Enheten

Värmeisolerat golv i ramhuset

Foundation krav

Ytan på stiftelsen måste kontrolleras för jämnhet av ytan. Höjdskillnaden bör inte överstiga 1 cm per 1 gångmätare. Annars måste du dessutom använda cementsandskyddet.

Vid hällning av betongfundamentet, när det ännu inte har härdat, bör förankringsfästen installeras för att ligga i steg om 2 m.

Före fortsättningen av byggnadsarbetet bör du också ta hand om korrekt vattentätning av fundamentet. Detta säkerställer dess hållbarhet, skyddar den från gradvis förstöring, skyddar bottenvåningen och källare (om någon) från svamp, fukt och multiplicering av insekter.

Det är möjligt att vattentät fundamentet med hjälp av olika versioner av rulle, beläggning, ark och sprutmaterial. Du kan också använda betong med speciella hydrofoba tillsatser som ökar graden av vattenavstängning.

Betong vinster full styrka med 28 dagars härdning under normala förhållanden. Emellertid kan golvet börja om en vecka efter hällning, då stiftelsen redan har cirka 60-70% av den slutliga styrkan.

Om golvet läggs på väggarna och byggnaden av taket på nästa våning, måste arbetet ske i torrt väder och se till att grunden är torr från regn.

Enheten av golv av ramhuset på högar

När det gäller ett hus på stylter kommer golvet på första våningen att stiga mer eller mindre ovanför marken, vilket leder till betydande värmeförlust genom den. I det här fallet kan du inte göra utan bra isolering av grillen.

Om avståndet mellan grillen och marknivån är liten är det bättre att bygga en källarram runt byggnadens omkrets, som är isolerad och sedan täckt med dekorativa paneler, sidospår, dekorativ sten etc. Basen kan också byggas från tegel-, skum- och krossblock. Resultatet blir ett litet tekniskt rum som kan användas för hushållens behov.

I de fall då överlappningen på första våningen är för hög är grillen själv isolerad direkt – med beläggning, rulle eller arkisolering utvändigt och inuti.

Naturligtvis utförs uppvärmning innan du lägger golvbeläggningen.

Enheten av ett golv i golvet i ramhuset

Lägger ner

Mellan fondens övre yta och solstolar läggs ett lager av vattentätning (vanligtvis takmaterial). Längs fundamentets omkrets fästs brädor med en bredd som är lika med fundamentets bredd och 50 mm tjocka på de förinställda förankringsbultarna. Det mest populära träet för detta är lark, för Det är resistent mot förfall. Emellertid impregneras plattorna fortfarande med ett antiseptiskt medel, vilket får torka väl.

Poler och golvbalkar

Om spänningen har en längd på mer än 3 meter, så för att golvbrädorna inte ska böja mycket, bör ytterligare stöder ordnas under dem. De är tegelkolumner med ett tvärsnitt av en tegel och en betongförstärkt bas som mäter 40×40 cm, försänkt i marken med 30-40 cm.

Under dessa pelare dras hål ut något djupare än vad som behövs för deras konkreta fundament. Botten av dimmorna är ramad, en sanddyna ca 5 cm tjock hälls och försiktigt jämn. Botten och väggarna är täckta med polyeten eller liknande vattentätt material, och formen är installerad. Vidare håller armeringsnätet sig in och betongen fylls i.

Tegelläggning kan utföras inte tidigare än i 3 dagar, när betongen torkar ut och får minsta hållfasthet som kan motstå lasten från tegelstenarna.

Bindning och stockar

Längs stiftets omkrets läggs plankorna i stötfoggen, på planen på framtidens golv läggs de i 40-50 cm i genomsnitt. Placeringen av brädorna på rumpen säkerställer hög styvhet och geometrisk utbytbarhet hos strukturen. Mellan sig är bandage och stockar anslutna med galvaniserade hörn. Det är också acceptabelt att använda naglar, men en sådan anslutning blir mycket mindre tillförlitlig. Om det inte finns några brädor till förfogande för en tillräckligt stor längd för att täcka hela spänningen på en gång, är det tillåtet att göra stockar av flera fragment. I detta fall bör lederna vara på tegelstöd.

För byggandet av rör och lagret används också impregnerat med skyddande föreningar, 5 cm tjocka och 20-25 cm breda.

Golvisolering

Golvet på nedre våningen är en källa till konstant kylning av rummet. Oavsett hur effektiva hemvärmesystem används, kommer de att vara värdelösa utan ordentlig golvisolering. Dessutom kommer kondensat oundvikligen att bildas i rummet, vilket leder till fukt, mögel, utveckling av svamp, försämring av trägolvskonstruktioner etc.

Byggmarknaden erbjuder en stor variation av naturlig och syntetisk isolering av varierande grad av effektivitet. När man väljer mellan dem bör man komma ihåg att naturliga material med hög miljövänlighet blir mycket mindre hållbara, dessutom är det hög sannolikhet att gnagare kan leva i dem.

Installation av isolering och golv

Att värmaren var där att ljuga, styrelserna hemmed till botten av lags. Om de misslyckas med att passa där i höjd, kan du laga stavar och skivor för isolering på dem. Om styva plattvärmare används, kan brädor bytas ut med ett vanligt nät. På golvplattan läggs vattentätningen. Nästa passande isolering. Man bör komma ihåg att ju tätare det läggs, ju värre det är värmeisolering och ljudskyddande egenskaper.

Dessutom ska värmaren inte nå höjden till lagrets topp med några centimeter för att ge golvventilation. Bland de populära materialen för isolering är expanderad lera, mineralull, polystyrenskum, skumplast, penofol, sågspån. Om mineralull är vald, bör man vid installationen ta särskild försiktighet för att skydda utsatt hud och ansikte från små partiklar av materialspridning överallt.

Efter isoleringen kan du gå vidare till installationen av golvbrädor. Jo mindre loggar läggs, ju större tjockleken på dessa brädor borde vara: till exempel vid ett steg på 70 cm skikt rekommenderas att lägga minst 4 cm tjocka, med ett mer frekvent arrangemang av fördjupningen var 40 cm tillräckligt för en trecentimeterbräda.

Golvplattor har spår och utskjutningar – spikar. Den första golvplattan läggs med en spik mot väggen med ett avstånd på 3-4 cm från det. Inrymmet är nödvändigt för att kompensera för fluktuationer i storleken på brädorna med förändringar i temperatur och fuktighet.

Det är bättre om plankens tvärgående leder faller på stockarna – det ökar golvkonstruktionens styrka.

Anordningen av ett vattenisolerat golv i ramhuset

Särskilda funktioner

I tegel- och betonghus är golvvärme vanligtvis anordnad i cementcement. Trägolvet kommer dock inte att behålla en sådan belastning. I sådana fall är golvvärmesystemet monterat på ett torrt polystyrenskumskikt.

Installation av golvvärme

Golvbrädorna är gjorda av expanderade polystyrenplattor (relaterade till skummaterialet) med rörbeslag. Dessa plattor har en extremt liten vikt och tjocklek på endast 2-3 cm. De är fästa tillsammans med en låsformad ledd (som laminat).

På plattorna i spåren passar rörens konturer. Längden på kretsen bör inte överstiga 100-120 meter, en krets är avsedd för uppvärmning av ett rum på högst 40 kvadratmeter. Det är oacceptabelt att använda en krets för flera rum, även om de tillsammans har en yta mindre än 40 m 2.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Efter att ha lagt rören är det nödvändigt att utföra sitt hydrauliska prov, vilket kommer att se till att systemet inte läcker och värmer rummet ordentligt. Efter kontrollen är det möjligt att stapla aluminium värmefördelningsplattor upptill, för att täcka dem med ett vattentätningsunderlag.

Vid enheten av ett värmeisolerat golv är det användbart att tänka över rummet på ett ögonblick. Så under de stora möblerna i närvaro av ett uppvärmt golv är det inte meningsfullt, och när det placeras under apparaterna (kylskåp, tvättmaskin, etc.) kommer det bara att skada det med ytterligare uppvärmning.

I genomsnitt kostar ett varmt golv mellan en och en halv – tre tusen per kvadratmeter.

Andra alternativ för golvvärme i rambyggnaden

Ett alternativ till ett vattenuppvärmt golv kommer att vara elektriskt kabel eller med en infraröd kolfil.

Kabeln läggs med ett steg på 10-20 cm på golvytan på värmeisoleringsmaterialet. För att öka temperaturen kan steget minskas något, men inte mer än 5 cm. Systemets kraft varierar beroende på om det uppvärmda golvet är det huvudsakliga sättet att värma rummet eller kompletterar bara traditionella batterier.

Handlingen av filmvärmesystem baseras på infraröd strålning av kolpasta inuti filmen. För att öka effektiviteten hos ett sådant golv placeras ett värmeisolerande substrat med en foliebelagd beläggning under den, vilket kommer att återspegla värmen tillbaka in i rummet. Fragment av filmen placeras gemensamt i foggen, med 10 cm inslag från väggarna. Om det är nödvändigt att skära en fast bit, kan detta endast göras på de platser som är speciellt märkta på filmen med streckad linje.

Uppvärmning finns också endast under den användbara öppna delen av rummet. Innan golvbeläggningen läggs måste även golvvärmesystemets prestanda kontrolleras.

Slutligt skydd

Materialval

Om du väljer ett rent golvbeläggning, bör du föredra material som är speciellt konstruerade för installation över ett varmt golv. De kommer att ha en hög värmeledningsförmåga, vilket innebär att de tillåter maximal mängd värme att gå till uppvärmningsrummet.

Mjukt golv som mattan eller linoleum kan sättas direkt på det varma golvet och för hård (laminat, kakel etc.) behöver du en extra bas av plywoodskivor eller fuktresistent gipsskiva.

Allt material måste vara ”vanligt” för rummets mikroklimat, för det måste det ligga ner i det innan det installeras åtminstone flera timmar.

För ett hus med trägolvskonstruktion är det bättre att använda de lättaste golvmaterialen. Dessa kommer att vara linoleum och laminat.

Linoleum läggs på ett tunt (1-2 mm) polyetylensubstrat, eller till och med utan det, om det har ett mjukt lager nedan, med en liten överlappning på väggarna. Efter att ha sett sig på golvet i ett par dagar kan det sitta lite eller, tvärtom, expandera, så du bör inte omedelbart klippa det längs väggens kontur.

Linoleum är fastsatt på tejp eller lim. Om blåsor bildar någonstans på beläggningen, borstar den, då ska denna plats räta ut och krossas av något tungt. För att förhindra skift och deformationer av beläggningen, bör den installeras inomhus utan utdrag. Låt inte omedelbart ordna möblerna, limet måste ges tid att ta tag i.

Efter linoleumgolv är trä- eller plastplintar monterade runt omkretsen av rummet, och aluminiumsbanorna ligger vid lederna.

Laminat är monterat med en liten indragning från väggarna, som är nödvändig för att kompensera för förändringen i materialets dimensioner under temperaturfluktuationer. De tvärgående lederna av materialets enskilda brädor borde inte ligga i samma linje, de bör läggas separat.

slutsats

Golvanordningen i ramhuset är en arbetsintensiv, men ganska enkel sak, tillgänglig även för en nybörjare inom byggnadsområdet. Regulatoriska dokument kommer att bidra till att göra exakta beräkningar av den storlek och materialkvantitet som krävs. Överensstämmelse med tekniken och användningen av högkvalitativa material kommer att ge en design som kommer att pågå länge.

Vad du inte särskilt bör spara på är grundvattentätningen och antiseptisk impregnering av alla trägolvelement.

Arrangemang av ett varmt golv i ett ramhus

Varning! Denna lösning räddade mitt äktenskap, tack vare honom kände jag mig ung igen. Det var bara nödvändigt. Läs vidare.

I ökande grad flyttas invånare i stora storstadsområden till permanent bostad utanför staden. Och mindre och mindre köper de tegelhus: antingen på grund av påminnelsen om trist stadsliv eller på grund av brist på pengar. Nyligen finns det ett växande intresse för medborgarna i miljövänliga bostäder, där du kan andas djupt och känna den otroligt trevliga lukten av trä.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Värmeisolerat golv i ramhuset

Köpet av ett trähus är emellertid förknippat med risken att förvärva ”råmaterial”. Efter att ha flyttat till sådana bostäder upptäcker människor att en bar eller logga in i huset är täckt med harts och luckor uppträder mellan dem.

Ett alternativ till trähus är rambyggnader och ökar popularitet, inte bara i Europa utan även i Ryssland. Deras funktion är konstruktionens hastighet och avsaknaden av kapitalbas. Eftersom lätta material används i byggprocessen byggs sådana hus på högar.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Diagram av golvet i ramhuset

Fördelen med denna byggnadsmetod är luftutbytet, som utförs under huset, vilket förhindrar ruttning av de grova grundskivorna. En nackdel är ett utkast, som blåser igenom även isoleringen, som skyddar golvets botten. Det enda sättet att åtgärda denna situation är ”varm golv” -systemet. Hur man gör i rambyggnaden golvvärme, och vad ska man förutse i sitt arrangemang?

Funktioner för installation av ett värmeisolerat golv i ramhuset

Det finns två typer av golvvärme:

 • vatten, där uppvärmningen av golvet utförs av ett kylmedel som cirkulerar genom rören;
 • elektrisk, vilket möjliggör installation av elektriska värmeelement, strålande värme.

Värmeisolerat golv i ramhuset

El och vatten uppvärmda golv

I rambyggnaden, uppförd på pålar, liksom i någon annan struktur, kan du göra uppvärmning genom att installera något av dessa system. Men om huset ligger på högar, kommer isoleringstekniken och installationen av det ”uppvärmda golvet” att vara något annorlunda. Det är väldigt viktigt, även vid beräkningsskedet, att isolera alla kalla zoner, efter noggrann försegling av luckorna och lederna.

Varmvatten i golvhuset

Valet av ett golvvärmesystem i ett ramhus på pålar beror på olika faktorer, inklusive följande:

 • klimatzon;
 • geologiska egenskaper i området;
 • design egenskaper av huset;
 • värmeförlust beräkningar.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Trä system av varmt vatten golv

Den mest effektiva och ekonomiska när det gäller energiförbrukning kommer att vara vattenuppvärmd golv. Även om avtalet i början kommer att kräva betydande ekonomiska kostnader för inköp av material, kan den i framtiden fullt ut kunna återhämta sig genom obetydliga utgifter för energi.

Om det inte är möjligt att ange ett vattenuppvärmt golv i ett ramhus, kan du göra ett elvärmealternativ.

Steg för installation av ett uppvärmt golv

Installation av ett uppvärmt golv i ett ramhus på stelter kan göras på flera sätt:

 • installation av rörets kontur i flytande screed;
 • på trägolv.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Enheten är ljus golvvärme golv

Installation av ett uppvärmt golv i en flytande screed

Med denna metod är vattenkonturen fylld med ett 5 cm tjockt skikt av skiktet. Dess vikt kommer att vara ca 300-600 kg / m². Därför bör du först och främst försäkra dig om att ramen på huset kan tåla en sådan belastning.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Screedschema för golvvärme

Därefter är golvets grova botten täckt med ett lager av vattentätning, vilket oftast är plastfilmen. Detta material i kakan varma golvet utför två funktioner:

 • eliminerar risken för fuktabsorberande betong från golvets träbotten;
 • stör koppling av en kopplare med ett golv.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Utkast till golv med screed

Filmen måste läggas med en överlappning på väggen, lika med 15 cm. Den är fastsatt på väggarna med monteringsband. Om vattentätningsmaterialet överlappas, är även fogarna bandta med monteringstape.

På toppen av filmen placeras ett skikt av isolering i form av expanderade polystyrenplattor eller rullad isolering och ett förstärkande nät. Ett dämpband är limmat runt hela omkretsen av rummet. Om rummet i rummet överstiger 40 m², ska det delas upp i delar och sätta flera rörkonturer. Spjälltejp används också för att separera dem.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Metoder för att lägga rör på ett varmt vatten golvsystem

Rörledningssystemet ”varmt vatten golv” kan läggas enligt något system – en orm eller en snigel. Men med tanke på husets designfunktioner på stelter rekommenderas att läggningssteget minimeras – högst 10-15 cm.

Rören är fästa med klämmor till det förstärkande nätet, så att de inte håller på att förändra sin position när de strömmar i skiktet.

Efter det att varmvatten golvet i huset är fullt monterat, krymper systemet för att det ska fungera. Trycktestning utförs under dagen, och kopplaren hälls, samtidigt som trycket hålls i rören.

Därefter måste du ställa in fyrkanten, som kommer att fungera som en riktlinje i processen att hälla och jämföra cement-sandblandningen. Blandningen hälls från väggen mittemot dörren. Efter att blandningen tagit sig lite avlägsnas beaconsna, och de resulterande luckorna är fyllda med betong. Överskott av polyeten skärs också.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Hur man ställer fyrkanter för screed

Trä är ett naturmaterial som tenderar att expandera, krympa och ändra sin form och position. En flytande screed, som inte har någon vidhäftning till golvet eller väggarna i huset, kan inte skadas i samband med dessa förändringar.

Installation av ett golvvärmesystem för vattenuppvärmning

Kära besökare. Håll en länk till den här sidan i det sociala. nätverk. Nu kommer det när det blir kallt i huset och vi hjälper dig:) Dela!

Montering av ett vattenisolerat golv på trägolv

I det inledande skedet är utkastet golv i huset täckt med ett lager av polyetenfilm och folierat polystyrenskum. Vidare skärs spår i plattorna i vilka rören kommer att sättas in. Från dessa brädor är ramverket för vattenkretsen. Installationssteget, som i föregående fall, rekommenderas att vara minimal.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Montering av varmt vatten golv i träutkast

På toppen av vattenkretsarna är det nödvändigt att lägga ett metallplåt som främjar enhetlig värmefördelning. Och på toppen av metallen är golvet täckt med lakan av plywood eller OSB, där den slutliga golvbeläggningen läggs. Som i föregående fall kontrolleras vattenkretsarna innan de läggs på ytbeläggningen för drift och inga fel vid installationen.

Stegor om elektrisk golvvärme

Det finns flera elektriska alternativ för golvvärme:

 • kabel;
 • kabeldragningsmattor;
 • infraröda mattor;
 • infraröd film.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Typ av elektrisk golvvärme

Installation av var och en av dessa typer har sina egna egenskaper. Kabelvärmt golv, som vatten, kan göras genom att placera i en betongplatta eller lägga på trägolv. Infraröda uppvärmningsalternativ kräver inte placering i betongskikt och kan placeras direkt under ytbeläggningen.

Funktioner vid installation av kabel golvvärme

Kontrollen av alternativet elektrisk golvvärme utförs med en termostat. Därför är det först och främst nödvändigt att förbereda sig för honom en plats på väggen. Från golvet ska det separeras med ett avstånd på minst 30 cm. Ett runt hål är gjord för termostaten i väggen och kanaler i väggen där kabeln ska läggas görs under väggen. Om kabeldragningsgolven är monterad i ett rum med hög luftfuktighet, är det önskvärt att placera termostaten utanför den.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Standardkabellayouter

Golvets utkast yta är täckt med plastfolie med överlappning på väggarna och ett lager av värmeisolering, över vilket det förstärkande nätet läggs. På armeringsnätet är kabeln fixerad.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Montering av ett kabelisolerat golv i ramhuset

Anslut sedan värmekabeln till termostaten och kontrollera att systemet är i drift. Vidare, som vid ett vattenuppvärmt golv, installeras torn och kopplaren hälls.

Värmekabeln i ett ramhus på pålar kan läggas direkt på stockarna, under vilka ett lager av hydro- och värmeisolering med ett folielag läggs.I stockar görs snitt på de platser där kabeln måste passera. I detta fall håller kabeln på lagren alltid i ormen.

Ett förstärkande nät läggs också på toppen av isoleringen, och en folie och en kabel fastsatt på nätet med klämmor placeras i skärningarna. På toppen av den lags passande finish som täcker i form av plywood ark eller OSB.

Funktioner med att lägga upp värmemattor och -filmer

Mats, både kabel och infraröd, placeras direkt på golvet. Porslinsplattor kan läggas på värmemattorna, vilket ökar mängden kakelklister. Och det rekommenderas att försegla den infraröda filmen med plåt av plywood.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Tårta varma golvet

slutsats

Vid beräkning av ett varmt golv är det mycket viktigt att bara överväga det användbara golvytan, vilket bestäms utan att ta hänsyn till placeringen av stora möbler och hushållsapparater. Uppvärmning med vattensystemet ”varmt golv” kan skada möbler och inaktivera utrustning. Och installationen av stora möbler på platser där elektriska komponenter läggs på kommer att överbelasta systemet och öka risken för brand.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Installation av vatten golvvärme i rummet

Installation av värmeelement i ett hus på stal ska utföras i enlighet med kraven för elektrisk installation och brandteknik.

Video: Badrum i ett ramhus med golvvärmesystem

Hemligheter av behandling av ledsmärta från vår vanliga läsare.

Jag heter Genadiy Alekseevich. Jag är en spis med över 20 års erfarenhet. Jag är engagerad i både reparation och konstruktion av ryska ugnar och eldstäder. Arbetet görs alltid mycket effektivt och noggrant, vilket har negativa effekter på lederna. Med ålder började smärtan bli starkare, ända ner till den punkt där jag inte längre kunde arbeta. Efter att ha försökt mycket av både medicinska och folkhanteringsmetoder insåg jag hur allvarlig min sjukdom är, eftersom det inte fanns någon positiv effekt. Tills jag kom över ett verktyg som jag vill berätta om.

Detta är en unik blandning av de sällsynta och mest kraftfulla naturläkemedel. Detta verktyg har visat sin effektivitet inte bara för patienter, utan även för vetenskapen, som erkände det som ett effektivt läkemedel. Smärta i lederna och tillbaka går i 10-15 dagar, vilket studier har visat. Det viktigaste är att följa anvisningarna i metoden. Beställ produkten i originalförpackningen. med garanti för kvalitet är möjligt på den officiella hemsidan.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Dubinsky: ”För att behandla smärta i lederna måste först och främst eliminera detta.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Hur många gånger som ska upprepas: pigmentära fläckar går omedelbart från det vanliga.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Vill du ta med din flickvän till extrusion. Använd problemfri nyhet.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Artrit – en direkt väg till funktionshinder! Hur räddar du dig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *