Fördelar

Värmeisolering av väggarna i huset skum

För detta ändamål används ”paraplyer” – speciella klämmor för skumplast. ha ett plasthuvud Deras längd väljs med hänsyn tagen till plattans tjocklek. Metallfästen som kan skada bräcklig plast används inte. Dessutom har metallen en annan expansionskoefficient.

Dowel för skumplast

För att installera klämmorna i väggen, klistras över med skum, hål är gjorda av lämpligt djup, i vilket klämmorna sätts in. De borde vara i skummet 1,5-2 mm.

Hålhål

Fästning ”paraplyer” är gjord av ett kuvert: i hörnen av arket och i mitten. För att fixa varje ark behöver du 5 dowels. Dubblarna måste komma in i betongbasen till ett djup av 50 mm, in i en tegelvägg med 90 mm. Till exempel, med en skumbredd på 8 cm, används ”paraplyer” med en storlek på 13-17 cm. Efter införandet är de dessutom försedda med en gummihammare så att var och en av dem förs in i skummet med ett par millimeter.

Skapande av ett dekorativt skyddsskikt

En dag efter att skummet lagts ut jämnas med en rivare. Husets hörn skyddas dessutom med ett förstärkt nät med ett hörn. Det är fastsatt på limet och tätt pressat till fogen med en vinkelspatel.

Det är viktigt! Lämna inte väggarna, isolerat skum, utan att klara under lång tid. Även efter 2 veckor kan ultravioletta strålar redan skada sitt övre lager. Om detta inträffar tas den skadade ytan av med en rivare, och först sedan revet väggen med ett galler.

Armornat hörn och vinklad spatel

Förstärkning av väggar, isolerade med skum, tillverkas med hjälp av ett rutnät med celler på 3-5 mm. Nätet skärs i remsor av önskad bredd. Ett speciellt lim appliceras på väggen för förstärkning, så att nätet är inbäddat i det. Kanterna är säkrad sist. Efter fixering av nätet på väggen med en spatel, är det jämnt och överflödigt lim avlägsnas. För stort lager kan orsaka sprickbildning.

Överlagringsförstärkt nät

Det andra lagret av lim appliceras först efter det att den första har torkat. Efter 3 dagar är det förstärkta skiktet primerat, plasterat och sedan appliceras ett lager av fasadfärg på väggen.

Video om ämnet: Vi värmer huset skum ute med egna händer

Förbered en släde på sommaren… Det här uttrycket är den bästa reflektionen av det faktum att det aldrig är för sent att tänka på att värma ditt hem, eller hellre, i förväg.

Enligt recensioner, bland de olika typerna av isolering, både privata hus, villor och stugor, och höghus (lägenhet) hus, den ledande utomhusisolering. Och bland materialen ovillkorliga favoritskum.

Vi erbjuder för att förstå vad som orsakade den höga effektiviteten hos väggisoleringsskum utanför.

Fördelar med utomhusisolering

 • Den första och viktigaste är daggpunkten utanför väggen (se bild). Vad är bra? Det faktum att huset alltid kommer att vara torr yttervägg. Problemet med dess frysning kommer att försvinna i sig själv. Dessutom kommer fukt, som inte ackumuleras i väggen, att förstöra det. Detta gör det möjligt för lagerstrukturen att ”bli gammal” en storleksordning långsammare.

 • För det andra kommer väggen att ackumulera värme. Således, efter att ha luftat lägenheten på vintern, kommer den normala temperaturen snabbt att återhämta sig i den. När allt kommer omkring kommer väggarna att ge en del av den ackumulerade värmen tillbaka till rummet, och inte till gatan.
 • För det tredje kan arbetet ske när som helst. Deras genomförande är inte fylld med långa och dyra interna reparationer och arrangemang av ytterligare ventilation.

Fördelarna med skum

 • Den lägsta indikatorn för värmeledningsförmåga bland de kända moderna värmare
 • låg materialkostnad;
 • låg arbetskraftskostnad för berörda yrkesverksamma
 • möjlighet att isolera med egna händer;
 • enkel installation av skum och mycket mer.

Tekniken för väggisolering skumplast är ganska enkel. Men för att göra jobbet kvalitativt kan du bara känna till några nyanser och funktioner.

Låt oss överväga steg för steg hur man isolerar väggen ute med skumplast, och vilka fallgropar som kan uppstå vid varje steg.

Instruktioner för väggisolering skum utanför

Steg 1 – materialvalet

Värmeisolering av ytterväggen med skumplast är en anordning av en flerskiktskonstruktion. Denna tårta ger vädret ytterligare egenskaper i form av styrka och estetik. Och du kan också skydda materialet från de skadliga effekterna av miljön.

För utomhusisolering är det bättre att välja skum märke PSB-S-25.

Nuance: Detta val beror på två faktorer – styrka och värmeisoleringsegenskaper. Naturligtvis skulle ett material med en densitet på 15 vara bättre att behålla värmen. Eftersom det har mer luft. Skummärket PSB-S-15 är emellertid mer ömtåligt.

Nackdelar med skum PSB-S-15

(vid användning i utomhusisolering)

 • crumbles dåligt när man arbetar
 • svårt att klippa exakt;
 • ark nästan omöjligt att gnida float;
 • Gips lägger sig sämre
 • plasterad väggyta är lätt att trycka igenom.

Skummaterialets tjocklek beror på:

 1. önskad effekt
 2. region (med hänsyn till temperaturen i den kalla månaden, vindstyrka och riktning);
 3. material av vilket väggen är gjord.

Nuance: isoleringen av tegelväggen utanför skummet ställer fram ännu fler krav till noggrannheten att beräkna tjockleken på arket. eftersom Ett tunt skikt kommer att leda till att daggpunkten inte rör sig i skumriktningen och kommer att förbli i väggen. Då kommer den fukt som samlas in i tegelstenen att öka hastigheten på dess förstörelse. Och om skumskiktet är för tunt, så blir det på isen om vinteren. Som ett resultat bildar bubblor på väggen och arket slår helt enkelt upp.

Tips: Om den erforderliga arktjockleken är 100 mm är det bättre att köpa två 50 mm vardera. och montera dem överlappar varandra. Detta kommer att eliminera köldbroar vid korsning av arken.

Material för yttre väggisoleringsskum

 • ark (plattor) av polyfoam;
 • startprofil;
 • konstruktion lim;
 • knölar med ett stort lock (svampar, paraplyer).

Tips: Om du använder skumplast med en tjocklek av 50 mm, så ska betongens längd vara minst 90 mm, för tegel – minst 120 mm. Hylsan måste gå in i väggen med minst 50 mm.

 • perforerat hörn med förstärkande nät;
 • polymerarmerande nät;
 • profil för sluttningar;
 • gips;
 • färg för fasadarbete.

Steg 2 – ytbehandling

Väggen inspekteras för defekter (sprickor, delaminationer, biologiska formationer – mos, svamp). De utskjutande delarna i framtiden kommer att vara mantlade med skum, och de som är dåligt fixade slås av. Om den gamla gipsen rör sig bort från väggen (avskalad), måste den också tas bort.

Ibland finns det mos på väggarna – det måste skrapas bort. Färg avlägsnas också, om någon. Och vilket annat skikt som helst med nollångpermeabilitet.

Om det finns djupa sprickor på väggen, måste de förseglas. För att göra detta måste de expandera. Den resulterande V-formade kanalen är primerad. Stäng sedan upp. Sandcementmortel, skumlim eller byggskum lämpar sig för tätning.

Sprickor i väggarna

Crack Sealing Technology

Den förberedda väggytan är primerad.

Primer väggar För primer använd en universal primer lösning med djup penetration. Detta skyddar väggen från svampen och annan biologisk aktivitet, samt ökar vidhäftningen av ytan.

Tips: Ytans lämplighet kan kontrolleras enligt följande. Ett block av skumstorlek 10x10x10 mm limes till väggen med limlösning. Tre dagar senare slits det av. Om blocket är helt avstängt, är väggen inte lämplig och kräver ytterligare avdrivning. Om blocket är trasigt, men håller du, kan du komma till jobbet.

Är det möjligt att värma skummet på ett trähus vägg?

Det är bättre att inte utföra isoleringen av träväggar utanför skummet. Detta beror på att träet har en naturlig fuktinnehåll. För att den ska kunna ge fukt till den yttre miljön behövs en värmare med en porös struktur. Mineralull är idealisk i detta fall.

Från en praktisk synvinkel är det möjligt att isolera träväggar med skum. Tillhandahålls, om det inte finns några allvarliga sprickor i trädet. Annars bör de, innan de påbörjas, förseglas med naturlig isolering – mosa, filt eller ett speciellt akryltätningsmedel som gör det möjligt att försegla även de minsta defekterna och interlinsömmarna. Dessutom tillverkas skummet endast med rammetoden.

Uppvärmning av träväggar utanför skummet – för och mot

Steg 3 – markup

I det här fallet betyder inte markeringen att du måste använda ritningen till hela väggen. Ett sådant rutnät kommer bara att vara förvirrande, eftersom skumplåt har en tolerans på 10 mm. på 1 mp

Men mäta horisontal och vertikal är ett måste. Eftersom det inte alltid är möjligt att jämföra i ett hörn eftersom väggen kan ha mindre avvikelser.

Steg 4 – installation av skumplast på väggen och fasaden

Råd till nybörjare – börja arbeta från väggen som är minst märkbar, det blir din träningsplats.

Enhetsskummet på väggen börjar med installationen av startprofilen. Dess bredd är lika med skivans tjocklek. Ibland används UW-50 eller 100-profilen för dessa ändamål. Bladstorlekar är de mest populära för isolering.

Nuance: Special start (källare) profil är bättre att använda, eftersom Det finns en perforering i den, vilket gör att fixturen säkert kan fixa profilen och samtidigt tillåta rörelsen på grund av termisk expansion.

Startprofilen är monterad på den tidigare markerade markeringen. Användningen gör det möjligt att lägga den första raden av plåt helt jämnt. Dessutom är det en populär övertygelse att en metallprofil kommer att bidra till att skydda plåten från gnagare.

För att jämföra den termiska expansionen av metallen, mellan de intilliggande profilerna måste du lämna ett mellanrum på ca 5 mm.

Fästprofil för skumisolering

Anordningen av vinkeln som visas på bilden

Vinkelanordning för skumisolering

Metoder för att fixera skum

Tekniken för installation av polyfoam har flera modifieringar. För att fixa arket på väggen kan du välja ett av tre alternativ:

 • Applicera lim på kanten av arket och gör några skulpteringar på arkets yta. Denna metod är lämplig för ojämna väggar;

Metoden att montera skummet på en ojämn vägg

 • Applicera lim med en korkad trowel över hela arket. Alternativ för en relativt platt vägg;

Metoden för montering av skummet på en platt vägg

 • Applicera ett speciellt lim från cylindern. Ett sådant lim liknar konstruktionsskum. Samtidigt är det mycket lättare att arbeta med det än med en limlösning. Plus, det behöver inte knådas, det fäster fast arket mot väggen.

Fästning av polyfoam på lim från en ballong

Därefter monteras skumplattan från det nedre hörnet enligt den applicerade märkningen.

Den andra raden av plåt läggs ut med förskjutning, som visas nedan. Detta system gör installationen mer tillförlitlig och minskar sannolikheten för sprickor.

Monteringskumskum med förskjutning

Så i ordning passar alla rader upp till sist.

Tips: För att limet ska kunna klibba helt, måste väggen plasterad med polystyren stå i 3-4 dagar. Om du utför isoleringsskumet med egna händer, har det i slutet av den första delen av arbetet vanligtvis dags att överleva rätt tid.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sluttning av sluttningar, eftersom det också är en källa till värmeförlust. Processen med att avsluta fotot.

Anordningen av sluttningar vid uppvärmning med polyfoam

Fönster ebb efter installationen av skummet måste bytas ut.

För att undvika värmeförlust på de platser där isoleringen sitter i ramen för metallplastfönstret eller dörren, måste du installera en speciell fönsterprofil. På grund av att profilen har en självhäftande remsa, monteras den lätt i fönstret. Installationsprocessen på bilden.

Montering av en fönsterprofil vid uppvärmning med polyfoam

Installera profilen garanterar ingen deformation och ett färdigt utseende.

Det är inte nödvändigt att anta att efter skumisolering blir huset till en låda av samma typ. Genom att variera arkets tjocklek eller stapla och fästa dem säkert i flera lager kan du skapa vilken väggkonfiguration som helst.

Steg 5 – ytterligare montering av skummet till väggen

Dopplar, paraplyer (svampar) för fastsättning av skumplast Pålitlig fixering kan säkerställas genom speciella plastdämpare paraplyer (svamp) för fastsättning av skumplast, som inte ”faller” in i arket, men fixeras säkert.

Du kan montera ”paraplyer” på två sätt, som visas i figuren.

Det första alternativet är lämpligt för jämna leder. Om det finns signifikanta luckor mellan arken, måste du använda det andra alternativet.

Nuance: Det första alternativet sparar dowel, men tar tid för att passa arken i storlek.

Fixat paraply När du installerar dynan, se till att det är något drunknat i arket.

Det bör noteras att paraplyen monteras i den klassiska versionen som visas på bilden. Men eftersom en sådan installation tar mycket tid, och plastens plast inte skapar kalla broar, försummas denna regel även av erfarna byggare.

Metoden för att fixera skummet med ”drunkning” av höljet på dowel-paraplyet

Spalten som bildas vid korsningen av två ark, nära skum. När gapets bredd är större än 20 mm, är gapet förseglat med skumtrimning. För ökad tillförlitlighet är baksidan trimmad med lim eller skum.

Tätning av nacken vid skumans leder

Efter försegling fortsätter alla sprickor att klippa de utskjutande delarna av arket, som finns i hörnen.

Därefter poleras ytan på väggarna med en rivare för skummet.

Grater för slipning av skum

Tips: Om väggen, trimmad med skum, stod i mer än 2 veckor utan att ha slutförts, måste den vara helt polerad, eftersom UV-ljus har redan skadat ytskiktet av isolering.

6 steg – Avslutning av hörn och sluttningar med polyfoam

Perforerat hörn med förstärkande nät. Hörnen på huset eller sluttningarna behöver extra skydd mot stötar. Dessutom är det svårt att tillhandahålla den nödvändiga överlappningen av gallret. Ja, och helst trimma skum kan vara svårt. Därför tillhandahålls för dem ett speciellt perforerat hörn med förstärkande nät.

Det är fastsatt på limet och tätt pressat med en speciell vinkelspatel på husets yttre eller inre hörn eller sluttning.

Processen att montera skummet i hörnen visas i bilden. Inom lutningen, som redan nämnts, används ett speciellt hörn.

Processen att montera skummet i hörnen och sluttningarna

Vid detta tillfälle är huset redo för ytterligare dekoration.

Steg 7 – fasadgips på skumplast

Extern isolering av väggarna med skumplast skyddar huset från värmeförlust. Och vad kommer att ta hand om skyddet av värmaren? Avslutande (främre, dekorativa) gips, sidospår, foder eller annat ytmaterial. I vårt exempel är det gips.

Den är baserad på förstärkt polymermask för skumplast med en cell av 3×3, 4×4, 5×5. Tätningen av gallret ligger i intervallet 140-160 g / kvm. Syftet med det förstärkande nätet är att säkerställa väggytans integritet och förhindra sprickor.

Tips: Låt dig inte frestas av nätets låga kostnad – i så fall är besparingar olämpliga. Högkvalitativt nät täckt med en speciell lösning som skyddar den mot effekterna av alkalier och syror, som ingår i limlösningar. Dåligt mesh ”löses upp” i limet.

Hur fixar du nätet på skummet?

Fäst nätet på skummet-1 Fast nät på lim. Den där skummet fästes. På gallret märkt med en särskild etikett. Den röda stapeln visar hur mycket tyg som ska lappas. Detta är ungefär 100 mm.

Om det inte finns någon märkning, försök att bibehålla en jämn överlappning längs hela längden på remsan.

Fäst nätet på skummet-2 Förfarandet för fixering av nätet: Skär av nätet med önskad längd plus 250-200 mm. Lim appliceras på toppen av väggen. Området av klisterremsan är ungefär 100×10 mm. På det håller gallret inom och näsborrarna. Grovt sett bör nätet sjunka in i limet.

Trimming Extra Grid Advice: Se till att nätet inte monteras i ett dragspel. Nivån med en spatel. Men överdriv inte det, annars dra ner hela remsan. Nedan överskrids det överskridande nätet.

För att sätta kitt på gallret över hela ytan på väggen måste det appliceras i två lager. Ett tjockt lager är täckt av mikroskador. Det kommer inte att skada, men den visuella defekten kommer att märkas. Obs, det föregående lagret ska torka helt.

Tips: Använd inte kitt i blåsigt väder. Annars kommer skiktet att torka snabbt, vilket också leder till att mikroskador uppträder.

Steg 8 – primer och efterbehandling

Som namnet antyder är huvudarbeten här kopplade till grundytan på väggytan. Och fortsätt sedan till appliceringen av kitt och / eller färgning.

Mer visuell information om hur man utför extern väggisolering med skumplast innehåller en videoinstruktion

Att ignorera reglerna för installation av skumplast vid utomhusisolering av väggar kan leda till obehagliga konsekvenser.

Konsekvenser av installation av skum av dålig kvalitet

slutsats

Vi hoppas att den här handboken låter dig isolera skumets yttervägg med hög kvalitet och utan problem.

Fasadisoleringsteknik skum. Väggisolering skum med egna händer utanför

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Värmeisolering av väggarna i huset skum

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *