Gör

Vattentätning källaren från insidan av grundvattnet

Denna metod består av att applicera särskilda blandningar på källarens fuktiga väggar. Vid kontakt med vatten bildar de kristaller som fyller alla ojämnheter i ytan och tränger in 15-25 cm djupt in i den. Fördelarna med denna metod innefattar först och främst det fullständiga skyddet av väggar och golvet från fukt. I själva verket är detta bara ett idealiskt sätt att vattentäta lokalerna från insidan, som med tryck av vatten från utsidan, i det här fallet kommer ingenting att avta eller svälla. Nackdelarna med penetrerande sorter inkluderar det faktum att det endast kan appliceras på betong som har ett tillräckligt stort antal porer.

Injektionsskydd för källaren

Fördelarna med denna metod innefattar framför allt tillförlitlighet och effektivitet. Injektionsvattentätning av källaren från insidan görs med en speciell spruta (packare). Detta använder metylakrylat-, epoxi- och polyuretanskompositioner. Denna metod är också mycket väl lämpad för den inre vattentätningen av källare. Nackdelarna med det är komplexiteten i utförande och hög kostnad. Fördelarna kan emellertid tillskrivas det faktum att injektionsvattentätning får användas lokalt, det vill säga endast där det faktiskt finns en läcka.

Använd flytande glas

Detta är ett av de mest populära sätten att skydda källare. Vattentätning källaren från insidan med flytande glas är en relativt billig metod och är också mycket effektiv. Detta innebär att man säljer i behållare och används i blandning med betonglösning. Nackdelen med denna metod anses vara en komplexitet i utförandet. Faktum är att efter att ha tillsatt flytande glas till betong, förlorar den senare plasticiteten och sätter på bara några minuter. Därför måste satser göra i mycket små mängder.

Flytande gummi

Med användning av modern mastic kan man också göra tillförlitlig vattentätning källaren från insidan. Bitumenbaserade material med latexadditiv (flytande gummin) skapar en elastisk och mycket hållbar fuktsäker film på väggarna och golvet i källaren. Detta är den enda typen av beläggningsskydd som rekommenderas för internt bruk. Vätskegummi säljs vanligtvis i fat på 200 liter. Latexfilm i 2 mm ger samma skydd som 4 lager av takmaterial. Nackdelarna med denna sort inkluderar endast höga kostnader.

Självvattentätande källare från insidan med flytande glas

Blandningen för att skydda källaren på detta sätt kan förberedas med egna händer. Grunden för det är cementkvalitet inte lägre än M300. Den blandas med välsigtad sand. Betong görs i ett förhållande av en till två. Blanda först torrt cement och sand. Lägg sedan till vatten och vattenglas. Volymförhållandet hos det senare med cement är 10 * 1. Vatten tillsätts så att lösningen är tillräckligt flytande för enkel applicering på ytan. Knead den i små portioner.

Innan du behandlar, måste alla ytor rengöras av smuts, avfettas och dammfritt. Lösningen appliceras på samma sätt som vanlig gips i 3 lager. När du använder detta verktyg är det värt att tänka på att flytande glas är en kemiskt ganska aggressiv substans. Därför måste arbetet ske med handskar. Om kompositionen faller på händerna, ska de sköljas med en svag lösning av ättika.

Ett karakteristiskt drag hos cementblandningar med tillsats av flytande glas är att de, när de är resistenta mot fuktighet, inte tolererar för kontakt med luften. Därför är ytan i det sista steget önskvärt att gå igenom ett annat lager – den här gången den vanliga gipsen.

Hur man vattentät källaren med flytande gummi

Tänk sedan på ett annat populärt sätt att skydda markgolv från fukt. Vattentäta källare från insidan med egna händer med flytande gummi utförs i flera steg. Först och främst måste du göra en god ventilation av rummet. Som i det första fallet rengörs väggarna och golvet först av smuts, olika fläckar, lack eller gipsrester. Också, alla ytor bör vara dedusted. Detta kan göras med hjälp av en konventionell dammsugare.

Därefter ligger ytan på väggarna och golvmarken med ett specialverktyg, vanligtvis i en uppsättning med flytande gummi. Då appliceras den faktiska bitumen-latexmastiken själv på dem. Spridningen kan göras med något bekvämt verktyg – en pensel, en spatel, en rulle. När du utför detta arbete måste du noga försäkra dig om att alla luckor, hörn och leder är fyllda med gummi. Det är bäst att hälla pastaen i portioner i en hink och blanda den med en borr med ett speciellt munstycke. Efter applicering ska skiktet torka väl. I det fallet, om arbetet är gjort kvalitativt, bildar verktyget en fast förseglad gummi ”väska” i rummet.

Denna händelse, som t.ex. vattentätnings källare från insidan, kan inte betraktas som färdigställd. Vätskeformigt gummivatten missar inte ens med stort tryck. Men under sitt lager med tiden kan betongen i sig börja bryta ner sig. Som en följd av att den sänks kommer vattnet att falla direkt under gummilagen, med bildandet av bubblor senast. För att förhindra detta ska gummilagret på väggarna dessutom gipsas eller fodras med tegelstenar, det vill säga, tryck det helt enkelt mot betongytan.

Insprutning vattentätning

Även om denna metod anses vara en av de mest effektiva, används den sällan för självskydd av källare från fukt. Det handlar om arbetets komplexitet och behovet av att använda särskild utrustning. Det billigaste av allt material som används för injektion är en polyuretanpolymer.

Naturligtvis är det osannolikt att någon kommer att utföra en sådan komplex behandling med egna händer, men överväga kortfattat hur man vattentät källaren från insidan med hjälp av injektioner. Denna operation utförs enligt följande:

 • Hål 2 cm djup borras i väggen på ett avstånd av en halv meter från varandra.
 • Vidare pumpas en injektionsförening i dem med hjälp av specialutrustning.
 • Sedan vidtas olika åtgärder för att skydda ytorna från mögel.
 • Vid slutstadiet väggas dessutom plastered.

Självträngande vattentätning

I detta fall är vägg- och golvytorna också noggrant förberedda. Dessutom behöver de blöt vatten. Den genomträngliga vattentätningen av källare från insidan med egna händer utförs antingen på vätta eller på nyfyllda betongytor. Sprecken i väggarna ska öppnas och rengöras från damm. Därefter måste de stänga upp den valda typen av penetrerande vattentätning. Kompositionen är knådad tjockare. Efter ett par dagar kommer det att svälla upp och tätt ansluta alla sprickor.

Vid nästa steg framställs en penetrerande blandning i själva verket för bearbetning av ytorna själva. Vad ska jag välja för en sådan operation som vattentätning källaren från insidan? Penetron är en av de bästa och ofta använda föreningarna. På ytan av golvet och väggarna appliceras det med ett mycket tunt lager (0,02 cm). För att uppnå detta, gör tillräckligt med flytande blandning. Efter det att det första skiktet torkats appliceras produkten på väggarna och golvet en andra gång.

Pasta bottenvåningen med valsade material

Vattentäta källaren av garaget inifrån, på samma sätt som att skydda källaren från fukt, bör utföras i steg. Vanligtvis börjar man arbeta med golvbehandlingen. Endast efter torkning av den valda produkten kan du fortsätta att vattentäta väggarna. Eftersom golvet utsätts för de mest allvarliga belastningarna när det gäller grundvatten, måste i alla fall högsta uppmärksamhet ägnas åt. Låt oss titta närmare på vattentätets teknik.

För behandling av källarens väggar används inte takmaterialet. För det första ligger det bakom ytan som ett resultat av vattentryckets utsida. Och för det andra, med tillämpningen i framtiden blir det problematiskt att utföra en fin finish. Vattentätning av källarvåningen från insidan med takmaterial kan dock vara en bra lösning.

För att sådant skydd mot fukt ska visa sig vara av hög kvalitet, utförs första utgrävning till ett djup av ca 20 cm. Därefter läggs sopor och sand i den resulterande gropen med noggrann täppning av varje lager. Takmaterialet läggs på toppen med överlapp på väggarna till en höjd av 20 cm. Vidare är materialet belagt med bitumenmastik. Sedan läggs ett annat lager av takmaterial. På sista etappen fylls källarvåningen med en cementplåt med en tjocklek av minst 5 cm.

Som du kan se, använder du moderna material till vattentäta är källaren inte för svår. Det viktigaste är att följa de föreskrivna teknikerna när de arbetar. I detta fall kommer skyddet av källaren från fukt att vara pålitlig och hållbar.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Vattentätning källaren från insidan av grundvattnet

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Vattentätning källaren från insidan av grundvattnet

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Vattentätning källaren från insidan av grundvattnet

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Vattentätning av källare – skydd mot grundvatten: alla isoleringsmetoder utvändigt och inuti

Ända sedan byggandet av kommunismen i vårt land var det vanligt att ordna en källare i garaget. Det är nödvändigt för att lagra produkter: grönsaker och frukter odlade i dacha tomter. Invånarna i höghus har helt enkelt ingen annan möjlighet att lagra sina skördade grödor. Att bygga en källare är en mycket viktig fråga. Om du inte följer tekniken kan du skapa ideala förhållanden för livet för den patogena floran. Trots att för framgångsrik och långvarig lagring av grönsaker i källaren måste vara en viss hög nog fuktighet, måste allting vara måttligt. Om mögel eller andra svampar har avgjort i källaren, farväl till skörden. Det är därför källare vattentätning är det viktigaste steget i sin konstruktion.

Innehållet

Denna artikel kommer att prata om hur man korrekt gör en källare vattentät under byggnadsfasen. Och även frågan om vad du ska göra om du har blivit en glad ägare till ett garage med en källare utan vattentätning kommer att höjas.

Källare vattentätning om grundvattennivån är högre än källarvåningen eller väggarna

Källare vattentätning är indelad i flera typer:

Vattentätning mot vattentät – Vattentätning av grundvattnet, vars nivå ligger ovanför golvets golv eller till och med dess väggar. Den representerar appliceringen av en tårta av minst 3 lager av uppslamningslösningar, vilka kombineras med mastik baserat på polymerbitumen.

Fritt flöde vattentätning källare skyddar det från fukt ackumulerad efter nederbörd eller översvämning. Det består i att applicera bitumenmastik på golvytan.

Anti- kapillär vattentätning skyddar fukt från att tränga igenom ett betonggolv eller vägg som kan stiga uppåt genom kapillärerna. Förutom åtgärder av anti-tryck vattentätning, är sömmar, sprickor och kapillärer isolerade.

Vattentätning källaren från insidan av grundvattnet

Källare golv vattentäta system

Isolera golvet endast under byggnadsfasen. Det finns tekniker för isolering av golvet som redan är i drift av det färdiga garaget, men vattentätning från insidan kommer inte räcka till. Därför, om du bestämmer dig för att bygga en källare i ett garage eller hus, måste du utföra följande arbete:

 1. Vi beräknar djupet av gropen som behöver grävas. För att göra detta beaktar vi höjden av framtida tak i källaren, höjden på taket, tjockleken på betonggolvet och det förberedande skiktet. Ofta ligger taket på källaren i garaget under jordfrysningsgraden, ca 0,5-1 m. Således borde djupet av gropen vara 3,3-3,5 m.
 2. Vi gräver en grundkälla inte bara till det önskade djupet, vi drar också tillbaka minst 1 m från framtida fundament och väggar för att ordna vattentätning av väggar.
 3. Nivån ytan, gör en något sluttning från mitten i olika riktningar. Vi somnar en 10 cm lager av lera och vi tampar. I framtiden kommer det att tjäna som lera slott.
 4. Vi gräver upp dräneringsgravar. Djup på 30-50 cm. Vi bifogar dem till sidokantens sluttningar.
 5. Vi sprider geotextiler till botten av gräven, som omsluter den runt grävens kanter med 80-90 cm.
 6. Över hela längden av skytten faller vi i sömn 5 cm skikt grus.
 7. Vi lägger dräneringsrören, vilket gör en höjd på 0,5 cm per 1 meter löpning.
 8. Vi fyller 20-30 cm lager av grus, vilket är bättre att skölja så att rören inte klämmer fast.
 9. Wrap de återstående geotextilerna. Vi avlägsnar avloppsrören antingen i mangan eller i avloppssamlaren eller i gropen.

Avrinningsdiken är täckta med grus och insvept med geotextil

Det är viktigt! Avlopp är nödvändigt för att samla och tömma det dränerade vattnet på speciella platser (brunnar). För det kan du använda speciella perforerade asbestcementrör, keramik eller plast.

10. I gropenna somnar vi ett 10-15 cm lager av grus, på toppen av 10-15 cm sand. Vi ram.

Det är viktigt! Sand är nödvändig för att inte skada vattentätningen med skarpa kanter av grus.

11. På den beredda grunden rullar vi ut vattentätning. Ruberoid kommer att göra. Fogarna är svetsade gaslampa. Vi täcker det första lagret med bitumenmastik, lägger nästa lager. Det är nödvändigt att göra minst 2 lager. Om grundvattennivån ligger över källarvåningen ska det finnas 3-4 lager.

Det är viktigt! Om källaren är gjord för att lagra mat, är det inte nödvändigt att värma golvet. Kylning från marken under den kalla årstiden kommer att ge den nödvändiga temperaturen. I det här fallet är det nödvändigt att värma golvet på första våningen.

12. Förbereder formen på golvet och häll betong.

Det är viktigt! Det är lämpligt att använda vattentäta styva betongblandningar. Det kommer inte vara överflödigt att hälla väggarna ur betong, men det är ganska möjligt att använda röd tegelsten.

Om du är intresserad av hur man gör en vattentätning av källaren, när den redan är byggd så läser du svaret nedan. Bara väggar utanför och inuti måste vara vattentäta.

Källarens yttervägg måste grävas upp till djupet av nästan hela källaren och bygga ett lera slott och blindområde.

Om väggarna bestäms att byggas av tegel, utför vi det vanliga murverket. Om du bestämmer dig för att göra betong, förbereder vi formen på väggarna och häller betong.

Det är viktigt! Silikat tegel är inte lämplig för byggandet av källaren.

Vidare vattentätande källaren med händerna ser så här ut:

 1. Gips väggarna på båda sidor med en lösning: 1 del cement + 2 delar vatten.
 2. Limvattentätning i två lager.
 3. Vi bygger utanför klämväggen. Den kan vara gjord av röd tegelsten i en tegelsten.

Det är viktigt! Tryckväggen är nödvändig för att behålla och skydda skiktet av vattentätning.

4. Vi utför lerborgen på ett avstånd av minst 0,5 m från väggen. Vi gör det med en sluttning, som visas i figuren. Lerskiktet ska vara 100 mm, vi tätar det med trästänger. Detta skikt måste sammanfalla med lerretet under golvet på ett sådant sätt att det är ett.

Det är viktigt! Låslås hindrar grundvatten från kontakt med tryckväggen.

5. Vi fyller utrymmet mellan lera slottet och väggen med marken. Ovanifrån gör vi en lera trashblade. Från väggarna gör vi en liten bias så att regnvattnet inte strömmar ner till källaren, men till andra sidan.

6. Den yttre delen av väggen, som utskjuter över marknivå, behandlas med beläggning med vattentätning.

Det är allt arbetet med att täta väggarna i källaren utanför färdigställningen, du kan gå till det interna arbetet.

Först och främst täcker vi alla leder mellan golv och väggar med bitumenmastik. Det är önskvärt att förbehandla betongkonstruktioner (golv eller golv och väggar) med penetrerande vattentätning för att förbättra effekten. Men dessa arbeten behöver endast utföras medan betongen ännu inte har förstärkts till slutet. Om arbete görs i den redan färdiga källaren, så är golvet bara utsmält med mastik.

För att vattentäta källaren från insidan täcker vi med bitumenmastik och gips med cementblandning

Om väggarna är gjorda av tegel eller block, mellan vilka det finns luckor, täcker vi alla luckor med vattentäta mastic 2 cm tjocka.

Då är det möjligt att bearbeta med en obmazochny mastic av lätt textur. Väggen kommer att få en likformig färg.

Ovanifrån gipsar vi en vägg med cementblandning. Att förstyva ramen från förstärkning till väggen. Sedan plastering ett lager av 3-4 cm.

För god konservering av produkter i källaren av dess vägg kan det behandlas med biologiskt resistent beläggning.

Bitumen kan ta alla märken och cementera bara vattentät. Smält bitumen vid en temperatur av 1500-1700 ° C, tillsätt resten av komponenterna enligt receptet, blanda i 20 minuter och använd medan det är varmt.

Biologiskt resistent beläggning för bitumenbehandling

På denna källare är vattentätning inifrån med händerna färdiga. Tänk sedan lite mer material för vattentätning.

Penetrerande vattentäthet blockerar uppkomsten av vatten genom kapillärerna

Penetrerande vattentätning är ett material från en blandning av cement, kemiska aktiva substanser och fin sand. Ämnet tränger djupt in i väggarna och golvet med 100 mm och kristalliserar inuti. Detta beror på vätskestrukturen och den lilla kornstorleken.

Det är viktigt!Penetrerande vattentätning används som anti-kapillärisolering. Inuti betongen bildar hydrofoba kristaller, vilket förhindrar att vatten stiger genom kapillärerna.

Dessutom ökar det betongens frostbeständighet och förhindrar dess korrosion. Denna teknik har en antibakteriell komposition, giftfri, vilket gör det möjligt att använda den i källare med mat.

Olika penetrerande vattentätningsmetod för applicering och penetrationsdjup.

Till exempel penetrerar ”Hydrotex” till 100 mm, appliceras med en spatel, du kan borsta. Förbrukning: 3 kg / m 2. Maximal styrka på 3 mm motsvarar märket M 500. Det har en dubbel åtgärd.

Penetron penetrerar upp till 200 mm, appliceras med en pensel på en våt yta, ett lager upp till 1-2 mm. Lösningsmedlet är vatten. Stänger kapillärerna, förhindrar penetrering av vatten, men hindrar inte ångrörelsen.

Det är viktigt!Penetrerande vattentätning används endast på våtbetong. Materialet som bearbetas av det kan tåla eventuellt tryck av grundvatten, dess resurs ökar med flera gånger.

Om grundvattennivån ligger under källarvåningen kan bitumen, bitumenpolymer, polymer och polymer-cementblandningar användas som vattentätning.
Bituminösa mastik, pastor och emulsioner appliceras i flera skikt med en tjocklek av 2-6 mm.

Som färgdämpning använder du bitumenmastik

Bitumen-polymermålning vattentätning bättre bara bitumen i prestanda på grund av tillsats av polymerer som latex. Det erforderliga skiktet varierar mellan 5 och 12 mm beroende på kompositionen.

Bitumen-nairitovy mastic (BNM) kan användas vid temperaturer upp till -15 ° C, det är tillräckligt att applicera ett lager av 3-4 mm.

Epoxibeläggningar är inte plastiska och krympa på grund av alltför rena hartser i kompositionen.

Epoxietjära tjocktätning är starkare, har minimal krympning och fryser inte över med yttre is när byggnaden fryser.

Epoxi-furan vattentätning är mer toxisk, även om det kräver applicering av ett mindre lager.

Det är viktigt!Vattentätning baserad på epoxihartser kan göras både utanför källaren och inuti. Dess signifikanta nackdel är för mycket styvhet.

Okleechnaya vattentäta ruberoid. Tolye eller andra valsade material är de mest populära och håller positionen i många årtionden.

På marknaden finns många verktyg och material för vattentätning. Om du väljer dem ska du vara uppmärksam på deras egenskaper och driftsförhållanden. Men viktigast av allt, att utföra högkvalitativ vattentätning källare i alla steg.

Vi rekommenderar relaterade artiklar

Hur man målar skiffer: super resistent skyddande och dekorativ komposition

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *