv är gjorda som vanligt gräs. Väggarna är mycket starka. Naglarna drivs i dem bra, nästan som ett träd. Du kan hänga alla slags kronor. skåp, målningar. I sådana väggar är det lätt att lägga rör för vatten, avlopp, ledningar för elektrisk ledning. Sådana hus på stiftelser kostar hundra år. Det är bara nödvändigt att taket inte läcker ut på väggarna. Huset ska övervakas, liksom för alla. Tegel och hus byggs i vår by, men det är inte det bästa sättet att bygga av flera skäl. Anledningen till att tegelstenen är dyr, vi behöver bra mästare BRICKEYS, huset är kallt – om du vill vara varm måste du göra mycket tjocka väggar, igen behöver du mycket tegelsten. Kommunikation svår att lägga. Naglar i sådana väggar är problematiska att göra poäng. Om ett sådant hus kan byggas, kommer det att stanna länge. Trähus vi bygger inte. Vi har inga nära skogar. Trä är dyrt, och även det är mycket brandfarligt. Så jag rekommenderar att du bygger ett hus med adobe. Miljövänligt material, inte dyrt. En moster byggde själv ett hus själv. Mannen dog på framsidan, två barn kvar. En farfar rådde henne att du är änka att göra det, här kom du från jobbet, knådar i ett lerahål med lite halm. Ta rullarna av lera och lägg dem ut i en rad i framtida vägg. Så här bygger du ett hus på sommaren själv, utan att göra alla Adobe-blocken på en gång, sedan nästa rad, och högre och högre varje dag. Så småningom från den fuktiga valsk kommer en vägg att bli en annan… fjärde… Jag såg den stugan, ganska normal stuga för en liten familj.

Här kan du skriva en recension.

Vad är bättre att bygga ett hus för permanent bostad?

Det första och huvudproblemet som ska lösas före byggandet av ett hus är valet av material.

Inte bara levnadens komfort, men också energisparande nivå beror på hur stor lösningen är. Låt oss titta närmare på vilka material som erbjuds på marknaden idag och hur mycket de passar in i den universella formeln ”pris-miljövänlighet-energibesparing”.

Tegelhus (tegelsten, keramobloki)

Fördelarna med en sådan byggnad är tvåhållbarhet och miljövänlighet. I själva verket är det med avseende på dess bärkraft att en tegelvägg inte är mycket mindre än en konkret. Samtidigt finns det inga murar i det, vilket ger en strålningsbakgrund i byggnader med en monolitisk armerad betongram och golvpaneler. Men när det gäller energibesparing är väggar som är helt uppbyggda av solida ler- eller silikatstenar allvarligt sämre än andra material.

För att kunna uppfylla den moderna styva ramen för energieffektivitet måste tjockleken på tegelväggen vara minst 120 cm. Det är uppenbart att det inte finns någon anledning att bygga en så kraftfull ”bunker”. Därför, idag, mursten ger in till sin fördom och används oftast som en dekorativ yttre beklädnad.

Försök att förbättra murarnas energibesparande egenskaper pågår under lång tid. För att göra detta gör det tomrum av olika former (peka eller slits). Denna modifiering ger en liten ökning av väggkonstruktionens energieffektivitet, men löser inte principen i princip. Om vi ​​lägger till det här arbetet med att bygga väggar av litet standard lera, blir det klart att han behöver hitta en ersättare.

En bra lösning på frågan om vad som är bättre att bygga ett hus är att köpa porösa keramiska block. tillverkad under olika märken (Porotherm, Kerakam, Poroton, etc.)

Detta stora material (250x250x140 mm, 380x250x219mm, 510x250x219mm) ersätter från 4 till 14 standard tegelstenar (250x120x65mm). På grund av detta blir läggningsprocessen snabbare och lättare.

Värmekonduktiviteten hos sådana väggar är 0,21 W / m ° C, vilket är nästan 3 gånger mindre än för en konventionell tegelsten. När det gäller styrka är keramoblock inte mindre än den (100 kg / cm2) och samtidigt har den bra frostbeständighet (upp till 50 frys-tina cykler) och ångpermeabilitet.

Den enda nackdelen med porösa keramoblocks under senare tid var deras höga kostnader (mer än 4 000 rubel per 1 m3). År 2016 minskade genomsnittspriset för detta material från 3 500 rubel per kubikmeter.

Byggnadshus

Storstora byggstenar pressade allvarligt standardstenstenen. Och poängen här är inte bara att det tar mindre tid och ansträngning att packa dem. Prisvärd – det här är en viktig faktor som bestämmer valet av utvecklaren. Eftersom listan över byggstenar som produceras idag är ganska omfattande, kommer vi att berätta separat om varje typ.

Skum och luftkreta

Dessa material idag är välförtjänta populära i lågkonstruktion. Den huvudsakliga skillnaden mellan skum och gasblock ligger i tillverkningstekniken och den interna strukturen.

Behandlad betong erhålls genom att ett pulverblåsmedel införs i blandningen av cement, sand, kalk och vatten, vilket skapar ett nätverk av små genomgående kanaler inuti materialet. En skumfördämning läggs till råmaterialen för skumbetongen, vilket skapar inuti blocket stängda porer fyllda med luft. Det minskar också väsentligt vikten på enheten och ökar dess energibesparande egenskaper.

Öppna kanaler är bra ledare av fukt, därför behöver aerokret skydd mot att bli våt. Skumblocket är mer lönsamt i detta avseende, eftersom det absorberar mindre vatten. Värmeledningsförmågan och frostbeständigheten hos dessa material är nästan samma.

Densiteten ligger i intervallet från 300 till 1200 kg / m3, vilket gör det möjligt för utvecklaren att noggrant välja enhet för sina behov. Tillverkare producerar värmeisolering (täthet från 300 till 500 kg / m3), strukturell värmeisolering (500-900 kg / m3) och strukturella (1000-1200 kg / m3) block i flera tjockleksalternativ – 10, 15, 20 och 30 cm.

Detta gör att du kan göra väggen varm utan extra kostnader för att lägga värmaren och dess skydd. För att göra detta måste du sätta ett tunnare värmeisoleringsblock (15 cm) i murens yttre radie och göra det inre skiktet av mer täta, strukturella värmeisoleringsblock 30 cm tjocka.

Tack vare ideal geometri byggs ett hus med egna händer utan involvering av professionella murare snabbt och kräver minimal efterbehandling i form av putt eller dekorativt gips.

Kostnaden för dessa material börjar från 3000 rubel. för 1 m3. I sina recensioner betonar husägare från lätta cellblock låga byggkostnader och minimala uppvärmningskostnader.

Utvidgade lera block

Inte överge användningen av fast tegel, uppfann byggare under det senaste århundradet lera block. Detta kompositmaterial består av expanderat lergrus (pellets av bränt och poröst lera) och cementmortel, som håller dem ihop.

Materialet visade sig vara ganska varmt (täthet från 500 kg / m3) och mycket hållbart (du kan bygga hus upp till 3 våningar högt).

Till priset ser lerabetongblocket attraktivt ut (från 2900 g / m3). Miljövänligheten hos byggmaterialet förtjänar också uppmärksamhet. Frånvaron av syntetiska och polymera tillsatser, god ångöverföring kan användas fullt ut i bostadsbyggande.

Shellstone-block

I tiden med billig frakt var skalstenen en seriös konkurrent till det expanderade lera blocket. Detta ”fria” material, som bara behövdes skäras från den marina sedimentära massivet och laddades i vagnar, har idag blivit ”biting”.

Var att bygga ett hus

Domare själv, priset per kub av ”skal” med leverans till de centrala regionerna i Ryssland når 5000 rubel. Tillsammans med bräckligheten och dess stackars geometri, kan utvecklaren bara förlita sig på sin utmärkta miljövänlighet.

Arbolitovy block

Huvudkomponenterna i detta material är träflis och sågspån (4: 1-förhållande). De gör inte bara blocket varmt och lätt, utan förstärker det, ökar styrkan och sprickmotståndet.

Bindemedel, som i fallet med expanderade lerblock, är här en cementmortel. Tätheten av träbetong ligger i intervallet 500 till 850 kg / m3. Det är möjligt att bygga låghus från den utan att använda ett förstärkt bälte. Detta material är ganska elastiskt, därför kan det, utan att sprickbildning uppstår, motstå lasten från golvplattor. Arbolitovy-blockens andningsförmåga är hög och ganska jämförbar med trä.

Woodbolts låga densitet talar vältaligt om träbetongens bra värme och ljudisolering. Impregnering med cement gör träflisen hållbar och resistent mot förfall. Dekorationen av väggarna i arbolita kräver ingen användning av spärr, eftersom den grova ytan av materialet helt håller gipset. Priset på arbolitovy-block börjar i genomsnitt från 4 000 rubel för 1 m3.

Blockerar Teplosten

Utvecklarens dröm om ett murverk, där lagerdelen, isoleringen och yttre ytfinishen är närvarande, är belägna i Teplosten-blocken.

Genom design är det en treskiktsmacka. De yttre och inre skikten av den är gjorda av expanderad lera, och inuti är skum. Olika material i kontaktzonen från delaminering skyddar glasfiberstänger installerade inuti enheten.

På det yttre ytan av trelagersblocket ser vi ett texturerat mönster. Efter att ha byggt ett nytt hus från detta material kan ägaren bara måla väggarna i önskad färg utan att tillgripa dyrt dekorativt gips.

Utseendet av blocket Teplostan

Den största nackdelen med Teplosten-blocken är uppenbar. Det är ett skum som är inneslutet mellan lager av lättviktsaggregat. Det tillåter inte vattenånga att passera, så det blir fuktigt i huset utan tvångsventilation. Tillverkare löser detta problem genom att släppa ut specialenheter som har ventiler med grill.

Om ägaren till Teplosten-kvarterens framtida hus inte tar hand om problem med ventilation i tid, kan skummet ge honom en annan obehaglig överraskning. Tänk på fysiken i processen med diffusion av vattenånga genom väggen. När man möter ett oöverstigligt hinder i form av polystyren på väg, kondenserar vattenånga i det inre skiktet av expanderad lera. Detta kommer att leda till våta väggar med alla obehagliga konsekvenser för att leva.

Kostnaden för Teplosten-blocken börjar från 7 000 rubel / m3. Trots det ganska sola priset, låt oss inte glömma att en sådan vägg inte kräver isolering och grov finish.

Slagstenar

Producerad på 80-talet av förra seklet som ett billigt alternativ till den bristfälliga tegelstenen. Idag används blockblock sällan i bostadsbyggande. Den stora vikten och den höga värmeledningsförmågan hos slaggblockens väggar kräver uppvärmning med mineralplattor (10-15 cm) och högkvalitativa ytbehandlingar.

Kostnaden för kvarnblock som erbjuds idag till privata utvecklare är låg och varierar från 2.300 till 3.000 rubel per 1 m3.

Hus från en logg, en bar, ett träramverk

Låt oss inte tänka på att annonsera byggnader gjorda av stockar och profilerat virke och bedöma deras fördelar och nackdelar. Ingen hävdar att trä är ett miljövänligt, estetiskt och hållbart material.

I det här fallet bör du veta att ett tillräckligt varmt hus för permanent bostad kan byggas endast från en stock med en diameter på minst 40 centimeter. Idag är standardens tjocklek på ramens väggar från 24 till 32 cm, vilket inte uppfyller kraven i värmekonstruktionsstandarder. För att inte spendera betydande mängder vid uppvärmning måste därför ett trähus byggas vidare.

Kostnaden för 1m3 loggar beredda för att lägga i 2016 varierar från 7 000 till 10 000 rubel. Kostnaden för torrt profilerat virke är ännu högre och börjar från 10 000 rubel per kubikmeter.

För limmade profilerade virke, vilket ger minimal krympning och i praktiken inte är föremål för vridning, frågar säljare från 22 till 26 tusen rubel. Prognoser från marknadsspecialister tyder på att ett prishopp för detta material år 2017 inte förväntas.

Avsluta en kort översikt över materialen för byggandet av trähus, du borde säga några ord om ramtekniken.

Det är svårt att kalla det snabbt, eftersom graden av fabriksberedskap här är praktiskt taget ”noll”. På platsen monterar byggare en ram av individuella brädor och plankor, spenderar inte mindre tid på detta än murare som lägger murverk. Men när det gäller tillförlitlighet och hållbarhet är ett hus byggt på en ramteknik inte mycket sämre än kapitalstrukturerna av trä.

Med energibesparing i sådana bostäder är det inga problem. Isoleringskundens tjocklek kan välja vilken som helst, utan att arbeta på extern isolering och efterbehandling, som vid block- eller träkonstruktion.

Eftersom ingen ser ramen i kuber, måste vi jämföra kostnaden för 1m2 av ramväggen med kostnaden för en stock och en timmer.

Huvudelementen i ramhyllan, kartong, mineralull, ångspärr, trähus eller DSP-plattan (utvändigt), gips eller väggpanel (inuti) betraktas snabbt och enkelt, totalt 1200 rubel / m2.

Samtidigt kostar den billigaste väggen av rundade stockar med en tjocklek av 32 cm dig 2 500 rubel per 1 m2. Glöm inte att det fortfarande måste isoleras, spendera från 250 till 300 rubel. På grund av materialets pris överträffar skelettet sålunda materialet avsevärt.

Med samma värmeisoleringskapacitet är träramgen på ett ramhus billigare än ett block (en ram med en mineralull 150 mm mot betongblock med 40 cm tjocklek + en mineralull 5 cm).

House of SIP paneler

Detta material kan inte kallas optimalt ur miljövänlig synvinkel, även om tillverkarna av sådana byggnader försöker bevisa motsatsen.

Den främsta fördelen med hus som tillverkas av CIP-paneler är konstruktionens höga hastighet. Att tilldela dessa mönster till kategorin billig är svårt.

Kostnaden för 1m2 smörgåsplatta, beroende på isoleringens tjocklek (10,15,20 cm) varierar mellan 900 och 1500 rubel. Som jämförelse är kostnaden för 1m2 vägg av gasblock 40 cm tjock ca 1200 rubel.

LSTK (lätta stålkonstruktioner)

Den odelade domineringen av gipsskivsteknik ledde till att ingenjörer skapade en mer hållbar motsvarighet för att bygga ramarna för låghus. Så det fanns en ny teknik. Den baserades på lätta stålkonstruktioner (LSTC).

Montering av byggnader av stålprofil liknar installationen av träskelett. Samtidigt överstiger hus från LSTK dem när det gäller hållbarhet, biostabilitet och brandsäkerhet. Hastigheten för konstruktionen av sådana hus är lägre än vid användning av CIP-paneler, men högre än för block- och träkonstruktion.

Den höga kostnaden för metall – den största nackdelen med teknik LSTK. Den genomsnittliga kostnaden för material för konstruktion av 1 m2 vägg av metallprofiler är cirka 2400 rubel.

Betongpaneler

Numera används i stor utsträckning stora expanderade lera paneler. Den främsta orsaken till den låga efterfrågan är det minsta valet av storlekar och planeringsbeslut.

Ceramsite väggpanel

Ändå är det möjligt att snabbt bygga ett nytt hus från dem i jämförelse med användningen av tegel, timmer eller cellblock (priset på 1m2 panelen 34 cm tjocka överstiger inte 1300 rubel). Till det här priset måste du lägga till kostnaden för isolering (150-200 rubel per 1 m2). Utan det kommer väggen inte att uppfylla moderna värmeteknikstandarder.

Slutsatser och rekommendationer

Sammanfattning av vår översikt kommer vi att ge korta praktiska rekommendationer.

1. De mest populära budgetalternativen för lågkonstruktion inkluderar gas- och skumblock, expanderade lera betongblock och en träram.

Keramoblock, som ingår i kategorin dyra material, har nu blivit billigare i de flesta regioner i Ryssland. Därför rankar vi dem bland budgetbeslut för privat byggande. Utmärkt värmeisoleringskvaliteter, oklanderlig miljövänlighet, ett stort urval av storlekar – alla dessa positiva egenskaper hos keramiska block förtjänar din uppmärksamhet.

2. Arbolitovy block upptar högre pris steg. Huset av dem visar sig varma och hållbara. Det skapar en bekväm mikroklimat och bekväm akustik. Vid cons arbolit bör inkludera kvalitetsberoendet på en viss tillverkares produktionskapacitet. Inte alla företag som producerar det här materialet använder högkvalitativa träflisar, vilket tillför en stor mängd sågspån och substandard träavfall till råvaran.

3. Blir Teplosten och LSTK vid första anblicken orsakat sympati. Hus av dem är byggda snabbt och inte dyrt. I det här fallet har många utvecklare rimliga tvivel om deras tillförlitlighet och miljövänlighet, vilket inte bäst återspeglas i populariteten hos dessa material.

4. Installation av ett hus av CIP-paneler kan med rätta kallas det snabbaste och budgetalternativet. Dessa mönster är svåra att tillskriva kategorin populära lösningar, eftersom det finns allvarliga tvivel om deras miljövänlighet och tillförlitlighet.

5. Loggen och profilerat virke i den första approximationen ser ganska budget. Men här är det nödvändigt att ta hänsyn till extrakostnaderna för isolering och regelbunden antiseptisk bearbetning av väggar. Dessutom är kvaliteten på timmerstugor starkt beroende av kvaliteten på det använda materialet och färdigheterna hos installatörer. De främsta fördelarna med rundade stockar och profilerat virke – miljövänlighet och estetik.

6. Limmade lameller är ett elit byggmaterial. Vackra och miljövänliga hus byggs från det, som inte kan klassificeras som budget. Brist på krympning och hög monteringshastighet tack vare utvecklare som har valt det här alternativet.

Avslutande vår recension noterar vi att när du letar efter det bästa alternativet för att bygga ett nytt hus behöver du:

  • Ta reda på tillgängligheten och priset på det material du tycker om i din region.
  • Undersök recensioner av ägare av hus byggda från den.
  • Få maximal information om leverantörer, tillverkare och entreprenörer som erbjuder byggmaterial från det material du ska köpa.
  • Besök byggutställningar i din region, produktionsverkstäder och anläggningar under uppbyggnad. Här får du värdefull och objektiv information ”första hand”.

Uppdaterad artikel från 10/11/2016 med aktuella data och frågor från besökare GreenSector.ru

Vi rekommenderar att du läser:

Landblock-containrar är prototypen av havsbehållare som har använts och används för närvarande.

Stora porösa keramikblock är det nyaste materialet i byggandet av bostadshus. De kan.

Plana tak i vår tid är ovärderligt glömda och inte bortskämda av utvecklarna. V.

Det finns bara två sätt att fixera förstärkningen i ramen: elektrisk svetsning och stickning. Det gör vi inte.

Bayern är känt inte bara för de största bryggerierna, men också för dess unika arkitektur, representerad av slott och.

aktuella

Utan en saftig kebab dränkt i doftande rök, är det svårt att föreställa sig friluftsliv. Därför.

Trädgårdsvägar, förutom direkt praktisk användning, spelar en viktig roll i landskapsdesign. Närvaro.

De senaste 10 åren inom trädgårdsodling och trädgårdsskötsel seminarier och forum diskuteras aktivt.

Titta på väskorna med cement och en massa sand känner inte varje utvecklare.

Växtrotation är en av de viktigaste agrotekniska reglerna, vilket är ett oumbärligt villkor för att få gott.

Vad är billigare att bygga ett hus – olika sätt

Jag håller med om att hus från rambyggnad är den mest ekonomiska. Detta gäller även för lådan och grunden själv. Jag är nu engagerad i byggandet av ett hus från SIPS nyckelfärdiga paneler (Saransk). Detta är det billigaste alternativet i byggandet. Jag tittade på den här betongbetongen mer… Jag blev bestridad av att själva bostaden från SIP skulle bli mer ekonomisk att driva. Mindre pengar kommer att gå till uppvärmning definitivt. Och med våra vintrar visas det betydligt ekonomiskt på fickan. Fortfarande tänker på vad man ska göra takläggning. Förmodligen klara sig med bältros. Hon för pengarna är också det mest ekonomiska alternativet.

Min man och jag kommer snart att gå i pension. Jag vill verkligen förbereda mig för detta ögonblick. Vi bor i staden, så vi köpte land i landet och bestämde oss för att bygga ett hus. Under lång tid kunde vi inte bestämma valet av ett byggföretag, ville inte riskera pengar. Och då kom gudfadern och skryter att hon beställde ett badhus och ett pensionat för bolaget i skogsbolaget från Vologda, de har redan tagit logghus. Mannen reste, tittade på materialet, pratade med byggarna. Jag gillade allt. Nästa dag valde vi redan huset på företagets hemsida. Jag gillade det faktum att betalningen efter faktum. Träet till väggarna levererades i två veckor, även om de transporterades nästan halvvägs över landet till Rostovregionen. Loggarna är stora, det fanns ingen minkfel eller sprickor. Timmerstuga var klar på en vecka. Uppgör nu. Och vi väntar på fortsatt konstruktion.

Var att bygga ett hus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *