Hur man värmer

Värmer huset med mineralull

För att fixera mineralullskivorna är ytan belagd med ett speciellt lim med en spatel, ett ark appliceras och det är välpressat. Sådana åtgärder utförs exklusivt för ytterligare fixering.

I nästa steg är det nödvändigt att göra hål i mitten och i hörnen av plattorna där paraplyerna kommer att sättas in.

Försök att inte ignorera alla typer av tekniker för att fixera materialet, eftersom ytterligare åtgärder kommer att säkerställa att efter flera årstider som uppstått till följd av kompression och expansionen av materialet på plattan inte kommer att röra sig och det blir inga kalla broar mellan dem. Detta gör att du kan undvika att spricka finishdekorationen.

Vill bara notera att plåten av mineralull har en ganska stor vikt, så ytterligare fästelement eliminerar sannolikheten för att materialet sänks i framtiden.

Sådana åtgärder behövs i det fall då det finns ett skikt av limmassa, som inte bara fixerar mineralullskivan, men skyddar också materialet från fukt.

Värmer huset med mineralull

Minwat för hemisolering

När hela ytan är belagd med isolerande material, är det täckt med ett annat lager lim som pressas in i förstärkningen.

 1. Kommer till dekoration av ytor.

Nu är det kvar att vänta på den absoluta torkningen av limet och fortsätt till den slutliga designen. Gips kan användas för detta, och dekorativt gips kan användas för att ge väggarna en ovanlig struktur.

Om det är en följd av förstärkningen är väggen inte tillräckligt platt, du kan applicera gipsen som en grov finish, men om det inte finns några märkbara fel, applicera en topplack direkt på limblandningen.

Som du kan se, har mineralullisolering inga problem, det viktigaste är att följa teknikens arbete och allt kommer att fungera för dig!

Vi rekommenderar även att läsa:

Värmer huset med mineralull

House of expanded clay blocks: Vad är det och hur man monterar materialet med egna händer?

Exteriör yta på huset: Vilka material behövs för att reparera en trästruktur?

Hur man värmer upp mineralväggens väggar utanför

Fördelar med utomhusisolering

Isolera huset från insidan endast i de mest extrema fallen. Motivering kan vara oförmågan att isolera väggarna på grund av höjden, förbudet för myndigheterna att ändra utseendet på byggnaden. Uppvärmning av väggarna utanför mineralullen förstör ofta utseendet på en lägenhetsbyggnad. Separatisolerad lägenhet skiljer sig märkbart ut och bryter mot stadsarkitekturen. Men den främsta anledningen till att processen är anordnad utanför: värmekonstruktion och fysik. Det finns en term – ”daggpunkt”. Om isoleringen är placerad från gatan – flyttar daggpunkten bort från innerväggarna. Huset är varmt och mysigt, väggarna är fortfarande torra.

Placering av daggpunkten, beroende på metoden för väggväggen.

Att placera isoleringen inuti leder till att väggarna kommer att brinna. Du måste investera mycket arbetskraft och resurser i ångspärr. Inte mindre viktiga skäl:

 • Minskar inte det användbara området i lägenheten. Det finns inte ett enda fall när en person vill ha mindre ledigt utrymme.
 • Husets yttervägg är helt skyddad från alla negativa faktorer i naturen.
 • Bra ventilation i rummet.
 • Förbättrar byggnadens utseende. Du kan gömma de mörkgråa väggarna, göra en unik design och uppdatera fasaden. Detta är mycket lönsamt om du väljer att sälja ditt hus.

Det finns många alternativ för väggisolering. Modern teknik har fyllt detta marknadssegment. Ofta används isolering – mineralull. Den kallas också basalt, eftersom den är gjord av naturliga råvaror – basalt. En ytterligare komponent är kiseldioxid. I produktionsprocessen bearbetas vattenavvisande kompositioner. Allt är genomtänkt så att ångpermeabiliteten för detta inte blir sämre. Byggmaterialet levereras till kunden i form av mattor, plattor. En mindre lämplig form av leverans finns i rullar. Parametrarna för slutprodukten kan vara olika. Materialet i sig har en fiberstruktur. Fibrerna kan orienteras på alla sätt. När de är placerade ”parallella” har vi vanliga plattor. Om fibrerna är orienterade vinkelrätt – dessa är lamellära plattor.

Ofta värms byggnadens väggar med bomull med en densitet från 75 till 145 kg / m3. Plåten med låg densitet kan fästas direkt på väggen. Med låg densitet kan du fylla alla oregelbundenheter i väggen (tegelsten, betong). Plattor med en densitet på 100 kg / m3 är vanligtvis fixerade ovanför det första lagret. De gör att du får en jämnare yta, efterbehandling är lättare att producera. För att beräkna den erforderliga kvantiteten är det nödvändigt att gå från väggens totala yta. Av det mottagna beloppet dras av storleken på fönstren och dörrarna. Beståndet från 5 till 10% är helt motiverat: du kommer att förstöra något, och resterna kommer att vara användbara i ekonomin.

Dygder av mineralull

Materialet har betydande fördelar:

 • Full, högkvalitativ fyllning av all tomhet. Detta är omöjligt att uppnå med användning av skum.
 • Inget behov av att använda ångspärr.
 • Isoleringstekniken är inte särskilt svår.
 • Brandbeständighet. Materialet brinner inte och stöder inte bränning. Den kan tåla nästan 6000 grader av värme.
 • Lång livslängd om alla installationskrav är uppfyllda.
 • Låg vikt. Mineralull är lätt att använda, utövar inte en stor belastning på väggarna och grunden.
 • Utmärkt värmeisolering.

Minsta totala tjockleken på isoleringen ska vara från tio centimeter! Det bästa alternativet – isoleringen är monterad på den bärande väggen och utför sedan stillningen av motstående tegelstenar. Ett lager av isolering är i mitten, perfekt skyddad och ”fungerar” mer produktiv. Minvatoy kan värma ett trähus eller ett tegelhus. Ibland byggs mineralull av gas-silikatblock. En sådan åtgärd är motiverad om du bor i norra regioner. Men stor tjocklek krävs inte.

Material och verktyg

Uppvärmning av huset utanför mineralvattnet kan inte organiseras utan verktyg och tillbehör:

 • Scaffold. De kan hyras. Att använda trappan är farlig och obekväm.
 • Puncher.
 • Grout för gips.
 • Visp för att blanda lösningen.
 • Hacksaw för trä.
 • Förlängningskabel
 • Spatel.
 • Kapacitet för lösning.
 • Hammer.
 • Vatten nivå. Önskad längd: 5 till 10 meter. Använd helst en laseranordning.
 • Byggnivån.

 • Hörn för förstärkande hörn.
 • Lim för mineralull.
 • Primer.
 • Förstärkning av maskintyg.
 • Måla, dekorativt gips.
 • Fixture för mineralull, dowels.
 • Sand, cement.
 • Eaves.

Monteringsteknik

Uppvärmning av väggarna utomhus med mineralull, utförs vid lufttemperaturer från +5 till +25 ° C. Om du använder antifreeze-tillsatser får du arbeta på isoleringsenheten vid temperaturer upp till minus 10 ° C.

Hela tekniken för väggisolering kan delas in i följande steg:

 • Förberedelse av fasadens bas;
 • Montering av galvaniserad kronhjul och kryckor av fönsterbrädor;
 • primerväggar;
 • limning av plåtar av mineralull;
 • installation av klämmor;
 • bindning av skyddskläder och metallhörn för att skydda hörn och sluttningar;
 • ritning av ett förstärkande skikt;
 • installation av fönsterbrädor och andra dräneringselement;
 • priming och anordningen av ett dekorativt skyddsskikt;

Innan huvudarbetet påbörjas är det nödvändigt att tydligt förstå det framtida byggandet. Den perfekta ”pajen” är som följer:

 1. Layer dekorativt skydd.
 2. Det förstärkande skiktet.
 3. Mineralisolering.
 4. Lack av lim.
 5. Väggkonstruktioner (podosnova).
 6. Ankringsanordningar.

Väggförberedelse

Väggarna måste vara strängt vinkelräta mot horisonten. Toleransen är 15 millimeter per våning. Om det är sprickor, ska de repareras. För ”dödad” vägg kan man först utsättas för priming och gips med förstärkning, och först därefter fortsätt till installationen av isolationens huvudsakliga ”tårta”.

Var uppmärksam! Om väggarna var plasterad med gipskompositioner, ska du vänta minst 7 dagar för att påbörja ytterligare arbete.

Installationssteg

Ursprungligen fixad med dowels galvaniserad cornice. Den ligger längst ner på väggen. Detta är ett mycket viktigt steg som gör det möjligt för alla lager av material att ligga platt. Det kan också kallas installation av baseboards. Och ändå är det ett säkert skydd mot möss och andra gnagare.

För att ställa bottenplattan smidigt, längs hela kanten av huset, bör du använda en lasernivå eller en vattenhalt. Det andra alternativet är sämre än det första i noggrannhet, minus det bara i det faktum att du behöver en partner för markering plus – det är mer ekonomiskt.

Efter installationen av basplattan installerar vi kryssarna i fönsterbrädorna. Sedan primerade vår beredda bas, med en sprutpistol eller en rulle med en borste.

Var uppmärksam! För att börja limning av isoleringsplattor måste du vänta tills primern är helt torr.

Huvudfasen av arbetet är limning av värmeisoleringsplattor. För detta appliceras ett lager av lim på baksidan av den isolerande substansen. en av två metoder, metoden för en växelbas (fast) eller sidopunkt (beacon) -metod.

Den tandade basmetoden är acceptabel när husets botten är platt. Lim appliceras i ett kontinuerligt skikt på mineralullskivan och jämnas med en hakad trowel.

På-punkt-metoden används när väggens yta har tillåtliga oegentligheter. Lim appliceras i ett kontinuerligt lager runt omkretsen av mineralullplattan, 100 mm bred, i mitten gör vi 8-10 fyrar med en diameter på 100 mm.

Tjockleken på det applicerade bindemedlet, i endera metoden, bör vara ca 3 mm.

Använd en speciell blandning som lim. Med direktlimningsprocessen bör ett litet handtryck appliceras. Vidare justerar vi med hjälp av regeln och nivån. Limning av plattor ska ske med förband, minst 100 mm. Med en liten ojämn matchning av lederna i intilliggande plattor bör deras ojämnheter jämföras med slipskärare. Lim i sömmarna mellan plattorna är inte tillåtet, om de inte är tätt anslutna till plattorna, kan de justeras genom att klippa något i önskad vinkel.

Var uppmärksam! Från det ögonblick som limning av isoleringsplattorna till ankringsens installationsfas bör det ta minst 2 dagar.

Nästa steg – installation av ankaranordningar. För att göra detta, använd en elektrisk perforator för att borra hål i önskad längd. Sätt in pluggarna i hålen i hålen och hammar sedan metallkärnorna i dem med en hammare. Förbrukning av klämmor för fixering av mineralull är 5 stycken per kvadratmeter. Isoleringsplattor hålls av paraplyformade klämmor, de kallas också svampar. En stor hatt hjälper mycket när man fixar en mineralull.

Detta följs av limning av skyddsdynorna av glasfiber och metall hörn. Dessa hörn skyddar sluttningarna och hörnen. Fäst dem på limet, placera det över hela insidan av hörnen, fast pressade till hörnen och jämnas på nivå.

Sedan följer anordningen förstärkt lager. För att göra detta behöver du lim och förstärkande material, glasfiber maskstorlek 5 till 5 mm. Förband bör göras på en dammig yta, med hjälp av verktyg med inerta material (plast av rostfritt stål). Lim appliceras på väggen i små sektioner, och gallret pressas gradvis in i det, det läggs med insidan av rullen mot väggen, från topp till botten. Gridöverlapp måste vara minst 100 mm i alla riktningar. Vid hörnen sätts nätet på nästa vägg med 100 mm (utan hänsyn till isoleringens tjocklek). På dörr- och fönsterspåren sitter gallret till sin fulla bredd.

Var uppmärksam! Efter att du har installerat det förstärkta skiktet, vänta minst 5 timmar innan du applicerar nivelleringsskiktet.

Efter anordningen av det förstärkta skiktet och nivelleringen utförs arrangemanget av fönsterbrädor, olika dreneringselement är ofta konstruerade.

Före enheten måste det dekorativa skyddsskiktet passera minst 2 dagar efter appliceringen av nivelleringsskiktet. Vid behov, utför en annan priming ytan, väntar på fullständig torkning av primern. Utförandet av det dekorativa skyddsskiktet görs till smak och önskemål från ägaren.

Subtiliteter av att värma ett hus under uppförande

Det finns flera regler som hjälper till att uppnå maximal effekt av detta arbete under byggandet av en ny byggnad. Korrekt isolera huset kommer att hjälpa några tips:

 • Isoleringsplattor installeras över hela fasaden av huset.
 • Förankringar borras i väggen. De är nödvändiga för pålitlig materialhäftning.
 • Plattan är spänd på ankaret. Särskilt fästelement stängs på plåtklämmorna.
 • Ovanför isoleringsskiktet är en vägg av tegel konstruerad för motsatta ändamål.
 • För grouting, applicera en lösning av sand med cement eller använd vacker gips.

dessutom

För att isolera lutningen kan du använda mineralull på båda sidor. Det är viktigt att komma ihåg principen om mineralull – ju tunnare det är desto mindre tar det upp utrymme. Men värmebehandlingsegenskaperna minskar. När du gör detta arbete med egna händer, kommer en enkel assistent inte att störa: detta kommer att påskynda processen. Även självständigt, utan speciella färdigheter, kan du lägga upp 25 rutor isolering per dag. Kom ihåg om säkerhet. De viktigaste kriterierna i arbetet – uppmärksamhet och försiktighet. Arbetet kan påverkas något av vädret. Utsätt arbetet om stark vind och regn. Innan arbetet måste du undersöka området runt huset: det bör inte finnas några farliga föremål som sticker ut ur marken.

Gillade artikeln. Dela det sedan med dina vänner på sociala nätverk:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *