Fördelar

Vattentätning källare från grundvatten

Hur bli av med vatten som förstör källaren? Börja med en undersökning av jorden, stiftelsens egenskaper. Innan du köper vattentäta föreningar, bestäm det ungefärliga djupet på grundvattenets läge, ökningen av marken under frosten, typen av jord i din bostadsort, syftet med strukturen. Moderna tillverkare erbjuder flera typer av föreningar för att förhindra fukt i källaren. Tänk på de mest populära.

Användning av bituminöst harts

Genomförandet av vattentätningskällarens bitumen – ett budgetalternativ för att eliminera den våta miljön. Materialet är en liten stapel som appliceras på ytan i flytande form:

 • bituminöst harts och motorolja i proportionerna 3: 1 placeras i en stor behållare.
 • tanken upphettas och blandningen görs till ett flytande tillstånd.
 • en massa appliceras på en förplanerad yta med en sprickad eller förseglad spricka.
 • arbeta från botten av ytan på ett avstånd av högst 20 cm från marken.
 • Den optimala tjockleken för källaren är 5 cm, dvs. måste ansöka 3 lager.

Kompositionen måste bibehållas i uppvärmningsläge för enkel applicering. Det bituminösa locket blockerar uppkomsten av fukt och skyddar basen från förstörelse i 5 år.

Rulla materialtyper

Rullmaterial används med flytande formuleringar eller separat. Ägare av privata hus och dacha tomter kan köpa takfilt, technonicol, technoelast, stekloizol, rubitex och hydroglasglas. Billigt men kvalitativt alternativ för självständig användning är takmaterial. För att skydda källaren ordentligt från förstörelse, arbeta så här:

 • fixa materialet på en plan yta och applicera bitumen mastic på den, värm duken med en fackla och placera den överlappar på planet.
 • Det andra alternativet är att montera med flytande mastik. Belägg grunden med uppvärmd komposition och lägg rulla materialet ovanpå. Smörj takmaterialet med bitumen och placera ett annat lager ovanpå.

Kombinationen av mastic och basmaterial bidrar till bra penetration i betongfundamentet och tillförlitligheten av vattentätning.

Fördelar med flytande gummi

Om vattnet ackumuleras regelbundet i källaren, använd flytande gummi. Kompositionerna klistrar perfekt mot ytorna, skyddas mot eld och bildar en kontinuerlig beläggning. Experter rekommenderar att man arbetar med enkelkomponentgummi, välja mellan två typer av föreningar:

 • blandar för att dra i ett lager. Torka 2 timmar efter applicering men kan snabbt härda i en öppen behållare;
 • föreningar som appliceras i ett lager. Ta tag i 24 timmar.

Före händelsens start rensas betongbasen av damm och primerad. Vätskegummi rekommenderas att appliceras med pensel eller spatel.

Vi anordnar vertikal vattentätning

Källaren i huset kan skyddas mot vatten som uppträder efter regn, smältande snö, med vertikal teknik att applicera en isolerande beläggning. Innan du börjar arbeta är det lämpligt att förbereda ytan och omgivningen. För att göra detta, rengör väggarna, golvet och taket, samt skapa dränering. Vattentätningen av källaren sker i flera varianter.

Injektionsmetodens möjligheter

Vad ska man göra när vatten kommer in i källaren under huset eller garaget? Använd en progressiv men dyr injektionsteknik. Arbetet utförs genom att skapa en gardin av filterelement och arrangera ett speciellt membran för att skydda mot fukt. Injektionsvätsketeknik har flera fördelar:

 • Efterbehandling av material och beklädnad från byggnadens botten avlägsnas inte.
 • Det underjordiska utrymmet förblir skyddat i flera år på grund av kvaliteten på akrylgeler och polymerhartser.

Bland teknikkens brister är en strikt sekvens av tekniska arbeten, vilket är svårt för oerfarna mästare att uppnå.

Obmazochny typ av isolering

Från insidan kan källaren skyddas från grundvatten, såväl som externa manipuleringar kan utföras med användning av cementpolymerkompositioner. Vattentätande material med en flexibel och styv struktur ånggenomsläpplig, väl vidhäftar ytan. Sammansättningen, lönsamheten och det enkla självständiga arbetet gör plastering en prioritet för hembyggande.
Stiftvattentätningen utförs med glasfiber, penslar, rullar, spatler och flytande mastik. För att säkerställa kvalitetsdekningen, fortsätt i steg:

 1. Rengör ytan på väggarna från förorening, runda av hörnen, täcka utsprången och spåren. Smid ner porösa områden med cementblandning;
 2. Använd i en minimalt våt yta som kan kontrolleras med en film av polyeten. Placera arket på det skuggade området och inspektera ångor efter 24 timmar.
 3. Applicera ett tjockt lager av primerprimer. Täcka lederna och sömmarna med ett andra lager.
 4. Efter att primern torkar, applicera en flytande bitumenmastik med en rulle eller borste. Observera parallellitet och rörelsesriktning, försök att jämnt fördela materialet på väggen.
 5. Cementblandning med polymeradditiv appliceras på den fuktiga väggytan med en pensel, spatel eller rulle.

Vänta på att kompositionen torkar, gnugga ytan.

Överlagringsmetod för vertikal vattentätning

Det är lämpligt att behandla det underjordiska rummet från insidan med egna händer med hjälp av valsade material när grunden ligger på en djup nivå. Att lägga in insidan av byggnaden kommer att spara grunden permanent från skada, om du agerar enligt byggalgoritmen:

 1. Köp bitumen-polymerrullväv eller takfilt. Det är bättre att vägra glasfiber eller glasfiber – i frätande miljöer kommer grunden att flöda igen.
 2. Förbered ytan, primär den med primer.
 3. Använd en speciell brännare för att smälta det nedre lagret av mastik.
 4. Sticka rullarna från topp till botten, observera överlappningen på 10 cm. Det mest praktiska sättet är att arbeta med en materiallängd på 150-200 cm.
 5. Var uppmärksam på hörn och övergångar. Förstärka dem med en längd av 30 cm.
 6. Antalet lager av limmade isolering beror på sängklädseln på stiftelsen. Grunna strukturer ger en tjockleken membrantjocklek på 2 mm. Med ett genomsnittligt djup ökar skiktets tjocklek med 4-8 mm.

Det rekommenderas att ta bort vattentätningen för källaren 30-50 cm över marken, fixa den med en metallskena.

Funktioner horisontell isolering

Vattentätning källaren från insidan på ett horisontellt sätt utförs vid det inledande skedet av konstruktionen. Det är omöjligt att utrusta det i det färdiga huset. Till bottenvåningen fanns inget vatten, det är tillrådligt att hålla sig till tekniken för att utföra uppgifter:

 1. Den första skyddsnivån – läggande och täppa kuddar baserade på sand och grus. Den placeras under basens botten i form av block eller under en fast monolit.
 2. Under betongskiktet i källaren placeras takmaterial eller PVC-membran, vilket bidrar till att skydda grunden från insidan från markvattnet eller kapilläruppgången av vätskan.
 3. Valsade material läggs på ytan behandlad med primer. Skivorna måste ha en överlappning på 10-15 cm. Vid kombination av skikt överlappning ska den ökas till 25-30 cm.
 4. Vattentätningsbeläggningen ångas med en gasbrännare – detta förbättrar arkens vidhäftning.

Den utskjutande markdelen behandlas enligt en liknande princip.

Behöver jag dränering?

Särskild kommunikation, utrustad på gården – en tillförlitlig metod för att skydda din källare från vatten. Avloppssystemet ökar effekten av isolerande material. Avlopp sätter sig på två sätt – externt och internt.

Extern dräneringsteknik

Systemet innebär omdirigering av vatten strömmar från källaren och sätter sig på byggnadsstadiet. För en befintlig byggnad görs dränering enligt följande:

 1. En gräv gravas ut med en bredd och djup på 40 cm;
 2. Brunnar bildas till nivån på sandskiktet på ett avstånd av 2 m.
 3. Ett metallgaller läggs över de utgrävda hålen.
 4. Plastledningen är monterad. Minsta diameter av rör som är insvept i geofabric är 40 cm.
 5. På botten av gropen läggs geotextiler och på den – grus med medelfraktioner.
 6. Röret är monterat och skjuter upp den övre delen av bottenväggens nedre del.

Extern dränering fylls upp med avlägsnad mark och försiktigt ramar varje lager.

Skapa ett internt dräneringssystem

Vatten som står i källaren kan avlägsnas med hjälp av inre avlopp. Systemet installeras efter att golvet har lagts:

 1. De gräver en gräv runt källaren, fördjupa den med 50 cm;
 2. På botten av gropen häll krossad sten med ett lager av 20 cm och täppt.
 3. Lägg rörledningen. insvept med geomaterial och täckt med material med fraktioner av högst 20 mm.

Skytten är täckt med sand. Det är lämpligt att utrusta avloppsbrunnen vid källarens låga punkt. Vatten kommer att flöda där. Vid behov, i tankar, ställ in alluvialsystemet för att pumpa vatten.

Vad behöver du veta om självvattentätning?

Oberoende arrangemang av vattentätt beläggning ger överensstämmelse med de grundläggande reglerna:

 • Material appliceras endast på den torkade ytan;
 • Stygn, avklädda gips eller våta väggar är målade med en flytande primer-bitumenbaserad emulsion. Följande skikt kommer att utföras i tjocka formuleringar;
 • När du köper isoleringsprodukter, överväga deras effekt på förstärkningselement, leder och sömmar.
 • För tegelytor är det värt att använda cementmortel, förstärkt med polymera medel eller flytande glas;
 • Golvytorna är vattentäta med bulkpolymerer;
 • För fullständig torkning av väggarna, golv och tak innan arbetet är tillräckligt 5 dagar.

Håll dig till arbetstekniken och kraven på isolering av källaren – så att du på ett tillförlitligt sätt skyddar strukturen från vattnet i källaren och förstörelsen.

Vattentätning källare från insidan med egna händer

30 november 2014

Vanligtvis är källare vattentäta redan under byggnadsfasen i en byggnad. Samtidigt läggs det skyddande materialet under golvet och väggarna på det underjordiska rummet behandlas utomhus. Men ingenting förblir för evigt, och förr eller senare förlorar vattentätningsskiktet dess egenskaper. Som ett resultat förekommer fukt i källaren. Naturligtvis kan du gräva ut det och limma väggarna med ett annat lager av vattentätning. Förfarandet är emellertid ganska dyrt. Dessutom isolerar golven på detta sätt utanför. I detta fall används vanligtvis en något annorlunda metod för att skydda mot fukt – vattentätning källare från insidan. Denna metod är inte lika effektiv, men det hjälper till att förhindra att grundvattnet tränger in i källaren av huset ganska framgångsrikt.

Typer av källare vattentätning

För att skydda källaren från fukt på flera sätt. Det enklaste är:

 • Pasta av ytor med valsade material.
 • Måla dem med polymermastik.

Men för vattentäta källare från insidan, används dessa två metoder sällan idag. Ofta används de för att skydda källare utanför. Faktum är att den fuktsäkra filmen, som skapas av denna teknik, håller på ytorna inte alltför tätt och med tiden under tryck av vatten börjar avta. Till mer moderna metoder ingår:

 • Penetrerande vattentätning.
 • Applicering av flytande gummi
 • Insprutningsisolering.
 • Användningen av vattenavstötningsmedel
 • Användning av flytande glas.

I var och en av dessa fall kan du få en ganska högkvalitativ vattentätning av källaren från insidan. Materialen som används är olika. Tänk därefter på fördelarna och nackdelarna med alla dessa tekniker.

Vattentätning källare från grundvatten

Glasisolering

Skydda källare från fukt kan göras med valsade material. Oftast limas ytorna med vanlig takfilt. Fler moderna och dyra analoger används också. Detta kan vara en euroruberoid eller en glasruberoid. Som redan nämnts används denna metod för att utföra en operation som täthetskällor från insidan, extremt sällan. Ibland böjer ruberoid golv i källaren under screed. I det här fallet kan vattnet som tränger in från undermen inte lyfta det och riva det från ytan.

Obmazochnaya vattentätning

Så kallad metoden att skydda källare från fuktpenetration, som använder kompositioner baserade på polymerer. Detta är vanligen en annan typ av emulsion eller mastik med tillsats av bitumen. De kan appliceras på ytan både i kallt och varmt. För vattentäta källare från insidan används dessa verktyg praktiskt taget inte. Bituminösa mastics används också ofta för att skydda källare från utomhusvatten.

Penetrerande källare vattentätning från insidan

Denna metod består av att applicera särskilda blandningar på källarens fuktiga väggar. Vid kontakt med vatten bildar de kristaller som fyller alla ojämnheter i ytan och tränger in 15-25 cm djupt in i den. Fördelarna med denna metod innefattar först och främst det fullständiga skyddet av väggar och golvet från fukt. I själva verket är detta bara ett idealiskt sätt att vattentäta lokalerna från insidan, som med tryck av vatten från utsidan, i det här fallet kommer ingenting att avta eller svälla. Nackdelarna med penetrerande sorter inkluderar det faktum att det endast kan appliceras på betong som har ett tillräckligt stort antal porer.

Injektionsskydd för källaren

Fördelarna med denna metod innefattar framför allt tillförlitlighet och effektivitet. Injektionsvattentätning av källaren från insidan görs med en speciell spruta (packare). Detta använder metylakrylat-, epoxi- och polyuretanskompositioner. Denna metod är också mycket väl lämpad för den inre vattentätningen av källare. Nackdelarna med det är komplexiteten i utförande och hög kostnad. Fördelarna kan emellertid tillskrivas det faktum att injektionsvattentätning får användas lokalt, det vill säga endast där det faktiskt finns en läcka.

Använd flytande glas

Detta är ett av de mest populära sätten att skydda källare. Vattentätning källaren från insidan med flytande glas är en relativt billig metod och är också mycket effektiv. Detta innebär att man säljer i behållare och används i blandning med betonglösning. Nackdelen med denna metod anses vara en komplexitet i utförandet. Faktum är att efter att ha tillsatt flytande glas till betong, förlorar den senare plasticiteten och sätter på bara några minuter. Därför måste satser göra i mycket små mängder.

Flytande gummi

Med användning av modern mastic kan man också göra tillförlitlig vattentätning källaren från insidan. Bitumenbaserade material med latexadditiv (flytande gummin) skapar en elastisk och mycket hållbar fuktsäker film på väggarna och golvet i källaren. Detta är den enda typen av beläggningsskydd som rekommenderas för internt bruk. Vätskegummi säljs vanligtvis i fat på 200 liter. Latexfilm i 2 mm ger samma skydd som 4 lager av takmaterial. Nackdelarna med denna sort inkluderar endast höga kostnader.

Självvattentätande källare från insidan med flytande glas

Blandningen för att skydda källaren på detta sätt kan förberedas med egna händer. Grunden för det är cementkvalitet inte lägre än M300. Den blandas med välsigtad sand. Betong görs i ett förhållande av en till två. Blanda först torrt cement och sand. Lägg sedan till vatten och vattenglas. Volymförhållandet hos det senare med cement är 10 * 1. Vatten tillsätts så att lösningen är tillräckligt flytande för enkel applicering på ytan. Knead den i små portioner.

Innan du behandlar, måste alla ytor rengöras av smuts, avfettas och dammfritt. Lösningen appliceras på samma sätt som vanlig gips i 3 lager. När du använder detta verktyg är det värt att tänka på att flytande glas är en kemiskt ganska aggressiv substans. Därför måste arbetet ske med handskar. Om kompositionen faller på händerna, ska de sköljas med en svag lösning av ättika.

Ett karakteristiskt drag hos cementblandningar med tillsats av flytande glas är att de, när de är resistenta mot fuktighet, inte tolererar för kontakt med luften. Därför är ytan i det sista steget önskvärt att gå igenom ett annat lager – den här gången den vanliga gipsen.

Hur man vattentät källaren med flytande gummi

Tänk sedan på ett annat populärt sätt att skydda markgolv från fukt. Vattentäta källare från insidan med egna händer med flytande gummi utförs i flera steg. Först och främst måste du göra en god ventilation av rummet. Som i det första fallet rengörs väggarna och golvet först av smuts, olika fläckar, lack eller gipsrester. Också, alla ytor bör vara dedusted. Detta kan göras med hjälp av en konventionell dammsugare.

Därefter ligger ytan på väggarna och golvmarken med ett specialverktyg, vanligtvis i en uppsättning med flytande gummi. Då appliceras den faktiska bitumen-latexmastiken själv på dem. Spridningen kan göras med något bekvämt verktyg – en pensel, en spatel, en rulle. När du utför detta arbete måste du noga försäkra dig om att alla luckor, hörn och leder är fyllda med gummi. Det är bäst att hälla pastaen i portioner i en hink och blanda den med en borr med ett speciellt munstycke. Efter applicering ska skiktet torka väl. I det fallet, om arbetet är gjort kvalitativt, bildar verktyget en fast förseglad gummi ”väska” i rummet.

Denna händelse, som t.ex. vattentätnings källare från insidan, kan inte betraktas som färdigställd. Vätskeformigt gummivatten missar inte ens med stort tryck. Men under sitt lager med tiden kan betongen i sig börja bryta ner sig. Som en följd av att den sänks kommer vattnet att falla direkt under gummilagen, med bildandet av bubblor senast. För att förhindra detta ska gummilagret på väggarna dessutom gipsas eller fodras med tegelstenar, det vill säga, tryck det helt enkelt mot betongytan.

Insprutning vattentätning

Även om denna metod anses vara en av de mest effektiva, används den sällan för självskydd av källare från fukt. Det handlar om arbetets komplexitet och behovet av att använda särskild utrustning. Det billigaste av allt material som används för injektion är en polyuretanpolymer.

Naturligtvis är det osannolikt att någon kommer att utföra en sådan komplex behandling med egna händer, men överväga kortfattat hur man vattentät källaren från insidan med hjälp av injektioner. Denna operation utförs enligt följande:

 • Hål 2 cm djup borras i väggen på ett avstånd av en halv meter från varandra.
 • Vidare pumpas en injektionsförening i dem med hjälp av specialutrustning.
 • Sedan vidtas olika åtgärder för att skydda ytorna från mögel.
 • Vid slutstadiet väggas dessutom plastered.

Självträngande vattentätning

I detta fall är vägg- och golvytorna också noggrant förberedda. Dessutom behöver de blöt vatten. Den genomträngliga vattentätningen av källare från insidan med egna händer utförs antingen på vätta eller på nyfyllda betongytor. Sprecken i väggarna ska öppnas och rengöras från damm. Därefter måste de stänga upp den valda typen av penetrerande vattentätning. Kompositionen är knådad tjockare. Efter ett par dagar kommer det att svälla upp och tätt ansluta alla sprickor.

Vid nästa steg framställs en penetrerande blandning i själva verket för bearbetning av ytorna själva. Vad ska jag välja för en sådan operation som vattentätning källaren från insidan? Penetron är en av de bästa och ofta använda föreningarna. På ytan av golvet och väggarna appliceras det med ett mycket tunt lager (0,02 cm). För att uppnå detta, gör tillräckligt med flytande blandning. Efter det att det första skiktet torkats appliceras produkten på väggarna och golvet en andra gång.

Pasta bottenvåningen med valsade material

Vattentäta källaren av garaget inifrån, på samma sätt som att skydda källaren från fukt, bör utföras i steg. Vanligtvis börjar man arbeta med golvbehandlingen. Endast efter torkning av den valda produkten kan du fortsätta att vattentäta väggarna. Eftersom golvet utsätts för de mest allvarliga belastningarna när det gäller grundvatten, måste i alla fall högsta uppmärksamhet ägnas åt. Låt oss titta närmare på vattentätets teknik.

För behandling av källarens väggar används inte takmaterialet. För det första ligger det bakom ytan som ett resultat av vattentryckets utsida. Och för det andra, med tillämpningen i framtiden blir det problematiskt att utföra en fin finish. Vattentätning av källarvåningen från insidan med takmaterial kan dock vara en bra lösning.

För att sådant skydd mot fukt ska visa sig vara av hög kvalitet, utförs första utgrävning till ett djup av ca 20 cm. Därefter läggs sopor och sand i den resulterande gropen med noggrann täppning av varje lager. Takmaterialet läggs på toppen med överlapp på väggarna till en höjd av 20 cm. Vidare är materialet belagt med bitumenmastik. Sedan läggs ett annat lager av takmaterial. På sista etappen fylls källarvåningen med en cementplåt med en tjocklek av minst 5 cm.

Som du kan se, använder du moderna material till vattentäta är källaren inte för svår. Det viktigaste är att följa de föreskrivna teknikerna när de arbetar. I detta fall kommer skyddet av källaren från fukt att vara pålitlig och hållbar.

Vattentätning källare från grundvatten

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Vattentätning källare från grundvatten

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *